Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 08:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

.....no konečně se někdo ukázal Furt sem čumím a říkám si:,,ne, nenapíšu...to bych tu zase vypisovala jenom já!"
Evey
Nezkoušela jsi vzít ho na chvilku na krátké vodítko a řetízkový stahovák? - ne, na řetízkáč ne, ale už jsem nad ním celkem vážně uvažovala (ovšem Tom brblá ) Jitka teďka Daře koupila takové stahovací kšíry - http://www.dogmania.cz/krmivo-pro-psy/obojky-postr oje/postroj-proti-tahani-easy-walk-m/...a říkala, že fakt bezva. Jenže nevím, jestli na Worku by to zabralo (i když ta položka není závratná, i kdybych to měla vyhodit ) Ovšem jak jinak -Tom brblá

Včera jsme byli večer na prochajdě po vsi (a hlavně po návštěvách ) Zpočátku trochu mrholilo se sněhem, pak ale začal už regulerně pršet a když jsme přicházeli k Jitce, tak lilo jako z konve. Kluci s Darou na dvorku chvíli pobíhali, ale pak mokří jak myši, seděli i s Darčou narvaní na francouzské okno a když začal Woriček ťukat packou do okna, musela jsem radši jít U mamky jsem je zavřela do prádelny, sic jsem tam trochu po nich vytřela (i chodbu tam) ale čekám, že až půjde kolem mamka poklízet, tak bude volat, co je to tam dopr...za bordel?! Něco jako u vašich Kessie Ale blátivé tlapky na koberci, jsem se snažila vyčistit hned...

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 08:37
- Nahlásit

worick
už jsem nad ním celkem vážně uvažovala (ovšem Tom brblá A proč se mu to nelíbí?

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 10:21
- Nahlásit

Evey
už jsem nad ním celkem vážně uvažovala (ovšem Tom brblá A proč se mu to nelíbí? - protože Worinka (kluky všeobecně, ale Berunky se to většinou vůbec netýká) nesmím buzerovat a omezovat v rozletu

Tá ta
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 10:25
- Nahlásit

Kessie
No to jste si tu návštěvu perfektně užili.Máš fotky?
A za další je dobrý zjištění,že Keska zvládá bez problému jízdu autem.

Já byl zase včera dopoledne na cvičáku.Lilo jak z konve.To moc chlapi nechoděj,takže já a pět dam.
Přišel jsem a mohl jsem si vlízt do ždímačky.(po oškrábání bláta)

Okolo Labe jsem dál srabácky Báru na delší vodítko,protože
Evey
na ledu seděli asi s kachnama taky kormoráni.
Velký černý pták,ale nevím co by to bylo jinýho a jestli sedají i na řeky.
Evey
Dva psi jsou vždycky lepší než jeden
Ty už máš vyhlídnuto?
Já o těch dvou psech nějak začínám pochybovat potom,co jsem prošel včera zahradu.Nemá cenu tady vypisovat ,co se Barunce líbilo.Ach jo.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 10:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Hele Alenko co našly holky od špiců - to by se vám mohlo hodit, nemuseli by jste se mačkat - kdyby každý kluk měl svou postýlečku.......bylo by to jako u těch medvídků: 4 postýlečky, 4 mističky....
http://www.jelinek.eu/produkty-postele-a-pelechy-p ro-psy

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 10:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tá ta
Já o těch dvou psech nějak začínám pochybovat potom,co jsem prošel včera zahradu.Nemá cenu tady vypisovat ,co se Barunce líbilo.Ach jo. - Já včera přišla k té Jitce a ona měla na sousedově zdi navedených asi 9 hlav révy - hezky na podzim ozobávali svoje hrozny Včera koukám: z 6 hlav zůstal ze země trčet jen 30cm kolík Říkám:,,ježíši... ale třeba to ještě opučí" (révě moc nerozumím) a Jitka:,,to těžko, ona i ten zbytek kmásala ze země, takže jestli ho nevyrvala z kořenů doteď, tak ono se jí to ještě povede....."

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 10:55
- Nahlásit

Tá ta
Já o těch dvou psech nějak začínám pochybovat potom,co jsem prošel včera zahradu.
Asi to jde i se dvěma psy, jak nám worick dokázala. My máme ovšem jen tankodrom.

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 11:09 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Tá ta
Tak to asi byl kormorán, mám toho našeho vyfoceného, i s kachnama, jakmile bude chvilka hodím ho sem.
Škoda, že se mi nepovedlo natočit jaké dělal kachnám naschvály. Než jsem vytáhla foťák z batohu tak bylo po všem, ale pobavila jsem se. Kachny seděly v několika skupinkách na kraji ledu. Kormorán se potopil, já ho furt hledala kde je a on normálně plaval pod tím ledem, bafnul na kachny, ty začaly děsně naštvaně kvákat. Zase se potopil a plaval ke skupince opodál, která nic netušila. To se opakovalo 3 x. Pak si vylezl k té jedné skupince a natřásal se.
Ty už máš vyhlídnuto? Já mám vyhlídnuto pořád. Jen jsem se zatím neodhodlala. Včera si Michal vytáhl z knihovny obrovský atlas psů, nevím co hledal, nezeptala jsem se.

worick
protože Worinka nesmím buzerovat a omezovat v rozletu Tak to dělej potajmu.

Strejda
Asi to jde i se dvěma psy, jak nám worick dokázala. Šlo to i u nás. Když byly holky dvě, tak jsem naopak pozorovala výrazný úbytek krtků. Ne, že by je lovily, ale plašily je tím dupotem, jak si hrály na zahradě.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 11:51
- Nahlásit

worick
Ty postýlky jsou boží,ale radší bych do nich neinvestoval.
Bál bych se,že se na tu malou nevejdu.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 11:56
- Nahlásit

Tá ta
Bál bych se,že se na tu malou nevejdu -

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 14:11
- Nahlásit

Vybírám myčku, poraďte mi.
Jakou máte či doporučíte?

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 15:23
- Nahlásit

Evey
tak já mám Electrolux, ale nevím, jestli doporučit. Jako já jsem spokojená, ale ve víc myčkách jsem nemyla, takže vůbec nemám srovnání, jestli tam taky občas najdou přilepené zbytky jídel na umytém nádobí (pravda, jsou pořádně přemyté - ty zbytky ) Možná bych jenom měla častěji přepláchnout sítko (no jsem ten bordelář, no... ) Některý přischlý kastrol, či pekáč, to taky neumyje - to má problém i člověk s drátěnkou...taky je lepší ho předtím nechat odmočit ve dřezu. To ovšem, když vidí naši tcháni posedlí čistotou a hygienou, tak úplně padají do mdlob U nich v kuchyni nic špinavého neleží déle než pět minut...odhaduju, že ani to ne i kdyby to měli drhnout ocelákem

Tá ta
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 15:43
- Nahlásit

Evey
První myčku jsme měli AEG .Dodnes spolehlivě cca 8 let funguje a i systém přihrádek byl perfektní.Druhou máme Elektrolux.
Žena stále škytá po té první.(typy bych musel zjistit ,budeš li mít zájem)

Jo a tchán má tchýni.Co vím,je taky spokojený.

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 15:47
- Nahlásit

Tá ta
Jo a tchán má tchýni.Co vím,je taky spokojený.
Nevím, jestli by Evey chtěla místo myčky tchýni. Myslím, že má dražší provoz.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:16
- Nahlásit

Strejda
má dražší provoz.
Není to podmínka.Stačí když jednou za dva až tři dny příjde a smyje nádobí.
Moc to nestojí.Maximálně kafe,či dvojku.
Zbytek financování provozu bych nechal majiteli.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 20:09
- Nahlásit

Evey
tak jsem se (po tom, co jsem si přečetla Tá ta
příspěvek ) šla kouknout a upřesňuju: myčka je AEG-electrolux (oni se spojili) Favorit-sensortronic
Strejda
Nevím, jestli by Evey chtěla místo myčky tchýni - no ale kdyby si vzala tu moji tak si může být jistá kvalitou umytého nádobí to by bylo možné okamžitě dodávat i na chirurgický sál

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 21:15 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Tá ta
Bál bych se,že se na tu malou nevejdu.
Kdyby ses bál, že Tě bude Bára utiskovat, tak by pro Tebe byl lepší tento model. Zavřel by ses dole a máš klid.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 21:49
- Nahlásit

Strejda
Jo to beru,to je bomba.
A hlavně, nikdo by na mě nemohl !!!
Jenom se bojím,že bych si jako regulérně zavřený neprosadil na jídelní lístek řízek ani zvěřinu.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 06:49
- Nahlásit

Vzala bych rosničkám prémie, včera hlásili max. teplotu -3 stupně, tak jak je možné, že je tu -15 ?

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 07:00
- Nahlásit

Strejda
Nevím, jestli by Evey chtěla místo myčky tchýni. Myslím, že má dražší provoz. Přemýšlíš správně, ne nechtěla. Tedy nic proti ní, je to fajn ženská. Ale má všude nesnesitelný pořádek. A já jí nechci způsobit nějakou psychickou újmu.
Tá ta, worick Díky za rady, budu vybírat z AEG, Bosch, popř. Whirpool. Jelikož se nové kuchyně hned tak nejspíš nedočkám, tak musí být volně stojící a místa je málo, takže 45 cm široká. Tím se mi možný výběr tedy podstatně smrskl.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 10:06
- Nahlásit

Evey
Ještě že se vracím na téma tchýně a myčka.Já tedy s tchýní nemám vůbec žádný problém.Ale vždycky mě dostane,když využije příležitosti že jsme pryč,vrhne se k nám domů,vyndá nádobí z myčky a umyje ho ručně a beze slova zmizí.Trvalo nám poměrně dlouho,než jsme ji odhalili.
Další perličku má , že jak se snaží pořád pomáhat,tak když jsme ještě bydleli v paneláku,tak žena v zimě dávala prádlo do sušárny.
Když jsme byli opět v práci,přišla na návštěvu,sebrala prádlo a vyžehlila.Bohužel nebylo naše!!
Takže jsme ho poskládané do komínku vraceli nenápadně do sušárny.Dodnes nevím ,čí bylo.ale asi se majitel dost divil.
Tuto vlasnost má stále.I když se rozčilujem sebevíc,nic to sní nedělá.
Už rezignujem a čekáme,co nás doma zase čeká za nové překvapení.
Nenudíme se.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 11:02
- Nahlásit

Tá ta
tak to co popisuješ, je moje tchýně jak vyšitá... Přesně. Nejsme doma a ona tam umyje nádobí a bůhví co ještě Naštěstí myčce a třeba centrálnímu vysavači nerozumí....

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 12:51
- Nahlásit

Tá ta
sebrala prádlo a vyžehlila.Bohužel nebylo naše!!
Jak říká kamarádka, nejbezpečnější vzdálenost od rodičů je 100 km.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 13:27
- Nahlásit

Dnes jdu opět k operaci, budeme kastrovat tu nešťastnici s jednou ledvinou, tak jí držte palce, ať je vše OK.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 13:51
- Nahlásit

Evey
Ty jsi fakt éro Já hrozně ráda a pravidelně sleduju, Chirurgy, Dr.House, ale i Sběratele kostí a Kriminálky, kde se pro změnu hodně pitvá - ale při každém zákroku zavírám oči, odvracím hlavu, popřípadě i zacpávám uši, poněvadž mám dostatečnou představivost na to, abych chtěla slyšet podrobnosti té oné akce
Na feňulku určitě myslet budem a držet celému týmu palce, ať to zvládnete
Od rána křoviňákem smýkáme jezero (dokud je tam led a pěkně to jde i zhrabat) - právě toho ještě máme polovinu hrabat a vyvážet (to je v tom sněhu nejhorší:smirk ale teďka vaříme oběd (hrachovou kaši ) a jdem papát První 3 metr y sečení a rozlomili jsme tam nějakou součástku - brácha nás zabije. Hlavně, že to ale fungovalo i bez ní a dodělali jsme to

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 15:20
- Nahlásit

Tak jsem se těšila, že si dnes uděláme pěknou procházku, když je tak krásně. A naše pěkná procházka skončila jen, co jsem vyšla z naší ulice...tam je pak taková cesta, která vede ke cvičáku. A já tam pouštím většinou Barneyho na volno. Jenže najednou jsem si všimla, že v zatáčce jde chlap. Automaticky hledám, kde má psa a ona mu u nohy stojí černá doga. Barney byl bohužel takových 5m před mnou a bohužel si jich všiml taky. Zavolala jsem na něj: Barney, ke mně! Takže se zůstal stát a otočil se na mě, pak zpátky na ně. To já už jsem šla k němu a on jak viděl, že jdu směrem dopředu nebo k němu, tak si doběhl až k nim. Když jsem k nim doběhla, tak se ještě očichávali. Ale doga (taky kluk) to nevydržela, tak zaútočila a Barney samozřejmě nezůstal pozadu. Dogu měl chlap naštěstí na vodítku a tak se mi po dvou otočkách podařilo Barneyho chytit za chlupy na zádech. Pánovi jsem se několikrát omluvila, zeptala jsem se, jestli je jeho pes v pořádku. A že prý jo. Akorát Barney to trochu odnesl. Měl odřenej nebo trochu kouslej pysk a na noze má asi půl centimetrovou dírku od zubu. Tak jsem mu to zdezinfikovala a snad to bude dobrý. Na sebe jsem teda fakt naštvaná a končím s pouštěním na volno. Pořídím flexinu, jako má Radka na Worička a hotovo. Nemíním dál riskovat.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 19:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
asi se to už někdy stalo každému z nás. I náš jindy spolehlivý Berunek, mi tohle minimálně jednou udělal
My máme opačný problém.....a na to nám flexina nepomůže Včera jsem to zapoměla napsat
Tchýně nám poslala perník a my neměli doma žádný jogurt. A bez jogurtu a pomerančové marmelády, bych měla ale úplně pokažený celý perník a snídani vůbec Tak jsem místo obchůzky zahrady ráno sbalila kluky, Worku na flexinu, Berry na volno a metelili jsme vedle do vesnice do Coop. Je to asi 900m tam a 900zpátky Ve vjezdu domu, těsně vedle té sámošky, se balil pán na Terru (kultivátor - ti co zahradničí znají ) a na vlečce on vozí psa. Takového většího černého křížence nevímčeho - jen o něco nižší než Worick. Jdem kolem po chodníku, už už zabočuju na schody k sámošce a najednou vidím z vlečky skáče pes a rovnou letí na Woricka a rve se. Já zařvala fuj nesmíš!...a myslela to na oba....no a Worick jen stál a nechal se škubat semhle a támhle Ale je pravda, že pes když viděl, že se nepere, tak taky přestal a to už i letěl pán ho odchytit. Já byla v klidu, kluci to brali jako asi normoš věc a v pohodě počkali jen tak na volno před vchodem, zatímco Alík už přikurtovaný na vlečce 3m od nich řval a vztekal se Zpátky jsme potkali paničku s Gogem, asi tak v polovině cesty, tak jsem Worku pustila z flexiny a napjatě čekala co bude, jestli něco nezmerčí a nezdrhne. Celou dobu somroval u tety Gogošové kokinka Pak jsme se rozešli a jak ta cesta není prohrnutá, tak tam byla vrstva sněhu, sněholedu i čistého ledu - no na zabití. A tak jsem si řekla, že by stejně bylo lepší nenechat se tam Workou smýkat a nechat ho jít na volno. Riskla jsem to. Jsou to jen pole, louky a nejhorší je zarostlé koupaliště vedle nás (tady je část vidět na jaře - z Tomova pohledu je směr, jak jsme šli teďka, za zatáčkou už by byl vidět náš plot [IMG=http://img685.imageshack.us/img685/1751/p4220 042.jpg][/IMG] ) tam jsem se bála, že mi vletí a poběží přes koně až někam k lesu Ale Worinek pěkně šlapal po cestě, když odcupital tak 30m, tak jsem mu řekla, ať na nás čeká, něco si tam čichal a když jsme ho s Berrym skoro došli, tak si zase cupital. U ,,normálního" psa typu Berry klasika Já sice skoro nedýchala ale zvládli jsme to Já jsem byla tak strašně šťastná, že Worinek nezklamal, že bych ho umačkala Berryho samozřejmě chválím taky - za hlídání

LuckaM
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2012 22:37
- Nahlásit

Hlásím se všem a omlouvám se, že tak se zpožděním. Byt klapnul, už máme klíče, tak to tam pomalu zabydlujeme a nestíhám vůbec nic. Jen z toho máme zatím spíš takové rozpačité pocity. Majitelka bytu se nám moc nezamlouvá a na naše dotazy, ohledně podlahového topení, elektrokotle atd. odpovídá s nelibostí. Taky se trochu bojíme velké spotřeby el. Protože to, co jsme viděli na elektroměru, co se nasčítalo, za poslední měsíc, kdy tam údajně nikdo nebydlel, to nebylo zrovna málo. Ale je to bez realitky, tudíž bez kauce a ve smlouvě je jen jeden měsíc výpovědní lhůta, tak koukáme dál a když najdeme něco lepšího, kde nás budou s Bárníkem chtít, tak po tom skočíme

Zrovna se zeptám, máte někdo zkušenosti, kolik se tak protopí elektrokotlem? Já vím, že záleží na spoustě věcí, budu vděčná za jakýkoliv příklad

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 06:37
- Nahlásit

Operace se zdařila, kromě kastrace se vzalo i cosi velkého z mléčné lišty, tak snad to nebude nic zhoubného. Udělali jsme jí pěknou plastiku bříška, holka teď zeštíhlela.
Trvalo to 4 hodiny, ve 3 lidech, bylo to fakt náročné. Nohy bolí, záda bolí.... Nechápu jak to dělají ti operatéři, když musí operovat třeba 8 a více hodin v kuse.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2012 07:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
No tak výborně Doufám, že nebude mít fenečka smůlu a něco nepěkného zase na těch žlázách
Oo asi když to děláš, tak je to adrenalin a neuvědomíš si, ale pak je konec a zjistíš, že 4 hodiny stojíš v jedné strnulé poloze a to se určo projeví...Možná ale, že se i na blbé polohy je schopno tělo vytrénovat. Asi jo, jinak by to opravdu nemohli dlouhodobě vydržet
Udělali jsme jí pěknou plastiku bříška, holka teď zeštíhlela - jéé a kolik to stojí naše mamča je zoufalá z toho, jak přibírá pořád na břichu, že bych ji za váma poslala, když vám to tak jde
Teď řev, kluci vyletí od pracovny k plotu....no jo, švagrův Argo za chvilku se sem někde pod plotem procpe Aha, už je tady Akorát zase debil lezl druhým plotem - ten doteď rozervaný nebyl - tak už asi je

<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání