| Autor |
Zpráva |
Michall
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2012 10:46
- Nahlásit
zvýšit daně
Neni už co rozkrádat... V lednu se zvýšilo a už zase chtěj jít nahoru snim. Slibujou si od toho 20 miliard... Myslim že 40 let to trvat nebude....
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2012 10:53 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
LuckaM
Vybraná nezisková organizace jak jinak - útulek Tak to je pěkný výběr tématu. A jak si k tomu člověk vybere organizaci, která se zabývá něčím, co člověka zajímá nebo tomu rozumí, tak se píše bakalářka nebo diplomka skoro sama. Jak jsem psala, že si nejspíš zvolím Oceňování podniku při prodeji, tak jsem si to vybrala jen z toho důvodu, že táta a ještě další spolumajitelé firmu prodali. Takže mám možnost získat všechny podklady, dokonce i snad to samotné ocenění. Uvidíme, jak to půjde.
Politika je pro mě fraška, nerozumím tomu. Mám to stejně. Politiku skoro vůbec nesleduju. Ale jednou asi nejspíš začnu, až si začnu platit všechno já sama a bude mě zajímat, kam ty peníze jdou. To mamka, ta politiku narozdíl ode mě sleduje, ale pak od ní slyším jenom nadávání, že v tom systému je bordel a všichni si hrabou jenom pro sebe apod. Rozčiluje se, ale stejně s tím nic nenadělá. A slyšet to pořád dokola....
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2012 19:10
- Nahlásit
worick - Tak já zatím howk a teď jsem zvědavý kdo to realizuje. A na závěr zdravím ty, kdo tento příspěvek monitorují z BIS, státního zastupitelstva, policie,........ -
- já jsem reagovala na váš příspěvek už včera, ale mám pořád nějaký problémy s heslem, tak mi to opět po čtvrthodině ťukání do klávesnice oznámilo, že mám špatný heslo a celý text zmizel... dneska jsem si poslala pro vygenerované heslo a snad to bude už fungovat... já si myslím, že to, co se děje nahoře, má svůj odraz dole... myslím, že čuníci, kteří se rvou o svá korýtka v politice, nejdou národu dobrým příkladem... většina lidí to odsoudí a nadává, ale na druhou stranu ve spoustě lidech začne hlodat červík: když to můžou dělat oni, proč ne my? takže všichni nadávají a zároveň se k sobě navzájem chováme čím dál hůř... jak píše Tá toMíša ( ) chtělo by to defenestraci... ale mám strach, že by to přísloví "Vyhodíš dveřma, přijde oknem" platilo i naopak... to právě po sametové bylo jasně vidět... je mi fakt hrozně líto dnešních 40-50tníků, spíš těch starších, kteří tehdy zvonili za lepší budoucnoust svou i svých dětí a teď jsou znechucení a nešťastní a hrozně zklamaní... mrzí mě to za ně... ale čemu teda trochu rozumím, je školství... to by bylo na dlouho... i když jestli oni sami politici těm paskvilům, co vyprodukují, rozumí... prostě lidstvo celkově si koleduje... jedno přísloví praví, že národ, který si nepamatuje vlastní minulost, je nucen si ji zopakovat!!!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2012 19:21
- Nahlásit
jo a poslouchala jsem demonstraci studentíků a normálně mi vhrkly slzy do očí... berou to fakt od podlahy... nejsem proti tomu, aby si částečně na studium přispívali - pokud třeba nedá zkoušku na poprvé, tak tu druhou zpoplatnit, roky navíc taky zpoplatnit... proč ne? zápisné dva tisíce taky snad zvládnou... ale nazvat je parazity společnosti??? raději budu přispívat na nadějného biologa, který třeba pak pomůže vynalézt lék na zákeřného bacila, než na vraha ve vězení... by mě osobně teda zajímalo, jak náš "milovaný" pan ministr nazve vězně, když studenti jsou paraziti?
na školství mě štve to, že tam borec přijde, spustí nepřipravený věci, rozjede nehoráznou pračku peněz z EU, kdy ti nahoře shrábnou miliardy a ti dole chodí na školení k novým maturitám ve svým volným čase, o sobotách a zadarmo, dva roky studují e-learning a projdou spoustou testů, že jsou schopni opravovat písemné slohovky a zkoušet u ústních maturit (když jsem řekla, že do toho nejdu, bylo mi řečeno na odboru školství, že pak budu pro české školství naprosto zbytečná) a poté ministerstvo ohlásí, že se hodnocení mění a že si budou vybírat nové, certifikované hodnotitele, takže dva roky práce jsou v pytli, naše certifikáty najednou neplatí... zajímavý, že o tom nikdo z novinářů článek nenapíše... a stádo učitelů už se ani neozve... ten nejvyšší se jen honosí, co všechno ve školství změnil... ale změnil prd... je to takový divadlo... spustil věci, který nejsou připravený a jednoduše shrnuto prostě staví dům od střechy... ale to přeci nejde, když dům nemá pořádný základy...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2012 20:11
- Nahlásit
Kessie
studenti jsou paraziti
Vysokoškolák se zaplatí za 2 až 3 roky, středoškolák za 7 až 8, vyučený za 20 let. Z tohoto pohledu je školné blbost. Ale jak říkají Němci: Co nic nestojí, nestojí za nic. Souhlasím s nějakou sankcí u opakovaných zkoušek.
Neumím psát bez emocí o projektech dotovaných z fondů EU. Naše šlapka je středoškolská úča.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2012 22:02
- Nahlásit
Kessie
on ,,váš pan ministr" vypadá, že je asi nesmrtelný Vytahuje z rukávu jeden paskvil za druhým a nic...mají ho tam tuším na semeno
Co se školství a studentů týče: hóóódně bych zredukovala počet vysokých a různých nástavbových škol (to je taky pěkná černá díra) vrátila bych se k mnohem přísnějšímu výběru a tím omezenějšímu počtu studentů. Ono jsme totiž už ve stavu, kdy vysokoškolačky bojují o místo obyčejné sekrekretářky s dalšíma 200 studentkama středních ekonomických a různých obchodních akademií....tady to opravdu vidím na vyhozené peníze za vzdělání na vysoké škole - pro statisíce vysokoškoláků tady opravdu nebude uplatnění....ale to už řešili v Egyptě před 20lety (když jsme tam byli na dovče, líčila nám to delegátka, roky tam žijící)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Úno 2012 22:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Michall
už jste doma, nebo je to na víc dní?
Dneska jsme celý den stříhali keře (respective vrby) zítra snad budem pokračovat, jestli ovšem udržím nůžky v ruce - už mně bolela dlaň jak čert Na prochajdě jsme nebyli - akorát se tu zastavila Jitka s Darčou. Kluci se tvářili dost nešťastně
Vezla jsem bráchu na nádraží - cestoval do Prahy ke slečně a na víkend jede na lyže do Pece pod Sněžkou(nevím jak, když po nedělním tenise, už zase nemůže na rameno a cpe se práškama od bolesti ) Mamce bude i smutno - teď ho měla 14dní doma...a zase si bude muset odvyknout, pak už nastupuje v Brně do práce a začne zase kolotoč: dva dny doma, do práce, do Prahy....a uvidí ho snad za 14dní No, jiní jsou na tom i hůř (viď Strejdo ) ale vás je doma plný barák kdežto mamka je úplně sama na dva baráky
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2012 07:57
- Nahlásit
worick
Dnes se přesouváme z Vídně k Salzburgu na lyžování. Včera jsme byli na procházce v centru. Nevím jestli budu ještě psát. Záleží na tom jestli tam bude wifi.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2012 07:59
- Nahlásit
worick
Dnes se přesouváme z Vídně k Salzburgu na lyžování. Včera jsme byli na procházce v centru. Nevím jestli budu ještě psát. Záleží na tom jestli tam bude wifi.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2012 07:59
- Nahlásit
No to bylo dneska probuzení..
Vzbudil mně hnusný sen o tom, že se mi Berrynek utopil ve splavu Chtěla jsem ještě usnout, ale nedalo se to jen tak rozdýchat. Musela jsem vstát a jít sem (tady nic ) tak sedím a čtu všechno možné
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2012 08:00
- Nahlásit
worick
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2012 20:05
- Nahlásit
Jak si to představujete jako? My přijedeme večer z výletu a nemáme co číst
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2012 23:31 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Michall
jé, už jste doma?? A já si právě myslela, že když jedete ještě do Salzburgu lyžovat, že alespoň na dva dny Tam jsem byla přesně před 11lety - pamatuju si to podle toho, že mi tam Tom koupil prsten s diamanty ke 30tinám
Noemi
no jo, mám taky nějaké
Nevím, kde jsou všichni My zase pracovali celý den v zahradě. Stříhali jsme hlohyni a jsme parádně popíchaní oba dva - Tom čeká, až mu vyhnisá trn z prstu Sotva jsme v 15.30 dožvýkali oběd, přijel nám pán, dofoukat tlakovku na vodu (domácí vodárny) - začala nám blbnout studená Když mu pak Tom otevřel bránu na výjezd, vletěla k nám Dášena. Kluci se mohli zjančit a měli hodinu o zábavu postaráno. Chystala jsem se s nima na větší prochajdu, ale pak sotva pletli nohama (což mi nesmírně vyhovovalo ) tak jsme jen vzali Dášu a obešli jsme potok. Nakonec jsme zaparkovali u Alfíka a Dášu jsem ráda předala vzteklému sousedovic Ronymu
Mezitím ještě za Tomem přijel na návštěvu ten kamarád, co mu našli rakovinu střeva. Poslední info je, že ode dneška začal brát chemo a má to naplánováno do srpna (či dokud vydrží )
Je to foceno přes okno, s velkým přiblížením, takže škaredé http://img802.imageshack.us/img802/256/p3010253.jp g http://img820.imageshack.us/img820/5570/p3010256k. jpg http://img831.imageshack.us/img831/6126/p3010258.j pg
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:12
- Nahlásit
Mám dovolenou , heč.
Takže jsme si ráno dali procházku k rodičům na net a za chvilku zase pošupajdíme domů. Co máte dnes kdo na oběd? Nevím co mám vařit.
Michall
Jak si to představujete jako? My přijedeme večer z výletu a nemáme co číst Si říkám, že raděj žádné zprávy, než ty špatné.
Kessie
To s těmi paraziti jako fakt vyslovil někde veřejně? Nepostřehla jsem to, ale pravda je, že jsem teď zprávy moc nesledovala.
Děs běs.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2012 10:03
- Nahlásit
Kdyby to někoho zajímalo... přislo mi do mailu avízo, že PLOT knihy mají slevy na kynologické a chovatelské knihy
URL
Já si asi počkám na tu knížku Obedience, co má teprve vyjít.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2012 10:19
- Nahlásit
Evey
Co máte dnes kdo na oběd? Nevím co mám vařit - od té doby, co se snažíme držet tajli, tak je Tom celkem proti vyvařování, takže nic moc Někdy jen nějaká polévka, někdy těstoviny, nějaké luštěniny, včera měl Tom namazaný chleba s tuňákem. Maso jíme většinou o víkendu, ale v pondělí jsme si koupili grilovaná křidýlka a dojídali je ještě včera Taky jsem koupila posledně v Tescu takový ten pytel míchaného zeleného salátu, takže já měla tuňáka s ním. Původně jsem měla v plánu dnes uvařit čočku na husto s vajíčkama na tvrdo, ale uvařím jen čočkovou polévku a vajka si dám na ten zelený salát - abych ho dojedla, Tom se dojí nějakým namazaným rohlíkem Včera jsem večeřela pomelo a kousek klobásy předevčírem chtěl Tom krupici. Od té doby, co tady místní řezník produkuje své klobásy a Oravskou slaninu, bere naše předsevzetí jíst zdravě, hodně za své Roky jsme uzeniny nejedli vůbec, pak občas nějakou kvalitní šunku a teď tohle....to nám byl čert dlužen
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2012 10:19
- Nahlásit
Evey
Co máte dnes kdo na oběd? Nevím co mám vařit. Taky nevím. Mám koupená kuřecí prsa, tak mě napadlo, že udělám rizoto.
Ve středu, když jsme byli na procházce, tak Barneyho napadl pro změnu takovej malej kříženec jezevčíka. Jmenoval se Alf. A na přivolání neposlouchal stejně jako Barney. Já jsem měla tentokrát výhodu, protože Barney chodí už jen na šňůře Alf stál napřed u svýho pána (nechápu, proč si ho nedal na vodítko, když měl tolik času) a chvílema vrčel. My jsme procházeli o kus dál kolem nich, jenže Barneymu se pohled křížence nelíbil, tak mu vrčení i přes moje napomínání samozřejmě oplácel. Alf to asi nevydržel a už byl až u nás. Ani se tomu nedá říkat bitka, spíš to bylo takové bububu. Tak jsem řekla bez nějakých nervů, at toho oba nechají. Barneyho jsem si stáhla k sobě a že jdeme. Alf se vrátil ke svýmu pánovi, i když se ještě trochu vztekal. Spíš mě ta situace pobavila, takovej prďola vzteklej a bude si vyskakovat. Stejně bych chtěla ale umět rozeznat podle toho vrčení, držení těla o co šlo třeba v případě s dogou a ted v případě křížence jezevčíka.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2012 10:40
- Nahlásit
MartinaBarney
Stejně bych chtěla ale umět rozeznat podle toho vrčení, držení těla o co šlo třeba v případě s dogou a ted v případě křížence jezevčíka. - to se mrkni na knížky, co dala odkaz Evey To není ,,napadení" to je normální chlapské vytahování se - to my máme se všema malýma pejsama normálně - to vůbec neberu v potaz jelikož vím, že i kdyby to přerostlo v bitku, pro nás žádný horor S dogou bych měla nahnáno, to jo, u dvou (v mém případě tří) velkých psů, by byla bitka celkem mazec. Zrovna v neděli jsme se potkali s JRT Tobíkem (s klukama se potkal několikrát) a pokud do toho někdo z páníčků nezasahuje, tak ani nevrčí. Jenže jsme se potkali na chodníku, Berry na volnohned k němu a panička trochu panikařila a přidržela Tobiho u sebe, tak začal pochopitelně vrčet. Říkala jsem jí (jako už mnohokrát) že ho má nechat, že kluci mu nic neudělají a nebudou ani oplácet, když na ně vystartí. A v pohodě. Jen se očichali, Tobi (jelikož na něj byli dva velcí) jenom zabrumlal něco ve smyslu:,,a nechte mně jó?" a šli si všichni po svých. Když nad tím uvažuju, tak psi by přeci normálně měli vědět, rozumět tomu, co jim kolega říká. Jestli vrčí, že se bojí, nebo vyhrožuje - že se bojí a nebo si vyskakuje a machruje...a to ho pak můžou srovnat Ale to přece normální pes neudělá, aby si vyskakoval na o polovinu většího psa - není blbec...většinou
Třeba: včera jsme se setali s šéfovou ze cvičáku s borderama - svou Merry a mamčiným Amonem. Amon doběhne a hned před klukama na záda. Udělá to i několikrát a Worick na něj naleze, ale to Amon vyletí a v obraně se ožene. Ale Worick se do něj nikdy nepustí, nebere to jako útok na sebe, prostě vidí, že mu Amon dává najevo, že tohle už se mu nelíbí. Šéfová ho sice okřikuje, ale já jsem jí říkala, ať ho nechá, že on se jen brání a chtěl Worickovi říct, že prostě nechce, aby se na něj sápal Workovi jen řeknu: ,,nech pejska, on nechce, aby jsi ho otravoval, tak na něho nelez" a tím to končí, jde si každý po svých Berry nějak neřeší nic, očichá, vrkne - že macho je tady on a dál nediskutuje
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2012 20:22
- Nahlásit
worick
Nee, doma ještě nejsme. Jen z výletu po Salzburgu. Je tu ale krásně. Slunko a teplo. V tom Salzburgu to bylo na tričko.
Zkušenosti se zakrslikama moc nemáme. Obvykle si je páníček bere na ruku hned jak uvidí Báru, ale to v Báře vybudí ještě větši zájem a začne štěkat. No a pán na nervy kdy se do nich Bára pustí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2012 21:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Michall
Obvykle si je páníček bere na ruku hned jak uvidí Báru, ale to v Báře vybudí ještě větši zájem - nó vidíš, zapoměla jsem Potkáváme starou paní o holích s ratlíkem, už jsem to kdysi psala. Ratlík se vzteká, kluci jsou v klidu jako vždy, čichnuli k němu a hotovo. Posledně jsme se zase potkali, Berry na volno, tak paní hned šup ratlíka do náruče. Berry zvědavý šel kouknout, co mu jako jeé?!...a moc nechybělo a dostal holí No, paní ho s ní držela v šachu a já ho hned odvolala
Nee, doma ještě nejsme. Jen z výletu po Salzburgu - aha....to jste se vraceli ještě zpátky do Vídně? Nebo z kopce do Salzburgu a zase na kopec? Kdyby jste své plány popsali hezky jako já vždycky tak to z vás furt netahám jak z chlupaté deky Vždyť doma jsou hlídači...tak je všechno OK My když někam vyrážíme, taky vždycky k nám nasadíme tchány, protože kočky přes den chrní doma a kdyby chtěly náhodou třeba ven...A v noci zase dovnitř
Dneska u nás bylo ne moc teplo Sice nakonec i vysvitlo sluníčko, ale fučel studený, nic moc. Strávila jsem zase celý den v zahradě stříháním dalších vrb a svíd. Po včerejším stříhání hlohyní, jsem ráno zjistila, že mám úplně dopíchané zahnisané ruce a dokonce i celé nohy To je fakt něco škoda, že nevidíte, by jste se i zasmáli Woriček dneska kulhal předpokládáme, že taky někde šlápnul na trn (taky asi z hlohyně ) prohlédala jsem mu packu, ale má ji od bláta, nejsem si jistá, že to, co na polštářku vidím - je trn. Ještě ho asi vemem domů a zkusíme to probrat a případně ,,vyoperovat" Kluci celý den asistovali, tak teď chrní jako zabití. Trochu jim vadilo, že se na prochajdu nejde, jelikož někde některá hárá a chtěli to jistě omrknout večer pak seděli a vyli oba dva Dneska vydrží a zítra dáme výlet - hledám trasu
Jo, jsem vlezlá v keřích, Tom najednou:,,jé Woričku, ty´s chytil myšu v kvítečkách bez hrabání ty jsi teda šikovný pejsek Čučím na ně, vidím, Worka nese v hubě myš, sem tam žvýkne (doufám, že je už po ní, ne jako včera Gucci, co s ní šla pře půl zahrady, přinese ji ukázat k baráku, pustí ji na zem a myška chudinka celá pokousaná, dýchá strachy tak, že úplně nadskakuje....bylo mi z toho do breku, ale co naplat, musela jsem Gučinu pochválit taky utekla jsem a ona ji hned sežrala) No, takže Worka na myš počíhal až vyleze, stejně jako kočka (asi to obkoukal ) a lapnul ji, zanesl ji Tomovi a směnil za mlsku Berrynek se sice vůbec neúčastnil (chrněl na cestě ) ale dostal mlsku za asistenci což Worka okomentoval naštvaným brbláním
A ještě něco (já to chtěla napsat nejmíň před měsícem, taky nafotit, ale hlava děravá...:rolleyes takže: jak není na stromech listí, Tom kouká a:,,hele, tady na na tom stromě u boudy je myš!" Jááák myš?? ,,No visí tam mrtvá (asi) přes větvičku" Jdu se kouknout a fakt - je tam, až nahoře, zavěšená myš...to byly ještě ty velké mrazy. Tom:,,třeba tam utekla před kočkou a zmrznula?" Včera mi říká:,,tak si představ, že na tom stromě, vedle zahradního domku, je taky pověšená myš!" Dneska lozím po kolenách v těch vrbách, uprostřed se zvednu a nad hlavou..... zavěšená myš Fuj, ještě, že jsem ji hlavou netrefila, blééé
Nevíte, kdo si věší myši na stromy????
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 08:19
- Nahlásit
Nevíte, kdo si věší myši na stromy????
máte na zahradě ťuhýka (tys nečetla od Kubátové Pohádky z lesního ticha?)
Loví hmyz, ale i dospělé myši a pěvce, kteří se jej nebojí a tak se k nim může snadno přiblížit. Na svou kořist číhá z vyvýšeného místa. Ulovenou kořist často napichuje na trny keřů, aby mohl lépe svou kořist trhat, nebo si ji schovává na "horší časy".
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 17:53
- Nahlásit
Drakopes
máte na zahradě ťuhýka - jóó, to určitě máme a určitě i všechny druhy - zrovna onehdá jsem se na něj dívala dalekohledem
tys nečetla od Kubátové Pohádky z lesního ticha?) - nečetla, no ....mrkla jsem a vím proč...ony když vyšly, tak já už četla dívčí romány
Zrovna jsme se vrátili z výletu - i s mamkou a Mandy (měla spotovní obuv a otlačená je stejně ) Dneska to bylo jen na 12km. Mandy byla neposlušná - 2x utekla za srnama Bylo hezky, sluníčko, jenže jak jinak u nás ....fučel severák jak kráva
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 08:24
- Nahlásit
worick
od té doby, co se snažíme držet tajli, tak je Tom celkem proti vyvařování, takže nic moc Máš nenáročného chlapa, s tím by Michal moc dlouho nevydržel. Sice říká, že by rád zhubnul, ale jídlo se mu ubírat nechce.
Strávila jsem zase celý den v zahradě stříháním dalších vrb a svíd. Vrby mám dvě, takové ty malé
okrasné, právě z nich odtál sníh, mám je taky střihnout?
Nevíte, kdo si věší myši na stromy???? Díky Drakopes za osvětlení, to jsem taky nevěděla.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 08:36
- Nahlásit
Včera jsem byla po x letech na místní " Josefovské zábavě", pořádali to fotbalisté. Tento nápad vznikl tak nějak neplánovaně, spontánně. No tedy, zase mám na dlouho pokoj. Živá hudba, ale strašná... převážná většina hostů silně pod dvacet. Po půlnoci jsme šli domů.
I dnes to u nás vypadá na krásný slunečný den, teď je na teploměru - 3 st.
Jsem teď u rodičů, je tu panika, po obědě vyráží na nádraží a jednou k móóóři. Táta bude mít na podzim kulatiny, tak to dostali od ségry. Dostávám instrukce jak krmit želvy a rybičky.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 09:48
- Nahlásit
Evey - To s těmi paraziti jako fakt vyslovil někde veřejně? - no, tak nakonec to řekl prezident...
Worick -předevčírem chtěl Tom krupici. - jééé, no s tím bych taky neuspěla... ale taky nejíme maso každý den... vařím ovšem denně...
taky jsem netušila, že by si nějaký pták mohl věšet myši na strom a my teda ťuhýka na zahradě nemáme... jenom spoustu vrabců, několik kosů a dost sýkorek... včera jsme taky už pracovali na zahradě, ale ta ještě není zcela v mojí moci, takže jsme spíš jen tak uklízeli co se dalo... byl krásný výhled na Brno... ale nechtělo se mi odcházet od rozdělané práce pro foťák a později už nebylo tak krásně osvětlené sluníčkem, tak by z fotek nic moc nebylo... zkusím to dneska, protože je opět pěkně slunečno... včera jsme vozili dřevěné brikety z konce zahrady do šopy na dvoře přes výběh slepic, kde je bližší a jednodušší cesta pro kolečka... vrátka jsme si nechali otevřená a Kessička v sobě projevila svoje salašnické pudy - hlídala slepice, aby ze svého výběhu nevlezly do zahrady... a když už vyšla s námi až do zadu a slepice využily příležitosti a ze svého výběhu vylezly, pěkně se postarala, aby se zase vrátily tam, kam patří... bylo to fakt úžasný... napřed jsem měla strach, aby jim neublížila, ale způsob její práce mě absolutně udivoval a okouzloval... Sranda byla až ke konci, kdy se jedna slepice rozhodla protestovat a vrazila hlavu do plotu a na Kessku vystrčila jen zadek... Kesska si k ní přidřepla a začala jí to rozmlouvat, napřed jemně, pak už hlasitěji a nakonec se slepici snažila vyštěkat... nic nepomáhalo, tak do ní začala Kesska šťouchat packou, to jsem měla obavy, aby slepici ve svém zápalu práce neublížila, tak tam vyrazil manžel s hráběmi ... vypadalo to (z mé ucitvé vzdálenosti), jako by se manžel s Kesskou přetahovali, kdo slepici pomůže... slepice pořád protestovala, hlavu v plotu, v přídřepu, nehnutě nakonec Kesska začala kroutit hlavou nad tím, jak může být slepice tak hloupá, což slepice pochopila, vytáhla hlavu z plotu a pelášila do svého výběhu... - jen mám strach, že ta už nám vajíčko nesnese!!!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 09:49
- Nahlásit
Evey - jednou k móóóři - jééé a kam frčí?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 10:29
- Nahlásit
Kessie
jedou k móóóři - jééé a kam frčí Gran Canaria.
slepice tak hloupá, což slepice pochopila, vytáhla hlavu z plotu a pelášila do svého výběhu... - jen mám strach, že ta už nám vajíčko nesnese!!! Asi si chtěla vyzkoušet jaké to mají kolegyně v klecovém chovu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 17:02
- Nahlásit
Evey
Včera jsem byla po x letech na místní " Josefovské zábavě", pořádali to fotbalisté. Tento nápad vznikl tak nějak neplánovaně, spontánně. No tedy, zase mám na dlouho pokoj - akce tohoto typu jdou absolutně mimo mně Naposled jsem na něčem podobném byla někdy v 16ti
Jsem teď u rodičů, je tu panika, po obědě vyráží na nádraží a jednou k móóóři. Táta bude mít na podzim kulatiny, tak to dostali od ségry. Dostávám instrukce jak krmit želvy a rybičky.... Gran Canaria - no hlavně, aby havěť přežila a aby se vašim líbilo Nevím, jak moc jsou nároční. Naši (tcháni) dostali od nás taky Gran Canarii k 50tinám (pře 15lety) a to tehdy bylo něco Co na tom, že tam byli jako ,,spadlí z višně", s nikým (krom delegátky) se nedomluvili a zima tam byla (17-20st) na koupání rozhodně ne Hlavně, že se měli s čím chválit před známýma a některé skutečnosti jistě taktně zamlčeli Ale jo, byli nadšení, poprvé letadlem a tak Teď už by jen frflali a frflali...
Vrby mám dvě, takové ty malé
okrasné, právě z nich odtál sníh, mám je taky střihnout - počkej, ty jsi to už tuším psala vloni - takové ty japonské barevné (Hakuro Nishiki) nebo převislou kočičku?? Japonská se stříhá teďka na 10cm špalíky - aby z toho byla pěkná barevná koulička (teda většina lidí to tak chce - my máme spíš ,,volně rostoucí") Kočičková se stejným způsobem ofidlá, ale až po kočičkách
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 17:18
- Nahlásit
Kessie
byl krásný výhled na Brno... ale nechtělo se mi odcházet od rozdělané práce pro foťák a později už nebylo tak krásně osvětlené sluníčkem, tak by z fotek nic moc nebylo... - přesně tak - včera byly krásné výhledy taky jsme koukali a taky neměli s sebou foťák Normoš jsme viděli až tam někde k vám - masiv Pálavy
a Kessička v sobě projevila svoje salašnické pudy - jak Woriček (taky v souvislosti se slepicema) ale obávám se, že pro slepici by to tak dobře, jako u vás nedopadlo....ta už by nesnesla jistojistě nic Neboj, slípka se vyspí a bude OK - jsou to trubky
Včera jsme na začátku výletu vypustili psy z auta a nechali kousek Worička běhat na volno. A to jen proto, že Vojšice jsou ty obrovské louky (jak už jsem kdysi psala) vlastně obrovké údolí a jen tráva, sem tam strom, takže výhled cca na 5 kilometrů vůkol. Zmapovali jsme očima terén (kde jsou, či spíš nejsou srny...nikde nic ) a navíc tam o kus dál něco kutal pán, takže tím pádem se srny stáhli někam za terén. Worka dělal kruhy cca 100m a lítal a lítal, ale jak jsme se trochu blížili k lesíku, tak jsme ho radši připnuli - ale on vůbec neprotestuje, nechápu ale on vypadá, že jde dokonce na to vodítko rád
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 20:23
- Nahlásit
jde dokonce na to vodítko rád
Alfréd v neznámém terénu očividně rád na vodítko, že se může soustředit na čmuchání a nemusí na mě dávat pozor
|