Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Tá ta
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2012 18:54
- Nahlásit

Kessie
Za šmouhy na fotkách tě chválím!Můžeš mi ještě třeba do meilu přiřadit jména k adresám co neznám z diskuse?
Jak jinak užíváš prázdniny.Chodíte na procházky?
MartinaBarney
Barneyho fakt přehlásím
Máš ho načipovaného?Jinak přehlášení je dobrý,ale nesmíš mít lítostivý sousedy,kterým vadí Bárnyho štěkání.Já ho tedy štěkat neslyšel.Bára tedy štěká jak magor na kolemjdoucí psy za plotem.
U nás případný druhý pes se napíše třeba na mamku a platíš jako za prvního.Nesmí být napsaný na prvního majitele. Alespoň u nás.Kam jdou peníze z poplatků nevím,ale jak píše Evey nedělám si iluze...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2012 19:46
- Nahlásit

Tá ta
Máš ho načipovaného? Nene, nemám. Jinak Barney neštěká vůbec, sem tam teda vyje. Ale to tak vždycky 2x a ticho a za hodinu zase 2x a ticho. Ale myslím, že lidi v celé naší ulici jsou naprosto bez problémů a většina z nich psy má.

Kessie, díky za foto.

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2012 19:50 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

my jsme přihlašování Berni řešili taky, když jsme ještě neměli ani jeden z nás trvalé bydliště ve vesnici, kde jsme spolu bydleli. v "našem baráku" byla hlášená jen Mírova babička. přišlo nám logický, hlásit psa tam, kde bydlí, tak jsme šli na městský úřad. Paní úřednice nás osočila, že pes musí být nahlášen jako ve městě, protože tam má Míra trvalé bydliště (ve městě se platí 1000,- a v naší vesnici 100,- - vesnice samozřejmě spadá pod stejný úřad, tak si asi úřad chtěl namastit kapsu) a že musíme zaplatit tisícovku!!! že na babičku na vsi psaná být berni nemůže.
tak jsem milé paní řekla, že majitelem psa jsem já, že já mám trvalé bydliště 150km jinde a tady jim teda nedám ani stovku ani tisícovku ...
a najednou šla Berni nahlásit k babičce do domečku

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2012 21:44 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Na Praze 10 je první pes za 1500, druhý a další tuším za 2650. Obec si zve na jednáni ty, kteří měli psy přihlášené v soutěži a neměli je hlášené.
Peníze jsou na úklid po psech - jezdí pravidelně vysávací čtyřkolka, doplňují se spolehlivě sáčky do stojanů u košů...
Funguje roky záchranka, která zároveň dělá i pietní služby (pohřbení, zpopelnění). Volala jsem je osobně jednou, když auto srazilo psa, který přes silnici vystartoval po Alfínovi. Dojeli do deseti minut a byli vrcholně profi.

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 06:26
- Nahlásit

MartinaBarney
Nebo, pokud byste měli lepší nápad, v čem by se dalo začít podnikat a co na trhu fakt chybí, tak sem s tím. Je otázkou kdo bude práci hodnotit, zkusila bych o něm více zjistit a téma vybrala podle toho čemu absolutně nerozumí. Jestli není na zvířata, tak tomu bude prd rozumět a ty budeš mít naopak výhodu. Záchranka je dobrý nápad, ale nevím jestli se dá na tom vydělat. Kdybych si vybírala já, tak by to byl asi chov zvířat s produkcí něčeho ..., nebo pěstování něčeho..., ale nevím co tam ve vaší oblasti chybí.

Drakopes
Obec si zve na jednáni ty, kteří měli psy přihlášené v soutěži a neměli je hlášené. Dobře jim tak, doufám, že jsou to hlavně ti automatoví...
Dojeli do deseti minut a byli vrcholně profi. A dopadlo to dobře?

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 07:59
- Nahlásit

V tomto bychom si ze Slovenska mohli vzít příklad - URL

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 08:03
- Nahlásit

Evey
Záchranka je dobrý nápad, ale nevím jestli se dá na tom vydělat.
Ta záchranka se mi nějak rozležela v hlavě. Taky nevím, jestli se na to dá vydělat. Co třeba krematorium zvířat? V zahraničí běžná věc, u nás je jediné v Brně. Takže já bych jakože jedno založila v Praze. Včera na cviku nám ta cvičící říkala, že jsou perspektivní řemesla nebo informační technologie. Ale to jsou věci, kterým absolutně nerozumím a ani mě nebaví. Takže na to rozhodně tvořit plán nebudu. V dnešní době taky začít v něčem podnikat....A to já pořád vykládám, že po škole rozjedu svůj byznys Ale vzhledem k tomu, jaká je situace. Myslím, že budu ráda, že seženu někde místo, takže na nějaký podnikání nebudu mít ani pomyšlení.

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 08:57
- Nahlásit

MartinaBarney - Včera na cviku nám ta cvičící říkala, že jsou perspektivní řemesla nebo informační technologie. - a co třeba spojit řemeslo se zvířetem? Jen mám teď v hlavě myšlenky, neucelený, ale něco jako od boudy (truhlář) až po vodítka, podušky, atd... i když toho už je asi zase hodně na trhu, že?

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 09:02
- Nahlásit

Tá ta - Můžeš mi ještě třeba do meilu přiřadit jména k adresám co neznám z diskuse? - já jsem schválně ty jména mazala, aby mě někdo nenařkl, že roztrubuju jména, ale jsou tam jen lidi, co chodí na tuto diskuzi, Tá to, nemusíš se bát, to já bych nikomu jinýmu neposlala...
Jak jinak užíváš prázdniny.Chodíte na procházky? - no, dala jsem se na velkej úklid, tak každej den něco... je to potřeba, protože to při práci všechno nestíhám... a jinak jsme s Kesskou v podstatě celý dny... buď na prochajdě, nebo něco hrajem, nebo je s námi v kuchyni. V noci honí kočky, tak potom dopoledne prospí se mnou v kuchyni...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 10:29 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jó byznys přiznám se, že jsem taky uvažovala po tom, co kámoška rozjela e-shop pro psy. Ale ať pomyslím na cokoliv, pořád mám pocit, že trh je přesycený a zrovna teď lidi otáčejí každou korunu a neví se, jak bude dál... Neřkuli, že já absolutně nejsem podnikatelský typ
Krematorium v Praze...Marti, nechci ti brát iluze, ale místní mafie Tě do ničeho takového nepustí a kdyby to jen trochu šlo, už by to fungovalo(a mám pocit, že už jsem někde o tom četla, že buďto je, nebo se chystá) V Praze by to určo potřeba bylo - tam nemají lidi možnost pohřbít si pejska v zahradě - jako my tady, na vesnicích.
Evey
V tomto bychom si ze Slovenska mohli vzít příklad - to sem ani nedávej, nebo budu zase sprostá Fakt jim závidím už proto, že Slováci jsou ještě větší... (teď opravdu radši nebudu dávat žádný výraz) než Češi. Nechápu, jak to dokázali přes mysliveckou lobby protlačit. Jsem si skoro jistá, že tohle u nás prostě nikdy nevyjde. Myslím, že poměr poslanec-myslivec je u nás tak 70% ku zbytku
Slyšela jsem od myslivců, že si sami už začínají schvalovat, že na psa nevystřelí, protože nechtějí mít problémy se sousedy, ale to záleží od sdružení...O kočkách ani nemluvím. Nevím, jestli chodí na nějaké vymývání mozků, protože takovou nenávist, kterou ke kočkám chovají....to není úplně normální Znáte někdo ve svém okolí myslivce, co má doma kočku? A jehož sousedé ještě mají kočku???

Ráno mne vyděsil Berry Normálně si hlodá tu svou maxikost, Worka se se mnou tahá o růžové prase, zavelím konec, rozdám piškoty, otočím se, že jdem do garáže pro snídani, koutkem oka zahlédnu, že se kluci rozběhnuli....a ozve se šílené Berryho zakvílení, skáče jen o jedné zadní, ohlíží se za sebe, jako by mu tam někdo něco udělal, vyplašený Na trávě jsem nic neviděla, zavolala jsem ho, prohlédnula packu, jestli nešlápnul na nějaký trn třeba... nic. Tak jsem ho znovu poslala do garáže, už šel normálně, jen vypadal, že se ještě něčeho bojí. Fakt netuším čeho. Byly na zemi nějaké rozkousané větévky, co si snad mohl píchnout mezi polštářky, nebo zakopnul o přimrzlou hračku...Ale už chodí normálně

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 11:58
- Nahlásit

Přátelé,
jsem v Praze, je tady sněhová kalamita. Už napadl 1 cm a co je nejhorší, dále sněží.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 12:49
- Nahlásit

Strejda
u nás taky sněhánkuje, ale minimálně, pidivločky, asi ani nic moc nenapadá
Pozdravuj kluky Drakopesovi

Tá ta
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 13:27
- Nahlásit

Kessie
nemusíš se bát
Právě se mi nepovedlo všechny adresy identifikovat.
Byl bych nerad,kdybych se s odstupem času dozvěděl,že jsem posloužil studentům psychiatrie jako studijní materiál a nadějný vzorek.

Strejda
Padá furt.Tady už 5 cm
Asi si vezmu na úklid traktor.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 13:38 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

MartinaBarney
krematorium
Ty mě překvapuješ.Já bych čekal něco dívčího,něžného a ty takhle
V čem chceš dneska začít?Všechno už nějakým způsobem běží.
Teď se začínaji rozmáhat nákupy potravin do domu přes NET.Makro,Globus...
Možná by to šlo propojit s tvojí záchrankou

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 14:36
- Nahlásit

worick
kámoška rozjela e-shop pro psy. E-shop s chovatelskýma potřebama. Ten bych si přála mít ve skutečnosti, protože by mě to bavilo. Ale na to fakt člověk může dneska zapomenout.

Tá ta
Ty mě překvapuješ.Já bych čekal něco dívčího,něžného a ty takhle Já vím, že je to takový divný. Jasně, že bych brala radši nějakej salon pro psy, nebo pekárnu pro psy, kavárnu, do které se může se psy, cokoliv, co se takhle týká zvířat. Ale na to můžu uplně zapomenout. Dokonce nám cvičící říkala, že ona sama by do žádného podnikání nešla. Tak nevím, proč chce po nás vytvořit podnikatelský plán.

nákupy potravin do domu přes NET To není špatnej nápad. Budu o tom přemýšlet. Takže to bych měla jako firmu, webový stránky a lidi tam naťukají, co chtějí všechno koupit, já jim to potvrdím a jedu na nákup a pak jim to hodim domů. No, v dnešní uspěchané době...to je asi ještě lepší nápad než to krematorium.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 17:54
- Nahlásit

nebo pekárnu pro psy

pekárna pro psy a kočky byla na Újezdě. Skvělé umístění a nevydrželi ani půl roku. Ani jsem se nedostala k nim nakoupit.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2012 22:21
- Nahlásit

Drakopes
pekárna pro psy a kočky byla na Újezdě No já četla, jenom o té první pražské pekárně pro psy, která je (byla) na Smíchově. A psali tam, jaký je o to obrovský zájem. Ale to byla první taková pekárna a mohla vzniknout snad v 2007 už. Myslím, že si pak hodně lidí řeklo, když můžou oni, tak my to zkusíme taky.
Tak jsem ji našla, tu první pekárnu: URL

worick
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 08:21
- Nahlásit

Včera sníh poletoval celý den, ovšem v síle:1vločka/minutu Když jsem se po chrápání u telky o půlnoci probudila, bylo vidět, že poprášené trochu zase je. Opravdu asi nepamatuju zimu, kdy by u nás bylo pořád tak málo sněhu, něco mezi jedním a dvouma cenťákama
Byli jsme na prochajdě jen kolem vesnice - pro noviny První poznatek: v přírodním amfiteátru, přes který jsme šli, jsme viděli psí stopy a trochu krve. Dělala jsem si srandu, protože vím, že se tam chodí venčit kavkazák Mazel, že asi někoho ulovil Jak jsme se pozděj dověděli od majitele - byli to oni, ale Mazel si tam rozfiknul polštářek o nějaké sklo. Ale prý snad dobré. Následně a už po několikáté, nebyl u baráku howavard Denny Doufala jsem, že ho třeba mívají v těch mrazech doma...ale už mi to začíná být podezřelé...jestli se mu něco nestalo
Zpátky jsme šli za humny kolem babči a lapla nás Mandy. Tak jsme ji vzali s sebou a já volala mamce, ať si ji přijde k potoku zase vyzvednout. Do toho vyšel soused s jorkšírkou a ta malá mrcha Menďajza lítala kolem, řvala na ni jak pominutá a než jsem na ni houkla, škubla ji za prošívanou bundu, co měla na sobě Omlouvám se těm, co mají holky....ale jsou to opravdu potvory Tohle jsem u psů nezažila, ani u svých, dokonce ani u cizích. JRT Keysi - napadá na cvičáku fenky, Jitčina Darina, to začala dělat taky, strýcova Ema a teďka i Mandy. Nutno podotknout, že to může být i neuměním vychovávat fenky - tři potvory jsou z naší rodiny

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 08:47
- Nahlásit

worick
jedeme zase na Mikulcin vrch na vikend, tak doufam, ze se tam neutopime ve snehu, v brne je sucho a sucho.

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:00 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick - no, včera jsme koukali na zpravodajství a všude sněžilo... hádej kde ne? Od Brna na jih... Moje nejlepší kamarádka, co bydlí v centru Prahy, mi přes icq psala, že tolik sněhu v Praze nepamatuje... je tam už 11 let Vsadím se, že teď, co máme prázdniny, tu budou holomrazy a až budem jezdit brzy ráno do práce, budu vynervovaná z hromady sněhu... Tak to bývá Máme tady jen takový námety, zbytky... ale Kesska ten sníh prostě zbožňuje... pořád se v něm válí, čumáčkem brouzdá v těch zbytcích...
Ráno teploty opět klesly na -15, včera bylo jen -9°C...

worick
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 12:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

cernej caj
díkas za info No myslím, že tam minimálně 30cm bude, jelikož tady o 200m výš, už je 20cenťáků Nó, zimu teda hlásí fest ale tak psiska jsou chlupatá a budou se hýbat, tak jim snad zima nebude. To budete zase na chatě a lyžovat, nebo chodit? Nevím, kam vyrazíme my, sestřenka je v práci, bude zima, nevím kam Toma ukvokám
Kessie
u nás zas bylo do rána -19 Teďka jsem se ani nekouknula, ale svítí sluníčko (teda fouká, to by byl u nás zázrak, kdyby ne ) ale kluci se před barákem ,,opalují"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 13:01
- Nahlásit

worick
spíš na turistiku, ale dle muže spíš na ležení u krbu

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 16:25
- Nahlásit

kamarádka, co bydlí v centru Prahy, mi přes icq psala, že tolik sněhu v Praze nepamatuje... je tam už 11 let

nevím, kde bydlí ta kamarádka, já žiju v Praze už přes 30 let, zažila jsem tu i návěje sněhu a vloni jsem nosila šusťákové návleky, abych si nebrouzdala okraje kalhot, letos jsem ještě nemusela, sněhu je tu pár čísel, i Alfrédovi se v něm válí blbě.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 16:32
- Nahlásit

Přidávám pár fotek z dnešní procházky. Slunko svítilo, teplota -5, takže pohodička. Ovšem procházka to byla jen na hodinu, pak už mi začala být zima. A to jsem to původně chtěla protáhnout a projít to přes pole až za rybník, pak kolem rybníku zpátky přes bývalý kravín. Příště kdyžtak...

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]
Tady jsme nahoře nad kravínem, doleva bychom šli směrem k rybníku...

Tady jde vzadu vidět ten rybník...

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 20:00
- Nahlásit

Drakopes - nevím, kde bydlí ta kamarádka - zatím opravdu přímo v centru... Praha 1, možná si toho posledních pár let nestihla všimnout, na mateřské, fakt je, že včera z toho byla taková vyděšená a já jsem jí sníh trochu záviděla...

MartinaBarney - Bárník je moc hezkej!!! sluší mu to moc!

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2012 07:42
- Nahlásit

Evey
-22,5 C.
Nechceš si to už zase vzít zpátky ?

MartinaBarney
Pochvala za fotky.Jo a ani jsi nenapsala ,jaká byla před týdnem oslava.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2012 08:20
- Nahlásit

MartinaBarney
se sněhem jsme na tom stejně...koukám Ale Bárneymu to nijak nevadí. Berry včera taky lítal a šmolil hubou v každé alespoň tochu zámetu. Jak píše Kessie - normálně vypadá, že mu to lítání po pořádném sněhu chybí
Tá ta
co, co, jaká oslava?
Teplota u nás bohužel stejná

My jsme s klukama včera vyběhnuli nahoru k větrolamu a odtud jsem volala sestřence, jestli třeba není s Darčou u báby, že by jsme tam seběhnuli a nebo přijdem k nim. Sešli jsme se u nich doma a ony pak zase s Darinou vyprovodily nás, že jen kousek a nakonec až po naše Dozvěděla jsem se, jakový má pech kámoška, co jí zabil pes malou Dixi a teďka má místo ní Keysi a zachráněného postříleného Luckyho. Šli tam kousek nad jejich na prochajdu (do amfiteátru, kudy jsme šli předevčírem s Tomem i my) a potkala nějaké dva (kluka s holkou) a velkým chundelatým psem(prý něco jako kavkazák) a milý čokl na volno, okamžitě napadnul chudáka Luckyho a pokousal ho. Ti dva se prý jen nablble smáli a řekli jí, že nemá pindat, protože má psy taky na volno(malou JRT a jen o něco většího a bojácného Luckyho) Teďka lítá po vsi a zjišťuje, kdo to vlastně byl a nemíní to jen tak nechat. Vím to od Jitky, ale mám se tam zastavit na granule, tak se snad dozvím víc. Vůbec ovšem netuším, kdo by to mohl být...a to znám opravdu hodně psů po vesnici i té sousední. My včera potkali akorát mopse v bundičce a slečna nás snad i zná, jelikož ho normálně nechala na zemi (když jsem ji ubezpečila, že mu nic neudělají) jen prý pejsa, není na psy vůbec zvyklý. Byl v pohodě, jen koukal, asi tak překvapený, že se chudák na nic nezmohl ale zase nevypadal, že by se nějak bál...asi tím, že panička byla taky v klidu a nepředváděla panické scény

Kessie
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2012 10:07 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

http://imageshack.us/photo/my-images/862/70j.mp4/

to je ze včerejší procházky... sněhu nic moc... Kessce sníh evidentně chybí... na příští týden hlásí sněžení, tak pokud by se nám to opět vyhnulo, jedeme o víkendu k našim (skoro celá rodina, krom mamky, má v lednu a únoru narozeniny, tak se sejít, popřát, poklábosit) i s Kesskou, aby si užila pořádnýho sněhu...

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2012 13:13
- Nahlásit

Teploměr večer hlásil skoro -17, takže jsem Medvěda vypakovala do sklepa, kupodivu ani neprotestoval, ale paničce se neodmlouvá, takže šetřil síly na dědu . Ráno - 21 :-/, vydrželi jsem doma do 8:30, pak už jsme měli hlad a do krámu jsme museli, ale kupodivu mi mrzla jen kolena, zato Bédin jak lítal kolem měl celý obličej šedý, jak mu vydechovaná pára namrzala na chlupech...
Teď je -13 a Medvěd se opaluje před boudou na uleželémé sněhu.

Worick - pamatuju si dobře, že dáváte klukům syrová hovězí žebra?Jenom je ožužlávají nebo je celé zpracují? Já jsem zatím dávala jen telecí kosti (ocásek, nohy apod), žebra nikdy. Tenhle týden jsem chtěla něco na teplý vývar (pro psa, ne pro nás ) a v MAKRO měli masité kosti (hovězí harfy), tak jsem to ze zvědavosti koupila a ráno jsem mu uřízla jedno žebro, které nemělo tak ostrý okraj, ale mělo fůru masa a dostal instrukce, že má obrat maso a pro kost si pak přijdu. Po pěti minutách jsem mu šla kost odebrat a Médi drtil poslední kousek...To mě dostalo

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2012 13:43
- Nahlásit

Kessie
Super video Barney se teda včera válel taky, ale ve srovnání s Kessie to nestojí ani za řeč. Minulou zimu, když byl u nás sníh, tak to se Barney alespoň vyřádil. Musím ho vzít konečně už do Krásenska, tam je toho sněhu přece jenom víc a zrovna se může seznámit s kavkazačkou Lilinou, která patří kamarádovi.

Tá ta
ani jsi nenapsala ,jaká byla před týdnem oslava.
Oslava byla super. Slavilo to dohromady 8 kamarádů, lidí měli pozvaných kolem 40. Jen se jim teda nevydařila moc hudba. Hrál jim tam jeden místní z Krásenska, říká si DJ Lord, ale bohužel si jel podle svého hudebního programu a ta hudba, kterou tam pouštěl...A na přání nic nezahrál. No a klukům - oslavencům někdo objednal striptérku, takže byli spokojení. Si myslím teda.

Noemi
syrová hovězí žebra?
Barney je vždycky okousal a část kosti i snědl. Ale zbytek stejně nechá válet na zahradě, tak jdu a vyhodím to.

<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání