Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 28 Led 2012 17:21
- Nahlásit

Jo a tam není ale po sněhu ani památky...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 29 Led 2012 16:31
- Nahlásit

Fakt tu zimu nenávidím! Dneska jsem vyrazila s Barneym ven na krátkou procházku. On se aspon proběhne a já si odpočinu od učení. Vzali jsme to jen za cvičák a zpátky, a pak jsme chvili stáli u jedné zahrady, kde byl černý vlčák. Tak se hoši seznamovali. Barney už pak zájem ani neměl, ale ten čerňoch už hrabal packou pod plotem a nejradši by za Barneym. Každopádně těch max. 45 minut, co jsme byli venku mi stačilo na to, aby mi začly umrzat prsty na rukách i na nohách. Takže jsem valila dom s představou, že si dám čajíček a budu v teple. A tak dojdeme ke dveřím, a zjistím, že nemám klíče!!!! Říkala jsem si, že přece nejsem tak blbá, abych je nechala doma. Do kapsy jsem si je určitě dávala. Pak mě napadlo, že mi nejspíš vypadly, když jsem vytahovala z kapsy kapesník, a to bylo až za cvičákem. Napřed jsem volala tatkovi, jestli se náhodou nevrací už z Rejvízu do Vyškova a ten, že na Rejvíz ani nejeli. A že ségra ta teprve z Rejvízu před půl hodkou vyjela. Tak jsem nasadila kapucu a vyrazila velice svižným krokem směr cvičák. Ještě jsem teda radši zavolala příteli, aby kdyžtak počítal s tím, že pojede do Vyškova. Díky bohu - ty klíče byly přesně tam, kde jsem vytahovala kapesník. A to ještě v té chvíli, kdy jsem ho vytahovala, tak si říkám:,,Doufám, že mi něco z té kapsy nevypadlo.´´ Ale že bych se otočila a podívala se na zem, to ne! Mohla jsem si ušetřit cestu.
Co vy, nějaké pěkné zážitky dneska?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Led 2012 18:10
- Nahlásit

MartinaBarney

furt lepší, než ráno si zabouchnout dveře a zůstat na schodech v zamčeném baráku, kde můžeme se psy tak akorát sedět na schodech a čekat, jestli někdo půjde)

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Led 2012 07:27
- Nahlásit

Michall
Pořadové číslo s instrukcemi přišlo včera - 723 - podle něhož nás asi také nejlépe poznáte To jo, ale musíte si ho nalepit.
Přejímka psů je od 7:30 do 9:00. Asi tam pojedeme tak na tu sedmou. Není to moc brzo? Myslím, že by stačilo i na 8 hod. a budete mít ještě rezervu na zácpu před výstavištěm. Asi bude dlouho trvat než přijdete na řadu. Takže na přípravu budete mít času a času...

worick
Tom je stále zásadně proti, aby jeli kluci: že Worka bude dělat ostudu brbláním a Berry z toho bude zase ten chudák ušlápnutej v zadu Musíme ho přesvědčit pádnými argumenty.
Nebudete tam mít mezi vystavovateli i chovatele kluků, že by jste jim je šli ukázat?

MartinaBarney
Mamka mi ted psala, že má být příští týden až -18 stupnů a že prej asi s takovou na výstavu nepojedeme. A proč? V autě si zatopíte a v halách je taky teplo.

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Led 2012 07:30
- Nahlásit

Máme tu - 18. Říkali v rádiu, že dnešek bude "nejteplejším dnem" tohoto týdne. To už se moc těším na zítra...

worick
Člen
# Zasláno: 30 Led 2012 07:48
- Nahlásit

Evey
Nebudete tam mít mezi vystavovateli i chovatele kluků, že by jste jim je šli ukázat? - tak Woričkův jistě ne, ten mohl být tak maximálně na ,,Šediváčkově longu"...Martina od Berrynka tam bude asi určitě. Vystavuje i je funkcionářka klubu. Už jsem na to myslela, že by jsme ji šli s Berrym pozdravit, ale dostaneme vyhubováno, že jsme ho neuchovnili, no
U nás -15 taky nic moc Pořád doufám, že se něco změní a to, co hlásí, nepřijde
MartinaBarney
dám čajíček a budu v teple. A tak dojdeme ke dveřím, a zjistím, že nemám klíče!!!! - jo, tohle potěší To se mi stává s mou sklerózou často Ovšem tu ,,kosu" jsi k tomu měla jako bonus
Tak jsem nasadila kapucu a vyrazila velice svižným krokem směr cvičák - a to už jsi se i zahřála, ne?!
Drakopes
furt lepší, než ráno si zabouchnout dveře a zůstat na schodech v zamčeném baráku, kde můžeme se psy tak akorát sedět na schodech a čekat, jestli někdo půjde - jó, jenže Ty máš alespoň nějakou šanci, že půjde......kdežto já si nechala klíče v Tomově autě, on mne vysadil s klukama za kopcema, dotrmácím se domů a dopr..... - nemám klíče! Jediné štěstí, že mám nedaleko tchány, co naše klíče mají, tak jsem si tam došla
Janiii
a vy náhodou do Brna nejedete??

worick
Člen
# Zasláno: 30 Led 2012 07:57
- Nahlásit

Zapoměla jsem: nemám vůbec z víkendu veselou historku...samý horor
Zemřel nám vzdálený(Tomův) příbuzný a soused, takže musíme na pohřeb. Doneslo se nám ale, že má být až v sobotu! Mamce jsem zrovna řekla, že jestli bude v tu sobotu, tak to určitě nejdem, protože máme Brno
Kavkazačka s Pálenice zabila dalšího pejsu. Byl to takový Alík toulavý a vzala si ho tady jedna paní naproti přes potok - často chodil i kolem našeho. Byl hezký, takový béžový malý špic...skoro Ta potvora asi hárala, proto tam tihle malí pejsové přes mříž lezli. No, taky ho porafala, ještě chudák přišel domů, ale pošel Taky asi vnitřní zranění, jako ten jezevčík před tím

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Led 2012 10:30
- Nahlásit

a to už jsi se i zahřála, ne?!
Ani náhodou. Jako mě bylo celkově teplo, ale ty prsty u noh a ruce - hnus. Následek včerejšího dne: vrátila se mi bolest v krku. Já jsem se jí úspěšně asi před 2 dny zbavila, říkala jsem si, že do této soboty budu zase dobrá. A mě včera začne bolet znovu v krku - ale tentokrát pekelně! Tedka nemůžu skoro ani mluvit Ale pevně věřím, že do soboty mě to (snad) přejde.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 30 Led 2012 10:45 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

MartinaBarney
Mám podobný problém.Oči jak angorák a hlavu jak pátrací balón.
Snad se z toho do soboty dostanem.

Včera jsme už vykoupali Báru.Krásně prokoukla.Doufám,že se nikde nevyválí.Radši už bydlí v garáži.
Včera byla ráno na cvičáku na zabití.S manželkou si dělala co chtěla.Já tam opravoval nějaké kotce,tak jsem toho musel nechat a jít ji vystřídat.Cestou domů jsem se s ní nechal vysadit a cca 6 km jsme došli.
Do toho Brna by potřebovala taky utahat.asi s ní vystoupím ráno u 9křížů a dojdem pěšky.Proto pojedem dřív.(kecám)
worick
Psy určitě s sebou!!!

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Led 2012 13:18
- Nahlásit

Tohle je bohužel pravda

Direktivy EU

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Led 2012 18:43
- Nahlásit

Strejda
skvělé)

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Led 2012 06:31
- Nahlásit

Strašili nás zbytečně, je jen o jeden stupeň více než včera, tj. -19.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Led 2012 07:22
- Nahlásit

Evey
Strašili nás zbytečně - to bych byla velice ráda - u nás zatím -16....jenže je teprve úterý...
Strejda
Tohle je bohužel pravda
Direktivy EU
-
Tá ta
Do toho Brna by potřebovala taky utahat.asi s ní vystoupím ráno u 9křížů a dojdem pěšky.Proto pojedem dřív.(kecám) -
Mám podobný problém.Oči jak angorák a hlavu jak pátrací balón. - už je to lepší??
MartinaBarney
A mě včera začne bolet znovu v krku - ale tentokrát pekelně! Tedka nemůžu skoro ani mluvit - a u Tebe? Jak jsi na tom?

Večer měl Worka nějakou bojovku O té doby, co jsme přišli z prochajdy pobíhal nervozně kolem baráku a poštěkával. Kolem osmé se to štěkání celkem vystupňovalo, chodili jsme s Tomem střídavě do patra, prosvěcovat okolí baterkou - ale nic jsme neviděli, taky proto, že byl nějaký mrazivý opar. Štěkal do zadu, do rohu starého koupaliště, které je zarostlé. pak jsem už nevydržela, navlekla se a šla s baterkou, že vemu kluky na vodítko a snad tam s baterkou zajdu. Jenže Worka hned vystartoval s řevem zahradou nahoru, tak jsem šla za ním, kde lítal kolem plotu a ječel. Neslyším nic - to je marné, ale ani žádné oči se mi nikde nezableskly...fakt nevím Ale myslím si, že takový vyrvajz by dělal jen kvůli nějakým zvířatům: srny, liška, divočáci...psi...Tom mně právě strašil, ať tam nejdu - co když utekl ten hajzlík z Pálenice a vyběhne proti nám?! To jsem opravdu dostala strach...to by byl průs... S konstatováním, že se tam ale vážně nic neděje, jsem šla domů, ale Worka bláznil, i když s menší intenzitou, ještě asi hodinu Asi se tam ale zajdu mrknout teďka za světla, jestli tam něco neobjevím...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Led 2012 08:45
- Nahlásit

worick
Jak jsi na tom? Už dobře. Mluvit jsem nemohla jen včera dopoledne. Pak si to ten můj krk asi rozmyslel a řekl si, že mě nebude už víc trápit. V krku už mě nebolí, jen sem tam kašlu. Takže do soboty jsem fit
A co se týče počasí - u nás teď -12. Taky jak jsem viděla včera večer, že se to blíží k -10, tak jsem vzala Barneyho na noc domů. Já bych pak nemohla v klidu spat, kdybych věděla, že se tam Barney choulí někde venku na trávníku.
Musím letět, čeká mě předposlední zkouška (naštěstí). Poslední pak v pátek a pak přijde nehorázná úleva a stresu a nervům řeknu s radostí pápá

worick
Člen
# Zasláno: 31 Led 2012 10:49
- Nahlásit

Děcka, co je s Kessie?? Naposled písla ve středu a od té doby jí není
Drakopes
Alenko, nevíš něco?
Že to fláká Noemi a LuckaM je zavalená sněhem - to už jsme si zvykli ale Kessie tu byla celkem pravidelně

Tá ta
Člen
# Zasláno: 31 Led 2012 11:32
- Nahlásit

worick
už je to lepší??
děkuji za optání.Asi jako martina.Do soboty to bude snad už dobrý.Pomohla hlavička syrového česneku,(Barunce odér nevadí)0,5l.svařáku a kloktat sůl.
MartinaBarneyDržíme palce ať ti dobře dopadne.U nás je něco podobného.Syn dělá také semestrálky a zkoušky.Jenže končí až 8.2.dělá čvut.Matika prý děs.
Barneyho na noc domů
Baru je taky přes noc v garáži v teple.Je vidět jak si to užívá.
worick
co jsi zjistila?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 31 Led 2012 11:35
- Nahlásit

V noci bylo pouze -9.C.
Evey
jsme žabaři.
Teď je -4.C

Tá ta
Člen
# Zasláno: 31 Led 2012 11:41
- Nahlásit

worick
Děcka, co je s Kessie??
Noemi a LuckaM
Máš pravdu.Už mě to taky napadlo.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Led 2012 13:51
- Nahlásit

Tá ta
V noci bylo pouze -9.C. - závidím
U nás je něco podobného.Syn dělá také semestrálky a zkoušky.Jenže končí až 8.2.dělá čvut.Matika prý děs. - nezávidím
co jsi zjistila? - nic, vůbec nic Prošli jsme to, čuměla jsem jak vejr, po možných stopách, třeba po divočákách a nic. Jediné, co mne ještě napadlo: v náhonu je popraskaný a propadlý led. Zamrzne to, led zůstane viset tak nějak ve vzduchu a pak se uprostřed zbortí. Jestli to pukalo....možná, že myslel, že tam něco chodí...

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Led 2012 21:08
- Nahlásit

Já bych sníh tuuuuze chtěla, ale bohužel nám není dopřáno… :-/

U nás je stále veselo… Měli jsme veselý víkend, prakticky celou sobotu jsme strávili na šachovém turnaji (brácha byl 25 z 75 – to docela ujde ne?). Neděle byla opětovně jako z grotesky: nejdříve jsem ráno Medvědovi vynášela bobany z výběhu a přes zahradu jsem viděla sousedovic Bleska, tak jsem na něj jako obvykle mile promluvila (dřív na mě štěkal i takhle přes zahradu). No a on se sebral, přelezl plot a šel se mnou kamarádit. Tak jsem ho čapla a strčila brankou zpět. No ale během 30 sekund oběhl zahradu, znovu přelezl plot a byl u nás a poštěkával na Bédina. To už jsem byla docela nasr., protože neděle 8 ráno – soused se zcvokne. Tak jsem ho zase chňapla a odvedla domů a mile jsem mu vysvětlila, že musí hlídat barák… No evidentně to zabralo, ale zhruba na 3 minuty. To už mě fakt dožralo, chňapla jsem psa a šla zazvonit na sousedy. Jak sousedka rachtala s dveřmi, tak se Blesk kolem mě prohnal s takovou rychlostí, aby se mohl nasáčkovat domů, že mě sejmul (je to ¾ roční vlčák) a já jsem si totálně odřela malíček a ukazováček o taras :-/.

Odpoledne jsme vyrazili na další prochajdu, brácha chtěl k řece a tak dlouho jsem ho buzerovala, aby nespadl do řeky (běhal po kraji a bušil klackem do zamrzlých okrajů) a ostřížím zrakem sledovala nutrie, protože neustále šmějdili kolem (a) aby je brácha omylem netrefil klackem a b) aby je Medvěd nehonil...), kousek jsme popošli a najednou koukám, Medvěd ve vodě a drží se pouze předníma tlapama břehu - myslela jsem, že mě raní mrtvice. Taky jsem si myslela, že situaci zvládne sám, ale evidentně nemohl vylézt (v těchto místech je relativně velký proud normálně, natož když je takhle vysoká hladina vody) a tvářil se dost zoufale. Tak jsem ho pracně vytáhla na břeh, oklepal se, oválel v trávě a makali jsme domů... Cestou jsem byla ještě tak vyděšená, že jsem zapomněla, kudy jdeme a došlo mi to až v momentě, kdy už se Medvěd rozebíhal (na 12 m stopovačce). Právě jsme procházeli kolem úhlavního nepřítele, blonďatého labradora... No jediné, co jsem stihla učinit bylo, že jsem se pořádně zapřela, aby mě cuknutí nesložilo na zem. Já jsem to ustála, ale Médin na druhém konci udělal parádní kotoul letmo, což ho (ani totálně mokrá srst) od poštěkávání přes plot stejně neodradilo... No takže u jedné ruky mám vyrvané rameno z pantu a u druhé půl ruky odřené a zhnisané i přes neustálou péči a Medvěda jsem doma přes hodinu fénovala, naštěstí to vypadá, že na něm koupel nezanechala žádné zdravotní následky - jen pro tom profouknutí vypada, že má o 20 kilo víc, jak byl načechraný :-D

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 06:14
- Nahlásit

-20, kdo má víc?

Noemi
Taková pěkná zážitková vycházka.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 08:17
- Nahlásit

Evey
-20, kdo má víc? - na Tebe nemáme ....-18, ale garantuju těm nahoře, že tohle nám bohatě stačí i s předplatným na několik zim dopředu

Noemi
Teda Ty když se tu občas ukážeš, tak je to vždycky šrumec Takhle se nechat mrzačit psem už zvládám jen já, ale zatím jsi tedy N°1!
...jen pro tom profouknutí vypada, že má o 20 kilo víc, jak byl načechraný - vidíš, s takovým krasavcem vyfoukaným jsi taky mohla do Brna
add Brno Tom brblá, že to stejně zruší v takových mrazech...
Taky, že to bude průs...., když nepůjdeme na ten pohřeb, jelikož kluci byli i naší bábě a my nepůjdem ani jejich taťkovi.... Uznávám, že je to špatné....jenže my už jsme se tady domlouvali od léta....
My jsme včera byli normoš na prochajdě lesem a potom byli kluci ještě dvakrát doma a po krmení mi Tom říkal, že Worka kulhá Nevím co kde dělal, se mnou nekulhal Spíš tady za něčím vyletěl a uklouznul třeba na ledu. Za chvilku jdu za nima...uvidím
Že by byla ta Kess s děckama na horách?(se školou myslím ) Jezdí se ještě, že jo??

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 09:15
- Nahlásit

worick
Že by byla ta Kess s děckama na horách? Ono bylo včera vysvědčení, tak asi nestíhá. A teď může mít prázdniny, ne?
Tom brblá, že to stejně zruší v takových mrazech
A oboje (výstavu i pohřeb) stihnout nemůžete? To by byla škoda.
Mráz nemráz, já tam dojedu, sice ještě nevím jak, vypadá to na MHD. To se asi ztratím.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 10:33
- Nahlásit

Evey
vypadá to na MHD. To se asi ztratím - ale což....vždyť Ty jsi zkušený harcovník, vždyť jezdíš takhle do práce a vůbec, takže v tom umíš chodit. Já nejela MHD asi 15 let, když pominu trolej ve Zlíně a i tam jsem si nebyla po 10 letech jistá, jak a jakový lístek si koupit Např. vlakem bych si nejspíš ani nenašla spoj a nástupiště

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 10:38
- Nahlásit

worick
No jo do práce, to je jiná. Nádraží tu má 4 koleje a 2 směry... žádné podchody, nadchody, nástupiště, šaliny, autobusy, mraky lidí, aut ...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 11:06
- Nahlásit

worick
Tom brblá,
Mě stačí na chvilku vytáhnout ze zásuvky a hned se mi chce do Brna.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 11:42
- Nahlásit

Tá ta
Mě stačí na chvilku vytáhnout ze zásuvky a hned se mi chce do Brna - jsem ,,trošku" nedůvtipná jakže to bylo myšleno??
Evey
No jo do práce, to je jiná. Nádraží tu má 4 koleje a 2 směry... žádné podchody, nadchody, nástupiště, šaliny, autobusy, mraky lidí, aut ... - aha, tak to jsme na tom stejně s tím rozdílem, že já tak naštěstí do Brna nemusím Hele a víš už nějaký příjezd a kam? Možná by jsme to dokázali naplánovat a někde Tě vyzvednout....
Jo, Worka kulhá. Prohlížela jsem tlapku a nevím, nic jsem neobjevila. Chvílema pajdá moc, chvíli šlapká normálně. Tipuju, že sebou někde majznul na ledu, nebo někam tu nohu vrazil u toho, jak lítá jako blázen. Uvidíme, co bude dál. Tom kulhá taky, v neděli na tenise si něco vyvedl se stehenním svalem. Říká, že s ním Worka asi drží basu. Vypadají jak dva ,,zkurv...oficíři" Ještě mně napadlo, jestli si tu nohu nějak nenachladil. Berry večer leží v boudě, ale Worka před barákem na té ledové pískovcové dlažbě

Tá ta
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 12:07
- Nahlásit

worick
reset

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 13:19
- Nahlásit

worick
Hele a víš už nějaký příjezd a kam? Možná by jsme to dokázali naplánovat a někde Tě vyzvednout.... Dojedu na hlavní vlakové nádraží, na výstaviště dojedu šalinou za pár minut, pokud tedy sednu na tu správnou ...
Čas přesně ještě nevím, uzpůsobím to dle času na kterém se tak nějak my tady dohodneme.
Děkuji za nabídku, ale s tím si nedělej starost, zbytečně by jste si to zkomplikovali.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2012 19:08
- Nahlásit

Už se hlásím

Tá ta
Bárník spí teď 3 noci taky doma a vypadá naprosto spokojen

Jinak pořád hledáme byt a vůbec to není jednoduchý .
Pokud už někde přistoupí na to, že by byl pes na zahradě, tak si to podmíní tím, že bude na provaze nebo v kotci :/ Ale nevzdáváme to...

V neděli jsme vyrazili do Polska na běžky a Bárníka nechali doma, protože v Jizerkách se se psem do stop nesmí. Tady se ale promenádovalo tolik psů, že mi až přišlo líto, že jsme ho na tak supr výlet nevzali s sebou. Teď v neděli to hodlám napravit, chystáme se tam ještě jednou. Dokonce jsme potkali berňáka s postrojem, jak tahal miminko .

To dá rozum, že do měkkého sněhu, kde by Barney ničil stopu, bych ho nebrala, ale v těch mrazech tomu nic neudělá.

Přidávám ochutnávku:

Uploaded with ImageShack.us

Ten pejsek, na kterého jsme se tam vrhli, myslíte, že je to kříženec BSP nebo tibetská doga? I když na tu dogu to bylo asi dost malý....

<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání