Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 11:38
- Nahlásit

Strejda
Romeo začal rozplétat plot - to jsi mi připoměl....včera sedíme na molu za barákem a najednou se nám od zadu po cestě (u nás) objeví před nosem pes Jasně, švagrův Argo rozpletl vzadu plot a vlezl k nám Nebyl tu snad nejmíň tři měsíce a nevím, co ho vůbec k tomu vede: Berry na něj vletí hned s řevem a smýkne s ním na záda (člověk by se bál, že ho míní zabít ) a Worick za ním celou dobu pobytu u nás (asi po půl hoďce pro něj přišla neteř) chodí těsně za zadkem a nepřetržitě vrčí do ucha Jedině, co ho může bavit je to, že prakticky nevyleze z jezera a brouzdá a brouzdá...bohužel přes všechny trávy a lekníny a jiné vodní rostliny - po něm kalamita

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:48
- Nahlásit

Strejda
Byli jsme ve mlýně. Máte šikovného technologa. Grilovači jehněte byli také velmi zdatní.
Příští ročník mi prosím včas připomeň.

To jsem ráda, že se ti tam líbilo a přijedeš i příští rok. To bude slavit firma 20 let, tak doufám, že se vytáhnou...
Pohankovou palačinku jsi si nedal? K tomuto stánku jsem měla velké výhrady.
A bylo něco co se ti nelíbilo? Napiš, předám postřehy dál...
worick
Jsi tam na čumendu nebo zase někde ve stánku? To by jsi asi na nás ale neměla čas Ve stánku, ale myslím, že by se to dalo nějak zkoordinovat.

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:57 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Evey
Pohankovou palačinku jsi si nedal? K tomuto stánku jsem měla velké výhrady.
A bylo něco co se ti nelíbilo? Napiš, předám postřehy dál...

Palačinku jsem si dal. Připojuju se k výhradám. Bylo tam málo nezdravého jídla, ale to byl účel akce. Málo zachodů pro ženy, ale ty si poradily a šly na pánské - ono to bylo tak značeno, jakoby byly jen pánské. U toho dřezu u plotu by mohlo být mýdlo. To jsou drobnosti. Všechno fungovalo.
.....
URL

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 23:31 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
článek jsem přelouskla, ale ne až tak poctivě...Nemám ráda bláboly jiných, málokdo mne zvyklá (rozhodně ne Agrofert ) Nevím, proč pletou dohromady bio a eko - není to úplně totéž....Když budu chtít bio potravinu, tedy jablko opravdu prosté chemie (abych si netrávila děcka) tak je mi jedno, že ho přivezou nevím z které pr.... a bude to proto stát fůru peněz a není to zrovna ekologické....
Mne se to zase tak netýká, zelovocem jsme víceméně soběstační a sem tam banán či mandarinku - tak ty bio nekupuju, to ne. Kupuju si ale bio javorový sirup na palačinky a bio vločky (ovesné, pšeničné a pohankové - do jogurtu) - v DM. Jogurt bio nekupuju, protože mi moc chutná Activia sladká bílá A hodně bio kosmetiky (tělové olejíčky, mýdlo na ruce) a taky aviváž a pak mám eko čističe...Teď už nějakou dobu používám na praní mýdlové ořechy.

Dneska jsem měla štěstí jako prase Šli jsme s klukama lesem a je tam v takové rokli studánka a od ní potůček. Nechtělo se mi s klukama špárat dolů, tak jsem dělala hluk už když jsme se blížili, pak jsem propátrala očima les široko-daleko a pustila Worku z flexiny - ať si seběhnou zchladit nohy a napít se. Viděla jsem je, jak bezradně pobíhají v místě potůčku a vyběhnuli hned zase nahoru. Říkám:,,klukí, proč nejdete pořádně do vodičky, to je všechno?" A Berry na mne zmateně kouká, druhý pokus....tak se nakláním a nahlížím, proč po té vodě nejdou....a vidím, že ona už tam žádná neteče! - koryto sice vlhké, ale bez vody Až o nějaký kus dál, se voda objevila, tak jsem je tam ještě poslala......no a nadšená zdarem akce tj. že Woruška se sám hned vrátil a předsednul k připnutí vodítka a nikam nezdrhnul... jsem se při návratu k baráku rozhodnula, že ho asi sto metrů od brány (mezi těma polema) pustím, jestli bude šlapat hezky s náma po cestě - nebo vlídne zrovna do trávy a začne hledat stopu. Ušli jsme asi dvacet metrů, Worka nadskočil a bystřil do pole, já jsem jen zařvala ,,ne, nesmíš" a hned ho připínala a koutkem oka jsem čučela, co kdesi viděl (je to nechané ladem, hooodně vysoká tráva) a 30m od nás stojí malá srnka, jenom hlava a jak stříhá ušima bylo trochu vidět Ani se nehnula, ale on něco viděl či tušil. Respektive...kdyby ji viděl, tak by vypálil...možná zaslechnul či ucítil To mohl být průůůsééér zase

worick
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 10:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Nikdo nic... tak ještě dodám, že jsem to před spaním vyprávěla Tomovi a ten mi vynadal, jestli jsem se dala na adrenalinové sporty - že jsem úplně blbá a jestli chci přijít o jednoho psa
A taky jsem nepísnula, že těsně pod lese mi vletěla do oka nějaká potvora hmyzí - začalo to pekelně pálit, já rychle šmolila oko zprvu prstama, pak kapesníkem, u prvního auta jsem to hledala v zrcátku a nic, oko škrábalo, slzelo - ve městě na mně všichni hleděli co brečím Doma jsme to prolévali kapkama a nepomohlo - buďto mně tam píchnula, nebo flusla nějakého jedu - prostě pořád jako bych ji tam někde měla, ale nenašli jsme. Až teď ráno je to lepší, ale dobré ne. Necítím tam už mouchu, ale bolí a slzí. Snad to přejde Co já jsem komu udělaĺa, že se to na mne začalo nějak sypat (to mám asi za tu naši bábu Ale teď jí poctivě zase ošetřuju palec - lepší se, už jsme se báli, že jí ho snad ufiknou )

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 12:19
- Nahlásit

worick
buďto mně tam píchnula, nebo flusla nějakého jedu To byla určitě nějaká jedůvka hnusná. Mohl by pomoct nálev z borové vody a světlíku. Aplikovat ve formě studených obkladů.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 13:02
- Nahlásit

Všem přeji pěkný den=) A rovnou potřebuji radu....Nemáte někdo u svých psů zkušenosti se žlutým výtokem z oka???

Ted jsem zapátrala v knížce i na netu a mám obavy z nemoci slzného aparátu, která může být způsobena např. autoimunitou, jak jsem vyčetla. A tato příčina tehdy Barneymu způsobila i ten zánět mozkových blan. Možná zbytečně plaším. Ale radši to řeším zavčas.
Ještě musím dodat, že včera ten žlutý výtok neměl. Všimla jsem si toho až dnes ráno.

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 13:14
- Nahlásit

MartinaBarney
Nemáte někdo u svých psů zkušenosti se žlutým výtokem z oka??? Nemám. Občas jsem zpozorovala jen takový bělavý. Jsou žně, neproběhl ti někde přes čerstvou slámu,vysokou trávu nebo něčím prašným? Nemysli hned na nejhorší. Zkus to proplachovat Ophtalmo Septonexem. Anebo pokud je to fakt moc, tak navštiv veta.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 13:30
- Nahlásit

Evey
Jsou žně, neproběhl ti někde přes čerstvou slámu,vysokou trávu nebo něčím prašným?
Je pravda, že včera jsme byli na procházce a běhal trávou, která zasahovala do výšky jeho očí. Barney taky proleze, kde čím. Všechno musí prozkoumat. Zkusím ten Ophtalmo Septonex a uvidím. Ten výtok je fakt čistě žlutý a bělmo má červené. Zkusím ten Ophtalmo Septonex a uvidím.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 14:01
- Nahlásit

MartinaBarney
Jak píše Evey - vypadá to, že mu tam taky něco vlítnulo, bohužel tam může mít osinu (Gogošovi taky onehdá u veta tahali ) Když by vydržel vyplachovat, možná by se povedlo ji vyplavit...

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 14:02
- Nahlásit

MartinaBarney
bělmo má červené Tak to fakt vypadá na nějaké podráždění.

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 14:05
- Nahlásit

MartinaBarney - včera jsme taky byli na prochajdě a Kesska se hezky proběhla polem s obilím... oči má taky dneska červené a kolem očí má taky takový ty "kysance" - tak se tomu říká u nás - tak jsem se šla podívat, jestli je to žlutý a nebo bílý, protože mě teda ani nenapadlo se barvou zabývat... abych pravdu přiznala... a je to něco mezi... žlutobílá... asi jsem Ti nepomohla... ale je možný, že je to z toho pole... taky mám rýmu, a výtok z očí, jsem trochu alergická na ten zvířený prach v době žní...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 14:14
- Nahlásit

Kessie
kolem očí má taky takový ty "kysance" - tak se tomu říká u nás Taky tak tomu říkáme
Mě akorát zarazila ta žlutá barva. Ale taky mě napadlo, že mu tam jenom něco vlítlo.

Jinak v pátek jdu na pohřeb Honzovi (ten instruktor, co skočil pro kluka do jezu v Olomouci). Nejradši bych tam nešla. Naprosto nesnáším pohřby. A tento pro mě bude asi ten nejtěžší, na kterým jsem zatím byla, ale poslední rozloučení musí být.

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 14:29 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick - tak máme téměř hotovo (teda to, co můžeme sami ovlivnit) - už jen dobetonovat podlahy a položit dlažby a doobkládat koupelnu... teď nám pánové dodělávají nové topení a za týden dovezou okna - v srpnu si budeme hrát s předním dvorkem... a zbytek zase až další sezonu... i tak je práce jak na kostele... velkou pomocí bylo, že každý týden tu s námi strávili někteří rodičové...první červencový manželovi rodiče a minulý týden tu byli naši... i tak jsem se zatím ještě nikdy tak nenadřela jak teď... - ale ono mi to neuškodí...

...........
tak si tu píšu a volá mě Honzík, ať honem přijdu, Kesska štěkala jak najatá... tak jsem utíkala od rozepsaného, co se to děje a jak jsme na dvorek vytáhli starou vanu (dávali jsme do koupelny novou, o něco menší) a ono do ní včera napršelo, tak se v ní topil maličký kosík... máme ve vinohradu, který se dvorkem táhne, hnízdo, několikrát jsem si ho v posledních týdnech fotila a malošci se dneska asi učí létat ... tak jsem si ho pochovala, vysušila ho a položila ho na babiččinu zarostenou skalku, vanu jsme vylili a zakryli... snad nebude mít to mimuško žádný následky... Kesska má velkou pochvalu... už zachránila dědu, topící se slepici a teď malýho kosíka... vždycky začne tak štěkat a kníkat, že se člověk lekne, co se jí to stalo a běží za ní a ona nás pak nasměruje tam, kam je potřeba... ŠIKOVNÁ HOLKA...

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 14:31
- Nahlásit

MartinaBarney
Jinak v pátek jdu na pohřeb Honzovi - jejda, Marti, drž se...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 14:47
- Nahlásit

Kessie
už zachránila dědu, topící se slepici a teď malýho kosíka..
To je šikula Barney ten mě zatím jen 2x upozornil na ježka na zahradě. a to navíc v noci, tak jsem naštvaná lezla z postele a šla ježka vyprovodit za zahradu na pole.
jejda, Marti, drž se... Díky. Pohřby zvládám jakš takš v pohodě. Ale tady mám takové nemilé tušení, že se budou slzy kutálet jen, co uvidím rakev. A vůbec ani nevím, jestli se do kostela dostanu, protože tam budou mraky lidí.

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 14:54
- Nahlásit

Kessie
už zachránila dědu, topící se slepici a teď malýho kosíka...
To by naše holky asi neuměly.

Dines
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 15:11
- Nahlásit

worick
Ještě k tomu EVO ... nechávám si ho každopádně, ikdyž se zdá že z Dennyho se stal uvážlivý pes a poté co mi zdrhnul za srnkou se za minutku vrátil Ale spoléhat na to nebudu. Nějak mě nenapadlo, že uprostřed léta budou srnky taky bivakovat u lidských obydlí. A ono jo...jedna nám bydlí přímo před vchodovýma dveřma - takže jestli jí brzo nepopraví Denny, tak to asi udělám já

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 15:47
- Nahlásit

Strejda - ale já myslím, že to umí, jen když nejsme my, páníčci, doma, tak to nedotáhneme do zdárného konce... jeden ptáček se už utopil - ale to bylo hned ze začátku jara - přímo na dvoře, který Kesska obývá, ale jak nebyl nikdo doma a neslyšel ji, že vyvádí, tak ptáčka nikdo nezachránil... já myslím, že to v sobě mají všichni citliví hafíci...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 17:11
- Nahlásit

Hlásím se, že žijeme vidím, že je worick celá nesvá Dnes jsme se vrátili ze čtyřdenní dovči, tak se večer pokusím dočíst ty 2 strany, o které jste mi zase ujeli a podat podrobnější hlášení i s fotkami...bylo to supr a myslím, že mohu i Vám s pejsky doporučit ;)

LuckaM
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 19:12
- Nahlásit

MartinaBarney
s těma očima - řešili jsme to samé u Barneyho - červené oči, hodně ospalků (možná trochu do zelena)...než jsem ale po víkendu stihla koupit kapičky, tak to samo odeznělo...asi něčím proběhl

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 06:40
- Nahlásit

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 06:48
- Nahlásit

Evey
Jsou tady nějaké nečekané následky z bioslavností. Doma se objevilo špaldové kafe.

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 06:49 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Více foto: URL
Já jsem na jedné fotce našla pouze své pozadí, na tu Vás ale upozorňovat nebudu.
Třeba se tam najde Strejda.

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 06:55
- Nahlásit

Strejda
Jsou tady nějaké nečekané následky z bioslavností. Doma se objevilo špaldové kafe. Ó jé. Měl jsi ho na snídani? Nic pro mě.

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 06:59
- Nahlásit

Strejda
Pro spravení chuti:

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 08:24
- Nahlásit

Evey
Měl jsi ho na snídani? Nic pro mě.
Nestraš.

Pro spravení chuti
Příští rok byste mohli udělat koutek nezdravé výživy.

Kessie
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 09:01
- Nahlásit

Evey - moc krásné fotečky! Muselo to být príma...

Kessie
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 09:09
- Nahlásit

Tak toho zneužiji, přestože jsou tyhle stránky zasvěcené našim čtyřnohým kamarádům a kamarádkám... pořád se v tom motám a vy Evey a Strejdo a Woricku se zdáte zběhlí a zkušenější než já... prosím teda o radu... jak vy nakupujete potraviny a kde? Jak poznáte, že je něco kvalitní? To už máte všechno vyzkoušené? Zeleninu a ovoce (kromě těch jižních plodů) si taky v podstatě vypěstujeme sami, ale jak mám věřit, že to biojablko je opravdu bez postřiků? Stejně i v těch sadech prší kyselý déšť, ne? Chápu, že maso mám kupovat u prověřenýho řezníka... ale co ostatní potraviny, když markety v podstatě vytlačily maloobchodníky? Jsem v tom úplně ztracená a přitom jsem připravená si třeba i připlatit za kvalitnější potraviny... (vždycky jsem razila heslo, že když už něco kupuju, tak to musí stát za to a že kvalita by měla být nad kvantitou)

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 09:11
- Nahlásit

Kessie
Muselo to být príma... Pro návštěvníky určitě. Já z programu neviděla bohužel nic.

Strejda
Příští rok byste mohli udělat koutek nezdravé výživy. Ten tam ale byl. Poté co jsem měla padla.

<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání