Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2011 07:18
- Nahlásit

worick
Hele, vypili jsme celý balík vadné šarže 20.05.12!!!
Ono nebude tak zle. Podle posledních výzkumů německých nactiutrhačů by musela být Aquila ochucená indickým kořením, aby se stala projímadlem.

Jídlo: pořád na prd. Dva dny už se jim snažím vnutit vařené, úplně stejně jak vždycky....a pořád se nežere
Jakej pán takovej pes. Naše holky by daly za žrádlo život. Nemáš mluvit o dietě.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2011 07:44
- Nahlásit

Strejda
Jakej pán takovej pes. Naše holky by daly za žrádlo život. Nemáš mluvit o dietě. - čéče držím se, zatím jsem neporušila No jo, jde to ztuha, zatím jen kilo dole, ale vzhledem k tomu, že za 6 dní, tak to snad alespoň bude kilo sádla! Ještě minimálně 2kg, ať mám zase co přibírat....
Co holky, kdy přijedou....nebo už jsou doma? A Salinka? Už se to zmenšuje?
Jak vlastně holky snáší odloučení? Užívají si klidu nebo hledá tu druhou? Kluci ještě nikdy bez sebe nebyli, snad na hoďku, kdy si vzal Tom od báby domů jen Worička....ale než mu to došlo, přišli jsme taky

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2011 11:21
- Nahlásit

worick
Co holky, kdy přijedou....nebo už jsou doma?
Tábor jsme pojali jako příměstský, už loni jsme spali doma. Odloučení není dlouhé.

A Salinka? Už se to zmenšuje?
Nezmenšuje.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2011 16:57
- Nahlásit

Tak jsem zase stáhla fotky z mobilu - je to poznat, ta úroveň ... ale nový bude až na jaře
Ale na stručnou reportáž ze života městských psů to postačí

Níloušek a jeho favoritky - dole Jessie, vpředu Meggie

Večer se scházíme na kopečku tak kolem půl sedmé - tohle zdaleka nejsou všichni (vepředu zleva Mája a Archie)

Tohle je Alfréd s tou hračkou, co ji dostal k narozeninám Níloušek. Psala jsem tu o demonstrativním pochodu s hračku v tlamě

Zaparkovala jsem koloběžku a šla uklidit po psech. Níloušek zalehl vedle žluté příšery a já si dovolila cvaknout snímek - vystartoval rychleji, než reaguje foťák

V obyváku v arkýři mají kluci pod oknem štokrle. A pokud je venku nějaké štěkání, povětšinou je to asi nezajímavé. Ale dnes Alfí neváhal a šel se kouknout. Já si netroufla se vplížit do lepšího fotícího úhlu

worick
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2011 22:05
- Nahlásit

Drakopes
Ale na stručnou reportáž ze života městských psů to postačí - já měla vždycky za to, že psi ve městech trpí....Teď vidím, že myslet si... znamená prd vědět Konstatuju, že vaši kluci se mají skvěle, žijou bohatým společenským životem a jediné co nemají, je ten rozsáhlý výběh, o který ovšem tohle plemeno nijak nestojí
Dneska musel kluky vyčesat Tom, z čehož až tak nadšení nebyli, poněvadž používá to hrablo, kterým to nemají rádi a hřebelcuje je jak valachy - hlava nehlava ale měli slíbenou prochajdu, tak trpěli statečně Teď jde koupat mně potřebuju konečně umýt hlavu a zítra jedem do Uh. Hradiště na převaz
Strejda
A Salinka? Už se to zmenšuje?
Nezmenšuje.
- ach jo.Už fakt nevím, co bych poradila....kvete řepík! Zkus uvařit odvar a alespoň na chvíli na to přikládat namočenou gázu...když bábě něco hnisá, nehojí se, dia noha a tak, koupat v řepíku nám doporučili jako první! Teď už ale jdem hned do těch bércákových náplastí (není to náplast, je to taková gáza, napatlaná nějakou mastí, tuším snad i se stříbrem)

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 06:33
- Nahlásit

Strejda
Ach jo, máme my to s těma psama trápení.
Elza je také nemocná. Včera ráno měla 39,4 st. a evidentně jí nebylo dobře. Odpoledne už měla 40,4, volala jsem veta, nebyl doma, poradil Ibalgin. Po něm se jí evidentně ulevilo, horečku už nemá, ale vůbec se mi to nelíbí, stále polehává, nechce jít ani na procházku. Dnes jsem odebrala moč a hned ráno s ní pojede přítel na krev.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 06:55
- Nahlásit

Evey
Elza je také nemocná. - Snad jí jen nesedlo nějaké jídlo, ale řeknu Ti, že když nevidím příčinu - jako třeba ránu u Sali - byla bych strachy bez sebe Držím moc palce, aby to nebylo nic vážné!

Kessie
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 07:34
- Nahlásit

Evey
Elza je také nemocná. Včera ráno měla 39,4 st. a evidentně jí nebylo dobře - jééé, to je mi líto... Snad to nebude nic vážného a rychle to přejde... moc držíme pěstičky!

Strejda - a to druhý postižený místo už má uzdravený Sallinka?

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 07:46
- Nahlásit

Evey
volala jsem veta, nebyl doma, poradil Ibalgin.
To jsme také zažili. Ovšem náš vet nebral telefon, tak jsme volali bratranci, který také poradil Ibalgin. Náš vet to neschválil, že Ibalgin není pro psy vhodný. Potom jsem četl nějaké diskuse, kde také Ibalgin neschvalovali. No, ale co dělat, když je psovi špatně, že?

Kessie
druhý postižený místo už má uzdravený Sallinka?
To už pěkně zarůstá.

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 08:01
- Nahlásit

Strejda
No, ale co dělat, když je psovi špatně, že? Řekl mi, že to není ideální řešení, ale pokud není zbytí...
Taky říkal, že tu teplotu nevidí nijak tragicky. Jenže já zase vidím tu její slabost a prostě to nevydržím. Říkala jsem si co když to bude pořád stoupat, bude hůř, byl svátek, kde bych koho třeba v noci sháněla...

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 09:21
- Nahlásit

Tak krev je v laboratoři, výsledky budou odpoledne. Moč byla v pořádku. Dostala antibiotika, protože teplota opět stoupla a uvidíme jaké budou výsledky krve. Říkal, že teď léčí hodně viróz, tak kéž by to byl i náš případ.

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 11:19
- Nahlásit

Evey
Držíme palce

Tá ta
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 13:28
- Nahlásit

Evey
Ibalgin?!
To když jsme řekli před vetem,že pes dostal ibalgin,tak z nás udělal málem vrahy.
Jinak pochopitelně přejeme všem vašim marodům + (Strejda)
brzké uzdravení ,včetně worick.

Na zítra hlásí u vás vichřici a krupobití a my se tam k vám ženeme.

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 13:48
- Nahlásit

Tak už mám výsledky, zatím jen po telefonu. Ale jestli jsem tomu všemu správně rozumněla, tak dopadly OK. Ledviny, játra v pořádku. Jediné co tam nehraje je snížené množství trombocytů. Což by mohlo poukazovat na infekci (ale to mi zase není jasné proč jsou bílé krvinky v normě) anebo sežrání něčeho špatného či otráveného (a to snad ne, je velmi hlídaná, přes noc doma, venku na zahradě je jen s námi, na procházkách jsme ji taky neviděla nic pozřít). Zajedeme tam ještě odpoledne domluvit se co dál.

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 14:43
- Nahlásit

Tohle dělá chlapík kousek od cvičáku.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 16:18
- Nahlásit

ta sova je úžasná, dala bych si ji do okna

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 16:38
- Nahlásit

ta sova je úžasná, dala bych si ji do okna
Asi by dost stínila. Je dost velká. Mám to domluvit?

worick
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 00:23
- Nahlásit

Strejda
Jak píše Drakopesová ta sova je úžasná Krakonoše, či kdo to je, bych se asi lekla, ale sova paráda - kolik stojí taková sova?
Evey
Jediné co tam nehraje je snížené množství trombocytů - otrava?? hmmm.....a nesypala jsi třeba granule na slimejše, vahish?? Někteří psi to prý rádi vyžírají Naši by těžko, ale ti taky máloco...v tomhle případě - naštěstí

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 06:15
- Nahlásit

Včera odpoledne jsme jeli znovu na veterinu, bohužel tam měli docela frmol, byl operační den a 45 minut do konce pracovní doby, takže jsem to s doktorem nestihla probrat tak jak bych představovala... Dnes tam jedeme znovu, tak už tam snad nebude tak narváno a bude tam jeho syn, který mi to vždy vysvětlí lépe.
No ale ve zkratce. Říkala jsem mu, že jsem přemýšlela o té otravě a z 90 % to vylučuji. Na zahradě nepožívám nic proti slimákům, žádné postřiky, nemám tam žádné jedovaté kytky, prostě nic, stejně tak ani vevnitř. Samozřejmě by se mohlo stát, že by nám někdo něco hodil za plot, ale to v podstatě také vylučuji, protože se všemi sousedy jsme v míru, naši psi nikdy nikoho neobtěžovali, neutíkali, něštěkali, přes noc jsou na chodbě. Nevím ani o tom, že bychom měli s někým nějaké osobní neshody.
Na to mi řekl, že to otrava nebude, protože by jinak měla v nepořádku i červené krvinky. Tak fakt nechápu proč mi to včera do toho telefonu říkal... Ještě jsem se na to výslovně ptala, že kdyby to měla být otrava, tak by se to muselo projevit i na játrech a ledvinách... Takže další otázka byla, jestli se ty trombocyty nemohli snížit po tom Ibalginu. Odpověď zněla, že mohly. Další otázkou bylo jestli to nemůže být borelióza? Odpověď - ano mohla. Ale to by se léčilo stejně jako to děláme teď. No zkrátím to. Dostala další 2 injekce na povzbuzení, pořádně ani nevím čeho(dnes se na to musím zeptat). Je jí lépe, má chuť k jídlu, nemá teplotu. Není sice ještě úplně OK, ale hlavně, že je vidět zlepšení.

Strejda
Sdílím stejný názor, sova je nejlepší.

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 07:13
- Nahlásit

worick
kolik stojí taková sova?
Mám se zeptat?

Krakonoše, či kdo to je, bych se asi lekla
Jako lavičku u ohniště mají krokodýla. Toho jsem vyfotit nemohl, protože na něm seděli.

Evey
Tvůj vet mi připomíná mého felčara. Takhle mluvil, když jsem u něj byl před osmi lety. Asi to bylo ještě dřív.

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 07:45
- Nahlásit

Strejda
Tohle dělá chlapík kousek od cvičáku. - prodává to chlapík někam dál? Nebo je to jen jeho koníček? Ptám se proto, že jsem se ve velice podobném, možná totožném, stylu loni fotila s vodníkem u Orlíku...Řekla bych, že byl stejný jako ten Krakonoš, jen to prostě byl vodník... Dala bych vám sem fotku, ale musela bych se z ní nějak vymazat a to neumím...
Evey - snad už to bude s Elzou dobrý... jinak Ibalgin mi vždycky rozhodí trávení... ten brát vůbec nemůžu... tak hlavně, aby to bylo už dobré...
worick - Radi, jak přežíváš obvaz ve vedru? Už je to lepší? Jsem si na Tebe včera vzpomněla... my máme teď pekelný týden, po kterém bude následovat týden ještě pekelnější, co se prací na domku týče... ale potom už snad bude větší pohoda... večer skončíme v osm a ráno v osm už jsme zase "na place"...

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 07:48
- Nahlásit

Strejda
Tvůj vet mi připomíná mého felčara. On je to starý profík. Věřím mu. Vím, že psům rozumí. Bohužel, ale není tak empatický jak by asi měl být. Obzvlášť, když mu tam přijde vyděšená ženská jako já. Člověk se s ním musí naučit mluvit. Na druhou stranu to i chápu, on opravdu nemůže vědět co se v tom těle děje. Může jen tušit. Měl v ruce jen základní rozbory krve. Na tu boreliózu se musí posílat sérum do Olomouce.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 08:08
- Nahlásit

Strejda

kolik stojí taková sova?
Mám se zeptat?

zeptej se. Za to nic nedáš. My se chytnem za hlavu a přestaneme uvažovat o blbostech )

worick
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 08:50
- Nahlásit

Evey
Obzvlášť, když mu tam přijde vyděšená ženská jako já - no víš co - co se týče psů, jsme asi vyděšení všichni stejně, míň možná ti, co už si to prožili s dětma. U nás je to tak, že psa píchne včela a Tom totálně vyšiluje... nechtěla bych vidět, kdyby bylo něco vážného, jak my dva nerváci, by jsme jeli na veterinu I když - s mojí rukou zachoval celkem chladnou hlavu Kouknul na prsty a zařval: ,,ku... Bobe, cos dělala, dopr....! Rychle domů, musíme to ovázat (krev tekla proudem ) a já ,,no, jenže já za chvilku asi omdlím..." a Tom:,,musíme domů, val domů, dělej utíkéééj....." a už ho nebylo a já za ním pajdala, druhou rukou v rukavici jsem to co nejvíc mačkala, bolelo to jako prase, po cestě mi někde spadnul i mobil a v kuchyni už Tom vyhazoval z lékárničky všechno možné a já se snažila mu mezitím, co jsem rozdýchávala jak rodička říkat, co mi tam má dát (mám tam dát betadinu nebo slivovici? tak to bych omdlela určitě - mám to vyzkoušené, nalila jsem si ji před pár lety na uražený konec prstu kladivem a v tu ránu jsem byla tuhá )

Tak držíme palec, snad to byla jenom ta viróza... S tím Ibalginem.....my měli něco podobné s dědou, pžed mnoha lety. Děda spadnul, když se boural u tety štít a zlomil si patu. Od bolesti bral tehdy velmi oblíbený a nadužívaný Alnagon. Po nějaké době dostal chřipku a když mu teploty neklesaly, doktor mu vzal krev a totálně zděšený, že má děda leukemii ho poslal do nemocnice. Tam to pak vyvrátili, ale jistojistě je to někde nádor, podle vysokých leukocytů, jen se musí přijít na to kde. Dědu probádali skrz naskrz, všechna hnusná vyšetření co jdou - je to v plicích (to byla stará skvrna po tuberkuloze) je to v játrech (brali mu vpichem vzorek, brrr) je to v palci na ruce - brali mu vzorek kosti (ten měl léta zdeformovaný, když ho jako mladý pacholek u sedláka zapoměl někde v kole od vozu) nakonec přišli s tím, že mu to udělali ty velké a dlouhodobé dávky Alnagonu (měl vadnou kyčel od narození, tím kratší nohu a velkou skoliozu páteře a na ty bolesti to bral vlastně co já pamatuju ) Vyměnili mu krev a děda žil ještě dvacet let

Kessie
Radi, jak přežíváš obvaz ve vedru? Už je to lepší? Jsem si na Tebe včera vzpomněla... - a já zase na Tebe! Myslela jsem právě na to, kde všechny holky jste?? A myslela si, že chuděrko pocroumaná asi makáš a makáš... Co ten zadek, záda? Je to lepší? Vidíš, majzla si sebou málo když u toho není krev, tak nás ti chlapi vydechnout nenechají....na mně už se teď taky pohlíží jako na zdravou - nemůžu jenom umývat nádobí

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 08:58
- Nahlásit

worick
nalila jsem si ji před pár lety na uražený konec prstu kladivem a v tu ránu jsem byla tuhá Ty jsi si urazila prst kladivem?

worick
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 11:08
- Nahlásit

Evey
Ty jsi si urazila prst kladivem? - jo, konec ukazováčku i z nechtem mi visel na kousku kůže - ale ne kost, to ne, jenom to měkké bříško. Tak šikovně jsem si opravovala motyku - pořád padala, tak jak jsem byla já cholerik v ráži, tak jsem ji npostavila na toporo, shora tam dala pořádný hřebík a majznula takovým tím velkým těžkým kladivem. Pak už si pamatuju jen umrtvené prsty (kladivo mi sjelo po hřebíku) Bylo to i přes rukavici. Tu jsem sundala plnou krve, prst na sr.....u U nás tehdy betadina nebyla a všechno jsme řešili slivkou, tak jsem to polila a ztratila vědomí Když jsem se probrala (netuším, za jak dlouho, ale asi brzo) volala jsem bráchovi, ať mě přijedou s mamkou zachránit. Brácha to nezvládal vůbec a jen ječel, že to musí do nemocnice, mamka je stejný ,,expert" jako já (nic nedramatizuje) tak mi ten konec vrátila na své místo, pozalepovala, zafačovala....a dneska už to vůbec není poznat. Ale bolelo to asi rok a další dva byl necitlivý, ale teď už v pohodě

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 12:29
- Nahlásit

worick
Ale bolelo to asi rok a další dva byl necitlivý
Ještě že nehraješ na piano nebo v kostele na varhany.

Můj kolega přišel o čtyři prsty na levé ruce. Bylo to za starého režimu, kdy se muselo chodit do výroby na brigádu, aby se plnil plán. Pracoval na lisu a aby zvýšil produktivitu, tak si ho seřídil na spouštění jednou rukou. To byla jediná chyba, kterou udělal. Potom se už přesně řídil pokyny pro případ úrazu. Když si prsty rozlisoval, tak vypnul a zabezpečil stroj, oznámil mistrovi úraz a odjel do nemocnice.

Minulý měsíc dělal něco na hoblovce a kousek pahýlu si ohloboval. Zlehka to ovázal a jel na pohotovost. Sestře řekl, že ho škrábla hoblovka a ta, když viděla bezprstou ruku od krve, tak ztratila barvu a řeč.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 17:51
- Nahlásit

Strejda
Sestře řekl, že ho škrábla hoblovka a ta, když viděla bezprstou ruku od krve, tak ztratila barvu a řeč -

Pracoval na lisu a aby zvýšil produktivitu, tak si ho seřídil na spouštění jednou rukou - ha...a já už se bála, že jsem s tím plotostřihem největší pako na světě a koukám - nejsem Tvůj kolega je bezkonkurenční......

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 21:28 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
Když teď nemůžeš stříhat ploty, tak Ti posílám pár obrázků mých plotů.
Doma - smrky

Cvičák - buky

Mateřská školka - ptačí zob

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 22:09
- Nahlásit

když tu máte ten zahradnický kroužek - co je podle vás jako živý plot nejlepší? nejlepší = samo a rychle roste, nepotřebuje to moc péče a nejlíp se bude i samozastřihovat???

<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání