| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 09:38
- Nahlásit
Kessie
Nejlepší bude vždy to co si sama vypěstuješ anebo vychováš. Tomu můžeš vždy věřit nejvíc.
Bydlím na vesnici, v sezóně dostanu spoustu zeleniny a ovoce od příbuzných, sousedů... Vykrmujeme si krůty, babička má slepice, sousedka 1 x ročně poráží býka... Snažím se nakoupit z okolních prověřených zdrojů. Pokud to nejde, tak čtu v obchodech etiketu a vybírám si český původ.
ale jak mám věřit, že to biojablko je opravdu bez postřiků? Většinou vypadá jinak už napohled, není tak krásné a naleštěné.
V první řadě by jsi měla věřit tomu prodejci, že to co nabízí je opravdu BIO. V BIO čerstvé zelenině se moc nevyznám. Jsem spíše přes suchý sortiment. Zde se dá jednoduše dohledat např. že tento pytel s moukou pomlel tento mlynář, kdo surovinu vypěstoval a dokonce i na jakém poli.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 10:14
- Nahlásit
Tak konečně podávám slíbené hlášení z dovolené
Byli jsme od pátku do úterý v Německu u Lužických jezer.
A můžu všem vřele doporučit - hlavně teda asi Michalovi s Tá tou, protože je to pro ně relativně blízko a hlavně jsou to vášnivý bruslaři. Musím říct, že jsme si to všichni tři náležitě užili a Barney se i osmělil, překonal odpor k vodě a vlezl tam až po břicho . Okolo jezer jsou nově vybudované cyklostezky, kde se dá skvěle bruslit, v jezerech je nádherně čistá voda, lidí málo a koupání psů zřejmě povoleno - našli jsme i speciální psí pláž. Přidávám odkaz s fotkymi: URL
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 11:10
- Nahlásit
LuckaM
Do Senftenbergu jsme jezdili často za starého režimu. Ale bydleli jsme v bungalovu.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 11:17
- Nahlásit
Ze Senftenbergu máme srandovní zážitek. Jdeme si tak po ulici a proti nám pán s malou "fifinkou". Pejsek se radostně za Barneym rozběhl, pak si to ale rozmyslel a začal zdrhat. Bárník nadšený, že měl skoro kamaráda začal vrtět ocasem a kníkat, že si chce hrát. V tom pán beze slova přišel k nám a strčil mi fifinku do náruče, ať ji přidržím a začal si nás fotit První páníček, který nezdrhal s psíkem v náruči, ba naopak
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 11:34
- Nahlásit
Na koupání se mi nejvíc líbilo u Geierswalder See ale celkově (brusle + koupání + vzdálenost od nás) Berzdorfer See
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 13:25
- Nahlásit
LuckaM - moc krásné fotečky!!!
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 13:50 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
LuckaM
No moc pěkný.Musíme se na kouknout.Díky za tip. ty brusle to by bylo fajn.Musím se podívat jestli pak někde najdu nějaký plánek tras.
Strejda
Jak háráte?
Už víte jestli budete chtít od holek štěňata?
My asi v srpnu čekáme druhé hárání (těsně před Kessie)
a nevíme jak dál s Baru.Stále štěňáka do budoucnosti zvažujeme hlavně kvůli jejímu zdraví,ale co pak třeba z 10 štěňaty a vykastrovat papírovýho psa se nám taky nechce.
Zvlášť když je tak krásná,učenlivá a chytrá.(mluvím jak nesoudný rodič)
Nedávno jsme ji třeba naučili asi za 2 hodiny nosit vyslovené osobě provaz.Pochopitelně za piškotku.
Těžký rozhodování.Naštěstí máme ještě čas.
Zajímalo by mne,jak jste to rozsekli vy ostatní.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 14:08
- Nahlásit
Tá ta
ak háráte?
Už víte jestli budete chtít od holek štěňata?
Už jsem profesionální mravnostní policista a vydatně mi pomáhá Neli, která si myslí, že nápadníci přišli za ní a vyrušuje. Zvládáme to dobře.
Štěnata nechceme. Nejsem přesvědčen, že štěňata souvisí se zdravím feny. Naše ovčanda měla dvakrát štěňata a měla rakovinu mléčných žláz i zánět dělohy. Kupodivu lépe se zotavila z operace mléčných žláz, než ze zánětu dělohy.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 14:21
- Nahlásit
Kessie
... jak vy nakupujete potraviny a kde? Jak poznáte, že je něco kvalitní?
Rozumím jen nezdravým potravinám. Masu a uzeninám.
Maso nakupuju jen u řezníka, který má svoji porážku a ani tam není jisté, že něco nepřikoupil odjinud. Maso, které je v řetězcích je převážně z dovozu a to levné jsou většinou rozprodané státní hmotné rezervy. Nejpoctivější je Globus ostatní občas nebo vždy podvádějí.
Uzeniny nakupuju jen od výrobců, které znám. Na tom vašem konci republiky se nemusíte bát špekáčků od Mazánka (Brno), videňských párků z Vysočiny Hodice a celého sortimentu od Steinhausera a jeho bratra, který svoji produkci prodává pod značkou Steinex. Drůběží uzeniny z Drůbež Vysočina bych nevzal do ruky ani v gumové rukavici. Trvanlivé salámy se tady dělají docela dobré všechny, ale nesmí být pod značkou Pikok, to si nechává dělat pro sebe Lidl. A trvany, které jsou ve folii, nemyslím perforovanou, ale nepropustnou, taky nekupuju.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 14:27
- Nahlásit
Strejda, Tá ta
Nejsem přesvědčen, že štěňata souvisí se zdravím feny.
Také si myslím, že ne. V nějakém z minulých čísel Psích sportů je zajímavý rozhovor s MvDr. Lázničkou, který je nazýván psím gynekologem. Vemu si to zítra do práce a zkusím nějak naskenovat.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 14:59
- Nahlásit
Tak Alfréd je po operaci - jestli se to tak dá nazvat.
Ta bulka za krkem (strana 343, 8.června) se přeci jenom zvětšovala a navíc si ji rozdrásnul do krve. Dlouho jsme zkoumali, jak se mu to podařilo, neboť při drbání jsme ho nepřistihli ani jednou. Podezírali jsme
a) Skákání a kousání Nielsem a
b) Alfrédovo válení v křoviskách.
Nakonec c) bylo správně - Alfréd strká hlavu pod postel. Svalí se do uličky a v záklonu schová hlavu pod postel. Zřejmě mu to vyhovuje, protože to dělá nejen za bouřky. Jenž pod postel se celý nevejde a pelest postele mu přijde přímo za krk, přímo na tu bulku. Byli jsme objednaní na dnešek, v neděli jsem to už vystříhala kolem, protože to pořád když ne krvácelo, tak aspoň mokvalo. A co si budem vyprávět, vymývání berňáckého limce stojí za to.
Teď má chlapec zátylek vyholený tak na dvě ruce, rána na 4 stehy s tím, že pokud to bude vypadat dobře, tak až příští neděli na stehy. Dostal jen třetinkovou narkozu, je to přeci jenom už starý pán, byla jsem pověřená držením a zajišťováním klidu. Což jsem zvládla Pak jsme ještě čekali, kdy se mu bude chtít vstát. No, vstal, celou cestu domů se nezastavil, žádné čmuchání, žádné značkování, občas mu byl jak ožralému námořníku chodník úzký.
Doma jsem na Jirku vychrlila informace, popadla Nílouška a šla k holiči. Cestou jsme se stavili v Neklidu na oběd (jsou tam dvě nové servírky - správně poučené, Niels dostal od každé hrst piškotů). Kadeřnice se mi přestěhovala o půl bloku dál. Niels mohl dovnitř a zcela spokojen - při uklízení mechanickým koštětem si došel lehnout ven na chodník, vítal příchozí ... )
Teď se spustil šílený liják. Naštěstí nebouří, jen prostě lije. Alfréd je doma a prý nervozně přechází. Tak snad to kluci zvládnou. Níloušek leží v klubu proti otevřeným dveřím a oba vychutnáváme nádheru letního deště ...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 15:07
- Nahlásit
Drakopes
Tak Alfréd je po operaci - jestli se to tak dá nazvat Chudák. Snad se brzy vzpamatuje. Tak mu to tedy vyřízli a pošlou to na rozbor?
U nás také prší, vytrvale.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 15:12 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Evey
rozbor dělali předem, teď to jen vyřízli. Prej to je ALE kůže, co má za tím krkem ...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 17:30
- Nahlásit
Tak Barneymu ode dneška teče i z druhého oka. Tak jsem jela koupit ten Ophtalmo Septonex. Kapnout psovi do oka je fakt fuška!!! Myslím, že se mi povedlo kapnout jen do jednoho. Jsem vyřízená, tak dám pauzu a za hodku to zkusím znova.
Nemáte nějaký fígl, jak rychle a úspěšně kapnout psovi pod spodní víčko???
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 17:36
- Nahlásit
LuckaM
Luci, fotky parádní. Musela to být super dovča. A navíc společně se čtyřnohým kamarádem. O tom já si můžu nechat jen zdát, že by jel můj přítel dobrovolně skoro na týdenní dovolenou s Barneym
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 18:00
- Nahlásit
hlásím, že my operaci odsouváme, Berni se rozjela faleška, takže budeme vyčkávat...
Drakopes
Tak Alfréd je po operaci - jestli se to tak dá nazvat
přejeme brzké uzdravení
Evey
V nějakém z minulých čísel Psích sportů je zajímavý rozhovor s MvDr. Lázničkou, který je nazýván psím gynekologem. Vemu si to zítra do práce a zkusím nějak naskenovat
to by bylo fajn, ráda si to přečtu
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 20:04
- Nahlásit
LuckaM
nádherný fotky z dovolené! muselo to být super! díky za tip
můžu se zeptat na ty bruslařský / cyklo stezky? obtížnost pro bruslaře začátečníka, co neumí brzdit?
Bárník "jezdil" s vámi?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 21:42
- Nahlásit
Strejda - se nemusíte bát špekáčků od Mazánka (Brno) - ano, ano... znám... kolegyně o něm básnila a naučila mě tam jednou za týden nebo za dva (jak to vyjde časově a jak dochází maso) nakupovat... ale to je tak jediné, co kupuji dá se říct kvalitně... ostatní věci prostě nakupuju pořád v Intersparu (je to nejblíž a nezabere mi nákup půl dne), protože menší obchůdky s určitým sortimentem už prostě nikde v okolí nejsou - jednu dobu byl mlýn ve Vojkovicích, kam spousta místních jezdila pro mouku, ale i ten už zavřeli... jak říkám... sezónní ovoce a zeleninu máme vlastní, včetně brambor... co se té uzeniny týče, celkem jsme měli rádi tu Kosteleckou... Kosteleckou vysočinu a Javořické párky
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 21:45
- Nahlásit
Drakopes - teda chudáček Alfíček... tak hlavně aby se brzy uzdravil a po celou dobu rekonvalescence mu přejeme hlavně pokojné počasí bez bouřek!!! Důležitý je, že to nebylo nic vážného! Jinak teda vždycky na dálku moc obdivuji skvělé vychování vašich kluků... My jsme dost pozadu...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 21:52
- Nahlásit
Evey - Vykrmujeme si krůty, babička má slepice - taky máme slepice, ty vajíčka se s těmi kupovanými vůbec nedají srovnat, hlavně když jsou ty naše domácí pipky krmeny veškerými zbytky! - já osobně bych neměla problém vykrmovat si krůtu nebo i několik krůt... ale problém by byl v tom, že bych je pak už nikdy nedokázala zabít... - to stejné s králíkama... no... teď jsem obrečela poslední dvě kačeny, který si vykrmovala babička a už je po nich... tam je u mě kámen úrazu... a manžel je to stejný v bledě modrým, tam podporu čekat nemůžu, my zvířata spíš zachraňujeme, holt...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 22:18
- Nahlásit
Janiii
Pro bruslaře začátečníka ideální - absolutně hladký asfalt a rovina - brzdit není skoro třeba. Já jsem tedy poslední den hodila rybu, ale to byla jen a jen moje blbost, páč jsem Tomovi předváděla, jak jezdí zatáčky rychlobruslaři ... naštěstí to odneslo jen odřené koleno a bok, jinak jsem celá. Bárník byl na bruslích s námi jen jednou a to ještě doma - je to s ním docela nebezpečný, motá se mezi nohama. Tam bylo poměrně teplo a navíc trasy byly na sluníčku, takže jsme ho nechali vždycky u auta ve stínu odpočívat a šli jsme si zabruslit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 22:50
- Nahlásit
LuckaM
Čau Luci, konečně jsem se koukla na fotky z vaší dovči - krása Moc pěkný výlet jste si udělali a moc vám to tam sluší. Úplně závidím: taky bych chtěla s klukama na dovču a taky by mi u toho mohlo být dvacet.... To sem pletu, protože jedeme dnes z nákupů a říkám: Míšo (to je Tom on to byl Tomiška a už je to jen Miška, Mišan nebo Míša ) ty jsi si ale nic nekoupil k narozkám! Copak já Ti tak asi dám, když se nikam nedostanu?! A on: zastavíme se na oběd, když máš taky ten svátek... (to jsme řešili, že musíme tchýni a bráchovi koupit ještě k svátku) Co to meleš, jaký já mám svátek, já přece nemám svátek...Koho je zase dneska svatého? Kozlíka, Boba nebo co??? (on mi říká ,,kozlíku" nebo ,,Bobe" .....teď koukám do kalendáře, že je Ilja - tak to těžko ) A Tom:,,ježíši, Ty zase nevíš co máme za svátek??! Tak to už mi cvaknulo...teda až řekl to my Áno, opět jsem zapoměla na naše výročí...ostatně jako každoročně...a pak, že chlapi
Kdysi, ještě na základce jsem se při nějaké literatuře dozvěděla, že naše příjmení je velice frekventované u lužických srbů, malému národu žijícím v Německu - tak je možné, že někde tam mám kořeny
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 23:10
- Nahlásit
Kessie
Evey a Strejdo a Woricku se zdáte zběhlí a zkušenější než já... prosím teda o radu... jak vy nakupujete potraviny a kde?...ale jak mám věřit, že to biojablko je opravdu bez postřiků? - nepoznáš nic, můžeš tomu jen věřit nebo nevěřit. Já jsem pořád důvěřivá husa, co když koupí za drahý peníz něco s značkou BIO - tak věří v poctivost firmy, dotyčného....Bohužel, zrovna předevčírem o tom byla polemika na zahradnických stránkách: pán měl dotaz, za kolik má prodávat přebytek svého česneku, jaké jsou ceny a nějaký chytrák tam napsal, že nakoupí v marketu čínský a na farmářských trzích v Praze, mu ty krávy můžou za 190/kilo ruce utrhat ......hajzl jeden zasr..... Tak to vidíš!!! Vždycky se někde najde jeden, co Ti prodá ,,zaručenou kvalitu" a směje se Ti u otho do ksichtu A můžem nadávat na hyper-super....je to prašť jak uhoď
Maso nakupujem u svého řezníka, kterému ovšem vozí Inpost Kupuju jen: selské kuře, ale mi nechutná, divně smrdí a krůtí. Vepřové jen pro psy. Hovězí máme z místní Bio farmy.
tak máme téměř hotovo - teda, vy jste dříči! Já vím, když člověk přestavuje sám, nic jiného se nedá, než makat My ale makali na lecčems taky, akorát už je to skoro 10 let a člověk na ty hrůzy rád zapomíná Nejkrásnější jsou ty první měsíce, když je všechno hotovo, dýchá novotou a jen se kocháš A to máte za chvilku taky Kessie s ptáčkem je skvělá - já si teda myslím, že Berry by tohle nedokázal (taky je to chlap, že jo - popravdě, citlivější je u nás spíš Worka
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 23:20
- Nahlásit
Drakopes
Tak Alfréd je po operaci - jestli se to tak dá nazvat - já to tušila...že se něco děje Dnes j edeme domů a říkám Tomovi, že se konečně ozvala Lucka ale Ája mi dělá starosti, protože už tři dny nenapsala......jestli se u nich něco nestalo (vidíš mne ,,Kalamity Jane"...,,Černá kronika"... )
Snad to bude mít všechno OK (určitě, musí!) a po zkušenostech od Strejdy bych teda Nílouška nechala, ať mu dělá ,,sestru"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 23:34
- Nahlásit
Kessie
já osobně bych neměla problém vykrmovat si krůtu nebo i několik krůt... ale problém by byl v tom, že bych je pak už nikdy nedokázala zabít... - to stejné s králíkama... no... teď jsem obrečela poslední dvě kačeny, který si vykrmovala babička a už je po nich... tam je u mě kámen úrazu... a manžel je to stejný v bledě modrým, tam podporu čekat nemůžu, my zvířata spíš zachraňujeme, holt... - zrovinka jako u nás já jsem říkala Tomovi, že by mne bavilo starat se o pár králíčků, slepiček (tam je dobré, že dávají vajíčka, aniž by trpěly - teda doufám ) vietnamské prasátko, kozičku (na mléko pro prasátko...ovšem ve chvíli, kdy mi došlo, že musí mít kůzlátko, aby měla mléko...se ta idylka rozplynula ) atd. - ovšem všichni by museli umřít stářím (a i to bych nesla těžce) že by se měl někdo zabít (ať už by je zabil kdokoliv) to je absolutně vyloučené, já se omlouvám každé žížale co náhodou seknu motykou Něco živé zabít...s tím bych nemohla žít (zabiju mola a otravnou mouchu, po několikerém varování, odchytávání a vyhazování oknem )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 23:41 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
Jinak v pátek jdu na pohřeb Honzovi. Nejradši bych tam nešla. Naprosto nesnáším pohřby. - jak jsem to uslyšela, hned jsem na Tebe myslela Bude to těžké
Já jdu zítra, sousedce naproti našich A ještě hlásí pršet...snad to zrovna nevyjde Strašně by jsme teď potřebovali popršet zase my, ale všechno se nám vyhýbá Když mrknete na radar a vidíte tam ,,někde u nás" mrak - jde zaručeně těsně vedle Vůbec nechápu, proč nás obchází jeden zleva, druhý zprava - jako by to tu bylo nějaké ,,zakleté" (bermudský trojůhelník, či co... )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 23:49
- Nahlásit
Tá ta
nevíme jak dál s Baru.Stále štěňáka do budoucnosti zvažujeme hlavně kvůli jejímu zdraví,ale co pak třeba z 10 štěňaty - já jsem se doteď setkala jen s názorem veterinářů, že pokud nemíníte štěňata mít, tak nechat kastrovat co nejdřív tj. čím míň hárání bude mít za sebou, tím líp. Názor, že je lepší, aby fenka měla alespoň jednou štěnda se propagoval hlavně proto, aby se předešlo kastrování pohlavně nedospělé feny - protože je to pak ,,navždy štěně" - psychicky nedozraje.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2011 06:41 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Časopis s Lázničkou jsme zapomněla. Co si nenapíšu... Tak zítra by to mohlo klapnout, mám upomínku v mobilu
Kessie
ale problém by byl v tom, že bych je pak už nikdy nedokázala zabít... To jsme na tom stejně. Já mám na to lidi.
worick
nějaký chytrák tam napsal, že nakoupí v marketu čínský a na farmářských trzích v Praze, mu ty krávy můžou za 190/kilo ruce utrhat Divím se jak divizna, jako kdyby se něco takového nedalo čekat, že...
Já si česnek kupuji polský. Ten je taky dobrý, buď mi ho někdo doveze z Polska, anebo mívají stánek v Šumperku.
Došla mi zásoba a v Penny měli česnek ze Španělska, tak jsem ho zkusila a byla jsme příjemně překvapena, že to není hmota bez chuti.
Prší, prší, jen se leje.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2011 08:13
- Nahlásit
Alfrédovi přejeme rychlou rekonvalescenci...
worick
Dostal se k vám mailík?
Ke kapání do očí...
Posadit psa, stoupnout si za něj/ní, pevně sevřít koleny a zároveň zaklonit hlavu (psovi...u tebe by to moc nepomohlo). Já mám jednu ruku pod krkem a zároveň tou samou rukou držím otevřené oko. Druhou rukou kapu.
Médin je v tomhle směru v pohodě, je od mala zvyklý na kompletní manipulaci...Tuhle jsem mu kapala do uší ten bazalkový olej (nevím, jak se to jmenuje - ale pes po tom voní tak, že by mohl jít rovnou na gril ), protože klepal ušima, děda se smál, že "drží jako blbec", oči nemá rád, ale při správné manipulaci to přetrpí ... Moc dobře ví, že panička by mi nic špatného neudělala.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2011 08:13 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Evey
Já si česnek kupuji polský.
Když jsem ještě pěstoval zeleninu, tak jsem si dovezl sadbový česnek z Polska a s ním i háďátko. A bylo po všem. Kolega má nějakého pěstitele českého česneku a dodává i nám. Pěstitel už je starý pán a každým rokem vypěstuje méně a krátí nám dodávky. Nemůžu najít náhradu. Na slavnostech měla stánek bojůvka ekoobstrukcionistů z Hnutí duha. Měly hezkou tabulku, kolik se vyprodukuje CO2 při dovozu česneku z Číny a kolik od nějakého místního pěstitele. Na otázku, jak ten místní česnek koupit, odpověď neznali.
|