| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 15:20
- Nahlásit
worick
Myslela jsem úmrtnost psů-fen - předčasná (na závažné diagnózy) Tak to nevím, ale moc by mě to zajímalo. Protože se mi zdá, že to ty feny mají horší, (stejně tak jako ženské, ty to mají taky těžké ... ).
Strejda
Ale stále prší. Tu též.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 19:55
- Nahlásit
worick - hlavně si proboha nemyslete, že fenečka si štěňátka přeje a těší se na ně - tak zase až takhle mě to nenapadlo , ale je to fena a tak nějak jsem brala, že je přirozený, že by aspoň jednou měla mít štěňata... nakonec jsem přečetla ten článek od Evey a celkem s tím souhlasím... nám Kessčino hárání nijak nepřekáží, prostě na ty tři týdny omezíme vycházkování na brzkou ranní a pozdní večerní hodinu a jinak je v našem "nedobytném" dvoře a minule to proběhlo hladce, to kastrování mi přijde takový drastický... nevím...
,,nahlíží kolegyním do kočárků" s pocitem ,,jé, já bych chtěla taky štěňátka...." -
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 20:09
- Nahlásit
tady neprší
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 20:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
to kastrování mi přijde takový drastický... nevím.. - je to hnus, co si budem povídat....Já z toho měla u kočky takovou hrůzu byla ještě k tomu už těhotná naštěstí to u nás proběhlo hladce a byla vzorný pacoš Přiznám se, že i proto fenku nechci: kastrovat bych ji dala, ale jen z toho pomyšlení by mi bylo na nic
Zapoměla jsem napsat: celý den neprší. Teď jsme se vrátili s klukama s prochajdy a 200m od baráku nás chytil slejvák jako prase No, už jsem na to dlabala a normoš v tom šla, mokrá jak myš
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 20:15
- Nahlásit
worick
jojo, taky mám proto psy
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 21:19
- Nahlásit
worick - a proč bys ji dala kastrovat? kvůli těm problémům, které by mohla mít s dělohou v pozdějším věku? teda, je to dilema... no...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 08:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
a proč bys ji dala kastrovat? kvůli těm problémům, které by mohla mít s dělohou v pozdějším věku? - to by byl určitě taky jeden z důvodů, i když se zánětem dělohy jsme se u našich ,,rodinných" fen nesetkali. Jenom ta rakovina mléčných žláz a po celoživotních kožních problémech u sestřenčiny Oriny. Je to taky ,,divná nálada" už nějakou dobu před každým háráním a během, falešné březosti....Možnost nežádoucího krytí a nemožnost tomu u nás zabránit, jelikož psi doma být nechtějí a Alík se k nám podhrábne levou zadní Vidím ten cirkus, co se tu děje kolem domů háravek. 5 týden bivakujících vořechů a ti co nemůžou ven, alespoň ,,koncertují" doma za plotem (včetně našich ) Stačí mi ten tyátr, co sem chodí předvádět hárající Máša se šamstrama. Nedovedu si představit, jak se taky dá jít na prochajdu s háravkou? Když s klukama nejdu dva dny, jsou nešťastní jak ,,šafářův dvoreček" a že nepůjdou ani třetí, bych jim říct nedokázala, natož tak týden.... Takže ano, je to hlavně o mé pohodlnosti a nechuti si komplikovat život (a všem kolem)
Omlouvám se, že jsem Tě nepozvala na naše slavnosti (a vlastně všem ) ale hlásili blbé počasí a už dva roky tam vždycky zmoknou a je to celé ,,pokažené" tak jsem to ani nepřipomínala Je to venku, v přírodním amfiteátru. Při včerejším programu večer chudáci zmoknuli už když tam šli Nějak nám poslední dobou počasí nepřeje. Měsíc sucho a na slavnosti se dá pršet
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 10:15
- Nahlásit
v útulku Praha Troja www.upozpraha.cz fena BSP? Neznáte ji třeba někdo?
evidenční číslo: 1470/2011
plemeno: bernský salašnický pes
popis: fena, 1 rok
srst: standard, standard
velikost: standard
nalezen: 15.07.2011, 08:05
P-11,Šeberov,Hrnčířské louky
charakteristika: Nalezena bez obojku.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 283 011 711, 233 554 242
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 10:48
- Nahlásit
Hanca
že není čipovaná? V Praze musí být všichni psi ..
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 11:37
- Nahlásit
worick
Nedovedu si představit, jak se taky dá jít na prochajdu s háravkou?
To se dá, ale je to adrenalinový sport. Chodíme každý den. Nedá se jít třeba do hospody nebo na nějaké veřejné místo.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 12:06
- Nahlásit
Strejda, worick
jojo, je spousta milovníků adrenalinových sportů, můžeme vyprávět. Ta poslední je panička hnědé labradorky jménem Borůvka
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 13:49
- Nahlásit
všichni asi čipovaní nejsou a několik psů různých ras v útulku je s čipem, ale boužel neregistrovaným
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 16:59
- Nahlásit
Drakopes
ojo, je spousta milovníků adrenalinových sportů, můžeme vyprávět.
Abychom si rozuměli, pančelko. My nikde na veřejnosti nerušíme. Na nás čekají nápadníci u branky.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 17:06
- Nahlásit
Včerejší cesta z práce byla poněkud dramatická. Jdu na nádraží, čekám venku, vlak nikde. Najednou se skupinka schovaná v čekárně přesouvá před nádraží a hlásí mi, že vlak nepojede a jde se čekat na autobus. Kdyby mi to hodní lidé neřekli tak se to snad ani nedozvím, neboť paní co tam prodává jízdenky se ani neobtěžovala vyjít ven a říct to těm co jsou venku.
Kupodivu autobus přijel asi jen za cca 20 minut. Kupodivu vlak v přestupní stanici čekal na autobus. Cesta vlakem byly velmi adrenalinová, místy byla voda až u kolejí.
Ráno jsem jela na cvičák, přijdu na nádraží, při koupi jízdenky mi výpravčí hlásí, že to bude mít asi větší zpoždění. Zeptala jsem se co je pro ni větší zpoždění, no prý že 15 minut, tak jsem mávla rukou, že to je prd zpoždění a šla si sednou ven na lavičku. Po těch 15 minutách přišla ven s omluvou, že to bude asi trochu víc, že ten můj vlak zrušili a že pojede autobus. Tak jsem se zeptala jestli přijede k nádraží či se mám přesunout ke křižovatce. Řekla že neví, ale dá mi včas vědět. Asi za 10 minut přijel vlak.
Na cvičák přišel nový člen s norským losím psem. Koupil ho už jako dospělého a pes ho moc neposlouchá. Chvíli laškovali s Elzou. Pak šel zkoumat okolí. Když se nebezpečně blížil zkoumat místo kde končí plot, tak jsem zavětřila průšvih a běžela za ním. No byl rychlější. S pánem jsme si rychle vyměnili čísla a rozdělili se. Naštěstí mi asi po 20 minutách volal, že ho má.
Velmi se mi ulevilo. Pán se oklepal, říkal, že takto běhal naposledy na základní škole. Tak snad přístě přijde zas.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 17:08
- Nahlásit
Článek z časopisu mám už naskenovaný, ale prozměnu mi zde nejde vložit, prej mi chybí nějaký modul či co. Tak v pondělí.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 18:33
- Nahlásit
tak už ta Bsp v útulku není
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2011 09:20
- Nahlásit
worick - teeeda, teď jsem úplně zmatená... už od včerejšího večera přemýšlím, jak to, že tady ve vsi jsem za celý rok a něco, co tu bydlíme, nepotkala žádnýho pejska bez páníčka... když tehdy Kesska hárala, nebyl žádný problém s ní chodit na prochajdu... já jsem chodila brzy ráno a pak jsme nědy společně, někdy chodil manžel sám až večer po osmé... a nikdy jsme nikoho nepotkali, ani žádnýho samotnýho pejska... tak uvidíme, jak to bude vypadat teď na konci srpna - začátkem září a podle toho se asi rozhodnem co a jak dál...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2011 09:27
- Nahlásit
worick - Omlouvám se, že jsem Tě nepozvala na naše slavnosti (a vlastně všem ) ale hlásili blbé počasí - jééé, co to bylo za slavnosti? My jsme tu stejně včera zase měli rodičovskou brigádu a dodělávali jsme podlahy v rozšířené kuchyni a na chodbě a naši s sebou vzali i mého bratrance Onďu, který nám dodělával novou elektriku v kotelně... už chybí jen zbytek chodby a ta naše koupelna... tu ale zbývá obložit ještě celou... bude vypadat podobně jako je v posledním katalogu Siko na str. 110... - ty obklady máme, ale vymyslela jsem si vlastní systém obložení...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 06:34
- Nahlásit
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 06:35
- Nahlásit
Hanca
tak už ta Bsp v útulku není Jako že si ji vyzvedli majitelé?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 08:29
- Nahlásit
Evey - děkuji mockrát za ten naskenovaný článek!!! Hned si uvařím kafe a pustím se do čtení!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 08:45
- Nahlásit
Kessie
Prosím.
Ještěže jsou prázdniny a nedostanu poznámku za pozdě splněný úkol.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 09:11
- Nahlásit
Evey
Naopak hvězdičku za dobrovolný . Díky *
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 16:10
- Nahlásit
Kessie
jééé, co to bylo za slavnosti? - no přece ,,Horňácké slavnosti!" - Ty to neznáš? Dělám si sarandu, jasně že neznáš, to by byla náhoda... Jsou to folklorní slavnosti a je tu program na celý víkend. To se taky omlouvám, že jsem nic nepísla, jelikož jsme v sobotu měli návštěvy příbuzenstva a program ve vsi......no a v neděli měl Tom narozky, tak jsme chystali grilování - u kterého jsme zmokli a zmrzli
Evey
No Ty jsi ovšem taky měla pěkné story s tím deštěm a cestováním U nás sobota vyšla, ale od včerejška odpoledne zase prší. Zlatý hřeb oslav u nás ovšem je, že brácha na sobotním večerním programu v přírodním amfiteátru ztratil mobil Už dva dny ho hledáme....první to hned v neděli prošel brácha (našel jiný, vrátil ho majiteli) pak si myslel (podle zaměření GPS) že ho už má někdo jinde, tak ho tam přestal hledat...a pak mu kámoš od T-mobile řekl, že ten jejich vysílač mate a že tam ještě může někde ležet a chcípnul, jelikož prší. Tak my ho s mamkou a klukama hledali v dešti celé dopoledne...ale nic Ono - houby jde o mobil - není ani nový, ani drahý.....ale všechny ty kontakty, co tam člověk má
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 19:04
- Nahlásit
worick
Nám se grilovačka kupodivu v sobotu povedla.
S tim mobilem je to jasné.Kontakty jsou priorita.Jednou jsem si to prožil taky.Přišel jsem asi o 500 kontaktů a to svoji vinou.Děs.
Nevím jak jinde,ale naštěstí T-mobile nabízí zdarma zálohu kontaktů.Hned jsem toho využil.
Ovšem otázka je,abych si pak v případě potřeby vzpoměl na heslo.
Evey
Díky za článek.Stejně ale nemám dál jasno.
Štěnata? Kastrace?Nebo nic?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 20:41
- Nahlásit
Tá ta - Stejně ale nemám dál jasno.
Štěnata? Kastrace?Nebo nic? - jsme na tom stejně... dala jsem článek přečíst i manželovi... on by do štěňátek ani nešel... ale kastrování se nám taky nelíbí... taky by mě třeba zajímalo, když 80% "starých" fen má problémy se záněty dělohy... kdy je fena "stará"???
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 20:45
- Nahlásit
Evey - Ještěže jsou prázdniny a nedostanu poznámku za pozdě splněný úkol. - - sice pozdě, ale přece a to je důležité... tak to beru i u "svých kluků" - neučím na gymplu...učím na střední polytechnické škole - takže pokud práci donesou, vždycky je za to pochvala...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 20:48
- Nahlásit
worick - no přece ,,Horňácké slavnosti!" - Ty to neznáš? - ne-e...tohle fakt neznám... hned si o tom něco zjistím... ale teda pokud opravdu folklor dodržujete, tak je to paráda!!! U nás na střední Moravě už nic takovýho není...ani hody v kroji... a tady u nás na Jižní Moravě to pomalu bohužel upadá... je to rok od roku slabší...no... ŠKODA...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 20:52 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
worick - no a v neděli měl Tom narozky, tak jsme chystali grilování - u kterého jsme zmokli a zmrzli - no, to je škoda... když se to počasí v létě nedaří, ale jinak přejeme všechno nejlepší a hlavně hodně zdravíííí Já jsem narozená v zimě a to je taková nuda sedět uvnitř... manžel je taky v létě... za dva týdny... dá se sedět venku, něco opéct - sluníčko, pohoda... teda, když počasí dovolí... my moc na slavení nejsme, ale nejbližší vždycky přijdou a teda manželovy narozeniny slavím raději než ty svoje... letos se chystám upéct dort - to bude něco
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 20:59
- Nahlásit
Kessie
kdy je fena "stará"???
Ovčanda měla rakovinu mléčných žláz v šesti a zánět dělohy v osmi letech.
|