Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2011 16:05
- Nahlásit

Strejda
Vůbec ne. To jsou bio kopřivy. Gratuluji. Kéž by všechny BIO plodiny rostly jako vaše kopřivy.

Dines
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2011 16:09
- Nahlásit

Evey
Taky u nás máme bioplodiny - třeba takovou pampelišku pohnojenou bioodpadem od morčat - měla listy dobře půlmetrový

Michall
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2011 16:59 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Na víkend jsme vyrazili do Adršpašsko - teplických skal. Jeli jsme se známými ve složení: Bára, Anička (border kolie), Arwen(Československý vlčák) a Fany (Francouzský buldoček). Udělali jsme jim dámskou jízdu . Navzájem se s Bárou neznali. Jelikož ostatní mimo Fany byly mladší, Bára zaujala zodpovědnou pozici staršího. Byl jsem příjemně překvapen. Měla velkou trpělivost ale dokázala si je seřvat na tři doby když jí už lezli na nervy. Fany, která jediná už hárala, Bára moc nemusela. Na tomhle výletě jsem poprvé slyšel Báru zle vrčet. A to když Fany běhala za Bárou která už chtěla spát a navíc dvě dospělý feny... Na závěr přidávám nejvyšší bod který jsme i s Bárou zdolali. Ostatní si netroufli.

Tady je styl schodů druhé poloviny. Jsme na Báru hrdí a můžeme potvrdit že BSP je nesmírně inteligentní a rozvážné zvíře. Bára byla absolutně nejposlušnější z dané sestavy. Proto jsme si mohli dovolit ji nechat (až na výjmečné případy, kdy jsme se potkali se skupinou cca 100 poláků v úzké soutězce) na volno.
URL

Naše foto:
Bára:

Anička:

Arwen:

Fany:

Kessie
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2011 18:24
- Nahlásit

Evey - Zase další marod. Už je boule pryč? - naštěstí ano, dneska (už je to 4 dny) už to neměla Kesska ani citlivé na pomak... ještě včera packu odsouvala, když jsem jí přes to přejížděla... úplně jsem si oddychla... ale vím, že to samozřejmě nic není a jsou mnohem horší věci...

Dines - juuuu, to je prima fotka... Dines, nechystáš se natočit i nějaký video?

Kessie
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2011 18:26
- Nahlásit

Michall - téééda, moc Barušku chválím, je fakt šikulka!!! Určitě to byl super výlet a já moc díky za tip... Jinak Míšo a Tá to...krásný fotky!

Dines
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2011 18:53 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Kessie
Dines, nechystáš se natočit i nějaký video?
Jako jaký? Se psama to zatím neklapne, protože točit a tahat kotě psovi z tlamy najednou nezvládnu.... no a ta fotka je z prvního a zatím jediného kontaktu s hrochem a žádná akce se nekonala.
Takže nebylo co točit. Není ani co točit na samotném kotěti, protože když už jsem s ním doma, tak mi hřeje dekolt, provádí akupunkturu a žďuchá do mě rypáčkem, ale to je asi tak celá akce
Ale jinak se natočit video chystám - jen co bude co

worick
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2011 19:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Bohužel jsem zjistila, že se v lokalitě začalo těžit dřevo a všude spousta bahna a bordelu, Znechucená jsem se vratila domů - konečně někdo, kdo si to vyzkoušel na vlastní kůži nemusím z lesa chodit nasr....jenom já
Hlásím, že u nás od 14h. kdy se konečně ten cirkus odvedle odstěhoval - svatý klid Božské ticho, tedy ticho před bouří, která se na nás dle radaru žene. V telce říkali, že na Moravě před frontou až 28st!....hlásím, že u nás bylo 32.4 a málem jsme zdechnuli Teď se zatáhlo a během hodiny sletěla teplota na 22st....a začíná prskat.
Kessie
chudák Keska - stane se...hlavně, že to skončilo jen výronem a už to vypadá dobré
Včera, jsem u té babky seděla na trávníku s klukama a Mendy, zádama jen opřená o lavičku. Worinek pak už loudil, ať už jdeme...kamkoliv...už ho to sedění tam nebavilo a do humna nemohl, protože tam byly slepice, tak byla branka ze dvorku zajištěná. No a jak mi tak seděl v klíně, lízal ksich a podával neustále pacinku, tak jakoby chtěl kýchnout, teda trošku i kýchnul, ale hlavně strašně zakňučel Vůbec jsem nevěděla, co se mu stalo, Mendy byla daleko, Berrynek vedle v klidu ležel, já jsem se ani nepohnula, abych mu na něco šlápla nebo co....sám se toho asi i leknul, první zůstal jak opařený a potom mě začal honem lízat, jakože ,,promiň, promiň, já za to nemůžu..." Pořád jsem nad tím přemýšlela a doufám, že ho něco nezabolelo vevnitř, právě jak kýchnul.... Taky jsem ho pak pořád pozorovala, ale vůbec se nechoval, že by měl nějaký zdravotní problém. Ale fakt to bylo děsně hlasité žalostné zakňučení
Michall
krásný výlet jste měli, parádní, i s pejskama Tedááá, tam bych ne že pejsy netáhnula (myslím po těch schodech) za jedno by nešli, za druhé by se mi to i zdálo nebezpečné a za třetí by hlavně šílel Tom, jestli jsem se nezbláznila on se totiž bojí výšek a jeho by tam taky nikdo nedostal
Fany, která jediná už hárala, Bára moc nemusela. Na tomhle výletě jsem poprvé slyšel Báru zle vrčet - už to začíná, budete si se Strejdou vyměňovat zkušenosti

No, Mendyna byla včera taky děsně protivná, na Dášu hnusně řvala a nedala si říct, pak ji v klidu očichávala, říkala jsem si,,bude to dobré" a najednou po ní vyletěla, že by jí málem tou pidištěněčí hubou pokousala. Ale vztekala se fakt děsně, i mi připadalo, že děsně na takové štěně Seřvala jsem ji na tři doby, ale celkem na mě kašlala a řvala proti ní dál. Mamka:,,ta ale hlídá jak blázen!" Říkám,:,,to jo, hlídá dobře, ale hlavně musí přestat, když ji okřikneš a už vůbec nebude mrcha, napadat psy - to se nedělá a nevím, kde k tomu přišla, když žádný z našich psů to nedělá" A pak mi docvaknulo... Viděla jsem nedávno její mamku a vypadá jako šiba! Ten kluk nám tvrdil ,,čistokrevný špic" - to asi sotva čistokrevná (ta rodina na psa s PP nevypadá ) ale ta šiba v tom bude Takže můžem čekat malého vzteklouna, hlavně na psy, ale už to začíná dělat i na lidi

worick
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2011 19:21
- Nahlásit

Evey
Strejda
tssss nechvalte se kopřivama na louce já takové tahala ve čtvrtek z jednoho záhonu kytek Doprlená jsem byla celá Vyrostly tak vysoké, jelikož i ty kytky mají metr a půl, tak byl boj o sluníčko. No a jasně jsou to biokopřivy, hnojené koňským hnojem. Já je tam tedy dlouho nechávala schválně, protože se na nich množí babočka (kopřivová)

Noemi
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 07:36
- Nahlásit

Tak hlásím, že marod je už vcelku fit (tak na 85 %). V pátek jsme ráno byli na houbách a po těch dvou hodinách mi přišel unavený, což normálně nebývá - proto těch 85 %. Hřiby byly - děda vtipně poznamenal, že za to může Japonsko - ten rok, co bouchl Černobyl, tak prý bylo také spousta hřibů.

V pátek jsme taky byli na nákupu a u Klepiše (kdo kupuje Apetit, tak je to opravdu ono proslavené Řeznictví a uzenářství U Klepišů ) se vždy ptám na pastu pro psy - nikdy ji nemají a já bych ji strašně ráda vyzkolušela. A teď v pátek na dotaz obsluha cosi nese ze skladu, vypadá to jako mega obří tlačenka (přes tři a půl kila :-D za necelých 40 Kč). Tak jsem to dotáhla k autu, doma to rozporcovala do mrazáku a kus nechala na večer. Měla jsem trochu obavy, jestli už mu můžu dát něco "rare", aby neměl problémy, ale nakonec jsem to riskla a šupla mu kus ke granulím, pak jsem šla něco řešit do baráku a když jsem přišla zpět, tak miska naprosto čistá . To je u nás malý zázrak, protože Médin potřebuje k jídlu fandící obecenstvo :-D .
Mimochodem ta pasta byly hlavně nasekané vnitřnosti na větší kousky, nemleté a tu a tam nějaká trubice. Nesmrdělo to a za mě velká spokojenost. Na nějaké dlouhodobé krmení to není, nemyslím si, že by ty vnitřnosti byly plnohodnotné krmení, ale jako obohacení jídelníčku určitě super.

Noemi
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 07:41
- Nahlásit

V pátek mě dostal děda "Víš, já jsem ti to minulý týden nechtěl řikat, ale já jsem si opravdu myslel, že umře" ... Podotýkám, že posledních více než 40 let mu nesmělo přes práh nic, co se nedá sežrat - neexistovalo, že by kočky byly byť jen ve sklepě a takhle to pak končí.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 10:09
- Nahlásit

Noemi
Tak hlásím, že marod je už vcelku fit (tak na 85 %). V pátek jsme ráno byli na houbách a po těch dvou hodinách mi přišel unavený, což normálně nebývá - proto těch 85 %. Po dvou hodinách bych byla unavená i já , natož marod v rekonvalescenci.
V pátek mě dostal děda "Víš, já jsem ti to minulý týden nechtěl řikat, ale já jsem si opravdu myslel, že umře" ... Chudák. Doufám, že si nemyslel, že to bylo způsobené tím vepřoknedlozelem.

Noemi
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 10:12
- Nahlásit

Chudák. Doufám, že si nemyslel, že to bylo způsobené tím vepřoknedlozelem.
To naštěstí ne - byli s Médiněm minulé pondělí u veta na kontrole, takže se pěkně na vše vyptali...

worick
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 10:30
- Nahlásit

Noemi
Chudák děda, Médi je jeho parťák, asi se pěkně vyděsil Naštěstí dobrý
A co ta prostata, jsou nějaké zprávy ohledně toho?
Evey
Strejda
Dneska od rána lítá kolem plotu Dáša. Vypadá to, že zase začala hárat Probohasvatého nemají to náhodou ty feny tak, že si vyhlídne ženicha a spustí hárání??? Letos hárá 100% po třetí - jenom to o čem vím já...to je normální??
Teď vůbec nevím, co mám dělat?? Když ji pustím, některý s kluků ji obskočí. Za jedno by jako psi s PP neměli, za druhé nevím, co to udělá s nima, jestli to nezvýší (po tom, co si to vyzkouší ) jejich touhu po fenách a nebudou se mi hrabat pod plotem při každé háravce.... za třetí nevím, co to udělá z jejich kamaráčoftem, když jeden jo a druhý ne? Za čtvrté - když Dášu nepustím k nám, tak se nejspíš někde podhrabe ona, jelikož to má z domu vyzkoušené Za páté - zase bude 14 dní blázinec

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 10:53
- Nahlásit

worick
Letos hárá 100% po třetí - jenom to o čem vím já...to je normální??
Žádná z našich fen nehárala třikrát za rok, ale třeba je Dáša členkou nějakého stachanovského hnutí.

nevím, co to udělá s nima, jestli to nezvýší (po tom, co si to vyzkouší ) jejich touhu po fenách a nebudou se mi hrabat pod plotem při každé háravce....
Myslím, že to jenom zvýší jejich řemeslnou zručnost. Budou vědět jak na to a udělají to rychle.

nevím, co to udělá z jejich kamaráčoftem, když jeden jo a druhý ne?
Vykladačí a znalci smečkového práva tvrdí, že může jen šéf. Jeho náměstek by mu to neměl závidět.

když Dášu nepustím k nám, tak se nejspíš někde podhrabe ona, jelikož to má z domu vyzkoušené
Podhrabaný plot je to nejmenší, co háravka udělá. Pokračuje to prokousanými dveřmi, atd.

bude 14 dní blázinec
Jestli jen 14 dní, tak to Dáša fláká.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 11:06 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

worick
Dneska od rána lítá kolem plotu Dáša. Vypadá to, že zase začala hárat A nemá jenom hlad?
Letos hárá 100% po třetí - jenom to o čem vím já...to je normální?? Normální to určitě není.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 12:30
- Nahlásit

Evey
A nemá jenom hlad? - myslím že ne, je celkem naducaná, nevypadá, že by strádala, rozhodně jí netrčí žebra jak Workovi Je pravda, že u nás vždycky nějaká kokina dostane Já právě nevím, jestli se to tou potratovou injekcí nějak nevyruší (jako by hárání nebylo) protože pak snad za měsíc hárala znova. No a v sobotu jak šla s náma jsem koukala, že má tu prcinu nějakou nateklou a podle uslintaných kluků dneska předpokládám, že hárá, protože ještě v sobotu takhle nereagovali
Strejda
Vykladačí a znalci smečkového práva tvrdí, že může jen šéf - to mně taky napadlo, když jsem je tak pozorovala....ale: když jsou doma dva psi, tak mají karty nějak rozdané...jenže...co když je touha silnější než pravidla a semelou se mi?! A taky, jak to je, když se u nás za fenou táhne 5 posbíraných vořechů po vsi....první si hoši asi taky musí vyjasnit pozice mezi sebou a pak se de na věc? Říkala jsem si, jestli to nějak nerozhodne právě madam

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 12:39
- Nahlásit

worick
Říkala jsem si, jestli to nějak nerozhodne právě madam
Madam se v tom chová účelově a přijme nabídku od všech, kteří ji mohou předložit. Vykladači to zdůvodňují tím, že každý z účastníků potom považuje štěňata za svá a nezakousne je. Já bych se Ti na to doma zeptal, ale Sally o tom se mnou nemluví.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 13:12
- Nahlásit

worick
Já právě nevím, jestli se to tou potratovou injekcí nějak nevyruší Aha, tak to je jiná. Má tím asi celý hormonální cyklus chudina rozhozený. Nějak mi to hlava nebere. Takže dostala potratovou injekci, nyní znovu hárá a opět je bez dozoru?

Michall
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 13:12
- Nahlásit

Za nedlouho budeme taky hárat. Bára je lítostivá, pořád kňourá když někam jdeme a rozdělíme se, nebo když jsme teď v těch skalách balili. Pořád. Kessie dáme ti včas echo

worick
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 15:08
- Nahlásit

Evey
Přesně tak, od potratové injekce hárá už podruhé a běhá a běhá. Mám podezření, jestli nebyla po tom následovném hárání znovu, protože je mi divné, že by zase nebyla těhule... Mají mimino a Dáša zdrhá pod plotem. Myslím, že ji zavírají do starého kurníku, jenže tam pochopitelně řve a dělá cirkus. Než by to čerstvá mamča poslouchala....a nevyspali se ještě kvůli psině....tak počítám, že ji radši nechá jít
Jo a tušila jsem problémy už v noci, protože Worka vyl - to dělá jen při háravkách
To je příklad, proč jsem spíše zastánce kastrace Není to chovná fena, je to vořech, uhlídat se nedá...

worick
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 15:09
- Nahlásit

Strejda
Já bych se Ti na to doma zeptal, ale Sally o tom se mnou nemluví. -

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 15:19
- Nahlásit

worick
Není to chovná fena, je to vořech, uhlídat se nedá...
Uhlídat se dá každá fena. Když se teda chce. Jezevčici Betty skorosousedi taky nikdy neuhlídají, ale oni jednou říkali, že "Když dá pánbu kravičku, tak dá i travičku". Třeba to majitelům Dáši nevadí.

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 19:08
- Nahlásit

Michall - tak už to zase přijde... Pamatuju si, že u nás přišlo hárání přesně týden po vás, minule... nevím přesně, jestli to tak bude zase nebo je to taky individuální záležitost... každopádně je poslední dva-tři dny Kesska taky větší mazlivka a je nějaká posmutnělá...přičítala jsem to počasí...pořád prší... už třetí den... a ono už to bude asi souviset s hormonama... určitě dejte potom vědět...

worick- To je příklad, proč jsem spíše zastánce kastrace - ti majitelé mi přijdou děsně nezodpovědní... já vím, kolik problémů a naštvání může háravá fena způsobit, proto máme v době hárání zavedený zvláštní režim... jak lítání po zahradě, tak procházky... a taky nemyslím jen na ostatní, ale taky na sebe...jsem za Kessku zodpovědná, protože jsem starší a rozumnější ( ) - tak ji přece nenechám otěhotnět s kde kým, ne? Ono je to asi spíš o tom, jak kdo toho pejsu bere...já jako součást své rodiny... někdo možná jen jako doplněk na zahradu, v tom případě by ale bylo lepší, kdyby si Dáša našla nové páníčky...

Michall
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 21:25
- Nahlásit

Kessie
Určitě jo. A co se týče štěňat jdeme do toho . Báře teď bude 15 měsíců tak pudem na RTG kloubů, 1.10. klubovka 2.10. svod v Táboře a do jara před bonitací ještě jednu výstavu. Když uděláme bonitaci tak není co řešit .

worick
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2011 21:32
- Nahlásit

Kessie
v tom případě by ale bylo lepší, kdyby si Dáša našla nové páníčky... - to ona už si právě našla jenom Tom je z ní už na prášky Týden už u nás bivakovala (asi aby to neprošvihnula ) Mi to nijak zvlášť nevadí, potíž je akorát, když přijde ráno před snídaní (naruší nám to obhlídku zahrady a kluci nežerou...kočky na nerva ) no a pak k večeru, kdy už zase chodí kočky ven. Já jsem ani nezachytila, jak na ně reaguje - vždycky byly někde zašité Jen brzy zjara Guccinku zahnala na strom a řvala pod ním.
Ono je to hrozně blbé, nemůžem to ani my - majitelé kluků, brát jako obtěžování fenka za to nemůže....ani za ty páníčky. A kdyby ses i potento a měla Kesku zavřenou nevím kde....stejně nás to určitým způsobem vždycky,,obtěžovat" bude, protože ti psi to cítí na kilometr, jsou nervní, nežerou, vyjou....můžou se snažit dostat ven...No, je to s těma našima pesama složité...to si nevybereš

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2011 10:48
- Nahlásit

Konečně všechno dočteno

protože ti psi to cítí na kilometr, jsou nervní, nežerou, vyjou....můžou se snažit dostat ven...No, je to s těma našima pesama složité...to si nevybereš
To mi připomíná Barneyho minulý týden - vyl o sto šest. A ženská, co bydlí objedno a pracuje s tátou a přítelem ve firmě, musela jim oběma nahlásit jakože ten náš pes vyje jako!!! Nevím, proč to říkala jim, když táta tady nebydlí a přítel taky ne. A za druhé, když někde nějaká fena hárá, tak prostě pes vyje no. Tak jsem říkala příteli, at se radši stará o svýho uštěkanýho jorkšíra a ne o to, že Barney vyje. To jsem navíc na noc Barneyho brávala dovnitř, tak nechápu o co jí šlo. To samý s tím, jak jsem na plot přidělala cedulu s obrázkem a nápisem ,,Uklízejte po svých psech! Děkuji!´´ Druhý den už mi táta hlásil, že se ho Smelíková celá zvědavá ptala, co to tam máme za cedulku. Nevím, proč má tendenci všechno hlásit tátovi nebo příteli.

Jinak konečně dneska se dostanu už k tomu vetovi. Jedná se pořád o ty Barneyho oči. Ten první týden jsem to totiž nechávala a snažila se kapat ten Ophtalmo-Septonex. Po týdnu, že půjdu k vetovi a on měl zrovna dovolenou. Včera už jsem měla v plánu tam nakráčet na stopro. Ale musela jsem to přesunout, protože jsem od přítele chytla střevní chřipku, naštěsí nějaký slabý odvar. Sice jsem z neděle na pondělí moc nespala, měla jsem zvýšenou teplotu, byla mi zima. Včera jsem byla na umření, ale díky bohu žádná lítačka na wc. To přítel to měl daleko, daleko horší. No, ale dneska už jsem fit, takže k vetovi určitě jdeme a zrovna tam Barneyho zvážím. Přítel mi říkal, že se mu zdá, že Barney zhubl od té doby, co ho krmím barfem. No, nevím, mě se nezdá.

Michall
A co se týče štěňat jdeme do toho
Zrovna včera jsme se o tom bavili na FB. Psala jsem tam, že kdybych měla místo Barneyho fenku, tak nevím, nevím, jestli bych i dala připustit, protože bych měla strach, že ty štěňata všechna neudám. To proto, když vidím, jak se to BSP štěňata jenom hemží a lidi je nejsou schopni udat. Pak píšou inzerát typu ,,hlaste se nebo budou pejsci utraceni´´. Tím, ale nechcu vůbec říct, že Vy byste něco takovýho někdy napsali. To vůbec! Nebo, že pejsky neudáte. Já jen říkám, že já osobně bych z toho měla asi trochu strach.

1.10. klubovka 2.10. svod v Táboře a do jara před bonitací ještě jednu výstavu.
Na klubovce se možná uvidíme a na jarní bonitaci možná taky. Já jsem totiž, blbec, nehlídala uzávěrky zářijové Národní výstavy v Brně a tím pádem nemůžu ani na podzimní bonitaci.

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2011 10:50
- Nahlásit

Strejda
Ptala jsem se na český česnek. Odpověď byla: "Jó, holka zlatá, to je problém..." Kolega radil zkusit Semo (www.semo.cz), ale nenašla jsem, že by šlechtili a množili i česnek. Tak ti nevím.

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2011 10:53
- Nahlásit

MartinaBarney
Já jsem totiž, blbec, nehlídala uzávěrky zářijové Národní výstavy v Brně a tím pádem nemůžu ani na podzimní bonitaci.
Já myslím, že na bonitaci můžeš i tak. Nepřišlo mi, že by se nějak extra kontrolovalo kolik a jaké výstavy pes absolvoval.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2011 10:57 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

Evey
Já myslím, že na bonitaci můžeš i tak.
Jo, vidíš to. Máš pravdu, na bonitaci můžu.

I když podle toho, co ted čtu v té chovatelské směrnici, tak je povinná minimálně 2x účast na některé z těchto výstav: klubová a speciální nebo národní a mezinárodní, s tím, že podmínkou je min. 1x účast na výstavě pořádané KSSP.
Takže já když už mám za sebou jednu klubovku a ted bych šla na druhou klubovku, tak mám splněno. Jestli to chápu dobře teda

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2011 12:00
- Nahlásit

Vedle u sousedů mají zase na návštěvě berňáka Barneyho (rok a půl myslím), tak jsem si s něma domluvila procházku. Jsem zvědavá, jak to dopadne, když vidím, jak po sobě občas oba Bárníci štěkají přes plot.

<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání