Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 08:11
- Nahlásit

Kessie
už chybí jen zbytek chodby a ta naše koupelna... tu ale zbývá obložit ještě celou... bude vypadat podobně jako je v posledním katalogu Siko na str. 110... - hned jsem se kouknula a hezká, přesně podle mého vkusu, jednoduchá, elegantní...Sestřenka obkládala před měsícem a má podobnou - něco od Rako
přejeme všechno nejlepší a hlavně hodně zdravíííí - děkujeme
letos se chystám upéct dort - to bude něco - vařím obstojně, ale péct neumím ani ň na to jsem levá jako šavle Všechno se mi srazí, zdrbne...dělala jsem malinové tiramisu -http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=52074&user= 143473 - přesně tak to dopadlo - ale Tomovi chutnal, tak co
Ještě k těm zdravotním rizikům.....
Právě kastrace je možnou prevencí výskytu nádorů mléčné žlázy. Při odstranění vaječníků před prvním háráním se riziko vzniku těchto novotvarů snižuje o 99 %, po prvním hárání o 92 %. Při kastraci po dalších říjích je vliv na omezení výskytu novotvarů zanedbatelný. Ideální je provést kastraci po prvním hárání, dříve totiž hrozí některé zdravotní komplikace jako např. močová inkontinence a nedokonalý vývoj feny. V případě, že už se nádory u feny vyskytují, nemá ovariektomie preventivní ani terapeutický efekt.

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 08:57
- Nahlásit

Dnes ráno byla, kromě roztouženého jezevčíka, před garáží taky jedna slepice. Myslíte, že jezevčík přivedl zásnubní dar pro Salinku?

Kessie
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 10:02
- Nahlásit

Strejda - Myslíte, že jezevčík přivedl zásnubní dar pro Salinku? - téééda, pokud ano, tak bych jezevčíka brala všema deseti... ten má ale galantní vystupování!

worick - přesně podle mého vkusu, jednoduchá, elegantní - děkujiiii... já to tady všechno tak nějak se snažím z bývalého koloniálního stylu (co kdo nepotřeboval, tak bylo tady) převést tak, aby to k sobě trochu ladilo... vyplynulo, že základem bude hnědá a tak celý dům provází hnědá linie doplněná v každé místnosti o další barvy... ložnice hnědo - písková - oranžové detaily, kuchyně hnědo-fialková (taková decentní) ... chodba hnědo-béžová, koupelna hnědo-žlutá... a ta hnědá musí být právě taková ta "teplá" hnědá - no, uvidíme, jak se mi to podaří skloubit...
vařím obstojně, ale péct neumím ani ň - není důležitý jak to vypadá, ale hlavně, že to chutná!!!
Ještě k těm zdravotním rizikům..... - no, kdyby aspoň všichni tvrdili jedno, ale hledám informace a jsou velmi rozporuplné... všichni se shodují akorát v tom, že na stáří je 80%ní riziko rakoviny mléčných žláz a zánětů děloh, ale jinak každý tvrdí něco jiného... tak já nevím, no... neuvěřitelně těžký rozhodnutí a zodpovědnost... škoda, že si to Kesska nemůže rozhodnout sama...

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 10:19
- Nahlásit

Strejda
Dnes ráno byla, kromě roztouženého jezevčíka, před garáží taky jedna slepice. Myslíte, že jezevčík přivedl zásnubní dar pro Salinku? - jezevčík je nejen galantní, ale vyloženě inteligent... Já nevím....nezkusíte s ním ta štěňátka? Hele, nemuselo by to vypadat špatně: přičapnutí berňáčci a vyloženě psí géniové No, neber to
Kessie
My máme taky většinu domu do hněda, podobně, jak popisuješJenom ta doplňková barva na oživení povedla přes konzervativního Toma prosadit pouze v ložnicové části baráku (červená) )
tak já nevím, no... neuvěřitelně těžký rozhodnutí - ježíš, já Tě rozhodně do toho netlačím.... jen ta info, že teď a nebo už je to z hlediska rakoviny žláz pozdě

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 10:30
- Nahlásit

worick
Ideální je provést kastraci po prvním hárání, dříve totiž hrozí některé zdravotní komplikace jako např. močová inkontinence a nedokonalý vývoj feny. I po prvním hárání jsou to ještě nevyvinutá štěňata, nešla bych do toho. Můj názor je, že bych kastrovala jen kvůli zdravotním potížím.
Strejda
Takto nějak bude vypadat plod jejich lásky. Kříženec BSP x jezevčík.

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 10:48
- Nahlásit

worick
nezkusíte s ním ta štěňátka?
Sally by moc chtěla, ale pořád nějak nevím. Leda, že by tady všichni chtěli jedno až dvě štěňata.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 12:07
- Nahlásit

Všechny zdravím a plním svůj dávný slib, že přidám fotky té naší budky, které momentálně říkáme domov

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Jinak jsem zjistila, že Barneymu nahání neskutečný strach bažantí peří. Našli jsme jedno péro v lese a Bárník čuchnul, stáhnul ocas a začal zdrzat. No myslivosti se tedy asi věnovat nebudeme

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 13:01
- Nahlásit

Strejda
Leda, že by tady všichni chtěli jedno až dvě štěňata. To já bych i chtěla, ale rozum říká ne. Tak se mnou prosím nepočítej.
Nemyslím si ale, že by jsi měl problém s prodejem štěňat.

LuckaM
Pěkná bouda budka. Nebude tam v zimě krapet zima?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 13:15
- Nahlásit

Evey
asi bude

....uklidňuju se tím, že u Turnova už je zas jiný podnebí než tam u nás pod horama - sněhu je tam vždy polovic, tak snad ani ty mrazy nebudou tak hrozný...navíc u mamky jsme taky vytápěli jednu zmrzlou (skoro neizolovanou místnost) a dalo se to...každopádně podkroví ani ten přístavek obytnej v zimě nebude..jen ta místnost 5x5 První zima to prověří

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 13:19
- Nahlásit

LuckaM
Vidím v té budce samá pozitiva:
1. Je to rychle uklizené.
2. I kdybyste chtěli, tak si nemůžete koupit nic zbytečného.
3. V zimě to bude fungovat jako psí bouda - rychle se to zadýchá. Ušetříte za topení.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 14:07
- Nahlásit

LuckaM

Jo a evidentně bez sousedů.Super.No a v zimě pojedete na svařák a grog

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 14:36
- Nahlásit

StrejdaTá ta

Děkuji za podporu
Sousedy máme jen z jedné strany - chataře. Teď tu jsou poměrně často, ale předpokládám, že s nástupem podzimu návštěvy omezí

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 14:46
- Nahlásit

LuckaM
Děkuji za podporu
Můžeš se kdykoli spolehnout.

ankaras
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 19:08 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

worick

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 00:41 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Kessie
Zítra, teda pardon, už vlastně dnes...zkrátka ve středu se pravděpodobně srazíme s Noemi v Lednici! Plánujeme tam za ní sjet, pokud nebude až tak hnusně jako dnes. Měli by jsme tam dorazit kolem poledne a projít park. S klukama samozřejmě Takže kdyby jste některá měla cestu....

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 00:55
- Nahlásit

LuckaM
fotky té naší budky, které momentálně říkáme domov - jé paráda Náhodou, u nás si jedni dali takový domek postavit na klíč....byl to fakt pididomek a nevím, jestli neuměli měřit či počítat....všichni mysleli, že jsou to nové veřejné záchodky! Nakonec se tam vůbec nenastěhovali, pět let s tím nehnuli a teďka to nechali celé přestavit na už ,,normální" barák
Vy jste samozřejmě v jiné situaci a tohle je chatka. A na to je zase náhodou dobrá a ta velikost? Tak jako by jste bydleli v garsonce no... Bárník bude v zimě rád v přístavku a vám dvěma to zatím postačí. A jak říkali chlapi - taky v tom vidím samá pozitiva: nejsou tam sousedé - to je hlavně luxus, co si moc lidí dopřát nemůže Zahrada kolem...dyť říkám, paráda Zanedbatelný úklid Uvidíte, co ta zima. Jaková je tam možnost topení? Bydlela bych jen dole a nahoře měla sezóní věci, skladiště.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 07:11
- Nahlásit

A zapoměla jsem se pochválit...tedy pochválit Worička (musím to napsat dřív, než to ,,převalí" nějakým průserem )Předevčírem k večeru, jsme se šli podívat vedle, na to staré koupaliště, protože tam něco dělali buldozerem, tak jsme byli zvědaví co. Kluci šli s náma, je to jen 100m akorát je to a kolem ,,divočina" a často je tam nějaká srna. Tom nechtěl brát Workovi vodítko, protože to by začal šílet, že se jde na prochajdu a my mu takticky ještě tvrdili, že je to jen ,,kontrolka" Tak cupital svorně s náma, žádné lítání levé-pravé křoví. Šli jsme zprvu předem po cyklostezce a pak jsme šli ještě dovnitř a tam se jen rozhlíželi. Worka se sice nekoukal na zplanýrované ale monitoroval keře vzadu, jestli z nich něco nevykoukne ale naštěstí nevykouknulo, tak se od nás nehnul. Byla jsem šťastná jak blecha ne, že nezdrhnul (což by byl fakt průser to by bylo přes koně k lesu.. ) ale že prostě nezklamal důvěru Šel takhle snad po roce a půl

Kessie
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 08:47
- Nahlásit

worick - Lednice je od nás už jen 30km, ale teď tady docela leje... my se bohužel nepřidáme... kvůli práci... včera nám dodělali nová okna a tak zase doděláváme věci kolem toho a připravujeme se na pátek, kdy mají dovézt i druhý kotel a akumulační nádrž... snad bude Jižní Morava v kurzu i příští rok v létě, to bych se pak ráda s vámi setkala...

Kessie
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 08:56
- Nahlásit

LuckaM - Luci, chatka je krásná, v létě je to určitě pohoda - v zimě je důležitý, aby hlavně bylo čím topit... ale přežít se dá všechno... letos teda opravujeme, ale poslední zimu nám nefungovalo topení jak má, tak jsem celou zimu vstávala do 11ti stupňů... a když jsme teplotu vytáhli na 19°C, byla jsem blahem bez sebe... dalo se to přežít, a Ty jsi určitě tak o deset let mladší než já, tak to zvládneš levou zadní... Držím pěsti, ať se vám tam daří a pokud je topení na dřevo, tak honem dokoupit, v létě je levnější... Bárník bude zahradu určitě milovat... už si tam zvykl? Posledně jsi psala, že je tam z toho celý nesvůj...

Kessie
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 08:59
- Nahlásit

worick - Byla jsem šťastná jak blecha ne, že nezdrhnul (což by byl fakt průser to by bylo přes koně k lesu.. ) ale že prostě nezklamal důvěru - šikulka Woriček...

Dines
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 17:52
- Nahlásit

worick
Byla jsem šťastná jak blecha ne, že nezdrhnul (což by byl fakt průser to by bylo přes koně k lesu.. ) ale že prostě nezklamal důvěru Šel takhle snad po roce a půl
To ti přeju - moji důvěru zklamal Denny když zdrhnul od baráku bez elektriky (aby ho pak Tomáš půl hodiny hledal, přičemž on už 25minut čekal na terase :lol A podruhé zklamal mojí důvěru Tomáš, když Dennymu z neznámého důvodu povolil obojek na elektriku Jsem mohla mačkat čudlíky jak blbá, když mu to nedoléhalo ke krku. Tak dostali seřváno oba dva

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 18:10
- Nahlásit

Dines
moji důvěru zklamal Denny když zdrhnul od baráku bez elektriky - no tak ono tohle bylo prakticky taky ,,od baráku" - bylo to jen v těsném okolí...a stačilo by, aby někde něco šustlo a byl by v háji...doslova
Jsem mohla mačkat čudlíky jak blbá, když mu to nedoléhalo ke krku - kvůli tomuhle jsem se na to taky vykváknula...stalo se mi, že jsem mačkala a nic. Bylo to jen kousek na slepice, tak jsem ho uřvala, ale vyletět srna, tak je to v pr.... Na to jsem neměla nerva. Radši ho budu tahat na té flexině

Dines
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 18:14
- Nahlásit

worick
kvůli tomuhle jsem se na to taky vykváknula...stalo se mi, že jsem mačkala a nic.
Mě se to nestává, že mačkam a nic... dokud mi to Tomáš nepotuní.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 18:23 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Děcká!!! Tak jsme se potkali s Noemi a jejím přítelem Bylo to fajn, jenom moc na krátko. Jim se protáhnul program a my se museli zase spíš vracet....no kvůli Tomovu tenisu, jak jinak. A já si ještě dělala srandu, že kdyby to byli nějací ,,divní lidi" tak se vymluvíme na tenis Nejsou divní, jsou úplně normální fajn lidi a škoda, že jsme to museli takhle hnát, když už jsme se sešli...Oni měli prohlídky zámku, my jsme zatím obešli park, aby jsme trochu znavili Worička...já myslela, že pak s nima ještě kousek půjdem, jenže už to nevycházelo.... Ale neva, snad zase někdy příště...Hlavně, že jsme se alespoň pozdravili No, fotky nemám Ani mne nenapadlo blejsknout nás mobilem a foťák jsem pochopitelně zapoměla, jako ostatně plno jiných věcí...brýle, kšiltovku, pití a taky jsem jim chtěla vzít nějakou slivku a uzené Jenomže jsme v úterý večer zjistili, že nám uchází kolo na autě, ráno v servisu měli plno, tak Tom že to dofouká a uvidí se, jestli to vůbec vydrží, tak se lítalo kolem toho, já byla nervní, že nakonec zase nikam nepojedem....Bóže, my se fakt někam vypravit, to je dílo

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 18:27
- Nahlásit

Dines
dokud mi to Tomáš nepotuní. - mám podezření, že ty chlapy někdo ,,nahoře" kopčí...

worick
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 00:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Počasí nám nakonec vyšlo dobře Od nás jsme vyjížděli, že bylo zataženo jako na měsíc.. Nabalení na zmoknutí, s sebou věci na převlečení....tam bylo ještě taky pod mrakem, sluníčko vycházelo postupně, tak od poloviny prochajdy parkem a když už svítilo pořád, tak jsme jeli domů
A blížili jsme se domů a už kámoš volal, že přijede hrát ještě o půl hoďku dřív...tak Tom nestihnul ani nic sníst...od rána Říkala jsem mu, ať si vezme alespoň čokoládu
Jo a cestu snesl dobře dokonce i Worka - náš poblítos Dokonce v autě ležel....to nebývá, většinou stojí jak kozenka celou cestu - snad nějak poznal, že pojedeme dál...K snídani jsem jim dala jenom žebra. A jelikož jsem blbka taky zapoměla pytlíky na bobany, tak bylo skvělé, že se nám povedlo vystihnout, že se jim chce a vlítli jsme tam na ty nesečené louky, než to stihnuli ,,hodit" někam do záhonu

Ježíš, doufám, že se vy ani Noemi neurazíte...ještě k těm ,,divným lidem" ... Tom mne totiž cestou v autě strašil a vyptával se:,,s kým se to vlastně teda sejdem a co o nich vím?" A že jsem prdlá, že to můžou být nějací ,,Breivici" že co si myslím, že takových je nalezlých na NETu plno...No jasně, že si to uvědomuju, ale zase jsem mu na to řekla, že ,,u nás" na fóru určitě ne, že si s většinou z vás píšeme už bezmála tři roky, tak už o vás lescos vím (jo, jo...například jsem si nebyla jistá, jak Noemi vypadá, koho mám očima hledat, jestli si ji nepletu s některou z ostatních holek ) Nakonec jsem ji tipla správně i mezi tím množstvím lidí, co šli parkem Šlapala jak divá po vzdálené cestě, jako by směrem k nám a já: ,,tamta by mohla být Noemi, mně se zdá, že tak nějak vypadá, že na nějaké fotce se mi vybavuje..." a holčina frrrrnk, prožene se zadem kolem nás...a já:,,hmmm, tak to nebyla ona, tak to už vážně nevím koho mám čekat, že na nás promluví, to jsem sama zvědavá....no nás každopádně pozná podle psů" A ona přiběhne zase zpátky od zadu, že nás přehlídnula

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 06:03
- Nahlásit

worick
Ježíš, doufám, že se vy ani Noemi neurazíte...ještě k těm ,,divným lidem" .. Já se určitě neurazím, já to o sobě vím, žiju s tím už dlouho a vůbec mi to nevadí. Zejména v pubertě jsem to slýchavala poměrně často. Měla jsem krapet jiné zájmy než většina vrstevníků...

worick
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 08:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Já se určitě neurazím, já to o sobě vím, žiju s tím už dlouho a vůbec mi to nevadí. - Tak...zrovna takhle jsem to nemyslela - to jsme tu asi všichni já myslela právě týpky ve smyslu norského Breivika, českého Straku apod.
Jako dítě jsem si divná nepřipadla, či jsem si to neuvědomovala...Výrazný rozdíl vnímám až teď
A to je dost, že taky někdo písnul! Říkám si:,,jé Evey, konečně někdo"....a ona jenom ,,takový kratinký příspěveček"
Drakopes
Áji, co Alfí? Hojí se dobře?

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 08:44
- Nahlásit

worick
A to je dost, že taky někdo písnul!
Přidám se.
Jezevčíkovi už se Sally nelíbí, zdá se mu moc velká a hřmotná. Propíchl si ocasem břicho a utekl.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 11:08
- Nahlásit

Strejda
Propíchl si ocasem břicho a utekl. - Ani jsem tuším nepísla, že u nás byla v pondělí Máša. Páníkům se prý o víkendu narodilo mimčo, tatík nejspíš oslavoval tři dny v kuse, tak Mášena zase trajdala A jak byla ráda, že jsme ji vzali k nám Pobíhala s klukama po zahradě asi hodinu, okusovala Berčovu maxikost a pak jsem já vyjížděla autem do města, tak jsem ji vylákala ven a zavřela bránu. Při cestě domů, jsem ji pak viděla v ulici u prvních baráků, jsou tam za ploty: minimaxi, jejich Black jezevčíkovitý, jiný jezevčík mladý a stará bassetka V pálenici na řetězu pak ta další kavkazačka na střídačku s kavkazákem či co to je (jeden je vždy v kotci a druhý na řetězu....asi jedou na směny )
Včera jsme byli u báby a Mendy už je taková vytáhlá...už je to velký pejsa...dočista (velká snad nebude, ale už to není čapaté štěňátko ) Musím zase někdy fotit

<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání