Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2011 21:15
- Nahlásit

Tak pan pes je celé odpoledne nastěhovaný u dědy v obýváku... Dostali jsme sice doporučení, nechat ho doma, aby neprochladl, ale nechala jsem ho venku - v boudě vydržel tak půl minuty a zelezl se chladit do uličky (je tam sucho), po zhruba půlhodince (asi začaly zabírat ty injekce) se vrátil do boudy a vydržel tam až do příchodu dědy z poledního pivča. Děda samozřejmě celou dobu postával u okna v kuchyni a na Médiho klepal, jestli je fit (bouda je tak dva metry od kuchyňského okna), nakonec samozřejmě neodolal a nastěhoval Medvěda do obýváku . Večer má připravený pelech ve verandě, a.e myslím, že v zateplené a odizolované boudě by mu bylo lépe.

Jen pořád nic nejí . Ani vývar, ani rýži s obraným kuřetem. ráno jsem mu koupila ještě kuřecí prsa, ale asi je budeme mít k obědu. Nechce housku, piškot nic
U veta jsem ještě koupila ty spešl ProPlan granule na trávení. Vet kupodivu nic nenabízel, ale myslela jsem, že mu to třeba přijde k chuti... ale ani teď večer nic nechtěl

Tá ta
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 00:47
- Nahlásit

Noemi
Počkej,však on dostane hlad.Jestli je už jinak v poho.
Bára se taky klidně nenají skoro dva dny,aby byla u nás u baráku.Zkrátka nemá čas jít něco sníst k domečku(tedy jenom granule,maso žere hned).Když tam jdem s ní a čekáme u ní tak zblajzne celou dávku.
Děda asi Méďina vychovává dle svého přesvědčení,tzn.pes u báráku sežral vždycky vsechno co zbylo.
Celý den prší!
Na zítra je plánovaná na cvičáku brigáda,která pochopitelně za deště odpadá a přesouvá se na příští týden,kdy už nemám čas.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 07:11
- Nahlásit

Noemi
Ty a nebyl Médi špatný z toho, že jste mu celá rodina odjeli? Jestli mu depka z toho nedopomohla k té nemoci...Teďka ještě možná trucuje a vynucuje si pozornost, kterou neměl. Myslím, že berňák je na tohle dost chytrý Každopádně bych se bála a podstrojovala taky Vy spolu pak zase pojedete na ten Mácháč, že jo? Na kdy to máte naplánováno? To počasí pořád hlásí na prd - další týden zase nic moc
Tá ta
Včera do večera už pak taky jen smoklilo a smoklilo a teďka koukám mokro, mračna až na zemi a mrholí zase Já se těšila, že dneska budu konečně celý den kutat v zahradě....a nevypadá to

Jéé, já se vám musím pochválit
Včera u nás zazvonila jedna známá, že si objednala zahradního architekta na přebudování zahrady a objíždí s ním tady místní a že jeli kolem a viděli nás pracovat (a bylo jim blbé to očumovat) tak jeli jinam, ale pán jí pak říkal, jestli by se nemohli vrátit podívat k nám, že ty ostatní se mu nelíbí, tak sebrala odvahu a šla se nás zeptat, jestli by se teda mohli trochu kouknout No a pan architekt se rozhlédnul kolem (to ještě neviděl to hezčí za barákem ) a říká:,,tak to vám povím, že tohle jsem nečekal, to je opravdu nádhera já dělám zámecké parky( dělal prý park kolem zámku Hradec nad Moravicí ) ale tak krásnou zahradu jsem ještě neviděl (samozřejmě krom těch, co dělal sám ) To je opravdu dílo mistra!" A já se dmula pýchou jak páv - to jak bude zahrada vypadat, jsem si celé navrhnula sama a paní architektka mi do ní dokreslila složení kytek - takže jsme to spytlíkovaly půl na půl

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 07:24
- Nahlásit

worick
,,tak to vám povím ... To je opravdu dílo mistra!"
No to by bylo, aby to nepoznal architekt, když to poznám i já.

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 07:32 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

:,,tak to vám povím, že tohle jsem nečekal, to je opravdu nádhera
To je z těch foteček naprosto jasné

Ty a nebyl Médi špatný z toho, že jste mu celá rodina odjeli?
To ani náhodou, on je právě strašně fixovaný na dědu s babi, tráví s nimi maximum času... Mají ho jako čtvrté vnouče... Děda se chudák dneska asi moc nevyspal, protože jsem ho kolikrát slyšela se belhat do verandy, jestli se má Médin dobře.

Kolem desáté má dostat ten mega prášek s antibiotiky, tak bych raději, aby něco trošku ráno snědl, aby ho tam ta tableta pak netlačila v žaludku nebo aby jí potom nevyhodil

worick
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 08:23
- Nahlásit

Noemi
to, že se dědoušci o Médiho vzorně a skoro pořád starají je jasné z toho, co tu vždycky píšeš já myslela hlavně na Tebe, jestli to nedělá proto, aby jsi s ním teďka byla i Ty Snad něco konečně sní Worka se včera nepoblil autě (už neblije dávno) ale v polovině cesty lesem Ale jen trochu a pak už dobrý
Já vím, že u vás je to jiné, je to ,,rodinný pes" a ne Tvoje mimino jako u nás... Berry (ač na to nevypadá) tak nepůjde s Tomem ani nahoru do zahrady, pokud jsem já u baráku nebo vpředu. Toho musím doslova ukecat, ať klidně jde, že já tam budu pořád. Tak jde, ale buďto uteče ještě v půli cesty za mnou a nebo zjistí, že tam nic nového, Toma tam nechá a letí zpátky Woriček je sice mazlenka, ale zase je samostatnější, klidně si lítá po zahradě za ptákama a nás k tomu nepotřebuje

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 08:32 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Mívali jsme spory s Jirkou, když jsme šli venčit spolu, ža Alfréd neposlouchá, lítá si daleko, ... a určitě chyba ve výchově toho druhého )
A pak jsme přišli na to, že když jdu se psy já sama, Alfréd si bere za mě odpovědnost. Ve chvíli, kdy je tam Jirka, ten je hlavní šéf a ať se stará, Alfí má teďka volno

Jinak (ťuk, ťuk) vypadá, že kluci jsou v pořádku. Alfréd chytá v letu mlsky a vyválel se v křoví, Níloušek na něj štěká.... vše při starém

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 08:35
- Nahlásit

No tak teď jsem do něj nacpala kus 100 % sušeného kuřecího masa...Nakrájela jssem mu to na pidikousky, tak uvidíme, co bude následovat... Asi to není nic dietního, ale kuře čerstvé nechtěl, vývar nechtěl, rýži nechtěl, dietní granule nechtěl... Hajzlík rozmazlený Už kouká, kdy půjde zase z verandy do obýváku.

Ale pořád je vůči normálu strašně apatický a polehává...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 08:50
- Nahlásit

Noemi
ano, pořád je pozorujeme, jestli dejchají normálně, jak se tváří, jak se pohne, jak se podívá a jestli bude žrát tohle a nebo zkusit něco jiného ... jsme všichni úplně stejní, ti psi si uměli vybrat, ke komu se přidat a ti naši dvojnásob

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 09:22 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Strejda
To byste nevěřili, jak málo toho čivava sežere a jak je obtížné ji dostat z pelechu, aby se šla na zahradu vyčůrat. To znám moc dobře, hlídala jsem 3 kousky. Kamarádka jela na dovolenou tak jsem k ní jezdila opečovávat cca 15 hlavou smečku. Čivavy bydlely vevnitř, zbytek smečky velkých psů na zahradě. Musela jsem je vždy drapnout a ven vynést. Problém byl, že byly tři a já měla jen 2 ruce. Byl to boj.
Noemi
Ale pořád je vůči normálu strašně apatický a polehává... A má ještě tu teplotu? To by tomu odpovídalo. Vet mi říkal, že zlepšení přichází až cca po 3 dnech, vy máte za sebou teprve jeden. Tak vydrž, vím, že je to těžké takto ho vidět. I kdyby byl už zítra lepší, tak bych s ním k tomu vetovi šla zase. Ať se na něho mrkne, řekne co dál, jestli raděj ATB neprodloužit. Myslím, že 2 dny budou málo.
worick
To je opravdu dílo mistra!" A já se dmula pýchou jak páv - to jak bude zahrada vypadat, jsem si celé navrhnula sama Tak to opravdu potěší. Jak psal Strejda talent je z fotek vidět. Pozvu si tě, až budu projektovat zahradu.

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 10:04
- Nahlásit

Evey
Pozvu si tě, až budu projektovat zahradu.
Tak to bych si nemohl dovolit. Kdyby worick viděla ten terén, tak by hořce zaplakala.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 10:44
- Nahlásit

Drakopes
A pak jsme přišli na to, že když jdu se psy já sama, Alfréd si bere za mě odpovědnost. Ve chvíli, kdy je tam Jirka, ten je hlavní šéf a ať se stará, Alfí má teďka volno - asi tak nějak podobně
Jinak (ťuk, ťuk) vypadá, že kluci jsou v pořádku. Alfréd chytá v letu mlsky a vyválel se v křoví, Níloušek na něj štěká.... vše při starém -
ano, pořád je pozorujeme, jestli dejchají normálně, jak se tváří, jak se pohne, jak se podívá a jestli bude žrát tohle a nebo zkusit něco jiného ... jsme všichni úplně stejní, ti psi si uměli vybrat, ke komu se přidat a ti naši dvojnásob - to jsi vystihnula úplně přesně
Evey
Strejda
kdyby jste teď viděli jak to vypadá po měsíci mého nepletí...a vlastně bez jakékoliv údržby
Kdyby worick viděla ten terén, tak by hořce zaplakala - prosim Tě naše zahrada rozhodně není ta ťip ťop sterilně udržovaná zahrada, kde mulč je na svém místě nikde ani travička (plevel) trávník jako letiště, pečlivě střižený, plevelů prostý, květiny málem ve dvojstupu - na to zapomeňte, u nás je to spíše taková volně rostoucí buš
Evey
Musela jsem je vždy drapnout a ven vynést. Problém byl, že byly tři a já měla jen 2 ruce. Byl to boj. -

worick
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 10:49
- Nahlásit

Noemi
Ale pořád je vůči normálu strašně apatický a polehává... - jestli má ještě teplotu jak píše Evey a působí to na něj stejně jako na mně tak se ani nedivím... Já když mám 37.5, tak už nejsem s to chodit, jsem úplně hotová. To samé má brácha. Mamka a tety se sestřenkama mají 39st. a normálně pracují a fungují - to vůbec nepochopím

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 11:24 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

kdyby jste teď viděli jak to vypadá po měsíci mého nepletí...a vlastně bez jakékoliv údržby
Já jsem letos na svoji bylinkovou zahrádku vcelku rezignovala a nechala hospodařit přírodu... Celé jaro jsem lítala po lese a pak už mi bylo líto to stříhat, protože zahrádka je úplně obalená čmeláky a včelami.
Minulý týden táta buzeroval, že mám k těm přerostlým rostlinám alespoň uříznout kus klacku z lísky a svázat provázkem, aby se to tak nerozjíždělo...
Ve čtvrtek jsme byli ve Valticích v Bylinkové zahradě a všechno tam vypadalo jak u nás, přerostlé a rozválené

Táta vypadal, že ho trefí, když viděl jak to kutí profesionálové

Marod dostal antibiotika a dalších pár pidikousečků sušeného kuřecího masa... Podávání antibiotik přihlíželo široké obecenstvo

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 19:39
- Nahlásit

Alfréd má vytažené stehy a je v pořádku

Niels má na noze (pravá zadní) bouli jak velký knoflík nebo mince. Je v tom zánět, dostal na to višňák, pod kůži antibiotika a v úterý ráno jdem na převaz. Buď je to jen zánět a začne se to stahovat, nebo je to novotvar ....

worick
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 21:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Buď je to jen zánět a začne se to stahovat, nebo je to novotvar .... - to snad nemyslíš vážně tohle Copak si všichni psi usmysleli, že budou marodit?? Vždyť to je jeden za druhým Já Ti dám ,,novotvar"... To ani nevyslovuj tohle... To nechci ve spojitosti s nikým kolem slyšet, fujtajbl Worka měl taky bouli a už se mu ztratila. Berrynkovi tehdy na noze vymizela, asi to bylo taky něco píchnuté. U vás to bude určo to samé

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2011 21:26
- Nahlásit

worick

samozřejmě, pozitivní myšlení spratek přibral, má 59,8 kg, hned jak bude v pořádku nasazujeme dietku!
(chodím ho pořád kontrolovat, jestli se chová slušně k obvazu, jestli mu noha neotéká,... prostě klasicky plaším

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 06:07
- Nahlásit

Drakopes
nebo je to novotvar ....
Snad nebude tak zle.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 06:54
- Nahlásit

Strejda
Tak to bych si nemohl dovolit. Kdyby worick viděla ten terén, tak by hořce zaplakala. Myslím, že to pro ni bude výzva.
Drakopes
Buď je to jen zánět a začne se to stahovat, nebo je to novotvar .... "A" je správně.

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 07:37
- Nahlásit

Drakopes

chodím ho pořád kontrolovat, jestli se chová slušně k obvazu, jestli mu noha neotéká,... prostě klasicky plaším

Nejsi sama... Doufám, že tu bude jen zánět.

Medvěd naopak zhubl, má 41,5 kg ....

worick
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 10:08
- Nahlásit

Noemi
Medvěd naopak zhubl, má 41,5 kg .... - zhubnul?? V jakém časovém rozmezí a o kolik? Jen teďka, jelikož pár dní nejí?

worick
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 10:14
- Nahlásit

Děcka, u nás už prší (mrholí) 3.den Oblačnost až k zemi. To je teda léto, to mně pos... A já se na léto táááák těšila. No, pravdou je, že na 35st. - to bych zase frflala ale kolem těch 25st by to bylo ideální. To se ale asi budu muset přestěhovat na Madeiru

LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 11:07
- Nahlásit

worick
Ahoj, můžu na tebe ohledně zahrady? Nedávno jsi sem někam dávala fotku a já mám pocit, že jsme jeli kolem - je to někde u Brna směr na Kyjov...? To jsem se moooc kochala, musím strašně chválit. Zajímalo by mě, jak zvládáš péči o zahradu - děláš vše sama? Nebo máš nějakou výpomoc? A kolik metrů vlastně máte? Kdyžtak na mail, jsem hrozně zvědavá (plánuju cosi podobného až bude pozemek, chci si vše zařídit sama, ale netuším, zda to zvládnu...). Díky moc za info!!

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 12:12
- Nahlásit

zhubnul??
Já jsem ho vážila naposledy někdy začátkem zimy a měl 43 kg, to má tak pořád... No on je na léto vždycky trochu hubenější.

No dnes jsme si (resp. děda) dali repete u veta. Teplota už jen 38, dostal ještě další antibiotika a vzhledem k tomu, že nic nevykadil už tři dny, tak ho doktor trošku prohmátl a říkal, že má náběh na prostatu . No tak to budu muset trochu pogooglit, vzhledem k tomu, že tam byl děda, tak ten se samozřejmě neptal....

Včera už byl lepší, odpoledne sežral i na etapy vařený kuřecí prsní řízek (Páníci měli k objedu špagety s omáčkou z kečupu a buřtů ), večer pak ještě jeden pidiřízek a trošičku dietních granulí. Dnes taky něco ráno pozobal. Pořád je trochu přimrtvený, ale snad už bude fit....

worick
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 12:40
- Nahlásit

Noemi
No on je na léto vždycky trochu hubenější. - to kilo-dvě není moc, snad to je jen z toho, že tři dny skoro nežral
Pořád je trochu přimrtvený, ale snad už bude fit.... -
Prostata u psů....myslím, že jsem na něco taky narazila, když jsem koukala na pro a proti kastraci...už vím, je o ní zmínka v těch článcích od Evey - tady na str.363/ten třetí list

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 12:54
- Nahlásit

Noemi
říkal, že má náběh na prostatu . No tak to budu muset trochu pogooglit To nedělej, zbytečně se vyděsíš a najdeš si jen ty nejhorší scénaře. Spíš se zeptej přímo veta co tím výrokem jako myslel.
Pořád je trochu přimrtvený, ale snad už bude fit.... Určitě, ale chvilku to ještě potrvá.
worick
Děcka, u nás už prší (mrholí) 3.denU nás pršelo ráno, teď je sice zataženo, šedo, ale bez deště. Doufám, že to vydrží. Dnes končím dříve, jedu domů a poté na kole k zubaři. Zima mi nevadí, ale s deštěm by to už bylo horší...

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 14:01
- Nahlásit

To nedělej, zbytečně se vyděsíš a najdeš si jen ty nejhorší scénaře.
No, kvůli tragickým scénářům ani googlit nemusím, dědova známá má o tři roky staršího berňáka, zhruba 3 roky zpět totéž - zvětšená prostata, potom tamtéž nádor - tuším, že byl nějak zasažen i močový měchýř, ale nejsem si jista - už je to přece jen nějaký ten pátek. Takže si prodělal pár operací včetně kastrace - děda ví, jak vypadal v té pooperační fázi - navíc to je pes, který naprosto žravý a má dost sklony k nadváze
Se vsadím, že z toho byl děda dnes hodně špatný

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 14:20
- Nahlásit

No u nás to je s počasím katastrofa... V sobotu byly Šakalky (alias Šakalí hry http://www.xaverov.wz.cz/fotogalerie.htm ). Letos 26. ročník a poprvé pršelo celou dobu konání. Musím pochválit svoji bundu, protože ani po 5 hodinách stání na dešti nepropustila vodu, přítelova to zhruba po 3 hodinách vzdala a odpadla .

Ale i přes déšť byla mega sranda - děti soutěžili pod stany, dospěláci venku a kvůli nepřízni počasí došlo jen na dvě soutěže- tradičního opičáka (kdo nezná, ať se ozve...) a poté souboj, co je ve zkratce zhruba toto: ve vymezeném ringu (cca 4x4 metry), jsou dva soupeři proti sobě, každý má u nohy kýbl s vodou a plastový kelímek od piva, jednu ruku za zády. Na hlavě pak speciální kšilt z polystyrenu (nahoře je důlek, do kterého se vkládá pingpongový míček). Soupeři na sebe lejí vodu kelínkem a jinak se zastrašují. Prohrává ten, komu první spadně míček na zem... Realita je neskutečná prča :-D . O víkendu bylo dost těžké zvolit vzhledem k dešti taktiku, ale tolik svlečených chlapů v 11 stupních Celsia už jsem dlouho neviděla. Nakonec vyhrál kluk, celý obalený v pytly na odpadky.

Večer se běželo i přes déšt do Dráňovic. Měli jsme v plánu vyrazit za Flegmatiky (neběžíte, vypijete co nejvíc piva a do večerního táboráku se musíte doplazit po svých domů - ještě je i kategorie Lord a Jean -alias jeden na kole a jeden běží a kategorie Poetů, kterým se odečítá čas dle kvality cestou složené básně, vždy je podmínky vypít alespoň jednu pivo či limču).
Brácha běžel půlku pro děti a byl totálo mokrý jak borák, všem závodníkům se rozmočila startovní čísla

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 06:31
- Nahlásit

Noemi
tradičního opičáka (kdo nezná, ať se ozve...) Neznám, tak se ozývám.
Se vsadím, že z toho byl děda dnes hodně špatný To věřím.
Co marod? Už žere lépe. Vzpomněla jsem si, že i Elze pár dní nechutnalo kuřecí maso. Koupila jsem hovězí a dala si říct.
A co ostatní pacienti u worick a Drakopes ?

Dnes už to vypadá, že se snad počasí umoudří. Vidím pár modravých míst na obloze.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 08:47
- Nahlásit

Kočky jsou opravdu spotřební zboží.
Od včera už zase nemáme kotě.Už jsme si něj zvykli.
Bylo šikovný a najednou je fuč.
Kotě jsme zvykli i na Báru a nebálo se ji.Bára ji tedy občas když jsem se nedíval já,nebo Míša trochu postrašila ,ale nic drastickýho.
Spíš jenom vybafla.
Takže se asi psů nebála,no a soused má vedle apenezkýho psa a k němu křížence retrívra právě s tím apenezem.Možná k nim vlezlo přes plot,kdo ví ?

<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání