| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 11:35
- Nahlásit
worick
jo, u nás se pořád něco děje .. (
Alfrédovi se krk hojí krásně, v neděli jdem na stehy, už teď to pomalu není poznat.
ALE - zřejmě tím vyholeným zátylkem a polehávaním na schodě v průvanu si zase hnul zádama, vypadá že vyloženě krkem. Nervozně popochází a některé pohyby provází vyjeknutím. Lekne se sám sebe a je ještě nervoznější. Venku pobíhá, značkuje, očmuchává holky, ale nelehne si. A to ještě včera v poledne se váleli s Nílouškem každých pár kroků. Dala jsem mu kolem krku zpevńující límec a necháváme ho v klidu.
Jenže Níloušek je z něj úplně štajf. Vyhejbá se mu, stahuje se od něj po každém vyjeknutí, táhne se daleko od nás, nechce domů ...
Ráno v parku jsem hlídala hlavně Alfréda, takže Níloušek odešel z parku, našla jsem ho až o ulici dál. Doma jsem strčila Alfréda do baráku a vracela se o dva vchody zpátky přitáhnout Nielse. V baráku se Alfréd cpal do lítaček, takže zase jauajau a Niels se otočil a šel zase dolu ze schodů. Vrátila jsem se pro něj a strkala ho směrem k bytu a mezitím Alfréd pochodoval do vyšších pater. Šoupla jsem Nielse domů a hnala za Alfrédem do druhého, třetího, čtvrtého patra. V pátém patře už neměl kam jít, tak jsem ho otočila a on šel dolu. Ale nezabočil v 1. patře do otevřených dveří, ale pokračoval do přízemí, do suterenu až ke dveřím na dvůr. Tam jsem ho chytla za límec a vedla domů. Když jsem zavřela dveře, uvažovala jsem, že zalomit hysterický oblouk by nebylo od věci....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 13:28 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
zřejmě tím vyholeným zátylkem a polehávaním na schodě v průvanu si zase hnul zádama -
Nervozně popochází a některé pohyby provází vyjeknutím. Lekne se sám sebe a je ještě nervoznější -
Jenže Níloušek je z něj úplně štajf. Vyhejbá se mu, stahuje se od něj po každém vyjeknutí, táhne se daleko od nás, nechce domů ... - tak vypadá většina našich procházek.... jakmile kvůli např. slepicím zvýším hlas na Worička, Berry se šprajcne vzadu a táhne se 10m za náma jak skunk
Ráno v parku jsem hlídala hlavně Alfréda, takže Níloušek odešel z parku...koukám, že jsi se hezky rozcvičila...po ránu...
Mne dneska ráno taky nasr...s tou svou ,,hierarchií" Worka Berrymu ráno pečlivě očistí tlamici, uši a nevím co ještě (už jsem přesvědčená, že je to projev nadřazenosti, Berry když ho někde lízne, tak Worka vrkne) no a už včera jsem našla Workovi na boku bulku - něco zanícené, asi nějaká osina, trn. Seškrábnula jsem strup, vymačkala trochu hnisu, pak už to bylo jen krvavé. Ráno jsem to zopakovala a zjistila, že je to bulka skoro 2cm naběhlá, tak jsem chtěla, aby mu to Berry pro jistotu vylízal a ošetřil. No - nedonutila jsem ho Zkoušela jsem to máznout i medem byli jsme pokapaní všichni, ale nelíznul Worick si tam totiž nedosáhne
Teď sedím u compu a po cestičce zahradou, si to šlape nějaký bíločerný kocourek a značkuje kytky Leonovi Ten až to zjistí, tak ho trefí Není to dávno, co jsem našla hromadu něčích chlupů u kompostéru... Tohoto vůbec neznám nevím, kterých sousedů to je Worka to ještě nezjistil, i když teď právě obchází barák dokola.
Brácha mobil nenašel Nikdo ho nevrátil....dokonce ho byli se sousedem hledat takovou tou ,,minohledačkou" (to má na ,,poklady" ) a nic, nenašli - tak ho asi někdo má a nevrátí
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 13:34
- Nahlásit
worick
Zkoušela jsem to máznout i medem
Zkus řepíkovou mast.
...
Našel jsem si herbicid na svlačec. Fantastický účinek. Svlačec je pryč. I se skalníkem.
Teď se mi zdá, že nutně potřebuju aktivátor (urychlovač, ...,?) kompostu. Tam se snad nic pokazit nemůže, ne?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 15:46 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
Říkám si:,,jé Evey, konečně někdo"....a ona jenom ,,takový kratinký příspěveček" Já byla v časovém presu, přijela jsem do práce asi jen na hoďku, udělat to nejnutnější a pak jsem jela darovat krev.
Drakopes
Alfrédovi přeji brzké uzdravení a rychlé vymizení všech neduhů!
Strejda
Teď se mi zdá, že nutně potřebuju aktivátor (urychlovač, ...,?) kompostu. Někde jsem četla, že nejlepší (a nejlevnější) urychlovač je moč.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 16:05
- Nahlásit
Evey
nejlepší (a nejlevnější) urychlovač je moč.
To by asi bylo možné, ale takové divné. Leda že bych to nějak naučil holky.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 16:14
- Nahlásit
Strejda
Už jsem to našla, zde: URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 16:39
- Nahlásit
Evey
Strejda
Někde jsem četla, že nejlepší (a nejlevnější) urychlovač je moč. - ano, máš pravdu.....já mu chtěla napsat že ,,každé h...o"
Nehážeš tam bobky o holek? Nebo si vyptej ve statku močůvky (nebo kup močovinu v prášku ) Já ale koupila kalifornské žížaly. My tam hážem i koňského hnoje, ale všechny urychlovače jsou pomalé na ta kvanta rostliného materiálu, co tam valíme. Teď, po nějakém tom měsíci se mi zdá, že to ty ,,holky kalifornské" konečně trochu zredukovaly
Našel jsem si herbicid na svlačec. Fantastický účinek. Svlačec je pryč. I se skalníkem. - Já koupila zase nový postřik na veškeré ,,trávy" a nemělo by to účinkovat na nic ostatního. Takže jsem to vzala všechno jedním vrzem i s kytkama a teď čekám, kdo z toho přežije Tom říkal, že jestli chcípnou ty nové růže, tak mně asi zabije
Zkoušela jsem to Workovi zase vymačkávat a jo, je v tom pořád trochu hnis Nevím, jestli tam ještě něco bodlé není...My máme i doma všemožné trnité keře a on tím lítá za ptákama jak cvok A Beruša nic, nelíže Zkus řepíkovou mast. - nemám a stejně si myslím, že Neli to lízala ne, že by jí to obzvlášť chutnalo, ale protože je taková samaritánka jako Woriček Berry ne, ten není Tomu bylo jedno, i že mám něco s prstama. Když jsme jeli do nemocnice, Worka asi cítil krev a očichával, Berry hodil okem a nic, nezajímalo
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 06:09
- Nahlásit
worick
Nehážeš tam bobky o holek?
Ano, házím je tam. I když sousedka mě od toho zrazuje. Cituji doslova: "Psí h. je tak agresivní, že zabrání rozkladu trávy." To je docela zvláštní teorie.
Máme zelené hmoty také dost a chtěl bych kompostovat i drcené větve. Tak rozhoduju mezi druhým komposterem a urychlovačem.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 07:44
- Nahlásit
Strejda
Máme zelené hmoty také dost a chtěl bych kompostovat i drcené větve. Tak rozhoduju mezi druhým komposterem a urychlovačem. - drcené větve sypu místo kůry mezi keře jako mulč. Dávám ten koňský hnůj, výborné jsou prý i slepičince. Urychlovače nekupuju, protože na můj maxikompostér bych jich musela pro výsledek dát metrák Co jsou tipy na ,,zahradnickém" na urychlovače kompostu - tak si chválí: Komposty-Oxybreak od fimy Subio Ještě jsem si uvědomila (nevím jaký máš kompostér) ale jestli tam máš ,,pevné dno" (což je ale blbost, Ti povim ) tak by to nalitím víc vody s nějakým urychlovačem, nebo té močůvky...mohlo místo urychlení začít hnusně hnít
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 12:07
- Nahlásit
No ještě jsem nečetla, co nového u vás, ale u nás je zase veselo....
Médi je od rána apatický, evidentně se v noci 2x pozvracel (1x granule, 1x dědův oběd alias knedlíky a maso) - ráno se pozvracel potřetí - čekal na mě na schodech, než ve sklepě uklidím košík a nebyl líný sejít ke sklepu a poblít se přímo před dveřmi (už jen bílá pěna). Řekla bych, že ho má na svědomí děda, protože to knedlo-vepřo-zelo (včerejší oběd) bylo prý mastnější... No třeba je to konečně poučí :-/
Teď se konečně zvednul a začal trochu korzovat i pomazlit se už přišel, tak snad bude fit... Kupodivu respektuje hladovku a teď ani nežebrá oběd u dědy, ani piškot si nevzal...
Uvařila jsem mu i heřmánkový čaj, ale jen 2x čuchnul a ani neochutnal...
Počkám tak do pěti a když nebude vypadat lépe, tak ho vezmu k vetovi.... Doufám, že nemá dovolenou.
Zvláštní, že ráno vypadal úplně fit, na prochajdu se evidentně těšil :-/ . V lese úplně v pohodě, pak jsme byli ještě proběhnoút a pořád nevypadal, že mu něco chybí.... Ale babička říkala, že už včera odpoledne byl takový skleslejší.
Včera jsme kolem desáté večer přifrčeli z dovolené a jak jsem nosila tašky z auta, tak jsem cestou zakopla... Kam se na mě hrabe děda Rozbité obě dlaně, natažená ruka, natlučená kolena a k tomu mě samozřejmě chytla záda, protože ten pád byl poměrně na tvrdo a prudký...Ráno jsem vstávala z postele minimálně třicet minut, pak jsme vyrazili s Medvědem obhlídnout hřiby a cestou jsem ještě blbě šlápla, tak mám ještě nateklý kotník...
Tak jsme doma jak spolek marodů...
No a teď si jdu přečíst, co jste tu mezitím vyplodili....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 12:18
- Nahlásit
Noemi
Médi je od rána apatický, evidentně se v noci 2x pozvracel Chudák malej. Zase další marod . Zkus mu změřit i teplotu.
Uvařila jsem mu i heřmánkový čaj, ale jen 2x čuchnul a ani neochutnal... Divila bych se kdyby ho pil dobrovolně.
Včera jsme kolem desáté večer přifrčeli z dovolené a jak jsem nosila tašky z auta, tak jsem cestou zakopla A co dovolená?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 14:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
no tě pic.... u vás to teda vypadá... Já bych ho možná k vetovi netáhnula, počkala bych do zítra no jo, kruciš, zítra je ale sobota - jestli nezačne trochu jíst...U veta dostanete tak maximálně sprdunk, čím to psa ládujete Dala bych mu černé uhlí. No u Tebe ani nemluvím, ať se vet mrkne zrovna i na Tebe - víc už jsi si toho snad vyvést ani nemohla - jako by jsi spadla pod vlak
Jo vlastně jak jste dopadli včera? Tady bylo zase počasí nic moc, k večeru už zase lilo...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 16:24
- Nahlásit
worick
S tu Lednicí jsem si to přečetla až dneska Jinak bych i jela. Dívala jsem se a z Vyškova je to tak hodina cesty. Tak příště...
Noemi
Médi je od rána apatický
Tak to budem držet i Vám palce, at je zase brzy fit. Palce už držím totiž i kamošce...její pes (švýcar) začal před 2 dny odmítat jídlo i pití, celý den bez nálady a jen ležel a měl průjem. Tak byli u veta, že dostal prý nějaký léky. A napsala jsem jí, že na průjem je dobrý vařit rýžu, mrkev a kuřecí maso. Tak to prý byl ochoten už sníst, a že je mu líp. Tedka ještě nechávali dělat test moči nebo co.
U nás novýho to, že kapky Barneymu nezabírají. Oči má červené, žlutý výtok pořád. Tentokrát mám podezření na 95% na zánět spojivek, takže v pondělí se projdem k vetovi.
No a jinak, v okolí nejspíš hárá nějaká fenka, takže Bárníček má tento týden zpívavou (hlavně v noci) a je celkově takovej ukňučenej. No a na noc ho tedy musím brát domů, protože to jeho vytí pak už leze na nervy docela.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 16:56
- Nahlásit
No tak jako nevím...
Začínám mít pocit, že trochu frajer přehrává, naštěstí neprší, tak má prakticky celodenní dozor, ale jen jsme s babi zalezly na do baráku, tak jsem na něj jukla z okna a samozřejmě už si to pelášil o dvě patra výše nahoře u plotu. Zvažovala jsem, že ho vezmu s sebou na chalupu sekat trávu (zítra tam jedeme na Šakalí hry, tak abychom měli připravené zázemí), tak byl strašně spokojený, že je na vodítku a jde se ven, ale do auta nechtěl, tak jsem ho nechala doma... Ale pije a nezvrací. Na plotně vařím kuřecí skelet na vývárek a pak mu v tom uvařím rýži, tak uvidíme.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 20:03
- Nahlásit
Alfréd si včera naordinoval klid na lůžku (zalezl do mé postele a nechal si podložit polštáře) a dnes vypadá v pohodě. Večer se zklidnil už i Níloušek, tak snad to bude lepší ....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 22:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Alfréd si včera naordinoval klid na lůžku (zalezl do mé postele a nechal si podložit polštáře) -
Dneska u nás byla celý den nastěhovaná Máša Teda dvakrát se nám ji povedlo vyšoupnout lstí za bránu, ale stejně ,,bačovala" kolem. Byla asi i doma, protože se na chvíli vytratila a vrátila se zmáchaná (ona musí přes potok) Večer se u mně (sadila jsem vpředu kytky) zastavili Gogošovi, tak jsme s paničkou hodinu kecaly a pak jsem na piškota vylákala Mášu zase ven - ať si hraje s Gogem. Vyjížděla po něm, cvakala zubama jak piraňa, ale zmiznula, tak asi odešla s nima. To už taky bylo 19h
Leon asi spadnul do jezera či co Po té 19h Tom dohrál tenis a šel se sprchovat a volá mi z domu, že přiběhnul Leon, mokrý jak myš a kapká z něho všude voda. Typický chlap Tak ne, aby vzal ručník a kocoura vytřel, ale nechá ho dělat kaluže po parketách v jídelně a vlastně po celém přízemí a volá mi do zahrady,,pomoc, pomoc" - já musím všeho nechat a letět sušit kocoura a vytírat podlahy
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 07:16
- Nahlásit
worick
Ještě držíš dietu? Už nemusíš. Tady je řešení.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 07:23
- Nahlásit
Nezdá se vám, že jsou ti naši psi nějací fóroví?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 07:34
- Nahlásit
a prší a prší ... uvažuju, že zalezu zpátky do pelechu ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 07:43
- Nahlásit
Drakopes
uvažuju, že zalezu zpátky do pelechu ...
To je dobrý nápad.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 11:46
- Nahlásit
Strejda
Ještě držíš dietu? Už nemusíš. Tady je řešení. Tady je to naštěstí snad brané jako sranda (tedy doufám), ale já jsem zrovna někde nedávno četla, že to teď frčí mezi puberťačkama snad v Japonsku či kde...
Nezdá se vám, že jsou ti naši psi nějací fóroví? Zdá.
Drakopes
a prší a prší ... U nás ne. Zatím tedy. Je ale zataženo, tak nejspíš něco doletí.
worick
Typický chlap Tak ne, aby vzal ručník a kocoura vytřel, ale nechá ho dělat kaluže po parketách v jídelně a vlastně po celém přízemí a volá mi do zahrady,,pomoc, pomoc" - já musím všeho nechat a letět sušit kocoura a vytírat podlahy To znám. U nás je ještě časté "Asi se ti tady něco pálí" (jako v kuchyni), já volám zdáli "tak se na to podívej", odpověď "Já tomu nerozumím"
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 11:46
- Nahlásit
No tak jsem ráno vyměkla a vzala medvěda k vetovi...
Ráno byl pořád takový apatický, venku si několikrát lehnul místo obvyklého válení
Náš vet nereagoval na SMS, nevěděli jsme, jestli nemá dovolenou - ozval se až teď odpoledne, že je v Kácově mimo signál a bude tam až do odpoledne... To už jsme ale byli u veta v Janovicích (ten má ale i laborku a sono a RTG). Médin měl 40,5 teplotu - vet usoudil, že má infekci zažívací soustavy. Dostal antibiotika v injekci, něco na uklidnění žaludku a na tu teplotu...Ještě má jednu tabletu antibiotik na zítra a pokud nebude fit, tak v pondělí k vetovi...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 11:48 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
já volám zdáli "tak se na to podívej", odpověď "Já tomu nerozumím"
Včera máma spálila takhle Medvědovi rýži, seděli jsme venku - a já říkám, že je tak v klidu, že tu rýži asi vařit nedala... Tak máma okamžitě vyběhla nahoru, všude dým.. Můj chlap seděl cca 5 metrů od sporáku v hale a na dotaz opáčil, že měl přeci hlídat, zda neteče vývar na plotně, rýži na starost nedostal :-/
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 13:02 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Noemi
No tak jsem ráno vyměkla A dobře jsi udělala.
Médin měl 40,5 teplotu Elza měla taky stejnou výši. Příznaky obdobné, jen nezvracela, ale den předtím měla zase průjem. Nic nevhodného ale k žrádlu nedostala. Náš vet diagnostikoval virózu, prý je toho teď všude plno.
Měřila bych průběžně teplotu, abys měla jistotu, že se nezvyšuje. Určitě by neměla jít na 41 st.
A má chuť k jídlu?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
Evey
Médin měl 40,5 teplotu Elza měla taky stejnou výši. Příznaky obdobné, jen nezvracela, ale den předtím měla zase průjem. Nic nevhodného ale k žrádlu nedostala. Náš vet diagnostikoval virózu, prý je toho teď všude plno. - hmm, tak to asi nebude z toho knedlo-vepřo-zéla.... asi jste fakt něco chytli
U nás od rána pod mrakem, ten mrak co má Drakopsová nás jen líže (Evey, k vám nevím, jestli se až stočí, vy jste moc vysoko) Teď jsme se vrátili od Bzence, byli jsme s jednou holkou od špiců na vycházce po Vátých pískách. Pro kluky bylo dobře, zamračeno, mrholení....Šli jsme jen 7km, protože Tom frflal, že víc nepůjde, jelikož doma bude pak půl dne lítat za sekačkou....těžko, mrholí i u nás
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:40
- Nahlásit
Strejda
Ještě držíš dietu? Už nemusíš. Tady je řešení. -
Jo, držím a vypadá, že to bude už na doživotí Takhle jsem zase se sebou spokojená a už to nechci nabírat zpátky a cítit se jak bečka A když se začnu cpát, jak jsem se cpala předtím, bylo by to zpátky, než by´s řekl švec
I když....já jím strašně ráda, jsem gurmán a ta tasemnice - taky řešení...hned bych si jednu objednala
No, náhodou, dá se říct, že jsem si za ten skoro měsíc zvyknula tak nežrat a zase až tak mi to nevadí. Teďka je to paráda, že je všude kolem plno ovoce a zeleniny, tam zobnu to, tam ono a tím se můžu cpát co hrdlo ráčí
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 16:06
- Nahlásit
Sousedi odjeli na dovolenou a ovce, kozy, prasata, slepice a psy svěřili do péče spoluobčanům. Na nás vyšly dvě čivavy. To byste nevěřili, jak málo toho čivava sežere a jak je obtížné ji dostat z pelechu, aby se šla na zahradu vyčůrat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 16:56
- Nahlásit
Strejda
To byste nevěřili, jak málo toho čivava sežere a jak je obtížné ji dostat z pelechu, aby se šla na zahradu vyčůrat - jo, jo, já věřím Když jsem hlídala sousedce jorka Duffyho, bylo to to samé: snědl míň než naše kočka a na prochajdu jsem ho vzala jednou k nám (asi 900m) zpátky už jel autem a když mse měl jít projít podruhé, kvůli vyčůrání, tak hupsnul na gauč a odmítal se hnout Na tohle zvyklá nejsem
Já toho svého chlapa asi přerazím Mám podezření, že už má místo mozku tenisák To bylo frflání, že nepojecde dnes na výlet, že byl v už v Lednici a bla, bla....Až jsem pohrozila, že teda jedu sama...teprve připustil alespoň ten kratší okruh. Prý kvůli sečení....Jó, tak leda h...o! Přijedem domů a už bylo:,,neseď, pojď rozhodit tu včerejší posečenou trávu, ať nezasmrádne!" Já:,,vydrž, mně se nějak klíží oči, stejně mrholí, sekat nebudeš ak půjdem za chvilku..." A on:,,za hoďku máme čtyřhru..." Jsem myslela, že už ho fakt ale něčím praštím Tak už druhá prochajda honem, honem...Konečně se s váma postupně scházím, ale nemám čas pokecat, protože musíme spěchat na tenis No jestli příště jen pípne, že spěchá - tak ho asi něčím umlátím
Motáme se vpředu, já ještě pleju, Tom válcuje tu navezenou šotolinu na cestičce a kolem jde s kočárem (s čerstvým miminem) a nějakou kámoškou, panička Máši. Říkám Tomovi:,,to si nemůže tu Mášku vzít sebou?!" Tom:,,Jooo, ta má teď jiné priority" Za čtvrt hoďky letí tu samou trasu Máša (tipuju, že utekla a šla po stopě...nebylo to směrem od nich) a kde myslíte, že skončila? Áno, nastěhovala se zase k nám
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:09
- Nahlásit
worick
Já toho svého chlapa asi přerazím ... No jestli příště jen pípne, že spěchá - tak ho asi něčím umlátím
Nebuď na něj tak přísná.
a kde myslíte, že skončila? Áno, nastěhovala se zase k nám
Některé ženské to tak dělají.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 18:30
- Nahlásit
Strejda
Některé ženské to tak dělají. - fuj Strejdo nestraš
|