| Autor |
Zpráva |
estip
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 12:13
- Nahlásit
Jo a výstavy musí být dvě - jedna naše klubovka a druhá záleží na vás: naše nebo zahraniční klubovka, národka nebo mezinárodka
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 12:31
- Nahlásit
Strejda
Tá ta
Co to s vámi se všemi je? Psi mají problémy s očima a teď už i lidi? - no ber to tak, že naše generace už má nějakou tu krátkozrakost nárok U mě je to horší, že jsem tím pádem hluchoslepá - v telce většinu věcí neslyším (když nechci, aby to řvalo jako kráva) a až i neuvidím - jedině to, mně snad donutí jít na oční
Evey
Se divím, že vůbec šli se psem na ošetření a že ho nechtěli "léčit" doma... - ehmmm, lopatou... Dáša je taky napůl cigáňova Panička je bílá, páníček Rom. Ale z významné romské rodiny: http://brno.idnes.cz/Brno-zpravy.aspx?c=A080404_94 7576_brno_atk
Ještě jsem si vzpoměla: Tá ta včera jsem v e-shopu vyzvedávala 30x5kg zeolitu (kočičí podestýlky) - zkusit to vysypat do trávníku, jestli nenastane zlepšení tak vůbec a hlavně neubyde hub. A pán se nás ptá: ,,to budete někam darovat??"(asi hlavně chtěl zjistit, jestli s tím nechcem ještě nějak kšeftovat ) a to jsem se teda zastyděla, že to chci pro sebe a ne do nějakého kočičího útulku
MartinaBarney
vůbec Tě nechci odrazovat, ale jako krycí psi se používají většinou jen Ti nejlepší - několikanásobní šampioni - po těch je mezi chovateli poptávka. Sama bych se móc divila, kdyby si někdo ke krytí vyhlídnul třeba Berču a nešla bych do toho, jelikož to je podle mně akorát množitel, který sežene psa sice na pohled dobrého, ale neotitulovaného - jelikož tam bude krytí určitě mnohem levnější a nebude do toho vrážet zbytečně peněz
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 12:39
- Nahlásit
worick
v telce většinu věcí neslyším (když nechci, aby to řvalo jako kráva)
To není Tvoje chyba, ale chyba ozvučení. Některé filmy se vůbec nedají sledovat. Jednak jsou ruchy silnější než hovor a jednak levní dabéři neumí mluvit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 12:47
- Nahlásit
estip
ahoj, jsi mně s tou odpovědí Marťi předběhnula, ale napsala jsi to stejně, jak si to myslím i já
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 12:50
- Nahlásit
Evey
Bereš to zodpovědně, to se mi líbí.
No, jo. Však jsem psala, že za každou cenu psa uchovnit nemusím.
Vzpomínám si, jak mi jednou povídala paní, která bydlí ve stejné části Vyškova jako my, že má doma fenku BSP a že bude mít 3 roky, a že uvažují o štěňátkách, a tak jestli by Barney....
Tak jsem slušně milé paní vysvětlila, že bohužel, ale že se ho chystám uchovnit a že by to nešlo z toho a toho důvodu.
Dneska, kdyby se mě zeptala znovu (s tím, že Barneyho uchovňovat nebudu), tak jí znova řeknu ne, protože nechci podporovat psi bez PP (nic proti psům bez PP) a nevím, jak je na tom zdravotně jejich fenka. A vůbec, ani s ní nechodí ven, protože na ni asi nemají čas nebo nevím. A baba mi vykládala, že uvažují o štěňatech Proč nejsou všichni lidi víc zodpovědní?!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 12:51
- Nahlásit
Venku je 12 st., střídavě mrholí, velká krása.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:01
- Nahlásit
Strejda
Reklamy jsou krásně ozvučeny
worick
Můžeš mi hodit odkaz na e-shop?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:22
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak co kapky? Zabírají?
Báře jsem kápl párkrát a jakž takž to snáší. Pozoruji mírné zlepšení. Zarudnutí zesvětlelo.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:33
- Nahlásit
Tá ta
Reklamy jsou krásně ozvučeny
V některých státech EU je zakázáno, aby byly reklamy hlasitější než pořad, který je jimi zahnojen. Ale stěhovat se kvůli tomu nebudu. Vadí mi i ty pořady.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 14:01
- Nahlásit
Tá ta
Reklamy jsou krásně ozvučeny - přesně tak
Ale kdyby neřvaly, tak mi zase tak nevadí, popravdě, jelikož toho opravdu využívám k odskočení na WC, na CZ psa a stejně si u většiny pořadů bokem čtu, tak alespoň jsem schopná chvíli vnímat - co čtu U nás jakmile naskočí reklama, okamžitě jeden z nás vypíná zvuk
Z tohoto e-shopu beru krmení pro kočku, jelikož ho jako jedni z mála berou a mají ho nejlevnější může ho Tom ve Zlíně vyzvedávat, tak nám odpadá i poštovné, což se ale Tebe asi netýká (leda by měli v Praze pobočku) Jestli to chceš kvůli té podestýlce-zeolitové) pro kočky, tak si zkus vyjet ve zboží, jestli ho nevede tak levně i některý u vás, v Praze
http://www.nakupunas.cz/kapsicka-miamor-filet-tuna k-krab-100g/
http://www.nakupunas.cz/kockolit-pussy-cat-5kg/
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 14:13
- Nahlásit
Michall
Tak co kapky? Zabírají?
No, zatím jsem mu kápla včera 2x, dneska 1x. Zlepšení vidím v tom, že se mu už moc netvoří ten žlutý výtok. Ale ten boj!!! Včera jsme musely Barneyho položit na bok, aby si uplně lehl. Já jsem ho zaklekla, mamka mu držela hlavu a já se snažila rychle kapnout. Dneska šlo kapání líp, protože Barney ležel a já jakože mu budu kontrolovat čenich, tak jsem se uplně hlavou přiblížila k jeho čenichu a nenápadně kapla Jako fakt komedie. A ještě, jak mu u toho pěkně povídám ,,Bárníčku, ty máš ale roztomilej čeníšek´´ ,,A nezavírej to očičko. Bárni, kuku! Chceš mít zdravý očenka přece.´´
Jak to probíhá u vás to kapání?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 14:22
- Nahlásit
worick
Z tohoto e-shopu beru krmení pro kočku Taky tu nakupuji , softshelové bundy, boty, i něco pro psy a ostatní domácí havěť.
MartinaBarney
,,Bárníčku, ty máš ale roztomilej čeníšek´´ ,,A nezavírej to očičko. Bárni, kuku! Chceš mít zdravý očenka přece.´´ A co mu budeš kontrolovat při dalším kapání? Uši? Na čumák ti už neskočí...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 14:39
- Nahlásit
Evey
A co mu budeš kontrolovat při dalším kapání? Uši? Na čumák ti už neskočí... Dobrej nápad, podívám se na uši Koneckonců, ty by potřeboval fakt trochu očistit zevniř.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 14:50
- Nahlásit
Evey
A co mu budeš kontrolovat při dalším kapání? Uši? Na čumák ti už neskočí...
"Bárničku, zkusíme, jestli by ti do huby pasoval párek (špekáček, salám, sýr, ...)."
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 14:58
- Nahlásit
MartinaBarney
Báru si posadím a sevřu ji koleny. Pak levou pod hlavou jí roztáhnu oči a pravou kápnu. Tolik teorie. Psala to tu mysli že Worick. Praxe je taková že Bára se snaží dostat ze sevření. Přistoupim na to a ona si udela pohodli na podlaze. Pak si k ní jen kleknu a ani jí nemusím držet. Ale kapali jsme 4× tak nevím jak dlouho si bude myslet že jsem na ní vlastně hodnej....
A co to zkusit přes pamlsky? Báře je dávám po každém oku. A je 15:00 jdu kapat po třetí dnes
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 15:02
- Nahlásit
Michall
Báru si posadím a sevřu ji koleny. Pak levou pod hlavou jí roztáhnu oči a pravou kápnu. Toto u nás už nefunguje.
Praxe je taková že Bára se snaží dostat ze sevření. Přistoupim na to a ona si udela pohodli na podlaze. Pak si k ní jen kleknu a ani jí nemusím držet Ano, ano. Taky jsem se do této fáze dostali, ale jakmile si kleknu, tak Barney už se zase zvedá.
A co to zkusit přes pamlsky? Dneska ráno jsem ho lákala na sýr. Na něj se soustředil a vkápnutí se povedlo, takže této metody se zatím budu držet.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 15:14
- Nahlásit
MartinaBarney
Pamlsky jsou výhra! Když se k tomu nepřistupuje s násilím ale chytře ...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 15:19
- Nahlásit
Michall
Pamlsky jsou výhra! Když se k tomu nepřistupuje s násilím ale chytře Máš pravdu. Je čas, jdu na to
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 15:27
- Nahlásit
Napiš jak to šlo ;)
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 15:44
- Nahlásit
Michall
Napiš jak to šlo ;) Šlo to opět těžce. Lákala jsem ho na banán, ten mu moc chutná. Ale on fakt není blbej. On se totiž soustředil na banán do té doby, než jsem se přiblížila rukou k jeho oku. Ale nakonec, za pomoci mamky, jsme mu tam kaply.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 15:45
- Nahlásit
Michall
Báru si posadím a sevřu ji koleny. Pak levou pod hlavou jí roztáhnu oči a pravou kápnu. Tolik teorie. Psala to tu mysli že Worick. - já ne, já ne u nás všechno funguje na dohodě, z mé strany nekompromisní, ale bez jakéhokoliv násilí, jelikož jsem si všimnula, že to okamžitě následuje obranná reakce a je to nahouby. Nejlepší je u nás ale opravdu v leže. ,,Berunko lehni si prosim tě, nakapáme do očička. Já vím, je to protivné, ale vydrž ještě, aby´s měl zdravá očička. Nó, vidíš, jak jsi šikovný kluk Tak ještě šup druhé očko a je to za náma!" A piškotek Když dáš půl piškotka za každé oko, tím líp Nejlepší je to takhle, jak píše i Martina, protože pes to bere jako hru a ne jako nějakou hrůzu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 16:07
- Nahlásit
Evey
Taky tu nakupuji - čéče, já na něj přišla úplnou náhodou, když jsem hledala ten levný Miamor kočce, jelikož v Mall ho přestali mít výhodný. Většinou to dělám tak, že když něco sháním, vyjedu si to první cenově nejlevněj, potom projedu shopy co od nich beru - jak jsou na tom a když blbě, hledám další.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 16:55 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
worick
Aha tak to se omlouvám tobě i tomu komu jsem tuto metodu odcizil . Aspoň je vidět že to tu čteš důkladně.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 17:04
- Nahlásit
Kdo je tu kočkomil?
Potřebuju poradit, jak se vychovává kočka
Asi jí nemůžu jednu ubalit jako psovi, ale když už jsem Tofiho podesátý během deseti vteřin sundavala z mý nohy po který se sápal nahoru, za důrazného NE, brnánění mu rukou, sundavání, opět NE, opět sundat, pak jsem ho jemně švihla za roh po dlaždičkách - trvalo mu dvě vteřiny se vrátit, načež to začal zkoušet přes záda a já myslela že ho vykostim
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 21:48
- Nahlásit
Dines
Potřebuju poradit, jak se vychovává kočka - v klidu a musíš být ještě důkladnější než u psa. Kočka je inteligentní a rychle pochopí co po ní chceš. Stejně jako u štěněte: důrazné NE, sundat, odlákat na hračku a pokračovat v hraní jen s hračkou - žádné špárání po lidech. Když jsem nechtěla, aby někam kočka lezla, nenechala toho ani po NE, v klidu jsem šla a s větou: ,,já tě varovala - tam se neleze!" jsem ji sundala a vyhodila oknem ven (máme francouzská okna v přízemí )
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 21:58 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
worick
v klidu a musíš být ještě důkladnější než u psa.
No....váží půl kila, takže se snažím být v klidu...
Kočka je inteligentní a rychle pochopí co po ní chceš.
Nebo je inteligentní a tuší že když to bude zkoušet pů hodiny, že nakonec povolím
Stejně jako u štěněte: důrazné NE, sundat, odlákat na hračku a pokračovat v hraní jen s hračkou - žádné špárání po lidech.
No, sundavala jsem ho dobře dvacetkrát - pak jsem na něj zavolala psy
Když jsem nechtěla, aby někam kočka lezla, nenechala toho ani po NE, v klidu jsem šla a s větou: ,,já tě varovala - tam se neleze!" jsem ji sundala a vyhodila oknem ven (máme francouzská okna v přízemí )
Tak tohle jsem chtěla slyšet
BTW - tohle znáš? http://www.youtube.com/user/simonscat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 22:04
- Nahlásit
A pro všechny: šli jsme teď večer od báby, blížíme se k Pálenici, což je asi 500m od našeho a tou poslední ulicí proti nám vystartuje onen kavkazák z Pálenice. Pochopitelně jsem nestačila našmátrat pepřák, on bez varování se rozběhnul a zrovna skočil na Woricka. Ten chudák na flexině, já do čokla kopala, škubala ho za nohy, ať ho alespoň na chvíli pustí (byl mu zakousnutý do krku) abych ho mohla postříkat, ale ten hajz vůbec nereagoval. Jelikož hodil Woricka na záda a škubal ho pod krkem, už mi nezbývalo než skočit a stříkat mu to z 10cm do očí - pochopitelně jsme byli postříkaní já čokl i chudák Worka Vystříkala jsem nejspíš celý pepřák, než ho konečně pustil a procpal se bránou zpátky do Pálenice Já drapla Worku a letěla s ním na splav, abych ho nějak umyla. Mezitím jsem ještě volala Toma, ať pro nás přijede autem. Doma jsem ho hned drhla ve sprcháči šamponem, málem jsem se z toho zadrhla, úplně mě to dávilo, měla jsem to taky v jednom oku a celou levou polovinu tváře mám rudou a oteklou Snad se to do rána ztratí. Workovi jsem dala napít mléka. Volala jsem vetce čím to neutralizovat říkala, že neví, ale kdyby začal mít nějakou reakci, tak hned Dithiaden. Taky jsme ho prohlédnuli, zatím jsme objevili velkou krvavou podlitinu na pravé straně krku a dírku jak jinak - pod okem Minule mu začaly ty ranky krvácet za dobré dvě hodiny, tak ještě uvidíme, za chvilku mrknem znova Akorát netuším jak a s kým to mám řešit Jestli tam jít zítra zabušit na ně, nebo rovnou na Obec....? Jako, být to malý pes, tak ho ten debil zakousne
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 22:12 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
worick
estli tam jít zítra zabušit na ně, nebo rovnou na Obec....? Jako, být to malý pes, tak ho ten debil zakousne
Rovnou na obec - nebo nejlépe policajty - ovšem né že ti potrhal pejska, nýbrž že zaútočil na tebe a tvůj pes tě jen bránil. Pak se to rozhejbe nějak a budou to řešit...
A upřímně tenhle zážitek ti vůbec nezávidím - já takhle potkala jen jednoho ridgebacka - pes jako kráva, páníček nikde a já svýho ročního pudlíka na vodítku. No...naštěstí to nebylo tak vážné a ridgeback Dennyho jen poválel a běžel dál (pak se z toho směru ořval šílený řev nějakého kapesního psa)
(PS: poslala jsem právě další splátku za EVO - tu červencovou jsem tedy úplně vynechala - děkuji za shovívavost )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 22:35
- Nahlásit
Dines
tu červencovou jsem tedy úplně vynechala - děkuji za shovívavost - dobrý, v klidu jen pro zajímavost: volali nám z byťáku, že si sousedé stěžují na naše podnájemníky ve Zlíně - že tam dělají hrozný bugr, vyřvává tam nějaký ožrala a nevím co ještě.... Jelikož jsme nedostali dva měsíce nájem, tak jsme sbalili výpověď a jeli to řešit. Podotýkám, že do podnájmu jsme právě, abychom se vyhnuli nějakým excesům, vzali starší manžele, už tuším i v důchodu. No a na místě jsme se dozvěděli, že pán se nám v ložnici zastřelil (tudíž letiště teda museli vyhodit.... ) no, o to by 100% už nikdo z nás nestál
Paráda - tohle u nás vypadá na nějaký týden hrůzy Ono už celé tohle léto je nějaké nevydařené
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 22:43
- Nahlásit
worick
No No comment...
Teda paní kam vy na ty "příběhy ze života" chodíte?
|