Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 13:50
- Nahlásit

Drakopes
Áji, já už čekám jenom dobré zprávy, prosím, prosím.....Držím palce, moc, moc!

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 14:10
- Nahlásit

worick
vaše holky mají i výcvik...od kdy se učili ostatní povely? Sedni, lehni, pac snad už i umí...ale nějakou tu vyšší školu.
Asi nebudu správný rádce. Všechno děláme jen když nás to všechny baví. Psy i mně. Nemáme žádné výcvikové cíle, děláme to rekreačně. A všechno děláme na pamlsky, tak to jde rychle. Nevím, jaký je Bruno. Berňákovi stačí, že pochopí, co se po něm chce a nemá potřebu to zdokonalovat. To ho nudí.
Myslím, že ve třech měsících uměly obě sedni, lehni, vstaň a začali jsme cvičit obraty u nohy. Dokud bezpečně nevěděly, co mají dělat, tak jsme nepokračovali. A necvičíme déle než deset minut v kuse. Pak musí být nějaká změna.

No a Víťa měl prý ráno mozkovou příhodu, je ochrnutý na levou stranu a momentálně převezený do nemocnice v Brně.
To jsou hrozné zprávy, ale je to jak říkáš - snad to zachytili včas. Je mladý a bude mít chuť se ze všeho dostat.

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 14:28
- Nahlásit

worick
..od kdy se učili ostatní povely? Sedni, lehni, pac snad už i umí...ale nějakou tu vyšší školu. Je otázkou co ji chtějí učit? Jen poslušnost? Nebo chtějí zkusit i obrany, stopování, obedience atd. .... ? Teď bych se hlavně soustředila na přivolání a hry (jako základ např. pro aport a obranu). Pak na chůzi u nohy na vodítku. Nenásilné sedni, lehni...
Nechtějí s tebou navštívit cvičák?
No a Víťa měl prý ráno mozkovou příhodu, je ochrnutý na levou stranu a momentálně převezený do nemocnice v Brně. Takový mladý?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 16:11
- Nahlásit

Strejda
Evey
Nevím vlastně, copřesně ji chtějí učit, tipuju, aby byla hlavně dobrý hlídač a obranář - stejně jako byl Baron. Ten se s nikým nepřátelil, psy nesnášel a lidi ho prý taky hladitnesměli - rafnul by Ježíš já nevím, co mají doma za ,,hodnoty", že tak lpí na tom hlídání... Chudí nejsou, to ne, ale taky nic vyjímečného tam nevidím...
Nechtějí s tebou navštívit cvičák? - popravdě řečeno, nikomu, kdo už si vychoval psa, bych ho nedoporučila, neb tam nic světoborného neobjeví Byl by výborný na to, aby si vyhrála se štěndama a naučila se chovat i mezi dospělýma psiskama, prostě jako u Drakopesů v parku Jenže oni nevypadají, že by zrovna o tohle stáli. Oni nechtějí ani tak šťastné štěndo, jako skvěle vycvičeného psa

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 17:03
- Nahlásit

worick
Oni nechtějí ani tak šťastné štěndo, jako skvěle vycvičeného psa
Tak s tím neumím poradit.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 19:13
- Nahlásit

Omlouvám se, jsem na Letní škole s didaktikou matematiky a nejsem u počítače - sleduju přednášky

V poledne jsem byli na veterině. Šla jsem zcela odevzdaně. Prostřední boule na noze větší a tak jiná, další bouli jsem nahmatala ve stehně. Paní doktorka koukla a povídá: tady mu to trochu oteklo, to odsajeme. Žuch, jeden balvan. A ta boule ve stehně je ta původní uzlina ... dokonce ji i pojmenovala.
PAk jsme ho ve čtyřech šoupali na stůl a pokoušeli dostat na záda. Když se nám to konečně podařilo, Níloušek zhloboka odfrknul. Má zcela vyholené břicho a čisté vnitřnosti. PAní doktorka kontrolovala velmi důkladně játra, slezinu, ledviny a prostatu. Všechno nám komentovala ...

Dostal prednison (6 tablet denně) - bude rozzežranej a učůranej, v pátek při vyndávání stehů zkontrolovat, jestli to nezhoršuje hojení a za měsíc na kontrolní sono.

Díky za podporu, vydržte/me i nadále

Janiii
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 19:27
- Nahlásit

Drakopes
Má zcela vyholené břicho a čisté vnitřnosti
tak to je dobrá zpráva!!!!!!
Díky za podporu, vydržte/me i nadále
věř, že držím(e) ...

worick
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 20:49
- Nahlásit

Drakopes
Má zcela vyholené břicho a čisté vnitřnosti - konečně taky nějaká dobrá zpráva Uf, jsem strašně ráda Letošní rok mám dojem, že je celý na pí.u... inteligenti mi prominou, ale jinak se to nazvat nedá Nám se doma s..e taky co se dá a konec v nedohlednu
Díky za podporu, vydržte/me i nadále - jestli můžu jen trošku něco ovlivnit, budu se snažit strašně moc a snad se podaří...

Janinkaprcek
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 00:54
- Nahlásit

Drakopes: Ájo a kluci..Moc na Vásmyslíme a držíme všechny pěsti a tlapky co máme!!!!!!!!!!!!!Budte silní-bude dobře!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jana a psice

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 06:02
- Nahlásit

Drakopes

A řekla paní doktorka co to tedy je?
Když dostal Prednison, tak je to ta kožní forma anebo nějaká bakteriální infekce?

worick
Letošní rok mám dojem, že je celý na pí.u...
To tedy ano. Včera nám opět vykradli cvičák.
Ten se s nikým nepřátelil, psy nesnášel a lidi ho prý taky hladitnesměli - rafnul by A s tím byli spokojení, takového zase chtějí?

Noemi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 07:10
- Nahlásit

Drakopes

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 07:13
- Nahlásit

Drakopes
Držíme palce.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 07:40
- Nahlásit

Evey

histiocytoza je to v každém případě. Je napadená mízní uzlina, což by už mohla být systémová h., ale jen jedna, takže možná "jen" kožní. ...

a aby jste si nemysleli, že si hujáme, Alfréd si líže přední packu, něco tam má, už to zvládl do krve, takže než mi začnou ranní přednášky, klušem na veterinu ...

mějte se tu hezky

worick
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 07:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
To tedy ano. Včera nám opět vykradli cvičák -
Nám ještě ne....ale taky si myslím, že tam není ani co ukrást, je tam akorát bordel a tedy nadělané nové překážky - no, ale co s nima, že jo?!
Ten se s nikým nepřátelil, psy nesnášel a lidi ho prý taky hladitnesměli - rafnul by A s tím byli spokojení, takového zase chtějí? - trochu mi to tak připadlo podle řeči, asi si myslí, že ,,jen to bude dobrý hlídač". Ale když přišli Arin seznámit s klukama, tak tam snad bude nějaký posun. Z nich to zatím nevypadlo. Neřekli:,,my by jsme teď chtěli psa, se kterým se nebudeme bát potkat jiného psa" S Baronem to bylo tak, že když šli na prochajdu třeba zadem směrem k nám a uviděli, že my vycházíme z branky, tak se otočili na patě a alou domů nabo sešli z cesty do polí a obcházeli nás 50m obloukem
To nám se běžně stává: jdeme v sobotu větrolamem, to je pořád na horizontu a když jsme vyšli na louky, tak 100m před náma šlape skupinka asi 3 mamky s 5 dětma. Šli před náma asi kilometr, pak se vyjde na hlavní silnici, kterou my kousek přeběhneme a vracíme se dolů do vesnice a nebo jde do sousední - tu zná Kessie Oni se u té cesty zastavili a postávali. Tom říká:,,co tam postávají, že by čekali na nás?" a já,,né, to těžko, spíš čekají na někoho s autem na odvoz, asi byli po značce u větřáku (že Kessie )" Přijdem k nim a oni:,,dobrý den, my tady čekáme s dovolením na vás, máte krásné psy a děcka by si je chtěla pohladit a vyfotit se s nima". A tak se všichni muckali a fotili Bylo by mi celkem líto, kdybych jim musela říct, že pohladit si je nesmí, nebo opatrně a ještě trnout, aby na ně nevyjeli - to by bylo spíš nepříjemné Takto je to vždycky fajn setkání a poznání nových lidí. Tito byli z Uh. Hradiště

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 10:11
- Nahlásit

worick
nadělané nové překážky - no, ale co s nima, že jo?!
Sada koupených překážek přijde na 100 tisíc.

děcka by si je chtěla pohladit
To se nám taky stává, ale vždycky musím rodiče upozornit, že budou mít olízané děti.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 12:12
- Nahlásit

Alfréd má zas nějakou zapařeninu, kterou stihl pečlivě rozlízat na plochu pomalu decimetru čtverečnýho. Vypadá to úplně stejně jako vloni na podzim. Tak nasadili stejnou léčbu ... Asi je oba pošlu, ať si jdou vydělávat na své léky

worick
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 12:55
- Nahlásit

Strejda
Sada koupených překážek přijde na 100 tisíc - to bych tak nenapsala - vědoma si toho Tyhle jsou ,,přátelská výpomoc" - jeden má železo, jeden umí svařovat a na cvičáku jsme je pak natírali
ale vždycky musím rodiče upozornit, že budou mít olízané děti. - Berunka nelíže vůbec, Woriček je lízajda, ale venku má ,,hrozně moc práce" a nemá čas. Jen když u něj někdo dřepí, tak honem líz jakoby ,,děkuju za pohlazení a dobrý, stačí, spěchám, spěchám...."
Drakopes
Alfréd má zas nějakou zapařeninu - no v tomto počasí se není čemu divit....snad se nám to vyhne
Asi je oba pošlu, ať si jdou vydělávat na své léky - Workovi se zase po té bouřce v pátek - zapařilo ouško, v sobotu večer už nosil hlavu nakřivo, tak jsme ještě o půlnoci (Tom to zjistil, když dával večeři) proplachovali. Dva dny dobré a ráno už zase klepal

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 13:06
- Nahlásit

Alfréd má zas nějakou zapařeninu
Salina si taky zase udělala díru do kožichu. Letos to stojí z prd.

Dva dny dobré a ráno už zase klepal
Sally klepala, tak jsem s ní byl několikrát u veta, čistil jsem jí uši, kapal, ... Žádná změna. Vet nic nenašel. Naučila to Nelinu a teď klepou obě.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:06
- Nahlásit

Strejda
Salina si taky zase udělala díru do kožichu - už zas
A už jsi nějak vysledoval, proč se to děje? Jestli, když si lehne urousaná z venku někam do tepla, nebo naopak třeba na studenou dlažbu někam do chodby...? Máš nějakou teorii?
Vet nic nenašel. Naučila to Nelinu a teď klepou obě -
U berňáků nevím, jestli to fakt není nějaký tik Berry klepe taky poměrně často...no je pravdou, že má do ucha díru jako do studny, tak mu tam může kdeco z kytek spadnout.... Jenže on párkrát zaklepe a je to dobré. Nechodí dva dny s hlavou nakřivo a uchem sklopeným Jak si ho Worka začne s kňučením škrábat a čichat k pacce - kontroluje asi, jestli to nekvasí....tak už je zle, musíme vyplachovat. Zatím se to vždy obešlo bez veta, po výplachu se to zklidní. On tam má tak malinkou a ještě těma různýma výrůstkama zaklikatěnou dírečku, že strčit tam prst s kapesníčkem a vytřít není možné - to nedokázala právě ani vetka, jedině pořádně propláchnout a nechat vytéct a jen z krajíčku mu ty zaschlé kousky mazu, které asi vytekly zevnitř, vyšperhávám uchošťourem - ale to opravdu, jen venku, co vidím, půl centimetru - jen aby mu to tam naspadlo zpátky

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:11
- Nahlásit

worick
Máš nějakou teorii?
Nemám. Snažím se na to přijít.

U berňáků nevím, jestli to fakt není nějaký tik Berry klepe taky poměrně často ... Jenže on párkrát zaklepe a je to dobré. Nechodí dva dny s hlavou nakřivo a uchem sklopeným
Klepou, ale nechodí s hlavou nakřivo. A není na nich vidět, že by jim něco vadilo.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:36 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
A není na nich vidět, že by jim něco vadilo - sem si taky myslela.... Berčan včera klepal, potom už i škrábal boltec - čumím mu do ucha ,,Berry, máš tam prd!" A on aby mi dal jasně najevo, že nějaký problém je, se zase poškrabal. Tak mně napadlo prohlédnout mu to ušisko i z venku. A on na boltci přisáté takové to malinké černé klíště - to je nějaké jiné stádium klíštěte - no jo, tak jsem se mu teda omluvila
Čtu teď na NETu - teploty mají dosáhnout až 36st! My byly dopoledne s mamkou na hřbitově - taťka má výročí co umřel - tak jme umývaly, zalévaly a dávaly tam kytici....myslela jsem, že od horka zhebnu, jen se mi řinul pot po ksichtě....jdu se teda teďka schválně kouknout na teploměr - 35,7st - už je to tady Na sluníčko už mně dneska nikdo nedostane Jdu si sednout na molo, dneska ,,ještě že!" poměrně dost fučí....

S Víťou to není zatím dobré, nemluví, nehýbe rukou a poznal ženu, mamku ne. Když mu řekli, že to je mamka, dal se plakat a už ho neuklidnili...je to úplně strašné Já jsem už toto zažila ,,v přímém přenosu" se svým strýcem: měl mrtvici tři roky po tom, co umřel taťka - myslím, že i trochu z toho - strašně ho to sebralo...Když jsme za ním přijeli za tři dny do nemocnice, byl ve stavu: totální slintající bezmocný ležák s nepřítomným pohledem, nemohl mluvit, jíst, nic. Nepoznal nikoho, snad jen rodinu...nebo spíš jim to prostě věřil, že jsou jeho rodina Já ten šok, kdy z šikovného chlapa (byl vždycky strašně podobný na Karla Zicha ) je rázem totální troska, nemohla vůbec ,,rozchodit"...Zůstal invalidní v 47letech - tahá nohu, ruka mrtvá. Mluví, ale má problém vyjádřit se. Mozek funguje, ale je tam chyba v přenosu. Už se nenaučil psát - musel by levou a počítat - to nechápe. Víťa má ještě o 10 let míň...takto to snad proboha neskončí

Noemi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:57
- Nahlásit

takto to snad proboha neskončí
Matčina teta dostala skoro v 70 mrtvici, našli jí až cca po třech dnech... A dostala se z toho velice obstojně. Mámina sestřenice (lehce nad třicet), nejdřív dostala mrtvičku, pak to pokračovala nádorem mozku. dalšími mrtvičkami a pak poměrně pomalým koncem... Nikdy bych tak nechtěla skončit - pořád se napomínám, že se nesmím stresovat, ale lépe se to říká než dělá :-/

Noemi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:59
- Nahlásit

Medvěd klepe dost často, v jednom uchu mívá dost slušný blivajz - kam vidím vyčistím a pak proliju tou spešl věcí s bazalkovým olejem.
Dost často klepe jen tak v rámci přilákání pozornosti - do uší koukám jen v případě, že se drbe na uchu a vydává u toho takové dost specifické zvuky

Strejda
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 07:12
- Nahlásit

Matčina teta dostala skoro v 70 mrtvici, našli jí až cca po třech dnech... A dostala se z toho velice obstojně.
Moje švagrová asi tak v šedesáti. Je skoro perfektní.

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 09:02
- Nahlásit

worick
je tam akorát bordel a tedy nadělané nové překážky - no, ale co s nima, že jo?! To si naštěstí ten zloděj řekl asi taky, ty by mě fakt mrzely, na nové už nemáme.
Čtu teď na NETu - teploty mají dosáhnout až 36st!Já byla včera v Šumperku, nevím kolik tam bylo stupňů, ale vedro bylo takové, že si mi právě koupený nanuk, než jsem přešla větší parkoviště, roztekl po ruce.

Strejda
Salina si taky zase udělala díru do kožichu. Letos to stojí z prd. A velkou?
Matčina teta dostala skoro v 70 mrtvici, našli jí až cca po třech dnech... A dostala se z toho velice obstojně.
Moje švagrová asi tak v šedesáti. Je skoro perfektní.
Aspoň nějaká plus má to ženské pohlaví.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 09:34
- Nahlásit

zatím to vypadá příjemně, pod mrakem ... ale jinak ranních 23 je otravných. Ještě že ta starší zástavba je tak tlustostěnná)

Jinak Níloušek se v noci počural, chudinka, budeme muset ho budit a brát ven i v noci ... je to z těch léků

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 10:04
- Nahlásit

Drakopes
A co ho třeba zkusit naučit na takové ty savé podložky (Hmm, ale u psa co zvedá nohu, to půjde asi obtížně, že...)? Jako myslím jen teď přechodně, co bude brát ty léky.
To vstávání vám tedy nezávidím. Mě stačí jen otevřít dveře a vypustit na zahradu.

Strejda
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 10:08
- Nahlásit

Evey
A velkou?
Už to je velké jak dvacetikoruna.

worick
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 10:14
- Nahlásit

Drakopes
Jinak Níloušek se v noci počural, chudinka - to je pro něj určitě potupné, horší než ta zaštupovaná noha
zatím to vypadá příjemně, pod mrakem ... ale jinak ranních 23 je otravných - vy tam máte kolem Prahy nějakou oblačnost...upřímě závidím O půlnoci, když jsme šli spát bylo venku 25st! V baráku 30 Myslela jsem, že nedožiju rána Kolem jedné hodiny byla někde v dáli bouřka a zdálo se mi, že začíná pofukovat (do té doby foukalo jak kráva, ale tuším z fénu či co, bylo to normálně horké ) takový konečně vlahý. Vybacená nahatá nahoře na peřině, kdy jsem každých 10sekund hodila nohama někam jinam, jelikož se to pořád zahřívalo - jsem konečně usnula. Probudila jsem se 7.45 a venku 26st! (v ložnici 28st ) Připadám si jak v Thajsku. Občas mám chuť se tam zase podívat, ale po této zkušenosti zase dlouho ne

worick
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 10:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
To vstávání vám tedy nezávidím. Mě stačí jen otevřít dveře a vypustit na zahradu. - mě stačí jen kouknout z okna jestli čůrají
Drakopesová to má teď stejné, jako naše mamka, co musí bábu 4-5x za noc tahat z postele na to,,čůrací křeslo" Akorát, že mamka je v důchodu a teoreticky by se mohla prospat pak přes den. Prakticky je to tak, že musí být každou hodinu u báby a kontrolovat ji, takže to těžko Včera to vypadalo, že se báby zdravotní stav rapidně zhoršuje. Teta říkala, že už ji zase nepoznává, mluví z cesty a když sestřenka přivezla malého pravnuka a ten bábě na lavičce vykládal, že ho taťka přivezl autem a jde se k dědečkovi koupat do bazénu - tak bába mamce tvrdila, že kolem běhala samice od králíka a jestli ji přivezli na zabití?! Splést si děcko s králíkem.....bože

<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání