Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 05:52
- Nahlásit

worick
Jé, ony jsou ještě borůvky? Ano jsou. Začátek prázdnin je moc brzo, spíše jsou tak od konce července do začátku září. Jak kdy...
Co s nima děláš Ty Evey?Mamka mi včera udělala kynuté knedlíky a na dnešek jsem ji zaúkolovala ať zkusí borůvkový sirup. Já mám dnes v plánu tvarohovou nepečenou dortu a hlavně je dávám do mražáku (abych měla v průběhu roku právě na tu dortu, kterou miluju :rolleyes. Mamka ještě dělává i marmeládu, včera říkala, že zkusí i něco zavařit. To já ale nemám moc ráda.
Dost jsem jich i porozdávala.. babičce, potencionální tchýni, sousedce.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 06:16
- Nahlásit

Bouřka ráno v šest hodin??

Co to je za zodpovědnost? To nevíte, že v tuhle dobu je pravědpodobnost bouřky mizivá? To na to nikdo nemůžete dohlédnout?

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 06:26 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Drakopes
Bouřka ráno v šest hodin?? V Praze je bouřka?
Tady je naprosto jasno.

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 06:28
- Nahlásit

K českému česneku : URL

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 07:10
- Nahlásit

Evey
K českému česneku
Letos jsem to dal nějak dohromady, ale na příští rok se musím líp připravit. Farmářským trhům a bio dodavatelům nevěřím (nic proti Tobě).

worick
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 07:43
- Nahlásit

Drakopes
To na to nikdo nemůžete dohlédnout? - nemůžeme poněvdž k vám chodí bouřky od jihozápadu a tam to ,,nemáme obsazené"
Jak jste přežili noc, uhlídali jste ty nezbedníky lízajdové?

Evey
já vím, u zavařených mám taky problém se zbytečným ,,navalením" cukru jenže: minule jsem nakoupila 2kg před Olympií v Brně, dala do mražáku, tam mi chytly nějaký nevábný odér bůhví od čeho a já jich polovinu - co ještě nebyla snězená, musela vyhodit Napadlo mne je taky nasušit. Nezkoušela jsi? Myslím do mÿsli třeba, do čaje...

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 07:50
- Nahlásit

worick
chytly nějaký nevábný odér bůhví od čeho
Nejhorší bývají papriky a lečo.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 08:05
- Nahlásit

Jak jste přežili noc, uhlídali jste ty nezbedníky lízajdové?

myslím, že jsme to zcela vychytali - Níloušek má na sobě triko, navlečené od ocasu, zadní tlapy v rukávech. A konec trika je uzlíčkem přichycen k velkému oku kšír. Takže nějaké olizování nemá šanci, dokonce i okraj obvazu nohy je pod rukávem. A ty jejich otrávené ksichty ... jsme zvyklí na puberťáky, tohle nás nerozhodí

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 09:00
- Nahlásit

worick
Napadlo mne je taky nasušit. Nezkoušela jsi? Myslím do mÿsli třeba, do čaje... Sušit se taky dají, myslím že jsou do musli ale docela tvrdé (anebo předtím by se daly třeba namočit). Na čaj určitě výborné.
Používají se taky na zastavení průjmu.

Noemi
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 09:15
- Nahlásit

Ta bouřka, to bylo dnes něco - schválně jsem šla o deset minut později, neb jsem se naivně domnívala, že to přestane - no a nepřestalo...

Jinka v Praze už je též téměř slunečno - resp. ne v Praze, ale ve Vodochodech...

worick
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 09:55
- Nahlásit

Drakopes
Noemi
No nevim, nevim holky, na radaru je další velká bouřka, skoro u Prahy

worick
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 09:57
- Nahlásit

Evey
Používají se taky na zastavení průjmu - o tom mi vyprávěj
Před 14 dny říkám: jé to je paráda, s tím přežíráním mi normálně ustaly i ty průjmy Teďka něco sním, nic moc jídla a za 10minut letím dvakrát

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 10:02
- Nahlásit

Drakopes
Bouřka ráno v šest hodin??
Co to je za zodpovědnost? To nevíte, že v tuhle dobu je pravědpodobnost bouřky mizivá? To na to nikdo nemůžete dohlédnout?

Jsme v tom nevinně. Pokazilo se to po roce 1989. Nejdřív zrušili ministerstvo "Poručíme větru dešti" a hned po tom Státní plánovací komisi. Teď všechno probíhá spontánně a chaoticky. A beztak je v tom nějaká korupce.

Noemi
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 10:06
- Nahlásit

No tak jsem to zakřikla, teď to venku vypadá tak, že budu raději bez oběda než lézt ven... Venku je taková tma, že se rozsvítily lampy v areálu...

worick
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 10:11
- Nahlásit

Noemi
Venku je taková tma, že se rozsvítily lampy v areálu... - já to říkala ne, že bych vám to přála
A sem už vůbec ne!!! Mamka z bráchou suší seno - neměli by na zimu pro králíky! Ještě to musí proschnout, vozit to budem až kolem 16h. A pak je u nás Čechomóóór Jenže venku ....tak si to tam dneska nechte

Strejda
Jsme v tom nevinně. Pokazilo se to po roce 1989. Nejdřív zrušili ministerstvo "Poručíme větru dešti" a hned po tom Státní plánovací komisi. Teď všechno probíhá spontánně a chaoticky -

worick
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 10:24
- Nahlásit

Včera jsme se večer náhodou potkali s Gogošovýma u cvičáku. Tak jsme pokecali (o tom psisku z Pálenice, to je teď N´1 ) a prý sousedi byli ze psem tady u místní vetky a ta jim říkala, že už ošetřovala několik od něho pokousaných psů. Ten berňáček je asi kouslý víc, má prý nasazené ATB.
Ápropos - jejich sousedi Gogošovi pěkně nadávali Jsou to stejně mladí lidi (30letí) s malýma děckama - žijící u rodičů manžela a pořídili si nějakou fenku, většího plemene - snad křížená labradorka či co. Štěňátko bylo ťuťuťu - jenže záhy se zjistilo, že štěňátko neposlouchá a dělá bugr. Teď má asi 3/4 roku, je vyhozená na řetězu u pidiboudy vzadu v humně (aby nebylo slyšet jak svině pořád štěká ) když jdou kolem, tak pokud zrovna nedostane kopanec, tak je slyšet jen :,,drž hubu a táhni do boudy!" - Gogošovi jsou z toho špatní a naštvaní A je celý den na úpalu a nemá se kde schovat, jelikož v té boudě by se prý asi upekla Je mi z toho taky nanic

Michall
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 10:27
- Nahlásit

No nevim, nevim holky, na radaru je další velká bouřka, skoro u Prahy

A je to tady.

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 10:28
- Nahlásit

worick
A pak je u nás Čechomóóór
Jo. Taky žádám kloudné počasí. U nás je Jan Spálený a Vladimír Mišík.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 11:16
- Nahlásit

1) ano, prošla další bouřka. Jirka byl s Alfínem sám doma a bojovali statečně. Pod vlivem country Alfréd se zkoušel zakopat za wafky.

2) máme za sebou kontrolu. Jsme bez obvazu, největší jizva dole na noze je u třetího stehu lehce rozšklebená, ostatní včetan břicha v pořádku. I nadále zůstává v triku a přibyla ponožka, či lépe podkolenka. Zkusíme to zkombonovat s trikem s dlouhým rukávem.

3) výsledky ještě nejsou

4) na stehy jdeme příští pátek, pokud bude vše v pořádku, nemusíme se tam ukazovat.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 11:40
- Nahlásit

Drakopes
díky za info, zatím v normě

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 12:22
- Nahlásit

Drakopes
nemusíme se tam ukazovat.
Tohle Ti přeju.

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 12:42
- Nahlásit

Přiznejte se!
Kdo k nám škodolibě poslat tu bouřku když jsem psala že je u nás jasně?
Než jsem stihla dojíst oběd, tak během 2 minut hrozivě zatáhlo, než jsem došla do práce, tak mi oblečení nasálo pár litrů vody a vítr na mě navál jakési jehličí.

Noemi
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 13:16
- Nahlásit

No v Praze už je zase krásně...
Doufám, že to vydrží, zítra chceme jet na pouť do Kácova...

Michall
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 21:49 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Dnes jsme s Bárou zažili infarktovou situaci. Chvilku před druhou bouřkou Tá tu napadlo podivat se kde je Bára. Po deseti minutách bez dozoru byla včudu. Začalo lejt a my lítali po zahradě, volali a hledali. Na konec Tá ta musel do auta jet do vsi. Ve vsi se princezna procházela jako když nic. Naštěstí přešla hlavní bez újmy na zdraví, kde ji Tá ta našel a naložil do auta. Musela jít podél potoka který nám teče za plotem. Plot tam nedolíhá úplně k zemi. Nevim co jí tam pořád táhne. Jestli ta tekoucí voda... Hned po příjezdu domů jsem rozmístil po obvodu zábrany, ale pořád vidím že se snaží vymyslet způsob jak zdrhnout. Naštěstí zejtra pojedem domů.
Jsme rádi že je zas doma a nic se nestalo bylo nám úzko. Pěkně nás vyděsila! Krve by se v nás nedořezal. Ještě musíme k čipu, tetování a městské známce sehnat známku s našim tel.

Michall
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2011 21:57
- Nahlásit

Nevíte co je s Ivískem77?

worick
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 08:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Michall
Dnes jsme s Bárou zažili infarktovou situaci - no to věřím Vzhledem k počasí, silnici - by mně asi kleplo Tak Baru bude nakonec ,,útěkářka" jako Noemi Médin...? Ten taky využije každé situace a vydá se na potulku Jsou asi nějací zvědavější
Silnice, ani nemluv Jsem tuším ani nepsala, co sem vyvedla já Přijela jsem k bábě autem bez kluků a že vemu na prochajdu Alfíka a po dohodě s mamkou i Mandy, poněvadž nikdy nebyla dál než 20m od baráku (teprve předevčírem jí kupovali obojek) Tak jsme šli zadem, za humny po polňačce a zpátky už vesnicí, takovou uličkou, kde projede auto opravdu jen občas. Auto nejelo, jenom kámoš na teře a Mandy to zvládla v pohodě. Blížíme se k domu a třetí barák od babči vykoukne sousedka z okna a hodí řeč. Alfík s Mandynkou pokračovali k bábě do zahrady, která je bohužel na různých místch otevřená. Ale Alfča se, když vidí, že nejdu, normálně vrací za mnou...no a Mandy ta se mu drží v patách. Najednou koukám, Alfík očichává keře dole, 10m od hlavní silnice. Mandy byla u baráku. Kouknu za pár sekund, Alfa nevidím. Letěla jsem k babčinu baráku a kouknu od něj naproti a ve vjezdu u našeho, za mým zaparkovaným autem sedí u svá branky Alf. Naštěstí blbě vidí, jinak by se přes tu silnici rozeběhnul (no, v jeho podání) přes sinici zpátky Drapla jsem Mandy pod paži a letěla jak šílenec přes silnici k našemu, šoupla jsem Alfču už teda domů za branku a s Mandy zpátky nahoru k bábě, tu jsem hodila za dveře a utíkala jsem se omluvit sousedce, že jsem vystřelila v polovině věty Nechápu, jak se šmatlinkavému Alfčovi povedlo, dostat se bez úhony přes silnici. Je tam opravdu dost provoz, no naštěstí skončila éra - 10kamionů za minutu.... Ale i tak docela velké množství různých zemědělských strojů a auta s kládama - takoví by ani zabrzdit nezvládnuli Dobře jsem se pak mlátila do hlavy No a mamka mi včera říká, že se jim stalo to samé, že brácha vzal Alfču k bábě, pak všichni seděli tradičně před báby na lavičce a psiska s kocourem šmejdili kolem v zahradě a najednou vidí, jak si to Alfík namíří už přes silnici Naštěstí jela nějaká paní a zastavila Naši psi neumí přes silnici chodit jak vořeši, co běhají volně běžně a nikdy je nic nesrazí....Já nevím, proč si ta naše trdla myslí, že auto prostě zastaví a oni milostivě přejdou?!
Jo zapoměla jsem...Ivísek77...já nevím.... Snad je u nich všechno v pořádku, jen ji ,,pohltil" Facebook Přispívala v pohodě a pak se najednou odmlčela...a je fuč Taky by mně zajímalo jak žijou, co holky spolu, jestli už je manžel v pořádku...A vy jste se domlouvali, že jste kousek od sebe, a že zaprochajdujete, že jo?! Nevím, ale asi sem už ani nekouká.....

worick
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 08:59
- Nahlásit

Strejda
Strejdóóó....jak jsi včera dopad?? My jak sedláci u Chlumce
Teda...přesně podle předpokladu, kdy dva dny hlásili, že přes Moravu přejde v pátek k večeru fronta Už odpoledne bylo vidět na radarech, že se žene bouřka, než jsme se vypravili, už bylo jasné, že bude. S mamkou a sousedkou jsme se srazili v půl osmé a vyšli nahoru do amfiteátru, kam nám brácha připevnil odpoledne na lavičky deky. Takže místo v pohodě. Zasedli jsme a za deset minut se strhla bouřka jako kráva. Oblečení jsme si sice vzali, ale já říkala:,,vezmem si místo deštníku radši igelit!" Ne, krčili jsme se hodinu pod deštníkem, takže jsme měli každý jeden bok mokrý No a po té hodině v poloze nymfy, kdy už bylo vidět, že bouřka končí a přestávalo pršet, nám pan starosta oznámil, že jim bohužel napršelo do aparatury (nám to bylo jasné, ale hochy nějak nenapadlo, že při bouřce málokdy prší rovně shora ) a že se omlouvají a sejdem se na konci září...A šlapali jsme mokří domů

worick
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 09:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Doufám, že to vydrží, zítra chceme jet na pouť do Kácova... - dneska je i u nás ale počasí už krásné....na můj vkus až moc - bude nejmíň třicet a asi tam zdechnem....a hlavně ti v těch krojích. Bude přehlídka krojů a někteří předvádějí i zimní

Michall
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 09:54
- Nahlásit

worick
Tak Baru bude nakonec ,,útěkářka" jako Noemi Médin...?
Tak doma nám tohle nedělá. Když zajíždíme domů tak v pohodě. Snad si to odsud neodveze. Nechci aby to dopadlo jak u sousedů co měli tu bernňačku která se jim večer co večer procházela v ulicích a pak všude plakáty a nakonec nový štěně.

A vy jste se domlouvali, že jste kousek od sebe, a že zaprochajdujete, že jo?! Nevím, ale asi sem už ani nekouká....

právě...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 10:38
- Nahlásit

Tak Níloušek má histiocytózu. Rovnou vám sem napíšu, co to je:
--------------
Histiocytóza je bohužel nádorové onemocnění, ke kterému jsou BSP předisponováni. Jedná se o proliferaci kožních buněk - histiocytů. Existují dvě formy. Kožní forma se projevuje postižením kůže, sliznic, případně mízních uzlin, sleziny a kostní dřeně. Maligní histiocytóza postihuje plíce, uzliny, játra a další vnitřné orgány. Je to agresivní forma a přežívatelnost není často víc než 6 měsícu. Obě formy se můžou řešit chemoterapií. Kožní forma je míň agresivní.
--------------

v pondělí jsdme na sono, jak vypadají vnitřní orgány. Nasadí steroidy, mají prý účinnost asi 50%. Prý ezistují dva léky, ten první je tak drahý, že si ho snad ani nikdo v republice nemůže dovolit, ten druhý je nepatrně levnější. Takže stejně daleko za hranicí.

<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání