Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 10:46
- Nahlásit

Drakopes
Tak Níloušek má histiocytózu.
Tyjo, to je mi fakt líto
Vůbec si neumím představit co bych dělala kdyby tohle potkalo mě.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 11:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
já, já, já jsem v šoku Když jsem četla ten začátek tak mně napadlo: no vida, jenom nějaká blbá kožní nemoc....Vůbec mně nanapadlo, že je to špatné Nikdy jsem tuhle diagnózu neslyšela...Teď jsem hledala a zjistala, že se vyskytuje i u lidí, respective u dětí Vůbec nevím, co Ti Alenko napsat Neumím si to představit, ani popravdě nechci I ta kožní, lehčí forma, je tak moc špatná? Já vím, teprve to musíte vydýchat, pak shánět info o možnostech i když, ty co jsi napsala nejsou nijak moc nadějné...Tom to četl a říkal, že tomu stejně nevěří, že i hodně normálních doktorů se plete. Kéž by. Četla jsem teď článek o holce s nějkou lehčí formou, která nebyla ani na chemo a jen bere steroidy - od tří let..... a teďka má dvacet Třeba to může být takhle i u vás. Strašně moc doufám a držím palce aby bylo!
To je zajímavé...normálně je každá blbost děsná událost (u nás) jenom dokud se nestane něco takovéhohle....pak se člověku obrátí myšlení a jen kouká, jak se můžou lidi zaobírat takovýma kdejakýma kravinama....

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 11:16
- Nahlásit

TAk díky strýčkovi Googlovi vím o něco víc:
Histiocytoza může být kožní - ve většině případu je benigní (nezhoubná) a může i sama ustoupit
Systémová je horší, léčba není tak účinná, je typická pro berňáky. Sklony se dědí. A tu zřejmě máme.
A histiocytozní sarkom (menigní his.) je fatální, všechny případy do půl roku, vyskytuje se v asi v 1% případů ve srovnání s kožní.

www.cavlmz.cz/index.php?option=com_attachments&tas k...id=67

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 11:19
- Nahlásit

worick

to víš, brouzdám po netu, už teď o tom vím 100krát víc, než bych kdy chtěla vědět. Chytáme se stébel, Níloušek nevykazuje žádné znaky těch vážnějších forem (což ještě nemusí nic znamenat) jako třeba nechutenství, hubnutí, apatie a deprese ...
Uvidíme po sonu ...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 12:08
- Nahlásit

Drakopes
Držte se, myslíme na Vás!

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 14:34
- Nahlásit

Drakopes
Tak Níloušek má histiocytózu.
Nevím, co napsat. Věřím v benigní formu.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 15:16
- Nahlásit

Drakopes
Snad bude vše OK.
Zvláště když má chuť i k jídlu.
Držíme taky pěsti.

Noemi
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 16:22
- Nahlásit

Drakopes
Držíme pěsti... .-(

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 23:17
- Nahlásit

Prima cool zahlásila, že tento program není vhodný pro děti. Tedy: "takže děti vyčůrat, pomodlit a spát!"
Alfréd se zvednul, ve dveřích se ohlédnul a odkráčel do ložnice spát

worick
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 23:20
- Nahlásit

Drakopes
aha, já myslela, že čumíš na thiler na Nově, tam je teďka přestávka - už asi pátá
Já se právě koukala před barák, že kluky nikde nevidím ležet, nevím jestli jsou před garáží - tam není vidět a nebo někde vpředu s Dášou u plotu

Michall
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2011 23:37
- Nahlásit

Drakopes
Ještě že se ti v ložnici nepočůral

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2011 07:14
- Nahlásit

Drakopes
Prima cool zahlásila, že tento program není vhodný pro děti. Tedy: "takže děti vyčůrat, pomodlit a spát!"
Alfréd se zvednul, ve dveřích se ohlédnul a odkráčel do ložnice spát

Alfrédovi je na lidské roky devadesát. V tom věku už má nárok chovat se dětinsky.

Kessie
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2011 09:13
- Nahlásit

Drakopes - taky doufáme, že to bude ta nezhoubná forma a že budete s Nílouškem patřit do těch 50%, u které léčba zabere! držíme pořád moc pěstičky! Držte se taky!!!
Alfréd je úžasnej!

worick
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2011 10:35 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Jsem já to ale.... Až včera na jarmarku jsem si uvědomila:,,jak to, že jsi nebyla u nás na BIO jarmarku??!" Když do Čejkovic jedeš?! Čejkovice - ten Sonnen...něco, tu byli Chtěla jsem si koupit u nich nějaký čajík a pak jsem zapoměla

Janiii
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2011 10:50
- Nahlásit

Drakopes
moc mě to mrzí. dejte vědět výsledky sona.
je mi jasný, že dneska zase budu důkladně zkoumat Berni a její bulku, až k ní přijedu na domeček.

uvidím, jak moc se "zhádám" s veterinářkou, ale teď jsem ve stádiu, nenechat jí nic řezat, dokud to neroste a nezvětšuje se to. prostě nechám berni užívat si života ve veselé náladě, jakou má (ťuk, ťuk), nic jí nechybí, je šťastná. kdo ví, kolik času nám s našima hafanama zbývá ...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2011 11:22
- Nahlásit

Drakopes
Co to tu čtu za špatné zprávy?! Je mi to moc líto. Ale budu moc moc držet palce a myslet na Vás.

Jinak Vás všechny zdravím z řecké Lefkady. Je tu horko na padnutí, moře jako čaj. Tentokrát tu nejsem s tátou a ségrou jako minulé září, ale s přítelem. A nejsme ubytování kdesi mimo civilizaci, ale přímo ve Vasiliki - je to prý ráj pro windsurfaře. Je fakt, že na té městské pláži je jich plno. My tu máme pronajaté auto FIAT Panda, takže jezdíme po okolních plážích...Ale jak na nich bylo minulé září prázdno, tak teď jsou teda natřísknuté. Oni totiž prý Italové a Řekové mají prázdniny a ty jim končí až v úterý. Jinak jsem ráda, že jsme zjistili, jak se konečně připojit na net, protože musím kontrolovat mamku, jestli se stará o Bárníčka dobře. A jestli, tak jí to pěkně spočítám.

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2011 19:12
- Nahlásit

worick
Strejdóóó....jak jsi včera dopad?? My jak sedláci u Chlumce
Přesně ve chvíli, kdy jsem si koupil pivo, tak se strhla průtrž mračen. Postupně přestalo pršet a s malým zpožděním muzikanti začali hrát. Další pivo jsem radši nedal.
Zvukař byl diletant a tak jsme z toho moc neměli. Asi mu řekli, že má zvučit ve vinárně.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2011 20:04 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

MartinaBarney
Docela bych se bál,aby to nebylo obráceně.
Hezkou dovču a pravidelně se hlas z bankrotu!!

Tá ta
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2011 20:11
- Nahlásit

Strejda
koupil pivo
Tak to ti nezávidim.Víš co tě teď v případě sucha čeká?!
Začni si rychle vyřizovat dotace z fondů EU.

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2011 22:35
- Nahlásit

Tá ta
Začni si rychle vyřizovat dotace z fondů EU.
Zkusím to nějak jinak. Nejsem zastánce eutanazie.

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 06:00
- Nahlásit

Drakopes
Tak Níloušek má histiocytózu. ... Pevně doufám, že vzhledem k věku, to bude jen ta kožní forma. A nepřestávám na vás myslet, ať to to dnešní vyšetření potvrdí. Pokud by byl třeba nějaký drahý lék, tak se zeptej jak se jmenuje. Snad by se dal sehnat levněji v zahraničí. Anebo, pokud se používá i v humánní medicíně, tak přes nějakého známého doktora.

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 06:12
- Nahlásit

Michall
Ještě musíme k čipu, tetování a městské známce sehnat známku s našim tel. Tím bych vždy začala, tohle je vždy ta nejrychlejší identifikace. Doporučuji rytou kovovou. Takové ty šroubovací s papírkem uvnitř jsou na nic.

worick
Až včera na jarmarku jsem si uvědomila:,,jak to, že jsi nebyla u nás na BIO jarmarku??! Od nás nebyl určitě nikd
o, asi to byla nějaká menší akce.
Jak to vidíš s těmi Čejkovicemi? Pokud by vám to vyšlo, tak napiš v kolik hodin by jste tam tak byli a já se pokusím dohodnout na stejnou hodinu pauzu.

MartinaBarney
Jinak Vás všechny zdravím z řecké Lefkady. Je tu horko na padnutí Tady je vedro taky. Moře sice nemáme, ale kdyby bylo nejhůř, tak jsou tu nádrže se pstruhy.

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 07:21
- Nahlásit

Médi je provokatér... Minulý týden jsem objednávala granule, v pátek jsem kontrolovala, co přivezlo PPL a byla jsem nasr... na maximum, protože z obchodu dovezli jiné granule než jsem si objednala. Už v týdnu volali, že objednaného krokodýla na hraní nemají a domluvili jsme se na výměně za prase, to jsem ale netušila že bude pískat...
Médi leží pod sousedovým oknem a čumákem vyluzuje z prasete co nejtáhlejší zvuky... Musela jsem mu během víkendu prase několikrát zabavit

worick
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 08:12
- Nahlásit

Noemi
Médi je provokatér...domluvili jsme se na výměně za prase, to jsem ale netušila že bude pískat...Médi leží pod sousedovým oknem a čumákem vyluzuje z prasete co nejtáhlejší zvuky... Musela jsem mu během víkendu prase několikrát zabavit -
Já to řeším tak, že mu do té píšťaly něco narvu - kousek větvičky třeba, aby se znehodnotila a přestala pískat. Ty to musíš udělat nenápadně, aby jsi nebyla v podezření a Médin se nankrknul, že jsi mu zkazila produkci

worick
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 08:16
- Nahlásit

MartinaBarney
Jinak Vás všechny zdravím z řecké Lefkady. Je tu horko na padnutí, moře jako čaj - jé, se to někdo má Jak píše Evey...vedro je momentálně i v Čechách, ale vedro u moře je přece jen o něčem jiném Hezky si to tam užij, než tady začne zase hnusná zima

worick
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 08:28
- Nahlásit

Evey
Od nás nebyl určitě nikd
o, asi to byla nějaká menší akce.
Jak to vidíš s těmi Čejkovicemi? Pokud by vám to vyšlo, tak napiš v kolik hodin by jste tam tak byli a já se pokusím dohodnout na stejnou hodinu pauzu.
- áno, jenom malá akce. Ono totiž u nás na vesnicích není BIO až takový hit jako ve městech - tu má totiž bio v zahradě skoro každý (alespoň si to myslí )
Prosím tě, kdy ty Čejkovice jsou? Měla jsem si to poznačit do kalendáře...jsem skleróza

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 08:43 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

worick
Prosím tě, kdy ty Čejkovice jsou? Tuto neděli 28.8., 12:00 - 18:30 hod.
URL

worick
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 10:53
- Nahlásit

Evey
Pokud by vám to vyšlo, tak napiš v kolik hodin by jste tam tak byli a já se pokusím dohodnout na stejnou hodinu pauzu - šmarjá, do neděle daleko doufám, že tu hodinu nemusíš vědět už teď počítám, že se rozhodnem nejdřív v pátek Ale začnu na to doma připravovat....

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 11:29
- Nahlásit

worick
šmarjá, do neděle daleko doufám, že tu hodinu nemusíš vědět už teď počítám, že se rozhodnem nejdřív v pátek Ale začnu na to doma připravovat.... Ne, to nemusím. Ale taky začnu připravovat...

worick
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2011 13:47
- Nahlásit

Včera to vypadalo na děsně nudný horký den. Začalo se to sukovat až k večeru. Na 18h měli chlapi tenis, já plánovala někam alespoň malinko kolem potoka a k bábě s klukama, protože na prochajdy bylo děsné vedro - 34st! Ve chvíli, kdy se chlapi houfovali na kurt, přijeli tcháni, tak jsem s nima skoro do půl osmé skejsnula na mole - tam byl krásný chládeček Pak jsem vyrazila, drapnu v garáži vodítka a koukám, blíží se cestou k nám sousedé s novou kámoškou - pyrenejský horský pes (Bruno ) Arin. Říkala jsem si, že když s klukama vyrazíme od brány k nim, tak se strachy potento...tak jsme zamířili od nich a pomalu čekali, jestli přijdou až k nám. Přišli, ale když jsem kluky nechala jít k nim, tak paní říkala, že teda umírá strachy Arina má něco přes tři měsíce a je jen cca o 10cm menší než Woriček Že prý:,,jak byl Worka velký, když jsme si ho přivezli?" Ten byl tak třetinový než Arin Kluci jen čichnuli a víc je prtě nezajímalo - až po hárání Ona dělala na vodítku ,,opičky" a chtěla si hrát a sousedi se děsně divili ,,vždyť dneska si hrála celý den - měli jsme tolik návštěv!" Tak jsem jim vysvětlila, že hrát si s lidma, není přece totéž jako hrát si s pejskama! Vypadali, že je ani nenapadlo, že by to bylo potřeba A taky se divili, že klukům nevadí, že se muckám s Arin, že jejich Baron byl strašně žárlivý a jiného psa by sežral, kdyby si páníci dovolili na něj šáhnout To je právě ono, musí si od štěněte zvykat na přítomnost jiných psů a hromadné hraní, rozdávání kokinek atd. No, kousek jsme šli spolu a probírali psy horem dolem...Strejdo, vaše holky mají i výcvik...od kdy se učili ostatní povely? Sedni, lehni, pac snad už i umí...ale nějakou tu vyšší školu. Evey, Ty to jistě víš taky, písněte, ať jim to přetlumočím. Trochu se bojím, že na ni budou klást na její věk trochu nepřiměřené požadavky..No a jak jsme spolu šmatlali pomalu a kecali, tak už se hodně sešeřilo, my jsme pak honem spěchali do vedlejší vesnice na most, aby jsme obešli alespoň ten potok Ke cvičáku jsme přišli, že už nebylo skoro vidět a když jsme chtěli vyjít za roh na cestu, Worka se zarazil, mě se uzdálo, že na zemi leží nějaký pes a už jsem uslyšela:,,Gogo, Gogo, zůstaň!" Tak jsem zase já ječela:,,to jsme my, nebojte!" Jo, byli to Gogošovi Přijeli pozdě z Lešné ze ZOO a tak ještě honem vzali Goga alespoň k potoku - mají to tak 200m. Tam jak jsme žvanili, už se setmělo ale úplně a cesta domů, přes tu fošnu přes potok byla hodně adrenalinová - já šla po hmatu a za bílým Woričkem Berry za mnou a ke konci se ozvalo žuchnutí - blboun chtěl už seskočit, jenže potmě neodhadnul, že je to ještě hodně vysoko, tak sebou praštil. Ale dobré, jen se otřepal a běžel nahoru na pěšinu Doma vyjukaný Tom, že kde proboha jsme potmě, že už nás chtěl shánět Kouknul na telefon, a že volal můj brácha. Bylo nám to divné, protože před hoďkou spolu hráli tenis. Volal mu zpátky, ale brácha už to nebral. Tak jsem vyděšená volala mamce, což Tom komentoval, co plaším, že beztak jde o nějakou blbost.....a mamka oznámila, že asi volal kvůli Víťovi... Víťa je bráchy kámoš, stejně starý 36, taky policajt (sloužili spolu, ale když rušili oddělení, šel Víťa do Prahy a brácha do Brna) a hlavně s ním chlapi hrávají u nás tenis. No a Víťa měl prý ráno mozkovou příhodu, je ochrnutý na levou stranu a momentálně převezený do nemocnice v Brně. Brácha je z toho totálně zhroucený, nám je taky na nic Snad to zachytili včas a spraví se to Takže to byl nakonec takový hektický večer s šíleným vyvrcholením

<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání