| Autor |
Zpráva |
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 23:03 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
worick
bez varování se rozběhnul a zrovna skočil na Woricka.
Tak takovou situaci fakt nezávidím a ani bych snad v tu chvíli nevěděla, co dělat. Nejspíš by mě taky napadlo kopat do psa a tajně doufat, že se nepustí do mě. Protože pro něj nejsem žádný člověk, ale jen další pes v bitce. No, a pepřák s sebou ani nenosím. Pořád mu je dobře na stole. Woričkovi držím palce.
Jestli tam jít zítra zabušit na ně, nebo rovnou na Obec....?
Nevím, jestli by to pomohlo jít zabušit na majitele. Ti by ještě bránili svýho psa...Ale spíš ti policajti, jak píše Dines
Když se takový útok nahlásí na obec, tak ta s tím udělá vlastně co?! Já právě ani nevím, tak se ptám.
Hrála jsem si s Barneym v chodbě s tou plyšovou kostkou, ve které jsou otvory a uvnitř takové menší plyšové pískající míčky. Barney si vždycky jeden vytáhl, chvíli ho kousal a vyplivl. Takhle si vytáhl už asi pátý a najednou nevyplivl nic. Fakt nechápu, kde se u něj stala chyba, že je schopnej sežrat i to, co by mě ani ve snu nenapadlo. Naposledy to byla ponožka třeba. No, budu doufat, že ten plyšovej míček vyjde zase ven.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 23:08 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
worick
Tak tohle ti nezávidím. Jak reagoval Berry?
Já se toho děsím jak čert kříže. Kdybych potkal malého hafana tak prosim, ale kdyby za útočila doga nebo něco takovýho tak se asi po... natož dva psi jako minule...
Teď jsem si vzpomněl na historku z toho víkendu. Šli jsme odpoledne ven a v campu byla doga. Vysoká jako poník a celá naše smečka prošla okolo s respektem a tiše, jen Bára která se vždycky staví stranou začala štěkat a provokovat. Bylo to u silnice takž byla Bára na vodítku ale doga ne. Marně jsem Báře vysvětloval že toho by se měla bát spíš než ostatních. Marně jsem jí říkal že já sní do toho nejdu pořád štěkala. Byl jsem rád že doga zůstala na svém místě a nešla si to vyříkat. Bára by pod ní v klidu prošla.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 23:13
- Nahlásit
Nevím, jestli by to pomohlo jít zabušit na majitele. Ti by ještě bránili svýho psa...
Tak tak. Když nás napadl poprvé vlčák a říkal to taťka majitelům že se nedal jinak odtrhnout než kopáním, tak se psovod rozčílil a ptal se taťky jestli taky nechce nakopat. (příspěvek o pár desítek stran zpět)
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 00:02
- Nahlásit
worick
Přesně tohle se mi taky stalo.Už jsem to tady psal.
Jak jsi tady psala ty,že jste kavkazáka před týdnem potkali u potoka,tak bylo jasný,že to co se dnes stalo je pouze otázka času.
U nás to bylo náhodné setkání,ale u vás se budete na procházkách potkávat častějc.Proto bys to měla řešit.Nejdřív bych asi šel za majitelem a řekl mu co ti radí Dines a podle jeho reakce bych se rozhodl.Když by s ním nebyla řeč,udělal bych to podle Dines.
Taky by mě zajímalo jak reagoval Bery.
Až se vzpamatujete,tak snad budete v pohodě.Držíme palce.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 06:18
- Nahlásit
worick
Chce se mi napsat něco hodně sprostýho, ale ovládnu se. Jak je na tom Worick? Že on má takovou smůlu! Udělala bych to tak jak píše Tá ta nade mnou, ale navíc bych si do ruky vzala účet z veteriny. Držím moc palce, aby byl Worka OK a aby se majitelé kavkazáka vzpamatovali !
No a ti podnájemníci.... Opravdu děsivé zážitky máš.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 06:22
- Nahlásit
worick
Ty teda máš hnusný zážitky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 08:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Díky všem
Já už mám ksicht dobrý, Worka vypadá OK, jenom ještě musím ráno v klidu zkontrolovat ten krk, jestli to něco nedělá. U samojeda je opravdu štěstí, že má tak hustou tu srst, teď jsme si právě vyzkoušeli, že zadrží i většinu kousanců od velkého psa. Navíc mi nepřipadlo, že pes nebojuje vyloženě zubama - vypadalo to, že používal sevření spíš jako ke škrcení - podle toho taky vypadá Worickův krk - není až tak dokousaný, jako spíš podlitiny. Teda včera, ještě kouknu.
Berrynek stál a koukal Načež jsem dostala seřváno od Toma, že to mám z toho, že se nesmí nikdy prát
Já taky zmatkovala: když se pes rozbíhal k nám, šmátrala jsem v tašce po pepřáku, jenže jsem tam nesla narvané od mamky časáky, Berunkovo vodítko na nich...taštička prckatá a pepřák až na dně. Pak jsem měla Worku na té flexině, ovšem když nad tím uvažuju, než si strhnul obojek z hlavy, tak mu možná taky pomohl proti pokousání. Rvala jsem čokla za zadní nohy, jenže byl zakousnutý a já táhnula oba Kopala jsem ho a škubala za kůži na zádech. Vůbec nereagoval (asi něco bere ) Naštěstí není velký jak minimaxi, jen o něco větší než Worka a ani o moc těžší (je to taky pěkná podvýživa) - maximálně 35kg
Já pak už ječela:,,Berry, dělej ku..a něco, pomoz Workovi!" Jenomže on asi nechápal, co myslím, když takovéto,,povely" nezná a prát se nesmí...
No a majitelé....no to je právě ta banda chlapů, co vypadají, jako by utekli z Borů... Tak nevím...
Když jsme šli zadem ke kostelu na začátku prochajdy, potkali jsme Majdu, jak kromě Keysii vede na vodítku nějakého vyššího černého pejsu. Zrovna mně napadlo, že někde zachránila nějakého útulkáče A ona, že ho tady ke kostelu u toho starého domku chodí krmit už měsíc, že se tam choulí ve vchodě, už se ptala lidí kolem, jestli neví, čí je to pes? Tak jsem jí říkala, že je to pes z toho domku, vypadá už celkem starý... rozbořili tam zeď kolem, vzali kamení a místo toho, je tam plot...A ona, že se koukala na Katastr a oni domek prodali někomu odjinud a vypadá to teda, že psa vyhodili na ulici,,ať se někam ztratí" Jenže on tam pořád polehával kolem, i podlézal plot, aby se dostal domů, ale už tam nic neměl: ani boudu, ani žrádlo, vodu.... Tak ho Majda vedla vykoupat od blech a že zkusí ukecat jejich, jestli by ho nechali v zahradě dožít, že by alespoň Keysii měla kámoše. Stahovala jsem od něj kluky, ať na něho nejsou hrrr - měl toho chudák nepěkného za sebou moc... Kluci čichnuli, ale ani nezavrčel...Byl strašně rezignovaný chudák To jsou taky hajzlové ti lidi, to nemá obdobu: dědu si vzali na byt, barák prodali a co se psem...no tak ho vyženem! Co po tom, že tam chudák věrně sloužil nejmíň 10let
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 08:48
- Nahlásit
Známej (má tu borderku viz minulé foto) si koupil paralyzér.Ovšem nevím,jak by to fungovalo,když by byly dva psi do sebe zakousnutý.Asi bys to nemohla stejně použít.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 09:03 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
Berrynek stál a koukalJá si tedy myslím, že to je dobře. Je lepší od sebe odtrhávat 2 než 3 psy.
Naštěstí není velký jak minimaxi, jen o něco větší než Worka a ani o moc těžší (je to taky pěkná podvýživa) - maximálně 35kg Tak to je opravdu strašně málo. No ale při této situaci to byla výhoda.
Kopala jsem ho a škubala za kůži na zádech. Vůbec nereagoval Pomáhá polití vodou, ale člověk sebou většinou kýbl s vodou netahá... Někde jsem četla i o zvednutí útočníka za zadní nohy, či o přiškrcení, ale nemám s tímto žádné praktické zkušenosti.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 09:15
- Nahlásit
worick
No to je naprosto šílený... Já bych řekla, že dle mého názoru je lepší, že se Berry nezapojil - i dva psi jsou poměrně slušná mela, natož tři. Navíc nikdy nevíš, jak ten cizí pes je nastartovaný a v amoku, třeba by proti němu nic nezmohli ani ve dvou.
Jinak rozhodně nahlásit na policii, ideální pokud máš i nějaký škrábanec nebo tak. A jak už bylo řečeno, pes šel po tobě, ne po Woričkovi.
Dále nahlásit na obec - zejména pokud máte vyhláškou upraven pohyb psů po obci (obce to mají často).
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 09:32
- Nahlásit
Známej (má tu borderku viz minulé foto) si koupil paralyzér.Ovšem nevím,jak by to fungovalo,když by byly dva psi do sebe zakousnutý.Asi bys to nemohla stejně použít.
Použití paralyzeru na psa útočníka se tady na CZ-PES probíralo mnohokrát, ale jako vždy to skončilo vzájemným napadáním diskutérů a u úplně jiného tématu.
Myslím, že by to použít šlo i když jsou psi do sebe zakousnutí, ale jen si to myslím.
Někde jsem četla i o zvednutí útočníka za zadní nohy, či o přiškrcení, ale nemám s tímto žádné praktické zkušenosti.
Já tu zkušenost mám z doby, když se mi servala ovčanda s pitbulkou (pitbulka si začala). Pitbulku jsem zvedal za jednu zadní nohu. Ztratila rovnováhu a trochu povolila. Naštěstí už přibíhal majitel.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 10:43 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
Foto mobilem z včerejší procházky...Za celý léto jen pár fotek, tak to musím zase začít víc fotit.
[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]
Uploaded with ImageShack.us
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 12:49
- Nahlásit
Bylo to zrovna na místě, kde je jen objekt Pálenice, tudíž žádní lidi okolo nikdo, kdo by nám mohl pomoct.....ale stejně jsem nevěděla, jestli pes nepustí Worku a neskočí po mě, tak bych snad raděj ani nikoho na pomoc nevolala. Sousedé ze třetího baráku (asi 150m od nás) byli asi na zahradě, protože vyběhli před dům a nahlíželi co se děje, ale my byli trochu za horizontem, tak nevím, jestli něco vůbec viděli.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 15:03
- Nahlásit
Kdo to chtěl vidět Tofínkovo video?
http://www.youtube.com/watch?v=DwDlOJo_HaI&feature =player_detailpage
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 00:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Kdo to chtěl vidět Tofínkovo video - no vidíš, jak se hezky naučil hrát na drápadle. Máme podobné, ale naše kočky krom zaškrabání, jinak nezajímá
Dneska jsme si pohráli (Woriček po něm neustále skákal, jak jinak ) s Gogem - šli ráno s paničkou kolem. Cvičák jsme tedy zbaběle vzdali, poněvadž jsem si říkala, že agilitit se stejně zase nebude...a aby Worka zase otravoval Goga a háravou Mary, není nutné Tak jsme se nechali zavézt Tomem přes pár vesnic na druhou stranu kopce a šlapali přes horu domů - schválně tak, aby jsme se vraceli z druhé strany a ne kolem Pálenice. Taky doufaje, že nepotkáme žádného psa. Ve chvíli, kdy jsme zastavovali, se vynořili z jedním labradorem houbaři, kteří šli stejným směrem, jako jsem měla v plánu já. Když jsme je doběhli, volala jsem, jestli je to pes nebo fenka: byl to pes Vůbec se mi nechtělo řešit nějakou kofliktní situaci, naštěstí se jen v klidu očichali, my je předběhnuli a šlapali jsme dál. Ani ne po 100m (je tam nějaká zase supermagistrála ve výstavbě) se kolem prohnaly z lesa dva Favority se slovenskou SPZtkou a plné cigošů No, do smíchu mi nebylo...jsem si říkala, že narazit na ně hlouběji v lese, tak se asi pos.... a přemýšlela jsem, kde se tam asi vzali, jestli jsou najatí na těžbu...a že jich tam snad nebude někde dalších pár.....Pak jsme odbočili na takovou rozježděnou lesní, která jsem záhy pochopila je ve výstavbě (jsou tam zakopané odvodňovací roury a nadělané přejezdy-můstky ) no a byl tam rozdělaný mostek, vyskládávaný z kamene a betonu - tak mi došlo, že na tom asi dělali a proto, že už bylo po 18h, tak jeli domů. Měla jsem nejspíš velké štěstí, že jsem tudy nešla o půl hoďky dřív Jaktěživ tam v horách nikoho nepotkám a tohle by mi fakt ještě chybělo...
A jak na potvoru (už bylo skoro 19.30) se blížíme k domovu od vedlejší vesnice kolem cvičáku - ale přes potok - a tam holky ještě cvičí! Naštěstí je to všechno hodně zarostlé (ale slyšet stejně byli) a kluci byli celkem utahaní, tak nejančili, že chtějí taky
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 09:57
- Nahlásit
worick
Jaktěživ tam v horách nikoho nepotkám a tohle by mi fakt ještě chybělo... Musíš spoléhat na své 2 obránce.
Zkoušela jsi kontaktovat majitele kavkazáka?
Co nového u Drakopesů?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2011 10:31
- Nahlásit
Evey
Zkoušela jsi kontaktovat majitele kavkazáka? - zatím ne Chtěla jsem se ještě zeptat po sousedech, jestli si někdo stěžoval, ale krom toho večera jsem nevytáhnula paty z domu...uvidím dneska.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 07:36
- Nahlásit
worick - teda u vás se dějí věci... chudák Worick... ale snad už je to lepší... aby to ovšem nezanechalo nějaký jiný následky... ale má skvělý páníčky, tak myslím, že to snad bude dobré... právě jak jsi minule popisovala, že jste je někde viděli a Ty ses otočila a šla jiným směrem než si pejsové sebe na vzájem všimnou... pomyslela jsem si, ale co příště??? a majitelé takových psů jsou nerozumní... ovšem to nikomu nepomůže...a promluvit jim do duše taky nepomůže... třeba by opravdu pomohl ten účet od veta, ale beze svědků je to taky blbý, no... Zřejmě bych to řešila tak, jak popisují nademnou, přes policii, ale čím dřív, tím líp... držte se!!!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 07:37
- Nahlásit
Evey - taky mě zajímá, jak jsou na tom... když Drakopesovi nepíšou, budu optimisticky doufat, že jsou někde na dovči... snad... taky jsem se zajímala, jak dopadli už o pár stránek zpět... worick - nevíš něco???
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 09:04
- Nahlásit
Kessie
já jsem nad tou policií přemýšlela ale: nemám nic v ruce Na veterině jsme nebyli - nebylo ani s čím, byly to jen tři dírky od zubů a ne hluboké, prakticky jen strhlá kůže a krvavá podlitina, která už ráno skoro ani nebyla vidět. Volala jsem vetce hned, jak mám neutralizovat na Workovi ten pepřák, ale ani nevěděla a jen radila, že kdyby začal mít nějaké potíže, hned podat Dithiaden. Svědci nebyli žádní. Horší je, že mám obavy, jít s tou partičkou z Pálenice do nějakého konfliktu....aby se mi nepomstili právě třeba na psech Kdybych kluky neměla, tak je mi to jedno, o sebe se nebojím...Ještě promluvím s těmi sousedy (až půjdu konečně někdy kolem) a stěžovat si budu na té Obci - třeba nějakou hromadnou stížnost.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 10:50
- Nahlásit
Nesledovali jste čistě náhodou někdo teďka Folkloriku? Já si to pustila u výroby palačinek k snídani a bylo to od nás (opakování, už jsem to kdysi viděla) Hnědovlasá Martina je panička Dáši-Máši
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 11:31
- Nahlásit
worick
Nesledovali jste čistě náhodou někdo teďka Folkloriku?
A kde to bylo? Třeba to bude někde v archivu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 13:53
- Nahlásit
Strejda
Na CT2 tuším, kolem 9.30
P.S. Vyoráváme brambory
Ráno bylo zataženo, sem tam prsklo, už to vypadalo, že to odpískáme, ale teď vyšlo slunko a je vedro na zdechnutí Brácha jel s novou přítelkyní do Krkonoš a volal mamce, že tam na houby - prší
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 15:31
- Nahlásit
worick
Tady to je.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 17:16
- Nahlásit
Strejda
vidíš šikovný, našel No jo, pozděj to šlo Já zapoměla, že se před barákem ráno se mnou zakecala spolužačka...tak se nám to hooodně posunulo
Každé ráno posledních pár dní, nacházím na Woričkovi velké bodláky. Je mi záhadou, kde na ně chodí. Začala jsem mít strach, jestli v noci nezdrhá pod plotem (je tam pořád ještě díra, co ní k nám podlézá Argo - mimochodem, ráno byl zase u nás ) Tom říkal, že to určitě ne, že to by Worka nikdy neudělal a navíc je divné, že by se zase poctivě vrátil dřív, než by jsme měli možnost na to ráno přijít...no bohajeho snad ne Zkoumala jsem ráno tu díru, jestli na plotě nenajdu kousek Workovi podsady - naštěstí nic. Ale obešla jsem celou zahradu a zdroj těch bodláků jsem zatím neobjevila. Nejde mi to na rozum
Všichni prochajdujete nebo makáte jako my? Kessie maká, to je jasné...a zbytek?
Drakopesovi.....já to napíšu, snad se na mně Alenka nebude zlobit Nílouškovi se boule nezmenšily ani po dvakrát ATB, tak vet rozhodnul, že v pondělí k večeru půjdou řezat. Alenka je z toho moc špatná, snad pochopíte, že nemá ani náladu to sem psát, má velký strach z diagnózy Víc ale bude vědět až z histologie. Prosím, držte všichni palce
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 18:22
- Nahlásit
Mrkněte, co mají v Havířovské útulku mezi fenkami:
http://www.utulekhavirov.cz/
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:59
- Nahlásit
Drakopes - budu na vás myslet celý příští týden... teda myslím na vás už aspoň týden... držíme všechny palečky a pacinky!!!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 21:19
- Nahlásit
snad se na mně Alenka nebude zlobit
moc na ně myslíme a Alence přejeme všechno nejlepší k svátku - a zdraví nejen pro dvounožce, ale teď hlavně pro čtyřnožce!!!!!
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 23:11 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
worick
Tak mi dnes natírali plot a počasí si dělalo co chtělo. Začalo pršet a než jsme to uklidili bylo zase hezky. Takhle několikrát. Do toho hlídat Báru aby na to neskákala.
Drakopes
Držíme palce ať jste co nejdříve fit. Přeji ti vše nejlepší k svátku a hlavně zdraví pro tebe i pro tebou milované.
MartinaBarney
Co kapky zabírají? U nás pozoruji zlepšení ale pořád to lehce zarudlé je. Doufám že mi do úterý vydrží kapky. A jak jste se rozhodli? Zkusíte bonitaci? Uvidíme se na klubovce?
24.9. je výstup na Říp. Snad nám to letos vyjde. Uvidíme se s někým? Co vy LuckaM chystáte se letos znovu?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2011 08:39
- Nahlásit
Janiii
a jak jste vlastně dopadli vy? Čekali jste přeci taky na výsledky(14 dní) už je máte?
|