Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2011 07:14
- Nahlásit

Kontrolorky ocasů asi myslely ještě nějaké jiné lupy.
Nechť kontrolorky ocasů zveřejní fotodokumentaci dotyčných lupů.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2011 07:17
- Nahlásit

večer jsem Báru vyčesal a žádné lupy jsem neviděl.

psí pasta?

ty kosti asi nejsou vařený?

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2011 07:27 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Tá ta
psí pasta? Kdysi jsem koupila Orozyme, nemusí se používat s kartáčkem. URL Je to ale vzhledem k dávkování pro naše velké hafany dost nákladné a přijde mi to zbytečné, hlavně u mladých psů, kteří nemají žádné potíže.
ty kosti asi nejsou vařený? Zásadně syrové. Ze začátku bych ji trošku hlídala, aby toho nesežrala moc a neměla potom zácpu, obzvlášť když žere granule.

worick
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2011 08:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Evey
Kontrolorky ocasů asi myslely ještě nějaké jiné lupy.
-
Já na lupy přišla náhodou, když Berry ukazoval, že tam má někde klíště. Pořád dělal posuňky dozadu a já myslela bok, zadek, nakonec se naštval a se vzepnutím všech sil kousnul do ocasu (a myslel si něco o krávě nechápavé ) No a bylo tam a taky ty lupy
Tá ta
Kosti dávám, jenom žebra, žebra syrová, dávku samozřejmě hlídám, dostávají je až po jídle - jedno, dvě žebra (cca 1/4 kila) na psa. Mám to vyzkoušené, víc ani nesní, tedy ani když není jiné jídlo. Teď totiž hoši mají tu háravku, nežrali normálně už od pondělí. Dostali alespoň ta žebra, že snad ta sní - tak každý tři. Worka třetí nechal Berrymu a Berča zase nechal ležet kus masa, co tam byl na těch žebrech navíc. Tuším tam leží dednes. Řezník začal chystat žebra na gril, tak to nejsou taková ta ořezaná, co má levnější pro psy, ale normálně s masem - pro lidi Pastu pro psy jsem nedávno objednala a zkoušela psům zuby čistit. Za jedno to neznají, tak se jim to dvakrát nelíbí, zadruhé jsem neviděla výsledek, tak to nebaví ani mně Jo a velkou kost....tu ohryzává (a nijak to nepřehání) jen Berry. Woriček by do tvrdé velké kosti nekousnul ani náhodou...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2011 09:28
- Nahlásit

Jdu to nafotit, jestli tam Barney ještě nějaké šupinky bude mít. Už jsem ho totiž vyšamponovala, tak mu to hodně zmizlo.

Tá ta
Na zuby dávám taky jen kosti - syrové: žebra, morkovou kost. Barneyho to ohryzávání baví. Hlavně tedy, když vylezu na zahradu, tak se honem žene ke své kosti, asi aby mi ukázal, jakou má dobrotu a že je jenom jeho. No a při česání - Barney zásadně musí ohryzávat svou kostičku. Jakmile ukážu hřeben, že jdeme česat, Barney letí ke své kosti.

Dnes mi přišla konečně kniha od Kateřiny Novosádové s názvem Barf - krmení psa přirozenou stravou. Teda to bude počtení. Sice jsem ji zatím jen prolistovala, ale už se nemůžu dočkat, až ji pročtu.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2011 11:56
- Nahlásit

Zdravím a hlásím, že stále nestíhám

K tomu línání: Barneymu už vylínaly ramena a část zad za krkem - zbytek stále ne...hlavně břicho má chlupatý až hrůza. Vypadá teď dost komicky, jak má přední nohy hubený a k tomu tlustě vypadající břicho a zadek

Co mě ale neskutečně vytáčí, jsou ty klíšťáci! Včera jsem jich vytáhla 10

A to nemluvím o tom, že asi před třemi dny z Bájoše jedno odpadlo na dlažbě v "centrální místnosti" (nevím jak to nazvat, když je to obývák, pracovna, kuchyň i koupelna v jednom ) a my ho rozmáčkli židlí....brrrrr ještě teď mi je z toho zle, když si na to vzpomenu...

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2011 14:30
- Nahlásit

Někdo se tu zmiňoval o hroších videích?
Mám jedno aktuální ze seznamování a sestěhovávání samic.
Jen pro upřesnění - ta chlupatá teď zpytuje svědomí na samotce, protože Ta větší nahatá se před ní rozhodla spasit skokem z morčatárny.
http://www.youtube.com/watch?v=0tQI0Minfyc&feature =share

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2011 15:03
- Nahlásit

Dines
ta chlupatá teď zpytuje svědomí na samotce, protože Ta větší nahatá se před ní rozhodla spasit skokem z morčatárny. Vypadala výhružně. Rvou se taky morčata?

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2011 15:12
- Nahlásit

Evey
Vypadala výhružně. Rvou se taky morčata?

Rvou, někdy jak psi
u těch chlupatých je to ještě takový míň nebezpečný a je vhodný to řešit až když teče krev, což zdaleka není vždy.
Když se ale rvou naháči, tak je to teprv masakr - pokousaný, podrapaný a ještě v depresi Ale hojí se rychle - do týdne už není vidět ani jizvička

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2011 15:44
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak s tím nedělním Propetem to se mnou zatím vypadá bledě. Kamarádka bohužel nemůže. Mě se samotné vlakem moc nechce, nedělní spojení není nic moc. Ale snad se mi podaří přemluvit zítra někoho na cvičáku.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 07:17
- Nahlásit

Taky se u vás jaksi nic neděje? U nás včera přecházely takové přepršky - 4x za den zahřmělo a slejvák 10minut. Takže se nedalo nic moc dělat (venku mokro a hrozba promoknutí) Konečně jsme umyli okna v obýváku a pověsili zbytek nových záclon (po měsíci -to je výkon
)
LuckaM
- kdyby jste se vy zařizovali tímto tempem, tak nebydlíte ani do alelujá...
Klíšťáci teď mají pauzu - máme ty spoty a ochladilo se - tahám tak jedno, dvě...
Já když se v noci proberu, tak se vykradu z ložnice do pokoje pro hosty a tam si pustím telku a čtu. Ve dne tam chrní kočky. Několikrát jsem si říkala:,,fuj, doufám, že mi tam někam do postele nevytrousí klíště!" Tak až přijdu k lampičce rozsvítím a prohlédnu postel, jestli něco nemám na peřině, pod peřinou a pod. Ale oni leží většinou na křesle a na okně. To jsem nedávno taky tak a jak jsem se chtěla přes postel naklonit pro ovladač, šlápnu na zemi na něco měkkého - ale nedošlápla jsem naplno. Rozsvítím velké světlo, kouknu pod postel a tam tlusté nacuclé klíště, jak píšeš. Bléééé, hnus fialový, ještě že neprdnulo Vyhodila jsem ho do záchodu, vydrhla si nohu a pak s nepříjemným pocitem tu postel prozkoumala ještě nejmíň třikrát...a stejně se mi neleželo dobře...brrr

Onehdá kulhal Leon. Tom byl hysterický, já jsem tvrdila, že si přeležel asi nohu, protože vyšel teprve ven, po celodenním chrnění doma. Za hodinu chodil normálně, ale dva dny ho Tom ještě pozoroval Včera jsme přijeli od tchánů a kulhá Woriček. A když stál, držel packu nahoře Tak jsem udělala prohlídku a našla až za hlavním polštářkem nějaký stroupek, který jsem teda oddrápnula, ale neteklo z něho nic (trošku krev) ale ne hnis, ani jsem tam neviděla něco vražené. Bylo to až večer, uvidím co dnes. Nejspíš při svém lítání přes růže na nějakou šlápnul
Teďka zataženo a vyplašila jsem ledňáčka na jezeře

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 07:34
- Nahlásit

Dines
Mám jedno aktuální ze seznamování a sestěhovávání samic.
Jen pro upřesnění - ta chlupatá teď zpytuje svědomí na samotce, protože Ta větší nahatá se před ní rozhodla spasit skokem z morčatárny.
- a dobrý? Žádný úraz? A když já jí říkala, že budou vypadávat, tak mi nevěřila... Měli jste do toho volného prostoru, dát nějaké pěkné pletivo Jsem koukala i na ta vaše agiťácká a ,,blondýna naviguje" - to by byl můj případ Já bych si navíc určo nezapamatovala pořadí a chudáky psy ještě mátla

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 10:20
- Nahlásit

Pro Tá tu tu mám hnusný trávník a ještě detail
Ty lupy mi nešli zaboha zaostřit, tak jenom tohle
Někdo má u brány sádrového....
a celá partička na kontrole před bránou

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 12:36
- Nahlásit

worick
Taky se u vás jaksi nic neděje?
Salinka má v kožichu díry, o kterých přesně nevíme, od čeho jsou. Předloni se to dlouho léčilo, loni je neměla, letos se mi to zdá horší, než předloni. Natírám to Betadinou, ale je to k ničemu. Zítra jdeme k vetovi.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 14:42
- Nahlásit

Strejda
Salinka má v kožichu díry, o kterých přesně nevíme, od čeho jsou. - tak to jsi měl teda nafotit... jak jako ,,díry"?! Vyhnisané klíště, osiny....? A kde, v kterých místech, kolik?

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 14:52
- Nahlásit

worick
tak to jsi měl teda nafotit...
To jsem právě nechtěl, abych neupadl v nemilost, že se o ni špatně starám. Až se probudí z odpoledního spánku, tak to vyfotím.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 20:54 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Níloušek a telecí žebra - jen se zaprášilo

Alfík se odmítá nechat fotit u jídla

u bouřky jen trpí

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 21:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
tý volééé, telecí, já se picnu to nekupujem ani pro sebe
Kluci začali žrát alespoň ta žebra - teda ,,jenom" vepřová... a poprvé po týdnu snědli i celou večeři (misku granulí) Zítra jim snad zkusím dát už navařené - snad to nebudu zase vyhazovat
Chudáček Alfí, ten teda vypadá jak boží umučení...... Měli jste zase bouřky? My dnes nic. Jen se kabonilo a kabonilo. Dneska bylo příjemně chladno, tak jsme to vzali konečně delším okruhem lesem. Dneska po Mendy ňafnul Berry až kvíkla. Ale bylo to asi po půlhodinovém vrčení. Když ona si prostě nedá říct a pořád mu skáče po zádech a po ksichtě....
Čekám na holky, jestli byly na tom veletrhu některá....že podají hlášení co a jak ....a nic

Tá ta
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 22:57
- Nahlásit

worick
Dík za foto.Něco podobného jsem měl taky.
Jsem zvědav zda léčebná kůra pomůže.Zatím to podezíravě sleduju a snad dobrý.
Drakopes
Teď jsem si otevřel diskusi a nějak na to blbě kliknul a obrazovka mi sjela úplně dolu.Normálně jsem takhle před spaním při pohledu na Alfréda polekal.Chudák ten teda trpí.
Strejda
To asi místa bez chlupů né?

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 06:10
- Nahlásit

Tá ta
To asi místa bez chlupů né?
Ano. Akutní mokvavá dermatitida.

Evey
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 06:26
- Nahlásit

worick
Čekám na holky, jestli byly na tom veletrhu některá....že podají hlášení co a jak ....a nic Já nebyla.

Strejda
Akutní mokvavá dermatitida. Tak to má zapařeninu po koupání, ne? Je to moc velké?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 06:27
- Nahlásit

tý volééé, telecí, já se picnu to nekupujem ani pro sebe

my je pro sebe taky nekupujeme. No, měli je jen jednou, zas tak často je u řezníka nemají. Vepřové mi připadají tvrdé ...

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 07:47
- Nahlásit

Evey
Je to moc velké?
Velikost Mexického dolaru. Možná větší. A po koupání to nebude. Sally vleze do vody jen po břicho a porouchaný má bok. Vet se domnívá, že to může mít po svém otci, který tím trpěl často. Ale u něj to startoval odjezd majitele na služební cestu. U nás o žádném podobném startéru nevím.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 07:50
- Nahlásit

Drakopes
Vepřové mi připadají tvrdé ... - né, nejsou tvrdá, to by kluci určitě nežrali... Hovězí - ta tvrdá jsou a to právě nežerou vůbec. Jsem jim je chtěla nasekat na špalku a měla jsem co dělat, abych to přetnula Ještě je mám v mražáku a právě dva dny uvažuju, kam je vyhodit. Asi normoš do polelnice. Kdybych je hodila do kompostu, tak je tam najdou ještě příští generace
Strejda
Ano. Akutní mokvavá dermatitida. - to musí i bolet ne? A čím se to léčí? Pokud je to zapařenina jak píše Evey, tak by na to mohla pomoct ,,chytrá houba" - jako u lidí, ne? A kde to má? Abych věděla, kam se mám pořádně dívat u nás...

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 07:53
- Nahlásit

Dneska mělo být už vyjasněno, 30st. Zatím je zataženo, na st. jsem ještě nekoukala. Já bych to brala takhle všema deseti, ale máme dneska sekat jetel i ,,květnatou louku" - tak aby jsme to usušili....

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 08:00
- Nahlásit

worick
to musí i bolet ne? A čím se to léčí?
Bolí to. Když jsem chtěl okolo ostříhat chlupy, tak se zdráhala držet. Dokonce mi vynadala. Ale když to potírám betadinou, tak to vydrží.

Pokud je to zapařenina jak píše Evey, tak by na to mohla pomoct ,,chytrá houba" - jako u lidí, ne?
Chytrou houbu neznám. Minule na to měla antibiotika. K vetovi jdeme až v 16:30. Kdyby byla jiná možnost než antibiotika, byl bych radši. ATB mi přijde dost drsný zásah do střevní mikroflóry a tak vůbec.

Evey
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 08:56
- Nahlásit

Strejda
Velikost Mexického dolaru.Já v Mexiku nebyla ani nepamatuju...To je jako česká pětikoruna?
Nemusí se ani koupat celá a může to být zapařenina.
URL
ATB mi přijde dost drsný zásah do střevní mikroflóry a tak vůbec.
To každopádně. Vzhledem k velikosti, by to chtělo něco jen lokálního. My jsme na to loni dostali nějakou žlutou vodičku (nevím bohužel jak se jmenovala), kterou nám vet natáhl do stříkačky a kapali jsme to na to, aby se to vysušilo.

Evey
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 09:01
- Nahlásit

Tak jsem to asi našla, myslím, že by to mohl být Prurivet N.
URL

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 09:24
- Nahlásit

Evey
Já v Mexiku nebyla ani nepamatuju...
Já to znám jen z vyprávění od Limonádového Joea.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 10:34
- Nahlásit

Evey
Strejda
Velikost Mexického dolaru.Já v Mexiku nebyla ani nepamatuju... - já v Mexiku nebyla a po zhlédnutí toho mexického hororu by mně tam už nedostal nikdo, ani párem volů....
Já si teďka u snídaně pustila včerejší Receptář a vyvalím oči zrovna tam je reportáž o nějaké psí plísni a ,,chytré houbě"..... To mám jako nějaké věštecké schopnosti, či cóóó?! Ale nebyla to tedy tahle nemoc, jestli by to šlo aplikovat i na toto, by snad mohl vědět vet. ATB bych se vyhýbyla jako čert kříži - tedy já se vyhýbám, ale ráda bych se vyhnula i u psů....

<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání