| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 14:29
- Nahlásit
Evey
Ď
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 16:35 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
Tá ta
evím jak vám,ale obojek proti klíšťatum nám moc nefunguje.:madscalibor)
To já sem se Scaliborem opět spokojená. Sice se nějaké to klíště objeví, ale to jen občas.
worick
Klíšťáci...no po spotu kočky nemají nic
Každej rozumnej člověk koupí nějakej spot-on i kočkám. Milionkrát jsem mamce se ségrou říkala, když nechávají ty jejich kočky běhat po venku a pak je vemou do baráku, at jim koupí něco proti klíšťatům. Myslíte, že se tak stalo???? Ani náhodou! Bože, jak já se těším, až budu bydlet sama! Ale spíš tu jde o zdraví těch koček, že jo. V těch hustých dlouhých chlupech perské kočky se prostě klíšťata hledají dost blbě. A vůbec, je mi to jedno...klidně, at ty kočky od klíštěte něco dostanou. Pak nebudu brečet já, ale máti se ségrou...
Včera jsem měla pro Barneyho k večeři nachystané hovězí kusové. Den předtím jsem mu ho rozkrájela, ale včera jsem si řekla, že mu tu flákotu zkusím nechat vcelku a uvidím, jak si s tím poradí. Vycházela jsem z toho, že skelet nebo křídla, tak pěkně pokouše.
Protože pršelo, tak jedl tentokrát v garáži. I když jsem dělala dohled, tak než jsem stačila zareagovat, Barney měl půlku flákoty v sobě a tu trčící půlku, co mu ještě lezla z papule se do sebe teprve snažil dostat. To se mu sice povedlo, ale najednou se nahrbil a začal kňučet. Já už hrůzu v očích, že bude problém....Nakonec teda dobrý, narovnal se a tvářil se v pohodě, tak dostal zbytek zeleniny, co měl v misce. Já jsem mu nadala do blbýho psa a radši jsem se šla poradit na net, jestli se nemůže nic vážnýho stát. Naštěstí nic. A jsem ponaučená, už nikdy mu nebudu zkoušet nechávat kus flákoty vcelku. Hltavec jeden!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 18:36
- Nahlásit
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 18:56
- Nahlásit
Strejda
No, teda! Váš dort vypadá ještě líp než ten náš Jaké je složení?
A přejeme s Bárníkem všechno nejlepší k druhým narozeninám
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 19:02
- Nahlásit
MartinaBarney
Jaké je složení?
Kuřecí prsa (asi 1 kg), 2 vepřové nožky.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 21:28
- Nahlásit
Strejda
Nádhera,musím se jit taky podívat do lednice po něčem dobrým.
Jo a našel jsem inzerát na koťátko.Prý ho darují.Tak si ho asi vezmu.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 22:38
- Nahlásit
Tá ta
Máme ten samý problém - i přes Scalibor taháme tak 2-3 klíšťata denně
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 22:51
- Nahlásit
LuckaM
Možná jsme ho špatně nasadili.Pry má být na holé kůži,ale jak to udělat?Leda vyholit pruh
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 05:55 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Strejda
Ty svíčky jsou parádní. Chtěo by to i fotodokumentaci hostiny.
MartinaBarney
V těch hustých dlouhých chlupech perské kočky se prostě klíšťata hledají dost blbě. Největší humus je, když z ní potom vypadne obrovské nacucané klíště a v tom lepším případě jej člověk rozšlápne na zemi, v tom horším najde někde na gauči, brr.
My jsme dali Advantix spot a dobrý. Po každé procházce důkladně prohlídneme a pochytáme ty lezoucí klíšťata. A ťukám na dřevo, naposledy jsem vytahovala klíště před asi 3 týdny.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 06:13
- Nahlásit
Dali jsme někdy v březnu Frontlaine, dáváme celeročně PAngamin a klíště měl jedno Alfréd někdy začátkem května a Níoušek nic ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 07:19
- Nahlásit
Drakopes
Dali jsme někdy v březnu Frontlaine, dáváme celeročně PAngamin a klíště měl jedno Alfréd někdy začátkem května a Níoušek nic ... - Áji, ale víš Ty, že klíšťata se vyskytujou hlavně v lese, na loukách.....a ne po hospodách!
To, co se stalo na výletě v Olomouci je fakt hrůza My nakonec byli včera v tom Brně - až do večera a slyšela jsem to v autě v rádiu. Člověk to chce udělat děckám zajímavější a tohle..
Kessie - taky jezdíš s děckama na výlety??
Jé, trošku blbě jsem Ti to popsala tak hned z kruháče sjedeš vpravo na cestu, kopírující hlavní na Modřice (vede zpočátku kolem takového toho hrazení za Olympií) a tahle je přímo k tomu zahradnictví - no, asi 300m Nakoupila jsem pochopitelně nějakých pár trvalek, jednu růžičku, hnojivo...
U nás pořád pršelo, tak jsme nakonec jeli. A mám i ty žížaly. Přes Tomův velký odpor - blbé americké importované žížaly, ještě sem něco zavlečou...no ano, má pravdu....jenže co jsem zatím o nich četla, tak se používají v kompostárnách a pod. protože umí zpracovávat bio odpad mnohem rychleji, než klasické naše žíži. A nám kompost už přepadává Jsem teda zvědavá....
Nějaký kretén, už jezdí 10minut po starém koupališti na nějaké motorce s upraveným výfukem - Tom spí (spal) ten vyletí z kůže
Strejda
Téda, vy se s těma dortama překonáváte Všichni krásné A jak píše Evey - ty svíčky.... paráda
Co Nelinka na to? I se rozdělila s nevlastní ségrou?
MartinaBarney
Naštěstí nic. A jsem ponaučená, už nikdy mu nebudu zkoušet nechávat kus flákoty vcelku. Hltavec jeden! - možná ani hltavec není...Já tedy nevím jak ostatní psí plemena, ale naši psi tomu kousání taky moc nedají, stejně jako Barney, by to do sebe soukali jak anakondy.... nebo spíš - jak je větší kus v misce, Worka ho vyhodí se záměrem jíst to až nakonec, ale pak nad tím bezradně stojí, sem tam kousne a zase pustí a neví, co teda s tím... Včera jsem ho sledovala, jak vybral a vyházel všechny růžičkové kapustičky vedle misky a Berry se pomalu přikradnul k němu a podsouval opatrně čumák až pod Worku, aby mu je vysbíral Berry mu za to nechal dojíst zbytek ze své misky
Zato já poctivě ohlodávala kost z KFC a ulomila jsem si kousek předního zubu No, naštěstí to není až tak moc vidět a nevypadám vyloženě jako magor. Nějakou dobu potrvá, než se dostanu k zubařce
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 10:59
- Nahlásit
Drakopes
dáváme celeročně PAngamin
Taky dávám Pangamin, takže to bude mít taky nějakej ten účinek.
worick
To, co se stalo na výletě v Olomouci je fakt hrůz
Ani mi nemluv. Včera jsem se dozvěděla, že ten instruktor je můj bývalý přítel a vzdálená rodina (jeho a moje babička jsou sestřenice). A nesmějte se, že jsem chodila jakoby ,,s rodinou´´.
Takže jsou z toho u nás všichni zdrcení Četla jsem si všechno o jezech a nechápu, jak mohl vůbec jako instruktor dovolit těm děckám skákat do vody, když psali, že tento je patří k rizikovým, ale za normálních podmínek nebezpečný není. Jenže vzhledem k tomu, že včera celý den pršelo, tak byla voda schopná vtáhnout člověka i tehdy, když se koupal dál od jezu. Ale nemá cenu vinit instruktora....všichni se modlíme za to, aby přežil. Včera jsem vůbec nemohla usnout, pořád jsem myslela na to, že on si to nezaslouží. Byl moc šikovnej, hrál výborně na kytaru, měl svoji kapelu, sportovně založený, super člověk....a stačí jeden blbej den a stane se toto.
čera jsem ho sledovala, jak vybral a vyházel všechny růžičkové kapustičky
Tak Worriček zeleninku moc nemusí, jo? Barney ten opravdu zláduje všechno na co přijde, ale opravdu všechno....takže že by dostal petku na hraní nebo že bych mu nechala nějaký měkký míček na zahradě, to neexistuje. Všechno zkonzumuje. Takže zeleninka, ta pro něj není žádný problém.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 11:32
- Nahlásit
MartinaBarney
Včera jsem se dozvěděla, že ten instruktor je můj bývalý přítel Ach bože, držím mu palce.
Včera byl vůbec den tragických zpráv. Kolegyně (strašně hodná, skromná a pracovitá ženská) plánovala jak uteče i s dětmi od manžela, který ji i děti bije. A to už několik dlouhých let, nikdy jsem si ničeho nevšimla, nikdy se nesvěřila. Byla jsme naprosto v šoku nikdy bych to do něj neřekla, když se tu občas stavil, tak jsme spolu vtipkovali. Prý si myslela, že se změní...
Po obědě zase další šok. Před cca 3 týdny se tu oběsil otec 3 dětí, údajně dělal někomu ručitele a ten dotyčný se zabil a on měl teď ten dluh převzít. Včera zemřelo jedno z těch jeho 3 dětí (13ti letý kluk). Zatím nevím proč, jdou fámy, že se také oběsil.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 11:44
- Nahlásit
Evey
Ach bože, držím mu palce.
No, prý je stabilizovaný. Ale jestli je při vědomí, zatím nevíme. Každopádně, jestli byl 15-30 min pod vodou, tak bude mít bohužel následky. Zase jsem si včera aktivně četla následky po poranění mozku....
Včera byl vůbec den tragických zpráv. To tedy opravdu ano, když to ted čtu
Prý si myslela, že se změní...
Vím, že se mi to lehce říká, ale tady ti chlapi se nikdy bohužel nezmění. Jenomže ženská, která s ním je bohužel pořád doufá a doufá.....četla jsem o tom milion článků.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 13:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
Nádhera,musím se jit taky podívat do lednice po něčem dobrým. -
Jo a našel jsem inzerát na koťátko.Prý ho darují.Tak si ho asi vezmu. - prosím, prosím, potom nám ho sem vyfoť
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 14:12
- Nahlásit
MartinaBarney
Ani mi nemluv. Včera jsem se dozvěděla, že ten instruktor je můj bývalý přítel a vzdálená rodina (jeho a moje babička jsou sestřenice). A nesmějte se, že jsem chodila jakoby ,,s rodinou´´. - vzhledem k okolnostem, se Ti teda smát nebudu, ale divné to je Jó, někdo za rodinu už nepovažuju pomalu sestřenici, vy dva jste 3. bratranci - je to hooodně daleko, ale třeba my jsme rodina, co se hodně ,,rodinuje" i s druhýma bratrancema a tohle už je jen kousek
Ve zprávách zrovna psali, že tam bude poškození mozku.....nechci být krutá, ale bylo by pro všechny lepší, kdyby nepřežil Viděla jsem onehdá v telce, příběh takového člověka (havárka na motorce) a přesto, že pro něj žena i matka udělaly co se dalo, aby neumřel, teď toho opravdu litují, protože je to jen hrozné utrpení pro všechny. Máme to s bábou podobně a tam je šance, že už dlouho nebude...ale mladý kluk!? Ach jo...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 14:26
- Nahlásit
Evey
Kolegyně (strašně hodná, skromná a pracovitá ženská) plánovala jak uteče i s dětmi od manžela, který ji i děti bije. A to už několik dlouhých let, nikdy jsem si ničeho nevšimla, nikdy se nesvěřila. Byla jsme naprosto v šoku nikdy bych to do něj neřekla, když se tu občas stavil, tak jsme spolu vtipkovali. - bóže, Ty jsi jak naše mamka teda chápu, že šoknout Tě to mohlo, ale zase se tak moc nedivím....Hodně tyranů se rekrutuje z řad k ženám velice galantních a pozorných mužů...Mamka se taky vždycky diví:,,to není možné, takový to vypadal slušný chlap...."A já jí stokrát říkám:,,ženská, jak jsi stará, tak jsi blbá... Copak na veřejnosti se lidi ukazujou v pravém světle?? Šáhni si do svědomí a zjistíš, že se taky děláš před cizíma lidma lepší..."To asi trochu všichni A ti největší hajzlíci to musí přeci kamuflovat nejvíc! Kolegyně předně neměla mít s takovýmhle chlapem vůbec dítě, nevím co ji vedlo k tomu, mít jich víc a jak je může takhle ohrožovat - tak to nechápu už vůbec. Předně by měla myslet na ně, že jim zničí celý život. Sama si ho posr...ale byla to její volba. Ale teď už jde o děcka. Protože tohle si ponesou sebou, chtě nechtě...
Předevčírem se nám tu taky jeden oběsil. Ale tomu to patřilo, byl to ožrala, co trápil celou rodinu. To bohužel není případ toho pána od vás... Chudák jeho kluk......taková tragedie pro celou rodinu. A zbytečná....snad by se našlo řešení i pro toho otce....
To jsou fakt zprávy, to je děs
Jdu na cvičák, máme svolanou brigádu, snad tam ještě někdo přijde
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 14:33
- Nahlásit
Evey
Chtěo by to i fotodokumentaci hostiny.
Neumím tak rychle fotit.
worick
I se rozdělila s nevlastní ségrou?
Ano. Nedobrovolně.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2011 13:09
- Nahlásit
Zítra k nám přijede taťka. Budem vypouštět, čistit a znovu napouštět bazén. Takže při té příležitosti se ho zeptám na ,,projekt Bobina´´. Tak jsem nazvala můj nápad adoptovat fenku z útulku Už mám nejspíš i jméno, byla by to Jessy. Nějak mi to na ní sedí nejvíc. Mamka říkala Brita - ale to je takový....spíš se to hodí třeba na německýho ovčáka.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2011 19:31
- Nahlásit
MartinaBarney
Marti fandíme Ti! ;)
My jsem si konečně v pátek vyzvedli klíče od nového obydlí a dnes to tak tak nějak dávali do kupy a vystěhovávali nepotřebné věci.
Jsem zvědavá, jak to bude Bárnýsek v novém snášet. Divný bylo, že v pátek, když nám domek předávali, tak Barney běhal nervozně po zahradě (měla jsem ho s sebou) a pokníkával - takže buď tušil, že se něco chystá, nebo byla v okolí háravka
Snad se nám bude dobře bydlet a na podzim nás zima nevyžene zpět...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 08:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
LuckaM
Jsem zvědavá, jak to bude Bárnýsek v novém snášet. Divný bylo, že v pátek, když nám domek předávali, tak Barney běhal nervozně po zahradě (měla jsem ho s sebou) a pokníkával - takže buď tušil, že se něco chystá, nebo byla v okolí háravka - taky jsem zvědavá, co Barney...Sice se píše, že kočka je fixovaná na dům a pes na pána, ale tak úplně si to nemyslím. Třeba Alfík s bráchou přijde k nám - má tu mně (bývalou paničku) bráchu - ten mu šéfuje teď, ale on za 10minut už přešlapuje u brány a chce domů. Rád prochajduje, rád se mrkne, ale doma je to jeho, tam má svůj klid a zná to tam.
Holky, nevím už která jste dávaly odkazy na toho Cézara Milana (či tak nějak )....on taky používá metodu: hodit psa na záda a vyhrožovat mu do ksichtu dokud se nezklidní? Přiznám se, že jsem to ještě na malého Worička taky kdysi použila, ale už bych to nedělala - akorát jsem pak měla ustrašeného psa, který se bál ke mně přiblížit, protože bůhví, co s ním udělám příště.... Ptám se proto, že na cvičáku háravá jackrusslová Keysi, vyletěla na štěndo mé sestřenky Daru a vedoucí skočila a takhle Keysi spacifikovala, že na štěnda si nesmí dovolit vyjíždět. A právě vzpomínala, že Cézar to tak taky dělá..Tak já jsem teda nesouhlasila a taky jsem to řekla, jelikož ji nějak nenapadla, jen proti ní vyběhla a ňafla - tam stačí snad psa prostě normálně usměrnit a domluvit mu. A taky si myslím, že dospělý pes takhle štěndo usměrní normálně, že na něj vrkne, to bych nebrala, jako nějaké napadání štěňat
Strejdo, Evey - vy s tím jistě taky máte ze cvičáku zkušenosti....jak to řešíte? Podělte se o zkušenosti
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 08:37
- Nahlásit
MartinaBarney
Zítra k nám přijede taťka. Budem vypouštět, čistit a znovu napouštět bazén. Takže při té příležitosti se ho zeptám na ,,projekt Bobina´´. - jsem napjatá a držím palec
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 09:21 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
worick
Ptám se proto, že na cvičáku háravá jackrusslová Keysi, vyletěla na štěndo mé sestřenky Daru a vedoucí skočila a takhle Keysi spacifikovala, že na štěnda si nesmí dovolit vyjíždět.
Hele je to jen můj názor, ale já bych reagovala dost podobně. Ale nemám zkušenost s terošema, ovšem při prvním náznaku něčeho takhle hnusnýho bych ho prostě dořezala že by si nesed i za cenu toho že se mnou pak tejden nebude mluvit. Možná bych si tím psa oddělala? Každopádně se klidně se přiznám, že se svým psem jsem to takhle dělala a nikdy tu věc neudělal vícnež dvakrát (obvykle mu to jednou stačilo). Taky jde o to na jaký je ten pes zvyklej zacházení. Ale i mojí čubu co se málem počůrala strachy když jsem na ní zařvala a úplně když dostala jemně přes prdel jsem to použila když mi vyjela na děcko.
Prostě útočení na psy, na lidi, na děti a vrčení na páníčka nebo jiného člověka je pro mě absolutně nepřijatelné a vyžaduje okamžitý a pořádně radikální zásah. Viděla jsem i ve svém okolí dost psů, kteří tohle prostě nezažili. A nejhorší je, že když tyhle "násilné" metody nepoužiješ hned napoprvé, ale necháš toho psa "tak ať si vrčí a tu kost si sežere", tak tě holt napopátý rafne. Asi to jde odstranit i pak, ale pro mě jako pro laika je to mnohem složitější, zdlouhavější a s nejasným výsledkem. Když na mě pes poprvý u kosti vrkne a dostane okamžitě po hubě, tak mám prostě klid na věky věků
Tož to je asi můj názor. Pes se bít nemá, ale je několik situací kdy to prostě sedne a je to účinnější než cokoliv jiného.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 10:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Kdyby na mně pes vrknul, nebo vyjel po člověku, tak nejspíš i leží na těch zádech Jenomže: 100% by to bylo u Berryho, ten prostě když zavrčí, tak je to zavrčení. Včera například jim mamka hodila rohlíky a malinká Mandy se přiblížila k Berrymu, který ležel a kousal rohlík. Ten na ni vrknul. Sice jsem mu vysvětlovala že je to malé mimi a rohlík mu nesebere, tak ať na ni nevrká, ale to je přece normální psí vyjadřování...Jak jinak ji ten pes má upozornit, že tohle je jeho rohlík?! Prostě to dělá po psím, i když se to nám lidem zrovna moc nelíbí. A moc to dramatizujem. Já ne, já jsem na to zvyklá, že si to takhle kluci mezi sebou vyjasňujou, domluví se a umí to respektovat. A musí se to naučit i to štěndo.
U Worička je to těžké, protože on to svoje vrkání, používá jako výrazový prostředek. On si vrká, i když se mazlíme. Za to ho přeci nebudu mlátit. Prostě si tak pobrblává. Vrká, když žárlí na Berryho. V pořádku to není, ale není agresivní. Jenom brble. Jednou u toho vyjel na Keysi a to dostal taky pořádný sprdunk. Nic se nemá přehánět. Ale mezi nima to neřeším a nebudu ani, když chce psu říct, ať ho neotravuje, nebere mu kost apod. Myslím jenom to zavrčení. Ne, agresivní útok. To je samozřejmé
Včera jsme šli kolem lidí, co stáli v otevřené bráně, Worka si na druhé straně cesty čichal cosi u dalšího domu, najednou jim pod nohama vyletí jejch pes a přímo ze zadu na Worku a rafne ho kdesi do boku. Jeho nekousne (přes ty chlupy ) to se nebojím, ale kdyby to byl jiný pes a ne Worick, už by byli v sobě. A vůbec bych se Workovi nedivila Pes zůstal zaraženě stát před Workou, protože asi najednou zjistil, že je větší, než se zdálo z černé huby mu trčeli Worickovi bílé chlupy a to už páníček letěl a hnal ho domů. Worka jen kulil oči, protože se bál, že dostane on A paní říká: ,,tamten druhý je hodný, toho nemáš na vodítku, ale tenhle je zlý, tak toho musíš mít uvázaného, že?!" Říkám:,,kdyby byl zlý, tak toho vašeho sežral!"
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 11:15
- Nahlásit
worick
Upřesňuju - myslela jsem neoprávněné agresivní vrčení
Konkrétně Denny mi asi v půl roce začal naprosto z ničeho nic napadat jorkšíry.
To víš že si kolikrát vrkne na Dafku něco ve smyslu "vypadni a neotravuj" - tam zasahuju (ale teda dost mírnějc) jen v případě kdy mám pocit, že teď jako už vážně přestřelil - a to spíš důraznou domluvou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 11:51
- Nahlásit
Dines
Takže to máme koukám, tak nějak podobně
Co hroši? Tak si vzpomínám, že v Receptáři tuším inzerovali nějakou výstavu morčat....v Praze tuším...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 12:01
- Nahlásit
worick
Jo, ta byla minulý víkend.
Hroši nic.... jen si tak žijou, a já každou hodinu projíždím inzerci a hledám nový přírůstek
Mimča budou až po létě
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 14:09
- Nahlásit
LuckaM
worick
Díky, díky za držení palců=) Bazén dneska padá, protože je u nás bouřka. Ale včera jsem s tátou mluvila aspon po telefonu, tak jsem mu říkala, at si to promyslí a říkal, že jo tak aspon zatím tak.
Jinak kamoš si pořídil štěně kavkazáka. Je to fenka a jmenuje se Willie myslim. No, nádhernej medvídek. Horší to ovšem bude až vyroste a pokud člověk nemá zkušenosti s výchovou takového psa, tak nevím, jestli byla volba kavkazáka tou nejlepší. Kamarád má totiž v pozemek, který potřebuje hlídat a proto chtěl hlídacího psa a takovýho, který může být venku i v zimě.
Tak jsem teda zvědavá....
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 16:12
- Nahlásit
worick
n taky používá metodu: hodit psa na záda a vyhrožovat mu do ksichtu dokud se nezklidní?
Jo, používá. Ale ne v tom smyslu, třeba jak Desenský převrátí psa na záda a vrčí mu do ksichtu. Cézar psa ani na záda nepoloží, spíš ho položí na bok a cílem je dosáhnout toho, aby pes v této pozici chvilku vydržel ležet a tím vlastně ukazuje ostatním psům, že je momentálně v nejnižší pozici a tedy naprosto podřízený. A první odchází Cézar a pak se teprve pes může zvednout. Takže asi tak, co jsem z jeho dílů odpozorovala.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 06:43
- Nahlásit
worick
...on taky používá metodu: hodit psa na záda a vyhrožovat mu do ksichtu dokud se nezklidní? Já jsem viděla tak 3 díly, tak nevím.Ptám se proto, že na cvičáku háravá jackrusslová Keysi, vyletěla na štěndo mé sestřenky Daru a vedoucí skočila a takhle Keysi spacifikovala, že na štěnda si nesmí dovolit vyjíždět.
Podle toho co píšeš to asi nebyl útok, ale spíš nějaké usměrnění... těžko soudit, když to člověk neviděl. Ale všeobecně. Kdyby to byl tedy útok. Vedoucí mu včas zabránila, to je OK. Ale už se mi nelíbí ta druhá část. Usměrňovat by si měl vždy páníček sám. Pro mě je nepřípustné, aby mi někdo ve zlém fyzicky manipuloval se psem, nedejbože ho bil. Nedělám to ani já ostatním. Já bití nepoužívám.
Na cvičáku jsme naštěstí v poslední době nemuseli řešit žádnou velkou šarvátku.
Na každého psa bude fungovat něco jiného, podle temperamentu, plemena. Ale žádný recept nemám, nejsem natolik zkušená. U naší Elzy například při nějakém kázeňském prohřešku funguje vykázání ze smečky.
|