| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2011 20:33
- Nahlásit
Strejda
Tuším se té bouřky dneska dočkáš My už ji máme za humny a vy máte taky slíbené...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2011 22:03
- Nahlásit
worick
Tuším se té bouřky dneska dočkáš
Zatím to nevypadá.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 05:09
- Nahlásit
uf, přežli jsme - přes noc žádná bouřka ... jedu do Brna
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 05:47
- Nahlásit
Zase nepršelo. K večeru spadlo pár rychlých kapek a to bylo vše.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 06:04
- Nahlásit
U nás ani těch pár kapek.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 06:51
- Nahlásit
Evey
Strejda
U nás teď ráno zataženo a očividně něco sprchlo. Téda, s tím deštěm máte fakt nějakou smůlu... ...když se to všude motá...Už se to točilo ze všech stran a ani jedno ,,tažení" vás netrefilo Musím zaklepat: bouřek šlo přes nás dost, ale ani jedna přímo, ze všech nám jenom trochu popršelo - tak to je paráda A nevím, jak to musí vypadat u vás když přes to denně sprchnutí, u nás ta zem není nijak moc mokrá...
Drakopes
uf, přežli jsme - přes noc žádná bouřka ... -
jedu do Brna - já chci takýýý do Brnáááá Mám tam nějaké pojížďky: potřebuju ,jezdce" do garnýže, cestou koupit do kompostu kalifornské žížaly a taky karasy do jezera...A kouknout do zahradnictví - co mají nového... A taky navýšit stavy tepláků - všechny už se mi rozpadají...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 09:29
- Nahlásit
Drakopes
- kolegyně jede do Brna a napíše to v tak nekřesťanskou hodinu... je tu dneska hezky, pěkně pod mrakem, žádný déšť...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 09:32
- Nahlásit
worick - já chci takýýý do Brnáááá Mám tam nějaké pojížďky: - jééé a kde všechny ty věci (kromě tepláků) nakupuješ? brzy se mě to bude taky týkat - přes prázdniny bychom měli mít postaveno a doopravováno a pak bych se ráda vrhla na zvelebování dvorku (dál zatím ne...až příští rok), tak bych ráda poprosila o nějakou inspiraci... zatím pořád Brno dost dobře neznám...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:11
- Nahlásit
Na FB v rámci neziskové organizace Bernský salašnický pes v nouzi se rozjela sbírka na kastrace, tak to posílám i sem, pokud by někdo chtěl přispět....
Občanské sdružení
Bernský salašnický pes v nouzi - IČO:22892206
Chceme vás všechny tímto poprosit o příspěvky
na kastrace zachráněných feneček a pejsků.
Předcházíme tím dalšímu množení u bodoucích majitelů.
Moc děkujeme .
číslo účtu - 43-940 556 0277 /0100
- prosím, do zprávy pro příjemce napište KASTRACE ,
www.bernskysalasnickypesvnouzi.wbs.cz
Za OS BSP V NOUZI děkujií
Eva Nývltová
Petra Tomšejnová
Petra Hazuchová
Anna Merková
Miloslava Bagínová
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:52
- Nahlásit
MartinaBarney
na kastrace zachráněných feneček a pejsků. Chápu dobře, že je to na kastraci švýcarských plemen?
A co táta už ti odpověděl na mail?
U nás stále neprší! Jen fouká a je "divně". V okolních vysoce položených vzdálených lesích ovšem evidentně prší.
Mám otevřené okno, jsem v druhém patře s výhledem přímo do korun stromů. Ptáci tu dělají děsný kravál. Krouží tu i čáp. Nad hlavou mám půdu, tam je pro změnu kuna s kuňatama, ti zase dupou a rvou se. A jeden potomek měl dokonce chvilku i kašílek.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 13:10
- Nahlásit
Evey
Chápu dobře, že je to na kastraci švýcarských plemen?
Oni ted zachraňovali nějaký berňáky a další množírnu mají vyhlídlou a snaží se ty fenky od toho chlapa odkoupit. Ale nejedná se jen o záchranu berňáků, organizace se snaží pomoct i novofoundlandům, jsou tam i zlatí retrívři apod. Všichni pesani jsou vyfoceni právě na Facebooku na profilu organizace.
A co táta už ti odpověděl na mail?
Na mail mi zatím neodpověděl. zatím na to kašlu. Příští pátek mám státnice a jestli se zadaří, tak si vyžádám odměnu....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 13:17
- Nahlásit
MartinaBarney
Příští pátek mám státnice a jestli se zadaří, tak si vyžádám odměnu.... Chytré.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 14:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Mám otevřené okno, jsem v druhém patře s výhledem přímo do korun stromů. Ptáci tu dělají děsný kravál. Krouží tu i čáp. Nad hlavou mám půdu, tam je pro změnu kuna s kuňatama, ti zase dupou a rvou se. A jeden potomek měl dokonce chvilku i kašílek. - hezkééééé - úplně safari to tam máš
Počasí je asi stejné jako u nás. Už od rána svítilo i sluníčko, momentálně je zataženo, sem tam kapka, fučí jak kráva (ostatně u nás jak jinak ) a dusno jak v prádelně.
Kessie
objevila jsem dobré zahradnictví za Olympií, tuším Brabec nebo tak nějak.... Když vyjíždíš z kruháče od Olympie, tak rovně je to naproti k těm obchodům Drapa, Soho a nějaký velký nábytek a Ty ale odbočíš vpravo a hned po pár metrech sjedeš vpravo na takovou boční cestu (tuším kopíruje tu hlavní) a ta vede kousíček dál k tomu zahradnictví. Je to fakt hned za Olympií, snad 100m. Není ale moc levné, to ne, ale jsou tam pro mně zajímavé rostliny, co se málo seženou, i jezírkové a mají tam toho strášlivánsky moc. Až budeš plánovat zahradu a něco se Ti bude od nás hodit....klidně přebytky dám, celkem dost toho vyhazuju na kompost. Něco se nemnoží, ale něco zase strašně moc Prdlajz! Vy si uděláte jednou výlet k nám a budeš ukazovat prstíkem a já Ti je nadloubám
To platí i pro ostatní! Kdyby vás napadla nějaká kytka, kterou by jste chtěli, tak se ptejte jestli mám, třeba můžu pomoct
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 14:45
- Nahlásit
worick
To platí i pro ostatní! Kdyby vás napadla nějaká kytka, kterou by jste chtěli, tak se ptejte jestli mám, třeba můžu pomoct Neříkej dvakrát... Naštěstí se krotím. Nemáme ještě dostavěný plot, na části pozemku je jen provizorní. Tak zatím nechci moc vysazovat, když se bude ještě budovat. Navíc jsem šílená z toho co po zahradě nacházím. Původní majitel byl podivín. Neměl popelnici, nechtěl platit za vývoz (400 kč za rok...) a tak popel sypal všude po zahradě a "vyrovnával" nerovnosti. Já teď někam kopnu s úmyslem něco vysadit, vyhrabuju samý popel a mám rudo před očima.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 16:24
- Nahlásit
Hlavní čarodějnice v rádiu předpověděla bouřky a přívalové deště. Tak u nás jí to nevyšlo.
Evey
vyhrabuju samý popel
Jen popel? Žádné rozbité sklenice, hrnce a plechovky od barvy?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 16:28
- Nahlásit
Strejda
Jen popel? Žádné rozbité sklenice, hrnce a plechovky od barvy? Zatím jen popel. Sklenice, hrnce a plechovky budou nejspíš až pod ním.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 21:32
- Nahlásit
Konečně u nás pořádně zapršelo! Už jsem myslela, že se nám to zase vyhne. Taky jsem konečně vyrazila s Barneym na procházku, protože se dalo normálně existovat a nebylo takový horko, i když teda to dusno...(byli jsme totiž venku před deštěm). Taky jsem si trochu provětrala hlavu a hurá znovu do učení - stejně jsou to všechno kraviny, který nikdy nevyužiju!
A aby toho nebylo málo, tak mi dnes přišel dopis - pozvánka na 28. června ke přijímačkám.
Co bych ještě napsala, abych oddálila ještě učení?! Jo, koupila jsem Barneymu tu cenově výhodnou hračku v Kiku - takovej provaz se dvěma míčkama....po čtvrt hodině přetahování to vypadá, že míčky brzo odpadnou. Fakt kvalita! Jo a taky jsme si tam s přítelem koupili vodní pistolky.....nekupovat! Když jsme naplnili nádržky vodou a zašroubovali do pistole, tak voda začla protíkat.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2011 21:45 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Hlásím, že Brno ráno zataženo, odpoledne slejvák, občas zahřmění a při zpáteční cetě nekolikrát takový slejvák, že autobus jel krokem ....
V autobuse přes uličku se naklonila paní a ptá se, jestli nejsme z Vršovic z Kodaňské. No, po chvíli váhání jsme se přiznali a ona že jsem byla třídní jejího syna. A tak jsme tak povídali a ten pán vedle ní nás tak poslouchá a najednou, že on chodil taky na Kodaňskou a že tam chodily i jeho děti a učila jsem jeho vnučku ... ) Svět je nechutně malý )
Jo a jen tak na okraj, z Brna jsme přivezli ze soutěže Brloh (Brněnská Logická hra - 417 týmů) 1. a 2. místo. Mám úúúžasné děti )
A ta bulka Alfredovi za krkem je jen nezhoubné zduření žlázky.
Chápe někdo mé vznášení dobrých 15 čísel nad chodníkem???
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 05:48
- Nahlásit
Drakopes
A ta bulka Alfredovi za krkem je jen nezhoubné zduření žlázky. Jaká bulka?
Chápe někdo mé vznášení dobrých 15 čísel nad chodníkem??? Při těchto zprávách je to pochopitelné.
Aktuální meteozpravodajství - je šedo, vedro, sem tam kapka. Včera už to vypadalo na pořádný slejvák, ten vydržel snad jen minutu. Takže stále sahara.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 06:06
- Nahlásit
Drakopes
Chápe někdo mé vznášení dobrých 15 čísel nad chodníkem???
Chápu.
.....
V noci konečně pršelo. Je zataženo, možná by ještě mohlo pršet.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 07:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Strejda
Včera jsme šli lesem a myslela jsem na vás - přesto, že trochu sprchne každý den, moc vydatné to asi taky není, žádný potůček v příkopách neteče Večer byla zase bouřka kolem, zase trochu popršelo. Je to takový zahradnický. Teda on je to i slejvák, to chvilku vždycky, ale na vydatnost to nakonec není moc. Teď už vám ta oblačnost ale koukám odchází k nám... U nás nevím jak v noci, ale teďka trošku prská.
Drakopes
V autobuse přes uličku se naklonila paní a ptá se, jestli nejsme z Vršovic z Kodaňské. No, po chvíli váhání jsme se přiznali a ona že jsem byla třídní jejího syna. A tak jsme tak povídali a ten pán vedle ní nás tak poslouchá a najednou, že on chodil taky na Kodaňskou a že tam chodily i jeho děti a učila jsem jeho vnučku ... ) Svět je nechutně malý - polovina Prahy byla včera v Brně?! Nějaký exodus asi...
A ta bulka Alfredovi za krkem je jen nezhoubné zduření žlázky - teda jako nevím, kam jsi to psala ale nám sem ne Každopádně je to skvělá zpráva, skvělá, skvělá Berrynek má na zádech takovou malou bílou kuličku - průměr tak do 3mm, ani bych nevěděla, ale se tam poškrabal (a zkrvavěla mu) a já myslela, že tam má klíště (on tak ukazuje) a našla jsem tohle Musím to sledovat
Děcka máš šikovné moc Tak to je jasné, Tobě tohle jde to ,,vedení a vychovávání" - vždyť asi proto jsi úča! Máš na to vlohy (nejspíš i ty moje )
Zrovna včera: jdeme do vedlejší vsi k lesu a majitelé prvního domku se vrací z projížďky (ti co krmí Bobinu místního cvoka - opět těhotnou ) pánovi totiž uřezali nohu nad kolenem (rakovina kostí - je jim něco k 60tce ) A s nima jde pejsa, takový nohatý křížený černý labrador, bílou náprsenku jako Máša. Celkem pěkný pejsa, chlupy spíše jako zlaťák, mladý. A paní:,,to není náš pes, panebože, aby na sebe neskočili... !" Ale hoši se jen přečichli a pejsek se schovával za ně, za vozík. A do toho přiběhla Máša, protože nás slyšela od baráku Tak jsem to všechno krmila kokčama a paní se smála, že jsem jako stará Megovka (to byla milenka zámeckého pána, kterou ze Strážnice ,,uklidil" tady na hájovnu a dojížděl tam za ní. Paní byla bezdětná, zestárla a jako už opravdu stará paní, chodila se svýma kočkama a psama z hor, přes celou jejich vesnici i naši vesnici až na druhý konec - do družstva pro obědy. Já už ji tedy nepamatuju ale takoví 90letí jak naše bába, si ji pamatují, chodila až nějak do roku 1950) Tak jsme pokecali, jejich synovi nedávno na rakovinu umřel ten doteď nejstarší místní berňák - bez dvou dní prý 8let Ach jo, to je tak strašně málo, v porovnání s tím, že Alfík má dvakrát tolik.....
Šli jsme delší okruh lesem, však se mi nezdálo tak horko, ale zpocená jsem byla jak dveře od chléva a Berry mi dvakrát lehnul do stínu a čekali jsme, až zchládne. Na konci, až dole ve vsi, si konečně mohli vlézt do potoka, tak to chudinka trochu ožil. Vidět ho Tom, tak mně zabije
U báby klasika...akorát strýc prý za celé dva dny slepice vůbec nevypustil
Jdeme domů, už jsme 500m od nás, u objektu pálenice - jak tam mají tu další kavkazačku. Plot vypadá jako kovová mříž, teda jsou to svislé kulatiny, s většíma mezerama, tak 10cm. Za plotem je svah nahoru, před plotem k silnic je pruh trávy se stromy cca 4m. Kluci tam vždycky šmejdí, když jdem kolem. Worka se najednou rozeběhne k plotu a já koukám, kavkazačka není na drátu, ale letí taky k plotu, načež na ni huláká nějaký chlap a letí za ní. To už doběhla k plotu, mrknuli na sebe a já koukám, pejsa do poloviny vrazená pod plotem. Teď tam doběhnul i Berry a najednou řev a škube se s Workou a Berry čumí. Já jsem se snažila odtrhnout ho na flexině (na dlouhé to moc nejde) takže jsem škubla, couvla a skončila na silnici na prdeli (no groteska, sousedé naproti zrovna stáli před barákem, tak ti se smáli) chlap psa vytáhnul za nohy zpátky. Workovi jsem vynadala, co tam strká rypák, že by mu ho ukousnula i přes ty šprlata Přijdem k minimaxům a tam zase jen Molynka. Byla tam ale paní, tak jsem splkla i s ní a dozvěděla jsem se, že Mazlík je na 14dní, v nějaké škole pro pejsy - na výcvik A že zrovna dnes se tam byli podívat i s Moly. Ale ta asi nepojede (Tom se smál, že měla jet spíš Moly, protože ta je větší výlupek a generál ) protože ta je mladého, a je to dost drahé a on na to asi mít nebude
A k tomu jsem se dozvěděla, že ten pes v pálenici není ta fena, ale je to pes fena je prý zavřená někde vzadu v kotci. Tohle je víc nějaké křížené, je ještě menší než ta fena, vychrtlý a víc rezavý. Mně se zdála už delší dobu nějaká jiná, ale pes byl ode mne tak 30m, za stromy, tak jsem to až tak nerozeznala.
Momentálně jednou zahřmělo kdesi v dáli a leje už půl hodiny
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 08:26 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Prší, konečně, ale jen tak jemně. Vůbec mi to nevadí, stejně jsem v práci.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:01
- Nahlásit
Nevím jak vám,ale obojek proti klíšťatum nám moc nefunguje.:mad scalibor).Bára byla samé klíště.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 09:15
- Nahlásit
worick
Kavkazáky v okolí Ti fakt nezávidím.
Evey
Prší, konečně, ale jen tak jemně.
Máme asi společný déšť.
Tá ta
Nevím jak vám,ale obojek proti klíšťatum nám moc nefunguje.
Letos jsou ty bestie odolné a agresivní. Za celý loňský rok jich na psech nebylo tolik, co letos do teď.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 10:54
- Nahlásit
Strejda
Kavkazáky v okolí Ti fakt nezávidím. - a to jsi ještě neviděl majitele Jde fáma, že se z bývalým majitelem pálenice poznali v base a podle toho onen páníček (vlastně páníčci - jsou tam dva) taky vypadá. Namakaný, holohlavý, potetovaný - gorila Jak z blbého amerického filmu o ruských mafiánech Bohužel je to realita
Vedle už psát nebudu Co se omlouváš, prosim Tě jako by jsi mně neznal Vždyť víš, že přemýšlím a všechno píšu v nadsázce (proto mě taky ta děcka nechápou ) ale jinak já to prostě ani neumím
ještě jsem si vzpoměla: večer si čtu noviny, puštěný bulvární magazín a tam rozebírají, jak Krampolová krade. Vyjadřuje se k tomu Cimický a že je to prostě nemoc (kleptomanie) stejně jako třeba chorobná toulavost. A Tom nadskočí:,,hele - a já že Ty pořád někde trajdáš, protože se Ti nechce doma makat a to je normální nemoc, na to je papír, že jsi blbínek! A řehtali jsme se. Pak na tím přemýšlím a něco na tom asi bude (jsem magor ) poněvadž.....ten bratránek, co se nakonec oběsil, taky pořád někde trajdal....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 10:58
- Nahlásit
U nás prší pořád héč už je tam 8mm
Klíšťáci...no po spotu kočky nemají nic, psiska tak o dvě třetiny míň. Ono je tam taky psáno, že po dvou dnech chcípne. Na to ale čekat nehodlám - to už je většinou napité a odpadá Takže poctivě hledám stále každé ráno. Ale počty jsou výrazně i tak redukované
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 11:11
- Nahlásit
worick
U nás prší pořád héč U nás už také, vytrvale. Mám radost.
už je tam 8mm Tak, to nevím, u nás se to hned vsakuje.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 11:21
- Nahlásit
worick
Klíšťáci...no po spotu kočky nemají nic, psiska tak o dvě třetiny míň.
Asi budu muset zkusit nějaký spot. Letos je těch potvor moc.
Ty pořád někde trajdáš, protože se Ti nechce doma makat a to je normální nemoc, na to je papír, že jsi blbínek!
U nás by se řeklo: "Pálí ji prdel." a nebo nemá sitzfleisch. To znám z domu. Najednou jsou na monitoru "malebná letoviska" a "atraktivní destinace" a je to jasný.
...
Vytrvale a drobně prší.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 13:44
- Nahlásit
Evey
Mám jeden nepsí, ale místopisný dotaz. Potřeboval bych vědět, kde je v Šumperku Pavlínin dvůr. Různé mapové vyhledávače a plánovače si s tím asi neví rady a každý to ukazuje jinde. Je to ten objekt, který je přístřeškem propojený s domem kultury?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 14:09
- Nahlásit
Strejda
Je to ten objekt, který je přístřeškem propojený s domem kultury? Ano to je ono.
|