| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 11:31
- Nahlásit
MartinaBarney
Berňáci jsou jen v neděli. Taky o tom vážně uvažuji. Je tam na co koukat. Minule mě tam kromě psů a koček uchvátili i koně. Měli tam krásnou ukázku neverbální komunikace.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 11:43
- Nahlásit
Evey
Já tam právě minulý rok nebyla. Ale když ted čtu, jaký tam je bohatý program, tak mě to hodně láká.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 12:13
- Nahlásit
MartinaBarney
Ale když ted čtu, jaký tam je bohatý program, tak mě to hodně láká. Tuším, že Propet a to okolo, bývá právě jen 1x za 2 roky. Takže příští rok to nebude.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 14:28
- Nahlásit
já si teda neumím představit, že bych dala kluky hlídat tchánům, kteří jsou ve věku cca tvých prarodičů
Děda s babi ho mají na krku pořád.. Navíc je to jen jeden exemplář (a i ten dokáže pořádně zavařit - viz výše :-D - Děda ho po tom pondělním karambolu vzal na milost až ve čtvrtek). Oni to mají jak další vnouče do série...
Hodně také záleží, v jaké jsou kondici, děda chodí čím dál hůř , ale i tak je fajn, že Médiho máme, protože by jinak dopadl jak pradědeček a chodit by odmítal vůbec, takhle má alespoň důvod vyrazit ven ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 10:40
- Nahlásit
V neděli jsme byli stopovat u cyklostezky. Svištěla kolem nás akční důchodkyně (asi 65 bych jí hádal) na inlajnech. Holky stopovaly úplně ukázkově, protože nebylo vedro.
U nás se situace zkomplikovala. Sedlák nahnal krávy na pastvinu, kolem které musíme projít. Na jedné straně krávy, na druhé pohnojená louka. Sally si chce krávy odvést domů a Neli chce do kosmetického salonu. Pohnojená louka taky není na klidnou vycházku. Je to horší než výbuch sopky.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 10:52
- Nahlásit
Strejda
Svištěla kolem nás akční důchodkyně (asi 65 bych jí hádal) na inlajnech.To víš, nová doba, odchod do důchodu se prodlužuje.... I když tato paní už asi v důchodu byla...Naše stejného věku sousedka jezdí v zimě na sáňkách, ale ne po louce, nýbrž po svažité silnici!
U nás jsou louky zatím neposečené, taky nepoužitelné, tráva je mi po pás.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 11:14
- Nahlásit
Evey
U nás jsou louky zatím neposečené
U nás jsou teď ideální podmínky pro stopování. Kdyby byla ještě ráno rosa, tak by byly luxusní.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 11:54
- Nahlásit
Strejda
Jaké náročné stopy teď procvičujete?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 13:07
- Nahlásit
Evey
Jaké náročné stopy teď procvičujete?
Děláme dvě stopy za týden. Ve všední den vlastní, v neděli cizí. Jednu do 400 kroků a kolem hodiny starou. Jednou za týden pro Sally přes tři hodiny a pro Neli asi dvě hodiny staré stopy. Obě asi 800 resp. 500 kroků, víc než 4 lomy a víc než 4 předměty. Stopy dlouhé 1 200 kroků nebo delší, děláme tak jednou za dva měsíce a jen pro Sally.
...
Sleduješ boj mezi výrobci biopotravin a zastánci GMO a ozařování potravin?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 13:21
- Nahlásit
Strejda
K stopám, to už jste hotoví profíci.
Sleduješ boj mezi výrobci biopotravin a zastánci GMO a ozařování potravin? Ne, kde se bojuje? Viděla jsem jen včera Hyde Park na ČT24 s Urbanem, ale tam se toho jen tak lehce dotkli.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 13:29
- Nahlásit
Zasáhne Vás nějak zítřejší stávka? Mě tedy ano, rozhodla jsem se že pojedu na kole. cca 25 km tam, 25 km zpět, což by nebyl až tak moc, ale to převýšení... Myslím, že budu po tomto výkonu v práci nepoužitelná.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 13:52
- Nahlásit
Evey
kde se bojuje?
S tím do TV nejdou. To je boj dvou chemických gigantů. Výrobců hnojiv a GMO osiv na jedné straně a výrobců pesticidů na druhé. Spotřebitel a divák TV je v roli prosťáčka, který to platí. V Evropě jsou GMO téměř ze hry a komplikuje se to BIO potravinama. Ale jde jen o peníze, ostatní je divadlo.
Evey
Zasáhne Vás nějak zítřejší stávka?
Budu u zákazníka o deset minut dřív, protože nebudu čekat na žádném přejezdu.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 14:12
- Nahlásit
Zasáhne Vás nějak zítřejší stávka?
jdu do práce pěšky *)
jinak do školy dorazí tak 5% dětí, tak bude celkem klídek
----------
*) ostatně jako vždy
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 14:48
- Nahlásit
Strejda
To je boj dvou chemických gigantů. A psalo se o tom někde?
Ale jde jen o peníze, ostatní je divadlo. O peníze jde přece až na prvním místě...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 15:28
- Nahlásit
Evey
A psalo se o tom někde?
Píše se o tom už dost dlouho, ale nevím kde a nečtu to. Musím to vždycky poslouchat u kafe. Dostanu to vždycky v koncentrované podobě a s použitím "odborných potravinářských výrazů". Takový slovník by tento server nesnesl.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 06:24
- Nahlásit
Jak jste tam na jihu viděli zatemění Měsíce?? U nás zataženo
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 06:35
- Nahlásit
Nakonec jsem do práce dorazila autem, na poslední chvíli jsem se domluvila s kolegyní. Je tomu tak dobře, nejsem si zcela jistá technickým stavem mého kola.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 06:37
- Nahlásit
Kde je Worick? Má neomluvenou absenci.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 06:45
- Nahlásit
Drakopes
Jak jste tam na jihu viděli zatemění Měsíce?? U nás zataženo - no, u nás taky nic... napřed se zatáhlo, to už tak kolem šesté a po půl deváté přišel slejvák... - takže taky nic... prý to mělo být nejdelší zatmění měsíce v tomto století...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 07:50
- Nahlásit
Ahoj, ahoj, už jsem zde Nějak moc práce, vůbec nestíhám, ale četla jsem
Stávka se nás nijak nedotkne, neboť nevytáhnu paty
Co psal Strejda o potravinářské válce - tak to jsem ale vůbec nezachytila a netuším, o co go...
Já ani nezachytila zmínku o zatmění měsíce, pondělní noviny mám dokonce ještě číst Tom není doma, včera jsem krmila večer já a koukám na velký měsíc: proč je ,,zatměný"?? - když jsem o tom nikde nic nečetla Vůbec jsem nechápala o co jde, jestli tam jdou nějak divně mraky, či proč takhle vypadá... Až teďka ráno to čtu na NETu Takže: viděla jsem to, ale jen jsem mrkla a nijak to nezkoumala...
Kessie
Tak jsem zvědavá, jak se ta vražda Tvé studentky vyvine, protože by mne zajímalo, proč si kohosi pustila do bytu, tedy kohosi cizího...myslím, že s ním byla domluvená, jelikož tam byla poznámka, že na něj přišli podle záznamů telefonních hovorů...Vyprovodila přítele na noční a dala si rande s nějakým magorem
Aby toho nebylo dost, na včerejšek do rána se tady zabil 21letý kluk v autě. Tedy přes pár vesnic, na známém místě nehod, syn pošťačky. Jeho mi líto není, byl to výlupek, kterému před pár lety bouchnula do ksichtu nějaká pyrotechnika - to ho bral vrtulník, pak si od kámoše koupil ojetého favorita - do týdne ho ,,zrušil" No a tohle měl dalšího křápa...Komu není rady...Průser byl, že s ním v tom autě jela 16letá holka - ta měla naštěstí pásy, takže po kotrmelcích (kdy on cestou vypadnul a zabil se) vylezla z auta a to vzápětí bouchlo A je to sestřenice našeho souseda, kterého zavalilo auto s kladama před dvěma lety. Nechybělo moc a obě sestry přišly o dítě... Už by tady ta série průserů mohla skončit
Včera bylo u nás nechutně horko, děsně dusno a bouřky byly v dohledu - jenže na Slovensku
Předevčíremměli kluci slíbenou večer delší prochajdu, jenže Tom musel jet ještě něco vyzvednout k Uh.Hradišti, tak nás po 18h. vzal, vyhodil nás v Kunovicích za Letem a my jsme po té cyklotrase šlapali do Ostrožské Nové Vsi. Nebyla to nijak dlouhá trasa, jen malinko přes 5km (kluci teďka v těch horkách nejsou schopní někam šlapat) ale bylo hezky pod mrakem, pokročilá hodina, kus lesem a pak kolem jezer, tak se vždycky odběhnuli smočit Kdybych si nevzala nové sandály, co mu udělaly puchýře na patách - tak idylka Přijeli jsme domů 20.30h. Kluci dostali za odměnu Pribiňáky Pak ráno: nikde nebyli - ukázalo se, že lítají kolem předního plotu, podle debilních výrazů a jazykách na patách to vypadalo na háravku. Nechtěli jít ani do pracovny, tak jsem to šla s nima před bránu omrknout a potkali jsme berňáka Goga na prochajdě s paničkou. To jsme se zakecaly. Čekaly jsme, co bude, protože se viděli snad před půl rokem. Berry na Goga vrknul a nic, Worick na něj naskakoval, ale Gogo je ještě taková mladá trubka, takže mela nebyla. Worku jsme musela usměrnit, ať toho laskavě nechá Pak jsme ještě nemohli najít Gucci, ale nakonec taky odněkud vylezla. Hoši absolutně odmítnuli snídat prakticky utekli od misek, tak sem to zbalila a už vidím, jde kolem Bobina s místním cvokem a galánem, takže to bylo jasné: vezli kolem železo do sběrny a hárá - a to ti kluci tak vyšilujou.... Kolem oběda se Berry pak pozvracel, tak už mi začal hlodat červík, jestli snad u těch jezer něco nesežrali? Ale nedělají to a měla jsem je pořád na očích a vypadali spíš pojašení, než otrávení - snad to bylo spíš z hladu... Večeři už snědli normálně, uvidím teďka snídani. Včera jsme byli u báby, vzali jsme kousek i Alfíka, ale je to už vážně špatné myslela jsem, že ani nedojde a budu ho muset ponést...No a u báby hrůza, děs - asi skončí v blázinci mamka i teta Ta byla vždycky totální kliďas a zpočátku obviňovala mamku, že je na bábu zlá. Teď už řve a nadává zrovna tak a neví si s bábou vůbec rady. A to tam jezdí na hodinu a půl - jenom jí dát večeři a uložit Mamka to má celé dny a co horší - celé noci
Dnes to vypadá zase na pořádný pařák...nic pro mne
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 08:43
- Nahlásit
Co psal Strejda o potravinářské válce - tak to jsem ale vůbec nezachytila a netuším, o co go...
Zkusím to nějak stručně, nevím jestli srozumitelně.
Ptal jsem se Evey, jako zastánkyně bio potravin a pracovnice v zemědělství, jestli sleduje vývoj ve válce potravinářů. Ta válka bez pozornosti medií (není to atraktivní téma) trvá už léta. Protože zásadně nevěřím novinám, tak taky nevěřím, že výskyt bakterie E Coli nějak souvisí přímo s bio potravinami. Očekávám, že se "bude muset" vyrobit a nakoupit velké množství antibiotik nebo zakázat dovoz něčeho někam nebo nakoupit technologie na ozařování potravin. O 36 mrtvých vůbec nejde. Si myslím.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 09:00 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
No a u báby hrůza, děs - asi skončí v blázinci mamka i teta Ta byla vždycky totální kliďas a zpočátku obviňovala mamku, že je na bábu zlá. Teď už řve a nadává zrovna tak a neví si s bábou vůbec rady. A to tam jezdí na hodinu a půl - jenom jí dát večeři a uložit Mamka to má celé dny a co horší - celé noci Chápu. Babička se takto starala o svoji tchyni, bylo jí 92 když umřela, naštěstí po psychické stránce byla v pořádku. Ale byla ležák, taky jsem jí chodila převazovat diabetické vředy na noze. Její syn, babiččin manžel byl už dávno po smrti, ale přesto se o ni pečovala, ač tchyně měla další 2 žijící děti. Ty přijely jen 2 x do roka na narozeniny a na Dušičky. Po její smrti přijeli ovšem velmi rychle, vyklidili její 2 místnosti se starožitnostmi a babičce neřekli ani děkuji. Je to už spousta let, ale dodnes, pokud je někde mimořádně potkám, tak přecházím na jiný chodník. Ale to není váš případ.
Strejda
Tak už tomu rozumím. Po ptačí a prasečí chřipce, přišla E-Coli. Za chvilku se "objeví" zase něco nového.
No každopádně, na tomto by mohlo být alespoň trochu pozitivní to, kdyby lidi začali víc poptávat českou zemědělskou produkci.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 09:40
- Nahlásit
worick
vyhodil nás v Kunovicích za Letem a my jsme po té cyklotrase šlapali do Ostrožské Nové Vsi
Jééé, v Ostrožské N. Vsi jsme byli na dovolené s partou, v tom autokempu. A do Kunovic jsme si udělali v rámci dovolené výlet do toho muzea letadel (teda myslím, že to tam je). Známej, kterej řídil kamošovo auto dělal při řízení kraviny (smyky a tak), takže se ten kamoš (co mu patřilo to auto) naštval, toho známýho i s jeho přítelkyní vyhodil s auta a šlapali z Kunovic do Ostrožské N. Vsi pěšky My už dávno u chatek, pohodička. Tomáš s tou jeho došli nas...í jak nikdy, ještě noc zůstali, ráno se sbalili a jeli dom
Ale jela bych tam znova na dovolenou.....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 09:51
- Nahlásit
MartinaBarney
takže se ten kamoš (co mu patřilo to auto) naštval, toho známýho i s jeho přítelkyní vyhodil s auta a šlapali z Kunovic do Ostrožské N. Vsi pěšky No jo, tak to bývá, chlap dělá kraviny a ženská za to trpí...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 10:10
- Nahlásit
Evey
No jo, tak to bývá, chlap dělá kraviny a ženská za to trpí..
No jasně. A co ty války, které byly kvůli ženským?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 10:33
- Nahlásit
Strejda
A co ty války, které byly kvůli ženským? A válčili nich zase chlapi... Proč se diplomaticky nedomluvili?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 10:40
- Nahlásit
MartinaBarney
Jééé, v Ostrožské N. Vsi jsme byli na dovolené s partou, v tom autokempu. A do Kunovic jsme si udělali v rámci dovolené výlet do toho muzea letadel (teda myslím, že to tam je). - jo jo, máš to správně Já se byla na jezerech koupat naposled někdy před 15 rokama, teď jsem tedy šla kolem, ale nepoznávala jsem to tam ani náhodou
Evey
No jo, tak to bývá, chlap dělá kraviny a ženská za to trpí... - já to tak nevidím.... ženské jsem nikdy v lásce neměla, přiznávám a protože k nim taky (bohužel) patřím tak vím, že jsou to potvory vychc..... A když je blbá a je s chlapem co je vůl, tak jí taky dobře tak. Každý svého štěstí strůjce Tím neříkám, že Tom je ve všem ideální....ale já se umím setsakra ozvat a garantuju Ti, že než by mne poslouchal, radši toho nechá Pokud by přeci jen ne, tak ho pošlu vcukuletu dopr....tam si může dělat, co se mu zlíbí...
Tak jak nikdy v životě nepochopím, jak může být ženská taková kráva a sednout do auta s přiopilým chlapem...pokud tam ovšem nasedne i s děckem, tak bych ji (pokud to přežije) zavřela až zčerná
Strejda
Oni byli nějaké války kvůli ženským...? Prosím tě, které?! (já jsem v historii úplný pablb....Ale co vím, války byli vždycky kvůli církvi, tedy rozumněj ,,pro prachy" To ostatní jsou spíše báje a pověsti ne?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 10:58
- Nahlásit
Ha, ha a kdyby jste se divili, co jsem dneska tak v ráži....druhý den šla kolem háravá Bobina, takže se u nás opět nežralo ...to znamená, že se s tím vařím a za dva dny to můžu zkysané vyhodit na kompost Šel kolem taky Gogo, tak jsme s paničkou zase hodily řeč, Bobina prošla bránou k nám, kluci za ní (Gogo nesměl) já pak, že teda jdu mrknout, kde jsou, blížím se k baráku a vidím Berryho přes dveře - v hale. To jsem si uvědomila, že jsem nechala pootvírané přes pracovnu do kuchyně....to už mě Berry zmerčil a letěl mi po chodníčku naproti, za ním mokré šlápoty, vlezu do pracovny a teď to vidím: všichni první vlezli do jezera, protože je vedro, pak Bobča chodila po celém, ale lautr celém přízemí, dokonce i první schody po podestu (tam to bránila Gucci ) a kluci ťapali jí v patách...tak si představte, jak to vypadalo Tři psi s mokrýma nohama a od hlíny, prošmejdí půl baráku. Dokonce obešli i stolík - po koberečku v obyvču Málem mně kleplo Ale musela jsem se tomu i smát, ten bordel byl neuvěřitelný No a pak jsem jim tedy dala jídlo, do misky jsem dala z jejich porcí i Bobině a ta malá potvora (kluci nežrali) se šla vrhnout i na jejich misky a když jsem jí v tom chtěla zabránit, tak se začala čertit, vrčet a i se ohnala, ale nekousla - to bych ji seřezala - takhle dostala jen vařechou přes zadek a už jsem ji hnala bránou ven....tohle mi teda dělat nebude U nás se o jídlo nebojuje a papulu si otvírat teprv nebude Vím, že za to nemůže, je to pes ulice, tak se musí o jídlo rvát, ale aby se ohnala i po mně, na to ať zapomene
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 11:14
- Nahlásit
Evey
taky jsem jí chodila převazovat diabetické vředy na noze - tohle dělám taky pořád - bába má pořád někde něco a mamka to nemůže (je jí blbě) Ono, člověk se o ní postará, je prakticky taky už ležák, mamka je schopná už tak akorát ji nějak postavit a posadit na tu židliWC - umývat, převlékat, krmit - jak nemluvně - to není problém, to by pro matku (babču) udělal snad každý - jenže ona už to nemá v té hlavě v pořádku, strašně pořád řve a to samé a pořád dokola, dokud to neuděláš znova (například:,,uprav mi polštář") jenže to není dobře ani když to uděláš třeba 10x po sobě a ona řve pořád dokola jak kafemlýnek:,,proč mi to neuděláš, proč mi nespravíš ten polštář, já potřebuju aby jsi mi upravila ten polštář!" Když po 15 pokusu odejdeš na dvůr, tak vydrží takhle hulákat klidně hodinu v kuse. A to by jsi řekla, že takhle vetchá stařenka neumí už promluvit...a ona řve tak, že je to slyšet zavřenýma oknama až ke stredovi vedle na dvorek Když si představíš tu bábu ,,Slunce, seno...." tak to je naše bába jako přes kopírák, doslova, ale ta byla ještě k smíchu....ta naše je tak o 50% šílenější - to si fakt nejde ani představit. Až když někdo přijde na návštěvu a vidí (co mu mamka říkala) na vlastní oči - to teprve kouká, co je vůbec možné s takovou bábou, mít doma za očistec....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 11:22
- Nahlásit
worick
Oni byli nějaké války kvůli ženským...? Prosím tě, které?! (já jsem v historii úplný pablb...
Já jsem taky jen pablb, ale něco se mi vybavuje s Helenou Trojskou.
|