Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 09:18
- Nahlásit

Já tedy taky tu tam Médina na záda otočím, fyzické násilí nepoužívám, vzhledem k mohutnosti srsti by to nemělo ten dopad, co bych potřebovala ...

Dlužím vám podrobnosti pana útěkáře z minulého týdne. Jak se Médi v pondělí zdechnul, tak v tom byl prakticky nevinně... Babi seděla venku s Bédinem, pak se vypravovala domů (= zavřít Médiho do výběhu a dát pryč židly nad schody, která brání Médovi utéct). Vynechala jednu nepodstatnou logistickou operaci - zapomněla Médiho zavřít... Ten se samozřejmě sebral a odešel... Chvíli trvalo, než babi došlo, že jaksi zapomněla Médiho zavřít, takže měl slušný náskok. Médi to pojal jako bojovku, takže vždy nechal babi a dědu přiblížit se na cca metr a pak zase zdrhnul... Fakt nechápu, ža ani za ty tři roky, co ho máme ještě babi s dědou nepochopili, že se mají sebrat, zastavit a případně odejít. Jinak ho prostě neodchytí. Zvlášť když jsou pak oba totálně v afektu... Mimochodem, jak byl děda nasr..., tak málem ukradl cizího berňáka Už chňapal po obojku, pes se nebránil, pak kouká, že pes má poněkud širší obojek a blízko stojící páreček se kouká trochu šokovaně :-D :-D

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 09:28
- Nahlásit

worick
Strejdo, Evey - vy s tím jistě taky máte ze cvičáku zkušenosti....jak to řešíte?
Všechno už jste napsali(y).
- Nás je hodně a všichni nepoužívají stejné metody. Máme zastánce svazarmovských parforsních metod i zastánce metod Rudolfa Desenského nebo Viktora Dostála. A docela početnou skupinu lidí, kteří používají jen pozitivní motivaci. Ještě jsem se nesetkal s tím, že by v přítomnosti psovoda někdo korigoval jeho psa bez předchozí domluvy. J8 bych si to nenechal líbit.
- Sally nemá ráda feny a někdy si neodpustí, aby jim to hlasitě nesdělila. V tom případě (po domluvě s majitelem seřvané feny) přijdeme k nim. Sally si musí lehnout a já pohladím seřvanou fenu. Pak je několikrát obejdeme. To stačí na to, abychom mohli společně na cvičáku cvičit. Na společné venčení by to nestačilo.

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 10:44
- Nahlásit

worick
Až budeš plánovat zahradu a něco se Ti bude od nás hodit....klidně přebytky dám, celkem dost toho vyhazuju na kompost. Něco se nemnoží, ale něco zase strašně moc Prdlajz! Vy si uděláte jednou výlet k nám a budeš ukazovat prstíkem a já Ti je nadloubám - jééé to jsi na mě moc hodná... to by bylo super, podívat se do Tvého ráje i když po víkendu doufám, že letos vůbec stihnu nějakou malou obnovu dvorku udělat... těch oprav je tam ještě docela hodně...

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 10:55
- Nahlásit

Strejda - jééé, krásný dort... a opožděně taky přejeme s Kessie všechno nejlepší!!!

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 10:59
- Nahlásit

Kessie
A co Kessie, už žere normálně?

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 11:08 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

MartinaBarney - teda s tím instruktorem je mi to líto... teď jsem dočetla všechny komentáře... a musím se vyjádřit...
- já bych s děckama v žívotě na raft nejela... ani s těma dospělýma, natož tak s nějakýma prckama... bude to znít hnusně a krutě, ale kdyby ta učitelka neumřela, stejně by ji trestně stíhali... a nikdo by se jí zřejmě nezastal... naše škola vydala už před několika lety doporučení, abychom s děckama na výlety nejezdili... a asi ví, co dělají... jsou třídy, se kterýma bych i na dva dny jela, s maturitními obory ano, ale s učněma bych první dva roky asi nejela i kdyby na kolenou prosili... cokoliv se děckám stane, tak odnese učitel... v tom je to povolání na prd...

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 11:10
- Nahlásit

Strejda
- teď jsem to pokazila já... aby mi žrala, tak jsem jí do granulek začala přidávat dobrůtky... tu jogurtek, tu trošičku smetany (doufám, že jí tím neškodím), teď i vývar a už papká... ale jsme obě šťastné... já, že žere a ona, že nemá samotný granule... a začala jsem přidávat i maso... když už jí bude rok, nemělo by to vadit, ne?

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 11:19
- Nahlásit

Kessie
začala jsem přidávat i maso... když už jí bude rok, nemělo by to vadit, ne?
Myslím, že maso nemůže škodit. Vet nedoporučuje kombinovat granule a maso, protože se tím ředí optimální dávka vitamínů, minerálů, atd. v granulích. Když k masu přidáš to, co v něm není a pes by to měl mít, tak neuděláš chybu. Někdo z toho dělá vědu a má laboratorní váhy a druhý extrém jsou vesničtí voříšci, co žerou zbytky od stolu a dožívají se v dobré kondici vysokého věku.

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 11:20
- Nahlásit

Evey - teda toho 10. června se toho semlelo hodně... jsem možná i ráda, že jsem se sem v tu dobu nedostala... asi by mi bylo hodně smutno...

jak jsem právě ve středu psala, že je v Brně pod mrakem - tak potom přišla šílená bouře... možná jste ve zprávách viděli, jak jsou Hustopeče zatopené... slízli jsme to i my (naše vesnice a taky naše zahrada a dvorek) ... cestou k domovu (to nám babička několikrát hystericky telefonovala, ať už přijedeme) jsme se prodírali šíleným blátem, které se valilo z okolních polí přes cestu a ty Hustopeče a vedlejší vesnici to zaplavilo totálně... a to přitom ta bouřka trvala jen hodinu... a taková škoda... v té době jsme zrovna dělali nové odpady... naštěstí byla potopa jen venku a neprošlo to i domem...

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 11:24
- Nahlásit

Strejda
Někdo z toho dělá vědu a má laboratorní váhy a druhý extrém jsou vesničtí voříšci, co žerou zbytky od stolu a dožívají se v dobré kondici vysokého věku. - jj, přesně tohle mi babička taky pořád říká... že s tím nadělám... ať dám Kessce knedlu a zelí a hotovo... - já bych nerada, aby jí něco chybělo... něco o tom načtu a o prázdninách vymyslím co a jak dál... - smetanu Kesska miluje nejvíc...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 20:02
- Nahlásit

Kessie
teda s tím instruktorem je mi to líto... teď jsem dočetla všechny komentáře... a musím se vyjádřit...
Já jsem taky právě četla všechny články a komentáře. To samotný svezení se na raftu po klidné řece mi nepřijde tak hrozný, pokud mají všichni vesty.
Mě zaráží to, že vůbec instruktor povolil klukovi skákat to vody v blízkosti jezu vzhledem k tomu, že polovinu dne pršelo, vzhledem k tomu, že kluk prý na sobě neměl ani vestu a vzhledem k tomu, že 13 letý děcka jsou celý nadšení z toho, že si mužou skočit do vody a tak nedávají pozor, jestli skočí jednou na to místo nebo jednou trochu vedle. Druhá možnost je ta, že tam kluk skákal přes zákaz....což ale nevím, protože prý mu skok byl napřed povolen.
Druhá věc, která mě zaráží je ta, že instruktor kluka nezachraňoval pomocí toho lana, které používají vodáci. Jak někdo psal někde v komentáři, že by měl instruktor mít přece zkušenosti s postupem zachraňování z jezu.
A poslední věc, nevím teda, jakým způsobem se získává instruktorát vodní turistiky, ale já bych dala podmínku nějakou určitou dobu praxe. Jako je blbý, že z toho viním jakoby kamaráda, kterej se snažil zachránit život klukovi a ted sám leží ve vážném stavu v nemocnici, ale myslím, že v tomto dost pochybil a tedy k ohledu na počasí a k ohledu na skutečnost, že je jez považován za velmi zrádný prostě skoky neměl povolovat. Zbytečná tragédie. To jen můj názor na základě toho, co jsem četla.

Vím, že mi do toho nic není, ale všimla jsem si té stránky na FB věnované Martině Volkové...co se jí stalo?! Jestli o tom, nechceš mluvit, tak to samozřejmě chápu.

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 20:50
- Nahlásit

Ahojky všechny po čase zase zdravim. Řešíme letní dovolenou samozřejmě i s Bárou. Nejdřív jsme mysleli Chorvatsko ale pak jsme usoudili že by ji trápilo vedro. Tak nás napadlo Lago di Garda. Co vy a dovolená? Dočetl jsem se, že nově může cestovat do zemí EU jen zvíře s čipem nikoli tetováním.

Taťka si konečně do práce pořídil kočku . Číča je úžasná . Je hbitá všude se motá všechno jí zajímá.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 21:00
- Nahlásit

Michall
Tak nás napadlo Lago di Garda
Kde to je?
Co vy a dovolená?
My plánujeme s přítelem Chorvatsko, ale tam Barneyho určitě brát nebudeme. Jediná dovolená, kam vezmeme Barneyho bude opět Rejvíz (jestli přítel nebude proti).
že nově může cestovat do zemí EU jen zvíře s čipem nikoli tetováním. Taky jsem to někde četla, ale na 100% ti to ted nepotvrdím.

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 21:17
- Nahlásit

MartinaBarney
Itálie ráj windsurfařů. My ovšem za lesy a na prochajdy.

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 22:02 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Tak hlásím změnu. Skončili jsme z Laga v Italii na Vranovské přehradě na Moravě u Znojma. Alespoň odpadne čipování, koupení klece do auta a vystavení mezinárodního vet. průkazu. Ještě to ale neni konečný ale pravděpodobný

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 22:03 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

MartinaBarney - já právě těm článkům v "novinách" moc nevěřím... ono je to nakonec vždycky ještě trochu jinak... kdo ví, co se tam semlelo a myslím, že se to ani nedozvíme a nebo jestli, tak až za dlouho... co se zodpovědnosti za žáky týče... já mám strach i z otevřeného okna, protože kdyby si někdo rozbil hlavu, tak za to budu moct já, jelikož jsem za to dítě v tu dobu zodpovědná... je to na hlavu... kdyby děcko normálně sedělo, nemohlo by si rozbít hlavu, ale naše zákony... proto vždycky jen kulím oči, když tohle čtu... bála bych se jít s děckama ze základky i jen na procházku k potoku... proč nepoužil lano netuším... právě je to o tom, že kdo ví, co za tím vším bylo a noviny napíšou cokoliv... nevěřím jim...
Martina Volková byla moje bývalá žačka... učila jsem v Kostelci u Holešova ze startu... byla jsem dva roky její třídní... - někdo ji minulý týden ze čtvrtka na pátek brutálně zavraždil v Hulíně... (já o ní tak pět let nic nevěděla, vždycky jen tak na facebooku sleduju cestu svých bývalých žáků...jak se mají, kam směřují...) - měla čerstvě po maturitě na OA. Právě taky teď zjišťuju jak žila a tak... ale je to hrozně smutný, mladá, krásná a hodná holka, celý život měla před sebou...

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 22:11
- Nahlásit

Michall - a co Slovensko? Tam by taky bylo potřeba všechno možné? jako čipování, klec a mezinárodní průkaz? O Tatrách jsem totiž přemýšlela zase já, ale nevím, jestli nám to v létě vyjde... kvůli té naší stavbě...
kočička je roztomilá... evidentně si rychle zvyká...

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 22:13
- Nahlásit

Michall - na Vranovské přehradě na Moravě u Znojma - tak to už je jen 80km od nás...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 23:03
- Nahlásit

Kessie
Martina Volková byla moje bývalá žačka...
Tak to je mi moc líto Dívala jsem se na tu stránku, která je jí věnovaná. Byla to fakt moc pěkná holka, četla jsem, že právě udělala maturitu...Je to moc smutné, jak píšeš....celý život před sebou. Doufám, že toho, kdo to udělal najdou co nejdříve, aby se nestala další taková tragédie!!! A já si radši do kabelky přihodím ten pepřák, co mi leží na stole už od Vánoc.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2011 23:20
- Nahlásit

To musíte zkusit....lepší jak učení na státnice

Napřed mi vyšel nějakej bílej pes, podruhé podle jiné fotky mi vyšlo, že se podobám stafordovi. Škoda, já doufala v berňáka

URL

worick
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2011 08:14
- Nahlásit

Michall
Tak já věděla jenom, že podle názvu je Lago v Itálii a když jsem to našla, tak si vzpomínám, že před pár lety byla u takového nějakého jezera sestřenka na dovče - ukazovala nám fotky A vy mezitím najdete Vranov Tam jsem byla naposled podívat někdy v roce 1991 Jezdili jsme tam s našima jako děcka na podnikovou dovolenou....Od té doby tam taky plánuju, alespoň výlet. Zrovna nevím jestli tenhle, nebo minulý víkend byl Vranov v Toulavé kameře - tak jsem to Tomovi navrhovala Písněte termín, třeba vás tam navštívíme My na dovču? S tím naším zvěřincem? Zapomeň..... Zrovna jsme o tom onehdá mluvili.....nelze
Kočenda je parádní - já zrovna, že Mikeš....a ona to holka
Kessie
někdo ji minulý týden ze čtvrtka na pátek brutálně zavraždil v Hulíně... - ježíš, co to tu holky zase máte To mne mrzí - hrůza! A v Hulíně! Já to vůbec nikde ve zprávách nezachytila, ani na NETu
Ta bouřka - co vám napáchala... Ještě vám to přidělalo práce...to je vždycky na prd Jinak na baráku, v zahradě....to je věčný boj Já si myslím, že u nás to taky nebude všechno dodělané jaktěživ - něco ještě není a už třeba olézá dřevo na zábradlí a mělo by se to renovovat Nevím tak kdo Nejsou lidi

Noemi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2011 08:37
- Nahlásit

Letos chystáme jižním Moravu také, poslední týden v červenci. Médiho vezmu s sebou až podle počasí, pokud budou hlásit tropy, tak bude doma, nebudu ho vláček v třicetistupňovém pařáku dvacetikilometrové výlety...Půl týdne bude Lednice, Valtice a pod a pak se přesuneme přes Znojmo na Vranov...

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:35
- Nahlásit

Noemi - jééé, tak Lednice je od nás jen 20km...

worick - a v šoku jsem taky byla, když jsem zjisitla, že naposledy ji viděli, když venčila svého pejska Kesi... http://zlin.idnes.cz/clanek.aspx?c=A110613_181355_ zlin-zpravy_sot - tady jsou nějaké informace...
- středeční bouřka nám to trošku zkomplikovala, ale nedali jsme se...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:53
- Nahlásit

Tak ,,Bobinu´´ z vyškovskýho útulku už si někdo vzal. To je tak, když taťkovi trvá než se rozhoupe...Ale jsem ráda, aspon už nemusí trčet v útulku a má se dobře. A takových ,,Bobinek´´ ještě může být.

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:00
- Nahlásit

MartinaBarney - jejda, to je škoda, hodila by se k vám a měla by milou a laskavou paničku... - ale je samozřejmě dobře, že už není v útulku...

worick
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:01
- Nahlásit

Noemi
a pak se přesuneme přes Znojmo na Vranov...
Kessie
Noemi - jééé, tak Lednice je od nás jen 20km...
A všichni se tam někde slezééém

Noemi - já si teda neumím představit, že bych dala kluky hlídat tchánům, kteří jsou ve věku cca tvých prarodičů Teda doma pohlídat to jo, ale někam ven, bych je s nima nepustila. Za jedno se neumí vůbec ke psům chovat a za druhé by je neudrželi Ono to tedy není tak, že by kluci nějak jančili na vodítkách...ale co kdyby se náhodou něco semlelo Stačí mi, když mamka jde bránou k nám a nenapadne ji první se rozhlédnout, jestli se neblíží kolem auto či motorka - to je reálné nebezpečí, že Worick kolem ní vyběhne ven a nedopadlo by to dobře

worick
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:07
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak ,,Bobinu´´ z vyškovskýho útulku už si někdo vzal...A takových ,,Bobinek´´ ještě může být - no, toho bych se opravdu nebála Vzhledem k módnosti berňáků, jich tam bude za chvíli plno

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:39
- Nahlásit

worick
Vzhledem k módnosti berňáků, jich tam bude za chvíli plno
Ono stačí jen sledovat stránky neziskovky Bernský salašnický pes v nouzi. To je pořád - další BSP fenka z množírny, daruji BSP z rodinných důvodu, daruji BSP - začíná být agresivní a podobný věci.....hrozný množství případů a většina psů ze Slovenska. A další BSP jsou pak třeba jen na dočasné péči, ale hledají domov pořád....achjo.

Neziskovka právě pořád tu sbírku na kastrace těchto zachráněných psů a pozvánka byla poslána i R. Desenskému. Ten, ale napsal, že at mu takové pozvánky už neposílají, že na žádné kastrace zdravých psů přispívat nebude a že si dá raději práci s hledáním zodpovědných majitelů.
Já teda taky nejsem pro zbytečný kastrování zdravých psů, ale lidi jsou bohužel a budou nezodpovědní a psů je takové množství.....No, jaký na to máte názor? Třeba v amerických útulcích běžně psi podstupují kastraci, aby se zamezilo dalšímu množení.

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2011 11:08
- Nahlásit

MartinaBarney
Třeba v amerických útulcích běžně psi podstupují kastraci, aby se zamezilo dalšímu množení. Tam běžně kastrují i štěnata, což mi tedy vůbec nelíbí.
Já teda taky nejsem pro zbytečný kastrování zdravých psů, ale lidi jsou bohužel a budou nezodpovědní a psů je takové množství.....No, jaký na to máte názor? Jelikož znám pár lidí co cíleně projíždí inzerce a hledají darovací dospělé plodné fenky líbivých plemen , tak jsem pro, aby je dávali do nových domovů vykastrované.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2011 11:24
- Nahlásit

Evey
běžně kastrují i štěnata, což mi tedy vůbec nelíbí.
No vidíš, na to jsem ale vůbec nepomyslela.

A kdo jedete příští víkend, nebo spíš nedělu, když jsou berňáci v neděli na Intercanis (spojen s Interfelis, Intercanis agility a Pro pet)??? Ještě nevím, jakej je přesně program a jestli jsou všechny výstavy v oba dva dny, ale v tu nedělu se asi chystáme.

<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání