| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 05:58
- Nahlásit
Strejda
Jestli víš, že to nestačí, přijmu Tvoji radu. Právěže nevím. Vet říkal, že by to vhodné bylo, ale konkrétní přípravek jsme neprobírali. Neznám to ani z vlastní zkušenosti, vůbec si nepamatuji, kdy jsem brala naposledy ATB, to muselo být ještě někdy na základce.
U psů jsem vždycky postupoval jak u lidí. Živý jogurt, kefír, acidofilní mléko, tvaroh Když ona je Elza trošku citlivější na mléčné výrobky.
worick
Snad to byla jen ta viróza...pak ovšem nechápu ta ATB Ráno se trochu "dusila", přišlo mi to jako kdyby měla v nosní dutině nějaké hleny a snažila se je "odfrkat" ven. Ale nos má čistý, nic jí z něj neteče.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 12:55
- Nahlásit
tak jsme včera byli na obědě U čarodějky. Kluci zaujali poloho přímo proti vchodu do zahrádky, Níloušek zkoušel vyděračskou pózu, jestli něco dobrého odpadne ...
Dneska jsem udělala k obědu cuketobramboráčky a kluci se mohou zbláznit. Ještě kousek .... prosíííím )
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 13:13
- Nahlásit
Drakopes
Dneska jsem udělala k obědu cuketobramboráčky a kluci se mohou zbláznit. To se nedivím, já je taky miluju.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 13:43
- Nahlásit
Tá ta Michall
Kde bydlíte? Někde v kempu? Původně jsem chtěli mít výjezdní stanici někde na Nových mlýnech, ale nikde nebyla vhodná kombinace... Teď mám zamluvené pěkné ubytování kousek od Vranovské přehrady, ale zase je problém se psem... Na druhou stranu nevím, jestli Mědvěda budu brát s sebou, pokud bude takové počasí jako teď, tak rozhodně ne. Navíc doma je mu dobře a vedlejším efektem je, že nutí prarodiče lozit venku.. Jakmile pes není doma, sedí na zadku před tv...
Včera jsem se vrátlili po týdnu z Maďarska z termálů (Gyor), Médi dostal od dědy pochvalu před nastoupenou jednotkou, celý týden se choval více než vzorně, protože dědovi doma nikdo nenarušoval výchovu . Celý týden (včetně výletu do Budapešti) jsem byli na tureckém kebabu a italské pizze.... Tradiční maďarská kuchyně "povýšila" na úžasnou nabídku: smažák, cordon bleu, plněná kuřecí prsa sýrem a osmažená, závěrem nesmí chybět obalovaná treska ... vše s hranolky...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 16:46
- Nahlásit
Noemi
Ano jsme v kempu.Právě kvuli Báře jsme zvolili tuzemsko a chatičky,kde může být s nami.Je to sranda,kam s ní příjdem,všude má plno kamarádů.Jsme rádi,že ji tu máme.
Ty maďarské ,nebo slovenské lázně už máme taky několik let v zaměřovači.Tak snad na ně dojde.
Jak proběhlo shledání,co dostal Médi dobrého na zub?Doufám,že jste mu přivezli pravý Uherák
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 17:07
- Nahlásit
Evey
Drakopes
Dneska jsem udělala k obědu cuketobramboráčky a kluci se mohou zbláznit
Noemi
Celý týden (včetně výletu do Budapešti) jsem byli na tureckém kebabu a italské pizze.... Tradiční maďarská kuchyně "povýšila" na úžasnou nabídku: smažák, cordon bleu, plněná kuřecí prsa sýrem a osmažená, závěrem nesmí chybět obalovaná treska ... vše s hranolky...
- baby, já vás roztrhnu jak žaby! - co to je totok?! To je prachsprosté týrání! Vy nevíte, že jsem na dietě?!! Já tady slintám jak bernardýn... No, nemůžu si zase tak stěžovat včera mi Tom koupil 5kg meruňek, mňáám
A Noemi!! To jsi nemohla špitnout, že jsi někde tady na tom našem konci světa?! To už jsi se mohla zastavit!!!
Přesně jak píšeš....říkali jsme si, že uděláme výlet na Vranov a ,,srazíme" se s Bářinýma jenže je pořád děsné vedro Teda dneska ne, dnes bylo u nás oblačno, bylo to mnohem lepší, ale zase Tom sekal louku a čekali jsme na auto s tím kamením a zítra tahat stehy... A na Míšu s Tá tou stejně nemáme kontakt
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 05:49
- Nahlásit
Tá ta, Michall
Je to sranda,kam s ní příjdem,všude má plno kamarádů. A vy kamarádek, že...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 07:08
- Nahlásit
worick
To jsi nemohla špitnout, že jsi někde tady na tom našem konci světa?! To už jsi se mohla zastavit!!!
Nemohla - Student Agency staví jen v Brně a pan až v Bratislavě ... Zpáteční lístkek byl za pusu, na co vozit auto....
Já tady slintám jak bernardýn...
To ale bylo myšleno velice negativně... Naprostá degradacemaďarské národní kuchyně
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 07:24
- Nahlásit
Tá ta
Ty maďarské ,nebo slovenské lázně už máme taky několik let v zaměřovači.Tak snad na ně dojde.
Jezdíme pravidelně na Pdhajskou - mohu doporučit, sice to tam nesnáším, ale účinky jsou evidentní...
Gyor byl též super - hlavně koupání a naprosto vymazlený program pro děti (asi většina z vás neocení), ale brácha se vyblbnul... Jen to jídlo, byla katastrofa.
Médi nic spešl neobdržel, před dovolenou došla nová várka granclí a asi tak milion sušených mlsek, pamlsků - takže je bez nároku... Jsem si tak zrovna říkala, že kdybychom třeba přestali s pamlsky, tak by začal třeba konzumovat i ty granule...:-D
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 08:31
- Nahlásit
Noemi
Nemohla - Student Agency staví jen v Brně a pan až v Bratislavě ... - hmmm, aha... Mi necvaklo, že kde kdo využívá veřejnou dopravu a nejezdí všude jen autem.. Ono je to kolikrát pohodlnější - nemusíš se nervovat, jen se vezeš
To ale bylo myšleno velice negativně... Naprostá degradacemaďarské národní kuchyně - jasně, jenomže jako týden hladová bych byla nadšená i z toho smažáku A blbý langoš...mňam ten bych si dala Ale tak snad tam měli i krom ,,mezinárodní kuchyně" pro tůristy - někde i tu svoji tradiční, ne?
Jsem si tak zrovna říkala, že kdybychom třeba přestali s pamlsky, tak by začal třeba konzumovat i ty granule... - víš co...já jsem teďka už 2x neobjednala žádné sušenosti - krom takového toho měkkého maska (co občas dám jako pamlsky a hlavně to mám na agility)http://www.mazliciostrava.cz/mazlici/eshop /1-1-Krmiva/74-2-Susene-maso/5/681-AKCE-Brit-care- Let-s-bite-Cod-fish-chicken-80g.........a vůbec nevidím v jejich stravování změnu Berunka nedostal sušené ucho minimálně 3 týdny...a nic, stejně nežere
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 08:50
- Nahlásit
Ale tak snad tam měli i krom ,,mezinárodní kuchyně" pro tůristy - někde i tu svoji tradiční, ne?
Právě, že ani ťuk - obcházeli jsme kde co a všude to samé, občas nějaká omáčka ale naprosto minimálně...
Chudák chlap se učil maĎarsky, abychom se právě v těchto lidových podnicích jakž takž dohodli a pak to ani nebylo kde uplatnit... Zato ale bylo všude plno náleven.
V info centru jsme se ptali obsluhy, kam se chodí najíst a oni tak rozpačitě poznamenali, že prakticky ven jíst nechodí...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 16:11
- Nahlásit
ad nenárodní kuchyně
A nedají s těmi polotovary vymáchanými ve friťáku pokoj a nedají.
.....
Sally už se uzdravuje a je to zásluha Nelinky a worick.
Minulý týden v pátek to vypadalo doslova hnusně. U nás je všechno nejhorší v pátek, protože vet ordinuje jen dopoledne. Worick navrhla řepíkový odvar. Na ten jsme nic nesehnali, ale měli řepíkovou mast. Nevím jestli léčí, ale chutná Nelince, takže ránu na krku, kterou nemohla olizovat Sally, olizovala Neli. V neděli bylo zlepšení viditelné a v pondělí nebylo s čím jít k vetovi.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 22:13
- Nahlásit
Noemi
V info centru jsme se ptali obsluhy, kam se chodí najíst a oni tak rozpačitě poznamenali, že prakticky ven jíst nechodí... - no tak je teda síla To by mne ani nenapadlo, že v Maďarsku budu muset škemrat o kus maďarského žvance
Strejda
Sally už se uzdravuje a je to zásluha Nelinky a worick - dmu se pýchou, že jsem trochu přispěla k Salinčině uzdravení a hlavně ať už nic takového nechytá a doufám, že teď nebude z té masti pro změnu blbě Neli U vás neroste řepík? Tady roste prakticky jako plevel, no jasně, že ne všude, ale konkrétně kolem našeho a v zahradě ho musím plet, protože se mi tu různě plevelí do kytek
Dnes jsem byla tahat stehy. Když pominu, že jsem byla objednaná na 12.30 a na řadu jsem přišla 16.30!!! tak ježíškriste - kdo říkal, že to nebolí!!!? Já myslela, že se počůrám, jenom jsem sykala. Ona sestra hned na začátku hlásila: ,,teď vydržte, bude to hodně nepříjemné" - a já:,,jakto? Vždyť mi všichni tvrdili, že to nebolí!?" No, to je teda pěkná blbost, bolí to vždycky.....a kdo vám tohle říkal? Tchýně Načež se sestry (byly tam 3) začaly řezat smíchy:,,no to je taky nápad, věřit tchýni!" Ale já mám hodnou tchýni....už mi to nevěřily A pak to začalo: tak ne aby si vzala nůžky se špičkou a tou špičečkou cvaknula steh (já se nedívala, jen jsem to cítila a sestra si to komentovala....ona veme taková ta doktorská kopyta nevím na co, s těma kulatýma špičkama a snaží se tu špičku narvat v té jizvě pod ten steh Já rostla na židli - doteď jsem se toho vůbec nemohla chytit a ona, koza, se mi v tom takhle šťourá Až u posledního stehu řekne:,,ne, já to tam nedostanu, já si musím zajít pro pinzetu a chytit si to!" Doma mi pak tchýně (několikrát šitá) říká:,,proboha, to jak ti dělala když to bolelo? To snad veme pinzetu, steh opatrně pozvedne a špičkou nůžtiček udělá cvak...." Když jsem jí to říkala, jen koulela očima A to nebyla žádná učnice, ta mohla být tak v mém věku... Snad klep, klep, klep....se tam dalších 40let nedostanu
Mám to ještě zalepené a doktor říkal, že nic do toho nechytat, ať to nepraskne - tak 14 dní ještě Ono to ani moc nejde. Chytit vůbec a když si tam jen tak volně opřu třeba hrábě, abych si je přidržela k té levé-levé tak to zabolí jak potvora...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 06:18
- Nahlásit
worick
ona veme taková ta doktorská kopyta nevím na co, s těma kulatýma špičkama a snaží se tu špičku narvat v té jizvě pod ten steh
Dělala to asi dobře. Takhle chtěli vytahovat stehy mému zlosynovi z kolena. Po prvním odešel, že to už umí, a že si zbytek vytáhne sám.
To, co popisuje Tvoje tchýně, se používá ve veterinární medicíně. Kdybys chtěla stejný postup, musela bys mít větší zuby.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 06:25
- Nahlásit
Salinka má narozeniny. Chtěl jsem jí, kromě obvyklých dárků, nechat zahrát v rádiu v oblíbeném pořadu Písničky od srdce.
Nedopadlo to. Jednak hrají jen písničky, které vybere jejich dramaturg a hlavně prý nehrají k šestým narozeninám. Tak ji nechám zahrát tady. Poslouchejte s ní, jestli chcete.
Tohle je písnička, podle které dostala jméno.
A tahle písnička se k nám taky stylově hodí.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 06:58
- Nahlásit
Jsem velmi rozladěna. Někdo se nám vloupal na cvičák a ukradl křovinořez.
Strejda
Sally už se uzdravuje a je to zásluha Nelinky a worick. No tak to je dobrá zpráva. My by jsme dnes měli dávat poslední dávku ATB a zítra jdeme na kontrolu.
U nás je všechno nejhorší v pátek, protože vet ordinuje jen dopoledne. U nás o víkendech a svátcích, viz. naše poslední nemoc.
Salinka má narozeninyVyřiď jí prosím, že jí přeji všechno nejlepší, hlavně pevné zdraví a spoustu legrace s pánem
worick
Když pominu, že jsem byla objednaná na 12.30 a na řadu jsem přišla 16.30!!!
To snad veme pinzetu, steh opatrně pozvedne a špičkou nůžtiček udělá cvak...." Tak bych to dělala já, jako naprostý laik.
To, co popisuje Tvoje tchýně, se používá ve veterinární medicíně. Kdybys chtěla stejný postup, musela bys mít větší zuby. Anebo dobrý vztah s veterinářem. Známá se při vaření řízla, bylo to na šití. Jelikož má k doktorům velmi velmi negativní vztah, tak zajela k vetovi. Ten se prý chvíli ošíval, ale nakonec ho přesvědčila a sešil jí to. Stehy si taky vytáhla sama.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 07:09
- Nahlásit
Evey
Někdo se nám vloupal na cvičák a ukradl křovinořez.
To bude stejná protipsí mafie, co u nás ukradla všechno uhlí a dřevo na topení.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 07:31
- Nahlásit
Strejda
To bude stejná protipsí mafie, co u nás ukradla všechno uhlí a dřevo na topení. To asi ne, neb křovinořez byl položen v přístavku (zamčeném) na vyskládaném dřevě. Anebo dřevo přijde na řadu později... A kromě toho topiva se Vám nikdy nic neztratilo, anebo v areálu nic cenného neskladujete?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 08:07
- Nahlásit
Evey
A kromě toho topiva se Vám nikdy nic neztratilo, anebo v areálu nic cenného neskladujete?
Ztratilo se nám všechno, co není za mřížemi, včetně fošen na lávce.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:18
- Nahlásit
Po dlouhé době zase všechny zdravím. Tedka bylo pořád něco, tak jsem ani neměla čas napsat. Proběhla promoce, přijímačky na VUT, ted jsem zařizovala Řecko a jinak pořád někde lítám.
Konečně jsme taky převezli ten velký mrazák od přítele k nám, takže mám maso pro Barneyho hned po ruce. Ale stejně tento mrazák půjde brzy pryč, protože už je starý a hrozně ,,žere´´. Takže k narozkám si od táty budu přát nový mrazák
Taky si mi mamka stěžovala, že na ni Barney vrčí, když má tu velkou morkovou kost a ona se k němu přiblíží. Tak jsem se jí smála, že v takové situaci kamarádí jen se mnou a s nikým jiným. Ale je fakt, že vrčet by neměl na nikoho.
Dokonce jsem Barneymu dala jednou tu psí paštiku s rohlíkem a kousíček té paštiky upadl za zem. A to se hned přihnal kocour a začal to tam očichávat. Barney si teda dožvýkal ten rohlík s paštikou a jak viděl kocoura, že tam očichává tu upadenou paštiku, tak mu dal jasné výstražné znamení. Kocour se sice zarazil, ale stejně mu to nedalo a začal paštiku znovu očichávat. To už jsem viděla Barneyho, jak se na kocoura dívá, pak zase zavrčel a ohnal se po něm. Barneymu jsem vynadala a kocoura jsem vyhodila, at ho zbytečně neprovokuje, když je Barney takovej lakoma. No, horší než s malýma děckama
A zatím ted zase mizím. Musím na plot přidělat tu zelenou zástěnu nebo jak se to jmenuje, aby nám sem neviděli sousedi, než se něco přižene......I když ve Vyškově bouřka za toto léto zatím fakt jednou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 15:27
- Nahlásit
MartinaBarney
Já jsem měla podezření, že jsi nahlásila nějakou zahraniční dovču a já na to zapoměla...Už jsem tři dny chtěla tady z ostatních tahat, jestli si nevzpomínají, jestli jste vy s LuckouM něco avízovaly? Ona taky nic Vždyť přestěhovaní už snad jsou úplně? .....že ona si válí šunky u toho bazénu, co vzpomínala, že tam je?! a nebo odjeli někam na tu dovču...????
Dneska hlásili nejvíc vedro - tak to naběhne tchýně, honem, honem něco dělat...jdou odvážet tu posekanou louku na kompost Chápete to??!! Vedro jak kráva, vichřice, že to lítá všude, bude se to vyhazovat, ale je nutné, to dělat od 10h do oběda.. Tchán se roky léčí s vysokým tlakem, už měl i malou mozkovou příhodu, ale ona bude pořád vymýšlet... Sama si stěžuje, že ji všechno bolí, bez toho, aniž by se ráno narvala ibuprofenama, nesleze z postele a nejde nikam, ale ,,furt zkůšá...." Včera jsme začali navážet tu šotolinu vpředu - teda vozí kolečkem Tom, já se to snažím rozhrabovat a rovnat. Dal si normu 10koleček denně (aby se neztrhal a mohl ještě hrát tenis ) tak nevím, jestlito nebudem vozit celé léto....je toho 24tun Asi vybyde ještě i na mně
Strejda
Salinka má narozeniny. - Sálí má narozeniny, my máme přání jediný, hodně zdraví, štěstí popřát - Sali na narozeniny..... A už žádné ohavnosti v kožichu!
Kluci, jak je teď zase pár dní vedro, tak za a) nežerou, za b) chodí a pokníkávají, něco ve smyslu:,,strašné vedro, něco s tím paničko udělej!" To mají po mně
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 20:22
- Nahlásit
Strejda
Salince všechno nejlepší a hlavně hodně a hodně zdraví!!!
Berni jde příští pátek na zákrok. udělala se jí bulka u cecíku, už po minulém hárání, tzn. půl roku zpět jsem si toho všimla. neroste to. při očkování jsme se s veterinářkou domluvily, že to vyoperuje a pošle na histologii, abysme věděli, co je to za sajrajt. pak podám hlášení
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 20:51
- Nahlásit
Janiii
udělala se jí bulka u cecíku - budem držet palce strašně moc a všechny (už i ten můj mrzák)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 20:52
- Nahlásit
Janiii
vyoperuje a pošle na histologii
Držíme palce
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 20:58
- Nahlásit
Drakopes
jéje Áji, je tam kousíček od vás nějaká velká bouřka zase vypadá, že vás trefí....
Strejda
možná i vás, je to ňáké velké...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 21:07
- Nahlásit
je tam kousíček od vás nějaká velká bouřka zase
nevím jak u Áji v Praze, ale u nás 40km od Prahy to teda třískalo pěkně. a strašná vichřice.
Držíme palce
budem držet palce
děkujem. výsledky budou pak za 14 dní, takže za 3 týdny budeme chytřejší. přemýšlím, jestli ji nechat zrovna vykastrovat, nebo počkat na výsledky, a pokud by to byl nádor, tak pak nějak pokračovat dál ... ještě to zkonzultuju a ten příští týden se poradím ještě s veterinářkou.
nemáte někdo nějaké zkušenosti? osobní asi ne, spíš tak z okolí ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 23:28
- Nahlásit
Janiii
nemáte někdo nějaké zkušenosti? osobní asi ne, spíš tak z okolí ... - mám, nedobré sestřenek křížená akita, umřela na raka mléčné žlázy v 11letech. Roky měla hrozné problémy s kůží-srstí, doktor jim říkal, že je to očividně hormonální a ať ji vykastrujou....ony pořád ,,že by štěňátka?" No a dopadlo to takto, tak jim ještě vynadal, že jim to říkal... Léčba složitá, pak už jen prodlužující, je stála asi 30 tisíc a bylo to utrpení pro ně i pro feňulu. Proto už jen při náznaku tohohle problému mi vstávají vlasy hrůzou To, že to neroste, by mohlo být snad dobré znamení, ono to jinak roste hodně rychle
Když jsem seděla 4hodiny v čekárně na chirurgii, tak do mně celou dobu hučel nějaký chlap, plus bylo, že byl koňák a měl psa Pak z něho vypadlo, že se roky léčí s leukémií a od té doby, co si sype marjánu do jídla tak má výborné výsledky. A že tak pomáhá i svým kámošům a známým - onemocnivším nějakou rakovinou. Nezkoušel to někdo i na psy? Já jen, abych byla připravená a znala všechny možnosti - tak jak se tu zrovna ptá Janiii
Teď koukal Tom na zprávy, jak vám to kolem Prahy řádilo a že prý co píše Ája?? Říkám:,,nic, neozvala se, zachraňuje asi chudáčka Alfího" Taky jim prý možná nejde proud... Poslední dobou je to s tím počasím pořád nějaké vyhrocené Bylo normální, že po horkém dni, přišla k večeru bouřka. Ale normální, ne taková kalamita a řada bouřek přes půl republiky.... U nás je děsné vedro, teď 26st! a fučí jak kráva celý den, teď se k tomu snad přidal i vichr s těch vzdálených bouřek....okna se nedají otevřít a pořádně větrat, protože pořá švácá jedno, druhé a furt dokola
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 07:17
- Nahlásit
V Praze byla super mela, začlo to kolem deváté (Nusle), a ješte kolem desáté byl všude mega rachot... Chudák Alfréd
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 07:19
- Nahlásit
Ráno jsem vycházela na vlak a divila jsem se proč je taková tma. Pak jsem identifikovala v dáli obrovský šedý mrak a blesky. Mé přání, abych to stihla na nádraží se nevyplnilo. Schytala jsem to v půli cesty, deštník jsem sice měla, ale zachránil mi tak akorát vlasy.
Janiii
Berni jde příští pátek na zákrok. udělala se jí bulka u cecíku Ach jo. Tak to držím palce. To čekání na výsledky bude hrozné, že?
nemáte někdo nějaké zkušenosti? S tímto díkybohu zatím ne.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 07:22
- Nahlásit
Janiii
nemáte někdo nějaké zkušenosti? osobní asi ne, spíš tak z okolí ...
Mám osobní zkušenosti, ale s lepším koncem než worick.
|