| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2011 08:30
- Nahlásit
Strejda
Když teď nemůžeš stříhat ploty, tak Ti posílám pár obrázků mých plotů. - jéžíš, jakový přesný střih.... máš na to nějakou mírku? My to všechno máme jak se u nás říká,,jak když býk ští" O tom ze zobu, se ani nebudu vyjadřovat - ten s tou dírou co vymírá veprostřed - ten budem muset nějak řešit, je to hnus
Janiii
nejlepší = samo a rychle roste, nepotřebuje to moc péče a nejlíp se bude i samozastřihovat??? - Tě asi zklamu, ale takový neexistuje
Můžeš mít tedy jen volněrostoucí řadu keřů, to jo, ale pokud chceš, aby Tvůj plot vypadal jako Strejdův - tak Tě stříhání nemine. Pak taky záleží, jakovou chceš konečnou výšku? Na vysoké (2-5m) se hodí buky, habry, javor babyka a myslím i ty smrky, do 2m je to zmiňovaný ptačí zob (při květu voní omamně medově - znáš někde z přírody), stálezelený tisový (roste pomaleji a ještě pomalejší je stálezelený buxus) - tam už se dá použít většina kvetoucích keřů: zlatice, pustoryl(jasmín)tavolníky, a i všechny ty ze skupiny:,,na vysoké ploty"
mahonie je stálezelená a vhodná na nižší, ale odkořenuje....jo, a teď jsem si vzpoměla, že na zahradnickém fóru se řešil teďka módní (nenáročný, rychlerostoucí) turkestánský brest (tuším druh jilmu) no a vlastně takové ty oblíbené řady tůjí (já je oblíbené nemám, ale třeba do městské zahrady....)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2011 09:14
- Nahlásit
worick
jéžíš, jakový přesný střih....máš na to nějakou mírku? My to všechno máme jak se u nás říká,,jak když býk ští"
Žádnou mírku na to nemám, všechno stříhám od oka. Ovšem u nás to není ,,jak když býk ští", ale jak když koza chčije. Dost času mi zabralo, než jsem našel správnou vzdálenost a správný úhel, aby to vypadalo rovně.
O tom ze zobu, se ani nebudu vyjadřovat - ten s tou dírou co vymírá veprostřed
Mám těch plotů a plůtků ve správě víc. Sem jsem dal jen ty, které jsou fotogenické. Ten s dírou jsem radši nefotil. A tůje, které máme skoro všude, jsem jako plevelnou rostlinu taky nefotil.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2011 10:16
- Nahlásit
worick
díky za vyčerpávající info. pokusím si zapamatovat, že se nachází na straně 357, abych to tu pak zpětně ze strany 2000 až to bude aktuální, našla
přeju všem pěkný víkend s vašimi miláčky a marodům brzké uzdravení!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2011 10:51
- Nahlásit
Janiii
až to bude úplně aktuelní, se klidně zeptej znovu - pořád jsou nové poznatky
Strejda
Sem jsem dal jen ty, které jsou fotogenické - no, to já bych veru nevybraua (lekce horňáckého jazyka )
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2011 11:55
- Nahlásit
Tak jsem tu po pár dnech v přírodě, na chatě na Šumavě
Bylo hezky - chvíli pršelo, chvíli byl hic (jsem vykoupaná seshora i zespoda :lol
Pesani příjemně otrávení čerstvým vzduchem, hroši nechcípli a zítra si jdu pro přírůstek
Doufám, že všem marodům už je dobře!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2011 22:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Tak jsem tu po pár dnech v přírodě, na chatě na Šumavě - na Šumavě bývá i hic? Já měla za to, že tam je tak maximálně 25st i v létě... To víš, já se tam nedostanu, já byla v těch končinách (Nové Hrady) někdy v 10letech a to si prdlajz pamatuju
U nás bylo dneska takové - ale takové vedro, že jsem myslela, že zdechnu. V telce říkali:až 32st! To bylo prosím u nás už v 10h ráno! (teploměr máme ze severní strany baráku a ještě za rohem) Nejpitomější nápad bylo plácat se tam od 12 do 15h Pak jsem utekla k bábě (mamka šla na pohřeb, tak jsem měla dozor) za Mendy, Mikinem a Alfčou a pak jsem se za barákem snažila nějak sebrat do 18h (jsem tam vytuhla na lehátku ) Jeli jsme na večeři a doteď jsme ještě pracovali venku(do 21.50) - to už bylo bezva, krásně vlahý večer (jdou bouřky, ale snad nás to mine)
Ve 20h volala šokovaná mamka, že mohl být další pohřeb!
Vytáhnula bábu před vrata na lavičku, aby s ní nemusela sedět v kuchyni kde je teď 38st! (musí se valit do kamen ) Vzala si tam i Mendy s Mikinkem, ať si hrajou kolem. Zahrádka je směrem k cestě mírně svažitá, sice bez spodního plotu, ale cca 30m dlouhá, takže takoví prckové tak daleko nejdou a nemusí se bát, že by jí zdrhnuli na silnici. Zahrádku z jedné strany místo plotu lemuje polorozbořené staré stavení, ale není až k babčinu domu, ale je tam průchod na takový plácek za ním a tam je mimo jiné i hospoda se zahrádkou (není to náměstí, je to jen takový travnatý plácek lemovaný barákama) No - mamka šla do kuchyně bábě pro pití a když vyšla před barák, Mendy s kocourem nikde. Bába pochopitelně nevěděla, tak mamka prošla zahrádku až dole, volala, nic, tak šla tím průchodem, kolem rozbořeného domu až na plácek k hospodě a tam se sousedů sedících na zahrádce ptala, jestli ty dva prcky neviděli. A jedna paní jí povídá, že před chvilkou si tam hráli, honili se. Tak mamka zase volala a šla zpátky kolem toho zbořeniště a nakoukla tam na rozpadlý dvorek a zavolala dovnitř, do toho domu. A zaslechla kňučet Mendy! Někde jakoby z nějaké díry. Tak volala na sousedy, že tam Mendy někde je, ale ona se bojí dovnitř sama jít Tak se jedna mladá paní nabídnula, že tam s ní vleze. Vlezly tam nějakou dírou a Mendy slyšely už jen malinko kníknout. Když se rozkoukaly zjistily, že plave!!!! v nějaké jímce a už ,,polykala andělíčky"- i se potopila! Mamka byla v šoku, ale ta paní duchapřítomně skočila na kolena, natáhnula se a Mendy odsud vyhrábla - prý už na poslední chvíli - už šla ke dnu a nedýchala! Neví, jak je to hluboké, ale kdyby přišly jen o pár vteřin pozděj, už by ji nenašli Kdoví, jestli by je napadlo zalovit v hnusné břečce, jestli tam náhodou nespadla..... Klepu se ještě teď, když to píšu Letěly s ní potom domů, honem s ní mamka třepala a umývala ji...a probrala se. Doufám, že z toho, jak se té hnusné vody nalokala, nebude mít nějaké zdravotní následky - ještě nemá hotové očkování Mamka je z toho zážitku dost špatná, celkem mám strach, aby ji z toho do rána ještě neranila mrtvice - horko, šok...
Ne, že bych vám to někomu přála, ale nemáte pocit, že u nás furt něco???!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2011 22:50
- Nahlásit
worick
Ne, že bych vám to někomu přála, ale nemáte pocit, že u nás furt něco???!
Jo, máte pořád něco
Já mam jen pořád nový a nový hrochy
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 07:22
- Nahlásit
worick
nemáte pocit, že u nás furt něco???!
Vydalo by to na jednu černou kroniku.
no, to já bych veru nevybraua (lekce horňáckého jazyka )
Když už na to přišla řeč, nemohla bys tady zazpívat nějakou horňáckou písničku? Samozřejmě ne od Pavla Horňáka, ale nejlépe pasteveckou, aby se nám hodila ke psům. To by ty Tvoje katastrofy trochu neutralizovalo.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 07:32 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
tak ta bouřka místo k Worick dorazila k nám - a ne jedna, celá série. V noci začalo to křápat kolem jedné, snad někdy k půl čtvrté jsem rozvazovala zábal kolem hlavy ... jdu spát. Venku je vlhké dusno, kdoví co z toho zase vyleze.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 07:45
- Nahlásit
Drakopes
Taky jsem tu měli bouřku - blesky a hromy lítaly dobře tři hodiny, chvilko vydatně sprchlo a pak tam nahoooře pustili k pinčesovýmu stolu nějakýho matlala, protože těch ledovejch pingpongovecj míčků co tu lítalo a jak dlouho? Neskutečný ! Mam tuning na autě
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 07:52
- Nahlásit
Drakopes
Dines
Asi jsme měli stejnou bouřku. Dokonce mě to vzbudilo, tak to už bylo opravdu nahlas. Jdu zkontrolovat auto.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 08:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
tak ta bouřka místo k Worick dorazila k nám - máš pravdu, jenom to nebyla ta ,,naše" - ta se rozpadla těsně nad náma, ale na vás šel jiný a mnohem větší chuchvalec! Blesklo mi i hlavou, že to jde na Prahu, ale byla jsem tak mimo z té Mendy, že jsem ani nebyla schopná pořádně myslet...
Worick s Tomem si večer v 9h hráli s balonem, Berry objevil starou kost a hlodal kousek ode mne, já dosazovala nějaké kytky do truhlíku před barákem. Ze sousední vsi se neslo duc, duc - měli tam zábavu po pouličním turnaji. Najednou se nad náma od lesa ozve rána jak kráva, ještě se to asi odrazilo od naší kamenné zdi vpředu - Berry chudák nadskočil a letěl směrem k boudě, kde zrovna Tom napouštěl u studny Workovi vodu, já jsem nadskočila a šla se podívat, jestli to snad někdo nevystřelil na ně a než jsem stihla říct:,,co to k...mělo znamenat?!" ozvala se od lesa druhá Bylo to od toho posedu, který je asi 400m od nás a od posledního domu tak 70m...ale těm to asi nevadí
Dines
a pak tam nahoooře pustili k pinčesovýmu stolu nějakýho matlala, protože těch ledovejch pingpongovecj míčků co tu lítalo a jak dlouho? Neskutečný ! -
Mam tuning na autě - a dopr...... fakt jo?? To by mně kleplo
Hroši - prosim Tě, ohol jim ty nosy vypadají, jakoby ti plesnivěli
Strejda
Když už na to přišla řeč, nemohla bys tady zazpívat nějakou horňáckou písničku - tos uhád, nemohla Když pominu, že to nejde tak za prvé neumím zpívat a nezpívám, za druhé jde folklor mimo mně, zpívá tchýně, tak se jí na pasteveckou poptám Ale naše je ,,ty Velecké zvony" od Čechomoru - ta je přímo naše. Ani my jsme nevěděli, že při použití přídavného jména se to takhle měnilo...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 09:02
- Nahlásit
worick
Když pominu, že to nejde
Ale to víš, že to jde. Foťákem nebo mobilem uděláš video, to dáš na Youtube a sem odkaz. A je to.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 09:06
- Nahlásit
worick - A myslela si, že chuděrko pocroumaná asi makáš a makáš... Co ten zadek, záda? Je to lepší? - Tak máme za sebou pekelný týden!!! V podstatě máme úplně hotovou celou druhou etapu naší práce - v pondělí přijdou dělat nové topení a v pátek nová okna... a už nás čeká jen koupelna... hrubým odhadem poslední čtvrtina naší letošní práce... tak snad i z prázdnin něco budu mít! Koupelnu nám přijedou pomoci moji rodiče a dneska jedeme vybírat koupelnový nábytek a umývadla s bateriemi... kachle už mám vybrané dávno... Záda bolí a bolí, ale říkala jsem si, že to ještě teď nějak vydržím - občas slupnu panadol - pomáhá mi to od bolesti - a až to budeme mít, tak srpen teda už bude pohodový a nechám si "opravit" i záda... nějak nemůžu stát rovně... bolí mě celá dolní páteř a kostrč... - ale není to vidět, jak říkáš, tak mám smůlu...
Jinak všem přeju krásnou dovolenou... od zítra přijde týden ještě pekelnější a asi nebudu mít vůbec čas sem nakouknout, tak za týden začnu všechno zpětně pročítat a popíšu naše pracovní "úspěchy"...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 09:20
- Nahlásit
Jak to tak sleduju, tak u Woricků se pořád něco děje a na Prahu a kluky Drakopesovy pořád chodí bouřky...nechci to zakřiknout, aby nám tu taky nepadaly ty pinpongové míčky, jak psala Dines, ale u nás už pěkně dlouho ani nesprchlo... Takový ten krásný teplý zahradnický deštík už by to chtělo, máme na zahradě praskliny!!! a to každý druhý večer zalévám celou zahrádku... Kessce vůbec bouřka nevadí, jak jsem zjistila, ale za to si pořád nemůže zvyknout na různý ohňostroje a rány a tady se teď pořád něco děje... nevím, jestli má tolik lidí narozeniny po sobě, ale každý týden se něco slaví a někdo střílí v sobotu v noci ohňostroj... to pak trpí nejen Kesska, ale i my ostatní... a to nás za dva týdny čekají Hody a týden na to tu bude slavný Motonálet - to je taky šílený hluk... tak snad si opravdu odpočneme v tom srpnu...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 09:24
- Nahlásit
worick - jééé, ještě jsem si vzpomněla... před domem se bavila babička s nějakou místní paní a my jsme šli s manželem a s Kesskou zrovna z večerní prochajdy někdy před týdnem ... a paní říká, že jezdí k nějaké svojí sestřenici (zřejmě už taky hodně starší dámě) na návštěvu do vesnice XY na Hodonínsku a že tam taky chodí paní se stejným psem, jako máme my a ještě s takovým velkým bílým... - tak si myslím, že jistojistě myslela Tebe... - a tu vesnici jsem uhodla už tehdy dávno, jak jsme se tu o tom kdysi bavily...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 09:27
- Nahlásit
worick a jak je na tom Mendy??? zvládla to? a co ten kocourek? Toho taky mamka nakonec našla?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 12:07
- Nahlásit
Kessie
a že tam taky chodí paní se stejným psem, jako máme my a ještě s takovým velkým bílým... - ty jóó to je náhoda, to je bomba! Jak se říká ,,svět je malej" To jsme určitě my, není pochyb
Mendynka byla prý večer špatná, asi ještě v nějakém šoku, byla neveselá a nechtěla nic jíst Ale ráno už prý dobré (asi se z toho vyspinkala, snad to na ní nezanechalo následky...) a strýc jí říkal, že se ale rychla otřepala a už řádí. Kde byl ve chvíli topení Mikin? - mamka neví Objevil se až když tahaly Mendy z vody - tak začal lítat kolem. Ta paní ho nesla za mamkou, jak utíkaly s Mendy domů. Potom dostal vyhubováno, že nepřiběhnul pro mamku o pomoc a nechal by Mendy utopit Asi byl leknutý a někde schovaný Nechci domýšlet, kdyby se v té hospodě dal s mamkou někdo i jen 2 minutky do řeči... Ach jo..Mamčina sousedka nabídnula, že mají doma nějaký dekl, tak to tam na tu jímku šly zrovna dát. mohly by tam vlézt i nějaké děcka, kočky atd. Vedle nás, tady na tom starém koupáku, taky před dvěma lety ukradli železné poklopy na šachty s vodou (betonové, některé i tři metry hluboké a teprve nevím kolik vody - takže bez šance vylézt!) - tak Tom jel za starostou, ať tam pošle obecní pracovníky, aby to něčím pozadělávali, než se stane neštěstí..
Jak jsem psala, že jsem odpoledne u báby byla se zvířectvem, tak ještě za mnou nakouknul odvedle strýc (má k babči branku a společné humno) zeptat se na prsty a říkal, že jestli bude Mendy hezká neví (nebo škaredá jak jejich Emča ) ale každopádně je to velice bystrý, chytrý pejsek....a mohlo být po...
Když jsem tady vzpoměla náš jazyk, nemluvil někdy ten student odvedle - na Tebe po jejich? Oni totiž mají to ,,ua" skoro všude (u nás už se to tak nepoužívá, hodně lidí mluví a už ne ,,můví" ) Např: ,,včéra sem moseu ponáhlat, protože už mně jeu vuak"
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 12:56
- Nahlásit
trochu jsem dospala noc, venku je dusno, obávám se, že zase něco dorazí ....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 13:15
- Nahlásit
Kessie
a tu vesnici jsem uhodla
Ty's tomu dala a s tou vesnicí. To nevíš, že měli čističku dřív než my?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 14:27
- Nahlásit
Strejda - jo, že bych teď začala hádat, kde bydlí Strejda??? - no, tak vesnice ne... asi už malý městečko, to je fakt... ale já pocházím z vesnice a čističku tam máme už minimálně patnáct let...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 14:49
- Nahlásit
Strejda
Kessie
Ty's tomu dala a s tou vesnicí. To nevíš, že měli čističku dřív než my? -Ty jsi to tááák podrobně studoval? Co tu o nás píšou, nemám nastudováno ani já musím se kouknout Nejsme městečko, ale klasická,,středisková obec" - tj. měli jsme tu krom různých obchodů, komunistický obchoďák a hlavně služby, základku a doktory
Zapoměla jsem připsat, že u nás teda bylo včera ne 32, ale 34st! Dnes je to snad o malinko lepší, protože pofukuje od severu. Ale Tom rozhodnul, že dneska prstem nehnem.....což jsem přijala s povděkem. Jen se modlím, aby někoho nenapadlo spáchat k nám návštěvu, neboť uklízet musí Tom a ten to už 3 den bojkotuje, tak je tu ale superbinec Snažím se alespoň umést podlahu, dokonce jsem včera vytřela kuchyň, utřu prach, vyměním myčku - ale není to nějak ono
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 14:49
- Nahlásit
Kessie
já pocházím z vesnice a čističku tam máme už minimálně patnáct let...
No dobře, tak jsme trochu zavostalý.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 16:45
- Nahlásit
my jsme byli snad poslední barák ve střední Evropě, kde ještě bylo v roce 1996 120V ...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 17:06 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Ahoj všichni. Zdravíme s Bárou a Tá tou z Vranova. Co se počasí týče, tak Worick podává podrobné zpravodajství, tak nebudu opakovat. Vejletíme, Tá ta kontroluje kvalitu místního piva, a Bára je už zničená. Včera jsme vyrazili a Bára si asi myslela, že jdem jen na krátkou prochajdu a totálně se zrušila. Běhala kolečka, aportovala a běhala prostě jak magor. Místní obsluha je vcelku příjemná a všude nás vítají s miskou vody. Včera jsme šli na rozhlednu a prodavačka říkala že dcera má taky BSP a jmenuje se Debbie. Hezká shoda. Bára se jmenuje v PP stejně. Nakonec si paní uvědomila že mají NO a ten se pro změnu jmenuje Bára.
Je to tu prima později se ohlásíme. Snažte se co nejméně na ty prázdniny zmrzačit. Ahoj Michall, který nemá heslo na svůj nick.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 17:09
- Nahlásit
worick
Ty jsi to tááák podrobně studoval?
Ale vůbec ne. To si už nepamatuješ, jak ses tady na mně vytahovala, když jsme rušili septik?
.....
Dnes naši Nelinku navštívila její matka se svým majitelem. Byla apatická, netečná a po zahradě se ploužila jak náměsíčná. Majitel říkal, že celou noc probděli, protože byla bouřka. Noc strávili na chalupě v odhlučněné místnosti, ale moc to nepomohlo. Když jsem řekl, že holky byly na zahradě, tak nám docela záviděl.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 18:28
- Nahlásit
Elza se zlepšuje. Nemá teplotu. Je jí o poznání lépe, odpoledne dělala velké bububu na svědky Jehovovy. Doktor pravil, že ve středu bude zdravá.
Kolem 5 hod. ráno tu byla velká bouřka. A nyní je velký hic ve kterém nejsem provozuschopná.
Strejda
Ptala jsem se veterináře na nějaký přípravek pro rekonvalescenci po užívání antibiotik. Říkal mi, že se to bere až po ukončení léčby. Kdyby jsi měl nějaký tip na dobrý přípravek tak sem s ním.
Já zatím našla jen tohle. URL
já pocházím z vesnice a čističku tam máme už minimálně patnáct let...
No dobře, tak jsme trochu zavostalý.
Tak to my jsme ultra zaostalý.
worick
To je mi zase příhoda. Snad se z toho Mendy rychle otřepe.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 20:43
- Nahlásit
Evey
Kdyby jsi měl nějaký tip na dobrý přípravek tak sem s ním.
Takhle vědecky jsem to nikdy nebral. U psů jsem vždycky postupoval jak u lidí. Živý jogurt, kefír, acidofilní mléko, tvaroh, ...Holky mají Pangamin bio. V tom jsou nějaká probiotika. Možná.
Jestli víš, že to nestačí, přijmu Tvoji radu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 21:35
- Nahlásit
Strejda
Živý jogurt, kefír, acidofilní mléko, tvaroh, ...Holky mají Pangamin bio. V tom jsou nějaká probiotika. Možná.
Jestli víš, že to nestačí, přijmu Tvoji radu. - já myslím, že by to stačit mohlo - mělo. Jinak by mně celkem zajímalo, kde tohle bere v přírodě vlk - předpokládám, že do Tesca nechodí Tím nechci snižovat vaši péči, sama jsem probiotika dávala, jestli by se třeba nerozjedl Worka. No, nerozjedl. A v tabletách. Jogurt, tvaroh ani nic podobné mi do huby nevemou Pouze ten Pribiňák.
Evey
To je mi zase příhoda. Snad se z toho Mendy rychle otřepe. - byla jsem tam a je dobrá, už o ničem asi neví, jelikož mamka hlásila, že spadla ze zahrady rozbořenou stěnou dolů, zase... Ten barák je od nás jakoby zakopaný do svahu
To je dobře, že je Elza už OK! Snad to byla jen ta viróza...pak ovšem nechápu ta ATB
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 22:22
- Nahlásit
worick
Jinak by mně celkem zajímalo, kde tohle bere v přírodě vlk - předpokládám, že do Tesca nechodí
Žere vnitřnosti své kořisti.
|