| Autor |
Zpráva |
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 06:57
- Nahlásit
worick
Já se neposmívám,ale směju.Jseš dobrá,že to sem vůbec dostaneš.Já sem nedám ani fotku.Od toho si vychovávám mladší generaci a musím ji pochválit.Někdy u PC trénují až do rána.Obdivuhodný.
Evey-Mě se zase aviváž osvědčila.Přidávám ji do všeho.Někdy i do myčky na nádobí.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 07:11
- Nahlásit
Tá ta
Mě se zase aviváž osvědčila.Přidávám ji do všeho.
Třeba místo koupelové pěny?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 07:27
- Nahlásit
ale jen tam prosím nedávej aviváž
JJ, to nehrozí - doma máme kvůli funkčnímu oblečení další hromadu na třídění. Jen musím dokoupit víc ponožek - tam mě strašně mrzí, že je nejde vyprat z aviváží, protože bych je potřebovala prát mnohem častěji než třeba trika...
Tahle bunda bude u rodičů, ne v PRaze. Rodiče aviváž vůbec nepoužívají (máme strašně tvrdou vodu).
Ještě k aviváži. Spoustu let jsem si myslela, že aviváž je něco, co se prostě musí dát ke každému praní. Jenže poslední dobu jsem to zkoumala a našla jsem spoustu názorů na to, že aviváž spíš škodí než pomáhá... Třeba na froté ručníky by teké neměla přijít vůbec, na trička apod.
Mimochodem máte někdo doma sušičku na prádlo, případně kombinovanou sušičku s pračkou?
Teď jsem potkala pár lidí, kteří si to velice pochvalují... Jenže jsem chtěla vystěhovat pračku z koupelny do vestavěné skříně v pracovně (už tam mám všechny vývody připraveny), takže bych asi chtěla něco kombinovaného (pračka i sušička v jednom spotřebiči). Jenže před deseti lety, když jsme kupovali naší současnou pračku, tak tyhle kombinované pračky zrovna dobrou pověst neměly.... Ale technika se stále žene vpřed, ne?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 07:35
- Nahlásit
MartinaBarney
Uplně se slyším, když poslouchám ten styl mluvení na psy nebo kočky Na kočky teda tak nemluvím, jen na Barneyho.
,,Bárníčku, no jdeme papaaat. No, anoooo. Pojď, honem. Ty se tak těšíš. To bude dobrůtka, co?´´
Taky, když mě jednou přítel slyšel, tak si myslel, že jsem se zbláznila - Tom se nediví už ničemu on si mně takovou našel Já totiž šišlám i na něho Jsem prostě infantilní ne z nějakým záměrem, ale prostě jsem Ale to si bude muset ,,šáhnout do svědomí" mamka, prý je to problémy v dětství...
Včera jsme po dlouhé době agilitili, byla tam pohoda, přišly dokonce sestřenky, tak jsem jednu poprosila, ať nás natočí. Hele agiliťáci jako Dines - vy se radši ani nekoukejte Jak už jsem psala: kluci to dělají ne, že by chtěli, ale že je nutí panička (a je to vidět ) Ale Berry to dělá s nadšením, on je pro každé blbnutí a blbne rád Worička to neba ostatně jako všechno (krom lovu) Umí to oba jen na jednu ruku, proto musím obíhat jak blázen (a ne stát uprostřed a navádět ) Proto je Worka možná tak pomalý, protože na mně musí čekat
Doufám, že tu s tím moc neprudím Naštěstí se to nezobrazuje jako fotky, tak to vůbec nemusíte ani otevírat
http://img192.imageshack.us/i/ljjr.mp4/
http://img132.imageshack.us/i/8f8.mp4/
Kruci, tak já tomu stříhnu konce, aby to nebylo tak objemné a místo toho (jak jsem zjistila) se to při ukládání právě zvětší! Už minule, když jsem spojila prochajdu v jeden celek, by to po sečtení mělo 150 a výsledek byl 220! Každé ukládání to nějak násobí a nechápu proč.....,,Soudruzi z NDR někde udělali chybu"......ale netuším kde
Noemi
Včera jsem si ve výprodeji v Alpine Pro koupila novou zimní softschellovku (bundu) - růžovo-bílou - já chci takýýý Dokonce i ty kupony mám, akorát se nikam asi nedostanu Museli by jsme sjet na nákupy do Brna a nějak se nic neplánuje...
Evey
No konečně jsme viděli všechnu zvířenu pospolu. - áno, to jsou všichni Ještě jsme dál na cestě narazili na uloveného myšáka, ale to mohl být i soused
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 07:49
- Nahlásit
worick
Dobrý.Worka je jak vítr a u Beryho jsem se zasmál.Přesně jak Bára.Rentgenuje tě očima co máš dobrýho a kdy bude pochvala.
Strejda
Co je to koupelna a ten název koupelová pěna ?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 07:54
- Nahlásit
Jé, vy už jste všichni tady No, než já to sesmolím...
Tak jak píše
Noemi na funkční oděvy se aviváž nedává, neb ucpává ty ,,póry" a tím likviduje funkčnost - a je z toho obyč hadra za hromadu prachů Ty ručníky - ty mně pěkně ser.. Tam když aviváž nedám, tak jsou jak šmirglpapír A to člověk nakoupí málem ty nejdražší, co trh nabízí Ale to nechápu, že vaši nedávají? - aviváž se dává právě kvůli tvrdé vodě, ne?
Sušičku nemám, mám ve sklepě mítnost se sušákem. Chtěla jsem sušák i venku, že bude nejlepší prádlo sušit na čerstvém vzduchu, ale Tom nadával, že něco tak ohyzdného jak sušák na zahradě - v žádném případě Má ji mamky sousedka a chválí si. Kombinovaná se tehdy neschvalovala tuším, kvůli vyšší spotřebě energie. Ale máš pravdu, jde to dopředu. Jak je to teďka nevím, ale na NETu jistě nějaké recenze najdeš A nejlepší jsou od přátel, co to mají - ovšem, nesmí to být ,,chvaliďupky" co Ti budou tvrdit, že všechno co oni mají a co si koupí - je prostě úžasné!!!! - v žádném případě neřeknou, že jim to už leží nepoužíváné půl roku v komoře neboť je to na prd - s tím vyrukují, až si to koupíš i Ty....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 08:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Tá ta
Co je to koupelna a ten název koupelová pěna -
Máme v koupelně vanu. Velkou vanu. Naposled jsem v ní ležela před cca 2 roky Kdyby se mně někdo zeptal, jestli si do koupelny kupovat velkou vanu pro dva, popřípadě s masážníma tryskama: ne, ser.e na to! Nemám na ležení ve vaně čas ani mně to nějak nebaví, přijde mi to jako ztráta času. Dám si rychlou sprchu a ležím nejraděj u telky s časopisem
P.S. velmi se ale osvědčila dvě umývadla - ty brát 100%
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 08:23
- Nahlásit
ad sušička
Nebožka pračka (Zanussi) byla se sušičkou. Použili jsme ji jen několikrát, když děťátka přinesla špinavé prádlo na poslední chvíli. Stejně to nebylo dobře usušené, prádlo nevonělo, atd. Nová pračka je bez sušičky.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 08:27
- Nahlásit
Noemi
Sušičku máme a doporučuji!Ale protože běží takřka denně,vybírejte opravdu s nízkou spotřebou proudu a taky je dobrý,aby měla odvod vody přímo do odpadu,ale není to podmínka.Jinak třeba za cyklus musíš vodu vylít.(zapíská si to na tebe)Taky mě napadlo,že je supr dát ven sušák s prádlem a pustit třeba psa.
Jinak jak píše worick není nad sprchu a dvě umyvadla.U nás úplně stejně.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 09:12
- Nahlásit
V Praze sice máme na balkoně šňůry, ale bydlíme ve třetím patře a u parku, takže je všude strašně holubů. Prádlo jsem tam měla za těch 7 let, co tam bydlíme, max 5 krát. A téměř pokaždé se tam vyskytlo nějaké peří apod.... (fůůůůůj).
U rodičů se suší venku. Aviváž jsme u rodičů přestali používat z toho důvodu, že jediný bonus proti praní bez aviváže byla vůně, jinak ani ň. Ručníky se neavivážují, protože právě tím, jak se obalí vlákno, tak aviváž sníží sací schopnost ručníku - někde jsem četla, že by se kvůli nasákavosti neměly ani žehlit.
Sušička - právě mi někdo líčil, že ze sušičky už kromě košilí nic nežehlí a tak. Na internetu je informací spousta, ale vzhledem k tomu, že moje druhá specializace je marketing, tak jsem u spousty diskuzí hodně skeptická, že se tam jedná o reálné uživatele a ne o nápadnou propagaci (jo - v určitých ohledech jsem strašně paranoidní....
Médiho prádlo na šňůře nezajímá, jako štěndo to tak 2x zkusil, zjistil, že se na to netváříme pozitivně a pak už dobrý. Na cíchy teda občas zálibně mrkne, ale jinak dobrý. Ale známí mají bernardýna a ten je naprosto vysazený na kalhotky a podprsenky :-D, zbytku se ani netkne.
Vana.... V Praze se připravujeme na rekonstrukci koupelny (měla být na jaře, ale nějak nestíháme výběr dlaždiček a tak....). Vleze se nám jak sprcháč, tak vana. O výřivé vaně uvažujeme také, ale je fakt, že jsem se nekoupala posledních minimálně 5 let, ale stejně by se mi hrozně líbil ten pocit, že kdybych chtěla, tak si tu výřivku pustím....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 09:52
- Nahlásit
K pračkám a sušičkám...
Myslím, že 2 v 1 nikdy nevěstí moc dobrého, raději bych tedy zvolila pračku a sušičku zvlášť.
Přes léto suším prádlo venku. Horší je to přes zimu, to ho musím mít v ložnici a to není úplně ideální. Proto bych sušičku brala, navíc prý pěkně vyfoukají psí chlupy.
Nežehlím! není třeba, když je prádlo dobře pověšené, tak jen poskládám a hotovo. Vyžehlím si vybrané kousky jen když je to fakt potřeba.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 09:54
- Nahlásit
worick
Včera jsme po dlouhé době agilitili
Jste šikovní. Těším se na další videa Myslím, že Barneyho by to taky bavilo. Jednou jsem se tímto bavila na zahradě, že jsem mu nachystala překážku na skákání.
Na vyškovském cvičáku ale ani možnost agilitit není a na cvičáku ve Šlapanicích u Brna už nový členy nepřijímají. Takže i kdybychom chtěli začít, tak máme smůlu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 11:06
- Nahlásit
Noemi
stejně by se mi hrozně líbil ten pocit, že kdybych chtěla, tak si tu výřivku pustím.... - jo, to je lákavé, kvůli tomu ,,pocitu" jsme si vanu pořizovali Ještě, že nás někdo varoval, že pokud se výřivka nepoužívá dost často, tak z ní pak po puštění vyhrkne smradlavá voda a taky to tam uvnitř začíná korodovat....alespoň mně to teďka neštve stačí, že dokola oprašuju tu vanu
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 11:43
- Nahlásit
Evey
Nežehlím! není třeba, když je prádlo dobře pověšené, tak jen poskládám a hotovo. Vyžehlím si vybrané kousky jen když je to fakt potřeba Moje řeč!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 12:30
- Nahlásit
worick
Ještě, že nás někdo varoval, že pokud se výřivka nepoužívá dost často, tak z ní pak po puštění vyhrkne smradlavá voda a taky to tam uvnitř začíná korodovat....
Sousedi mají malý domeček a vířivka by se jim tam nevešla. Tak ji mají na zahradě. Trochu posměšně tomu říkáme motorové necky. Používají ji často a někdy v nepochopitelnou hodinu. Když se k nám nastěhovala Neli, tak proti tomu často v noci protestovala, ale už si zvykla. Možná vířivka není špatná věc, ale nemám důvěru k té koncentraci chemikálií, kterými udržují vodu. Mají necky, kde se voda mění jednou za dlouho.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 15:05
- Nahlásit
worick
Hele agiliťáci jako Dines - vy se radši ani nekoukejte
Neblbni, první závody nás teprve čekají - tenhle víkend
Ale teda upřímně doufám, že tam předvedeme něco trošinku lepšího než vy na těch videích Ale Berry bypadal, že ho to ba, narozdíl od Worička - ale je jasné, že z jednoho videa se soudit nedá.
Mám být "mrcha" zkusit sem dát nějaké naše?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 15:11
- Nahlásit
Dines
Buď prosím natolik zákeřná.;)
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 15:30 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Michall
Teda to je solidarita toto
takhle jsme běhaly v létě (aneb trapčení na našich úplně prvních závodech - neoficiálních) - ještě neuměla kladinu ani Áčko:
http://www.youtube.com/watch?v=ikrXqmAoQQQ http://www.youtube.com/watch?v=aWmoZOS7Wq8
a takhle před cca měsícem:
http://www.youtube.com/watch?v=sc0f_l2BNvI + http://www.youtube.com/watch?v=LCIiOrhPA2Y (myslete si, že to bylo v kuse
http://www.facebook.com/v/165838680130247 (nevím , jestli se to zobrazí...
A jedno dnešní hroší přihodím
http://www.youtube.com/watch?v=bF4om0NvHu4&feature =player_profilepage
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 16:24
- Nahlásit
Nežehlím! není třeba, když je prádlo dobře pověšené, tak jen poskládám a hotovo. Vyžehlím si vybrané kousky jen když je to fakt potřeba.
miluji vyžehlené všechno - žehlím všechno (občas i ponožky )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2011 19:13
- Nahlásit
Drakopes
miluji vyžehlené všechno - žehlím všechno - já se vždycky zapřísahám, že už žehlit nebudu, že to stejně jako Evey
krásně vyvěsím a hotovo. Proto jsem nakoupila Tomovi do práce drahé nemačkavé košile....Pochopitelně žehlím všechno a furt, protože mi to nevyžehlené připadne jak jen tak napůl vyprané Ale párkrát se mi už stalo, že ven s psiskama jsem někdy potřebovala prádlo ze šňůry a tak jsem ho jen stáhnula a nežehlila Po prvním blbém pocitu se to srovnalo a pochybuju, že si někdo všimnul ´
Dines
Ale teda upřímně doufám, že tam předvedeme něco trošinku lepšího než vy na těch videích Ale Berry bypadal, že ho to ba, narozdíl od Worička - ale je jasné, že z jednoho videa se soudit nedá.
Mám být "mrcha" zkusit sem dát nějaké naše? - prosím tě, já to sem nedala jako ,,ukázku agility" ale ukázku toho, jak blbnem A nepomůže ani 30. video - je to přesně jak píšeš Berryho to celkem baví, ale nijak si s tím hlavu nedělá (aby to bylo správně ) hlavně, že si zablbne a kápne z toho nějaké kokčo Woriček je schopný klidně se v polovině sebrat a odejít si někde něco přechcat či přečmuchnout On to teda přeskáče - když s tím furt otravuju, ale přesně jak je vidět a jak se smál Tá ta - ,,je jako vítr" Většinou se mu směju i já, jak se tam znechuceně plouží...
Když to pejsanu baví, tak je to bezva - jde vám to krásně Ale mně by na žádné závody stejně nedostali, tak jsem i ráda, že to kluky neba, zase by to bylo škoda, kdyby byl Worka skvělý a nikde to nepředvedl a neužil si ,,svých 5 minut slávy" Vedoucí bordera Merry, tak ta je výborná, ta valí ako blesk Ale to je jedno z plemen, pro které agi vymysleli... Já nemám ani jedno z nich, jen jsem vymýšlela, čím kluky ještě zabavit a hlavně je to proto, aby se dostali do kontaktu s pejsama.
Hroši ......hroší mamka už si nevěděla rady, jak se zbavit těch 4 somráků, tak se schovala a dělala na ně bububu A pak jí na to děcka skočila, že je to bezva zábava a měla na 2 minuty pokoj
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 07:43
- Nahlásit
worick
Ale mně by na žádné závody stejně nedostali, tak jsem i ráda, že to kluky neba, zase by to bylo škoda, kdyby byl Worka skvělý a nikde to nepředvedl a neužil si ,,svých 5 minut slávy"
Tak předně bys musela začít sama u sebe. Ti, co to někam dotáhli, nepoužívají povel "tunel", ale "tánl". Víš?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:15
- Nahlásit
Strejda
Víš? - nevím Ale u nás je vážně šumák, co na ně žblebtám
Ale, ve smyslu - jaký psovod, takový pes - máš 100% pravdu
Teď mám jít s klukama na obhlídku a 10minut čumím s foťákem na ledňáka na vrbě a čekám až šlohne rybu. Už mi trne ruka, dlabu na něj
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 08:25
- Nahlásit
worick
Je vybíravej.
Čeká na zlatou...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 15:38
- Nahlásit
Tak jsme byli na poslední kontrole u veta. Všechno v pořádku, Prednison dobrat. A Barneyho jsem nechala zvážit a výsledek je: 37,5 kg!!!!! Jako docela málo. Já pořád tipovala tak 45 kg, že je to jako pes - samec. A taky na 45 kg jsem mu nastavila krmnou dávku a ted totok!
Jinak dneska u nás (a myslím, že skoro všude v republice) pěkný vedro. Chtěla jsem veta spojit s větší procházkou. Ale po kontrole jsme zamířili rovnou domů, podle toho jak měl Barney vyplázlej jazyk.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 17:03
- Nahlásit
MartinaBarney
Jinak dneska u nás (a myslím, že skoro všude v republice) pěkný vedro. Chtěla jsem veta spojit s větší procházkou - u nás by bylo taky, ale fučí vydatný severák. Doteď jsem makala a slibovala klukům hory doly, jenom ať neotravkujou Tak teď vyrážíme na prochajdu - asi zdechnu
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 18:21
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak to má stejně jako náš Bájoš, ten měl při posledním vážení 37 kg
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 19:50 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Mimina právě slaví jeden měsíc - to bude zase v áááálejích nablito
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2011 22:05
- Nahlásit
LuckaM
Tak to má stejně jako náš Bájoš
No, on měl právě při posledním 40 kg, takže 3 kg šla dolů. Ted nevím, jestli je to tím, že ho krmím 3 týdny tím sýrovým se zeleninou nebo prostě ty 3 kg shodil z jinýho důvodu. Váš Barney je vlastně jak starý ted?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 00:10
- Nahlásit
Dines
Mimina právě slaví jeden měsíc - gratulujem A kdy vlastně jdou taková nahatá mimina z domu?
to bude zase v áááálejích nablito -
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2011 06:18 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
MartinaBarney
A Barneyho jsem nechala zvážit a výsledek je: 37,5 kg!!!!! Na psa je to asi málo, ale nedokážu posoudit, Barneyho jsem osobně neviděla, tak nevím jakou má konstituci. Ale hlavní je jak se ti jeví, když ho prohmatáš - žebra, hřbet...
Ve středu dával přítel kázání sousedovi, aby si zajistil své 2 malé vometáky a nechodili furt k nám na zahradu. Plot sice máme, ale podlezou ho (chtělo by to podhrabové desky, ale to by jsme se nedoplatili ). Nějak se to minulo účinkem, soused šel na noční a jednoho psa nechal venku navolno. Jenže tento rezatec je známá firma - kleptoman. Ten se z něj stává ovšem jen v době hárání. V noci jsem ho 2 x vyháněla ze zahrady, protože mě Elza probudila svým povykem. Ráno jsem zjistila, že postrádám své nazouváky, které mám zvenku u dveří, připravené k rychlému použití. Přítel přijel z práce a vydal se je hledat, na louce nejdřív našel pytlík se slunečnicí, co jsem měla pro ptáky . A poté jednu botu. Jelikož je trochu vznětlivější povahy tak opět šel za sousedem, tentokrát už rozhovor měli asi možnost slyšet i sousedé ze širšího okolí... Cca za 2 hodiny přišel soused s botou o které jsem ani nevěděla, že ji postrádám. Mám tedy jednu levou a jednu pravou, nestejného druhu.
Loni mi na jaře mi zcizil holínky, tenkrát jsme našli jen jednu, takže jsem si musela koupit nové a po půl roce jsme našli i tu druhou.
|