Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2011 19:30
- Nahlásit

worick
Mám pozitivní, což vám může být ale šumák
Není nám to šumák

Já po dnešním vážení minihrochů zjistila, že Abbynka sourozencům odskočila o 20gramů - holt je to malej goliášek náš - byla poslední, zato ale do porodu dala všechnu energii (a že jí nemá málo) a porodila se skoro bez mamky přičinění - sama se vybalila, sama se očistila a sama se probila k cecíku - je to drak

Michall
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2011 19:57
- Nahlásit

MartinaBarney
Objednal jsem též pěnový.

Chtěl jsem se zeptat máte někdo nějaké oblíbené(které můžete doporučit) ubytování po Čechách kam se smí se psem a je tam příjemné prostředí na pěkné procházky?

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2011 20:04
- Nahlásit

Michall
http://www.penzionnacelnici.cz/penzion
osobně jsem tam nebyla, ale pořádají se tam poslední dobou psí akce a všichni si to chválí.

Michall
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2011 20:24
- Nahlásit

Dines
Díky zakládám si!!!

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 06:11
- Nahlásit

worick
nechce se mi mluvit s mamkou, protože bych jí vyčetla, že ji nehlídala. Určitě jí to taky mrzí a vyčítá si to, myslím, že je vytrestaná dost.
Jenže teď je blbé období, kdy je bába úplně mešuge a mamka z toho totálně nervy v kýblu. Tohle moc dobře znám, cca před rokem to prožívala má teta, nyní aktuálně kamarádka s babičkou (a navíc má podobně "psychicky stárnoucí" sousedku, nevím jak to lépe napsat).
Je opravdu neuvěřitelné co tito nemocní lidé dokáží udělat a vymyslet, jsou to neskutečné historky, bohužel většinou ne moc úsměvné... Lidé, kteří se o ně starají mají můj obdiv.

Tá ta
Možná se na to ani nekoukejte. Taky se nebudu koukat.

Dines
- sama se vybalila, sama se očistila a sama se probila k cecíku - je to drak Předpokládám tedy, že zůstává doma.

U nás včera bohužel černá kronika pokračovala, umřel kamarád co bydlel v mé rodné vísce cca 100 m od nás. Jelikož jsme se v posledních letech nevídali, tak jsem byla šokovaná, vůbec jsem netušila, že byl nemocný. Měl rakovinu s velmi rychlým průběhem.

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 06:25
- Nahlásit

Evey
Mužové, co jste nadělily ženám k MDŽ?
Naladil jsem novou TV stanici Prima LOVE.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 07:47
- Nahlásit

Taky se nebudu koukat.
Já blbec se musím podívat. Naštěstí jen na ten začátek. Nebudu si kazit den.

Jinak mi včera dovezli maso, takže jak jsem dojela ze školy, tak jsem se pustila hned na porcování. A večer si Barney pochutnával už na zelenině s masem. Já jsem u toho bohužel nebyla, protože jsem vezla zbytek masa k příteli do velkýho mražáku. Ale mamka mi psala smsku, že Bárník misku vyčistil jedna radost. Jsem věděla, že mě nezklame.
Akorát teda, když jsem rozdělovala kuřecí křídla do sáčků, tak už jenom ten smrad masa mi dělal zle (nesmrdělo to zkaženinou, prostě masem). Tak jsem zvědavá, co budu dělat, až třeba budu servírovat dršťky

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 07:59
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak jsem zvědavá, co budu dělat, až třeba budu servírovat dršťky
Ani nebuď zvědavá.

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 08:05
- Nahlásit

Musím se pochlubit se s novým kynologickým úspěchem.
Jak mi jistě potvrdí ůča Drakopesová, děti se nejrychleji učí napodobováním vzorů. Funguje to i u psů.
Na povel "Neli, ke mně" přiběhne úplně předpisově, to znamená rychle, radostně a v přímém směru, jezevčík Kryštof. Vzorně předsedne, naváže oční kontakt a čeká na pamlsek.
Případný dovětek ůči Drakopesové o vymývání mozků neberte vážně. Nacvičovali jsme pouze s pozitivní motivací.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 08:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Je opravdu neuvěřitelné co tito nemocní lidé dokáží udělat a vymyslet, jsou to neskutečné historky, bohužel většinou ne moc úsměvné... Lidé, kteří se o ně starají mají můj obdiv. - je to děs a hrůza a člověk si něco takového neumí představit, dokud nezažije
U nás včera bohužel černá kronika pokračovala - to je mi líto... když přijde něco takového, najednou i já (co si věk vůbec nepřipouští ) začnu přemýšlet o tom, že pic....ani se nenadám, najdou mi raka a za pů roku....no a jaká jsem byla....

Včera jsem k bábě už nešla, udělali jsme si jen okruh lesem, potřebovala jsem se vydýchat a být sama (kluci u toho nevadí, ti nemluví )

Dneska na třetí pokus čekám to maso. Už snad 3 měsíce kluci žerou a žerou pěkně, tedy tak, že bez řečí sní misku. Jsem nadšená Posledních 14 dní jedli i vmíchanou zeleninu. Akorát se neosvědčily těstoviny - Woriček má vyloženě rád, ale mají oba průjem. Takže jenom rýže. Ostatní obiloviny nechtěli, zase někdy zkusím. V poslední várce od řezníka byly hrtany. Pro MartinaBarney - nařezat to je hnus, jsou nechutné Ale jsou takové chrupavčité, tak by to mohlo být pro psy dobré. A tuhé. Tak mně bolely ruce, že jsem poslední dva nechala Tomovi, ať mi jde pomoct (tchán roky jako melouchy řezničil - zdědil to zase po dědovi) Ten za minutu přišel, že se mu zvedá žaludek, že je to hnusné a on to dělat nebude Tak jsem to musela nakonec dokrájet já, co se do 25let nemohla podívat na maso Tady je vidět, co je člověk pro ty své miláčky, přinášet za oběti Akorát na konci je taková koule s podkovičkovou kostí, co už nešlo rozřezat, tak jsem to dala jako ,,na kousání". Jenomže to vypadá jako ,,kus masa" tak to odmítnuli sníst. v tomto jsou fakt divní. Ani jeden nesní prostě kus masa. Když jim dám příklad: 500g kus krkovice, aby to snědli, tak to i okusí, ale nakonec to nechají ležet a už se toho nedotknou. Berry má rád větší kosti - Worick se jich ani nedotkne Jedině ta žebra, to je jistota, pro oba.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 08:28
- Nahlásit

Strejda
Mužové, co jste nadělily ženám k MDŽ?
Naladil jsem novou TV stanici Prima LOVE.
- Tom taky

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 08:39
- Nahlásit

MartinaBarney
A co pacient?

Strejda
Na povel "Neli, ke mně" přiběhne úplně předpisově, to znamená rychle, radostně a v přímém směru, jezevčík Kryštof. Vzorně předsedne, naváže oční kontakt a čeká na pamlsek. To znám. U nás je to sousedovic Hugo o kterém sousedka tvrdí, že absolutně neposlouchá a diví se jak je to možné, že za mnou přijde...
worick
Ostatní obiloviny nechtěli, zase někdy zkusím. Zkus třeba jáhly, jsou malinké, nedají se moc přebírat, to samé i kuskus. Do rýže jsem začala přidávat i pohanku a taky dobrý.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 09:26
- Nahlásit

Evey
Pacient si myslím, že se za pacienta ani pokládat už nedá Dobíráme postupně ty kortikoidy, ve čtvrtek na kontrolu.

Co si píšu s jednou paní na hafici.net, tak její fenka berňáka prodělala imunitní zánět mozku. Byly jí necelé 3 roky (ted bylo Letynce 6 let). V jejím případě to mělo ale těžký průběh. Během 3 týdnů jen ležela, nepila, nejedla. Různá vyšetření, majitelé už to chtěli vzdát a nechtěli fenku dále trápit. Nakonec, jí vet zkusil nasadit právě taky kortikoidy. Majitelé, že dají fence poslední šanci a jestli se druhý den nenapije, tak že jí nebudou trápit. Léky zabraly a na fence bylo vidět zlepšení....Takže Letynka žije radostný normální život. A právě majitelka od Letynky se tenkrát o této nemoci radila s paní Chovancovou (manželka předsedy KŠSP), paní Topiarzovou (poradkyně chovu pro MSK) a paní Peřinovou (chovatelka Letynky, v KŠSP má na starosti choroby a úhyny). A žádná z těchto, dá se říct, nejpovolanějších osob se s tímto onemocněním nesetkala. Toto mi bylo přeposláno mailem.
A připadne mi to divný, protože ti lidi se kolem berňáků pohybují roky, dokonce v knížkách o berňácích taky není zmínky o této nemoci, ať už je to imutní zánět mozku nebo zánět mozkových blan.
Ale fakt, co jsem četla články na netu, tak v každém byl jako náchylné plemeno uveden BSP. Dokonce i vet, jak jsem už psala, mi sám řekl, že k tomu mají BSP sklony (i když se to onemocnění neobjevuje často), a že má takových BSP pacientů víc.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 09:32
- Nahlásit

Tá ta
vypnula jsem to v tu chvíli, kdy jsem pochopila o co půjde

LuckaM
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 09:34
- Nahlásit

Evey
Milé ženy co jste dostaly k MDŽ?

V práci jsme dostaly medovník a bonboniéru a doma Tom měnil okno - tak to možná můžu považovat taky za dar

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 09:55
- Nahlásit

LuckaM
a doma Tom měnil okno - tak to možná můžu považovat taky za dar
To rozhodně. Já jsem vyměnil panty v kuchyni. To je skoro jak okno.

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 10:12 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

MartinaBarney
Já se s tím taky ještě nesetkala. Je dobře, že tvůj veterinář to hned a správně odhadl.

K MDŽ jsem nedostala nic ani v práci ani doma.
Když jsem se tedy doma zeptala přímou otázkou, tak mi bylo odpovězeno, že mi chtěl koupit kytku. Má už správně zafixováno, že pro mě jedině v květináči. Jenže prý nevěděl jakou, že by určitě vybral nějakou co už doma mám ... To určitě. Pořád mi nadává jestli těch kytek nemáme nějak moc.

worick
Kam chodíš na zahradní fórum? Bych potřebovala něco sehnat.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 10:44
- Nahlásit

Evey
Klasicky: zahrada cz. Ale možná jsoui lepší, já nějak nepátrala. Kdysi jsem potřebovala nějakou radu ohledně kytek a tohle mi vypadlo a už jsem zůstala. I když mně nebetyčně s...u Je tam děsná cenzura Kdosi napsal, že má děsného souseda, co mu háže hnůj přes plot a on si s ním neví rady. Já napsala, že je děsné mít souseda blba....pak na něco jiného - zase narážku na náboženství - a jsem na černé listině Každý můj příspěvek bedlivě lustrují a pokud objeví jedno nevhodné slovo, hned mně mažou. Dostala jsem fakt normoš i takové upozornění na mail (že mi budou nevhodné příspěvky mazat ) To by tady na psím, nepřispíval za chvíli nikdo

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 10:49
- Nahlásit

worick
no kouknu tam, uvidíme

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 14:35
- Nahlásit

Evey
- sama se vybalila, sama se očistila a sama se probila k cecíku - je to drak Předpokládám tedy, že zůstává doma.
Ani omylem
Ale nééé, je úplně příbuzná na oba moje samce, a navíc černá už mě nebaví A taky už je rezervovaná a na konci dubna si jí nová panička vyzvedne na Budějovický psí výstavě
Milé ženy co jste dostaly k MDŽ
Od dědy a otčíma jsem dostala krásné kytičky - u nás se to docela drží takhle tradice
Dostala jsem fakt normoš i takové upozornění na mail (že mi budou nevhodné příspěvky mazat ) To by tady na psím, nepřispíval za chvíli nikdo

Taknějak

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 14:44
- Nahlásit

Na povel "Neli, ke mně" přiběhne úplně předpisově, to znamená rychle, radostně a v přímém směru, jezevčík Kryštof. Vzorně předsedne, naváže oční kontakt a čeká na pamlsek.

Jakýkoliv mlsek výrazně zlepšuje sluch. Máme teď nejvzornější přivolání v celém parku. Akorát mají chudinky problém se ke mě přes ten dav ostatních přiběhnuvším psů probojovat pro ten pamlsek

Tá ta
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 18:01 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Drakopes
Jakýkoliv mlsek výrazně zlepšuje sluch
Jinak co se týka Brodu jsem sklerotik...la pardón

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 18:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Drakopes
Na povel "Neli, ke mně" přiběhne úplně předpisově, to znamená rychle, radostně a v přímém směru, jezevčík Kryštof. Vzorně předsedne, naváže oční kontakt a čeká na pamlsek......Jakýkoliv mlsek výrazně zlepšuje sluch. Akorát mají chudinky problém se ke mě přes ten dav ostatních přiběhnuvším psů probojovat pro ten pamlsek - s tím probojováním pro pamlsek to mají kluci stejné, ať je to na cvičáku nebo u báby s Alfem a Emou
Je to stejné jak u lidí - cizí člověk a jeho kokinka jsou vždycky atraktivnější než páníček. Mám to stejné. A taky si myslím, že psi poznají, kdo to s nima myslí dobře. Například Berry k naší vedoucí vůbec nejde i kdyby rozdávala nevím co
Dines
- sama se vybalila, sama se očistila a sama se probila k cecíku - je to drak. Předpokládám tedy, že zůstává doma.
Ani omylem...
- a necháš si tedy nějakého nahaláče nebo pak směníš z jiného chovu?

Kauza Vetamix no, je to zážitek, ba přímo thriler Maso nikde! Volám tam v 16h, co teda bude. Veme mi telefon nějaký chlap, tipuju majitel (ředitel) podle řeči a omlouvá se, že tu slečnu pro Moravu museli včera vyhodit, neb na to kašlala a samé reklamace. A že jsem asi 15tá komu se dneska omlouvá. Přebírá to nová slečna a znovu (potřetí!) to se mnou sepíše. No a bude to zase, až za ten týden (pokud to teda všechno bude ) ale dušovala se, že mi v úterý zavolá jak to vypadá. Jestli to zase nebude, tak už to fakt s..u Musím každý týden lítat a shánět maso Tady je malé řeznictví, pro psy těch zbytků má málo a zájem je velký

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 21:03
- Nahlásit

worick
Kauza Vetamix
Tak to je teda síla! Já teda natrefila asi na jinou slečnu pro Moravu, protože minulou neděli jsem poslala objednávku, toto pondělí mi ji potvrdili a v úterý hned dovezli.
Ale snad už vám to potřetí vyjde. To by už fakt nebylo normální.
A krmíš jenom čistě maso, zelenina nebo dáváš někdy i grancle? Zajímala by mě denní dávka pro Berryho a jeho váha, abych to mohla srovnat s tou naší jen tak pro zajímavost.

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2011 21:27
- Nahlásit

worick
- a necháš si tedy nějakého nahaláče nebo pak směníš z jiného chovu?
Nenechám ... a zatím nebudu asi nic nového přibírat - možná nechám doma nějakou holčičku s dalších vrhů - uvidíme
Budu muset holky dvě "novomanželský" zvážit - už jsou se samcema víc než měsíc, tak už by mohly být těhotné
A aspoň z toho jednoho vrhu čekám super sloníky - jen teda barvu nevím jaká bude
Ale třeba barvy tohohle vrhu jsou fakt super - ikdyž dvě jsou barvy neuznané, tak rozložení je bombový - žádný promíchaný barvy
Jen je ještě udat všechny

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 00:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
A aspoň z toho jednoho vrhu čekám super sloníky - aha, ty to chceš přeci jenom, vytáhnout na ty kapybary
MartinaBarney
A krmíš jenom čistě maso, zelenina nebo dáváš někdy i grancle? - protože jejich jezení masa nemělo nikdy dlouhého trvání, pořád dostávají granule k večeři (suché) a absolutně neprotestují. Připadne mi to, že je berou jako kokinko právě Ale měli jsme právě diskusi, že jestli budou žrát ten Vetamix, tak už další pytel brát nebudem a zkusíme i ty večeře (zbytek pytle bude v záloze) Dávka....no, už nejsou ve vývinu, tak to jsem to nijak zvlášť neřešila a nepropočítávala - hlavně proto, že málokdy tu misku snědli. Ale je fakt, že teď bych se měla nad dávkou zamyslet Granulí má Berry tu klasickou odměrku vrchovatou, toho jídla....tak 600g a často ani nedojídá. Připadne mi celkem hubený, oproti třeba loňské zimě. Nevážili jsme ani nepamatuju Ale když nedojídá, tak hlady snad netrpí - rozhodně nejí hltavě

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 06:52
- Nahlásit

Sněží.
Háráme.

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 07:18
- Nahlásit

Sněží.
Háráme.

Jak stručné a výstižné. Už se těším až budeme mít po hárání...Zataženo 4st.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 09:46
- Nahlásit

Evey
Sněží.
Háráme.
- platí pro obojí...
U nás 1st, prší. Včera jsme do tmy čistili zahradu (ještě tak 14dní a máme to a to tam nezahrnuju hrabání trávníků ) - tak jsem s klukama už na prochajdu nešla. A dneska zatím takto hnusně

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 09:49
- Nahlásit

U nás na jihu nesněží, cesty v pohodě, jen chodníky jsou jedna velká kluzajda...
máme tady ale 0°C...
Kess začala "zpívat"... už vím, o čem jste tu mluvili... do této doby jsem si to neuměla představit... je zavřená v chodbě a co hodinu ji pouštíme na vyvenčení na dvorek...

<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání