| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2011 22:21
- Nahlásit
worick
Třeba pojede Tom na služebku....
Nebydlím v Rusku.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2011 23:44
- Nahlásit
Tak jsem vyčetla, že ta steroid responsivní meningitida (forma, která se nejvíc objevuje) se léčí imunosupresivníma dávkama glukokortikoidů (= steroidy). Jestli to jsou antibiotika, to netuším Další formy meningitidy, virová, bakteriální a plísňová, jsou obtížně léčitelné a jsou na dlouhou dobu a podávají se vysoké dávky antibiotik. Pak se také meningitida může vyvinout u psů, kteří mají autoimunitní problémy.
Meningitida je život ohružující, ale pokud se na to přijde včas, tak se dá úspěšně vyléčit. Léčba trvá tak půl roku, kdy se léky pomalu snižují.
Berňáky nejvíc postihuje tzv. aseptická meningitida (vzniká právě na základě těch autoimunitních problémů). Hlavně se jedná o psi mladé do 2 let věku.
Toto bude mít nejspíš dopad na moje plány, protože s tímto onemocněním mi Bárníka neuchovní. Ale co o to, hlavně, že bude zdravej a čipernej.
Je to trochu kostrbatý, ale já jsem to brala všechno ze stránek v angličtině.
Jo, a Barneymu se nějak přilepšilo Je na tom líp než včera večer. Dokonce už dneska v chodbě řádil se svou peřinou až jsem mu nadávala, že se mu zvýší teplota Nic, čas spat. Internet už nechcu do zítřka ani vidět
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 06:00
- Nahlásit
MartinaBarney
A hodnoty, které na papíře vyšly jako vysoké jsou:
MCV, MCH, MONO, GLOB, ALKP. Mrknu na to jestli to rozluštím.
Hodnota UREA a CREA jsou v normě To je hodně dobrá zpráva.
MartinaBarney
Strejda
Maila pošlu, jen se ještě mrknu jestli nenajdu něco víc. Jsou to 2 knihy a každá má snad 2000 stran. Tak jsem to včera nestihla probrat.
Anebo nechcete si je taky stáhnout? Zdarma na http://www.ulozto.cz/hledej/?q=nemoci+psa+a+kocky . Jsou to 2 díly. Ta stránka co myslím je v druhém díle na straně 1618.
worick
Já se po borovicích dívala, ale malé fakt nikde nejsou. Ještě že Strejda nezklamal.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 06:15
- Nahlásit
Evey
Anebo nechcete si je taky stáhnout?
Už to stahuju. Ď
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 07:56
- Nahlásit
Evey
Já se po borovicích dívala, ale malé fakt nikde nejsou. Ještě že Strejda nezklamal. - stále mně nepřestává překvapovat Jakový tenhle člověk má záběr....
Strejda
Čéče Strejdo - na zahradnickém fóru je taky takový všeználek a všeuměl (myslím to v dobrém ) a ten člověk dokáže fundovaně poradit od kytek, přes medicínu, chemii, zvířata, nástroje, stavebnictví......nejseš to náhodou Ty??!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 08:02
- Nahlásit
Evey
Včera mi měli na druhý pokus po dalším týdnu přivézt ten Vetamix - nebudu Tě napínat - prdlajz. Potřebovala jsem odjet, volám, kdy to asi přivezou, baba mi dá mobil na řidiče - ten tvrdí, že mně tam nemá Volám zpátky ženské a ta:,,já vás hledám, ale tu objednávku nikde nemám, ona prostě není!" (minulý týden mi tvrdila, že ji tam má, ale nestihnou ji za den vychystat na rozvoz) Potom z ní vylezlo, že jim odešel jeden comp a že je možné, že byla tam. Nadiktovala jsem jí ji znovu a příští středu další pokus....Dnes musím jít zase shánět drahé maso k řezníkovi
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 08:27
- Nahlásit
worick
Čéče Strejdo - na zahradnickém fóru je taky takový všeználek a všeuměl a ten člověk dokáže fundovaně poradit od kytek, přes medicínu, chemii, zvířata, nástroje, stavebnictví......nejseš to náhodou Ty??!
Nevím, jestli se nemám urazit.
Nejsem to já, protože na zahradě umím jen sbírat psí bobky. Z chemie jsem procházel jen velmi těsně. Znám jen něco malinko z potravinářské chemie. V medicině chovám odpor k doktorům. Pokud máš na mysli hudební nástroje, tak si můžeme promluvit. Ke stavebnictví jsem byl dohnán okolnostmi a svojí neschopností domluvit se s meloucháři.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 08:56
- Nahlásit
MartinaBarney
Vysvětlení některých zkratek (MCV, MCH..) jsem našla zde URL, ale ty ostatní tam nejsou. Vpravo - seznam vyšetření a zvolit krevní obraz.
worick
K Vetamixu... no jsem tedy zvědavá jestli ti za to dají alespoň nějaký dáreček navíc. Jsem tedy napjatá co a kdy ti nakonec přivezou.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 09:35
- Nahlásit
MartinaBarney
Chtěla jsem ti poslat pár stránek z 1. dílu té knihy, kde je povídání ke krevnímu rozboru a pak tu stránku k té meningitidě z 2. dílu, ale má to 50 MB, to mailem neprojde. Máš možnost si tu knihu stáhnout? Nebo můžu poslat jen tu 1 stránku k tomu zánětu mozkových blan. Ale upřímně moc se z toho tedy nedovíš.
A jak je dnes? Je to lepší?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 09:38 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
Evey
Anebo nechcete si je taky stáhnout?
Díky, už to taky stahuju.
Na ten Labtest jsem včera taky narazila.
Jinak Bárníkovo častý močení se mi přestává líbit. Dneska to musim znova zkonzultovat z vetem.
Včera se byl vyvenčit tak v 1:00 v noci (vlastně dneska) s tím, že ve 4:00 zase vstanu a pustím ho na další vyvenčení. To jsou 3 hodiny - jen! V ty 4:00 lezu dolů do chodby a bohužel loužička na zemi. A mamka ho pak pustila, jak šla do práce znovu a to v půl 8.
Achjo, to jsem byla včera večer ráda, jak se Barneymu přilepšilo, aspon co se energie týče.
worick
Dnes musím jít zase shánět drahé maso k řezníkovi
No to je vrchol. Já se chystám, že nejspíš dneska nebo zítra objednám taky maso z vetamixu s tím, že v úterý to tu mám jako na koni. Navíc granule už mi vyjdou tak akorát do příští středy. To jestli by mi taky v úterý nic nedovezli, tak jako nevím
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 10:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Nevím, jestli se nemám urazit. - co by jsi se urážel, vždyť říkám, že to myslím smrtelně vážně. A co kecáš, že nerozumíš.....s výcvikem psů máš zkušenosti, máš je dlouho, tak jsi hodně zažil a co se tu probírá, ke všemu máš dobré podněty Ty jsi tu za toho chytrého, já za šaška
Tohle není zrovna veselá zkazka: od včera jsem se snažila objednat tu mamčinu číču na kastraci - povedlo se mi až dneska cca před hodinou.
Chystám se, že to zavolám mamce a než se rozhoupu volá sama:,,proboha, volej na tu veterinu! Ráno vidím kolem baráku tři velké vypasené kocoury, hledám Mikinu - nikde. Jdu dovnitř k bábě, za chvíli se ozve rána u dveří, vyletím ven a tam do rohu u dveří natlačená Mikina a kocouři kolem Ale co Miki celá orvaná, špinavá, jako by ji tahali někde po prachu - hrůza! To se nedá, vždyť jí snad něco udělají, je úplně šokovaná! Zavřu ji doma, aby na ni už nemohli ale hned ji objednej, jedem!" Dyť jo, už je na zítra objednaná
MartinaBarney
Já se chystám, že nejspíš dneska nebo zítra objednám taky maso z vetamixu s tím - tak já pochopím, že se může něco posr...., ale je to nepříjemné, když jsem měla balíčky přesně na den a s tímto už jsem jistě počítala
Jinak Bárníkovo častý močení se mi přestává líbit - já to psala na to vlákno, co jsi založila - moll - nemusí to být až tak divné a může to s tím souviset....ale říkám na rovinu, že tím pádem to ani dobré není a může to asi ledviny i vážně poškodit - jak psala před tím Evey Zánět mozkových blan u lidí je děs, nevím, jak moc to může poškodit psa? Bratránek ho ve 20letech prodělal a zůstal mírně ,,na hlavu". Nakonec se ve 30 oběsil u lesa
A únava - tak to je snad u tak závažného onemocnění naprosto normální...Strašně moc držím palce, ať z toho vyjde Barney bez následků
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 10:59
- Nahlásit
worick
nemusí to být až tak divné a může to s tím souviset
Četla jsem to tam. Jako, když se nad tím zamyslím, tak to s tím fakt může souviset. Včera jsem kdesi v nějakém článku četla, že nervy zasahují všude možně...
Teta prý měla taky jako děcko zánět mozkových blan. Chytla to vzduchem, ale vyléčila se.
Každopádně, jak se vrátím od veta, tak sem dám zase vědět
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 11:12
- Nahlásit
worick
Miki celá orvaná, špinavá, jako by ji tahali někde po prachu - hrůza!
Kočičí sex je sado maso.
MartinaBarney
Pevné nervy.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 14:16
- Nahlásit
Podávám hlášení:
Teplotu už Bárník nemá. Naměřeno bylo 38 Dostali jsme prášky - konkrétně Prednison 20. V sobotu jdeme na kontrolu. A to časté močení (to, že nevydržel ani 3 hodiny doma), tak to je způsobeno právě tím lékem, co byl podán Barneymu včera a ted po užívání tohoto Prednisonu bude taky hodně čůrat.
Ale mám radost, Bárník začíná být zase ten starej lumpíček
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 14:31 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
MartinaBarney
Ale mám radost, Bárník začíná být zase ten starej lumpíček
Když se nemůžu obout, protože mi v tom čubizny láskyplně brání nebo když mi u všeho překáží, tak je mám chuť někam zavřít. Ale když jim něco je a nepřekáží, tak to je hrozný. Jsem rád, že Bárníkovi otrnulo.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 14:35
- Nahlásit
MartinaBarney
Dostali jsme prášky - konkrétně Prednison 20 A jak dlouho je máte brát?
Ale mám radost, Bárník začíná být zase ten starej lumpíček SUPER
A neříkal doktor kde k tomu ten chudák pes přišel?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 14:40
- Nahlásit
Uf.Dobrý zprávy...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 14:45
- Nahlásit
Strejda
Ale když jim něco je a nepřekáží, tak to je hrozný.
Přesně tak. Když jsem si stěžovala, že chcu zpátky toho starýho Bárníka, tak mamka jen dodala: toho, kterej je divokej a všechno kouše, že?! Přesně toho Ale jinak, když byl zdravej a všechno kousal a pořád skákal, tak jsem ho taky měla chuť kolikrát někam zavřít.
Evey
A neříkal doktor kde k tomu ten chudák pes přišel?
Ptala jsem se už včera. Říkal, že berňáci k tomu mají zkrátka velkou náchylnost a může tam hrát svou roli i genetika.
Jo a ty prášky, zatím nevím jak dlouho. Dostali jsme jedno balení a to budeme mít na 10 dní. A uvidím, co řekne v sobotu na kontrole. Ale opět, co jsem vyčetla z článků, tak je to léčba tak na půl roku. No, zeptám se na to v sobotu.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 18:16
- Nahlásit
uff, už mám palce celé otlačené
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 19:04
- Nahlásit
MartinaBarney
- jupíííí, mám velikou radost s vámi... když měla tehdy Kess to kulhání a teplotu a byla moc unavená, tak jsem taky moc plakala a pořád chtěla zpět tu akční chlupatou skákavici... Takže Tvé radosti moc dobře rozumím, jen tak dál!!!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 07:38 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Tak švýcaři nakonec druzí. Boxer má až prapodivný počet hlasů. URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 08:05
- Nahlásit
Evey
Tak švýcaři nakonec druzí. Boxer má až prapodivný počet hlasů - před půlhodinou jsem to přečetla Taky mě to trochu překvapilo - tipovala bych zlaťáka nebo ovčáka. Boxeři byli moderním psem někdy v 80.letech. Stavbu těla má hezkou, to ano, ale ten zdeformovaný ksicht, chudák?! A taky nechápu, že tam místo berňáka je hladký salašník.....Ájo nečti to... - asi se víc hodí do pražských bytů Vůbec podle výběru plemen mi to připadne, jako bych se prošla městským parkem.....Že existuje Visla - to asi na vesnici nemá moc lidí ponětí, natož aby pro ni hlasovali
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 08:12
- Nahlásit
A ještě jsem si vzpoměla na častý obrázek - panička (a to doslova) s kočárkem, popř. už batoletem a na vodítku ridgeback, který výborně doplňuje image A jistě je z toho tento lovecký pes úplně happy....z toho vyžití
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:08
- Nahlásit
worick
A jistě je z toho tento lovecký pes úplně happy....z toho vyžití
O vyžití ridgebacka bych mohla povídat. Zrovna včera jsme se o tom bavili s přítelem. Samozřejmě každej z nás má jinej názor.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 11:44
- Nahlásit
Já mám v okolí dva RR a v pomalým tempu u kočárku si teda neumím představit ani jednoho. Jsou to strašný torpéda a chudák Barney jim nestačí
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 15:08
- Nahlásit
panička (a to doslova) s kočárkem
jednou jsme tohle zažili, kdy ta bláznivá ženská měla uvázanou háravku RR u kočárku a šla parkem! a chytala dítě z převrženého kočárku a hrozně se divila ...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 15:11
- Nahlásit
tam místo berňáka je hladký salašník
já tam mám snad na všech fotkách klasického chlupáče ... ale možná koukám jinam
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 15:53
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak co pacient?
worick
A jistě je z toho tento lovecký pes úplně happy....z toho vyžití A panička se pak převelice diví proč jim ten pes pořád demoluje byt...
Doufám, že vydrží takové pěkné počasí i na víkend.
Co máte v plánu? Já zítra cvičák a pak bude asi třeba zahájit nějak nenásilně jarní úklid.
Sejete už někdo nějaké semínka (rajčata, petůnie atd..), přemýšlím jestli není brzo?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 16:04
- Nahlásit
Evey
Tak co pacient?
Myslím, že pacient vypadá dobře
[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]
Dneska bych ani skoro nepoznala, že je nějak nemocnej. Právě jsme se vrátili z krátké procházky. Jakmile jsem vzala do ruky obojek a vodítko, tak měl radost jako obvykle. Po zahradě taky lítal. Jen teda to čůrání po lécích...V noci jsem vstávala ve 2:00 a to jsem ho slyšela už kňučet, takže jsem z té postele vystřelila takovou rychlostí, že se sama sobě divím Další vstávačka v 4:30, a to už byla v chodbě bohužel loužička.
Přemýšlím ale, že ho dnes nechám už přes noc venku.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 16:18
- Nahlásit
Evey
Zítra máme taky cvičák a v neděli se chystáme na srazík psů. Zjistila jsem, že jedna paní v Jablonci organizuje hromadné venčení každou neděli, takže se chceme připojit...to bude Barney v sedmém nebi
Zato dnes jsem měla parádní den Od rána má Barney běhavku. Už asi 10x kadil a lítala z něj skoro voda. Měli jsme jít na přeočkování leptospirozy a borelky, ale když jsme tam dorazili, tak mi bylo řečeno, že s průjmem mi ho nenaočkují - nějak mi to nedošlo, že to může vadit. Takže místo původního plánu Barneyho rektálně vyšetřili, něco mu píchli a ještě jsem dostala veterinární dietu a než jsem se stihla rozkoukat, měla jsem před sebou účet skoro na tisícovku. Pan doktor z něho vytáhl kus nestrávené kosti - včera ho měla na hlídání mamka, tak bůhví co mu dala Já osobně bych jednodenní průjem asi nijak neřešila, ale bylo mi řečeno, že je potřeba ho do týdne přeočkovat a do tý doby musí být v pohodě. No a cestou zpět k autu se mi stihnul ještě parádně posr.t doprostřed chodníku. A teď si to sbírejte, když to víc teče, než drží Takže jsem vyházela na chodník balení papírových kapesníků a snažila se spoušť zlikvidovat - no pohled na mě musel být náramný (Doufám že u tohoto příspěvku zrovna někdo nesvačí)
|