Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 297 . 298 . 299 . 300 . 301 . 302 . 303 . 304 . 305 . 306 . 307 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 09:57
- Nahlásit

worick
Já bych měla dávat podle návodu na obalu 300g denně granulí. Ale dávali jsme pokaždé plný odměrky, tak to vyšlo tak na 450-500g.
Ted, co jsem začala krmit masem, tak mi vyšlo 900g denně, na 45 kg, při 2%. Tak jsem právě zvědavá, jestli to bude stačit nebo nebude. A dneska ho musím zvážit u veta. Barneyho váha mě zajímá už dlouho. Těch 45 kg je jenom můj odhad. Ale myslím, že nebudu daleko od skutečnosti. Barney je totiž takovej drobek podle ostatních berňáků
Jo, a čekala jsem, že při přechodu na maso bude průjem až to pěkný nebude a ono nic!!! Tak buď to ještě přijde nebo se tomu vyhneme uplně. Dneska to musim zase vysledovat

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 11:46
- Nahlásit

MartinaBarney
Berry míval dospěláckou váhu 48-52kg. Teďka opravdu nevím, ale bude to asi pod těch 50. Má tedy silnější konstituci - je takový podsaditější, ale je to i tím, že je proti ostatním samcům taky nižší. A to bude asi tím, že nechtěl pořádně žrát od malinka Sem ho přechválila - dneska nechal skoro polovinu misky Woričkovi. Ale večer prý granule sfutrujou všechny. Dělali to tak, že tak pětinu nechali a vyměnili si misky. Teďka prý dojídají každý svoje

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2011 15:27
- Nahlásit

Tak jsem od veta doma. Všechno v pořádku. Za 14 dní na kontrolu. A kdyby se to náhodou trochu zhoršilo, tak mám zvýšit dávkování léků. A kdyby se to zhoršilo hodně, tak mám jet radši rovnou do Brna na veterinu, protože náš vet tu příští týden není a jedná se o vzácnou nemoc.
Taky jsem se s ním bavila o tom, že Letynka měla taky imunitní zánět mozku. Na to mě vet upozornil, že je to vlastně to samé jako zánět mozkových blan. To jsem nevěděla totiž. No a řekla jsem, že Letynčina majitelka to řešila s lidmi z Klubu salašníků a nikdo to nezná. A vet mi na to kývl, že je pravda, že to nikdo nezná (nebo spíš málo lidí o tom slyšelo), dokonce ani většina veterinářů o této nemoci neví. A že vlastně o této nemoci se běžně neučí při studiu veteriny.
Tak jsem mu dál povídala, že ani v knížkách o plemeni nic není, ani na stránkách klubu salašníků o tom není zmínka. Jen, co jsem našla odborné články, tak že jen v nich je berňák zmíněn jako jedno z náchylných plemen. Na to mě vet opravil, že ne jako jedno z náchylných, ale nejnáchylnější plemeno.

Kessie
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 06:36
- Nahlásit

MartinaBarney
ak jsem od veta doma. Všechno v pořádku.
to je výborná zpráva! Gratulujeme a hlavně pevné zdraví přejeme!!!

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 07:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak jsem od veta doma. Všechno v pořádku - je fakt dobře, že máš veta, co na tohle přišel, nedělal milion jiných vyšetření a mezitím by se to mohlo zanedbat. Vážně štěstí
...tak že jen v nich je berňák zmíněn jako jedno z náchylných plemen. Na to mě vet opravil, že ne jako jedno z náchylných, ale nejnáchylnější plemeno. - nestraš
Bohužel to bude daň za to, že berňák byl ,,znovuobjeven" v počtu už jen několika jedinců a pro další chovy to byla malá genetická základna, s pravděpodobnou příbuzenskou plemenitbou....

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 07:12
- Nahlásit

MartinaBarney
A vet mi na to kývl, že je pravda, že to nikdo nezná (nebo spíš málo lidí o tom slyšelo), dokonce ani většina veterinářů o této nemoci neví. To je škoda... spousta psů by se dala zachránit...
A že vlastně o této nemoci se běžně neučí při studiu veteriny. Však jsme to ani my nenašli v těch jejich knížkách.
Máte je prostudované, našli jste tam něco zajímavého?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 08:45
- Nahlásit

MartinaBarney
Supr zpráva, tak jen tak dál!

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 08:58
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak jsem od veta doma. Všechno v pořádku.
Jsem rád, že je všechno v pořádku. Vrtá mi hlavou, jak bych přezkoušel našeho veta, jestli by reagoval správně, jak ten Tvůj.

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 14:53
- Nahlásit

Strejda
Dej mu hádanku. Příznaky a ať hádá.

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 15:35
- Nahlásit

Michall
Dej mu hádanku.
Ty, já Ti nevím. To asi ne. Provozního veta dráždit nebudu. Ale máme dva vety v rodině, těm bych hádanky dávat mohl.

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 17:46
- Nahlásit

Salinka má dnes průs..r. Ukradla bábovku. To by nebyla až taková škoda, ale rozbila památeční formu po mé babičce a taková už se nesežene.
To už je druhý pes, který se dopustil tak závažného bábovkového trestného činu. Ale ta forma, to je přitěžující okolnost.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 18:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Salinka má dnes průs..r. Ukradla bábovku -
Ale ta forma mne mrzí i za vás. Té je vážně škoda Bohužel Sali to neocení... Sama zbožňuju tyhle staré věci, i když mě se sem nehodí. Kdybych měla ten typ domu, jsem zavalená....Nepůjde to nějak slepit, alespoň už jen na parádu?
Dneska venku 15st My makáme a makáme. Kluci z toho až tak nadšení nejsou - jsme s nima sice pořád, ale oni akorát leží a chrní nebo pozorují. Jasně, sem tam se podrbe, sem tam pohraje, ale oni jsou nějak závislí na těch prochajdách a jak se kolem 17h nevyráží, tak jsou ,,nešťastní jak šafářův dvoreček"

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 22:16
- Nahlásit

worick
Nepůjde to nějak slepit, alespoň už jen na parádu?
Rozpadlo se to na mnoho kusů, slepit to nepůjde.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 22:52
- Nahlásit

Strejda
Rozpadlo se to na mnoho kusů, slepit to nepůjde -

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2011 23:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Salinka má dnes průs..r. Ukradla bábovku.....dopustil tak závažného bábovkového trestného činu. Ale ta forma, to je přitěžující okolnost. - a mám polehčující okolnost pro Sali - a kdopak naučil Salinku žrát bábovky??! Měl by s ní ,,bručet" taky
Když jsme onehdá byli u babči, mamka stojí u sporáku, něco vykládá tetě, cpe se u toho koblihou, jde kolem Woriček, vůbec nežebral, jen se na ni podíval a ona jen tak mezi řečí utrhne kus koblihy, hodí mu na zem:,,na" Jsem na ni houkla, co jako dělá.....a:,,Pepo, já se spletla..."
Naši psi nikdy nežebrali, nedávno si zase něco vzala sedla na gauč a už byli oba u ní a ona:,,co chcete, nechte mně, já vám nic nedám, ať jdou pryč!" Řekla jsem, že jí dobře tak, nemá jim pořád něco cpát....no a pak jsem viděla, jak to přesně probíhá...

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2011 07:27
- Nahlásit

worick
a kdopak naučil Salinku žrát bábovky??!
Ona je samouk. V době Internetu se každý může naučit cokoli sám.

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2011 10:46
- Nahlásit

Náhradní bábovka, připravená k předání jubilantovi.

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2011 11:47
- Nahlásit

Strejda
Náhradní bábovka, připravená k předání jubilantovi. - teda ten musel poslouchat....takových dobrot... Náhradní bábovku asi Sali nepekla, viď? Paní s tím měla víc práce a stresu, ale jste to zvládnuli Měli jste v zásobě ještě jednu formu?
Děcka, já se strašně bojím, že to zakřiknu, ale ti naši kluci žerou Dokonce i ty nakrájené jícny, kterých by se před půl rokem ani nedotknuli. Netuším, co se stalo Možná, že pomohlo, že jsem jim to dávkovala po trochách, taky mírně ,,prošlé" mikrovlnkou. A neměli průjem tak 14dní, před tím už taky jen občas a to po vědomé dietní chybě (mléko po výletě ) Doufám, že jim to vydrží do květnového přeočkování, aby se zase vet nehrozil, že vypadají (hlavně Worka) hrozně
U nás dneska ten avízovaný vichr Tom chce zase pracovat v zahradě, já doufám, že až to zkusí, ukecám ho raděj na výlet. S těma suchýma zbytkama kytek je to v tom větru děs manipulace, včera foukalo jen trochu a stejně jsem to měla všude a hlavně v očích je to hnus

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2011 11:48
- Nahlásit

Evey
koukala jsi na to zahradnické? Co jsi hledala? A našla?

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2011 17:59
- Nahlásit

worick
Měli jste v zásobě ještě jednu formu?
Tahle je z formy po mé matce. Je o generaci mladší.

Tom chce zase pracovat v zahradě,
Úplně se bojím, že to nadšení dojde i sem.

worick
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2011 20:19
- Nahlásit

Tak jestli byl celý den vichr, tohle už se dá nazvat vichřicí Venku to všude píská, mlátí plechy, fujtajbl to je
Jak jsem řekla, tak udělala
Asi hodinu jsem se pokoušela pracovat - co jsem hodila do koše mi vyletělo, když jsem ho přesypala do koleček, tak to zase lítalo z nich Řekla jsem, že to s..u a jdem na prochajdu. Woriček pochopil a pískal nadšením, Tom brblal, že on teda nikam v tom vichru nejde a Berry kňučel, protože nevěděl, jestli se tedy jde nebo ne Tak jsme šli sami s tím, že jsme měli zajít přes horu do vesnice, kde je nový vlek a Tom tam přijede autem pro nás a ještě se tam rozhlídnem, jak to tam vybudovali. V lese to bylo dobré, ale jak jsme vyšli na louky vedoucí k tomu vleku (a že jsou fakt rozlehlé) tam tak šíleně fučelo, že nás to chvílema zastavilo. Když dorazil Tom, řekla jsem mu, že to se nedá, Berry toho měl už dost a ležel, tak jsme se naložili a jeli domů. Šli jsme rychlým tempem a pak ještě pořádný kopec a psiskám bylo vedro - byli rádi, když mohli chvíli brodit v potoce.
Zakřiknula jsem to, to je jasné....jak jsem ráno psala, že neprůjmujou Berry první kadění - hezké, malé pevné hovnajz. Pak bylo druhé (což jsem si říkala, že už nebude dobré ) hromada takových poloměkých, velkoobjemových a nakonec pod tou sjezdovkou ještě znova - a to byla už hromada (kravinec) Když jsem viděla to množství celkem řekla bych, že vykadil tak kilo a půl

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2011 07:34
- Nahlásit

U nás teda včera naštěstí téměř nefučelo... vyhrabávání zahrady už máme za sebou a na tvoření záhonků je ještě moc mokro... tak jsme se včera vrhli na vyklízení půdy... čeká nás tento rok výměna kotle a všech radiátorů... navíc chceme něco přistavit a zateplit... proto jsme chtěli vynosit všechno harampádí, které se na půdě skladovalo aspoň padesát let... babička s děděčkem totiž všechno, co po kom kde zdědili strčili na půdu... našlo se tam pár unikátních, úžasně zachovalých kousků, které mají aspoň 100 let... tak už hledám informace o jejich restaurování, neboť z pobytu na půdě jsou značně zašlé. To jsem vůbec netušila, jaké poklady tady ta půda skrývá. Nadělaná jsem teda pořádně.
Dnes fouká víc než včera... tak ráda bych vyrazila s Kess na prochajdu, ale nemám odvahu... Zrovna máme hárání 12. - 13. den a po informacích od Tá ty raději případnému riziku předejdu... ještě vydržíme... třeba v půlce týdne už bychom na prochajdu mohli...co myslíte?

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2011 09:52
- Nahlásit

Kessie
Já včera byl. Ale nikde jsem nikoho nepotkal. Ale když jsem šel zpátky okolo toho vlčáka tak jsem byl rád že byl za plotem....

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2011 12:21
- Nahlásit

Dámská jízda

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2011 12:38 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Strejda
Kam razíte?

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2011 13:55
- Nahlásit

Dámská jízda
Že by nákupy?

worick
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2011 14:04
- Nahlásit

Strejda
Dámská jízda
Michall
Kam razíte?
Že by nákupy?

ty už by jim tam nevlezly

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2011 16:38
- Nahlásit

Přidávám svůj aktuální zážitek. Právě jsem se vrátila z psího srazu, Barney je úplně mrtvej a myslím, že bude spát až do večera...a já jsem rudá až na zadku a stydím se za to, co tam ten můj bambula vyvedl. Už jsme byli skoro na odchodu, když v tom si Barney vybral jednu paní a normálně jí označkoval nohu. Dřív než jsem stihla zasáhnout, tak to bylo Dostal vylágoš, paní jsem se několikrát omlouvala, ale nevypadalo to, že omluvu přijala. Tak snad nás příště nevypískaj

Evey
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2011 17:10 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

LuckaM
když v tom si Barney vybral jednu paní a normálně jí označkoval nohu. No teda...
worick
koukala jsi na to zahradnické? Co jsi hledala? A našla? Ještě ne, zítra to napravím. sháním Achimenes, nechala jsem hlízky přez zimu v hlíně a nějak jim to neudělalo dobře, pár se mi jich sice podařilo zachránit, ale dala jsem je do igelitového sáčku s tím, že je doma dám do papírového... zapomněla jsem a splesnivěly...
Včera jsem byla v Penny, měly tam zase Cykas, byl ale trošku menší, ale taky pěkný.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2011 19:23
- Nahlásit

LuckaM
a já jsem rudá až na zadku
Já jsem zase byla v pátek rudá vzteky. Byli jsme na procházce a šli jsme cestou kolem zahrádek. Barney byl bez vodítka, ale zrovna měl povel ,,k noze´´. Šel pěkně, ale pořád čučel na pole kamsi do dálky, tak jsem se podívala, co tam má tak zajímavýho a šla tam paní se psem. Pak jsem si řekla, že u nohy už jde dost dlouho a že mu dám volno a doufala v to, že za psem neuteče, protože byl až na druhém konci toho pole. Volno jsem mu ovšem neměla dávat Barney si to totiž namířil směrem ke psu. Takže jsem na něj zařvala ke mně! Barney se teda po 40m zastavil. V tu chvíli mi svitla naděje, že přece jen poslechne a za psem se mu takovou dálku nebude chtít běžet. To jsem se ale přepočítala, protože se Barney rozhodl pokračovat v cestě....Tak rudě jsem dlouho neviděla! Tak jsem se rozběhla i já a když už jsem byla skoro na druhém konci pole, tak se milý Bárníček rozhodl běžet zpátky ke mně. Nejspíš věděl, že mám vztek, tak mě oběhl obloukem a běžel zpátky přes pole na cestu k zahrádkám. Tam stála mamka a chtěla ho zatím přivolat k sobě. To já už jsem byla taky na cestě k mamce a Barneymu a nemyslela jsem na nic jinýho než na to, že až ho chytím, tak dostane nařezáno.

když v tom si Barney vybral jednu paní a normálně jí označkoval nohu.
Vidím, že Bárník se s tím nepáře...

Jinak ségra má jarní prázdniny, tak přivezla z Brna svýho kocoura Otise. Takže máme momentálně doma kočku i kocoura. Amina prská a syčí o sto šest, jakmile se k ní Otis přiblíží. Ten z toho chudák nechápe. Ale je pravda, že ta mamčina kočka Amina se nechce kamarádit ani s Bárníkem. Otis, ten má naopak Bárníka rád. Ale sranda pozorovat ty jejich kočičí situace Jen, čekám, jestli v týdnu nedojde k bitce. Nevím, jak to kočky mezi sebou mají.

<< 1 ... 297 . 298 . 299 . 300 . 301 . 302 . 303 . 304 . 305 . 306 . 307 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání