| Autor |
Zpráva |
Michall
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2011 17:41
- Nahlásit
MartinaBarney
nemám slov naprosto s tebou souhlasim
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 06:11
- Nahlásit
Drakopes
Níloušek byl chválen, pan doktor řekl, že z nás má radost. Chválím pana doktora a taky mám radost.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 06:33
- Nahlásit
Značkování
Značkování je chování, při kterém je zabíráno teritorium nebo předmět tak, že je na něm zanechávána osobní značka. Psi si průběžně značkují své teritorium tím, že močí na stromy, sloupy atp. Samci normálně močí s jednou nohou zvednutou. Značkovat může pes také kálením na určitých místech. Někteří psi také značkují viditelně tím, že škrábou zem, dokonce na asfatu nebo betonu. To není snaha psa po sobě uklidit.
Značkují především dominantní a sebejistí jedinci. Ve vlčí smečce značkují vůdci. Samice mouhou také značkovat a některé dokonce zaujímají pozici podobnou jako samec - s pokrčenou zvednutou zadní nohou.
Důvodem značkování je upozornit jiné psy, že území je obsazeno. Je to důležité, protože jedinci stejného druhu soupeří o stejné zdroje, jako je potrava, místo k odpočinku a sexuální partneři.
Moč
Šelmy psovité užívají moč při pachovém značení teritoria. Samci běžně značkují sloupovité předměty ve svém teritori, zejména při hranicích. Samec a samice mohou během hárání značkovat společně, aby zdůraznili svůj svazek.
Někteří psi si netroufnou močit mimo své teritorium. Většinou jsou to psi bojácní a nejistí, kteří nechtějí zanechat svou značku na cizím území.
Zdroj: Řeč psů, Roger Abrantes
LuckaM
Takže máš zdravě sebevědomého psa a paní se asi dlouho nehýbala, tak si ji spletl se sloupem. Může být ráda, že si pro označkování nevybral tu druhou variantu... Kup jí nějakou bonboniéru a pokud je to pejskařka a ne nějaká fiflena, tak by to měla brát s humorem.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 07:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
LuckaM
Značkování
Značkování je chování....
Moč
Šelmy psovité....
To jo, tohle je mi jasné, já myslela, jestli tam někde není vysvětlený přímo tenhle specifický případ
a pokud je to pejskařka a ne nějaká fiflena, tak by to měla brát
s humorem. - podle toho, že se paní netvářila ani na omluvu, tak asi moc pejskařka nebude. Mně by ani nenapadlo se zlobit
Na večeři o půlnoci kocour nebyl, pak jsem ho objevila na lehátku za oknem. Kupodivu se nechal ,,odlovit" a zabásla jsem ho na noc doma Večer tady trochu smoklilo, ale spíš jenom taková přeprška, o té půlnoci už svítil měsíc. Teď jak tady sedím a koukám na jezero, bych jeden den deště i potřebovala, abych mohla umýt okna, neb na to jezero už ani nevidím
Taky koukám na mrtvolu červenolistého javoru budem ho muset vykopat a nahradit. Tenhle zahradníci zasadili velký, jenže byl celý poodíraný a měl houbu od začátku. Přesto, že jsem se ho snažila ošetřit, už to bohužel nepomohlo. Ony javory trpí na takovou houbovou chorobu, která je prakticky neléčitelná. Odchází jedna větev po druhé, až je dočista po něm. A koukám, že i ten žlutolistý půjde brzy za ním. Paráda jeden kus cca 7 tisíc....v prdeli Pokažený ,,design" zahrady. A taky jestli tam koupím javory, tak už radši nějaké prcky - to pak ta ztráta tak nebolí...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 08:21
- Nahlásit
Ztrácí se Vám kočky? Pořiďte si medvídka mývala.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 08:24
- Nahlásit
worick
Pokažený ,,design" zahrady. Víc by mě tedy mrzely ty prachy... Nedá se to nějak reklamovat, když to dělala firma (měla by tam být 2-letá záruka, ne)? Nebo už je to delší doba?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 08:58
- Nahlásit
Evey
Tak jsem se stejně nedozvěděl, proč Falco označkoval Nelinu. Nebyla statická a sloup nepřipomíná ani vzdáleně. Ani ji to nijak nepohoršilo a bonbonieru nevyžadovala.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 09:08
- Nahlásit
StrejdaTak jsem se stejně nedozvěděl, proč Falco označkoval Nelinu. Třeba to byla žádost o upevnění vztahu, Neli jej ale ignorovala a neopětovala.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 09:16
- Nahlásit
Evey
Třeba to byla žádost o upevnění vztahu, Neli jej ale ignorovala a neopětovala.
Ona je schopná jen platonických vztahů. Čert aby se v tom vyznal.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 14:06
- Nahlásit
Evey
Ztrácí se Vám kočky? Pořiďte si medvídka mývala - to nemá chybu proboha, kde jsi to zas vyštrachala??! To jsem se po ránu pochuti zasmála
Pokažený ,,design" zahrady. Víc by mě tedy mrzely ty prachy... Nedá se to nějak reklamovat, když to dělala firma (měla by tam být 2-letá záruka, ne)? Nebo už je to delší doba? - už to bude určo tři, takže prdlajz záruka Tak prachy mrzí taky, kór jestli zajde i ten druhý. Ale vypadali krásně u jezírka a teď tam budou jen nějaké ,,oháňky" prckaté
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 14:11
- Nahlásit
worick
proboha, kde jsi to zas vyštrachala? To mi dnes došlo na mail.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 14:16
- Nahlásit
Když jsme se včera vraceli od báby, udělali jsme tradiční zastávku u plotu s minimaxama a zrovna tam byla i paní. A žalovala, že Woriček na ně u plotu (našeho) vrčí. 100x jsem jí vysvětlovala, že to nevrčí na jejich psy, ale na Berryna Chvilku jsme tam stáli a hned vyběhnul i pán. A zase jsem slyšela, jak je musejí oddělovat, protože se strašně servali. Po mém,,to není možné, to se jen tak kočkujou" - mi bylo vysvětleno, že tam byla i krev, na což jsem řekla, že když se do toho zapojí takové dvě ,,óbr tlamice" tak k nějakému úrazu může lehce dojít - viz. moje dva krvavé sekance od Berryho zubů ze včerejška na ruce Potom z paní vylezlo, že jim tam nechala misky a servali se asi o ně. No, připouštím, že snad mohli, ale musí se naučit k sobě chovat dokud jsou to štěnda, jinak se pak zabijou. Neřkuli, že zabijou prvního psa co potkají Oni - podle řeči, psímu chování nerozumí ani za mák. Panebože, to bude průser....
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 18:22
- Nahlásit
worick
ani mi to nevyprávěj. A to jsou, pokud si pamatuju, kluk a holka ... tohle je na psociálku a odebrání psů ... naši jsou pět let od sebe a taky se museli naučit spolu vyjít.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 18:52 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
To my byli dneska na výletě u kamošky v Pozořicích. Barney se totiž dlouho neviděl s jejím psem Alexem (velký švýcar). Ale jela jsem tam s malou obavou, že se třeba už kamarádit ani nebudou. Ale zkusit jsem to chtěla. A taky se to vyplatilo, protože se snesli uplně v pohodě Takže se vylítali, vyřádili v potoce. A jinak Barney trávil většinu času tím, že naskakoval na Alexe, který je sice snad už o 5 cm větší než on. Když jsem pak Barneyho odchytla, protože byl v tomto neúnavnej, tak Alex sebral odvahu a pro změnu naskakoval on na Barneyho. Pak se nás chlap nevěřícně ptá u rybníka:,, To jsou dva psi???´´ Ano, dva psi! Jo, a taky jak jsem stála u břehu, tak Alex se chtěl před Barneym schovat a vlezl mi mezi nohy a samozřejmě, že mě svalili na zem. Stačil kousek a jako vidělal jsem se ve vodě!
[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]
A zase jsem slyšela, jak je musejí oddělovat, protože se strašně servali
Proč si teda něco nepřečtou na internetu, v knížkách, kdekoli o tomto plemenu, o výchově psa apod., když si stěžují, že se zase servali. To nepochopím!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 06:58
- Nahlásit
Drakopes
... tohle je na psociálku a odebrání psů ...
No, kdyby přišla psociálka k nám a zeptala se holek, jak se o ně staráme, tak nám ty chudinky hladem týrané odeberou hned. To by psociálka ani nemusela vidět ty rvačky. Krev sice neteče, ale ten kravál, co u toho nadělají.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 11:19
- Nahlásit
Takto spinká trdlík...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 11:27
- Nahlásit
worick
Studené a značně nepohodlné.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 12:27
- Nahlásit
worick
Takto spinká trdlík...
Asi nechce, aby se mu odkrvil mozek.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 14:59
- Nahlásit
Evey
Studené a značně nepohodlné. - jo a je to jejich nejoblíbenější místo - každý z jedné strany krbu Asi, že mají pěkně výhled dopředu, na cestu.
Ráno ječím u domku, jestli vyleze Leon (to už jsem viděla, že tam je, protože nás sledoval oknem ) hulákám, že ho vyfotím, jak jde dvířkama a než jsem se vzpamatovala vyletěl naštvaný a s nějakýma nadávkama na mou adresu, ven (byl nafrněný, že jsem mu milostpánu neotevřela dveře )
Po dlouhé době jsem zase fotila, ale nevím v čem je zase problém, nějak se mi to v imagesheck nezobrazuje. Tak tam zkouším kde co, jestli jsem tam něco náhodou nepřepnula
A snídaně
Začalo pršet, proto tu blbnu. Ale mám jet do města a měla bych umýt zase některá okna. To se mě ale nechce
Přivezli Vetamix Otázka, jestli si ho nakonec nebudu muset sežrat sama
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 15:18
- Nahlásit
Strejda
Asi nechce, aby se mu odkrvil mozek. - ten se mu bezpečně odkrvuje, jak začichá nějakou srnu Zrovna včera jsem ho musela už spacifikovat sedama-lehama, protože hrůza co u lesa dělal Rypák na zem a letí, flexina neflexina, na doraz, škup, já popoletím, zanadávám, přidržím ho pustím, vyrazí do křoví, škub, popoletím, nadávám.... Zabít málo....
MartinaBarney
Víš co....s tím naskakováním...Worick to zkouší na štěňata a dorostence taky, ale ti se mu vždycky svalí na záda a má po. A taky ho tedy trochu umírňuju. Ale švagrův Argo (ten zlaťák) ten si vlezl na Berryna a vydržel na něm viset hodinu Berry seděl a on pořád na něm. To jsem to taky nějak neřešila, musí si to hoši vyjasnit mezi sebou. A asi vyjasnili, protože teď už ho Berry k sobě nepustí - zavrčí a jde se někam uklidit. Worick se s Argem jednou natvrdo servali a od té doby jsou tak nějak sobě rovní - nikdo na nikoho nevyskakuje.
Je fajn, že má Barney takového kámoše na hraní. Jsem nad tím hodně uvažovala, že výhoda dvou psů doma je to, že se tak nějak naučí líp komunikovat i s ostatníma pejsama - natrénujou to nejdřív spolu Samotný pes to má trochu složitější
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 15:50
- Nahlásit
worick
Otázka, jestli si ho nakonec nebudu muset sežrat sama
Leda, že by tam nebylo vepřové. To pak jo.
mozek. - ten se mu bezpečně odkrvuje, jak začichá nějakou srnu
V pondělí se odkrvil mozek Nelině. Vyběhly před námi srny a Nelina se neudržela a vyrazila za nimi. Sally na ně jen se zalíbením hleděla, ale neudělala ani krok. Neli asi dostane k narozeninám EO.
Víš co....s tím naskakováním...
výhoda dvou psů doma je to, že se tak nějak naučí líp komunikovat i s ostatníma pejsama - natrénujou to nejdřív spolu
Moc tomu nerozumím. Přistihl jsem Salinu, že vždycky po večeři naskakuje na Neli. Jinak všechny rvačky vždycky vyprovokuje Nelina.
U Neliny by komunikační dovednosti podle Tebe platily. Ale Salina je čím dál větší mrzout. Možná proto, že musí mít takovou trpělivost s Nelinkou.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 16:50
- Nahlásit
worick
To jsem to taky nějak neřešila, musí si to hoši vyjasnit mezi sebou.
No, my už jsme to tak s kamoškou taky neřešili. Bylo to pořád dokola. Barney naskočil, Alex si sedl, Barney stejně pokračoval dál...Až mu pak Alex utekl, tak mě Barney po srandě. Chvíli klid a pak zas nanovo. A shazovat pořád Barneyho mě už přestalo bavit. I kámoška říkala, že Alex si poradí.
A snídaně
Co to má Berry dobrýho?
Jinak v sobotu se chystáme na naši první výstavu. Kruh budeme mít venku jako jediní, bude pod stanem. Ostatní kruhy budou uvnitř kulturáku. Díky, díky, díky za to, že nás šoupli ven. Teď se si jen přát, ať vyjde počasí aspoň trochu. Protože dneska u nás celý den zataženo a sem tam prší.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 16:53
- Nahlásit
Strejda
Ale Salina je čím dál větší mrzout. Možná proto, že musí mít takovou trpělivost s Nelinkou. - to mi vykládej...u nás stejné...a taky - i já jsem starší sourozenec
Co se týká psů, ať se snažím jak se snažím, není mi ta jejich hierarchie pořád jasná. Nikdy nevidím naskakovat Berču na Worička, krom hry. Tam ho kliďánko Berry zalehne. Worka na něj u báby sprostě vrčí a žene ho do kouta. Do dveří chodí první Berry a když jsme spolu, tak Woricka nadrzo vyšťouchává tělem. Worick mu čistí uši a tlamici. Nechává mu v misce jídlo. Možná, že to jsou všechno jednostranné signály a jenom mně se to zdá jednou tak a jednou onak. Nějaký etolog tomu asi rozumí líp
Tak našli Aničku... Ono to bylo jasné předem. Jenom mi prostě hlava nebere, že ji zkušený pes nenašel. I když jak tvrdí byla hluboko. ždyť psi jsou schopni najít a vyčenichat takové věci - drogy, výbušniny, mrtvé, živé, nádory...i zvláštní...viz. tady ,,duchařské fórum"
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 17:44
- Nahlásit
Tak našli Aničku...
Zvláštní. Tělo bylo hluboko ale byly na něm známky divoké zvěře. Pak také psi to nevyčenichali ale prasata jo. Chudáci rodiče....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2011 18:22
- Nahlásit
MartinaBarney
Co to má Berry dobrýho? - srdce, jazyk a hrtan na kousky, malinko rýže a trochu zeleniny. Až to sní, dostane (nou) ještě žebra, aby měli i kosti a maso Ještě pořád žerou, i když teď ty dva přímo horké dny, už se trošinku ofrňovali. Uvidím ten Vetamix. Akorát mně štve, že tam v tom nejsou (kromě ,,celé mleté kuře") víc kosti. Když jim koupím (kromě žeber) nějaké ty kosti pro psy v řeznictví - Berry to trochu žužlá, Worick to nechce vůbec
Drakopesová, Evey, Strejdo - jak máte v jídle zastoupené ty kosti?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 06:19 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Strejda
Vyběhly před námi srny a Nelina se neudržela a vyrazila za nimi.Ale hned se vrátila, ne?
MartinaBarney
Jinak v sobotu se chystáme na naši první výstavu. Budeme držet palce, koho máte jako rozhodčího? Jen to počasí asi nebude ideální, hlásí pořád déšt, tak bude asi všude bahno...
worick
Tak našli Aničku..Hmm, viděla jsem. Rodiče museli neskutečně trpět. Je dobře, že ji našli, byť tedy mrtvou. Mohou ji pohřbít.
jak máte v jídle zastoupené ty kosti? Tak nějak od oka. Dle manwe.eu by to mělo být cca 10 % URL
Já maso vařím, takže pro syrové kosti tak 2x do týdne zajdu do řeznictví a koupím nějaký kousek hovězího s kostí co se prodává na polívku, kuřecí křídla, morkové kosti, nebo přihodím kosti z masa, které vykoštuji nám. Ale nedávám je každý den.
Dávám podstatnou část svaloviny, vnitřnosti spíš jen na doplnění.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 06:29
- Nahlásit
Evey
.Ale hned se vrátila, ne?
Běžela za nimi tak dlouho, dokud je viděla. Pak se vrátila ufuněná jak lokomotiva. Ještě že to bylo v době, kdy jsou myslivci v práci. Ztratili bychom dobrou pověst.
worick
jak máte v jídle zastoupené ty kosti?
Nebarfujeme. Maso je při cvičení a na stopách, k večeři jsou granule. Kosti jsou asi jednou za 10 dnů, ale není v tom pravidelnost ani přesné dávkování.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 06:56
- Nahlásit
worick
jak máte v jídle zastoupené ty kosti?
kupujeme hlavně kuřecí (hřbety, křídla, stehna), takže jse spíše výjimkou, že kosti v jídle nemají ...
Japonsko z hlediska psů: http://newsru.com/world/16mar2011/loyalty.html
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 07:08
- Nahlásit
Drakopes
Japonsko z hlediska psů Ježiš Drakopes to je strašný video. Je mi z toho velmi smutno, jsem bezmocná, nenapadá mě jak jim pomoci...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2011 07:17
- Nahlásit
Dines
Už dlouho nám tu nebyla podána zpráva o naháčích...
|