Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 297 . 298 . 299 . 300 . 301 . 302 . 303 . 304 . 305 . 306 . 307 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Michall
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2011 23:03 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

MartinaBarney
Gratuluji šikulové oba dva!!!!
worick
Stejně jak Dines bych ti doporučil založit si účet na youtube.com Nahrát lze 2Gb=2000Mb omezené je to ale také délkou 15 min. Ale na zkrácení si můžeš stáhnout například ze slunecnice.cz nějaký vhodný program.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 00:06
- Nahlásit

worick
Jste dobří - mně by do kruhu nikdo nedostal Já jsem stydlín a nervák šílený...
To já právě taky. Ten stud už mě jakš takš přešel - bývalo to horší. Ale, co je mým problémem, tak to je obava z neznámých situací. To je taky důvod, proč jsem si řekla, že prostě ty výstavy zkusím. Že už prostě nebudu taková ,,posera´´

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 06:37
- Nahlásit

Tá ta
Teď jsem volal paní Hladíkové z klubu a ty mi říkala,že 2.10. je ještě svod v Táboře.Věkově se ještě vejdem,protože Baru bude 17. měsícu,tak to asi posunem.
Je dobré se zeptat chovatele jestli si svod nějak organizuje i s ostatními sourozenci. Tohle by měla být událost hlavně pro něj, aby viděl/a jak se mu štěnátka vydařila a jestli to spojení bylo dobré. Pro Vás bude důležitější až
bonitace.
Jo a dostala jako pochoutku tvrdý rohlík a asi tři plátky šunky. Bez másla?

Strejda
Ovšem to, co leželo na silnici na Suchém vrchu, v této noblesní společnosti nemůžu česky pojmenovat. No jo sucháč nikdy nezklame, nevím tedy odkud jste přesně jeli, ale neměli by jste to lepší přes Králiky a Hanušovice?
A akce se vydařila?

MartinaBarney
Velká gratulace k výstavnímu úspěchu.
Doporučuji si přečíst tento seriál o vystavování od p. Brychtové. URL
Takže další výstava bude v Rožnově?

worick
Videa super, Woriček mi připomíná žárlivou ženskou.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 07:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Čau děcka, tak to 200MB mi to nestáhnulo...naštěstí pro vás
Tom mi stejně vynadal, že mně ukamenujete - stahovat takový objem Tak alespoň tohle http://img101.imageshack.us/i/cst.mp4/

A v souvislosti s tím, prosím o radu vás, co tomu rozumíte (tudíž všechny ) Napsalo mi to, že mám zahlcenou kapacitu nepoužívanýma? souborama....co to znamená? Respective - co jsou nepoužívané soubory? Nevymažu si i něco, co jsem si uložila? Nebo jsou to jenom ty, co si člověk běžně stahuje na prohlédnutí a neukládá...Tom mi zakázal vůbec něco mazat, ať mu nevymažu, důležité věci do práce....jak tedy poznám, co můžu a co ne dát smazat?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 07:47
- Nahlásit

Evey
Bez másla? -jsem škrt.Kážu vodu a přitom víno...(nikde to na mě neřikej)
Bývalá chovatelka nám bohužel neodpověděla ani na vánoční email s fotkama Báry a pozdravem.Ale co jsem koukal na její stránky,tak funguje.Už má další vrh (od mamči Báry,jinak od jiných už měla taky)takže o pejsky je asi zájem.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 08:35 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

worick
Jako že máš zaplněnou kapacitu pevného disku?
Na pročištění používám tohle URL. Je to program, který maže obsah koše, dočasné soubory a různé neřádstvo co se nachytá při brouzdání netem. Na Tomovy soubory by to šahat nemělo. Ale taková záloha dat neuškodí nikdy.

Michall
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 09:33 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

worick
Platí takové pravidlo že program nepoužit dva roky jen překáží.

Tento program je skutečně vhodný a maže soubory a data jako je cookies a záznamy. Tedy pro běžného uživatele nepotřebné. Také sjednocuje data na disku. Pevnej disk není cédéčko takže se to ukládá na přeskáčku a pak když něco otevřeš tak se to načítá z různých míst a trvá to dlouho.Ale nejsem si jistý jestli tuto funkci umí i CCLeaner.

Takže také doporučuji tento program plus můžeš dát: Nabídka start - ovládací panely - přidat nebo odebrat programy. Tam to jednoduše projedeš a nepoužívané vymažeš.

Michall
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 09:37
- Nahlásit

U nás dnes krásně jasno a sluníčko má sílu na teploměr momentálně svítí a hlásí 32 stupňů..

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 09:57
- Nahlásit

Michall
worick
Defragmentaci disku CCleaner nedělá. Dá se spustit ručně ve vlastnostech disku. Jako laik bych se do toho asi moc nepouštěla.

Michall
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 10:07
- Nahlásit

Evey
Ano o tom vím ale jsou i programy právě pro "laiky" které to provedou.Já mám program podobný CCleaneru a ten to ovládá také.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 10:39
- Nahlásit

Evey
Děkuji za gratulaci.
Ty články už mám přečtené snad 100x Ale i tak díky.
A další výstava klubovka. Naštěstí je až v květnu, takže máme čas více nacvičit to, co nám moc nejde.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 13:39
- Nahlásit

MartinaBarney
Taky gratuluji k úspěchu. Tohle by na mě asi taky nebylo. Jsem děsnej trémař

worick
Téda, ten vývoj s kavkazákama není zrovna moc příznivý

Mám pocit, že jsem v sousední vesnici taky zahlídla kavkazana - šli jsme okolo se psem a on hlídal ovečky v ohradě. Udivilo mě ale, že se mi zdál docela přítulný a vypadal, že by si i hrál. Plot byl ale docela chatrný a po tom, co jsem si o tom plemeni přečetla, tak jsem se neodvažovala k plotu přiblížit a radši jsme pokračovali dál.

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2011 16:46
- Nahlásit

Evey
nevím tedy odkud jste přesně jeli, ale neměli by jste to lepší přes Králiky a Hanušovice?
Jeli jsme od Hradce Králové. Přes Hanušovice jsem to nikdy nezkoušel, ale přes Králíky a Červenou Vodu nebo přes Lanškroun a Štíty jsem jel často. Vzdálenost je skoro stejná, ale přes Králíky je teď horší (rozbitější) cesta.

A akce se vydařila?
Akce byla velmi zdařilá. Myšík tam sice nebyl, ale ostatní byli skvělí.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 08:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kde všichni stéé?
V noci na včerejšek bylo zase -8st To jsou ale blbé skoky Tom, že mám vyprat Leonkovu deku z krabice v zahradním domku. Má tam fleecovou. Tak jsem ji včera prala, e stejně bude v noci (když je taková zima) chrnět doma...Potvora, schválně nepřišel ani k večeři, aby ho Tom navzal domů. Celou noc tam kdesi mrznul...tele Leonkovo... Teď jektá zubama u komína, ale musí ještě chvilku vydržet, než půjdem poklízet, jelikož ho tam hlídá Woriček a chtěl by jít taky domů...
MartinaBarney
Marti, chtěla jsem se zeptat a vždycky zapomenu:,,co Ty jsi brala z toho Vetamixu?" Jako - že by to maso vonělo.....to zrovna ne Ale co chceme, je to maso pro psy a poměrně levné... Tom nadává, že je to hnus, ale myslím, že kluci zase tak cimprlich nejsou Od té doby, co mu konečně večer nedal na tu ranní dávku (nesnězenou) zase granule - už Worka žere ráno to svoje normálně

Včera jsem celý den makala v zahradě a už jsem ani nikam nemínila jít. Nakonec jsem vyměknula a už skoro potmě jsem s nima alespoň obešla potok. K bábě už to bylo pozdě - tu už dávají spát a navíc tam byl v neděli takový řev, že kluci už z toho budou mít nějakou depku...snad Klasika: bába řvala (stěžovala si tetě) že jí nikdo netopí, nikdo tam s ní nespí, nikdo jí v noci nechce potáhnout noční košili (když se jí shrne).............a mamka v hysterickém řevu (ona je fakt už na blázinec ) na ni ječela, že proboha co ještě chce, když k ní kvůli tomu musela tu noc vstávat 9x! Tohle trvalo asi hodinu v kuse, nacož jsem naštvaně práskla dveřma, že jestli tam budou dělat takový cirkus, tak už tam chodit nebudu, mám toho taky plné zuby, poslouchat jen tohle pořád dokola. A mamka není už taky schopná pochopit, že bábě už hrabe (Alzheimer) a může jí dělat všechny kraviny, co si bába vymyslí a stejně se jí nezavděčí, protože ona si to ani nepamatuje, ani už nechápe souvislosti atd...

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 08:17
- Nahlásit

worick
Kde všichni stéé?
Na Vysočině

Kessie
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 09:26
- Nahlásit

worick
No jo, stáří je na jednu stranu zkušené, na druhou stranu smířit se s ním je hrozně těžké... naše babička taky pořád říká, že už aby si ji Pán Bůh raději vzal, ona špatně chodí, ale chodí a zvládá ještě ve svých 75 letech hrozně moc práce, pořád se stará o zahrádku a dokonce měli ještě poslední prasátko... ale často je taková smutná, občas zakopává jak ty nožky už nemůže zvednout, no... a jak síly ubývají a některých věcí se musí vzdát pomalu - třeba té starosti o prasátko, tak je z toho smutnější a smutnější...
Moje prababička taky měla Alzheimera... bylo to těžký období, všichni ji kradli peníze (ty se opravdu ztrácely, ale nakonec se našlo asi 60tisíc v punčocháčích, normálně po nich chodila), sem tam otevřela okno a volala po kolemjdoucích, že ji snacha otrávila, ať zavolají policajty, ztrácela se v zahradě, schovávala klíče, šroubky a různé nářadí z garáže k sobě do skříně, atd...
a mamku chápu... starat se takhle o starého člověka je hrozně vysilující a lidi, co o starého a nemocného pečují, bývají hrozně brzy vyhořelí... mamka by z toho potřebovala asi občas vypnout a věnovat se něčemu jinýmu...

Dneska je krásně, sice ne nejtepleji, ale sluníčko, v práci končíme brzy, tak máme v plánu vyrazit na pořádnou prochajdu po okolí... Honzík teď nabyl nějaký pozemek v okolí, tak se chceme podívat, co to je... nějaký kousek lesa, tak tam chceme mrknout... lesy jsou to jediný, co mi tady na jihu chybí...

Kessie
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 09:30 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Strejda
Strejdooo, to už jsi kousek od nás!!! Rekreuješ se? a máš s sebou i holky?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 10:29
- Nahlásit

Strejda
Na Vysočině - co děláš na Vysočině, chybí Ti sníh?!
Kessie
Moje prababička taky měla Alzheimera... bylo to těžký období, všichni ji kradli peníze..... no, tak nějak....Akorát, když je ten člověk před tím hodný, tak má snad jenom tyhle bludy, naše babča ale neměla nikdy dobrou povahu - byla vždycky taková závistivá a lidi jen využívala a rozkazovala, všechno muselo být po jejím...Některé vlastnosti u sebe bohužel pozoruju (jsem taky ,,generál" ) a snažím se je potlačovat - více či méně úspěšně

worick
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 11:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jelikož mi to celé stáhnout nešlo, tak jsem vystříhla jen kousek

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 11:05
- Nahlásit

Moje prababička taky měla Alzheimera...
Pradědeček byl po mrtvici částečně ochrnutý a silný cukrovkář k tomu... S Alzheimerem se to nedá srovnávat, ale to co tu píšeš je mi až moc povědomé. Nejhoší bylo, když umřela prababička (technicky vzato vdlala péči o pradědu) a on to nebyl schopen pochopit....

worick
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 11:10
- Nahlásit

Noemi
Ty žiješ babo?! Co dřevo, už máte hotovo? Co Médi, poslouchá? A děda....jsi mi připoměla....děda je teď dobrý, chodí ještě s Médim na vycházky?

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 11:12
- Nahlásit

Včera jsem si ve výprodeji v Alpine Pro koupila novou zimní softschellovku (bundu) - růžovo-bílou No tak uvidíme, kdo s koho (no ale prý jde v pohodě strčit do pračky). Ale za tu cenu (ještě jsem měla kupon z Ona Dnes) jsem ji tam nemohla nechat Ale k růžové hnědá (hlavně ta bahnitá) docela jde....

V pátek jsme byli na prochajdě a zrovna, když jsme byli na návsi, tak začalo hlášení obecního rozhlasu. Médi byl evidentně zmaten (u nás vzadu v obci je jen jeden tlampač, takže téměř odpadá zvuk z více stran), stejný zvuk z více stran o různé intenzitě. Nakonec oběhl kapličku a u hospody viděl někoho nakládat něco do auta, tak na ně úplně šťastně začal vrčet, že konečně oblevil zdroj toho mega hluku

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 11:16
- Nahlásit

O dříví raději nemluvit - jsem namakaná na půl roku... Ale už plánuji, že v sobotu vyrazím do Lysé nad Labem na Jarního Zemědělce na nákup rostlinek....

Děda se drží, nechodí, jen když je náledí, ale je vidět, že pořád ještě není fit, evidentně ho ta nemocnice stála hodně sil.

Kessie
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 12:23
- Nahlásit

worick
Jelikož mi to celé stáhnout nešlo, tak jsem vystříhla jen kousek http://.imageshack.us/i/8f8.mp4/

jééé, ono to nějak nefungujeee...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 12:32
- Nahlásit

worick
Ty brďo,úplná 13.komnata.Třeštíková by po tobě skočila.

Kessie
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 12:48
- Nahlásit

Noemi
úplně šťastně začal vrčet, že konečně oblevil zdroj toho mega hluku - naše Kesska zase vrčí, když zametáme... na metlu a na smeták... nějak se jí ten zvuk nelíbí, jakmile začne hrát rozhlas, tak se sousedovic Benem pějí krásnej duet...

worick
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 14:38
- Nahlásit

Tá ta
týýýý...se nesměj a natoč taky něco A to platí pro všechny! Konkrétně Strejda taky umí

A tobě to jelo? Mi to nejelo, stejně jako Kessie..
Druhý pokus:

http://img219.imageshack.us/i/pqjh.mp4/

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 18:12
- Nahlásit

Kessie
Strejdooo, to už jsi kousek od nás!!! Rekreuješ se? a máš s sebou i holky?
Zas taková rekreace to není, jsem u zákazníka. Není to sice ten největší kverulant, ale není to relax. Holky se mnou nejsou. Možná by je to nebavilo.

worick
Zima a sníh mi nevadí, ale letos už to stačilo.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 18:45
- Nahlásit

worick
Druhý pokus:
Uplně se slyším, když poslouchám ten styl mluvení na psy nebo kočky Na kočky teda tak nemluvím, jen na Barneyho.

,,Bárníčku, no jdeme papaaat. No, anoooo. Pojď, honem. Ty se tak těšíš. To bude dobrůtka, co?´´
Taky, když mě jednou přítel slyšel, tak si myslel, že jsem se zbláznila
Ale dobrý video. Pesani jsou oba fešáci!

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 06:02
- Nahlásit

worick
No konečně jsme viděli všechnu zvířenu pospolu.

Noemi
Včera jsem si ve výprodeji v Alpine Pro koupila novou zimní softschellovku (bundu) - růžovo-bílou No tak uvidíme, kdo s koho (no ale prý jde v pohodě strčit do pračky). Softshell mám taky je to super materiál, drobnější nečistoty jdou třeba jen utřít mokrým hadříkem. Já mám z pracovních oděvů, jsou levné. ideální na cvičák, nelepí se na ně chlupy. Do pračky se to dá dát, to je pravda, ale jen tam prosím nedávej aviváž a je lepší použít místo prášku gel. Anebo se dělají i speciální prací přípravky na softshell ale ty jsou děsně drahé
.
Strejda
Přes Hanušovice to bude asi o něco málo kratší, ale máš pravdu, cesta rozbitá.

<< 1 ... 297 . 298 . 299 . 300 . 301 . 302 . 303 . 304 . 305 . 306 . 307 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání