Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 19:02
- Nahlásit

S tím háráním je to děs, stačila mi letos ta ,,nápadnice" Jinak - a věřte nebo ne - se mně to opět týká: To je zajímavé, že cokoliv se tu vzpomene, najednou se mně to nějak týká

ne, že Worick začne hárat!!
- no, aby jsme se všichni nedivili.... Ne, ne tohle zatím ne ale: zítra mám za úkol domluvit kastraci mamčiny kočky Mikinky - jelikož to vypadá, že jí roste břicho

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 19:36
- Nahlásit

MartinaBarney
tak to je paráda... snad to bude jen lepší a lepší...

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 19:41
- Nahlásit

Michall
Tá ta
- pánové, děkuji za informaci... otrava to asi bude... my teda naštěstí máme pořád doma babičku a dědouška a Kess máme na dvorku, který má kolem dokola vysoké zdi a od zahrady je oddělen dvojitým vysokým plotem... není se k ní jak dostat, ale pro jistotu ji budeme taky nechávat na noc v garáži...
blbý je, že za týden a něco máme jarní prázdniny a já doufala, že budeme chodit na výlety... takhle nevím, nevím...

worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 20:18
- Nahlásit

Kessie
Kess máme na dvorku, který má kolem dokola vysoké zdi a od zahrady je oddělen dvojitým vysokým plotem... není se k ní jak dostat, ale pro jistotu ji budeme taky nechávat na noc v garáži... - to bych doporučovala protože Tom měli normálního bílého německého špice a nebyl pro něj problém přeskočit dvoumetrovou zeď z hladkých bílých cihel a to ještě bylo do kopce, takže ještě o něco těžší

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 20:27
- Nahlásit

worick
přeskočit dvoumetrovou zeď z hladkých bílých cihel a to ještě bylo do kopce
Nepleteš si to s opicí?

worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 21:28
- Nahlásit

Michall
Nepleteš si to s opicí? - ne-e Dělal to stejně jako se dělá ,,áčko" na cvičáku - rozběhnul se, vyběhnul kam mohl, zachytil se předníma, vytáhnul zadek a přepadnul na druhou stranu - to už pravda nebylo nijak stylové, ale svůj účel to splnilo

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 22:33
- Nahlásit

Mluvila jsem s přítelem, že se prý bavili v práci a shodli se na tom, že má Barney zánět ledvin z toho, že v přes zimu ve dne byl třeba venku, kde ležel na sněhu nebo dlažbě a na noc (když bylo -5 a víc) jsem ho vzala do chodby, kde bylo teplo a navíc vyhřívaná podlaha. Další příklad: ve dne venku, večer, když jsem mu brala misku se zahrady, tak jsem Barneyho pokaždý vzala dovnitř do chodby, kde počkal půl hodky, někdy i hodinu a pak jak jsem mu nesla krmení, zase šel ven do zimy.
Přestávám se divit, z čeho ted může mít zánět ledvin. Připadá mi to totiž jako jediné logické vysvětlení. Fakt jsem kráva. Hlavně, že vím psovi nesvědčí výrazné rozdíly teplot.

Každopádně se chci zeptat, jak byste jednali v mé situaci, kdy by měl být pes v teple. Mám ho pouštět do chodby, kde topí podlaha (samostatně se chodba prý nedá vypnout) nebo Bárníka radši nechávat v garáži, kde je, tuším 20 stupnů a logicky tam není vyhřívaná podlaha???

worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 23:55
- Nahlásit

MartinaBarney
Já osobně si myslím, že ta vyhřívaná podlaha vadí nejvíc. Je to dost nepřirozené. Nevím, jestli už hodina to může ovlivnit, ale celou noc na ní už asi jo. Tak a teď z toho budu mít taky hrůzu, protože kluci na ní někdy, když jsou s náma doma taky leží. Ne dlouho, maximálně tak 20minut - v hale či kuchyni a můžou si vybrat a jít si lehnout na nevyhřívanou - dřevěnou. Někdy jdou, někdy ne Takže doufám, že to nepřijde i na nás To bych opravdu nerada
nebo Bárníka radši nechávat v garáži, kde je, tuším 20 stupnů - v garáži máte až takhle teplo? Máte garáž pod barákem?Kdysi jsem četla, že propojení garáže s domem je nebezpečné a nedoporučuje se, neboť vždycky něco ze splodin při parkování či startování auta, potom unikne do baráku a způsobuje to rakovinu. Ani architekt nám to s přímým vchodem do baráku navrhnout nechtěl. Tím pádem si myslím, že spaní někoho živého v garáži taky není zrovna zdravá záležitost....

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 06:00
- Nahlásit

MartinaBarney
A zdá se, že to pomáhá, protože Barneymu je líp. Dokonce mi asistoval u vaření a loudil maso. Mlsoun jeden. To je dobrá zpráva. Nemám doma Internet, tak jsem byla celou dobu jak na trní...
Přestávám se divit, z čeho ted může mít zánět ledvin. Připadá mi to totiž jako jediné logické vysvětlení. Fakt jsem kráva. Hlavně, že vím psovi nesvědčí výrazné rozdíly teplot.
Skoro sousedi o pár baráků níže měli u berňáka taky před rokem zánět ledvin a ten pes je jen venkovní...
Každopádně se chci zeptat, jak byste jednali v mé situaci, kdy by měl být pes v teple. Mám ho pouštět do chodby, kde topí podlaha (samostatně se chodba prý nedá vypnout) nebo Bárníka radši nechávat v garáži, kde je, tuším 20 stupnů a logicky tam není vyhřívaná podlaha???
A jiná místnost nepřipadá v úvahu?
A jak je na tom s teplotou, měřila jsi?

Dines
A jak se mamina po porodu spravila, že? Žádné strie, žádná volná kůže... A nekoušou ji při kojení když už sami ohlodávají mrkev?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 08:30
- Nahlásit

Evey
A jiná místnost nepřipadá v úvahu?
Jiná ne. V přízemí všude topí podlaha.
Teplotu jsem neměřila. Ale zachvilu jdeme na kontrolu, tak vet ji snad změří a rovnou mu šoupnu ten vzorek moči a zeptám se ho na krev.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 08:37
- Nahlásit

MartinaBarney
Asi bych ho nechala na té chodbě, uvidíš jak se bude tvářit.
Ale zachvilu jdeme na kontrolu, tak vet ji snad změří a rovnou mu šoupnu ten vzorek moči a zeptám se ho na krev. Držím palce. Na té krvi bych fakt já osobně trvala, i když je to lepší. Uklidní tě to, že je to jen zánět a veterináři to naopak o tom zánětu něco napoví např. obsah bílých krvinek atd...

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 08:59
- Nahlásit

Achjo,
Před chvílí umřel maličký Amigo

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 09:03
- Nahlásit

Dines
To je mi líto.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 10:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
Achjo,
- jakto, vždyť včera na videu vypadali všichni v pohodě?? Nedostal se k mlíčku? Neměla by jsi je přikrmovat nějakým tím ,,mlíkem pro kočky" třeba? Samozřejmě až po poradě s vetem, jestli to vůbec jde...

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 10:56 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

worick
Nevím - ani nebyl nejmenší z vrhu - spíš si myslím jestli ho mamča nějak nezašlápla blbě nebo takněco
Ještě po půlnoci běhal se sourozencema...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 11:16
- Nahlásit

Jsem zpět od veta. Na všechno jsem se poptala. Udělal rozbor krve, vzal si vzorek moči.
Diagnóza zní: zánět mozkových blan, který v našem případě není virového původu. Prý na to berňáci trpí a že takových pacientů berňošů tam má víc.

Říkal, že pokud budem chtít, pošle nás do Brna na magnetickou rezonanci a další vyšetření, který ovšem taky stojí něco víc. Běžně, při potvrzení zánětu mozkových blan, přímo podává lék. Takže jsme si nechali píchnout lék. Zítra na kontrolu.

Tak jsem se ptala na odčervení - to radši až budeme zdraví. Přes noc nechávat raději doma, přes den je možné nechat venku. Na syrové maso s přílohou můžu přejít bez problému, výživa nemá na toto onemocnění vliv.
Takže jak se najím, tak jdu zas proštudovat, co o tom píšou na netu.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 11:28
- Nahlásit

MartinaBarney
Diagnóza zní: zánět mozkových blan, který v našem případě není virového původu. , jak k tomu došel?
Udělal rozbor krve On má svou laboratoř, jakože ti rovnou řekl výsledky?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 11:38
- Nahlásit

Evey
On má svou laboratoř, jakože ti rovnou řekl výsledky?
Jojo, má. Mám od toho i ten papír. Ale já z toho nic moc nevyčtu. A došel k tomu tak, že podle toho rozboru vyloučil ledviny a protože má Bárník v krvi nějaké látky vysoké množství, tak podle toho usoudil na zánět mozkových blan.
On už to teda tušil před tím rozborem krve a říkal mi, že je taky možné, že to je ono. Po rozboru to potvrdil.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 11:52
- Nahlásit

MartinaBarney
Tý jo, to jsem ani netušila, co všechno berňákům hrozí. A jaké jsou vyhlídky? Nemá to nějakou spojitost třeba s klíštětem? Jdu taky študovat...

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 12:39
- Nahlásit

MartinaBarney
Jojo, má. Mám od toho i ten papír. Zkus to třeba oskenovat a hodit sem, dáme hlavy dohromady...
Jsem opravdu moc ráda, že to není selhání ledvin, tam totiž nejsou ty vyhlídky nikterak příznivé.
O zánětu mozkových blan nic nevím, ale mám staženou veterinární knížku, tak to zkusím vyhledat. Ale s klíštětem to spojitost určitě mít může, to samé jak u lidí...
A jak se tváří Bárník teď ? Ještě je pořád přešlý? Nechal Vám jen ty antibiotika?
Zkus si tady založit nové téma, třeba je tu někdo, kdo to už u psa měl.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 12:52
- Nahlásit

MartinaBarney
Diagnóza zní: zánět mozkových blan - to mi spadla úplně čelist Ještě ráno s Tomem řešíme, že má Bárník močové cesty a tu vyhřívanou podlahu....Holky, vy mně děsíte čím dál víc
Šla bych to hned hledat taky, ale musím odjet. Držím palce, ať to proběhne v klidu a bez následků. No, ještě, že jsi hned šla Já bych to 100% zanedbala...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 13:09 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

Nemá to nějakou spojitost třeba s klíštětem?
No jako, našla jsem, že toto onemocnění způsobuje i klíště. Ale ted, kde by se vzalo klíště?!
A jaké jsou vyhlídky?
V případě, že to není virového původu, jsem našla a i vet nám řekl, že jsou vyhlídky dobré. Pes žije normálním životem s tím, že třeba jednou za rok nebo 2 roky se toto onemocnění zase může projevit, ale také nemusí.

A jak se tváří Bárník teď ? Ještě je pořád přešlý? Nechal Vám jen ty antibiotika?
Barney byl ted tak na hodku venku na zahradě. Před chvílí jsem šla zkontrolovat, jestli snědl jídlo. Tak potvůrka vybral maso, rýže a mrkve moc nesnědl. Chvíli jsem mu misku držela a zase vyhledával drobečky masa. Přešlý ted ani moc není. Ale poznat, že je takový unavený. Ale jakmile byl venku (po cestě k vetovi) a pak u veta, když viděl jiného psa, tak to byl najednou čipernej a hned se chtěl seznamovat.

A hodnoty, které na papíře vyšly jako vysoké jsou:
MCV, MCH, MONO, GLOB, ALKP.
Hodnota UREA a CREA jsou v normě

Pak taky, teplotu máme 39,7. Jo a taky říkal vet, že má méně červených krvinek, ale že to je ještě v mezích normy.
No, jdu hledat, jestli se o tomto onemocnění něco víc nedočtu.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 14:45
- Nahlásit

MartinaBarney
Ty brďo,to slyším taky poprve.U lidí jo,ale u psa?Holt jsme amatéři.
Držte se a koukej napsat už něco veselejšího.
Dines
To platí i pro tebe.
Večer si to zkontroluju....

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 14:52
- Nahlásit

MartinaBarney
Teda Marti, to bych nečekala ani náhodou... úplně mě to překvapilo... jinak pokud by to bylo opravdu z klíštěte, tak je to možné, kamarádka taky měla zánět mozkových blan až na jaře po klíštěti z loňskýho léta... trvá dlouho, než se to projeví...
Držíme Bárníkovi pěstičky, ať je mu brzy lépe...!!!

Dines
... to je mi líto... takoví jsou to krasavci a krasavice!!

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 15:13
- Nahlásit

Nevíte někdo jak sem vložit pdf soubor? Mám stránku z veterinární knihy právě v pdf.
Ale ve zkratce:
U vetšiny zánětů mozkových plen není původce u psů a koček definovaný. Může být vyvoláno předešlou léčbou jiného problému kortikoidy, což u vás neproběhlo....
Léčba antibiotiky.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 15:40
- Nahlásit

Evey
Posleš mi, prosím ten pdf soubor na mail?
martinetchka@centrum.cz

Jinak, jak už tak čtu a hledám, tak už jsem se dostala až na stránky v angličtině Mají tam víc informací než na českých stránkách.
Ted jsme se s mamkou bavili, že je ale stejně divný to, že Barney často čůrá. Dokonce i v noci k němu vstáváme, abychom ho pustili ven se vyvenčit. Dřív vydržel doma třeba od půlnoci do 9:00 do rána v pohodě. No, budu se muset zase zítra poptat veta. Už z toho začínám být blbá uplně.

Michall
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 16:05 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

MartinaBarney
přidávám se k Tá ta držíme palce!!!

worick

Tím pádem si myslím, že spaní někoho živého v garáži taky není zrovna zdravá záležitost....

Myslim že to nebude nějaké extrémní. My tam tedy teď Báru dáváme ale při té chvilce než tam zajedeš...Navíc ještě otevřené vrata a průduchy ve stěnách to se musí ztratit.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 20:27
- Nahlásit

Evey
Mám stránku z veterinární knihy právě v pdf.
Mohl bych o ni poprosit? teta.sally@volny.cz

worick
Borovice budou asi za měsíc.

Michall
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 21:26
- Nahlásit

teta.sally@volny.cz
ty to kombinuješ strejda teta

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2011 22:16
- Nahlásit

MartinaBarney
Evey
Léčba antibiotiky. - třo jsem právě chtěla napsat - když to není virového a tedy je to bakteriálního původu, mělo by se to asi stejně jako u lidí vyléčit antibiotiky, ne? Proč by se to mělo vracet?
Strejda
Borovice budou asi za měsíc. - že by jsme vaším směrem spáchali návštěvu? Třeba pojede Tom na služebku....

<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání