| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 11:07
- Nahlásit
worick
Potřebovala bych 4 borovičky
Zeptám se souseda. On na to má nějakou firmu, co těží, zalesňuje a tak. Na borovici z náletu se taky podívám.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 17:36
- Nahlásit
Panikařím (možná zbytečně ale).
Dneska je Barney naprosto bez nálady. Žádná radost z toho, že jsme šli ven, žádný stepování u okna, když jsem přijela autem dom. Celý den je unavený, pospává.
Před chvíli mi to nedalo a šla jsem se podívat na zahradu, kde je. Ležel schovanej v tůjích a ani za mnou nepřišel. Tak jsem vylezla na zahradu až skoro k němu, tak ten kousek za mnou došel, ale hned si lehl. Tak že ho vezmu domů, ani to se mu moc nechtělo. Nakonec šel. Vím, že se něco děje.
Poslední týden, možná 14 dní chodí na velkou hodněkrát za den. Např. jednou při půlhodinové procházce šel na velkou 4x, kdy první hromádka dobrá, druhá a třetí průjmová a počtvrté jen zadřepl a nešlo mu to. A tak je to ted často, počtvrté jen zadřepne a nejde to moc.
Odčervit jsem měla na začátku února. Tablety jsem koupila až dneska a podám mu je zítra. Jinak odčervuju 2x do roka.
Myslíte, že ten jeho dnešní stav má nějakou souvislost s tím jeho kakáním. Nebo, že jsem ho neodčervila už před měsícem???
Uvidím, jestli si bude chtít vzít večer večeři a kdyby nic, tak vyrazím zítra k vetovi.
Ale jen tak pro momentální klid se ptám, jestli s tímto chováním nemáte zkušenosti.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 17:54
- Nahlásit
MartinaBarney
Já bych radši zavolala vetovi a poradila se i ohledně toho odčervení. My jsme byli nedávno u veta kvůli očkování na borelku a leptospirozu a brali jsme si odčervovací tablety a vet nám doporučil, ať mu je dáme asi až tak za týden. Přeci jen to bude dost sajrajt, tak aby mu to v tom stavu ještě nepřitížilo. Počkej si ale radši, až odpoví někdo zkušenější, já jen spíš tak přemýšlím nahlas. Přejeme, aby to byla jen nějaká momentální skleslost a aby mu bylo zas ráno hej
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 17:58
- Nahlásit
LuckaM
Já myslím, že se stala chyba v tom odčervení. Že jsem měla dodržet termín a odčervit ho už před tím měsícem a ne až ted.
Ještě musím dodat, že Barney (když měl možnost), tak si pochutnal na kočičím bobanu. A ted jsem na stránkách bernsky-pes.com četla, že pokud pes mlsá hovínka, tak to má taky souvislost s odčervením.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 18:19
- Nahlásit
MartinaBarney
Šel bych k vetovi.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 18:52
- Nahlásit
Tak Barney pořád leží, zavírají se mu oči, unavenej, bez radosti. Kromě té neobvyklé únavy se mi na něm nic divnýho nezdá. Nekňučí, ráno dávku granulí snědl, dopoledne si vzal i vepřové ucho, na procházce 3 kousky sýra. No, uvidíme. Zítra vet otvírá v 9:00, takže jestli se to nezlepší, tak valím tam. A Barneyho budu zatím kontrolovat.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 19:06
- Nahlásit
MartinaBarney
Ať vám to dobře dopadne a Barney je ráno Ok.Napiš.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 20:39
- Nahlásit
Já tu měla sepsaný svůj klasický elaborát - od každého a pro každého něco. Tom potřeboval něco spísat do Ruska, tak mně odsud vyhodil a já si to hodila na lištu. Pak už jsem musela na prochajdu. Vrátím se a všechno vymazané A teď ještě Marťa napíše tuhle jobovku
Nemyslím, že by to mělo souvislost s ne-odčervením - to by nebylo tak ,,dramatické". Worka měl tehdy tu tasemnici a žádná únava na něm poznat nebyla. Tohle vypadá, že něco sežral, co mu nesedlo. Možná ani nevíš. Já bych zkusila pro jistotu podat živočišné uhlí. To kadění - to znám Pokud jdou na prochajdě podruhé, budou mít sračkoida a posrané rajťasy. Zrovna dneska to po týdnu bylo i u nás Ale žádná únava a malátnost to neprovází. Nechytnul od někoho z rodiny teďka tu virózu? Měla jsi zkusit změřit teplotu....Snad to bude dobré...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 21:02
- Nahlásit
worick
Nechytnul od někoho z rodiny teďka tu virózu?
To určitě ne-e.
A teplotu - o tom jsem přemýšlela. Akorát jsem teplotu psovi nikdy neměřila. Ale podle návodu, co jsem četla tady na czpsovi, to nebude nijak složité.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 21:06
- Nahlásit
MartinaBarney
Já bych taky rozhodně navštívila veta... než si pak vyčítat, že jsem něco zanedbala... zítra moc moc držíme pěsti a budeme čekat jak jste dopadli!!!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 21:08
- Nahlásit
MartinaBarney
My jsme poznali, že má Kess teplotu (kdysi, když měla problémy s tím kulháním), protože měla teplý čumáček...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 21:10
- Nahlásit
Evey
Minimaxi.....A navíc jsou to sourozenci ne? - myslím si to. Tehdy pán říkal, že přvezli pejska a ta vnukova slečna fňukala, že chce taky takové štěňátko, tak jeli ještě pro fenečku. Z toho jsem usoudila, že jsou to sourozenci...
Když je poslouchám....oni vůbec psům nerozumí...neví jak se psi prostě chovají
Noemi
Ale musím přechválit Méďana....Teď dělal dozorčího, tahal klacky, žužlal větve, tu a tam žebral kokýna, ale pořád kolem - no vidíš to Stačilo mu dát funkci Bylo tam plno lidí, tak si vás musel hlídat
Ta paseka byla původně celá borovicová, ale zase Táta teď má trend všude dávat listnáče, tak uvidíme.... - tak borový háj je jeden z nejhezčích, ale když má rád taťka listnáče, tak bych vysadila hezky smíšený U nás ještě pár takových je a hlavně na podzim je to krása A nezapomeňte i na modříny, ty jsou taky v lesíku moc hezké: duby, buky, habry, javory, borovice a modřín Smrky ne-e
Strejda
Zeptám se souseda. On na to má nějakou firmu, co těží, zalesňuje a tak. Na borovici z náletu se taky podívám. - ježíš to ne, to já jen tak, nechci nikoho otravovat....
Borovice z náletu jsem sadit zkoušela, nakopala jsem a natahala se s nima jak blázen a nechytla se ani jedna Pravda, byly už víc jak metrové a tam jak přetneš ten hlavní kořen, tak prdlajz
Tak otravný Rony dostal pepřák do ksichtu Už mu otrnulo a vystartoval po nás, jak jsme šli kolem jejich baráku k bábě Zprvu lítal 10m od nás a řval, ale jak jsme se přibližovali k jejich, tak přibíhal čím dál blíž, až byl metr od nás. Berry zůstal stát pro jistotu 10m od nás, Worku jsem se na vodítku snažila stáhnout za sebe a že projdem. Ale jak jsme se pohnuli, vystartil zase k nám. Já na něj řvala, ať táhne domů a neotravuje - že ho varuju a vytáhnula jsem pepřák. Když zase zastavil na metr a po mém nadávání skočil směrem k nám, už jsem nečekala, až se na Worku zase pověsí a dostal spršku do ksichtu. Začal si packou šmolit čumák a odběhnul se otírat na parčík o trávu. My se mezitím sebrali a šlapali pryč. Snad mu to něco neudělá?? Já ho ale varovala, nejmíň 10x
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 21:14
- Nahlásit
worickSnad mu to něco neudělá?? Já ho ale varovala, nejmíň 10x
To víš že neudělá - v nejhorším si pár dní nezačuchá
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 21:16
- Nahlásit
Kessie
My jsme poznali, že má Kess teplotu (kdysi, když měla problémy s tím kulháním), protože měla teplý čumáček...
Teplej čumák má naše čubka obden.
MartinaBarney
Teplota se měří v konečníku - strčíš tam teploměr a čekáš - a hlídáš, aby ti ho "nevstřebal"
Ale jinak jo, teplota se projevuje apatií...
Jo, a normání psí teplota je myslím něco málo přes 39'C
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 21:36
- Nahlásit
Kessie
protože měla teplý čumáček...
To jsem si taky myslela, že podle teploty čumáku poznám, že má pes teplotu. Ale v únorovém čísle Psích kusů zase psali, že podle čumáku se nedá usuzovat, zda má pes teplotu. Tak nevím.
Dines
Teplota se měří v konečníku - strčíš tam teploměr a čekáš - a hlídáš, aby ti ho "nevstřebal"
Asi bych na to potřebovala pomocníka, aby mi držel Barneyho a já mohla měřit. Ale kdyžtak ho změří zítra vet.
Pořád doufám, že bude Bárník o kapánek veselejší a zatím žádný zlepšení.
Musím se ještě zeptat mamky, jak se choval po ránu, když ho pouštěla dom.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 21:56
- Nahlásit
MartinaBarney
Třeba mu fakt jen něco nesedlo, nebo má depku - třeba že už nemrzne...
Tak psa vezmeš za ocas, zvedneš nahoru, stčíš teploměr a držíš - ale je fakt, že já svý dvaceti a pětadvacetikulový za ten ocas udržim, ale ty Barneyho asi ne
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 22:21
- Nahlásit
Tak jsem mu nachystala papání. Dala jsem mu jen poloviční večerní dávku. Tradičně to u nás vypadá tak, že ještě než mu začnu chystat jídlo, tak Barney už je nervozní, kdy už to bude a at si jakože pohnu. Když mu nesu misku na zahradu, tak má takovou radost a tak spěchá, jak kdyby týden nejedl.
Ted? Uviděl mě, že stojím na chodbě s miskou. Žádný zájem. Nakonec se zvedl a pomalu šel za mnou až ke svýmu stojanu na misky. Vzal si trošinku a odešel na svůj ,,wc plácek´´, tam pochodoval dokola, zastavil se a vyčůral se. A znova...To jsem si všimla, když už byl před večeří venku, že pochodoval, zastavil se a čůral. Není to značkování, ale jeho klasické provedení malé potřeby na zahradě. To už mám přesně naštudovaný
Každopádně, pak se došoural zpátky k misce a zase si vzal. Odešel znova pochodovat, pak se zase vrátil...a to už jsem ho tam nechala. A přijdu zachvilku.
Jak ho opustí i radost z jídla, tak to je nemilé.
Ráno se choval naprosto normálně, říkala mamka.
Dines
nebo má depku - třeba že už nemrzne...
Beztak zahájil protest
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 22:32
- Nahlásit
MartinaBarney
No, a co třeba nastydlý ledviny nebo takněco? Nebo se střevama no...
Asi bych ráno s ním k tomu vetovi šla, pokud mu nebude líp.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 22:39 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
Dines
No, a co třeba nastydlý ledviny nebo takněco? Nebo se střevama no...
Tak co jsem hledala na netu i ted v knížce, tak by příznaky nejvíc odpovídaly zánětu ledvin. A uvidím teda, co mi řekne zítra vet.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 06:02 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
MartinaBarney
ty příznaky co píšeš se mi vůbec nelíbí. Nechci tě strašit, ale běž dnes k vetovi, i když mu bude lépe a nech mu odebrat krev (nedávej mu už nic k jídlu) a udělat komplet rozbor. Pokud to půjde, tak mu zkus i odebrat moč. Vem si nějakou misku , zkus trošku zachytit a přelít do skleničky. Měla by být co nejčerstvější. Kdyžtak mi klidně i zavolej.
Kolik toho tak vypije? Projeď se mu po hrbetě rukou, není trochu nahrbený? Není nějaké místo citlivé?
Držím palce.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 08:22
- Nahlásit
Evey
Pokud to půjde, tak mu zkus i odebrat moč
Tu moč zkusím než pojedem k vetovi.
Kolik toho tak vypije?
Myslím, že pije víc než obvykle. Nejsem si tím, ale stopro jistá.
Nahrbený se mi nezdá, spíš chodí strnule, pomalu jak tělo bez duše. Prohmatávat jsem ho zkoušela a nic. Jinak fakt často čůrá. Ale v 9:00 jedem k vetovi, takže zjistíme, co to je.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 08:27
- Nahlásit
MartinaBarney
Moc na vás myslím a držím palce.
Fakt to vypadá na ledviny, ale přeji si, ať se mýlím. Trvala bych na rozboru krve, i když to bude třeba veterináři připadat zbytečné.
U našeho veterináře mě to stálo cca 700 kč.
Tu moč dělal zadara, jen tam hodil papírek...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 10:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
Jsem naplá jak malé gatě Držím palec. A pro uklidnění: jak píše Evey - chodí nahrbený, asi to budou ledviny - takhle a ještě si pořád olizoval pindíka, to měl Alfík za život asi třikrát. Dostal acylpyrin a nic jsme dál neřešili. Dostal se z toho vždycky v pohodě (my tehdy netušili, co mu je, že může mít i pes nějaký zánět močáku či ledvin )
Vy to snad teďka vyřešíte pro pejsu líp
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 10:12
- Nahlásit
Tak je to zánět ledvin. S tímto onemocněním jsem se nesetkala, takže ani nevím, jestli je zavažné nebo není.
Každopádně, Barney dostal antibiotika. Teplotu má 39,5. Zítra jdem na kontrolu.
Tedka leží v kufru auta a usíná. Nechce se mu asi ven, protože ho to bolí Takže zítra jdu k vetovi pěšky, naštěstí to máme jen 20 minut cesty.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 10:16
- Nahlásit
MartinaBarney
Se nám to někde cestou srazilo Závažné je to asi dost, ale dostal léky, mělo by to být dobré. Teď si neuvědomuju: bereš ho ještě na noc domů nebo je venku. Tohle bývá z průvanu. Alfča má boudu v proluce mezi dvouma barákama a někdy tam hnusně protahuje
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 10:18
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak je to zánět ledvin. a jaké vyšetření Vám dělal?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 10:20
- Nahlásit
worick
Když jsou velké mrazy -5 a víc, tak je na noc doma. Boudu naštěstí mezi barákama nemá. Ale ta naše bouda je ještě po Cindy a je když to tak řeknu na hovno.
Ani nevím, jestli je zateplená nebo není. Nechávala ji tenkrát vyrábět mamka. Navíc dveře netěsní už. Na novou já nemám.
Ale taťka má rád Bárníka, tak snad k jeho 2. narozeninám by mohl být tatínek štědrý
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 10:23
- Nahlásit
Evey
Popsala jsem mu příznaky. Vet si Bárníka prohmatal a řekl, že ho ty ledviny bolí. Změřil mu teplotu.
Ale jako zrovna tomuto našemu vetovi věřím. Je nejlepší ve městě a troufám si říct i v nejbližším okolí. K jinýmu bych nechodila. Koneckonců, to jsem udělala jednou a taky se mi to vymstilo.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 10:32
- Nahlásit
MartinaBarney
Když on je rozdíl zánět ledvin a selhání ledvin, rozhodující jsou právě ty výsledky krve. A to hodnota močoviny a kreatininu. Z ničeho jiného to nemůže ani doktor poznat (mluvím ze své zkušenosti ), protože na psovi se to projeví, až když jsou ledviny ze 3/4 v háji...A ta moč se podařila odebrat? Já osobně bych mu i nasadila dietu.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2011 10:39
- Nahlásit
Evey
Když on je rozdíl zánět ledvin a selhání ledvin
aha, tak to se ho zítra poptám na to. Moč se podařila odebrat bez problému, ale protože ji nechtěl, tak jsem ji hodila do popelnice.
Ptal se na průjem a říkal, at mu vařím klasiku - kuřecí, rýže, mrkev.
|