Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 10:48 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

MartinaBarney
Moč se podařila odebrat bez problému, ale protože ji nechtěl, tak jsem ji hodila do popelnice. Šmarjapane, vždyť by tam jen hodil papírek a viděl jestli tam není třeba bílkovina...
Krev taky nechtěl vzít?
Kuře, rýže, mrkev dobrý. Masa raděj méně, ale hlavně aby jedl.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 11:15
- Nahlásit

Zapoměla jsem napsat, že naše bába má od včera taky zánět ledvin, mamka zavezla moč k doktorce a taky našla bílkovinu.
Selhání ledvin není krátkodobá záležitost, projevuje se to více příznaky, například vyhublostí a neprospíváním psa. Vím to, neboť u Worička tohle podezření vet měl. Naštěstí se to nepotvrdilo.
Já nevím Marťo, ale Evey má pravdu, že by mu snad měl vet udělat nějaká vyšetření krev-moč. Jenom pohmatem se mi to nijak dostačující nezdá...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 11:30
- Nahlásit

Evey
Šmarjapane, vždyť by tam jen hodil papírek a viděl jestli tam není třeba bílkovina...
neboj, neboj. Po tom, co jsi mi napsala, tak ji vylovím. Lahvičku si nechám a zítra naberu moč novou a řeknu mu, at se na to radši podívá. Přece jen, jistota je jistota.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 11:52 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

Ještě jsem se chtěla zeptat. Tento týden jsem chtěla objednat maso s tím, že příští týden bysme přešli na syrový s přílohama.
Asi bude lepší zůstat ještě u granulí, at ho tím zbytečně nezatěžuju, že? A objednávku o měsíc třeba posunout.

Jinak čtu na netu všechno možné o nemoci ledvin a teda jako vůbec mě to netěší. Spíš se zvýšily moje obavy.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 12:55
- Nahlásit

MartinaBarney
Zatím zůstaň u bílého vařeného masa. Raděj moc na netu nebrouzdej, zbytečně se vyděsíš a počkej na podrobnější vyšetření. Pokud chceš mít opravdu jistotu tak zvol tu krev, vyšetření moči papírkem nemusí být průkazné, je to jen takové vodítko...
Selhání ledvin znám bohužel osobně, ale nechci ti to psát, opravdu doufám, že se u vás neprokáže.
Jak vypadá Barney teď ?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 13:07
- Nahlásit

Evey
Raděj moc na netu nebrouzdej, zbytečně se vyděsíš
Už se stalo. Fakt jsem netušila, že onemocnění ledvin není žádná sranda. Já jsem myslela, že když pes prochladne, tak že třeba ,,jen´´ začne kašlat a tak. No, tak jak je to většinou u lidí. Ne, že se to hned projeví na ledvinách. Po tom, co jsem přečetla, tak zítra veta fakt požádám.
Jak vypadá Barney teď ?
Tedka leží v chodbě. Dala jsem mu tam starou peřinu, tak leží na ní a odpočívá.
Selhání ledvin znám bohužel osobně
U vás byla příčina jaká? Jsem četla, že příčin může být víc než jen prochladnutí.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 13:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Raděj moc na netu nebrouzdej, zbytečně se vyděsíš
Už se stalo.
- jakmile se začnu v problému pitvat a moc číst - hotovo, tumor... Ať už se to týká zvířat nebo lidí...Ono je někdy vážně lepší, moc nevědět

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 13:28
- Nahlásit

worick
Ono je někdy vážně lepší, moc nevědět
No to jako jo. Už si představuju, že se to ještě zhorší a kdesi cosi. Vždyt, přiznám se, já už jsem Barneyho obrečela, když se mu nechtělo z kufru auta ven. A to jsem na netu ještě nic moc nečetla. Ten pes to snáší líp než já. Ale je potřeba zachovat klid a zbytečně nepanikařit.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 13:29
- Nahlásit

MartinaBarney
Pokud má zánět ledvin tak ano, to může mít i z prochladnutí.
Ale selhání ledvin může mít spoustu příčin:
1) geneticky podmíněné - často postihuje velmi mladá zvířata (2,3-5 let), nedá se tomu předejít bohužel nijak. Možná by se dalo říct pečlivým výběrem chovu, ale stejně nikdy nevíš co se po praprapředcích vyskytne...
Berňáci jsou na to velmi zatíženi, moje fena měla 2,5 roku.
2) stáří
3) otrava či poškození po podání nějakých léčiv
4) špatná strava - marketovky apod.
5) rakovina
...

U nás jsme rozbor praktikovali tak, že jsme dojeli do druhé ordinace, kterou má náš doktor v městě. Chce to nalačno, nejlépe 24 hod. Odebral krev a poslal mě s ní a s žádankou do lidské nemocnice, do centrální laboratoře, do 2 hod. jsme věděli výsledky.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 14:53
- Nahlásit

MartinaBarney
Dívej, nechceš se trochu rozptýlit vařením?
Vařená ledvinová dieta na 10kg psa (Nefrologie a urologie psa a kočky, J.Kučera), hmotnosti jsou po uvaření:
Vaječná dieta: 160g vařených vajec, 250g vařených brambor, 10 g másla, 70 g mrkve
Masová dieta: 100 g masa drůbeží/ hovězí, 30g vajec, 10g másla, 70 g mrkve
Tím nic nezkazíš.
Jsme s tebou.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 15:48
- Nahlásit

Evey
Dívej, nechceš se trochu rozptýlit vařením?
Díky za tip Dneska bych mohla zkusit tu masovou zrovna.
Jinak Bárník se cítí nejspíš trochu líp. Tedka si hryže kost v chodbě. Na zahradě se nevyčůral, jen si lehl do stínu zase na studenou zem, tak jsem ho nahnala zase dovnitř. Potvůrku.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 16:50
- Nahlásit

MartinaBarney
Myslíme na vás, Marti! Snad to bude brzy dobré...

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:03
- Nahlásit

MartinaBarney
držíme palce!!!

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:07
- Nahlásit

MartinaBarney
K Internetu se teď dostávám až pozdě odpoledne nebo večer, ale přes den sleduju vaši zdravotní kauzu aspoň na mobilu. Držte se.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:25
- Nahlásit

Teď jsem dorazila od báby a hádejte, co jsme dělali?? Uklízeli dřevo! Bábě přivezli příděl z hor - metry, tak jsme to museli podvážet do zahrady a poskládat. To je zajímavé, že cokoliv se tu vzpomene, najednou se mně to nějak týká Takže apeluju na všechny - odteď jen pozitivní věci!!! Viď Marti?!

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:29
- Nahlásit

MartinaBarney
Marti, myslíme na vás!!! Snad to nebude nejhorší a Bárník se z toho po lécích a dietce dostane!!! Moc držíme pěstičky!!!

Z práce jsme dnes jeli výjimečně brzy a jezdíme z Brna asi půl hodinky autem přes šest vesnic... cestou domů jsme potkali asi čtyři lidi s berňáčkama na vycházce! Doposud jsme potkávali jen jednoho pána s menší berňuškou...

Dneska začala Kess hárat... halóóó Michall a Tá ta - jak Bára?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:35
- Nahlásit

taky na vás myslíme - o háravých fenách se klukům nezmiňuju a Barnymu držíme palce ...

worick
To je zajímavé, že cokoliv se tu vzpomene, najednou se mně to nějak týká

ne, že Worick začne hárat!!

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:41
- Nahlásit

MartinaBarney
Tiše pozoruju, držím palce a tajně si doufám, že to bude jen nějaká prkotina - veti se nedaj brát vážně skoro nikdy....
worick
Už dvě hodiny nahrávám na net hroší video a ještě minimálně půl hodiny budu - to sem zas něco vymyslela
Kessie
Dneska začala Kess hárat..
No, taky nás to v nejbližší době čeká...bohužel

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:42
- Nahlásit

ne, že Worick začne hárat!! -

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:43
- Nahlásit

Dines
Už dvě hodiny nahrávám na net hroší video a ještě minimálně půl hodiny budu - jupííí, já se moc těšííím!!! - to je dneska první pozitivní zpráva...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 17:56
- Nahlásit

Všem Vám děkuju, že nám držíte palce A zdá se, že to pomáhá, protože Barneymu je líp. Dokonce mi asistoval u vaření a loudil maso. Mlsoun jeden.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:09
- Nahlásit

Dines
Už dvě hodiny nahrávám na net hroší video a ještě minimálně půl hodiny budu - to sem zas něco vymyslela - sem s ním Hele a na co natáčíš? Já zkoušela mobil, neumím to na comp dostat. Včera 5 trapáckých videí na foťák, stáhnula jsem na Olympus Master (tuším) na comp, kde máme uložené i fotky - tam to fachčí, ale jak to dostat sem - to absolutně netuším

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:20 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

- to je dneska první pozitivní zpráva...worick
Hele a na co natáčíš?
Většinou na foťák, občas na mobil.
Z foťáku mi ale leze příšernej formát v HD kvalitě, co nezná žádnej program, ale kupodivu youtube to zvládá - jen jak je to velký, tak se to nahrává věčnost
stáhnula jsem na Olympus Master (tuším) na comp, kde máme uložené i fotky - tam to fachčí, ale jak to dostat sem - to absolutně netuším

Základ úspěchu je dostat to někam na net - sem pak dáš jen odkaz.
Na net se dají videa nahrát na facebook.com(pokud tam máš účet), stream.cz, myslím teď i na rajce.net ,ale asi nejpoužívanější - co mám i já je na www.youtube.com
Tam si uděláš profil, a nahráváš a nahráváš a nahráváš
Kessie
ž dvě hodiny nahrávám na net hroší video
- to je dneska první pozitivní zpráva...
Když myslíš

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:25
- Nahlásit

Moje miminka
http://www.youtube.com/user/Anlisek?feature=mhum#p /c/ACE1C481C1CFE9F7/5/2UMocqVy1I4

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:46
- Nahlásit

Dines
Moje miminka - jéééé, to je paráda... chudák mamča... už toho má myslím pomalu dost, jak se pod ní všichni snaží dostat! Moc hezký, úplně mi to zvedlo náladu!

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:49
- Nahlásit

To je zajímavé, že cokoliv se tu vzpomene, najednou se mně to nějak týká

ne, že Worick začne hárat!!

Všem Vám děkuju, že nám držíte palce A zdá se, že to pomáhá, protože Barneymu je líp.
Tak to je skvělá zpráva to je zatnu ještě víc!!!
Kessie
Jsme s Bárou maximálně venku. Dopoledne kdokoli kdo je doma a odpoledne když přijdu tak co můžu. Jinak je v garáži. Má tam přetahovadlo ve svěráku pískací míček a interaktivní hračku.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:52
- Nahlásit

Zrovna končím v práci a už už jsem chtěl vypnout PC,ale ještě jsem si vzpomněl na Barnika.Celý den jsem neměl čas sem juknout.Ještě že jsi ho vzala a šla.Tak snad se to rychle zlepší.

Kessie už taky?Máme týden náskok.
My Báru hlídáme a je přes noc a když nejsme doma v garáži.Zatím jsem neviděl u plotu psí nápadníky.Ale co já vím,jsem celý den pryč.Jinak je to otrava.Prý to trvá 3 neděle.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:53
- Nahlásit

A to jsme se s Míšou nedomluvili.....

worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 18:56
- Nahlásit

Dines
Teda ti malí otravníčci, nenechají ani mamku v klidu nažrat - a prudí a prudí Nejsrandovnější na nich a i na mamce jsou ty zadní paciny - mají to jak ty lyžiny na skibobu
Prosím tě, Facebook mám zakázaný a stejně bych tomu nerozumněla, stejně jako většině techniky Vrchol bylo, mně tady naučit vkládat fotky přes ImageShack

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2011 19:00
- Nahlásit

worick
tak se zaregistruj na tom www.youtube.com tam je to myslím dosti jednoduchý

<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání