| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:08
- Nahlásit
Noemi
JJ, do konce února se podávají přihlášky. Bonitace je 19 a 20. 3. Tak to by bylo fakt tak tak. Musela bys uprosit toho vyhodnocovatele, aby ti to poslal co nejdříve. U nás to trvalo přesně 30 dní.
worick
když tedy bude mít pes měsíc před výstavou zdravotní problémy, úraz....a bude muset mít něco vyholeného či šitého - to nějak ovlovní jeho šanci na dobré ohodnocení? No tak v první řadě tě asi pomluví někteří přihlížející, bez ohledu na to, že nebudou naprosto tušit proč to tam má...
Ale asi bych si nechala vystavit u veterináře doklad, že se jedná o úraz a ten bych předem předložila rozhodčímu. Jako upřímně si ale myslím, že i kdyby ten rozhodčí věděl o co jde, tak by ho to při posuzování stejně ovlivnilo...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:11
- Nahlásit
. Musela bys uprosit toho vyhodnocovatele, aby ti to poslal co nejdříve. U nás to trvalo přesně 30 dní.
Na stránkách KSSP píší, že vyhodnocovatel má na posouzení snímků 14 dnů - ale je samozřejmě možné, že realita se s tím rozchází. Posouzení stojí pro členy klubu cca 450 Kč.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:13
- Nahlásit
No jak čtu ten náročný popis trasy, tak by jsi měla vážně zapracovat na tomu videu
Nebo si vezmi navigaci, která zaznamenává trasu. Nebo foťák, který ke každé fotce uloží GPS souřadnice. - když jsem to psala, tak jsem si říkala:,,bože ty jsi blbá, jako by si to mohli chudáci představit" Kdybych to uměla vyznačit alespoň na fotomapách z Mapy.cz - tak vám to sem hodím Ale jsem na comp antitalent, tak máte smůlu. Ale alespoň si vzpomenete, jakou jste měli v dětství u pohádek představivost A proměřila jsem to a když to vezmu k bábě, kde máme před cestou domů ,,velkou přestávku" - tak to bylo 5.200m Na to, že to byla jenom taková normoš prochajda (žádný výšlap horama) tak dobrý
Děcka, dneska u nás ráno zase taková kosa Severák se vystupňoval, polojasno - já jsem měla dvoje tepláky, v botaskáchmi mrznuly palce na nohách a co jsem si na chvíli sundala rukavice, abych dala klukům jídlo - tak mi málem umrzly prsty Vážně děs-běs A to jsem si naivně myslela, že by jsme dnes mohli jít s klukama někam zaběhat Nejdu, já tam snad už ani nevylezu. Dokonce nejsou kluci na rohu, ale zalezlí v boudě
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:18
- Nahlásit
když tedy bude mít pes měsíc před výstavou zdravotní problémy, úraz....a bude muset mít něco vyholeného či šitého - to nějak ovlovní jeho šanci na dobré ohodnocení?
To je ještě dobré - alespoň máš šanci, že se to časem dá do pohody... Na cvičák chodí paní se starší fenkou BSP, někdy po druhém roce si vyrazila jeden přední zub (jeden z těch šesti malých), pak musela přestat vystavovat, protože přestože všechny předchozí výstavy byly OK, všude jasně napsáno, že měla kompletní chrup a přestože měla potvrzení od veta, že o zub přišla úrazem, tak měla u rozhodčí neuvěřitelné problémy a nikdo jí to nechtěl uznat :-/
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:22
- Nahlásit
Noemi
Na stránkách KSSP píší, že vyhodnocovatel má na posouzení snímků 14 dnů - ale je samozřejmě možné, že realita se s tím rozchází. Posouzení stojí pro členy klubu cca 450 Kč.
Se mrknu doma, jak jsme to měli my finančně i časově. Ale to abys tedy začala honem organizovat...
worick
Děcka, dneska u nás ráno zase taková kosa U nás též.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:45
- Nahlásit
worick
U nás je taky kosa jako blázen...a ještě ke všemu na mě zase něco leze. Měla jsem jet ráno na vlek a pak rovnou na odpolední do práce do Liberce, ale zrušila jsem alespoň ten vlek, abych to tak nějak dnes ustála. S Barnoušem jsme podnikli jen krátkou kadící prochajdu, bude muset chudáček počkat do odpoledne na procházku s Tomem.
Měla bych dotaz na Vás zkušenější - hlavně asi majitele psů samců. Nevím, jestli jsem to sem už psala, ale od té doby, co dohárala Barneyho kamarádka Beky, tak je na něj hnusná a už se přátelit nechce a zjišťuju, že to tak má poslední dobou většina fen, se kterými se Barney potká. Z mého pohledu se k nim Barney ale nezačal chovat jinak, ale je možný, že oni ho teď jako puberťáka prostě jinak vnímají. Vždycky od nich dostane seřváno a jakoby výhružně po něm vyjíždí. Včera mi psal Tom do práce, že byli ve vedlejší vesnici, kde mají berňačku (cca 1,5 - 2 roky starou), že ta ho málem sežrala a to si cca před měsícem krásně hráli a běhali spolu po louce. Myslíte, že je to jen přechodný a že až Barney trochu dospěje, tak se ty vztahy zase vystříbří? Taky se chci zeptat, jak se v takových situacích chovat. Jestli je nechat, aby si to vyříkali, nebo nějak zasáhnout. Moc nevím, jak reagovat - myslím, že není moc za co kárat, protože on za fenkou běží, očuchá ji, ona začne vyhrožovat a on stojí jak ťululum a myslím, že ani moc nechápe, která bije. Děkuju moc za reakce, snad jsem to napsala srozumitelně
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:52
- Nahlásit
Ale to abys tedy začala honem organizovat...
Já nechávám vždycky všechny přihlášky na poslední chvíly
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:53
- Nahlásit
Noemi
Já teda zatím členem nejsem. Ale za výsledky na dobírku jsem platila 880,-. A ten proces od nafocení snímků po to, kdy mi došly poštou výsledky domů trval 3 měsíce!!! Ale v našem případě se stalo pár nečekaných věcí, tak proto taková doba.
Ale majitelka od Besinky (Barneyho skoro ségra), ta obdržela výsledky poštou do týdne, max. těch 14 dní. Nevím už přesně.
Jinak jsem taky přemýšlela o jarní bonitaci, ale jelikož jedem 19.3. na naši první výstavu, tak se nechci ještě víc stresovat Proto odkládáme na podzim.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:57
- Nahlásit
LuckaM
Já tedy nejsem majitelem žádného samce, ale feny se mi vždy ohradily jen vůči psům, kteří jim vnucovali své nemravné návrhy, na které neměly náladu. Jinak ne.
Ale podle tvého popisu to spíš vypadá, že mají problém ty feny.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:58
- Nahlásit
Vystavovatelky chtivé bonitace,
držte jazyk za zuby, abyste si to nepokazily jako jeden můj známý, když chtěl uchovnit fenu ČSV. Posuzovatelka řekla, že je tlustá jak prase. On se zeptal posuzovatelky, jak může posuzovat psy, když si je plete s prasetem. A bylo to hotový.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 12:01
- Nahlásit
Strejda
On se zeptal posuzovatelky, jak může posuzovat psy, když si je plete s prasetem. A bylo to hotový. Jako fakt ji kvůli tomu neuchovnila? Nebo se jen urazila?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 12:10
- Nahlásit
Evey
Jako fakt ji kvůli tomu neuchovnila? Nebo se jen urazila?
Neuchovnila. On toho asi řekl víc. Ještě jsem od něj neslyšel tak krátký projev. Jel potom znovu, kde měl jistotu, že uraženou posuzovatelku nepotká. Myslim, že potom byl posuzovatel chlap a s fenou šla známého žena.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 12:21
- Nahlásit
Evey
No jo, ale je divný, aby začaly mít ty feny problém všechny ráz na ráz a i ty, které byly před cca měsícem s Barneym v pohodě. Třeba jim nějakým způsobem podsouvá nemravný návrhy, jen to neumím správně vyhodnotit...Ale většinou nestihne nic víc než čuchnout.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 12:33
- Nahlásit
LuckaM
Ale většinou nestihne nic víc než čuchnout. - to je nemravný návrh - máme to stejně Ona fenka dobře ví, že následuje ,,sápání se na ni" - tak vrčí předem, aby dala jasně najevo, že nic nebude A ohání se zubama, ňafá. Přijde mi to normálka, kluci z toho žádné trauma nemají Dobře ví, že se mají držet zpátky a pokud nevydrží a zase si čihnou, dostanou ňafanec. Není to žádná ošklivá bitka, jenom výhrůžky Pokud přestanou otravovat, normálně spolu fungujou. Já do toho nijak nezasahuju, tedy nijak dramaticky. Normoš klukům řeknu, ať holku neotravujou, že se to nedělá a ona na to nemá náladu
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 12:39
- Nahlásit
worick
to je nemravný návrh - máme to stejně
Ted si vybavuju, že my taky. Barney je na tento druh otravování expert. Takže já jsem ráda, když se najde pes, který mu dá najevo, že toto teda ne
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 12:39
- Nahlásit
worick
jj to já se nebojím, že by měl Bájoš z toho trauma, spíš se bojím, že nějak nechápe, co tím ty feny myslí Probíhá to asi tak, že se fena ožene, Barney kousek odskočí, kouká co že se to děje a hned na to ocas nahoru, napružený nohy, přiblblý výraz ve tváři a jde zase za ní a tak pořád dokola, dokud si ho neodvedu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 12:43
- Nahlásit
LuckaM
Probíhá to asi tak, že se fena ožene, Barney kousek odskočí, kouká co že se to děje a hned na to ocas nahoru, napružený nohy, přiblblý výraz ve tváři a jde zase za ní a tak pořád dokola, dokud si ho neodvedu. - běžné, potřebuje jenom ,,na držku" - aby mu to docvaklo Nemá zatím s tímhle žádnou zkušenost, tu prostě teprve musí udělat
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 12:44
- Nahlásit
LuckaM
Barney kousek odskočí, kouká co že se to děje a hned na to ocas nahoru, napružený nohy, přiblblý výraz ve tváři a jde zase za ní a tak pořád dokola, dokud si ho neodvedu.
Náš případ. Skoro teda.
U nás to probíhá tak, že Barney se napřed seznámí, hraje si, lítá. Pak až se oba trochu unaví, tak jde Barney na věc Fena se po něm ožene, Barney uskočí, ale do 3 vteřin je u ní zas. Tak to zkusí 3x třeba, pak dá pokoj zase.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 13:10
- Nahlásit
MartinaBarney
worick
Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama Akorát s tím rozdílem, že Barney opravdu potřebuje asi od feny pořádně vyčinit, aby mu to docvaklo.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 13:14
- Nahlásit
LuckaM
MartinaBarney
Je to jak píše worick, jen s tím rozdílem, že jsou psi, kteří mohou vždycky všechno a potom psi, kteří mohou jen ve vrcholné sezóně. Sally má hlavního manžela blonďáka Rona, ten může vždycky a všechno. Blonďák Bak si nesmí ani čuchnout. Není na něj nějak moc tvrdá, ale vyštěká ho jak figuranta.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 13:42
- Nahlásit
Strejda
A blonďák Bak po vyštěkání odkráčí, nebo otravuje dál?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 14:06
- Nahlásit
LuckaM
A blonďák Bak po vyštěkání odkráčí, nebo otravuje dál?
Bak se nikdy nevzdává. Chvíli kouká jinam a už má čumák pod ocasem.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 14:10
- Nahlásit
Strejda
tak doufám, že mi doma taky nevyrůstá druhý Bak
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 14:23
- Nahlásit
K předplatnýmu Psích kusů mi poslali místo psí známky, vzorky granulí K-9 Puppy Large Breed. Asi 5 balíčků. Tak jsem si říkala, co s tím.
Pak mě napadlo, že to věnuju místní záchytné stanici pro pejsky. Před chvílí jsem odtamtud dojela. Předtím jsem ještě byla na nákupu. No, nedalo mi samozřejmě a musela jsem nakoupit ještě nějaké dobroty, at tam nejedu ,,s prázdnou´´.
Jen škoda, že jsem se už dneska nemohla podívat za pejskama. Paní, co se tam o ně stará, neměla zrovna čas. Takže prý kdykoliv příště můžu na návštěvu přijít.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 14:27
- Nahlásit
Strejda
LuckaM
Bak se nikdy nevzdává. Chvíli kouká jinam a už má čumák pod ocasem.
tak doufám, že mi doma taky nevyrůstá druhý Bak -
Proto my máme (já mám ) nejraděj naše kastrované kamarádky, i když je to jen otravná strejdova Emina
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 15:33
- Nahlásit
Bak se nikdy nevzdává
Alfréd s Nielsem se taky nevzdávají - jednou to přece musí vyjít. Jsem vděčná za každou fenu, která je seřve. Jenže po většinou si je drží páničkové (paničky) na krátko a nedovolí jim se pořádně ohnat ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 15:38
- Nahlásit
Drakopes
Jenže po většinou si je drží páničkové (paničky) na krátko a nedovolí jim se pořádně ohnat ...
Když mám jistotu, že to je pes, tak se do toho nepletu. Vím, že Sally je na chlapy, jen nadává a nic jim neudělá. Ale s fenama to je jiná.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 17:04
- Nahlásit
Dneska jsme scházeli dolu pod parkem ke kinu a tam policajtka zapisovala špatně parkující auta (práce na doživotí ) a s ní se bavil nějaký chlap. Než jsme došli na jejich úroveň, skončili hovor a chlap pokračoval směrem k nám. A jamile nás zahlédl, otočil se zpět a začal si policajtce stěžovat, že mám psy na volno, že je nezvládám, že si jdu zvolna ... atd. atp. Pak z něj vypadlo, že má amerického rotvajlera, který je zlý a musí být na vodítku s náhubkem. A slečna mu pořád dokola opakovala, že žádný zákon nenařizuje, aby psi byli na vodítku, že je to rozhodnutí majitele, který má za psa zodpovědnost a že ani městská vyhláška ... a chlap pěnu u úst. A naše zlatíčka seděla u nás a zírala, co se děje. Pak vstali, popošli, já říkám - kluci, pojďte zpátky, a oni zase přišli a sedli si ... Tak jsme šli .... )
Obešli jsme park a šli z druhé strany nahoru. A u vrat si Alfréd vzpomněl, že a) hlídačka jim včera nabízela výborné mlsky a b) její kanadská ovčanda právě dohárala. Tak to rovnou vzal dovnitř k domku hlídače. A Niels za ním. Oni vědí, že do téhle části parku nesmí, a běžně to dodržují, ale teď ne. Já za nimi nerada chodím, protože Alfréd to vyhodnocuje, že se mnou tam být můžou. No a co čert nechtěl, ten chlap to vzal napříč parkem a znova jsme se srazili. Oznámil mi, že mám mít psy na vodítku a že mě má plné zuby. Došla jsem k domku, zahvízdala na psy a oni bok po boku se přiřítili od horní brány, kde na mě čekali - co by se vraceli k dolní, že?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 19:43
- Nahlásit
K předplatnýmu Psích kusů mi poslali místo psí známky, vzorky granulí K-9 Puppy Large Breed. Asi 5 balíčků.
Nám taky......
Drakopes
A naše zlatíčka seděla u nás a zírala, co se děje. Pak vstali, popošli, já říkám - kluci, pojďte zpátky, a oni zase přišli a sedli si ...
tak ten musel být hezky vytočenej.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2011 19:46
- Nahlásit
worick
Hlásim, že asi založim čistě ženskou domácnost - miláček přítel nedal miláčkovi pudlíkovi obojek a miláček pudlíček vzal čáru.
Naštěstí teda oběhl nějaký kolečko nebo co a na zoufalýho miláčka přítele čekal zaparkovanej na terase
|