| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 10:55
- Nahlásit
Evey
Proto já nerada chodím po silnici, ještě, že tu mám všude kolem louky a lesy.
A stalo se to u Nového Malína. Tam dělají stopařské semináře. Pejsků je mě líto a jestli byli stopovací, tak dvakrát líto.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 11:05
- Nahlásit
Strejda
Tam dělají stopařské semináře. Ano dělají. Taky doufám, že to není nikdo známý. Pes je stále ještě "věc", takže v tomto směru asi řidiči žádný postih nehrozí. Dnes to v okolí ani neklouže.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 11:18
- Nahlásit
Evey
Pes je stále ještě "věc",
Moje věci mě dnes ráno příšerně oslintaly.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 15:16
- Nahlásit
worick
Už máš možná na účtu platbu za únor
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 17:39
- Nahlásit
Salinka je nemocná. Když jsem přišel z práce, tak byla apatická a nechtěla žrát. Vet jí naměřil teplotu 40 st. Má antibiotika.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 18:00
- Nahlásit
Strejda
Salinka je nemocná
přejeme brzké uzdravení!!!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 18:07
- Nahlásit
Janiii
přejeme brzké uzdravení
Děkujeme
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 18:30
- Nahlásit
Strejda
Taky přejeme brzké uzdravení...teď marodí každý druhý a psům se to asi taky nevyhýbá.
Málem jsme měli psy dva. V okolí se našel kříženec berňáka (vypadal úplně jako berňák, jen neměl bílou barvu) a protože ho měla u sebe hospodská a říkala, že si ho nemůže v hospodě nechat, tak jsme se nabídli, že může zatím k nám. Když jsem se tam dnes stavovala, tak už byl ale u svého pána. Zaběhl se z asi 15 km vzdálené vesnice. Jsem ráda, že to dobře dopadlo...
Díky téhle události, jsem zjišťovala, jestli má městská policie čtečku čipů a dost mě udivilo, že ne...ani nevěděli, co to je ach jo...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 05:56
- Nahlásit
Strejda
Jejda, chudinka Salinka... tak hlavně ať je jí brzo lépe!!!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 06:10
- Nahlásit
Strejda
Salinka je nemocná. Když jsem přišel z práce, tak byla apatická a nechtěla žrát. Vet jí naměřil teplotu 40 st. Má antibiotika. Ach bože, jen to ne. Jak je na tom, je jí lépe? 40 st. je dost. Má jen tu teplotu a apatii?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 06:12
- Nahlásit
Evey
Ach bože, jen to ne. Jak je na tom, je jí lépe? 40 st. je dost. Má jen tu teplotu a apatii?
Asi je to o něco lepší. Večer už žrala, ráno se přišla pomazlit.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 06:25
- Nahlásit
Strejda
Asi je to o něco lepší. Večer už žrala, ráno se přišla pomazlit. Uff, ani nevíš jak se mi ulevilo. Takové zprávy mi jitří rány a nabíhají mi katastrofické diagnózy. To je ale dobrá zpráva.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 06:32
- Nahlásit
Strejda
tak to jsme rádi, že je to lepší
Nad ránem Níloušek pochrupoval a do toho mu škrundalo v břiše. A to tak, že se nedalo spát. Jirka si šel lehnout, tak jsem po něm chtěla, aby Nielse poslal spát jinam. Jirka pejsánka politoval, že neměli večeři (pondělí je postní den), zalezl do postele, dal si špunty do uší ... takže jsem musela vstát sama ... než jsem si lehla zpět, Jirka spal (nahlas ). A za chvíli tichoulinké našlapování a ještě opatrnější uléhání - Níloušek byl zpět i se svým škrundáním ... rezignovala jsem
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 06:48
- Nahlásit
Drakopes
Jirka spal (nahlas) Také doma řešíme tento neduh, obzvlášť dnes.
Příkladná komunikace člověka se psem : URL
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 06:52
- Nahlásit
Evey
nabíhají mi katastrofické diagnózy
No právě. A do toho vet utrousí "už nám bude šest".
Drakopes
A za chvíli tichoulinké našlapování a ještě opatrnější uléhání - Níloušek byl zpět i se svým škrundáním
Holky jsou teď doma, protože Sally je nemocná a nemůžeme je oddělit. Do postele se nedostanou, ale Neli čuchá pod dveřmi. Je to zvuk jak od vysavače. Bral bych to škrundání.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 07:04
- Nahlásit
StrejdaA do toho vet utrousí "už nám bude šest". Sadista, taky máme podobného. Při uspávání před rentgeny kloubů, kdy ne a ne usnout, přišel už se třetí (!) injekcí s další dávkou anestetik. To už jsem dost znejistěla a ptala se jestli se probudí. Podíval se na mě a řekl "když ne tak si pořídíte novou, teď je štěnat..." Vzhledem k tomu, že znám jeho černý humor a důvěřuji mu, tak jsem to přešla bez reakce, ale nebyla to zrovna nejlepší chvilka na vtípky.
Šest je prd věk. Bohužel u berňáků je třeba zvýšené opatrnosti.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 08:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Půl dne není člověk doma a tady se dějou hrozné věci
Strejda
Chuďato Salinka ještě, že je to už lepší Že vy jste jí nasadili tu chřipajznu, co všude řádí...?! Víš, že nemocní se nemají s pejsama muchlovat.....byl u vás někdo marod, nebo na cvičáku? A taky, co vet poznal, když jí dal hned antibiotika - na co vlastně? Jaká byla diagnóza? To nezpochybňuju, jen abych všechno věděla, až nás něco podobného nedejbože potká...
Evey
A ten věk......to mi ani nepřipomínej Už jsem se mockrát nachytala, jak sem přemýšlela, že to strašně letí Byli to mimi a už mají 3 roky Nevím, proč zrovna psi mají věk naprogramovaný tak krátce, když s prominutím ,,blbá andulka" žije do dvaceti
Veselejší téma Byli jsme na nákupu a dostala jsem Valentýnka, héč - koupila jsem si velkou palmu Do haly. Doufám, že bude mít delší životnost, než ty předešlé
Drakopes
Nad ránem Níloušek pochrupoval a do toho mu škrundalo v břiše....Jirka pejsánka politoval, že neměli večeři - šak ba, manža má pravdu
než jsem si lehla zpět, Jirka spal (nahlas). A za chvíli tichoulinké našlapování a ještě opatrnější uléhání - Níloušek byl zpět i se svým škrundáním - a dobře Ti tak, nemáš je trápit hlady
My půst nepořebujem (my tedy 100% jo - psi ho nepotřebujou ) u nás je to s tím jídlem pořád stejné - dva dny se žere jakž takž, další den nežere jeden, následovně zase druhý, do toho se některý pos....už na to kašlu, to se prostě nedá
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 08:09
- Nahlásit
Dines
Už máš možná na účtu platbu za únor - já to pořád nekontroluju každopádně díky
Jak to u vás vypadá, jéé, ty by jsi měla už mít hrošíky ne??
A co se to pořád děje u vás, v těch Budějkách?! Měli jsme kdysi známou z Pelhřimova a to bylo pořád v ,,černé kronice": vražda, havárka.....pořád všechno v Pelhřimově
Teďka zase čtu v jednom kuse: vražda, havárka...a teď si nemůžu vzpomenout, co bylo to poslední - pořád v Budějovicích Jak na ,,Divokém západu"
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 08:13
- Nahlásit
worick
A taky, co vet poznal, když jí dal hned antibiotika - na co vlastně? Myslím, že hlavně ke sražení té horečky. Příčinu asi neznaje.
koupila jsem si velkou palmu Zrovna nedávno jsem si na tebe vzpomněla a napadlo mě jestli máš taky nějaké palmy. Mám pro ně slabost. Ale nekupuji velké, nýbrž semínka (URL), je to podstatně levnější. Má to jen malou závadu, že než dorostou nějaké reprezentativní velikosti tak já bude v důchodu. U vás na jihu by jste mohli mít i na zahradě celoročně ty mrazuvzdorné.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 08:46
- Nahlásit
worick
Že vy jste jí nasadili tu chřipajznu, co všude řádí...?! Víš, že nemocní se nemají s pejsama muchlovat.....byl u vás někdo marod, nebo na cvičáku?
Nemocná je moje (vlastní) žena, ale ta ke psům nešla. Leda, že bych byl přenašeč.
Na cvičáku se mi psi zdáli zdraví.
A taky, co vet poznal, když jí dal hned antibiotika - na co vlastně? Jaká byla diagnóza?
Vet změřil teplotu, poslechl psa ze všech stran, prohmatal břicho, krk a nahlédl do huby. Řekl, že to je asi viróza, která nepostihla žádný důležitý orgán. ATB dal na teplotu, jak píše Evey Do dnešního večera má začít žrát, jinak znovu k vetovi. Ale začala žrát včera. Kdyby se stav nelepšil, tak k vetovi ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 08:49
- Nahlásit
Asi se nějak rozneslo, že už nemáme ovčandu a starší zlosyn u nás nebydlí. Přišli Jehovisti.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 08:52
- Nahlásit
Strejda
A ty ATB, v případě, že by žrala, nebude opakovat? Teplota už je OK?
Kdyby se stav nelepšil, tak k vetovi ... A nejlépe vzít i krev.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 08:54
- Nahlásit
Strejda
Ovčanda neměla ráda Jehovisty? Určitě přišli s nějakou zajímavou nabídkou...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 09:22
- Nahlásit
Evey
A ty ATB, v případě, že by žrala, nebude opakovat?
ATB má na týden. Doma máme jen staromódní rtuťový teploměr. Asi půjdu koupit digitální, abych mohl teplotu změřit.
Ovčanda neměla ráda Jehovisty?
Když přišli naposledy, tak začali nějak nešťastně, protože se zeptali, co bych udělal, kdyby mi někdo přinesl zprávu o mém spasení. Odpověděl jsem, že bych zavolal syna a kdyby nebyl doma, tak bych pustil psa. Chtěli mluvit se synem. On má vzdělání v jejich oboru a je velmi argumentačně zdatný. Když jim vysvětlil, čemu nerozuměli, tak jim nabídl seznámení se psem. Ovčanda to bedlivě sledovala a bylo na ní vidět, že na nějaké kecy není.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 10:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Nemocná je moje (vlastní) žena, ale ta ke psům nešla. Leda, že bych byl přenašeč. - tak to je celkem možné, neumyl jsi si pořádně ruce, po Valentýnovi hubu
Řekl, že to je asi viróza, která nepostihla žádný důležitý orgán. ATB dal na teplotu, jak píše Evey - teda nevím, jak to funguje u psů, ale předpokládám, že když je totožný typ léků, tak i funguje stejně - na virózu přece ATB nezabírají a na srážení teploty je snad jiný typ léčiv?! S tímto mně s... i obvoďák Už je to dávno, co jsem tam s něčím podobným byla a na rovinu jsem mu řekla, ať mi vůbec ATB nepíše, že je brát na škrábání v krku a zvýšenou teplotu rozhodně nebudu Až kdyby se to zhoršilo, tak pro ně přijdu. Spravil to Prisnitz
Asi se nějak rozneslo, že už nemáme ovčandu a starší zlosyn u nás nebydlí. Přišli Jehovisti.
....protože se zeptali, co bych udělal, kdyby mi někdo přinesl zprávu o mém spasení....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 10:23
- Nahlásit
Tak ráno jsme udělali tradiční obchůzku zahrady a na konci jsem se vztekla - Worka okousal po dlouhé době zase jednu prunusku Naštěstí ne komplet, jen zakrátil. Ale přijdem o polovinu květů Byl řev, žádná ,,kontrolka" venku před bránou a žádné hry. Dostali jídlo a šla jsem nasr....domů
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 10:38
- Nahlásit
worick
Čusky, ještě nerodíme, ale už je jak balooon
No, naposled to myslím byli dva sražený kluci a řidič ujel - blbec - kdyby neujel, tak mu nikdo nic nemůže - nebylo to na přechodu. Teď na tom místě ve dne v noci vartujou policajti a hádaj se s lidma, že se tam přecházet nesmí.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 10:38 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
tak to je celkem možné, neumyl jsi si pořádně ruce, po Valentýnovi hubu
Tak tady jsem chybu určitě neudělal. Jednak neslavíme americké svátky a jednak jsem až chorobně zatížený na čistotu rukou.
teda nevím, jak to funguje u psů, ale předpokládám, že když je totožný typ léků, tak i funguje stejně - na virózu přece ATB nezabírají a na srážení teploty je snad jiný typ léčiv?
S obvoďákem bych možná debatoval, ale tam jsem několik let nebyl. S vetem si nevím rady. Poučku o bakteriálních a virových onemocněních znám, ale nevím, jestli nejsou ATB ještě na něco, co jsem buď nepostřehl nebo vet nevyslovil. Když mi něco je, tak to vnímám s nadhledem, který mi u psů chybí.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 10:50
- Nahlásit
Strejda
Držím Salince palce a Barney všechny čtyři tlapeny, aby byla zase brzy zdravá!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 10:55
- Nahlásit
Strejda
Doma máme jen staromódní rtuťový teploměr Taky postačí, lépe se i poté desinfikuje. Ale digi je rychlejší.
S vetem si nevím rady. Mají to podstatně těžší než doktoři. Člověk jim může ukázat kde ho co bolí, říct jak se cítí. A to pes bohužel nemůže. Takže prostě léčí příznaky.
|