Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 09:37
- Nahlásit

Evey
Šmarjá sem se vozí i italská kuřata? To jako živá?
Poražená.

jakože argentinské nebrat?
Naopak. To maso je, i při nechutné ceně, prostě skvělé. Ale to platí pro všechno jihoamerické hovězí.

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 09:58
- Nahlásit

Evey
a pes taky funguje ?

Od doby kdy dostal obojek nezdrhá za zvěří - blbý nápady ho celkem rychle přešly

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 10:02
- Nahlásit

Dines
Tak to je super.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 11:10
- Nahlásit

Tá ta
Proč si vybral k útoku Worku?Asi kvůli tomu že byl na vodítku ne? - na vodítku byli v této chvíli oba. Šli jsme po silnici, i když jen takové vedlejší, nefrekventované. Worku asi proto, že za prvé, je váhově blíž a za druhé - Berry si ho prostě nevšímal absolutně a Worka sem tam odštěknul. Jeho páník říkal, že proto, že se nesnáší s Alfem a ten je prakticky zmenšenina Worička. Berry si v tom jak jsme se točili svlíknul obojek z hlavy, což jsem zjistila, až jsme sčítali škody Právě, že kluci jsou taky učení domluvit se po dobrém a Worka dlouho nechápal, že pes už ten útok myslí vážně. Byl razantní, nebylo to jen takové ňaf ňaf - co párkrát proběhlo s Alfem. A Woriček právě odpovídal pořád jen tím ňaf Nemám pocit, že by Workovi nějak to vodítko vadilo, že by se na Berryho kvůli tomu nějak zlobil. Pokud ho z vodítka někde na chvíli pustím, vrací se na něj velice ochotně a vypadá, že dokonce snad rád. Někteří tvrdí, že pes bere vodítko jako pouto s páníčkem. Možná si Worka myslí, že tohle je nějaké jeho privilegium
Strejda
Hraběcí rady "mělo by se, "chtělo by to" si odpustím. - právě, dostala jsem od Toma seřváno, že jsem nepoužila kasr. Jenže to se nedalo, to bych trefila Worku, když byli pořád v sobě A abych stříknula na psa který jen štěká kolem - tak to se mi nezdá zrovna slušné ani dobrá ukázka řešení situace pro naše psy Řvala jsem na majitele, ať ho odtáhne za zadní, ale fakt byl problém se k němu vůbec dostat. Z mojí pozice vůbec. Já jsem Worku tahat ani nehodlala, byla jsem ráda, že se mu daří bránit.
Nechceš půjčit na vyzkoušení navigaci? - né děkuju, já bych měla hrůzu, že s ní něco vyvedu, je to drahý špás....Nějakou navigaci vzal Tom v sobotu od synovce, že ji zkusíme. Ale zatím jsme nikde spolu nebyli.

Ranní prohlídka packy: totálně umytá betadina - nemohla jsem ta místa najít. Bude problém to hledat a kontrolovat. Nekulhá. Na tom nose, co si nedolízne, to vypadá trochu hůř. Ale nic strašného, zatím.
Argentinské hovězí jsme byli rozhodnutí začít objednávat s dovážkou do domu. Nakonec nám to nabídla ta místní BIO farma, tak bereme tam

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 11:15
- Nahlásit

Dines
a jedno OT - baterka vyměněna, obojek funguje - tak se mi ulevilo - fajn, stejně bych ti písnula, že si to budeš muset pořešit nějak sama

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 11:25
- Nahlásit

worick
Argentinské hovězí jsme byli rozhodnutí začít objednávat s dovážkou do domu. Nakonec nám to nabídla ta místní BIO farma, tak bereme tam
Takže máš vyzkoušené obě... a může české BIO hovězí konkurovat argentinskému?
Bude problém to hledat a kontrolovat. no to jo v takovém kožichu... a co třeba to místečko, po nálezu, kolem vystříhat, nebylo by to lepší?
Ale nic strašného, zatím. snad to tak i zůstane.

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 11:42
- Nahlásit

worick
ajn, stejně bych ti písnula, že si to budeš muset pořešit nějak sama
No, jasný, ale shánět někde servis a ...brrr
Pro příště už vím, že se stresovat nenutno
A hlavně ty nervy, že jsme rozbili půjčenej obojek
Každopádně jsem ale měla šanci zjistit, že funguje a pesan mi těch pár dní fungoval i bez něj... ale stejně mu ho ještě nechám.... a pošlu ti pak peníz ještě i za únor

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 11:59
- Nahlásit

.. a může české BIO hovězí konkurovat argentinskému?
To mě taky zajímá. Zatím jsem se BIO potravinám vyhýbal jako podvodu.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 12:18
- Nahlásit

worick
privilegium
To mě vůbec nenapadlo.Asi máš pravdu.
Psům se to hojí dobře.Naše Bára mi utekla na sousední parcelu a vrátila se s pořezanou přední tlapkou.Všiml jsem si toho až když jsem viděl stopy krve na dlažbě.Krev ji z toho tekla pěkně a Bára si to ani nelízala.Dal jsem ji povel mrtvej pes a zastavil jsem ji to ubrouskama.Pak jsem ji nechal spát v garáži.Ráno skákala jako když nic.Asi jsme měli štěstí.
Původně jsem se lekl,že Bára hárá.
Míšova kamarádka s Dykynou, o měsíc starší než Bára hlásila,že Dykyna prý už hárá.Je ji teprve 10 měsíců.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 12:39
- Nahlásit

Tá ta
Je ji teprve 10 měsíců. První berňačka mi hárala v 7 měsících, druhá měla 5,5 měsíce.
Strejda
Zatím jsem se BIO potravinám vyhýbal jako podvodu. Myslím, že není třeba se obávat. Vím, říká se, že konvenční zemědělec stříká a hnojí přes den a ekologický v noci... BIO potraviny jsou docela pod drobnohledem, opravdu.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 12:50
- Nahlásit

Strejda
To mě taky zajímá. Zatím jsem se BIO potravinám vyhýbal jako podvodu - tak jako 100% jistý si člověk nemůže být ničím, zřejmě ani tím argentinským Neměla jsem steaky z obou současně, takže vyloženě to neporovnám. Ale masíčko je měkounké,,voňavé" - když jsem udělala steaky tchánům, vůbec nechápali, že je to měkké a ne jako podrážka co se nedá ukrojit - co podávají některé restaurace. Je to z volně se pasoucích krav, jak už jsem kdysi psala, znám je osobně, bohužel Takže něco jako ty argentinské. Taky se řeší, že nejlepší je z určitých plemen, ale zase až takový odborník nejsem. Mě stačí, že to není tvrdá smradlavá flaksa
Evey
no to jo v takovém kožichu... a co třeba to místečko, po nálezu, kolem vystříhat, nebylo by to lepší? - určitě bylo, ale ne u té naší lízajdy Snažím se ho na to vůbec neupozorňovat a kontroluju to tak ,,jako nenápadně"

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 13:09
- Nahlásit

Evey
Myslím, že není třeba se obávat.
Kupuju BIO mléko. Takže se nevyhýbám důsledně. Kdybych měl odvahu zkusit i jiné potraviny, tak bych se řídil chutí. Ale nejsem moc inovativní, protože pak mám na sebe vztek, že jsem naletěl.

worick
Ale masíčko je měkounké,,voňavé"
To je to, co hledám. U "normálního" hovězího dodavatel prohlásí, že jen blázen chce současně šťavnaté a křehké maso. Když někde uvidím BIO maso, tak to zkusím.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 13:41
- Nahlásit

Strejda
Když někde uvidím BIO maso, tak to zkusím - tam je potíž v obchodě. Dlouho to tam leží, špatně skladované a nebyla bych si jistá ani s trikama kolem ,,revitalizace" masa v octu a podobně... Bio hovězí z běžné sítě mně nijak nepřesvědčilo ani nenadchlo. Tohle je tak, že maso je balíčkované s vyznačeným datumem porážky. Na NETu vyvěsí, kdy bude maso k dispozici (tedy, kdy budou porážet a balit - což jim dělá jedna firma tady kousek za hranicí) a ona jim ho zrovna nabalí dle přání jednotlivých zákazníků (kolik a čeho) a v igelitkách nám ho rozvezou do domu. Mají tam tuším rozvážku i do Brna. Pro zajímavost a pro Kesiie (kde je zas ta baba?! ) http://www.hornackafarma.cz/

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 13:42
- Nahlásit

Strejda
Kdybych měl odvahu zkusit i jiné potraviny, tak bych se řídil chutí. a co by jsi rád vyzkoušel, třeba můžu poradit ověřený zdroj...
A s tím hovězím... já třeba beru od sousedky, která si vykrmuje býčka, po porážce přebytky prodává po známých, to je taky dobrá volba. mňam.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 14:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
já třeba beru od sousedky, která si vykrmuje býčka - jo, to je stejné, taky bio Tam já bych měla ale už problém osobní, toho bych už nesnědla. Když si představím, že bych ho tam viděla denně pást. No, mě by stačilo jenom, že bych ho slyšela bučet z chléva...

Děcka, neměl někdo z vás boreliózu? Mně něco svědilo na lýtku, už určitě 2 měsíce. Myslela jsem, že je to nějaký štípanec (třeba blecha) i to tak zprvu vypadalo. Vždycky to na nějakou dobu přestalo, třeba 14dní jsem o tom nevěděla a pak zase svědění. Pak už mne napadlo, jestli jsem tam snad neměla nějaké znamínko a nerozdrhnula si ho, no a nehojí se....Ale a jsem dumala jak dumala, tam asi znamínko nebylo a když jsem to prohlížela, tak ani památka po nějakém. Minulý týden zase svědění dva dny, zrovna jsem se převlékala s psiskama v pracovně u velkého zrcadla, tak si říkám:,,doprčic, toto už není možné, co tam kdesi pořád mám?!" vyhrnu před zrcadlem nohavici, kouknu přes rameno a co nevidím - kroužek Zrovna mi vytanula na mysl borelka, ale možná jsem si to jen tak blbě rozdrápala. No a netuším tedy z čeho. Klíště jsem myslím letos nějaké prťavé měla, ale někdy v létě... Budu muset jít asi na krev, jsem si řekla jako by nic. Když jsem si pak tu situaci představila, zmocnila se mně totální panika Já se vážně příšerně bojím Dostávám hysterický záchvat jen na to pomyslím. Až se odhodlám, tak vám poreferuju, jak jsem to zvládla, či spíš nezvládla

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 14:43
- Nahlásit

worick
Dlouho to tam leží, špatně skladované
Dlouho by nevadilo, ale to špatně vadí.

Evey
já třeba beru od sousedky
Když víš, čím krmí, tak to jde. Jednou jsme naletěli u prasete z domácí porážky.

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 14:49
- Nahlásit

worick
Děcka, neměl někdo z vás boreliózu?
Ale to víš že měl. Doktor Tě ani nebude moc prohlížet a dá Ti antibiotika. Na krev Tě pošle, až je dobereš. Neodkládej to.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 14:51
- Nahlásit

worick
Děcka, neměl někdo z vás boreliózu? Díkybohu ne.
Ale zkušenost mám. Příteli se udělala skvrna na vnitřní straně stehna. Viditelné červené okraje, trochu vystouplé, uvnitř kůže světlejší než okolní. Šel k obvoďákovi, ten mu nasadil okamžitě antibiotika, že je to borelióza. Po dobrání šel na krev, nic nenašli. Skvrna se zvětšovala. Shodou okolností byl v Olomouci v nemocnici u známé doktorky, ukázal jí to, ta svolala všechny aby se podívali na typický příznak boreliózy. Dostal tedy další silnější antibiotika, pak zase na krev a zase nic nenašli. Skvrna zůstávala. Až asi po 6 týdnech kdy už měl totálně z těch prášků rozhozené zažívání ho poslali na chirurgii, kde mu z té skvrny vzali vzorek a zjistili, že to borelióza opravdu není a je to prostě jen skvrna a já si teď asi nevzpomenu na ten latinský název, musím to vygooglit.
Každopádně mazej zítra na krev, není radno si s tím zahrávat.
Snad je to jen nějaká alergická reakce.No a netuším tedy z čeho.
Klíště jsem myslím letos nějaké prťavé měla, ale někdy v létě.

Nemusí to být jen z klíštěte... A inkubační doba je docela dlouhá.

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 14:54
- Nahlásit

worick
Neměla jsem nic, ale takhle podobně vypadá i plíseň od zvířátek

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 15:16
- Nahlásit

Dines
Neměla jsem nic, ale takhle podobně vypadá i plíseň od zvířátek - tak pomuchlám všechno co potkám - to je pravda. Ale plíseň jenom takhle na jednom místě? Jinde nic nemám...
Strejda
Aha, já že mi vemou krev a pak se teprve řeší antibiotika V tomhle případě bych byla raděj. Nejsem zastáncem braní antibiotik dokud člověk nemá smrt na jazyku

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 15:36
- Nahlásit

worick
Aha, já že mi vemou krev a pak se teprve řeší antibiotika V tomhle případě bych byla raděj. Nejsem zastáncem braní antibiotik dokud člověk nemá smrt na jazyku
Nepodceňuj to.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 15:56
- Nahlásit

Strejda
A u tebe se to podařilo zachytit a vyléčit včas? Máme souseda přes cestu u kterého se to úplně zavčasu nepodařilo, nebudu raděj psát jaké má následky, nebo worick neusne.
Nepodceňuj to. Tak, tak... Já myslím , že worick to chápe a určitě se teď děsí nad nějakými články na Internetu, že jo? Držím palce ať je to jen prkotina. A i kdyby jsi brala ty antibiotika nechci psát "zbytečně", tak aspoň nedostaneš chřipku co teď řádí. V lékárně dokup nějaké laktobacily a bude. Tělo se s tím vypořádá, obzvlášt když to bude vyjímečná situace a nebereš je 5 x do roka.

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 16:02
- Nahlásit

Evey
A u tebe se to podařilo zachytit a vyléčit včas?
Ne.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 16:18
- Nahlásit

Teď jsme obešli jenom tady areál bývalého koupaliště vedle (chtěla jsem si nastříhat nějaké větvičky a suché do vázy) Worka samo na flexině - ale byl strašně hodný, vůbec nelítal jak šílenc z křoví do křoví a netahal. Tak jsme to vzali ještě z druhé strany těch cca 300m a zadem podél náhonu k nám - fakt hodný až jsem koukala Jo a za naším jsme vyplašili na cestě ondatru - málem jsem už zapoměla, že je tu máme Teď jedeme navštívit starou tetu, co bere chemo. Má rakovinu. Ale je doma. Snad. Radši tam prvně zavolám...

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 16:22
- Nahlásit

Strejda
To je mi líto, nebudu se raděj ptát dál.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2011 06:28
- Nahlásit

worick
Už jsem si vzpomněla jak se jmenuje ta skvrna - Granuloma annulare

worick
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2011 07:35
- Nahlásit

Evey
Granuloma annulare - o tomhle jsem doteď ani neslyšela Koukala jsem na NET a nebude to ono. No taky zase nemusím mít všechno....
Návštěva tety dopadla dobře (jenom jsme to trochu protáhli ) Zrovna byla po kontrole po poslením chemu a prý zatím dobré (tomu moc nevěřím, ale důležité, že se cítí a vypadá dobře)

rogersova
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2011 08:04
- Nahlásit

worick
Děcka, neměl někdo z vás boreliózu?

já měla borelku a manžel zase encefalitidu. On měl dost protilátek, takže to na něm nenechalo žádné následky.A ještě si vydělal 100 marek za to, že jim daroval krev,ale je to 14 let.

já neměla na noze žádný flek,začali mě bolet uzliny v tříslech, pak už všechny a nejvíc na krku, problémy jsem měla víc jak 3 roky.. bolesti kloubů, atd. Ale k tomu jsem měla ještě mononukleozu- přechozenou.Takže ty problémy asi proto byly horší.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2011 10:35
- Nahlásit

rogersova
já měla borelku a manžel zase encefalitidu. Začíná mi být divné, že jsem doposud ničím podobným neonemocněla, jak je to rozšířené...

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2011 10:36
- Nahlásit

Jedete někdo teď o víkendu na tu výstavu do Brna? Já snad ano, ale ještě nevím jestli v sobotu nebo neděli.

<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání