Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 11:04
- Nahlásit

Strejda
Když jsem měl kolii, tak jsem taky míval hnusný sny. Možná je mám i teď, ale hned je zapomenu.
Já mám právě tu smůlu, že sny jen tak nezapomínám. To spíš přítel. Vždycky se ho zeptám, co se mu zdálo a on, že si to nepamatuje.

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 11:20
- Nahlásit

Strejda
Nemuseli jste podepsat (vlastní krví) závazek, že pes bude krýt jen z rozumu (podle krycího listu) a ne z lásky?
Někteří chovatelé to mají zakomponované přímo v kupní smlouvě na štěně. Anebo je to poté tuším ve stanovách klubu. Tzn. že se jedinec nebude podílet na produkci psů bez PP (chápu to tak, že v rámci plemene). Ale tohle by byl jiný případ.

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 11:30
- Nahlásit

Evey
Ale tohle by byl jiný případ.
Kdyby z toho měl mít Berry trauma, tak mu můžeme dosvědčit, že u toho nebyl.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 13:29 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Strejda
Kdyby z toho měl mít Berry trauma, tak mu můžeme dosvědčit, že u toho nebyl. - Berry u toho byl, respektive zase to musel chudák sledovat jenom přes plot madam opět dorazila se stejnýma šamstrama jako včera - nejspíš u nich bivakujou. Musí o naše kluky hodně stát, když přes to půl dne lítá kolem plotů. Už to začíná být hrůza....Berry ji a černého frajera pronásleduje kolem všech plotů a snaží se vymyslet jak ji dostat sem a nebo se dostat ven
Woriček se naštěstí více soustředí na řvaní na béžového Alíka u brány v předu. Béžovému Alíkovi už dneska nebyla vidět původní barva Fotky jsou z včera, ale rozdíl je jen v barvě Alíka ten druhý černý není nikde moc vidět
Rozešli se cca za dvě hodiny. Před chvílí kolem s vyplazeným jazykem a ,,podivočeným" výrazem (že něco prošvihnul ) běžel nějaký další Romeo - toho ani neznám Já nevím, nemá ta feňule stránku na Facebooku - to není normální, jak všichni ví, kam lézt A hlavně nevím, proč to stahuje k nám

worick
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 13:34
- Nahlásit

MartinaBarney
Měla jsem období a netuším čím to bylo, kdy se mi zdálo třeba 5 snů za noc a většinu jsem si pamatovala. A byla to celkem hrůza - to má pak člověk problémy s návratem do reality Teď se mi občas něco zdá, možná i každou noc, ale každopádně o většině nevím

worick
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 13:42
- Nahlásit

P.S. naivně jsem si myslela, že když budu mít psy, tak pokud mi zrovna neutečou za háravkou - budu mít tady od těch nájezdů ,,láskychtivých" pokoj. S emancipací se asi od dob mého dětství mnohé změnilo

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 13:52
- Nahlásit

worick
P.S. naivně jsem si myslela, že když budu mít psy, tak pokud mi zrovna neutečou za háravkou - budu mít tady od těch nájezdů ,,láskychtivých" pokoj.
Fena udělá pro zachování rodu nepředstavitelné věci. Vyhledává zdravé a silné psy, to by Ti mohlo lichotit. Že po cestě přijme všechny ostatní nabídky, to už tak je.

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 07:42
- Nahlásit

Zdravím všechny, nemám teď moc času reagovat, ale poctivě dočítám všechny příspěvky... já teda akorát dost nechápu (jako obvykle), proč se o tu háravou fenu nikdo nestará... myslím, že nás hárání taky už brzy čeká... Kess má už za týden 8 měsíců a neumím si teda představit, že bychom ji nechali volně se pohybovat po vsi... chodí jen s náma na vodítku... natož snad když hárá... to by měla být opatření proti útěku ještě větší, ne? Rozumíte, co tí m myslím... prostě nechápu, jak může háravá fena jen tak lítat po vesnici... asi tak...

worick
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 07:56
- Nahlásit

Kessie
... prostě nechápu, jak může háravá fena jen tak lítat po vesnici... asi tak... - no, popravdě jsem tohle taky nikdy nezaznamenala. Lidi si moc nehlídají psy, ale fenky ano, málokdo se chce zabývat ještě štěňatama... Měla jsem pocit, že téhle fence se majitelka věnuje dost, chodila s ní na prochajdy a když se za ní kluci cpali, tak vyjekla:,,jé, ona hárá!" Tak jsem je odtáhla pryč. Předělávají si s partnerem starý barák, na plot asi peníze nezbývají, je starý a chatrný - samá díra. A mám pocit, že ani ta brána nebyla pořádně dovřená...Možná neměla doteď utíkací tendence a držela se v zahradě, i když nezajištěné...Nebo ve chvíli, kdy fenka není už štěňátko - zájem opadnul, nebo není čas a prostředky se o ni řádně postarat. Vážně nevím. Právě večer, jak jsme se vraceli s Tomem z prochajdy, tak jsme polemizovali, jestli ona feňule není dost vyčůraná a netrajdá jenom dopoledne, když jsou jejich v práci a než se vrátí, tak se tváří jako slušná holka hlídající na dvorku

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 08:24
- Nahlásit

worick
jestli ona feňule není dost vyčůraná a netrajdá jenom dopoledne, když jsou jejich v práci a než se vrátí, tak se tváří jako slušná holka hlídající na dvorku no nevím tedy, já bych háravou fenu nenechala samotnou ani na dvorku, pes překoná jakýkoliv plot a překážku aby se k ní dostal. Znám z vlastní zkušenosti.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 09:45
- Nahlásit

Začala hárat jezevčice Betty. Tu nikdy neuhlídají.
Už se dostavili všichni účastníci výběrového řízení se svojí nabídkou. Bišonek Berry se už asi cítí taky jako dospělý chlap a zařadil se do fronty. Byl nemilosrdně odnesen zpátky na gauč.

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 09:56
- Nahlásit

Strejda
Tu nikdy neuhlídají. To jakože má furt štěnata?

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 09:59
- Nahlásit

Evey
To jakože má furt štěnata?
Skoro. Je jí 6 a měla 4 vrhy. Zase budou inzeráty: "Darujeme roztomilé voříšky." Jednou nabízeli i "rostomilé".

worick
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 10:59
- Nahlásit

Strejda

Začala hárat jezevčice Betty. Tu nikdy neuhlídají.
Už se dostavili všichni účastníci výběrového řízení se svojí nabídkou. Bišonek Berry se už asi cítí taky jako dospělý chlap a zařadil se do fronty. Byl nemilosrdně odnesen zpátky na gauč.
-
Ta ,,Bobina" místního magora je těhotná podruhé od podzimku Začínám o ni mít obavy. Nevím jak tohle řešit, když má chlap ,,papíry na hlavu"?! Už jsem přemýšlela, že mu ji šlohnu, nechám vykastrovat a poté vrátím. Jenomže se taky bojím, že už by se od nás dobrovlně neodstěhovala

worick
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 11:03
- Nahlásit

Strejda
Bišonek Berry - s tímhle jsi mi připoměl, jak mi onehdá Tom povídá (a teď prosím majitele čivav, aby přestali číst ):,,proboha vysvětli mi, proč když chce někdo mít malého pejska, si pořídí něco tak hrozného jako čivava a nekoupí si třeba bišonka??

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 11:18
- Nahlásit

worick
Ta ,,Bobina" místního magora je těhotná podruhé od podzimku
Fena se nedá uhlídat. Ta se musí zavřít. Buď do kotce nebo domů. Ale ani doma to není úplně bez rizika. Sololitové dvěře nejsou překážka, všude musí bý zamknuto, atd.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 11:29
- Nahlásit

worick
proboha vysvětli mi, proč když chce někdo mít malého pejska, si pořídí něco tak hrozného jako čivava a nekoupí si třeba bišonka??
Tak to musím souhlasit

worick
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 07:59
- Nahlásit

Kde stééé děcka, všichni?! Zase tu po ránu prudím jenom já. Drakopesová nepíše, jak to vypadá v rozšmatlaném parku - no nejspíš jako tady u nás kam se podívám (a ke všemu se probudím a prší ) a chybí tu pravidelné ranní hlášení od Strejdy - které asi taky spisuje než vyrazí pracovat a já se vždycky těším, s čím tu na mně jukne
Jak píšu, leje...Jsem strašně ráda, že jsem se donutila jít včera s klukama na 10km ,,musherkovou" přes dvě obce. Bylo hezky, akorát po těch polňačkách za vinohrady jsem málem neunesla boty Ještě, že jsem měla tolik ,,chochmesu" a napadlo mně tehdy nevymýšlet, nečekat na jinou barvu a vzít černé (které byly skladem) - stejně na nich barva momentálně nejde rozpoznat Dorazili jsme k bábě, tam jsme si odpočinuli a vyrazili domů, už bylo skoro sedum. Přejdu kolem dvou baráků a blesklo mi hlavou ,,doprčic, já nechala klíče Tomovi v autě, když nás vysazoval!" (jel ještě něco do práce) No tak jsme se zase otočili a vrátili se, ale mamča už šla domů (konečně alespoň na dvě hodiny si jde domů odpočinout, když je večer u báby teta) kluky jsem ještě na hodinu zaparkovala u Alfíka a čekali jsme na Toma, kterého jsem zalarmovala, ať všeho nechá, kašle na nákupy a jede z práce rovnou domů - potažmo pro nás Já si to vždycky umím zpestřit

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 08:17
- Nahlásit

Ráno jsem vylezla ze dveří a projela se plynulou jízdou až k brance, cca 3 metry. Pěkný ledík...

Pak mi volal přítel, že mu na dodávce praskl výfuk a naštěstí si mohl půjčit dodávku od otce, který je dnes doma a nejezdí. Takže rozvoz pečiva je zachráněn, jen má malé zpoždění... No a za další půlhodinu volal, že průšvih, narazila do něj paní s osobákem, dostala smyk. Nikomu se nic nestalo, naštěstí. Tak jsem hledala číslo na nejbližší dopravku a teď čeká na příjezd policajtů. Už tam se tam jede podívat i jeho otec, je na to auto strašně cimprlich a asi ho klepne. Je nové a to naše už má dost za sebou... Navíc teď nemůže jezdit, tzn. že bude bez příjmu. Nevíte jak se to v takových případech dělá? Myslím, že by si mohl půjčit auto z půjčovny a viník nehody to zaplatit ne? Jenže kde teď honem seženeme odpovídající dodávku? Osobáka snadno, ale tohle... navíc pečivo je třeba rozvážet i v sobotu, ale jak když to naše má prasklý výfuk.... Přítel by si to možná opravil sám, jenže tedy nevím jak to bude stíhat, když tam ztvrdne bůh ví jak dlouho...
No tak asi tak já to dnes mám, mě to zpestřují jiní.

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 09:48
- Nahlásit

worick
chybí tu pravidelné ranní hlášení
Ráno se vrátila (moje vlastní) žena, že autobus nejel a abych ji odvezl do práce. Když jsem vyšel před dům, pochopil jsem proč autobus nejel.
Cestu, kterou jindy ujedu za deset minut jsem zvládl za dvacetpět, ale byli jsme tam včas.
Pak jsme šli s holkama na kopec. Po druhé podmetence bylo jasné, že po cestě to nepůjde. Šli jsme lukama, ale i holky s náhonem na všechny čtyři měly v zatáčkách problémy a nedobržďovaly úplně přesně. Prší.

Evey
Nevíte jak se to v takových případech dělá? Myslím, že by si mohl půjčit auto z půjčovny a viník nehody to zaplatit ne?
Měl by to zaplatit viník nehody. Některé pojišťovny to platí z povinného ručení viníka. Ale jestli byla paní pojištěná např. u podnikatelské, tak na to zapoměňte. Museli byste to vysoudit z té paní. Jestli byla pojištěná u Kooperativy, tak dbejte na to, aby v záznamu o nehodě paní podepsala, že zavinila nehodu. Policajti v tom jsou celkem k ničemu. Do mně se pořád někdo strefuje, tak mám v autě check list a dělám si fajfku za každým bodem.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 09:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
No ty jsi jistota, že se ozveš Bohužel zprávy neveselé... Nevíte jak se to v takových případech dělá? Myslím, že by si mohl půjčit auto z půjčovny a viník nehody to zaplatit ne? - my se s touhle situací nesetkali, tak nevím to je vážně pech U nás je na betonu taky ledík, stejně jako Ty, nevěda o tom, jsem se málem zabila Jsem ráda, že Tom dneska nikam nejede.
Kluci od rána zase pobláznění, jenom stojí a lítají u plotu, nebyli ráno ani v pracovně, zahradu se mnou proběhli s pěnou u huby, za asistence vořecha za plotem - šamstra oné feňule, kterou ač jsem se snažila sebevíc, jsem nenašla. Buďto už odkráčela a nebo jim hrabe nadobro a ten cirkus dělají i kvůli psu??
Hraní taky nebylo (nebyl zájem ) jedl jenom Worka, Berry nic a když jsem sklízela misky, přiběhla k plotu těhotná Bobina, tlustá jak sud. Magor šel k nám do vesnice (on je z vedlejší) a ona teď bude nevím kolik hodin v dešti čumákovat s klukama kolem plotu. Nasypala jsem jí alespoň pořádnou hrst Frolíků, ať se alespoň trošku nažere...

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 10:04
- Nahlásit

worick
Strejda
Tak paní prý dostala 300 kč pokuty. Snad i za pásy se dostává víc, ne? Zjistím co sepsali za zápis a jak je to s těmi pojišťovnami.

jedl jenom Worka, Berry nic Jasné trauma...

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 11:23
- Nahlásit

Strejda
Tak paní je pojištěná u České poj., v zápise je uvedena jako viník. Podle dosavadních informací by se mělo zapůjčení náhradního vozidla hradit z povinného ručení. Aspoň něco pozitivního. Ještě že to byly jen plechy, paní vezla dítě do školky.

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 11:34
- Nahlásit

Evey
Tak paní je pojištěná u České poj.
To je dobré. Nejvíc to urychlíte, když dáte auto opravit do smluvního servisu ČP, kde mají likvidátora.

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 11:38
- Nahlásit

Strejda
To je dobré. Nejvíc to urychlíte, když dáte auto opravit do smluvního servisu ČP, kde mají likvidátora. To by mělo jít taky hladce, je to Mercedes a mají s nimi smlouvu.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 21:01
- Nahlásit

hlásím, že žijeme, jsme v pořádku, po týdnu "prázdnin" jsem fakt "odpočatá"
ozvu se podrobněji snad zítra

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2011 16:01
- Nahlásit

Hmm, dneska nikdo nic??

Tak já přidám, jak vypadá takový pěkný Den Blbec:
Ráno si Níloušek vlezl do mé postele, aby v pohodlí počkal, než se obléknu na ranní venčení, uvelebil se, začal se dávit a pozvracel se (dva dny čisté povlečení)
Jdu se obouvat, Alfréd mi stepuje za zídy a Níloušek nikde - hledám a on pod oknem v obyváku na dece, počkal, až ho najdu a pozvracel se po druhé ...
Vyjdeme z bytu, kluci seběhnou k lítačkám a dole otvírá dveře slečna s Atarem, naším úhlavním nepřátelem. Chytla jsem psy za flígr, odtáhla je, ale vycouval i Atar. Tak jsem psy zacvakla na vodítko a šla ven. Hned za dveřmi Atar a začal zuřivě štěkat a škubat se z vodítka. Alfréd zůstal stát mezi dveřmi a stejně nenávistně mu odpovídal. Níloušek schovaný za mnou se odmítal hnout. Držela jsem dveře (silné brano, co zavírá samo), strkala Alfréda ven, pokoušela se nezamotat do vodítka, tahala Nielse ven ... když už jsme byli venku (pochybuju, že někdo v okruhu 2 km ještě něbyl probuzen) a já psy uklidnila, nechala jsem slečnu nadávat a trestat Atara a vyrazila k parku. Kluci dali najevo, že je už nějaký Atar nezajímá, tak jsem Alfína pustila z vodítka.
Udělal pár kroku, zalomil krok do pravého úhlu a přeběhl hlavní silnici na druhou stranu. Tak jsem Nílouše ani nepouštěla a pokračovala dolu, abych viděla, kam zmizel. Naproti starší manželé s menším černým psem a už zvyšovali hlas, co že to má znamenat. Já jen "no, Alfréde??", chlapec na kraj silnice, hodil okem a přešel zpátky, vzorně obloučkem přisednul k noze a očekával pochvalu a pamlsek, že tak hezky přišel. Fakt je ten, že tím docela utnul povykování odnaproti.
V poledne jsme se vraceli od vodárny, oba na vodítku, když vystartovali oba k labradorovi. Každý po jedné straně dopravní značky. Nezastavilo je - Alfréd přerval obojek, vodítko švihem přelítlo na druhou stranu za Nílsem a cestou mě karabina vzala do obličeje přes lícní kost pod okem.

těším se, až budu večer v klidu doma

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2011 17:05
- Nahlásit

Drakopes
Takovýhle hrozný věci, teda.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2011 19:08
- Nahlásit

Drakopes
No to teda!

U nás asi propuká puberta. Na cvičáku jsme se dnes teda moc nepředvedli. Jediné, co holomka zase zajímalo, byla fenka Beky a nějaké moje povely mu byly buřt. Byla jsem z něj zoufalá, asi budu muset trochu přitvrdit. Teď ale spí jak neviňátko. Před cvičákem půl hodiny řádil s psiskama, po cvičáku jsme vyrazili na procházku, kdy asi hodinu lítal za míčkem, pak jsme potkali paní s labradorkou, se kterou taky lítal a zakončili jsme to Borderákem a RR...Barney se doploužil do chodby a padnul. A od zítřka asi začneme chodit se stopkou, už mě ta jeho zvukotěsnost přestává bavit!

Ještě mám příhodu ze včera. Byla jsem večer v práci a najednou telefon. Volá mi sousedka, že jim Bájoš sedí před dveřmi a čeká na pomazlení. Tom zapomněl zavřít branku a Barney se vydal na výlet . Naštěstí došel jen o dům dál a loudil piškoty. Tak volám Tomovi, aby si tam šel pro psa a ten mi pak říká, že to vypadalo, že si Barník vyhlídl nové páníčky, protože když prý zavelel, že se jde domů, tak se milý Bájošek zařadil k noze sousedky a koukal, kdy mu hodí další piškot

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2011 19:27
- Nahlásit

LuckaM
budu muset trochu přitvrdit.
Já bych to nedělal. Na berňáky to neplatí. Jestli funguje na piškoty, tak máš vyhráno.

<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání