| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2011 19:35
- Nahlásit
krásnou sobotu jsme využili k práci na domečku za pilného dozoru naší stavbyvedoucí
a že ji ten dozor pěkně unavil
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2011 19:37
- Nahlásit
Strejda
No právě že funguje jen když se mu chce. Když se rozhodne, že to co dělá, je lepší, než přijít na zavolání za paničkou, tak prostě dodělá, co potřebuje a přijde až bude mít čas. Bylo mi řečeno, že jsem na něj moc mírná, jenže konkrétně u toho přivolání nevím jak přitvrdit. Zavolám nejdřív mile a s nadšením a když nic, tak zkusím houknout...pokud ale ani pak nic, tak jsem v koncích...a když se konečně uráčí přijít, tak už ho zase nemůžu kárat, protože nakonec přišel že Asi bude jediný řešení ta stopka, nechci aby si začal zvykat, že mu to prochází...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2011 19:38
- Nahlásit
Janiii
Parádní dozor
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2011 20:15
- Nahlásit
LuckaM
No právě že funguje jen když se mu chce.
Puberta je hrozná nemoc. U psů i u dětí. Všude se dočteš, že musíš být zajímavější, než všechno ostatní. Nikde už se moc nepíše, že se u toho totálně ztrapníš a že bude chvíli trvat, než zjistíš, co je pro psa zajímavé.
Asi bude jediný řešení ta stopka, nechci aby si začal zvykat, že mu to prochází...
To je dočasné řešení. Možná na překonání puberty, ale přeci nebudeš mít psa doživotně na stopce.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2011 20:44
- Nahlásit
Puberta je hrozná nemoc. U psů i u dětí.
o pubertě mi vyprávějte. Mých 28 sedmáků do ní vstoupilo před vánoci ze dne na den a jsou za vrcholy světa - nejlepší, nejdokonalejší - co my vlastně po nich chceme? Ve srovnání s nimi je Níloušek dávno zlatíčko )
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2011 20:48
- Nahlásit
Strejda
doživotně snad ne, myslím do doby, než se to přivolání naučí...snad se to někdy naučí
Jinak jsem ještě zapomněla napsat, že jsme byli ve čtvrtek u veterináře doočkovat leptospirozu a borelku a zrovna jsme ho nechali i načipovat a vystavit pas...takže v létě hurá za hranice
U veterináře se ale choval vzorně, krásně držel, nechal se celý prohlídnout...asi si užíval patřičnou pozornost sestřiček i pana doktora , jen na váhu se nejdřív zdráhal vylézt. Zatím je to prcek, má jen 36 kilo
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2011 20:54
- Nahlásit
V poledne jsme potkali u vodárny berňáka Saxa - nádherně mohutný hafák, o kterém víme z doslechu, ale setkali jsme se prvně - a naši hafáci převáděli, jak jsou vzorní na přivolání )
|
Alenka a leopardi kluci
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2011 21:57
- Nahlásit
HLEDÁM NOVÝ DOMOV PRO BADA - Bad je pejsek, BSP, bez PP, cca 1/2 - 3/4 roku. Bad je velmi přátelský, hodný na lidi, děti i pejsky. Byl zvyklý venku, ale dočasný domov má v bytě, kde se chová velmi slušně. Bad je zvyklý chodit na volno, má základní poslušnost. V případě zájmu kontaktujte dočasného majitele na tel. č. 777 115 970.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 07:19
- Nahlásit
worick
naši hafáci převáděli, jak jsou vzorní na přivolání
Vidíš to? Už zase.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 08:12
- Nahlásit
Drakopes
Strejda
naši hafáci převáděli, jak jsou vzorní na přivolání
Vidíš to? Už zase. -
S Berrynkem problém nebývá snad nikdy, ale jsem si naprosto jistá, že ve chvíli, kdy bych to potřebovala nutně ,,ukázat" - jsem v pr.... Ono to bude asi i nejspíš tím, že člověk v rozrušení změní trochu hlas a intonaci a pes je zmatený
Kdyby mi pes lítal přes hlavní cestu - že Drakopesová - tak to bych měla sakra jinou intonaci! Zvlášť po té naší poslední nehodě s autem
Včera bylo u nás ráno jako na Sibiři Byla sice nula, ale tak ostrý severák, že jsem při snídani málem zmrzla. Jsem si říkala, že asi už nevytáhnu paty Odpoledne se vichr uklidnil a bylo to sice mrazivé, ale mnohem lepší. Nakonec mi to nedalo a ještě jsem k večeru vyrazila s pesama k lesu. Tom mi říkal, že tu dlouhou trasu už za světla nestihnu - já byla odhodlaná Bohužel mně zdrželi sousedé ve vedlejší vsi, kteří se často starají o Bobinu místního magora (je to jejich soused) Bobina byla u nich a hned letěla za mnou žebrat kokinka, tlustá jako bečka, očička vyvalené, uslzené - myslím už to bude...Vykládali mi, že blbec je pořád opilý, ani jí nedá nažrat, tak se starají oni. Probírali jsme tu kastraci. Řekla jsem jim, jestli to s blbem domluví, že to zaplatím. Oni svého pejska nemají, občas tam mají synova berňáka a tak tam pečují alespoň o Bobinu. Ale jsou oba invalidní, ta kastrace by byla na ně moc.
K lesíku jsem šla, pochopitelně jsem tam došlapala už za úplného šera v místě, kudy jsem ještě nešla, hledala jsem nějakou cestu přes, abych trefila hlavní cestu. Je malý, tam se ztratit nedá, ale za tmy už to fakt není dvakrát příjemné, nebylo vidět po čem šlapu (naštěstí ty rozježděné cesty byly trochu přimrzlé) A jsme u toho Když jsem nic neměla, musela jsem se tak nějak spoléhat sama na sebe a blbé myšlenky odhánět.Teď jsem měla v kapse kaser a o to víc jsem na to myslela a hledala potencionální úchyly za každým stromem a měla nahnáno... Nasr.. na to
Překvapení mně čekalo, když jsme dorazili k babči a kluci se motali po kuchyni. Najednou se podívám a celá podlaha pokapaná od bláta, to se ani nedá přirovnat - jako by se tam jel cyklokros. To už zachytila i mamka s tetou a svorně vyjekly:,,ježíšmarjá, co to jééé!?" Teprve teď jsme si všimnuly, že psi mají ale úplně černé podvozky, na Berrynkovi to není tak vidět, ale Woriček až do půl Worička a jak podal tu černou tlapku tetě, tak ta:,,jééé, on to bláto má normálně přimrzlé a teď v teple se to začalo topit a úplně z nich cicůrat!" Už vím, vypadali, jako by je nahodila auta takovým tím černým hnusem po oblevě a to z nich začalo téct proudem. Kuchyni jsem 4 krát celkem marně vytírala a před odchodem je vyšoupla ven a musela ji umýt pořádně Bába ječela jak Viktora
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 08:21
- Nahlásit
LuckaM
Strejda
Všude se dočteš, že musíš být zajímavější, než všechno ostatní. Nikde už se moc nepíše, že se u toho totálně ztrapníš a že bude chvíli trvat, než zjistíš, co je pro psa zajímavé. - asi tak
Pro Berrynka nemusím být nijak ,,zajímavá" on je většinou prostě rád, když ho zavolám k sobě Pro Worička bych musela kvokat a nebo mít parohy, ale hlavně rychle běhat - nemám šanci - a trapná bych byla totálně, to jo
Takže to shrnu. S Berrym to šlo samo a u Woricka jsem to nezvládla - radit nemůžu ani zbla
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 08:23 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Janiii
krásnou sobotu jsme využili k práci na domečku za pilného dozoru naší stavbyvedoucí - skvělá
to se vám to buduje, s takovým profi dozorem Kdybych to bývala věděla, tak jsem si Berni najala a vypadalo by to tu jinak....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 08:29
- Nahlásit
Drakopes
Tak já přidám, jak vypadá takový pěkný Den Blbec: ......
Pěěěěkněěěě
Ale člověka cizí neštěstí vždycky trochu potěší kór když to dobře dopadne a ještě u toho zjistí, že se tyhle věci nedějí jenom jemu
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 09:04 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Všechny vás zdravím a přeju krásnou neděli... sice se nám neděje nic tak extrémního a zásadního, ale bláťáci jsme zase všichni tři... nejen Kessie ... a já mám velkou modřinu na bradě a napuchlý dolní ret, docela to bolí při změně grimasy... - to jsme si spolu s Kess hrály, jenže jsme nebyly úplně sehraný a v době, kdy já jsem se skláněla k ní, ona zvedala tlamičku ke mně... docela prudce... ještě pořád je to šikulka a ráda se se mnou objímá, takže na mě vyskočí už si téměř koukáme z očí do očí...
Odpoledne přijedou na návštěvu tcháni (mamka mi doveze nové pončo, co se s ním pro mě už pár týdnů moří, je hrozně šikovná), tak vyrážíme na malou procházku už za chvilku... Snad dnes přijdeme o něco méně špinaví než včera...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 09:08
- Nahlásit
Janiii
šikovná stavbyvedoucí, krásný fotečky!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 09:10
- Nahlásit
Drakopes
a co líčko? žádný následek doufám... takové dni B znám moc dobře, dějí se u nás velmi často, jen přes týden už nemám ani sílu to sem psát...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 10:56
- Nahlásit
Kessie
na tvou velkou modřinu na bradě a napuchlý dolní ret
nemám ) mám tam šlincl, ale je to ve stínu pod brejlema, takže poho
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 11:01
- Nahlásit
Drakopes
nemám) mám tam šlincl, ale je to ve stínu pod brejlema, takže poho
Kessie
a já mám velkou modřinu na bradě a napuchlý dolní ret
Tak koukám, že všechny pořád vypadáme jak týrané ženy
Já když jsem onehdá vysvětlovala zase nějaký šrám sousedce, měla jsem divný pocit, že mi nějak nevěří...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 11:36
- Nahlásit
worick
znám ženskou, která má doma "itálii", takže občas má v obličeji namodralo - no, jak ji znám, tak se občas nedivím )
ale jinak pejskaři to chápou, zvláště ti s většími hafany:-D
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 16:12
- Nahlásit
Zdravím všechny! My jsme v sobotu vyrazili na asi 4,4 km vzdálenou rozhlednu, kterou postavili u Drnovic. Svítilo nám sluníčko, ale žádné teplo. I přesto parádní procházka. Časově nám to trvalo 2,5 hodiny tam i zpět. Já si myslela, jak Barney nebude krásně unavenej až přijdeme domů a ono nic.
Barney chviličku poležel a pak už zase lítal s tenisákem po zahradě a nejradši, abych si šla hrát za ním. Přitom já jsem byla ráda, že sedím. No jo, na takové dlouhé trasy nejsem zvyklá.
Taky jsem začla Barneymu tvořit webový stránky. Zatím mě to baví.
LuckaM
Taky jsem zápasila s přivoláním. Taky jsem se snažila být zajímavá, radostně psa lákat, tleskat apod. Marná snaha.
Koupila jsem stopovačku a nějakou dobu ji tahal za sebou. Pak mě to s ní přestalo bavit.
Teď jsme ve fázi, kdy Barney většinou přijde. Hodně se zklidnil. Dokonce z ostatních psů už není tak u vytržení jako dřív. Nechal se odvolat zatím 2x i od psa.
Ale období puberty....to bylo něco.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2011 21:57
- Nahlásit
Valentýnský pozdrav všem pejskům
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 06:36
- Nahlásit
Alenka a leopardi kluci
HLEDÁM NOVÝ DOMOV PRO BADA Zase další medvídek. Je dobře, že ho odmítli zavčasu, jako ještě skoroštěně, nebude mít problém brzy někoho najít a zvyknout si.
worick
Řekla jsem jim, jestli to s blbem domluví, že to zaplatím.
Včera bylo u nás ráno jako na Sibiři U nás též. Kombinace vítr, sníh, mráz. Kupodivu na cvičáku účast velká. ještě že tam máme vevnitř kamínka, tak jsme se alespoň mohli ohřívat.
Strejda
Valentýnský pozdrav všem pejskům Vypadá to, že se u nás chystáme na hárání. Takových pozdravů jsme včera při večerní procházce zanechaly mraky. Frekvence značkování co 2 metry mě přiváděla k šílenství.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 07:31
- Nahlásit
Evey
Vypadá to, že se u nás chystáme na hárání - tady se zdálo, že se to zklidňuje (fenka už tu 4 dny nebyla) ale Berry pořád bivakuje vpředu u plotu a otravuje chudáka Leonka. Jestli mu zas okouše krk, tak ho přerazím
Frekvence značkování co 2 metry mě přiváděla k šílenství. - no a my to všechno ,,sbíráme" - takže nápodobně
Včera ráno jsme pro změnu měli šou se švagrovým zlaťákem Argem Sedím u compu a kluci valí dozadu. jdu na schodiště, abych viděla co tam zase mají a vidím Arga, jak utíká kolem zadního plotu. Myslela jsem, že už je vevnitř. Sednu si a čekám, kdy se dovalí všichni k baráku. Pořád nic. Jdu zpátky na schodiště a půlka Arga je už narvaná pod plotem a snaží se procpat. Kruciš, kdybych mu otevřela bránu, nezničil by zase kus plotu To bylo půl osmé, říkala jsem si, že tak do té půl deváté, co teďka chodím za klukama ven, si ho někdo přijde vyzvednout (někdy doběhnou hned) 8.30 nic. Zase tam nenůže být, když pouštím ven kočky (nic jim neudělá, ale ony se ho bojí) a krmíme. Volám tchýni. ,,Jo, já jsem zjistila, že není na dvoře a čekala jsem, kdy budete volat. Někdo tam zajde..." Přišla ona - po půl desáté! Jediný, kdo z toho měl radost byl Argo Berry se s ním nebaví vůbec, Worka mu chodí za zadkem a vrčí - ale Argo je v ,,sedmém nebi", že je tu s nima No a my byli naštvaní, že nám narušil systém a posunul naši snídani na poledne
P.S. Leon dorazil z noční a je bez poskvrnky Asi byl stejně schovaný v zahradním domku
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 07:34
- Nahlásit
Strejda
Kluci děkují za Valentýnka od holek a prý, co si od toho mají slibovat??
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 08:00
- Nahlásit
worick
no a my to všechno ,,sbíráme" - takže nápodobně To byla mimořádná zdravotní večerní procházka, byla jsem nějaká přejedená. Tak jsme se patřičně nasvítily a šly. Jinak po silnici nechodíme, trajdáme po lesích, což se ale potmě moc nedá. To značkování je jak bumerang, prvně se vztekám já, pak majitelé psů kteří jdou po nás a pak zase já když se u nás objeví zástupy nápadníků.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 08:04
- Nahlásit
Evey
To značkování je jak bumerang... A nic s tím nenaděláš
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 08:59
- Nahlásit
worick
Kluci děkují za Valentýnka od holek a prý, co si od toho mají slibovat??
Slibovat si mohou cokoli, protože slibem nikdy nezarmoutíš.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 09:10
- Nahlásit
Strejda
Když je toho Valentýna...
Jsem tu krátce, tak nevím. Mají už holky splněné mateřské povinnosti?
worick
A nic s tím nenaděláš Leda ji nemilosrdně vláčet, když ona se pokaždé tváří, že fakt musí... a pak z ní vypadne kapka a pomalu ani nepřidřepne.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 09:21
- Nahlásit
Evey
Mají už holky splněné mateřské povinnosti?
Nemají a ani je nesplní. Sally je pod přísným dohledem a Neli tyhle starosti nemá.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2011 10:48
- Nahlásit
Proto já nerada chodím po silnici, ještě, že tu mám všude kolem louky a lesy. URL
|