| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 11:13
- Nahlásit
Evey
Strejda
My už rtuťový nemáme roky, ne z ,,rtuťových důvodů" ale že mně to samotnou nebavilo tak dlouho držet
S vetem si nevím rady. Mají to podstatně těžší než doktoři. Člověk jim může ukázat kde ho co bolí, říct jak se cítí - pokud to není naše bába Posledně, když k ní přišla na návštěvu doktorka, kterou jsme museli zavolat, jelikož bába tvrdila, že jí není dobře a jistojistě umírá (plané sliby ) tak na ni hned ve dveřích vychrlila, že má opar v nose a je to ,,ukrutná bolest!!" a ať jí na to něco pořádného dá Když se jí ptala na další potíže stylem:,,tak babičko, co vám tedy je, co vás trápí?" Tak bába udělala výčet: ,,nikdo mi nepřikládá do kamen, mě je pořád zima a sedím tu pořád sama a potřebovala bych nějakou injekci na takové to posílení, víte?" Doktorka jí píchla B12 a bába šťastná, spokojená a zázračně uzdravená To ovšem není problém Salinky....i když....to by bylo mnohem lepší
...a jednak jsem až chorobně zatížený na čistotu rukou - to se psama jde?? Já si tedy taky ruce myju tak nějak klasicky - přijdu z venku-myju, toaleta-myju, jdu jíst-myju....no a pak u snídaně vytahuju psí chlupy, co mi zůstaly namotané na zubech
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 11:20
- Nahlásit
Dines
Čusky, ještě nerodíme, ale už je jak balooon - no dyť jak dlouho je ,,těhotné" morče? Já že tak měsíc
No, naposled to myslím byli dva sražený kluci a řidič ujel - blbec - kdyby neujel, tak mu nikdo nic nemůže - nebylo to na přechodu. Teď na tom místě ve dne v noci vartujou policajti a hádaj se s lidma, že se tam přecházet nesmí. - jo, jo už vím, v zatáčce, přes ,,zebru" už to mám před očima. Z pohledu řidiče jsem nadávala:,,jasně, tak děcka mu vlítnou v zatáčce do cesty a může za to řidič" Jestli se jim něco vážného stalo ani nevím. Zastavit měl, to určitě, nejspíš měl nějaký horší vroubek ale nemůže mi přeci je tak někdo vlítnout do cesty... No každopádně, bych mu to neradila
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 11:28
- Nahlásit
worickJá si tedy taky ruce myju tak nějak klasicky - přijdu z venku-myju, toaleta-myju, jdu jíst-myju....no a pak u snídaně vytahuju psí chlupy, co mi zůstaly namotané na zubech
Přijdu domů, umyju si ruce. Vezmu do ruky noviny, štítivě odložím a umyju si ruce. Někomu podám ruku a tajně si umyju ruce. Seberu psovi z huby oslintanou hračku a ruce si nemyju. Protože to na tu chvilku nestojí za to. Leda, že bych někomu podal ruku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 11:35
- Nahlásit
Strejda
Přijdu domů, umyju si ruce. Vezmu do ruky noviny, štítivě odložím a umyju si ruce. Někomu podám ruku a tajně si umyju ruce. Seberu psovi z huby oslintanou hračku a ruce si nemyju. Protože to na tu chvilku nestojí za to. Leda, že bych někomu podal ruku. - - to mi někoho připomíná..... Máš to úplně stejné jak Tom, ten je taky takový cimprlich, taky šílí, když si obracím stránky v časopise a olíznu (nasliním) si prst. Hned ječí:,, prase jedno, víš kolik lidí to matlalo špinavýma prackama??! Moje odpověď:,,se neposer"
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 12:20
- Nahlásit
worick
Moje odpověď:,,se neposer"
Jseš nějaká odbojná, ale to se poddá. U nás už by si nikdo nedovolil položit noviny nebo dokonce peníze na ubrus.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 12:30
- Nahlásit
worick
jak dlouho je ,,těhotné" morče?
V průměru 65dní
jo, jo už vím, v zatáčce, přes ,,zebru" už to mám před očima. Z pohledu řidiče jsem nadávala:,,jasně, tak děcka mu vlítnou v zatáčce do cesty a může za to řidič" Jestli se jim něco vážného stalo ani nevím.
Myslím že jim nic extrémně vážnýho nebylo - hele já tudy jezdim denně do práce a ty lidi se tam chovaj ještě hůř, než kdyby tam byl přechod - je to prakticky ještě v zatáčce a lezou tam všichni - babky, děcka i dospělý - většinou se tam promenádujou jak na procházce. Tak zabrzdím, vyřadím, a tůruju motor aby se laskavě nebavili uprostřed silnice a koukali RYCHLE přejít na druhou stranu - kolikrát mam fakt sto chutí je nabrat Jako já netvrdim, že tudy nikdy nechodím, ale já se rozhlídnu a beru ohled na auta - tudíž si dávam fakt majzla abych tam neobtěžovala řidiče.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 12:47
- Nahlásit
worick
Když jsme u těch doktorů... co ta tvoje skvrna?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 20:32 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Úplně se stydím to sem napsat. Nelina zase prohnala kohouta. Tentokrát byla ovšem vina zcela na jeho straně. Šel jsem pro holky na zahradu, abych je vzal domů. To se musí jít po ulici. A kohout přivedl slepice přímo před branku. Nelina ho hnala asi padesát metrů a tam se jí schoval pod keř. Peří lítalo po celé ulici. Odvedl jsem Nelinu domů a šel zkontrolovat kohouta. Tentokrát přežil, ale měl by přestat provokovat.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 05:42
- Nahlásit
Strejda
Nelina zase prohnala kohouta. To byl vlastní nebo sousedův? U nás včera to samé jen místo kohouta to byl sousedův kocour a byl u nás na dvorku, začínám si o něm myslet, že je opravdu hloupý, neb si holý život zachránil na poslední chvíli a nestalo se to poprvé...
Co Salinka?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 06:19
- Nahlásit
Evey
To byl vlastní nebo sousedův?
Sousedův, spíš spoluobčanův. Bydlí přes několik domů dál. My máme jen zvířata, co se nejedí.
Co Salinka?
Podle jejího chování se to zlepšuje. Je docela živá, žravá jak dřív, jenom se nepere s Neli a ta to ani nevyžaduje. Nemá kašel, ale párkrát za den si odkašle, jako starý kuřák.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 06:24
- Nahlásit
Strejda
Podle jejího chování se to zlepšuje. Tak to je super. Na to odkašlávání je dobrý jitrocelový sirup.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 06:33
- Nahlásit
Evey
Na to odkašlávání je dobrý jitrocelový sirup.
Půjdu ho koupit. Lékárnice se mi zase bude posmívat. Když jsem byl pro digitální teploměr, tak se ptala s jakým obrázkem, když to je pro psa. Použití na člověka ji vůbec nenapadlo.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 07:42
- Nahlásit
Strejda
Lékárnice se mi zase bude posmívat. U nás máme lékarníka, je strašně pečlivý, vždy nabídne několik variant, vše dopodrobna vysvětluje. Taky už ví, že většina specialit co po něm chci je pro psy. Právě u jitrocelového sirupu se naposledy úplně odrovnal. Začal mi vysvětlovat a psát na obal kolik, kdy, na lžičku atd. až jsem mu řekla, že je to pro psa. Chvilku oněměl, ale pak hbitě zareagoval, že tedy pro psa, no tak to bude dávkování jak pro dítě... no jo, ale jak mu to budete dávat?..
Jestli budou mít tak vyber s echinaceou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 07:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Úplně se stydím to sem napsat. Nelina zase prohnala kohouta. - Alespoň tohle nezažívám jenom já A největší trapnost je ta, že tam ječím na psa jak kráva a ten to má totálně na háku Až doběhnu blíž k němu, teprve poslechne, sviňucha jedna
Včera jsme byli zaběhat v lese, přes kopec a Tom nás přijel vyzvednout. Poslední úsek je konvalinkový les, kam jsme chodili s našima od děcka. Začala tam těžba a celá ta část lesa je poznačená, tudíž bude pryč Bulela jsem jak želva, vůbec jsem při té zkáze nemohla přestat Tom mě uviděl a šíleně se polekal, co se stalo....a ještě mi k tomu vynadal, že nervuju jeho i psy
No a jelikož byla včera zase zima jak hrom, tak jsem při dosedu do auta začala chrchlat a nemohla odkašlat snad půl hodiny. Stavovali jsme se v řeznictví klukům na maso a lidi na mě podezřívavě hleděli - nikdo nechce chřipajznu Nakonec jsem hlasitě prohlásila, že nejsem nemocná, ale byla jsem běhat a řeznice mi nabídla hašlerku Jitrocelový sirup je mňam mňam. Jako děcko jsem ho neužívala po lžičkách, ale vždycky si přihnula z flašky a když se mamka nekoukala, tak ještě jednou
Evey
... co ta tvoje skvrna? - no, skvrna je míň viditelná a momentálně nesvědí... Nebyla jsem, ale může za to Tom protože má jít na tetanovku a pořád to odkládá a já s ním. Teďka zase jsou tam chrchli s chřipkama....
P.S. běželi jsme kolem Bobininého a ta nám vyběhla pod nohy. Teda vykoulela se Normálně mám o ni strach, ona je širší než delší A o tom, že štěňátka skončí v potoce, vůbec nepochybuju....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 09:22
- Nahlásit
worick
A největší trapnost je ta, že tam ječím na psa jak kráva a ten to má totálně na háku Až doběhnu blíž k němu, teprve poslechne, sviňucha jedna
Jo, přesně takhle to bylo.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 09:36
- Nahlásit
worick
A o tom, že štěňátka skončí v potoce, vůbec nepochybuju... Nevím tedy do jakého stádia březosti se to dá udělat, ale tohle by se dalo "ošetřit" tou kastrací, pokud by to tedy šlo s ním domluvit. Veterinář by je tedy taky zabil, ale bylo by to snad k feně šetrnější. No blbý je tedy oboje...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 10:09
- Nahlásit
Evey
Nevím tedy do jakého stádia březosti se to dá udělat, ale tohle by se dalo "ošetřit" tou kastrací - taky netuším, ale myslím, že teď už asi ne, je na ,,rozsypání"
Musím zavézt kastrovat i mamčinu kočku Mikinku Jenomže je to nalezenec a nikdo neví, kolik jí tak asi je. Zatím to odkládáme, že je ještě prcek a dopadne to nejspíš jako s Gucci, že to zjistíme až jí poroste břicho Jenže pak je to o to větší zákrok, musí se to vybrat všechno. Nejvíc mně dojala mamka, když to měsíc řešíme a já jí to vysvětluju a k tomu přidám, jak to bylo právě z Gucci (že měla teprve 5 měsíců ) a ona pak přijde od sousedky s hláškou že:,,sousedka z dcerou jí taky říkali, že kočka se může kastrovat až po prvních koťatech, jinak pojde" Jsem jí musela vynadat, že je taky blbá jak troky a ať mi nevykládá hovadiny typu,,jedna bába povídala"
Strejda
Jo, přesně takhle to bylo. - je mi to jasné
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 11:26
- Nahlásit
S drůbeží a myslivci máme teď také jednu novou story.
U nás vše při starém - slepice Médin maximálně snaží naučit stádnímu chování a nahnat je do kurníku. Bohužel slepice nejsou ovce a nechápou….
Minulý týden byla máma na prochajdě kromě Médina i s Bobem a jeho paničkou (Bob je zhruba stejně velký jako Médin, ale není chlupatý, celý černý s menší bílou náprsenkou). Babi v tu dobu na obecním úřadu připravovala s ostatníma babama lístky do tomboly. Najednou tam vtrhl místní bývalý příslušník VB a všechny poinformoval, že náš pes honí u Hůlků slepice až peří lítá… Babi samozřejmě oponovala, jestli to nebyl Boban, protože cestou na úřad viděla oba na prochajdě. Prý nebyl – otázka je, co na tu vzdálenost mohl vidět. No a do toho se přidala žena místního myslivce, že s Médinem chodíme do lesa a plašíme lesní zvěř a konkrétně černá už tu kvůli nám žádná nepobývá….
Dle Mámy běželi ke slepicím oba, Médin se okamžitě po zavolání vrátil, Bobovi to trvalo dobrých 5 minut, ale nakonec přišel také a slepice větší újmu prý neutrpěly. Dost pochybuji, že by Máma kecala, protože obvykle Médina kvůli všemu nabonzuje a teď si momentálně strašně pochvaluje, že poslouchá…
V lese chodím s krátkým vodítkem a pouze po hlavních cestách. Vzhledem k tomu, že je všude totálně od prasat čerstvě rozryto, bych se o stavy divokých prasat fakt nebála. Spíš se bojím o psa, když jsem v lese a říkám si, co by se stalo, kdyby nás to prase potkalo – zvlášť teď to bude zajímavé, protože budou všude za chvíli selata….
No jsem totálně znechucená, vysvětlovat ve vsi po tom, co si tohle vyslechly všechny hlavní drbny nemá smysl – stejně by nám to nikdo nevěřil….
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 11:32
- Nahlásit
Noemi
No a do toho se přidala žena místního myslivce, že s Médinem chodíme do lesa a plašíme lesní zvěř a konkrétně černá už tu kvůli nám žádná nepobývá…. No toto... přijďte prosím i k nám, u nás se stále drží a dělá všude brajgl.
No jsem totálně znechucená, vysvětlovat ve vsi po tom, co si tohle vyslechly všechny hlavní drbny nemá smysl – stejně by nám to nikdo nevěřil…. neboj, tohle je prd drb, zákonitě ho musí co nevidět něco nového přebít...
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 11:37
- Nahlásit
Strejda
Přeji vám brzké uzdravení!!!
Včera jsme byli na procházce. Šli jsme k rybníku a hned na kraji u silnice je závora se zákazem vjezdu. Jelikož jsem šel s mamkou tak mě upozornila že každou nohavici mám jinak :P(jedna v botě druhá venku). Tak jsem se zastavil a upravoval si to. Bára v tu chvíli začala být velmi neklidná. Málem mě shodila. Bála se zákazu vjezdu. Chodíme tam pravidelně a nikdy si toho nevšímala. No jo no zákaz vjezdu je zákaz vjezdu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 11:43
- Nahlásit
Noemi
No a do toho se přidala žena místního myslivce, že s Médinem chodíme do lesa a plašíme lesní zvěř a konkrétně černá už tu kvůli nám žádná nepobývá….
a) Černá zvěř je všude přemnožená. Když myslivecký spolek požádá, tak může dokonce lovit za pomoci světla, tj. oslnit zvěř.
b) Nejhorší hlouposti plácají ti, co "to mají z první ruky". Manželky někoho, někdo, kdo zná někoho a ten to říkal a podobně. Bývalí příslušníci VB se taky snaží získat ztracenou důležitost.
c) S myslivci je dobré vycházet a nějak je získat na svoji stranu. Procházka v lese se psem na volno je lepší, než na vodítku. Ale mně trvalo dost dlouho, než se uklidnili.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 11:48
- Nahlásit
Michall
No jo no zákaz vjezdu je zákaz vjezdu. Přesně tak, to by potom mohl ještě přijít bývalý příslušník VB a ...
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 11:58
- Nahlásit
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 12:34
- Nahlásit
Evey
Vzpoměla jsem si, že jsi se ptala na ty palmy...Měli jsme tu v novostavbě už několik - větších, menších, různých druhů...všechny bídně zhynuly Myslím si, že tím jak jsou ve velkých květináčích mám tendence je přelévat - prostě místo dvakrát míň jim hrknu jednou pořádně a je brzo po nich Už se snažím dávat pozor. Teďka máme jenom ,,Adély" - to jsou tyto velké listy, co znáš i z jiných fotek. A i ty měly původně přes dva metry, teď sotva metr a půl - ten starý kmen se musel odřezat, protože přestal tvořit listy. Nevím, možná to tak dělá normálně, možná jenom mě )
Nová je tahle: - jsem zvědavá, jak dlouho přežije Ten průhled je do pracovny Toma - původně tam měla být dělící stěna s akvárkem. To jsme si pro náročnou údržbu rozmysleli a momentálně je to prostě tak, nedodělané, v řešení při naší lenosti myslím, že několik let i bude
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 12:41
- Nahlásit
Michall
No jo no zákaz vjezdu je zákaz vjezdu - no vidíš, ještě, že máš psa, co tě na to včas upozorní! Jestli ona taky není od těch bývalých pomocníků VB?
A kde vy vůbec všichni jste? Taťka nikde, ty nikde, myslím budete muset zainteresovat i mamču, někoho spolehlivějšího, co se hlášení týče
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 12:49
- Nahlásit
Noemi
V lese chodím s krátkým vodítkem a pouze po hlavních cestách - dej pokoj ještě to tak Stačí, že se mnou smýká Worka na flexině, ještě se tak tahat s Berčou Berry si v klidu čichá, tu vpředu, tu vzadu, ne dál jak 20m od nás a po cestě.
... a konkrétně černá už tu kvůli nám žádná nepobývá…. - tak tohle slyším poprvé a takovou blbinu Všude si myslivci stěžují, jak oni to chudáci ani nestačí střílet a prasata jim likvidují zajíčky a koroptvičky....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 13:29
- Nahlásit
worick
Nová je tahle: - jsem zvědavá, jak dlouho přežije Ten průhled je do pracovny Toma - původně tam měla být dělící stěna s akvárkem. To jsme si pro náročnou údržbu rozmysleli Krasavice. Nemyslím si, že by bylo akvárko náročné na údržbu. Pokud ti tam dají kvalitní techniku, tak budeš jen krmit rybky. Na tak velké akvárko by byl filtr externí, takže ten v pohodě odpojíš, v koupelně vymácháš filtry a je to.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 13:36
- Nahlásit
Michall
Bála se zákazu vjezdu. Chodíme tam pravidelně a nikdy si toho nevšímala.
Se Sally jsme od malinka chodili do lesa. Když jsme poprvé potkali houbaře, tak přiběhla a měla vyčítavý výraz: "Co to je za bordel? Co tady dělá? To si máme nechat líbit?". Bára určitě pochopí, že zákaz vjezdu je jen pro motorová vozidla.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 13:41
- Nahlásit
To vám ještě musím napsat:
Do hospody dnes přišlo asi 12 ženských oslavovat 33. narozeniny své kolegyně. Všechny měly refelxní vestu a na zádech dopravní značku. Tam byla velká třicítka a pod tím drobně + DPH.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 15:08
- Nahlásit
Strejda
Tam byla velká třicítka a pod tím drobně + DPH. - to je kvělý nápad Vždycky žasnu, co lidi nevymyslí......
Když jsme poprvé potkali houbaře, tak přiběhla a měla vyčítavý výraz: "Co to je za bordel? Co tady dělá? To si máme nechat líbit?". -
|