Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 14:03
- Nahlásit

worick
co to je ,,šikuly"??
To jsou asi ty nadprůměrně nadané děti, co s nimi studují i Alfréd a Niels.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 14:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Myslím, že holky vzaly zahradu za svou a chovají se tam jak pubescent, když zdobí svůj pokoj. Určitě se jim to libí po jejich. - pravděpodobně mají na ,,celkový vzhled zahrady" poněkud jiný názor Možná by jste si měli v klidu sednout a probrat, v jakém stylu by se jim zahrada líbila Já se asi celkem trefila do vkusu, jenom Worka by některé cestičky přidal, některé keře zakrátil neboť mu brání ve výhledu či výběhu (vážně, na podzim jsem našla ohlodaný jeden hloh, kterému se rozrostly větve příliš k plotu a jak tam Woruša lítá, tak ho asi píchali do ksichtu - tak si to upravil dle potřeby a vykousal si cestičku )

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 14:13
- Nahlásit

Strejda
To jsou asi ty nadprůměrně nadané děti, co s nimi studují i Alfréd a Niels - jo, kybernetiku

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 15:08
- Nahlásit

Tak jsem uskutečnila můj první maso-nákup. Koupila jsem kuřecí skelety a 2 vepřový pacičky. Jakou radost z toho mám Ted se chystám jít porcovat skelety a uložit je do mražáčku. Ovšem věřím, že až mi přivezou laskominy jako jsou ty různý vnitřnosti, že mě ta radost rychle přejde.....

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 15:24
- Nahlásit

worick
kroužek matematických šikulů - v pondělí mám deset prvňáků, tři druhýky a dvě třeťandy, vyzvdávám je z družiny, vodím k nám a pak ve tři zpátky, takže blázinec. Ve středu na šikuly chodí sedmáci a čtvrťáci, ale ti už dojdou sami a pracují sami ....

Psi milují hlavně ty pondělní, protože se nacpou mezi ně pod stůl, děti z toho mají druhé a třetí vánoce, opírají si o ně tlapky ...

jo, a hrajeme různé hry deskové i na počítači, skládáme hlavomy, luštíme, řešíme, prostě všehochuť

Tá ta
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2011 15:34
- Nahlásit

Sázecí lopatky ala gardena už neřešíme.Lampičky máme taky nerez,nicméně kombinovaný s plastem.Na rozebrání a výměnu baterie je třeba určité zručnosti.Vzhledem k tomu,že je Báře 9 měsíců a je samoučitelka,tak klobouk dolů.Jsem na její zručnost hrdý.Myslím,že naše babička by to nedokázala líp.
Co by dělala doma nevím,neb nám nemá možnost to dokázat,ale možná by se naučila ovládat i myčku.(předmycí program by zvládla na jedničku sama)

Kessie
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2011 05:50
- Nahlásit

A jak to vypadá s hrošíkama a se švagrovou? Pořád čekám na nějaké fotečky hroších miminek... ty mimi veverky, na které jste sem dali odkaz teda pěkně rychle rostou, vždycky je chvilku sleduji, když sednu k pc Jinak dneska ráno velký vítr a venku -11°C... a já už čekala jaro... Kess o víkendu vytahala veškerou slámu z boudy, tak jsme jí to vymetli, vyhodili zbytky a na podlahu, kde už starý koberec je, jsme dali ještě jeden koberec, protože nic jiného tam už Kess asi nesnese, všechno vynáší... a teď zase mráz... v noci, když jsem byla na záchodě, jsem baterkou přes okno kukla do boudy a nikde nikdo... vyšla jsem teda ven a Kess si v tom mrazu hověla na venkovním pelíšku... byla jsem z toho docela v šoku... za pár minut jde HOnzík krmit, tak jsem zvědavá s jakou přijde.... hezký den všem!

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2011 05:51
- Nahlásit

Drakopes
kroužek matematických šikulů Matematika nebyla nikdy moje silná stránka, ale mít u nás kroužek, kde by byli 2 berňáci, tak bych to snad dotáhla i na mat. olympiádu.
Psi milují hlavně ty pondělní, protože se nacpou mezi ně pod stůl, děti z toho mají druhé a třetí vánoce, opírají si o ně tlapky ... Takže taková canisterapie naruby.

Tá ta
Co by dělala doma nevím,neb nám nemá možnost to dokázat Chyba, to se musí napravit, Třeba má nějaké skryté vlastnosti.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2011 13:03
- Nahlásit

Evey
Ano,vím že má na víc než jen likvidovat zahradu.Ale zatím mám nějaký blok ji pustit do domu.

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2011 13:54
- Nahlásit

Jsme tu od čtvrtka nebyla a vy jste toho ale vyplodili...

Ty smradlavé nohy nechápu, Médi smrdí jako takový, lokalizace je většinou nemožná....

Teď jsme měli zážitek o víkendu, Bédi něco čmuchal a evidentně omylem šlápl do něčího tekutějšího exkrementu, okamžitě to zaznamenal, vyletěl snad 30 čísel vysoko a tvářil se značně znechuceně... Museli jsme okamžitě vyhledat potok :-D

Pořád mám dilema s RTG snímky... Kdo to máte za sebou, jak to probíhalo? Je lepší nechat po narkóze pejsu prospat nebo ho hned nechat probudit další injekcí? U BSP se dělá jen DKK nebo i lokty?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2011 17:01
- Nahlásit

Noemi
Kdo to máte za sebou, jak to probíhalo?
Probíhalo to tak, že vet oholil Barneymu jednu nožku, aby píchl injekci. U nás se to bohužel nepovedlo napoprvé napíchnout, protože se Barney lekl. Takže holil druhou nohu. Aspoň jsme to měli pěkně symetrický No, pak se udělali snímky.
e lepší nechat po narkóze pejsu prospat nebo ho hned nechat probudit další injekcí?
Já jsem si Barneyho odvezla pak domů a nechala jsem ho, at se z toho vyspí v garáži. Tak jsem ho po chvilkách chodila kontrolovat, aby když se probere, aby tam nebyl sám chudinka. A pak až bude mít tendence stoupnout, tak aby se hned nesvalil na zem zase. Byl po tom trochu víc mimo, takže po probuzení ještě tak hodinu a půl ležel. Pak ale nervozně chodil ke vchodovým dveřím, tak jsem ho vzala na krátkou procházečku. Naprostej čipera, jak kdyby mu nic nedělali.
U BSP se dělá jen DKK nebo i lokty?
Dělají se DKK i DLK.

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2011 17:22
- Nahlásit

Noemi
omylem šlápl do něčího tekutějšího exkrementu, okamžitě to zaznamenal, vyletěl snad 30 čísel vysoko a tvářil se značně znechuceně...
Závidím.

Je lepší nechat po narkóze pejsu prospat nebo ho hned nechat probudit další injekcí?
Vet se na nic neptal a Salinu probudil injekcí. Odešla o svých.

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 06:14
- Nahlásit

Noemi
Pořád mám dilema s RTG snímky... Kdo to máte za sebou, jak to probíhalo? Je lepší nechat po narkóze pejsu prospat nebo ho hned nechat probudit další injekcí? U BSP se dělá jen DKK nebo i lokty?
Tak u nás: různé možnosti anestetik jsem řešila snad měsíc před termínem rentgenů, oboje možnosti mají svá pro i proti. Nicméně můj veterinář upřednostňuje tu variantu bez probouzecí injekce, jelikož je dlouholetý chovatel a takových rentgenů děla bezpočet, tak jsme dali na něj. Při objednávání termínu by vám měl vše vysvětlit, ale ve zkratce: nalačno, sebou originál průkazu původu, při usínání na psa nemluvit, nehladit. Je otázka kde budeš rentgeny dělat? Na lépe vybavených pracovištích s početnějším personálem jim psa svěříš a oni ti ho vrátí již po proceduře. Anebo tak jak jsme to měli my: sebou nejlépe 2 mužské asistenty (mě od snímkování vždy vyhodil, i přes mé protesty, že těhotná zcela jistě nejsem...). Asistenti jsou tam kvůli zvedání,manipulaci, neb je nutné na stole psa fixovat, aby byly snímky dokonalé (kvůli nedokonalým snímkům by ti mohl třeba vyjít horší výsledek a to by byla škoda, neb se to nedá opakovat...). Dělají se kyčle i lokty. Snímky by ti neměl veterinář ukazovat ani je nějak vyhodnocovat, pokud to nebude přímo smluvní vyhodnocovatel (my posílali k Deckerovi). My jsme udělali snímky kyčlí a loktů a hned si je šel vyvolat, moc se mu nelíbila ostrost, tak jsme to zopakovali a pak si vybral ty nejlepší. Furt brblal, jako že je moc chlupatá a že tak neví jestli leží přesně.... Ale když na něj uděláš oči tak tě jistě na trní nenechá... ten náš má poněkud černější humor, tak mě trochu potrápil , ale výsledek byl 0/0, 0/0.
Podepíšeš protokol, zaplatíš a tak měsíc si počkáš na výsledky.
Jelikož Ambra se té narkóze velmi bránila, nechtěla usnout, tak byla jen taková vláčná, museli jsme rychle se vším spěchat. I s tím zdržením při usínání to zabralo asi hodinu. Do auta jsme ji naložili na dece, ale oči měla otevřené a snažila se pořád s tou únavou bojovat. Až doma se přivítala s Elzou, na 2 hodiny usla, pak byla ještě trochu vrávoravá.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 08:09
- Nahlásit

Včera jsem zrušila s těžkým srdcem agility, protože jsme na tu dobu čekali opraváře. S napětím jsem čekala co bude, jak budou kluci lítat štěkat ke dveřím, že už to začlo a kde jsem??! Bylo mi jich dopředu líto. 14.30 - nic se nedělo, 15 - nic, ticho (ani ten debil opravář - ani nejel, ani se neomluvil, ba ani nebral mobil )15.30 - kluci v klidu usnuli na sluníčku. Vypadá to, že se nic nekonalo Pozděj jsem volala Gogošové a ta mi řekla, že oni, pokud bude agi v úterý, tak nemůžou, protože syn má atletiku. Takže nebyla, neví. O půl páté jsem se naštvaně navlekla a vyrazili jsme s klukama alespoň na menší prochajdu. Obešli jsme potok do vedlejší vesnice a druhým břehem zpátky, kousek před mamkou jsme to vzali zase po naší straně až pekárně a zpátky k mamčinu pro Alfíka. U pekárny je zaplotem ten NO s obrovitánským nádorem na zádech. Nekecám, ten nádor má sám o sobě větší než zadek a nahoře na tom zadku se mu třepe jako by běhal s batohem. Snažila jsem se mu dívat jenom na hlavu-bylo mi z toho zle. I kdyžl lítal kolem plotu jak blázen a nevypadal, že by mu vadil. On vypadá jak tukový. V této velikosti už by ho jinak musel mít prorostlý do páteře. Má ho tak průměr 30cm S Worickem na sebe kolem plotu nepříčetně řvali a to v místě, kde by ovčoun ten plot klidně překročil, tak jsem Worku stáhnula k noze, protože jsem věděla, že za budovou měl tu díru, jak nám onehdá s Alfíkem vyběhnul naproti Se staženou pr....jsem šla dál a koukám, na díře je opřená stará brána. Uf. Ujdu 5m a tam díra jak pro slona. A ba, ovčoun šup a půl psem stál venku 2m od nás. Říkám mu: (jo, já jsem teda fakt velkokynolog ) ,,ne, ne, tohle se nedělá, to nesmíš, ty máš hlídat vevnitř, šup, vrať se zpátky, honem!" a on si to nechal projít hlavou a vycouval dovnitř a začal zase řvát u plotu (asi vyhodnotil, že něco jiného je dělat machra za plotem a pak venku jít do konfrontace s dvouma stejně velkýma psama
Přešli jsme most a kousek dál na druhém břehu, jsem zase pustila Worku z flexiny, aby s Berčou mohl letět řvát na labrouše skoro u mamčina (Tom mi řekl, že jsem blbá a zase ,,zkůšám" ) Opět měl pravdu, protože jsem to risknula, i když jsem věděla, že na druhém břehu mají otevřenou zahradu se slípkama a Worka to věděl, protože jsme přešli kolem. Ale běželi těch 150m (já pro jistotu za nima) pořvali na psa, kousek vedle na další a to už jsme byli skoro u mamky. Vyzvednuli jsme Alfču a já připnula Worička na flexinu. Bez problémů, jsem si celkem oddechla Přešli jsme 200m ještě kolem potoka, pak na vodítkách hlavní silnici, jednu uličku mezi domama a přešli zase za domy (za humna) kudy jsme to vzali k babce. Jenže Alfča tam umí nabrat ještě dál (prolítnout kolem babky humna a šlapat až zase na konec k řadovkám) tak jsme to vzali kousek před bábiným nahoru k dráze a pod drahou (je to vysoký násep - asi 20m, stromy a křovím zarostlý, prudký - tam už by se Alfča za zajícem, naštěstí nevydrápal) jsme šli vlastně k těm řadovkám, ale pak jsme zase po polích k nim museli sejít a kolem těch humen zase zpátky k bábě (takže jsme dali asi km navíc) Alfča už chodí strašně a začalo mu téct z oka - není to dobré, myslím, že jara už se nedočká....

worick
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 08:22
- Nahlásit

Noemi
Ty smradlavé nohy nechápu, Médi smrdí jako takový, lokalizace je většinou nemožná.... - protože s ním nesedíš doma, v teple. Venku se to ani nepozná Ale jak si je vemu do obyvču, kde je horko, oni leží a já většinou sedím na zemi u nich a hladím je - tak to je pak cítit. Woričkovi ale vyjímečně. Hlavně Berrymu. Psem, hlavně mokří smrdí, někdy oba Woriček ale moc ne, on opravdu spíš voní. Ráda bych někdy očichala i nějaké jiné severké plemeno - třeba husky - jestli jim taky srst nesmrdí. Nevím jak to ti Něnci udělali Že by tím, že je měli na zahřívání v posteli, tak našli nesmradlavé psy??

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 08:45
- Nahlásit

worick
No jak čtu ten náročný popis trasy, tak by jsi měla vážně zapracovat na tomu videu.

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 09:31
- Nahlásit

worick
No jak čtu ten náročný popis trasy, tak by jsi měla vážně zapracovat na tomu videu.
Nebo si vezmi navigaci, která zaznamenává trasu. Nebo foťák, který ke každé fotce uloží GPS souřadnice. Anebo si trhneme nohou, to nám nemusíš říkat, to víme.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 09:32
- Nahlásit

worick
Snažila jsem se mu dívat jenom na hlavu-bylo mi z toho zle.
Mě je zle už jen z toho popisu Dokážu si to živě představit. Kdysi dávno jsem čekala u polikliniky na někoho a kolem procházela starší paní - taková babička a na hlavě nádor velikosti jedné pěsti. Bohužel jsem to okem zahlídla a doteď mi už jen vzpomínka dělá zle.

Evey
při usínání na psa nemluvit, nehladit
Proč? Já jsem stála u Barneyho, jednou rukou jsem ho držela, aby při usínání nespadl ze stolu a druhou jsem ho sem tam pohladila.

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 09:48
- Nahlásit

MartinaBarney
při usínání na psa nemluvit, nehladit
Proč?
Tak mě poučil veterinář, prý aby se nebránil té narkóze jak bude na páníka reagovat...
Strejda
Anebo si trhneme nohou, to nám nemusíš říkat, to víme. To ne. Někteří jsou tu krátce... Já třeba o ovčounovi s nádorem čtu poprvé.

Noemi
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 09:49
- Nahlásit

protože s ním nesedíš doma, v teple.
Ale jo.... Právě že ani doma mi to nepřijde, ale jak píšu, on většinou smrdí velkově :-D

LuckaM
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 09:51
- Nahlásit

U pekárny je zaplotem ten NO s obrovitánským nádorem na zádech

oni k tomu budou ty NO asi nějak náchylní, protože u nás ve vsi mají taky starší fenku NO a ta má záda, jak kdyby jí tam někdo přidělal půlku fotbalovýho míče. A na podzim na té Jablonecké voříškiádě byla slečna s fenkou po operaci a taky měla vyholenou půlku zad a jizvu jak blázen.

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 09:55
- Nahlásit

LuckaM
oni k tomu budou ty NO asi nějak náchylní
Asi to tak bude. Naše ovčanda měla také operované nádory na zádech.

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 10:02
- Nahlásit

Strejda
Asi to tak bude. Naše ovčanda měla také operované nádory na zádech. A to byl nějaký tuk?

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 10:09
- Nahlásit

Evey
A to byl nějaký tuk?

Vypadalo to jako H lůj nebo jako tkáň hrtanu. Rány se dobře hojily.

Noemi
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 10:10
- Nahlásit

Tý jo - s tou narkózou fakt nevím....

Na jednu stranu je teď pěkně vyžraný, super srst a na podzim bude vypelichaný a jako reklama na koncentrák.
Jenže teď bych to musela řešit dost na poslední chvíli :-/
Ty tlapy se holí vždy? Mám zkušenosti akorát s kočkou, ta měla narkózu 3x (1x kvůli kastraci a 2x kvůli čištění zubů), tlapu měla vyholenou jen jednou....

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 10:14
- Nahlásit

Noemi
A kdy je teď bonitace? To bývá v březnu ne?
Tlapa se holí v místě vpichu, tak jen veterináře poprosíš aby minimalizoval ztráty chlupů, do března to už nepůjde poznat.

Noemi
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 10:52
- Nahlásit

Náš běžný vet, RTG nemá - on je přes krávy .

Tak mám vyhlédlého jeho kolegu kousek v Janovicích (je to nejblíže) www.vetmedica.cz . Takže jsem mu zatelefonovala - tlapy neholí, dává analgosedaci do svalu a budí ihned po úspěšném vyvolání snímků. Snímky ihned vyvolává, pokud by bylo třeba udělat např. kvůli neostrosti, aby se zvíře znovu nemuselo uspávat. Bratrů 1200 - 1500 Kč.

Noemi
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 10:55
- Nahlásit

JJ, do konce února se podávají přihlášky. Bonitace je 19 a 20. 3.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Tlapa se holí v místě vpichu, tak jen veterináře poprosíš aby minimalizoval ztráty chlupů, do března to už nepůjde poznat.
- v podstatě se mně to netýká, ale zajímalo by mne.....když tedy bude mít pes měsíc před výstavou zdravotní problémy, úraz....a bude muset mít něco vyholeného či šitého - to nějak ovlivní jeho šanci na dobré ohodnocení? I když bude jinak v dobré kondici??

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2011 11:00
- Nahlásit

Noemi
Bratrů 1200 - 1500 Kč. Pak tě ovšem ještě něco bude stát to ofic. vyhodnocení, to ti totiž přijde na dobírku, kdybych já si to tak pamatovala, kolik mě to stálo... 800 kč ?, musela bych se doma podívat, fakt nevím

<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání