Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2011 15:29
- Nahlásit

Se Sally jsme od malinka chodili do lesa. Když jsme poprvé potkali houbaře, tak přiběhla a měla vyčítavý výraz: "Co to je za bordel? Co tady dělá? To si máme nechat líbit?".

Médi nějak od někoho převzal názor, že když se v blízkosti pohybuje houbař, je třeba ho odradit, aby nám nevybral stanoviště, takže se okázale předvádí (neštěká, ale i tak to stačí), jak hlídá. Houbaři obvykle velice rychle pochopí a jdou si najít jiné teritorium.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2011 17:28
- Nahlásit

Já začínám být znechucena Vyškovem. Myslím to tak, co se týče možností k procházkám. Nedá se tu nikam jít. Pořád dokola 2-3 nudné trasy. Jediná pořádná byla v sobotu na rozhlednu, ale tam nebudu chodit každý den zase.
A ty vyškovský prostory pro volné pobíhání psů jsou na úplně na nic. První má z jedné strany železniční trať, z druhé zahrádky. Ten další, má zas z každé strany silnic. Fakt vymyšlený!
A taky narazit taky na psa, to je svátek. Dneska dokonce nevylezli ani ti důchodci se svýma jezevčíkama nebo co to mají.
No jo, mám dneska nějakou urejpanou náladu

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

Michall
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2011 20:02
- Nahlásit

U nás je psů až moc. Všude a kamarádit se nechtěj. Psi ještě možná ale lidi ty malý zvedají nad hlavu a velký moc nepotkáváme takže já jsem naopak rád když nepotkáme psi a Bára lítá na volno.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2011 20:10
- Nahlásit

Noemi
Médi nějak od někoho převzal názor, že když se v blízkosti pohybuje houbař, je třeba ho odradit, aby nám nevybral stanoviště - kór, jestli jste si nedávali pozor na pusu a říkali to před ním nahlas My už, když nechcem, aby Berry věděl, že říkáme něco o něm, taky mluvíme v šifrách

Dnes jsem vytáhnula Toma po týdnu na prochajdu a to zase bylo frflání, že je zima a určitě to odstoná... Nakonec jsme dorazili k bábě, kde byla sestřenka s malým a mamka a číča Mikinka a teta a strejda a jeho Ema - no blázinec a veselo
MartinaBarney
Já začínám být znechucena Vyškovem. Myslím to tak, co se týče možností k procházkám. Nedá se tu nikam jít. Pořád dokola 2-3 nudné trasy - no hele nemysli, to je asi všude stejné... Když jdu na prochajdu, tak mi před tím hodinu šrotuje v hlavě a vymýšlím, kudy to zase poobcházet, aby to nebylo pořád stejné. Můžu k lesu, tak mi třeba 4 trasy přibudou, ale ve městě to není lepší. Pokud chci jít alespoň těch 5km mám jeden okruh přes celou ves a nebo tedy ten lesní. Dál už je to s vyzvedáváním autem - na to musí být dva a mít čas
Bárník jakové má roztomilé pižky pod nosem Berry má takhle zespod tlamky na pysku takovou tu vlásečnici, co mu tam bimbá. Myslela jsem, že si ji třeba nějak ukousne, ale nic. Uvidíme co na to při očkování vet, jestli mu to nějak ustříhne? Teta si je byla onehdá na kožním upalovat nějakou elektrickou pinzetou či co...

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 06:19
- Nahlásit

MartinaBarney
A taky narazit taky na psa, to je svátek. Taky by jsme potřebovali nějakého parťáka k vyběhání. Okolo máme jen bernardýna, toho soused nepustí z vodítka, páč se bojí že by mu utekl, ten určitě nevím kam by jako doběhl.
Pak je tu bígl, ten se zase nesmí pustit z vodítka, páč by určitě zdrhnul. A pár malých mixů co jsou moc drzí.
worick
Bárník jakové má roztomilé pižky pod nosem Co je to pižka?

Jinak aktuální meteo zpravodajství - klouže to jak sviňa.

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 06:33
- Nahlásit

Evey
klouže to jak sviňa
Tady taky. Bral jsem holky ze zahrady a Neli nevybrala zatáčku.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 07:10
- Nahlásit

Evey
Strejda
U nás to strašně klouzalo včera, dneska ještě nevím.
Teď jsem pouštěla Leona domů a nevím, co kde jako dělal, protože má mokrou prdel, jako by si sednul někde do vody. Přitom je zamrzlé. Musel spadnout do náhonu
Co je to pižka? - zdrobnělina pihy Akorát jsem při psaní zjistila, že netuším, jestli je tam š nebo ž

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 07:17
- Nahlásit

worick
Co je to pižka? - zdrobnělina pihy Tak na to bych fakt nepřišla... , vzhledem k tomu, že jsi to slovo vytvořila, tak si ho můžeš psát jak je libo..

worick
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 07:40
- Nahlásit

Evey
vzhledem k tomu, že jsi to slovo vytvořila - počkej, neblbni, to se běžně používá Určitě minimálně, když někdo šišlá na mimino, neřekne piha

Kessie
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 08:07
- Nahlásit

Evey
Co je to pižka? - zdrobnělina pihy Tak na to bych fakt nepřišla... , vzhledem k tomu, že jsi to slovo vytvořila, tak si ho můžeš psát jak je libo..

- slovo pižka se u nás moc nepoužívá, ale taky ho znám... určitě už ho kolem mě někdo použil a já jsem se nad tím už kdysi dost podivovala...

Kessie
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 08:12
- Nahlásit

MartinaBarney

Krásná fotečka, krásný Bárník... - jinak s těma procházkama je to tady taky složité...pokud je zamrzlo, tak se dá přes pole kamkoliv, ale jakmile to rozmrzne, už přes pole nemůžeme a tudíž máme jen tři trasy kolem dokola... je to v podstatě jeden velký okruh rozdělen na tři menší... takže taky až tak úplně nic moc a pejsky nepotkáváme vůbec... maximálně jezevčíky, jorkšírky a takové malé směsice - je tady jedna o rok starší slečna berňačka a Kess by se s ní ráda kamarádila, ale ta je bohužel celý dny zavřená v kotci... sem tam ji vezme její patnáctiletá panička ven - potkali jsme ji jen jednou... ale je fakt, že my ven chodíme kolem šesté, sedmé večer přes týden... to už je asi slečna doma a učí se... o víkendu "sousedka ob čtyři domečky" jen štěká z kotce...

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 09:15
- Nahlásit

Kessie
ale ta je bohužel celý dny zavřená v kotci... ZVĚRSTVO. Pro berňáka obzvlášť...

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 09:43
- Nahlásit

Evey
Když zrovna nehárá.

Michall
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 09:51
- Nahlásit

Asi jsem se tu nezmínil že sousedům "utekla" kastrovaná fena BSP. Pořád se toulala až byly všude plakáty...Koupili si štěňátko(BSP) tak snad budou dávat větší pozor na to kde jejich pes přes noc je.Jinak je roztomilé
Hned naproti nim se přistěhovali do novostavby i se psem a jelikož není upravená zahrada, tak hned u plotu do ulice je hromada hlíny ze stavby. Ta hromada je asi o metr vyšší než plot.Kdykoli jdeme okolo tak spolu běhají kolem plotu. Jak odejdeme tak je za chvíli za námi...Když jdeme domů je zas zpátky.Myslím že ten plot přeskakuje ale je dost hubený takže možná někde proklouzne.
A o ulici výš je Ferda. Kdykoli jdeme okolo tak si Báru značkuje

Taťka nikde, ty nikde, myslím budete muset zainteresovat i mamču, někoho spolehlivějšího, co se hlášení týče

nick - Má ma xD

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 09:57
- Nahlásit

Michall
nick - Má ma xD
Hezkýýý

worick
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 10:50
- Nahlásit

Michall
nick - Má ma xD - ještě, že ty jsi si sem nedal ,,Syn"
Asi jsem se tu nezmínil že sousedům "utekla" kastrovaná fena BSP - jsem to nepochopila ....jako úplně se ztratila, tak si pořídili novou?
...se přistěhovali do novostavby i se psem - jaká rasa?
Strejda
Když zrovna nehárá.
- ale to my přece všichni chápem, to se bohužel jinak nedá...
Pro mně je ale zvěrstvo každý pes v kotci když tam vidím tady vedle ve vesnici dva labradory (kteří z něho nejdou ven nikdy, opravdu nikdy ) to prostě nechápu Proč si někdo pořizuje psa, aby ho pak ,,zabásnul" na doživotí?? Ten pes musí zešílet, celý život na 2x3m To je lepší ho utratit A není to z důvodů ani ničení zahrady, neboť tam mají výběh koně, to je prostě jejich ideologie, zvrácená (že pes má být v kotci) něco jako Adolfova.... Asi stejné geny...
Včera večer vyjdem od báby, šli jsme tedy i s Tomem a neoplocenou předzahrádkou (trochu větší cca 30x70m) proběhne banda psů, mezi nima bijan Rony (co se porval s Workou) Od té doby se nám vyhýbal a jak nás uviděl, letěl se schovat domů Teď měl ovšem kolem sebe další asi 4 pejsy a tak byl za frajera a doběhl s řevem asi 10m od nás. Worick a já jsme ho vyprovodili nadávkama, ale vracel se v pravidelných intervalech, dokud jsme nezašli dostatečně daleko. Vodítka jsem dala obě Tomovi a šla ze strany Ronyho výpadů, v ruce svírajíce pepřák a odhodlaná na něj stříknout, pokud doběhne na metr
Worick včera taky u báby stupńoval svoje vrkání na Berryho, protože tam bylo moc lidí a všechny chtěl mít samozřejmě pro sebe. Už mně s tím nebetyčně s...e a budu to muset nějak radikálně řešit. První příležitost budu mít hned dneska na cvičáku. Jsem zvědavá....nejspíš to dopadne tak, že Worku seřvu, uvážu někde dál od všech a on pak nafučený nebude spolupracovat, Berry bude vyplašený a výsledek stejný

Michall
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 11:03
- Nahlásit

...jako úplně se ztratila, tak si pořídili novou?

moje chyba přesně tak. Akorát to mohli očekávat velmi často jsem ji viděl venku.

Proč si někdo pořizuje psa, aby ho pak ,,zabásnul" na doživotí?? Ten pes musí zešílet, celý život na 2x3m To je lepší ho utratit.

Protože lidi si pletou psa s věcí. Koupí si obživlého plyšáka když je štěně tak ťuťu ňuňu. A zavření do kotce se jim jeví jako způsob jak psa vypnout když to přinese povinnosti.
Namísto utracení vydávat psa lidem až po psycho zkouškách

worick
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 11:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Michall
A zavření do kotce se jim jeví jako způsob jak psa vypnout když to přinese povinnosti - to jsi napsal velice výstižně většinou to tak je, bohužel...
Míšo vím, že studuješ něco s přírodou, ale za nic si nemůžu vzpomenout, čeho se to přesně týká?? Nemáš nějaké napojení na Lesy ČR? Opravdu by mně zajímalo, jestli někdo dozoruje (nejlíp z vrtulníku) jak to s kácením vypadá?? Mluvím samozřejmě tady o tom našem konci. Lesů tu není moc a vypadá to, že už ani nebude

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 11:12
- Nahlásit

worick
Worick včera taky u báby stupńoval svoje vrkání na Berryho
Jak se to projevuje?

worick
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 11:52
- Nahlásit

Strejda
Jak se to projevuje? - hrozivě, to by jsi musel vidět Viděl jsi někdy naštvaného vlka? Asi tak nějak... Doběhne z venku do kuchyně, hned se postaví bokem k Berčovi a temně vrčí, rypák navarhánkovaný zubiska vyceněné....no nezávislý pozorovatel čeká totální hrůzu. Ta tedy nastane, až to jednou Berču naštve a pustí se do něj. Zatím to trpně snáší. Už to musím utnout, protože oba překračují svoje kompetence Woriček na napomenutí nepřestane, respektive přestane na chvilku a Berry se přes to, že mu řeknu, ať je kde je ,,uklidí". Nechtěla jsem do hierachie nijak zasahovat, ale teď už musím a jsem sama zvědavá, co se bude dál dít

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 12:05
- Nahlásit

worick
Nechtěla jsem do hierachie nijak zasahovat, ale teď už musím a jsem sama zvědavá, co se bude dál dít
U nás si Neli vyskakuje na Sally. Ta to kupodivu ignoruje. Dohlížím u žrádla a ostatní nechávám na ně. Napiš jaké máš výsledky. Jsem trochu skeptický. Myslím, že kdybych mezi nimi nestál u žrádla, tak se servou. Dohled bude jistě doživotní.
Na druhou stranu teď, když není Sally v pořádku, tak na ni Neli nedoráží, nic jí nechce sebrat a nevytahuje se. To je jinak než u Drakopesových, kde si Niels chce, při oslabení Alfréda, vydobýt lepší pozici.

Michall
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 12:22
- Nahlásit

worick

Přírodu nestuduji napojení nemám.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 13:48
- Nahlásit

Michall
Přírodu nestuduji napojení nemám - no, tak to jsem to zase s někým popletla... sorry

Michall
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 14:57
- Nahlásit

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 15:52
- Nahlásit

worick
Inspirace pro agility
URL

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 17:27
- Nahlásit

Strejda
Inspirace pro agility
To jsem netušila, že jsou koně tak šikovní.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 19:53
- Nahlásit

Strejda
Inspirace pro agility - to bylo nějak švédsky, či co? Přemýšlela jsem, k čemu je dobré tohle koně učit, když tam je tak velké nebezpečí, že si zlomí nohu a bude utracený. Možná pro filmaře, kaskadéry...Každopádně mu to hezky šlo A ten ,,tunel" ten by jsme potřebovali pro Berryho a Gogina
Kluci dneska naopak mile překvapili (ne, že by vrčka nevrkal ) ale měli jsme složitější parkur a šlo mu to moc dobře. Jenom to nadšení u něj prostě není a nejspíš nikdy nebude. On to odskáče, protože to po něm já chci, ale že by stejně jako bordery skákal jak gumídek jen tak mimochodem a pro radost, tak to v žádném případě Aby vůbec něco, tak to se nechá dlooouze přemlouvat Berry u toho vypadá veseleji, ale když si začne myslet, že odskákal a má splníno a stačilo by - tak prostě ,,vesele a hravě" s vytlemeným výrazem a jako by se nechumelilo - překážku oběhne
Myslím si, že Worku by bavily (možná) třeba chrtí závody - kde by se hnal za kořistí. Tady některý páníček hodí svému psu nějaké to lano s míčkem (bordery ho mají u parkuru jako největší odměnu) - pět psů se za tím rozeběhne, Worka vlažně popoběhne a ani ho nenapadne, aby se šel škubat o nějakou blbou hračku....
No a jelikož jsem tam ale děsně vymrznula, tak jsme šli domů oklikou přes les (abych se do kopce zahřála a kluci prošli) a Worka šel na flexině skoro bez problémů, žádné lítání a tahání (tedy ne v jednom kuse ) Dneska se nám to celé opravdu vyvedlo Až na tu zimu - kolem nuly, foukalo a mrholilo

Slyšeli jste teď v telce tu reportáž, že pokud se staráte dlouhodobě o něčího týraného psa (třeba mu podstrkujete jídlo) tak můžete být z týrání obvinění taky, neboť se o něj dlohodobě staráte a špatně, tak jste spoluviník?!! Tohle mi říct ta úřednice do ksichtu, tak ji asi jednu vrazím Že tam ti k....i nejsou s to dát dohromady rozumný zákon, tak se přeci nebudu řídit takovýma píííí...... a Sem se zase pěkně vytočila

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2011 06:20
- Nahlásit

Strejda
Když zrovna nehárá.
Jasně to je mimořádná situace 2 x do roka. U nás bych si netroufla ji nechat ani v tom kotci, soused má 2 malé naprosto nevychované vořechy, kteří jsou odhodlání překonat jakoukoliv překážku, podlézt, přelézt, podhrabat, překousat... takže chodba a klid v duši. Nemůžu si dokonce dovolit ji ani třeba ráno (ve 4 hod.) pustit samotnou na zahradu k vyvenčení, protože hlídkují prostě pořád.

worick
Slyšeli jste teď v telce tu reportáž, že pokud se staráte dlouhodobě o něčího týraného psa (třeba mu podstrkujete jídlo) tak můžete být z týrání obvinění taky, neboť se o něj dlohodobě staráte a špatně, tak jste spoluviník?!! Ano slyšela, na podzim jsem byla taky spoluviník, když se o pár baráků dál "rodinka přestěhovala" asi o 2 km dále do bytovky a nechala tam 2 psy, malou fenku navolno a skoro malinoise zavřeného v šíleném bordelu v jakési šupni. Chodila jsem tam s vodou a žrádlem. Dokonce jsem je brala i na procházku, takže jsem je vlastně kradla, tak za tohle by mě asi měli zavřít, ne? Už jsou u nových páníků a mají se dobře.

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2011 06:39
- Nahlásit

Evey
Nemůžu si dokonce dovolit ji ani třeba ráno (ve 4 hod.) pustit samotnou na zahradu k vyvenčení, protože hlídkují prostě pořád.
Dokud jsme neměli Neli, tak jsem taky Sally nepustil na zahradu bez dozoru ani na chvíli. Neli je jak mravnostní policie. Do všeho kecá a musí být středem pozornosti. Dámy prominou, ale jak říkali Lasica a Satinský, je to kazimrd. Ale víc než deset minut bych neriskoval.

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2011 06:42
- Nahlásit

Evey
worick
Já jsem ještě horší než vy dvě spoluvinice. Loni v létě umírala na zahradě labradůra Tlustá Berta. Bylo vidět, že trpí. Majitelka říkala, že má smůlu, že musí počkat až po důchodu. Chtěl jsem zaplatit veta, ale předběhla mě sousedka.

<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání