| Autor |
Zpráva |
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2011 23:15
- Nahlásit
worick
já si myslím, že byla klidná opravdu jen, že si myslela, že Barney je fenka.
To mě taky napadlo. Ale když přece viděla, že tam po sobě oba vrčí a já se snažim tak tak udržet Barneyho, tak snad jí mohlo dojít, že Barney fenka nejspíš nebude. A co jsem slyšela od známýho dneska, tak ten její NO vyjel i po jeho feně.
A hlavně, že chodí s NO navolno a vůbec ji neposlouchá.
Já myslim, že ten její NO poslouchá. Jenom ona žádnej povel ani nedala. To bych slyšela. Zase takový kus od nás nebyli, když se její pes rozběhl k nám. Každopádně vím, na koho si dávat zase pozor! Jako napadlo mě, že toho její ho psa nakopnu nebo něco, ale najednou mě přepadly obavy, že třeba skočí po mě ještě.
Z Brna nic nebude už to vím jistě
To je škoda. My nakonec jedem v sobotu, kdy se očekává největší frmol. A četla jsem, že návštěvnost se očekává kolem 16 000 lidí, a je přihlášených rekordní počet psů a to 8 665 (samozřejmě za oba dva dny). Každopádně s Barneym to bude veselice. Asi si ráno preventivně uvařím uklidňující čaj Zážitky pak popíšu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 06:21
- Nahlásit
Drakopes
a zase jsi se neozval ....
Nevyšlo to.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 06:26
- Nahlásit
MartinaBarney
Asi si ráno preventivně uvařím uklidňující čaj
No jo. Takhle vznikají ty těžké závislosti. Člověk si koupí psa a už se musí uklidňovat čajem.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 06:47
- Nahlásit
Dnes jsem zaspala a mám výpadek paměti, vůbec netuším jestli ten budík zvonil nebo ne...
worick
Z Brna nic nebude už to vím jistě to je škoda. MartinaBarney
My nakonec jedem v sobotu pokud pojedu já, tak taky v sobotu. Mám jet s kamarádkou a ta mě napíná do poslední chvíle, včera večer mi říkala, že ještě neví. Pokud pojedu, potkáme se?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 09:44
- Nahlásit
Nedávno jsem se tady zapojil do diskuse o zdraví psů s PP. Opět se mi potvrdily důvody k nedůvěře. Jeden můj známý má chovný pár - dogy. Fena byla uchovněná jen za použití netradičních postupů, nosila rovnátka atd. Chovatel se rozhodl, že budou mít štěňata.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 09:52
- Nahlásit
Strejda
Fena byla uchovněná jen za použití netradičních postupů, nosila rovnátka atd. , co na to napsat...
Já jsem v tomto neutrální, nestavím se ani na jednu stranu, protože je to vždy o člověku, jeho rozumu a svědomí, bez ohledu jestli chová s PP či bez...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:21
- Nahlásit
Evey
Pokud pojedu, potkáme se?
To si to budu muset nějak rozvrhnout. Mám se tam i s kamarádkou. Ale jo, potkat se určitě můžeme Ale musíme si dat nějaký poznávací znamení nebo něco Ty s sebou bereš svýho pesánka?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:25
- Nahlásit
MartinaBarney
Evey
holky, tak červenou růži do klopy a je to
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:32
- Nahlásit
MartinaBarney
Ty s sebou bereš svýho pesánka? Neberu,kámoška má fungl nové auto a není to kombík, tak by se jí to asi moc nelíbilo. Přemýšlím jaké mám na sobě poznávací znamení.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:41
- Nahlásit
Evey
Přemýšlím jaké mám na sobě poznávací znamení.
Já myslím než se hledat v tom návalu lidí, kterých tam bude požehnaně, bude lepší, když si na sebe dáme kontakt na mobil a pak si napíšem třeba smsku.
Protože já ani nevím, jestli se psem dostanu ke kruhu berňáků. Je možné, že se budu zdržovat jen venku. Tam totiž jedu hlavně proto, abych zjistila, jak se bude Barney chovat. A jestli to bude neúnosný, tak ti skočím jen pokoupit pár věcí a povalím domů.
Ale ráno před odjezdem plánuji procházku na vyběhání, kapsu plnou pamlsků, tak snad (doufám), to bude zdárný průběh a pěkný den
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:44 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
MartinaBarney
To bude opravdu nejlepší.
Napíšu SMS pokud bych třeba nejela vůbec. Ale snad to klapne.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:46
- Nahlásit
Evey
Tak super. Pak si napíšem, kde, kdy a kde
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 11:07
- Nahlásit
Taky bych nejradši vyrazila, ale Brno je od nás dost z ruky a navíc na mě vlítl nějaký bacil, takže ležím No snad to bude brzo ok, protože Bárník má díky tomu dost omezený procházky...je to skoro jen vykadit a domů, protože pak se začnu dusit. Takže hodně pište, ať se tady nenudím ;)
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 14:51
- Nahlásit
Tak se přidávám k worickový - Denny má luxusní dírky do krku, z druhý strany podlitinu a natržený ucho - potřebovali si něco vyjasnit s kamarádky ovčounem Ovčoun je megachlupatej, takže ten má jen to ucho
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 20:36 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Tak se přidávám k worickový - Denny má luxusní dírky do krku, z druhý strany podlitinu a natržený ucho - no to se máš s čím Co je s těma čoklama?! Snad bude OK. My asi dobrý. Sice tam nic nevidím, což ale neznamená, že to nemůže hnisat někde dovnitř, ale jelikož si ani nic nelíže a ani nepajdá či tak něco, spoléhám, že v pořádku
Rony lítal už druhý den kolem babči zahrady, takže každopádně žije, jak moc pokousaný nevím, viděla jsem ho tak na 30m. Ale když mně viděl s Alfem vycházet, tak zdrhnul k baráku - každopádně si mně dobře zapamatoval
My jsme s klukama dneska nikde nebyli, poněvadž jsme museli jet něco vyřizovat do Zlína. Vrátili jsme se až teďka večer. Půjdou za náma chvilku do obyvču
LuckaM
to ji si vybrala na marodění blbou dobu - víkend je to nepraktické - jako škoda víkendu a pak tady vždycky od pátku ,,chcípnul pes" Budem čekat zprávy nejspíš v neděli od holek - jestli se někde ,,srazily" Se těším na info. Snad nebudou nahlášení další pokousaní...
Šmarjá, nestane se vám taky někdy, že heslo, které sem klepete 5x denně vám najednou ,,vypadne z hlavy" a ne a ne si vzpomenout?! Demence, je to tady!!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 21:46
- Nahlásit
worick
Já mám teď zkouškový a zkoušky už hotový, takže mám víkend v podstatě nonstop, spíš je to blbý s tou lyžařskou školou. Hodiny jsou nasmlouvaný, záskok není, takže včera jsem tam s teplotou stejně musela tři hodinu odučit ...ale co mě nezabije, to mě posílí Dnes bylo volno a trochu se to lepší, takže do neděle budu snad ok
Musím se vám přiznat (Tom to tady nečte, takže můžu), že jsem dnes neodolala a vzala si Bájoška do postele...páni, jak mě se hned zlepšil stav - psi mají vážně zázračný schopnosti Dlouho ale nevydržel, bylo mu teplo, takže po půl hodině zase šupajdil...
S tím heslem, já mám jiný problém. Mám ho v počítači uložený, takže mě to přihlašuje automaticky a už si vůbec nepamatuju, jaký heslo tam mám
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 07:24
- Nahlásit
Tak se přidávám k worickový - Denny má luxusní dírky do krku, z druhý strany podlitinu a natržený ucho
To nejsou dobré zprávy. Když je v předpovědi počasí biozátěž 3, tak se to projeví na agresivitě řidičů. Tohle už vypadá na dogzátěž 3 a to by se mohlo projevit na Salině. Té někdy stačí i dvojka a už se rve.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 08:24
- Nahlásit
Strejda
Tohle už vypadá na dogzátěž 3 a to by se mohlo projevit na Salině. Té někdy stačí i dvojka a už se rve. -
Počkej, teď si neuvědomuju - rve se i s chlapama? Nebo je to jen směrem k fenám, tedy konkurentkám? Aby neroškubala kluky Drakopesovi, až se někde konečně sejdete
Dneska mám naplánovanou konečně delší prochajdu, ale hnusně tam taje a Tom bude frflat, že je všude vody...nakonec budu zase muset šlapat s klukama sama Nevím jak to stihnem: prochajda, pak teta, pak oběd, či to vypadá spíše na večeři u tchánů.... a do toho v telce určo nějaké lyžařské přenosy....
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 08:32 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
u nás ráno sedm nad nulou, v tuto chvíli asi víc, neb jasně modrá obloha.
Sníh není a tráva taky ne, takže park svým povrchem nejvíc připomíná tankodrom. Psy jsem po venčení přivázala na chodbě a šla pro kbelík s vodou. Nadzvednu tlapku, strčím do kbelíku, umeju, vyždímám a další. Pak vyfrotýruju břicho, vysuším tlapy a může pes dovnitř. Alfréd vzorně spolupracoval, dokonce, když jsem ho pustila dovnitř, lehl si v kuchyni na lino. Vyměnila jsem voda ve kbelíku, vzala čisté osušky a šla na Nielse. To jste neviděli ten tyátr.
CO to je v tom kbelíku? Proboha!! To mi určitě ublíží!!! - pokoušel se s tou jednou namočenou tlapkou a třemi špinavými vecpat dovnitř do bytu, rvala jse ho za obojek ven na chodbu, chodba už plavala špinavými mokrými tlápotami ... nakonec jsem ho přimačkla bokem ke zdi a umyla mu tlapy na jedné straně, při mytí zadní nohy mi ještě jednou utekl, a pak výraz týraného chudinky .... ještě že za celou dobu nikdo nešel.
Nakonec jsem vytírala ještě celou chodbu, měla jsem pocit, že to zabralo více času než samotné venčení.
Zavřela jsem pevně dveře do ložnice a hodila psům deku doprostřed obyváku, zablokovala oba gauče a doufám, že brzo doschnou. Nedovedu si představit v tomhle počasí běloskvoucího Woricka.....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 09:32
- Nahlásit
worick
Počkej, teď si neuvědomuju - rve se i s chlapama? Nebo je to jen směrem k fenám, tedy konkurentkám? Aby neroškubala kluky Drakopesovi, až se někde konečně sejdete
Premianti jsou v bezpečí, Salina žere jen baby.
Nejdřív se její nenávist omezovala na blondýny. Přisuzoval jsem to tomu, že na nás vždycky řvala labradůra Tlustá Berta. Od doby, kdy máme Nelinku, zahrnula mezi nepřítelkyně všechny feny. Nevím, jestli si hlídá Nelinku nebo má naopak obavu, aby se k nám nenastěhovala další holka a ona bude muset snášet její pubertu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 09:33
- Nahlásit
Drakopes
CO to je v tom kbelíku? Proboha!! To mi určitě ublíží!!!
Jo, to znám. Někdy mi málem prdne cévka.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 10:07 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
Budem čekat zprávy nejspíš v neděli od holek - jestli se někde ,,srazily" Se těším na info.
Já jsem zklamala, večer mi psala kámoška, že se nikam nejede, že musí do práce. To mám za to, že jsem se tak těšila. Takže report bude podávat jen MartinaBarney.
Další příležitost bude asi až začátkem května na klubové výstavě v Rožnově, tam už mám zamluvenou chatku.
Dines
Denny má luxusní dírky do krku, z druhý strany podlitinu a natržený ucho No to jsou zase zprávy. Ale když srovnám plemena, tak to dopadlo ještě dobře, naštěstí.
Venku teplo, to co dosněžilo teď taje. Místy se objevuje bahínko. Sousedův bernardýn mě ohodil smetanovou bundu černými kapkami. Soused za ním naprosto vlál, když se rozhodl, že musí jít nutně k naší bráně. Má 72 kg (ten bernardýn, ne soused... i když on je takové tintítko, takže tipuji, že má jen o pár kg víc ).
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 10:38
- Nahlásit
Hmm, dioxiny pokračují URL
asi letos rozšíříme chov krůt...
A další článek. Žáby věští brzký příchod jara URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 11:12
- Nahlásit
Evey
Já jsem zklamala.... - jak jsem viděla Evey
hned jsem si říkala:,,co ta tu baba dělá, když má být v Brně?!" - to mě se stává pravidelně - ldyž se na něco moc těším, tak to nedopadne. Když jsme se v létě měli sejít s Ájou Drakopesovou tak jsem měla nervy jak špagáty, protože jsem se bála, že kluci něco vyvedou, bude mela či tak něco a nakonec to byl bezva zážitek Kdybych se těšila, nejspíš by nás z restaurace vyváděla policie
Žáby věští brzký příchod jara - o tom teda pochybuju teda ne o jaru, ale o tom, že žáby už se stahujou...u nás v těch ještě 10cm sněhu těžko Ale do pondělí bude pryč, pak už by to šlo
Sousedův bernardýn mě ohodil smetanovou bundu černými kapkami - a ty máš smetanovou bundu? To je taky nápad... Asi jak se u nás říka ,,kostelovou" - to jsou ty věci co se vytahujou jenom v neděli
Drakopes
park svým povrchem nejvíc připomíná tankodrom - toto na tom ,,jaření" přímo nesnáším Všichni budem jak divoké svině Nedovedu si představit v tomhle počasí běloskvoucího Woricka - áno, včetně naštěstí nejde do bytu, tak má čas očistit se sám Vůbec se Nielsovi nedivím, nebavilo by to mně a kluky taky asi sotva....
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 11:33
- Nahlásit
worick
Vůbec se Nielsovi nedivím, nebavilo by to mně a kluky taky asi sotva....
chlapečkové už jsou běloskvoucí a Níloušek se už i s pískací hračku uvelebil v Jirkově posteli ... po poledním venčení nás to čeká zase )
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 16:27 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
Evey
Další příležitost bude asi až začátkem května na klubové výstavě v Rožnově, tam už mám zamluvenou chatku.
Ty už máš zamluvenou chatku??? Kurnik, to bych měla taky asi pomalu.
MVP Brno - pohled na to množství zaparkovaných aut mě trochu vyděsil. Ovšem zaparkovat se dalo v pohodě na ulici Hlinky. Já ale zaparkovala v jedné jednosměrce a ještě, že jsem tak udělala. Chtěla jsem otevřít kurf a ten otevírám velice pomalu a až když tou druhou rukou držím psa, tak ho otevřu uplně. Tohle se i ovšem nepodařilo a Barney byl rychlejší, vyskočil z kufru a začal čmuchat po ulici Kdybych zaparkovala u té hlavní silnice na Hlinkách, tak bychom snad způsobili dopravní kolaps...No, beze srandy, by mohlo Barneyho srazit auto a to bych si do konce života neodpustila.
S příchodem do areálu se začali i častěji objevovat psi, což bylo samozřejmě pro Barneyho vzrůšo, pro mě spíš obava, že se bude zase chovat jak magor! A on?! On byl jak vyměněnej! Šel v klidu u nohy, žádný rychle za psem panička nepanička! Takže jsme se s mamkou rozhodly, že pujdem dovnitř pavilonu a projedeme to tou 1,5 m širokou uličkou vedle kruhů ke kruhu berňáků. To byla pro mě velká zkouška, protože všude lidi a na každém kroku pes! Výsledek: prošli jsme bez ostudy a přetahování se. Takže to snad asi dneska oslavim nebo co
V pavilonu docela horko, takže jsme na berňáky koukali jen chvíli, pak jsme šli ven a podívat se do druhého pavilonu na psí nákupy. Ty parádní pelechy, deky, pamlsky, vodítka...no ráj nákupů pro mě. Takže jsem pořídila řetízkovej obojek na výstavy, kartáč - finišák, Barneymu jsem koupila 2 vepřový ouška a pak klobásky pro nás na dom.
Jinak jsem myslela, že tam bude hodně narvaný, tak v tom výstavišti se ty lidi ztratí, narváno bylo akorát logicky v pavilonech a u venkovních stánků. Počasí nám vyšlo parádně, až teda na to, že celkem fučelo. Jinak super výlet, zítra bych klidně jela zase
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 19:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
On byl jak vyměněnej! Šel v klidu u nohy - ti psi dokážou pořád něčím překvapovat Tak vám to vyšlo parádně, to je bezva
Zato my jsme perlili tak jsem si právě teď říkala ,,Marťa tam určitě bude mít info ale jestli neskončili s Barneym na šití, tak nás sotva trumfne!" S tímhle: otevírám velice pomalu a až když tou druhou rukou držím psa, tak ho otevřu uplně. Tohle se i ovšem nepodařilo a Barney byl rychlejší, vyskočil z kufru a začal čmuchat po ulici Kdybych zaparkovala u té hlavní silnice na Hlinkách, tak bychom snad způsobili dopravní kolaps...No, beze srandy, by mohlo Barneyho srazit auto - jsem koukala, že nás snad vážně trumfneš - náhoda jak prase, čéče
Takže: ukvokám Toma lesem na druhý konec vesnice a jak se budem vracet, zastavíme se u báby za tou tetou (a sestřenkou) Vešli jsme do vesnice a Tom se najednou sebere a jde jinudy. Říkám mu:,,co blbneš, vždyť jdeme k bábě?!" Neee, on je celý promočený a jde se domů převléct, jestli chci ať jdu a on tam za chvilku přijede autem. A psi půjdou kam? On půjde alespoň s jedním...No to ne, buďto oba se mnou nebo s tebou....tak on je tam pak přiveze. Worička měl na flexině, Berry šel celou cestu na volno, tak jsem mu strčila do ruky jeho vodítko a na rozcestí mezi domy, v takových jen uličkách - jsme se rozešli. Já jsem ušla cca 50m a napadlo mně se ohlídnout, jestli mu Berry nezdrhnul za mnou a mezitím mně minul Favorit. Když se blížil k tomu rozcestí, vyřítil se odtud tryskem Berry. Já jsem stihnula zařvat, on na mně i mrknul, ale přeletěl až přes cestu přímo pod to auto Pán jel opravdu pomalu, ne víc než 40 a ještě stihnul dupnout na brzdy. Takže ho nabral nárazníkem a hodil ho bokem, Berčan vyskočil a valil ke mně jakoby nic. Mně málem klepla pepka, to už vybíhal z rohu i Tom a řval na mně (jako bych za to mohla ) co Berry??!! já řvala, že mu asi nic není, do toho vyděšený pán vylezl z auta, tak jsem volala i na něho, že to bude dobrý a šla jsem se zpátky podívat, jestli snad nemá něco na tom autě. Byl to starý křáp, ale jak by k tomu přišel...Naštěstí fakt nic, to by bylo taky divné, kdyby byl pes celý a auto rozbité Dostal to tak jako do boku - do ramene, ale nevypadá, že by ho něco bolelo a vlastně vůbec ani nezapísknul, bylo to, jako když se ve hře srazí s Workou třeba. Takže až se mezi páníčkama bude vyhlašovat ,,nejblbější páníček roku!" - my jsme jasní favorité soutěže. Fakt už tento týden stačilo Snad máme na pár let ,,vybráno" Od té doby se hádáme, kdo za to nese vinu....
To se vedle na fóru řešilo, jak se nemá s pesama chodit na volno, když neposlechnou, že pak ne, že se můžou potkat z jiným a servat, ale taky třeba vlítnout pod auto - tohle se dalo předvídat (že za mnou zdrhne) ale nebylo to, že by neposlechnul. On se zastaví a začichá a pak najednou vyrazí zpátky, hledat toho druhého páníčka. Než se Tom vzpamatoval, byl na tom rozcestí. Měl předvídat a dát ho preventivně na vodítko....
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 20:31
- Nahlásit
MartinaBarney
To jsem ráda, že se to tak hezky vyvedlo a Bárník poslouchal
Škoda, že worick nemá taky tak pozitivní zprávy Ale hlavně, že je Berrynek celý a nic se mu nestalo. Z těch silnic mám taky hrůzu. Když někde jenom křižujeme silnici (u nás ani na hlavní není provoz), tak psa většinou nepřipínám, jen si hlídám, aby se zdržoval poblíž mě a když je u kraje silnice, tak dám povel čekej a přecházíme spolu. Zrovna ale minulý týden se mi stalo, že mě úplně ignoroval a zastavil se až uprostřed silnice a tam že prej bude na paničku čekat...asi to nebudu riskovat a budu ho připínat.
Chtěla bych se Vás zeptat na názor. Dnes jsem byla na cvičáku a bylo mi řečeno, že bude Barney nejspíš hodně dominantní a ať si na to dávám pozor, že už od začátku, co tam chodíme, se ničeho nebojí a tak. Nějak z toho ale nejsem moudrá. Za prvé jsem si myslela, že to že se nebojí psů je známkou dobré socializace a ne dominance a za druhé si taky myslím, že zdravě sebevědomý pes je lepší než uzlíček nervů. Chápala bych, kdyby se snažil nějakým způsobem převzít vedoucí pozici, vrčel na mě, podřizoval si ostatní psy..to se ale neděje. Naopak mi připadá spíš jako takovej ňouma. Když si dva psi hrajou, popobíhá kolem nich jako pátý kolo u vozu, když si hraje s kámošema RR, tak většinou on je ten, který končí v pozici na zádech. Jediné, co by tomu mohlo z mého pohledu naznačovat, že se občas při hře pokouší "nakrývat" psy - ale né nijak často. A problém, který teď taky na cvičáku řešíme, je jeho kamarádka Beky. Už je to skoro měsíc co dohárala, ale Barney se může pořád zbláznit. Před háráním z ní byl taky unešenej, ale to si s ním chtěla hrát i Beky, teď na něj ale vyjíždí, protože to asi bere jako sexuální harašení, jak za ní ten můj blázen pořád pálí
No abych to shrnula, čím se vlastně dominance projevuje a případně na co si dát pozor?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 21:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
LuckaM
My máme doma dominantního Worička, Berry mu to snáší a na nás to nijak nezkouší....tak nevím, proč by to mělo vadit. Ano a přesně to nám bylo taky na cvičáku vytýkáno - asi taky proto, že jejich pes byl ten podřízený, což se naopak hoooodně dominantnímu páníčkovi nelíbilo. Chápu, že to není příjemné, že se mi cizí pes sápe na psa, ale já jsem toho názoru (pokud to není až nějaká obsese) že by si to měli ,,vyříkat" ti psi. A asi vždycky bude některý pes ,,ten dominantní" - tady, jelikož je tam Berry, fenka a psi dorostenci - je to holt Worick. Až doroste Gogo, tak bude mít nejspíš po roupech. To je pořád blbých keců o tom, jak nectíme, že je to pes, jak svým psům podsunujem lidské chování a jakmile se začnou chovat podle svého - tedy smečkově, tak jsem zase špatná panička, že to neřeším... Berrynek se dominantně chovat nebude, on byl vždycky právě spíš ten ustrašenější...Worick toho využil a nacpal se doma v hierarchii přes něho. Že by někdy zkoušel něco na nás - tak to nikdy. To bych mu ostatně ani nedoporučovala To by letěl až někam pod kočky Ostatně, nevím jak vlastně kočky berou, protože na rozdíl od nich - kočka si škrábne a otevřou se jí dveře, což se jemu stát nemůže a právě ani nesmí. Teď, jak chodili častěji domů, tak Berry si neměl náladu hrát a zalezl do boudy a Worka se asi nudil, tak stál za oknem, čučel na nás dovnitř a poštěkával něco ve smyslu,,nikdo si se mnou nechce hrát, tak mně alespoň vemte domů" Mávnula jsem na něho, že o něm vím, ale schválně ho vzala domů až za chvíli, až někam ,,zaparkoval a v klidu se ustlal (třeba za půl hodiny) - pak jsem teprve vyšla a pozvala ho domů....Na tyhle projevy si pořád dávám dost pozor, aby se nenaučil ,,vydírat"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 21:08
- Nahlásit
LuckaM
P.S. neber to jako návod, je to jen můj názor a možná úplně zcestný....Cvičením psů se myslím zabývá Evey a dá ti snad správnou radu z jejího pohledu (má více zkušeností z rozličných situací a vzorců chování různých psů)
|