Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Led 2011 12:57
- Nahlásit

Drakopes
jen co budou nějaké prázdniny, vezmu kluky, aby se seznámili s těma tvejma holkama a předvedli, co je to poslušnost
Rádi vás uvidíme, ale holky striktně rozdělují cvičákovou poslušnost a necvičákovou neposlušnost. Tak nevím, kdo bude lektorem.

worick
Teď mi volala uplakaná mamka, že se vrátil brácha z Brna z práce hotový, že se po roce a půl rozešli s holkou
Měl bych pro něj radu, kterou jsem stále opakoval zlosynům: "Za tramvají a ženskou se neběhá, protože každých deset minut jede další."
...nechcete ho někdo??
Mám ještě jednu rozvedenou neteř, ale bydlí v Praze. A asi by pro něj byla stará.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 29 Led 2011 17:51
- Nahlásit

Dnes byl u nás zas plný den zážitků. Dopoledne na lyžích servaná jak pes (né ten náš ) z neustálého zvedání prcků a tahání je na vleku, pak hned cvičák, kde byla Barneyho láska Beky, která právě dohárala, ale tomu našemu evidentně ještě moooc voněla, takže to byla pro mě hodina za trest. Pes absolutně nesoustředěnej, každé 2 minuty zkoušel, jestli vodítko nepoleví a táhnul směr fenečka. Jestli máte někdo radu, jak upoutat v tomto případě psí pozornost, tak prosím sem s ní Ruce mám skoro pořezaný, jak jsem se mu v tom snažila důrazným škubnutím zabránit. Ani játroví nepomáhalo a to že se pro něj může přetrhnout. A málem bych zapomněla, cestou na cvičák nás ještě zezadu naboural nějakej pán. Naše auto to naštěstí skoro neodneslo, on na tom byl daleko hůř, ale jak byl Bájoš v kufru, tak se musel strašně leknout. Sice ani neceknul, ale když jsem otevřela, tak se hrnul zběsile ven a dostat ho tam cestou zpět byl nadlidský výkon...tak doufám, že na to do příště pozapomene...už už se nám zdálo, že se do auta začíná těšit a teď toto

Janiii
Člen
# Zasláno: 29 Led 2011 20:10
- Nahlásit

LuckaM
A málem bych zapomněla, cestou na cvičák nás ještě zezadu naboural nějakej pán. Naše auto to naštěstí skoro neodneslo, on na tom byl daleko hůř, ale jak byl Bájoš v kufru, tak se musel strašně leknout. Sice ani neceknul, ale když jsem otevřela, tak se hrnul zběsile ven a dostat ho tam cestou zpět byl nadlidský výkon...tak doufám, že na to do příště pozapomene...
tak to jste měli zpr*** kliku že se vám a hlavně Bájoškovi nic nestalo!!!
doufám, že špatný zážitek z jízdy autem nebude mít u vás následky jako u nás určitě doporučuju cestu autem co nejdřív zopakovat, v klidu, žádný urputný uklidňování nebo litování, zvesela, je to přece děsná legrace, jet autem, a nejlíp spojit s příjemným zakončením - třeba nějakej psí kámoš ...

teorii mám zmáklou - ale u nás to pořád moc nefunguje
takže přeju mnohem víc štěstí

worick
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 07:31
- Nahlásit

LuckaM
Jestli máte někdo radu, jak upoutat v tomto případě psí pozornost, tak prosím sem s ní - no, jak jsme na předchozí stránce psaly s Drakopesovou - upoutat pozornost se nám nějak nedaří Když na ně naštvaně houknu, tak se chvilku zklidní a poslechnou, ale má to jepičí trvání. O nějakém cvičení za těchto podmínek, by u nás nemohla být řeč....
...cestou na cvičák nás ještě zezadu naboural nějakej pán
..tě pic! Ještě, že se Barneymu nic nestalo To je vážně nepříjemné. Zajímavé, že my jeli včera takovou delší trasu autem ,,musherkovat" ze slovenské strany - a zrovna cestou jsem nad touto alternativou uvažovala - jak je v tom kufru zabezpečit? Naštěstí máme vyšší auto, tak od osobáku by to snad taky dopadlo dobře. Ty následky Bájošova úleku bych řešila jak radí Janii. Popojet dneska jenom kousek někam, kam chodí Bájoš rád, kde si vyhraje a vylítá.....a doufat, že se to spraví

worick
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 08:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jak jsem psala: byli jsme včera ,,musherkovat", protože i když mrazivo, bylo jinak krásně a nechtělo se mi sedět doma Tom nám vybral trasu ze Slovenska na naši stranu přes horu. Tam jsme vyšlapali k rozhledně, Tomáš se šel koukat z rozhledny a my utíkali k nám na Moravu kde nás měl pak nabrat. Běžkaři tam měli vyjetou hezkou trasu - alespoň po té první cestě k rozhledně. U nás ani v okolí neexistuje něco jako ,,úprava běžecké trati" (u nás není ani žádná oficiální běžecká trať totiž ) ale tuhle měli dobrou My jsme se z ní měli v některém místě odpojit na žlutou - kterou jsem bohužel nenašla (já vím, že už vypadám jak dylyna, ale oni těžaři tam vysekají a vyjezdí 5 cest a místo stromů se značkama je tam mýtina ) no tak jsme tam s klukama zase pěkně ,,kufrovali" běhali 200m tam a 200 zase zpátky a zkusit jinou cestu, jestli na ní nebude značka....žlutou jsme vůbec nenašli, tak jsem pěkně nakrknutá volala Tomovi, že je tu modrá a jdu po modré, ale nevím kam jde vlevo a kam v pravo....jenže on u mapy nebyl, tak jsem se dala vlevo, což se mi zdálo jistější, abych neskončila někde hluboko na Slovensku V jednu dobu, zase na mýtině rozcestí Bylo mi to tam povědomé, že jsem tam někdy už šla, ale z opačného směru. Jenomže nějaký běžkař šel po té ,,hlavní" cestě dolů a Berry se rozeběhnul vpravo. Bezradně jsem stála, pak se vrátila o 20m zpátky, kde stál jediný suchý strom a hledala značku či vysvětlivku - nic. Ale když jsem popošla na tu cestu, kam šel Berry, tak jsem tam uviděla v dáli značku, i když mezitím byl přes cestu spadlý velký strom. Ten pes je fakt asi génius Možná, kdybych se marně nesnažila hledat značky a nechala se vést, tak jsme našli správně i tu žlutou Jak říkám, kdysi jsme tam šli (minimálně před rokem) a opačným směrem a on si tu cestu pamatoval Nakonec jsme doběhli úplně jinam, než jsme původně měli v plánu, ale to je v podstatě jedno Asi 9km. Bylo blbé, jak se cpal sníh klukům mezi polštářky, každou chvíli zastavovali a vykusovali. Jednou, už skoro na konci cesty se nám stalo, že utíkáme a za mnou strašné Berryho kňučení Zastavím Worku, ohlédnu se a Berry pajdá a kňučí,,já už dám nemůžu"! Když ale viděl, že stojíme tak lehnul a začal kousat tlapu, tak to mi docvaklo, že se mu nestalo nic horšího (kloub nebo tak něco ) Oddechla jsem si a šla se mu na to mrknout. Měl tam úplně ledové koule (jak se ten sníh zahřál a popustil, tak to v mrazu úplně ztvrdlo na led. Chudinka maláVybrala jsem to oběma a už jsme to nějak seběhli k autu. Tomáš měl fotit Jednu z kilometru, jednu jak jsem byla čůrat v příkopu u rozhledny - fakt skvělé fotky Pak mu došla baterka

LuckaM
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 13:16
- Nahlásit

Janiii
A co se stalo Berni v autě? Taky bouračka?

Dnes jsme jeli kousek tím naším obytňákem a byl naprosto v klidu, tak snad to bude stejný i u druhého auta. Hned zítra se zkusíme někam kousek projet. On je Barney v těhle věcech docela splachovací, takže věřím, že to bude bez dohry. Alespoň když na něj vystartoval ten kříženec RR, tak to v něm nezanechalo vůbec nic...i když pes zlostně vrčí, tak Barney vrtí ocasem a kňučí, že si chce jít hrát

Doteď jsem ty následky nehody ale moc nepochopila, protože pán měl pomalu půl auta pryč a my jen prasklý plast na nárazníku...jooo starý mercedesy, to jsou stroje

worick
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 15:15
- Nahlásit

LuckaM
Nevím co měl za auto pán, ale já opačně - natankovala jsem do kufru 105 (škodovky) přede mnou a já jen ďolík v SPZce a škodovka odepsaná - zlomené prahy Jasně, byla shnilá, ale ten rozdíl byl velký Hanba mně fackovala ještě rok poté

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 16:10
- Nahlásit

Oddechla jsem si a šla se mu na to mrknout. Měl tam úplně ledové koule (jak se ten sníh zahřál a popustil, tak to v mrazu úplně ztvrdlo na led. Chudinka malá
To samý Barney včera a jak jsme pak šli po chodníku, tak uplně klapal. Takže jsem se rozhodla, že pořídím do výbavičky kosmetickou vazelínu pro takové procházky sněhem.

Janiii
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 19:48
- Nahlásit

A co se stalo Berni v autě? Taky bouračka?
LuckaM
na dálnici jsme autem nabrali upadlý vejfuk od náklaďáku. auto před námi se mu na poslední chvíli vyhnulo, my ho přes něj neviděli, tak na něj Míra najel. byla to rána zespoda do podlahy u auta, Berni spala v kufru a strašně se lekla
od tý doby to stojí za starou bačkoru, někdy je to lepší a jen funí a jakmile to trochu drcne - což je na našich silnicích pořád - tak se postaví, dejchá a nervózně popochází po kufru. občas už po cestě i spí, ale je to jízda od jízdy ... stalo se to asi před 3 rokama
jeden pitomej zážitek a pohodovej pes v háji

worick
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 00:40
- Nahlásit

MartinaBarney
Takže jsem se rozhodla, že pořídím do výbavičky kosmetickou vazelínu pro takové procházky sněhem - ne, že bych byla líná mazat packy, jenom se tomu pořád nějak vyhýbám z důvodu, že si říkám, že je to přeci PES a neměl by s tím mít nějaké problémy Očividně mají... Ale jak to má tedy takový vlk třeba? Je tam už takový rozdíl ve fyziognomii tlapek, nebo to řeší stejně - tedy sem tam zastaví a vykouše si to? Je to divné Co by dělal, kdyby se mu to ,,nabalilo" ve chvíli, kdy štve smečka zvěř? Ráda bych se zeptala někoho, kdo třeba dlouhodobě vlky studoval....
Janiii
Chudinka Berni musel to být pro ni šok Ale tomu jste nemohli nijak zabránit, stejně tak jako LuckaM
Měla by si jít teďka otužit nervy k naší bábě tam je pořád řev (je hluchá, tak na ni všichni řveme ) A do toho ještě mamka ,,vybouchne" a zaječí totál.... To taky kluci v klidu leží a vždycky pak nadskočí půl metru

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 06:30
- Nahlásit

Ranní meteo zpravodajství - 17 st., tma.

Strejda
Ale dováží se sem kuřata z EU, která se zabalí do českých obalů, na kterých je CZ a logo KlasA. A polské hovězí se přeštítkuje na české. Kravské maso se prodává jako býčí a dokonce se jako vepřové výsekové maso prodává sviňské. , to se jako fakt může i u produktů živočišného původu? Vím, že se to dělalo (a dělá) v rostlinné výrobě. Viz. třeba u rýže, kde se dala u lagrisu dočíst, země původu ČR. Chtěla bych poznat toho zemědělce co by tu rýži tady vypěstoval.
V sobotu jsme měli na cvičáku nováčka. Pána s krásnou celočernou ovčačkou (od p. Skalické) temperamentu měla na rozdávání.

worick
On je fakt hodný kluk, staral se roky o mamku, pak o dědečky, teďka už o nemožnou bábu - sportovec, nekuřák, má moc rád děti a zvířata....nechcete ho někdo??
Díky za nabídku, ale já už jednoho chlapa mám. A vychovávat zvladnu jen jednoho (na rozdíl od psů ).
Ne všechno bylo OK, ale už jsme čekali svadbu Je lepší když na to přišli zavčasu a ne po svatbě, nebo nedejbože s dětma. A jak píše Strejda ... za deset minut jede další. Navíc chlapi mají na rozdíl od ženských tu výhodu, že jim nic netiká. V padesáti si můžou nabrnknou dvacítku a mít s ní dítě. Opačně by to byl asi trochu problém...

MartinaBarney Na sněhové koule mezi prsty na tlapkách pomůže i vystříhání chlupů mezi polštářky.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 12:09
- Nahlásit

Evey
Na sněhové koule mezi prsty na tlapkách pomůže i vystříhání chlupů mezi polštářky.

O to jsem se pokoušela. Ale není to tak jednoduché. Barneymu se zrovna moc nelíbilo, když jsem se mu snažila stříhat chlupy na tlapkách, takže se pořád vrtí. A bojím se, že když cukne packou, tak ho ještě píchnu nebo střihnu.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 12:55
- Nahlásit

Evey
Ranní meteo zpravodajství - 17 st., tma. - hmmm, to nezávidím U nás bylo jen standartních -12st, zataženo, cosi padalo, ale vypadalo to jako by to jen namrzala ta mlha.
Na sněhové koule mezi prsty na tlapkách pomůže i vystříhání chlupů mezi polštářky. - no, toje taky ono.... Tak si říkám, že když tam ty chlupy jsou, tak to má nějaký důvod - logicky třeba právě to, aby se tam nedostávaly kamínky, no a člověka by automaticky napadlo, že to může pomoct i na ten sníh....Zkoušela jsi i tak i tak a co je lepší? Jestli tedy chodíte i po hlubokém sněhu...

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:02
- Nahlásit

worick
Zkoušela jsi i tak i tak a co je lepší? Mě to přijde lepší s těmi vystříhanými chlupy. A když je velký extrém, tak máznu i tu vazelínu, ale to se pak blbě na dlažbě vytírá...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 13:35
- Nahlásit

Zdravím vás všecky.
Po delší době se snažím načíst zameškanou diskusi.Je toho ale hodně.Jste pilný.
My jsme byli lyžovat a o Barunku se staral starší syn.Baru tedy nezhubla,jak jsme se obávali,ale vítala nás jak blázen.
Syn ji trochu změnil životní rytmus dle sebe.Na procházku chodili ve 3 ráno a snídani dostávala asi ve 2. odpoledne,ale jinak dobrý.
Už jsme ji v neděli srovnali.
Tady je ale zima.Fuj.
Vazelína na packy je asi jenom pro psy,co chodí na nasolených cestách,né?
Jinak pes v kufru by měl být správně přikurtován taky jako pasažér v postroji,nebo v kleci(alespoň v cizině),ale při nehodě by to asi taky nebylo nic platný.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 14:32
- Nahlásit

Tá ta
Jéžíš.... zrovna dneska ráno mi cvaklo, kam že jste se poděli??? Chtěla jsem hodit dotaz, ale tradičně jsem to zakecala Vy jste nebyli na lyžovačce? Takže dovča v teple? Neříkej, že Egypt? A povídej kde a jak bylo

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 14:49
- Nahlásit

Tá ta
Vazelína na packy je asi jenom pro psy,co chodí na nasolených cestách,né? dává se to právě proti tomu, aby se tam nedělaly ty sněhové hroudy, protože na mastné se to nechytá.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 15:08
- Nahlásit

Evey
dává se to právě proti tomu, aby se tam nedělaly ty sněhové hroudy, protože na mastné se to nechytá. - Já to ale taky slyšela v té souvislosti co Tá ta Každopádně to budou ,,dvě mouchy jednou ranou"

LuckaM
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 18:16
- Nahlásit

Tá ta
My Bárníka kurtujeme, má takový ty autokšíry, ty ale bohužel šoku nezabrání...naštěstí musím říct, že to vypadá (ťuk ťuk), že Barney bude bez následků. Chodíme každý den Tomovi naproti, když jede z práce, a ten nás pak nabere a frčíme domů a do kufru dnes Bájoš skákal, jako by se nechumelilo

Tady je už od pátku azuro, tak užíváme skvělého počasí plnými doušky ;)

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 06:07
- Nahlásit

Evey
to se jako fakt může i u produktů živočišného původu?
Není to proti předpisům a potraviny jsou bezpečné. Ovšem zákazník je popletený. Ale záleží na jeho penězích, ne informovanosti.

A vychovávat zvladnu jen jednoho (na rozdíl od psů ).
Tenhle je z dobrého chovu.
Díky za nabídku, ale já už jednoho chlapa mám.
Tak nic. Mnohomužství není povolené.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 07:34
- Nahlásit

Strejda
A nemáš přehled které značky kuřecího masa jsou opravdu českou produkcí?
Tenhle je z dobrého chovu. Hmm, tak to bych měla ještě popřemýšlet. Kvalitní genetický materiál, aby dnes člověk pohledal, obzvláště v mém věku.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 07:45
- Nahlásit

Tak vy, co jste zachytili diskusi o volně pobíhajících ,,Alících" na vedlejším fóru - se teďka asi ošklíbnete, že mi dobře tak - jelikož jsem psala, že mi takový psi vůbec nevadí....
Včera bylo drama A podotýkám, že kdyby se do toho nevložil debilní páníček, tak to mohlo proběhnout v klidu, jako vždy
Udělali jsme večerní (chodníkovou) prochajdu přes vedlejší vesnici a 100m od naší babči bydlí taková prdlá rodina, která psa nemá absolutně vychovaného a lítajícího venku. Na upozornění sousedů, že jim ho přejede auto odpověděla panička, že v to doufá Potkali jsme se tam s ním několikrát, vždycky to bylo jen štěkání a lítání kolem nás - běžná situace. Včera tam byl ještě jeden pejsa s ním, takový malý černý labrador, ale ten se bál a běhal od nás pryč. Kluky ale dva psi zaujali a tak se tam zdržovali značkováním stromů kolem. Načež vyběhnul páník, že toho svého zavře za vrata. Ještě jsem mu stačila říct, ať ho nechá, že on jen štěká, ale ten blbec začal na něho vřeštět a šel jakoby pro něho - načež pes zaútočil na Woricka. Škubal ho za krk (ale tam má Worka límec) a on se ani moc nebránil - očividně se prát nechtěl. Když ale páníček pořád na svého psa řval a snažil se ho nějak chytit, tak o to ten útočil razantněj. To už začal i Worick, já se snažila čokla kopnout jenže byl z druhé strany Woricka a ještě kolem mně poskakoval vyděšený Berry (toho jsem si v té chvíli nevšímala vůbec) Mela to byla opravdu ,,hustá", snad třikrát se od sebe na chvilku dostali, ale ten blbec páník lítal kolem, snažil se psa kopnout a ječel:,,ať ho hajzla už zabije konečně!" a tím ten ,,hajzl" útočil jak na život a na smrt No, trvalo to snad i víc jak dvě minuty než se Workovi podařilo ho konečně hodit na záda a zmáčknout mu krk. Toho využil majitel a za kůži na zádech ho oderval a hodil za vrata. Já jsem zběžně pod lampou omrkla Woricka (nebylo na něm nic viditelného) a přešli jsme ten kousek k babči, kde si Worka začal lízat packu. Tam jsem pořád nic neviděla, ale objevila se mu krev těsně pod okem - tam měl dírku od zubu. Dali jsme betadinu a za chvíli jsme už stejně museli jít domů. Domů cesta v klidu. Doma jsme ho položili v kuchyni a s baterkou jsme mu probírali kožich, jestli ještě někde něco nemá. Bilance: třikrát prokousnutá packa ,,nad zápěstím", jeden kousanec na tom čumáku. Z té packy začala crčet krev až doma. Trochu jsem to pomačkala a zakapala betadinou. Uvidíme. Každopádně bude problém s tou naší lízajdou, poněvadž jsem ho sledovala před barákem, jak si to celý večer líže No a teď jsem zvědavá, co to udělá s jeho psychikou, jestli mi začne startovat na každého vrknuvšího psa, nebo to zvládne rozlišovat. Berry se vůbec nezapojil (nenechá si přeci natrhnout ucho )

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 07:55
- Nahlásit

worick
To není vůbec pěkná příhoda.
já se snažila čokla kopnout jenže byl z druhé strany Woricka se obávám, že by to mělo valného efektu, možná spíše naopak.ale ten blbec páník lítal kolem, snažil se psa kopnout a ječel:,,ať ho hajzla už zabije konečně!" , tak to mělo poté možná i dohru za vraty...

worick
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 08:14
- Nahlásit

Evey
tak to mělo poté možná i dohru za vraty... - hmm, právě Mamka zrovna vyhrkla:,,on ho určitě zabije!" Já tomu psu nic nevyčítám, on nemůže za to, že je blbec, protože s ním bylo vždycky zacházeno příšerně - a to se na něm podepsalo Onehdá jsme šli kolem i s Alfíkem (se kterým se přímo nenávidí a servali se několikrát) a nezaútočil, vědom si té převahy....

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 09:13
- Nahlásit

worick
Nojo, blbec pes s blbcem páníčkem je vražedná kombinace
Mě se psi nervou, a když už, tak to je vyjasňování pozic - ale ani se psama, s kterýma do sebe vlítli obecně problém nemaj - jasně že si to čas od času zvopáknou, ale neservou se napotkání
Držím Woričkovi palce - hlavně aby se mu to nezanítilo - možná bych si hned sjela na veterinu pro antibiotika - tyhle zranění jsou na tohle blbý.

a jedno OT - baterka vyměněna, obojek funguje - tak se mi ulevilo

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 09:19
- Nahlásit

Dines
obojek funguje a pes taky funguje ?

Strejda
Člen
- Nahlásit

Evey
A nemáš přehled které značky kuřecího masa jsou opravdu českou produkcí?
Vím, které z 80 % nejsou českého původu a obávám se, že 100 % český původ není v žádné značce. Spolehlivě poznáš jen italská a polská kuřata. Italové krmí kukuřičným šrotem a maso je žluté. Polská kuřata mají menší podíl prsní svaloviny. Ale když koupíš díly, tak stejně polský původ nepoznáš. Já už jsem to vzdal a o původ se starám jen u argentinského hovězího.

Tá ta
Člen
- Nahlásit

worick
Ty máš tedy zážitky...
Proč si vybral k útoku Worku?Asi kvůli tomu že byl na vodítku ne?
A když chodíte na procházky nežárlí na Berryho,že je na volno?

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 09:25
- Nahlásit

worick
Hraběcí rady "mělo by se, "chtělo by to" si odpustím. Hlavně, ať je rvačka bez psychických a zdravotních následků.

Až se vzpamatuješ ze šoku a půjdeš opět bloudit do lesa: Nechceš půjčit na vyzkoušení navigaci? Budu ji potřebovat až sleze sníh.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 09:32
- Nahlásit

Strejda
Spolehlivě poznáš jen italská a polská kuřata. Tak polské kuře jde fakt poznat, u nás v masně je berou, jsou to přerostlá monstra. Šmarjá sem se vozí i italská kuřata? To jako živá?
a o původ se starám jen u argentinského hovězího. jakože argentinské nebrat?

<< 1 ... 270 . 271 . 272 . 273 . 274 . 275 . 276 . 277 . 278 . 279 . 280 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání