| Autor |
Zpráva |
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 11:44
- Nahlásit
worick
Já se s článkem ztotožňuju. Reakce čtenářů nečtu, protože mně nějak blábolení ostatních nezajímá.
Taky tak. Jen s tím rozdílem, že já jsem si pár reakcí přečetla a pobavilo mě, jak se zase pejskaři hádají s nepejskařema. Některý reakce mě fakt rozesmály, pobavily, jiné jsou nesmyslné, které mě akorát rozčílily. A do takových diskuzí se radši nemíchám
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 12:00
- Nahlásit
rogersova
bych musela nakoupit miminkovský ponožky - zaprvý nevim kde se kupujou
...v železářství...? -
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 12:12
- Nahlásit
MartinaBarney
jak se zase pejskaři hádají s nepejskařema - já nevím, proč si někdo představuje, že se tyhle dva tábory smíří a budou si příst do ouška Už ze své podstaty nechce být člověk jiným omezovaný a je to jedno, jestli je to kuřák-nekuřák, pejskař-nepejskař, katolík-muslim. Roky jsme byla dá se říct nepejskař, ale psy jsem milovala, jenom byly v popředí jiné zájmy. Takže pejskaře jsem měla ráda stejně, hlavně když jsem si mohla pohrát s jejich pejskem. Ortodoxní nepejskař, či člověk, který má ke psům nějakou tu nesmyslnou averzi (to je spíš případ pro psychiatra) se nedá stejně přesvědčit ničím A mimochodem, mně nerozhodí ani když šlápnu do cizího psího h....
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 12:26
- Nahlásit
worick
já nevím, proč si někdo představuje, že se tyhle dva tábory smíří a budou si příst do ouška
Já právě myslím, že je každýmu jasný, že tohle se nikdy nestane právě. A spíš se divím těm lidem, kteří se zúčastňují takových diskuzí, že jim to za ty nervy stojí...už vidím ty vytočený lidi u svých notebooků
Roky jsme byla dá se říct nepejskař, ale psy jsem milovala, jenom byly v popředí jiné zájmy. Takže pejskaře jsem měla ráda stejně, hlavně když jsem si mohla pohrát s jejich pejskem.
Naprosto stejné u mě.
A mimochodem, mně nerozhodí ani když šlápnu do cizího psího h....
To mě taky ne sice. Ale nic to nemění na tom, že by si lidi měli po svých psech uklízet.
Situace u nás v okolí ,,prostoru pro volné pobíhání psů´´, kde jsou dva stojany s pytlíky a u každého koš, je tragická!!! Hovnisko na každým kroku pomalu. Přijde mi, že uklízím po svým psovi snad jen já! A ti důchodci, kteří tam chodí...svoje jezevčíky na volno, kecají spolu a psi jim mezitím někde hodí bobeša a milým důchodcům je to uplně jedno. Vlastně oni o tom vůbec ani neví, když spolu kecají
Každopádně za toto bych normálně zavedla pokuty, protože mě fakt nebaví kličkovat mezi bobanama tam, kde je normálně chodník a prostor pro psy, když tam jsou k dispozici pytlíky.
A to se přiznám, když jsme měli Cindy, tak jsem po ní často neuklízela To bylo za doby nepejskařky a taky doted nechápu, že mi to nebylo blbý vůbec. Ale ticho!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 12:41
- Nahlásit
MartinaBarney
worick
Článek jsem jen rychle "prolítla". Samozřejmě, že souhlasím, že pes má právo se bránit. Pak už jsem se nějak ztrácela...
Ta USA statistika se mi tedy nějak nepozdává, u nás je to zcela jistě jinak. Nevím jestli si to pamatuji správně, ale u nás se taky nějaká statistika dělala a první příčku obsadil něm. ovčák, po něm různí kříženci... Zkusím to někde pohledat.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 12:46
- Nahlásit
MartinaBarney
Co říkáte na tento článek???
Celý národ se jistě shodne na tom, že za psa odpovídá jeho majitel a musí sbírat bobky. A tam to končí. Většina rodičů nepřipustí, že jejich dětičky nesmí psa dráždit nebo dokonce týrat. Banda populistických autistů z parlamentu bude bránit své potenciální voliče před psy i kdyby byl pes stokrát "v právu". Cyril Svoboda a Kořistka tam už nejsou, ale zůstala Šojdrová a Tejc. A kdyby tam nebyli, tak "vstanou noví bojovníci". Málem jsem se rozčílil.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 12:47
- Nahlásit
Fakta - statistika útoků psa podle plemen v Německu za období 1968 - 2002. Útoků, které člověk nepřežil za období 34 let:
Německý ovčák: 26
Rottwailer: 7
Německá doga: 5
kříženci: 4
Pitbull, AST...* 3
Dobrman: 1
Chrt 1
Huski 1
Ohař, lovečtí psi 1
Boxer: 1
Labrador: 1
Bernardýn: 1
*) zde jsou zahrnuta tato plemena: Americký stafordšírský teriér, Bandog, Bordeauxská doga, Bulmastif, Bulterier, Argentinská Doga, Brazilská Fila, Mastif, Španělský Mastin, Pitbull, Rhodéský Ridgeback, Stafordšírský Bulterier, Tosa Inu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 12:48
- Nahlásit
Evey
u nás se taky nějaká statistika dělala a první příčku obsadil něm. ovčák
Myslím, že první byl jezevčík, ale to je jedno. Nebyl to pit.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 12:51
- Nahlásit
Evey
Aha, Ty píšeš o útocích, které končí smrtí. Tak jezevčík není vrah, to zas ne.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 12:51
- Nahlásit
Ještě jsem našla tohle URL
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 12:56
- Nahlásit
Strejda
Když zapátrám v minulosti tak pes, který se po mě kdy sápal či mě kousnul byl opravdu většinou malého vzrůstu jork, kříženec, maltézák.... a jeden NO
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 12:57
- Nahlásit
Evey
Ta USA statistika se mi tedy nějak nepozdává, u nás je to zcela jistě jinak. Nevím jestli si to pamatuji správně, ale u nás se taky nějaká statistika dělala a první příčku obsadil něm. ovčák, - možná to bude rozdíl v oblíbenosti a rozšířenosti jistých plemen. U nás nejčetnější ,,ostřejší" pes asi ovčák, v USA už to možná budou právě bullové...
MartinaBarney
Jasně, ve městě, kde se chodí na pár venčících míst to musí být děs a pokud si tam nebudou pejskaři udržovat čistotu, tak nebudou mít kam šlápnout, za chvíli
Psi se vykadí spíš, než přijdeme do vsi, ale stává se, že si ,,vzpomenou" až někde na trávníku a to mně pak hanba fackuje, bohužel to neovlivním. A jak jsem psala jinde, chodí tam plno pejsanů ,,individuálně" a ti kadí, kde je napadne, ale většinou už tam, kde nějaké bobky jsou. No a jak mi jdeme kolem, tak si asi hoši uvědomí, že by taky měli Je pravda, že sebrat bych to měla i tak, ale přiznám se, že to nedělám. Bývají to většinou taková neudržovaná místa, jako plácek s vysokou trávou, nebo křoví u potoka. Proto mi to nepřipadne až tak tragické, to tam nechat, příroda si s tím poradí - není toho tuna na metr Ale přístup to správný není, nepopírám Pak jsem ale taky uvažovaa, panebože, jak já bych sbírala ty jejich srajdy?! To co z nich někdy vypadne (vyteče) se přeci vůbec sebrat nedá, snad nějak nabrat lopatou Někdy jsem vážně ráda, že nejsme ve městě v parku.....
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 13:45
- Nahlásit
worick
Bývají to většinou taková neudržovaná místa, jako plácek s vysokou trávou, nebo křoví u potoka. Proto mi to nepřipadne až tak tragické, to tam nechat,
Tak v takových případech to tam taky nechávám. Zas tak poctivá v tom sbírání nejsem.
A co se týče srajdy...to se přiznám, že to taky nechávám být. To se snad ani nedá nijak uklidit, maximálně ještě víc rozmatlat
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 14:28
- Nahlásit
worick
MartinaBarney
Měly byste jít do sebe. Na výroční schůzi se dostavil host a apeloval na nás, abychom sbírali bobky i z příkopa na polní cestě. Když na podzim spadá listí, tak se děti brouzdají listím v příkopě. To uznejte, není hygienické. Jak já jsem se styděl.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 14:35
- Nahlásit
a podle návrhu nového občanského zákoníku zvíře není věc!!!
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 15:26
- Nahlásit
Strejda
a výroční schůzi se dostavil host a apeloval na nás, abychom sbírali bobky i z příkopa na polní cestě.
Já bych sbírala klidně, kdyby bylo víc košů. Když tak přemýšlím, tak na naších procházkových trasách jsou 2 koše u prostoru pro psy, pak popelnice u bytovek, v okolí cvičáku nic. Po cestě do vedlejší vesnice ani jeden!
Drakopes
a podle návrhu nového občanského zákoníku zvíře není věc!!! Včera jsem o tom slyšela ve zprávách. Tak jsem zvědavá, protože cirkusákům se to prý moc nelíbí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 15:40
- Nahlásit
Strejda
Když na podzim spadá listí, tak se děti brouzdají listím v příkopě. - to se milým dětičkám, ale může stát, že šlápnou i do mnohem horší věci než je psí h... viz. mrtvá srnka před naším domem. To, že neleží v příkopu, ale spíš na kopečku, je jen shoda náhod To je ale celkem zajímavé, že nikdo nijak zvlášť nepoukazuje na to, že lidi by si to po sobě měli taky uklízet Po oné motorkářské akci v létě u nás, se nedalo 14 dní projít jinudy, než po hlavním tahu. Všechny vedlejší pěšiny byly totálně posr..... To máme ale pěkné téma zase
Drakopes
a podle návrhu nového občanského zákoníku zvíře není věc!!! - četla jsem. Nějak mi není jasné, kdo vůbec kdy na tenhle blud přišel a proč ho ještě v zákonech máme. Jako prý ,,civilizovaná země" Nevím, co je pravdy na větě, že pokud mi na zahradu vletí něčí klobouk, může si pro něj dotyčný vlézt sám a to i když nebudu doma. Taková blbost se opravdu může urodit v hlavě jenom těch dementů ve sněmovně
Příklad: jsem sama doma, psy nemám. V noci něco chrastí pod oknem v zahradě, opatrně vykouknu za záclonou a vidím cizího chlapa chodit kolem oken. Šílená strachy volám policii, ta možná dorazí spíš než bude po mě a onen hajzlík řekne, že mu tam uletěl drak To byl jen příklad. Já psy mám a nebála bych se vystřelit. Na mém oploceném pozemku nemá nikdo co dělat. Bez debat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 15:44
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak jsem zvědavá, protože cirkusákům se to prý moc nelíbí. - vůbec si neumím představit, jak se to dotýká a co to mění u cirkusáků?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 15:50 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
worick
vůbec si neumím představit, jak se to dotýká a co to mění u cirkusáků?
Celá reportáž začíná tak v čase 4:46
URL
S těma cirkusákama jsem to špatně napsala. Byla to jen jedna ze připomínek.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 16:09
- Nahlásit
worick
Nevím, co je pravdy na větě, že pokud mi na zahradu vletí něčí klobouk, může si pro něj dotyčný vlézt sám a to i když nebudu doma.
Nevím, jaké je současné znění, ale v návrhu bylo asi toto: Pokud se nachází věc majitele na cizím pozemku a ten mu ji ani po opakované výzvě nevydá, může si ji majitel vzít. V důvodové zprávě byly absurdní hlouposti, ze kterých vyplývalo, že mně jako majiteli, stačí dvakrát zamumlat: "Worick, naval klobouk." a tím mi vzniklo právo ke vniknutí na Tvůj pozemek. Tobě současně vznikla povinnost chránit můj život a zdraví. Takže kdybys mně viděla, že pohybuju rty za vaším plotem, tak zajisti flintu a zavři psy.
Bez debat
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 16:20
- Nahlásit
worick
Tak jsem zvědavá, protože cirkusákům se to prý moc nelíbí. - vůbec si neumím představit, jak se to dotýká a co to mění u cirkusáků?
pokud zvíře není věc, bude mít více práv a zrovna v cirkuse jsou drženi v malých klecích.Ochránci zvířat jim nejspíš budou víc šlapat na paty.
... a taky je dost možné, že v neděli dostanou na 2h vycházky a budou se moct v televizi koukat na dokumenty o zvířatech a na zasedání poslanecké sněmovny (to je taky pěkná opičárna)
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 16:25
- Nahlásit
Ještě článek o novém zákoníku zde...uplně poslední odstavec.
URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 16:51
- Nahlásit
Strejda
Takže kdybys mně viděla, že pohybuju rty za vaším plotem, tak zajisti flintu a zavři psy.
Bez debat
rogersova
Ochránci zvířat jim nejspíš budou víc šlapat na paty. - mají recht
... a taky je dost možné, že v neděli dostanou na 2h vycházky a budou se moct v televizi koukat na dokumenty o zvířatech a na zasedání poslanecké sněmovny (to je taky pěkná opičárna) -
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 17:41 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
Ještě článek o novém zákoníku zde...uplně poslední odstavec.
URL
to jsou tedy výplody...
..doprčic, nechcete si mě někdo adoptovat? Ale prosím, aby se hlásili jen majitelé polností, statků a rezidencí..
slibuju, že až to na mě převedete, zřídím vám tam vejminek
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 12:58
- Nahlásit
Dneska ráno jdeme z obchůzky zahrady do předu a vidím, po cestě kráčí k té nově dostavěné chalupě pošťačka a za ní peláší kavkazští štěníci Myslela jsem, že je páníčci poslali s ní, protože jak vhodila dopis a rozešla se zpátky, tak štěnda zase s ní. Jenže Worick štěknul a oni uviděli za plotem nás (byli od nás zhruba 100m) Rozeběhnuli se k nám a tak jsem otevřela bránu a pustila kluky za nima. Mám postřeh, ale nevím, jak si to vysvětlit. Kluci si s nima nehrajou. Čichnou k nim a přesto, že štěnda kolem metají kozelce, hoši jen tak postávají jako by nevěděli co s nima Pejsek už je totiž stejně velký jak Worka, jenže to není pes, ale hlupučké šťěndo. S malým berňáčkem Gogem si normálně hráli od mala, tyto nějak nemůžou zařadit či co Že by se už teď nějak domákli té budoucí převahy pejsků? - to se mi nějak nezdá...
Jakmile k nám doběhli, už jsem v dálce viděla postavu, ve které jsem tušila paničku. Když byla asi 50m od nás, tak ji doběhnul kámoš s kastrovanou hovawardkou Megii. Tak jsme tam měli veselo. Woriček se hned Megii sápal na zadek ale se po něm ohnala a byl klid. Jelikož ji těžko mínil nakrývat tipuju, že si v té bandě našel ,,slabší článek" aby demonstroval, že on je tady velký frajer No, moc se to nezdařilo
Paní připnula pejska jako ,,vedoucího lajdáka" na vodítko - ten se tam chudák 5 minut válel po zemi, protože si chtěl hrát s ostatníma a nemohl Mezitím jsem se dozvěděla, že pán měl včera domluvený cvičák, ale se nějak nakonec nesešli. No s tím, jak naše vedoucí cvičí pracovní plemena jít na kavkazáka - nevím, nevím. Teď, když je prcek, tak možná...Až bude mít kolem roku, tak ho nakopne poprvé a naposledy...snad ji sešijou
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 13:59
- Nahlásit
worick
No s tím, jak naše vedoucí cvičí pracovní plemena jít na kavkazáka - nevím, nevím. Teď, když je prcek, tak možná...Až bude mít kolem roku, tak ho nakopne poprvé a naposledy...snad ji sešijou
Nevím, jestli je tohle ta správná tužba. Pokud takhle cvičí psy, sešívat jí nemusejí
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 16:44
- Nahlásit
http://www.lidovky.cz/veterinari-jsou-zdeseni-lide -delaji-ze-psu-vegetariany-pg6-/ln_domov.asp?c=A11 0125_111459_ln_domov_kar
maso, maso, MASO, MASO!!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 17:18
- Nahlásit
Drakopes
Některým už fakt hrabe nadobro...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 06:38
- Nahlásit
Zatím se ten pátek vyvíjí zcela neskutečně ....
ráno jsem zavřela dveře do ložnice, abychom Juráška nerušili, vypustila psy na chodbu (rvali se ven jak zběsilí), vyšla za nimi, přitáhla dveře a zabouchla. A jakmile jsem udělala krok, došlo mi, že nemám klíče .... (hele, přestaňte se mi chechtat, zvláště ty, Worick!!! )
došla jsem dolu k hlavním dveřím - ano, poprvé po mnoha dnech byly zamčené ... vrátili jsme se zpátky do patra a zkoušela jsem zvonit a zvonit a zvonit. Kdepák. Jirka má špunty v uších, zavřené dveře .... asi po půl hodině šel konečně někdo ven a vypustil na ulici i nás.
Hned po příchodu do parku srážka s blbcem .. pardon s paní, která pečlivě obejde park po chodníčkách - s háravou fenou. Když jsem se snažila psy odervat, ještě mi mávala cigárem před obličejem ...
Mezitím zkouším volat domu, ale na Jirkovo probuzení je mobil na opačném konci bytu opravdu hodně platný.
Takže sedím v Kapse. Nemám věci do práce - papíry, klíče, mám na sobě venčící oblečení, jsem bez snídaně stejně jako hafani, nevzala jsem si léky. Teď si jenom říkám, jestli Jirka, až vstane, si dřív všimne stovek nepřijatých hovorů na mobilu nebo dřív přečte tohle povídání ... jsem zvědava, čím mě tento den ještě překvapí.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 06:38 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Drakopes
maso, maso, MASO, MASO!!! ANO, ANO, ANO
Asi mám hlad.
Hlásím pěknou zimu, brr.
|