Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Led 2011 13:34
- Nahlásit

worick
prosím řekni, že Ty ne!? 75ti letí rodiče?? Tam bych to viděla, tam se to vrací k batolecímu rozumu... Doufám, že to tu tvůj taťka nečte

Jednou jsem použil v hovoru spojení "typický divák Novy a čtenář Blesku". Nebylo to v souvislosti, která by ukazovala na vysoký intelekt označeného. Od té doby se mnou několik lidí nemluví.
O pořadech v TV s tátou nemluvím. Nevím, který ze skvostů světové kinematografie máš na mysli, ale pochybuju, že by se díval. Při posledním hovoru jsme mluvili o interpretaci Chopina. Nerozumím tomu, ale vyslechl jsem to. On mě, víceméně trpělivě, taky poslouchá.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 13 Led 2011 13:45
- Nahlásit

Drakopsovi, jak to děláte s domácí hygienou?

U dveří utíráme tlapky - všechny čyři, přední podají, zadní uvolní, abych si je mohla zvednout. Pak protáhnu ručník (plenu) pod břichem a frotýruju (milovaná činnost, mohla bych furt pokračovat)
A pak zavřu dveře do ložnice, dokud trochu neoschnou. Naštěstí za běžných okolností ani jeden bláto a mokro vůbec nemiluje, takže Níloušek se ani nijak zvlášť nezaprasí.
Na postele máme přehazovací deky, jinak bych převlékala šestkrát v týdnu

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Led 2011 15:15
- Nahlásit

Zajímá mě Váš názor:

Procházím s Barneym na vodítku. Proti nám jde druhý pes na vodítku. Takže já dám povel k noze, vytáhnu pamlsek a snažím se, aby se můj pes soustředil na pamlsek, neudělal výpad v době míjení za druhým psem a tedy v klidu jsme prošli.

Je to podle Vás jen zakrývání problému, jak mi bylo řečeno na jiném fóru nebo na to jdu správně???
Nebo jak tedy jinak naučit psa, že žádný lotroviny vyvádět nebude, když míjíme jiného psa???

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Led 2011 15:24
- Nahlásit

worick
ale chuďato, jak leží broučínka Jo, jo, těžký marod Snad to bude dobré, poslední dobou to tu píše strašně moc lidí
To víš že to bude dobrý - kdyby nebyla na vodítku, tak lítá jak čamrda, ale akorát by si to zase otevřela - dávám tomu tak týden, a bude jako rybička

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Led 2011 16:33
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak jsem si tu diskuzi přečetla a těžko říct. Ta rada s tím, že máš změnit směr a jí od psa druhého psa než se ten tvůj sklidní propaguje i Victorie z Buď já nebo pes. Pokud jde o psa někoho známého (třeba když se scházíme s kámoškou na venčení) tak to i praktikuju, ale připadala bych si asi jako blázen, kdybych se blížila k cizímu člověku najednou to otočila, šla pryč a pak zase k němu a takhle dokolečka než by Barney přestal vyšilovat My to máme teď tak, že je sice celej napruženej a těší se na toho psa co jde proti, ale do poslední chvilky jde u nohy. Až na posledním metru radostně skočí směrem ke psovi a jde se očuchat a jakmile si čuchne, tak už není v takovým transu a může se jít dál....no taky to není ideální, já vím

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Led 2011 17:33
- Nahlásit

ale připadala bych si asi jako blázen, kdybych se blížila k cizímu člověku najednou to otočila, šla pryč a pak zase k němu a takhle dokolečka než by Barney přestal vyšilovat
No, v tomto máš pravdu. Taky jsem na to pomyslela.

do poslední chvilky jde u nohy. Až na posledním metru radostně skočí směrem ke psovi a jde se očuchat a jakmile si čuchne, tak už není v takovým transu a může se jít dál.
Přesně náš problém! Jde u nohy do poslední chvilky a jakmile je nejblíž nebo snad, aby mu něco neuteklo tak radostně skočí...A jak píšeš, jakmile si psa očuchá, tak jde i v pohodě dál. Jenže jsou přece situace, kdy si prostě psa očuchat nemůže. Nebo pokud je víc psů pohromadě, ted narážím třeba na tu výstavu, tak nemůže očuchat každýho psa.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Led 2011 18:39
- Nahlásit

MartinaBarney
No to je fakt, my to zatím nemuseli tolik řešit, protože na procházce potkáváme pořád ty samé psí tváře a tak nějak s tím očucháváním nemá nikdo problém. Jen teda na cvičáku je to docela ostuda, když se tam potkáme s psovodem a psem o milion lekcí napřed a ten jde způsobně u nohy a Barney se po něm začne sápat Taky na tom budeme muset zapracovat...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Led 2011 23:02
- Nahlásit

LuckaM
Mě se zase stalo před 2 dny asi, že jsme šli a míjeli jsme se s vlčákem. Taky šel způsobně u nohy svého pána, maximálně hlavu otočil, aby se podíval, co za otravu k němu chtěl přiskočit.
Fakt by mě zajímalo, jak dosáhnout toho, aby jsme kolem psa prošli tak, abych nemusela předem Barneyho držet nakrátko a připravená na jeho skok.
Když to udělá, tak mu pak řeknu ,,co to děláš´´ a jdeme dál.
Napadlo mě, že to ze mě třeba vycítí...jakože jde pes, já už se v duchu chystám, beru lehce Barneyho za obojek (drží se mi asi tak líp) a už prostě očekávám, že je možný ten jeho skok. Možná kdybych byla víc uvolněná, v pohodě a už to jako kdyby dopředu neočekávala, tak by to bylo jiné.
No, nevím, někde nejspíš dělám chybu.
Nebo, pokud ten skok udělá, tak ho stáhnout rychle k sobě, přitvrdit na hlase a ,,co to bylo´´.
Ještě si ted vybavuju, že co jsme potkali ostatní psi na vodítku (i mlaďochy), tak u žádnýho jsem onen radostný skok neviděla.

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 06:23 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Dobré ráno, či dobrý den (pro ty co vstávají později...).
koukám co je tu nového, byla jsem na služební cestě, která nám tedy nazačala zrovna pozitivně, cca po 20 minutách jsme zahlídli v dálce blikající policejní auto, kolegyně se začala děsit, že je to smrťák, že tam někdo na kraji leží... byl to pes.
Naštěstí se teprve rozednívalo a já seděla na druhé straně, tak jsem neviděla detaily, ale i to mi stačilo, celý den jsem byla přešlá. Pokud ho někdo hledal, tak neměl šťastné shledání.
No a tady také jakési neveselé zprávy o ubodaném psovi, neviděla jsem to, o co šlo?
Na internetu také chuťovky o dioxinu, rádoby vtipný článek o postřeleném divočákovi mě tedy spíše více rozesmutnil (URL)
Nemáte někdo něco pozitivního?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 06:49
- Nahlásit

Evey

je pátek

venku leje jak z konve, ale teplota na deseti stupních - ušetříme za topení

hafani nechali snídani (po té, co ochutnali, že ten druhý má stejný hnus) a chrápou tu s vyvalenými pupky - aspoň dřív uschnou

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 07:30
- Nahlásit

Drakopes
chrápou tu s vyvalenými pupky ti maj život, že?

worick
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 07:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
tam někdo na kraji leží... byl to pes. - chjo, to není dobré toto, není
U nás taky nic moc Hoši se předevčírem vloupali po dlouhé době do kompostéru a nevím, co trdla požrali (objevila jsem pod jedním stromem zbytek půlky chleba olepený novinama) ale Woriček si včera ráno nechtěl hrát a nic nesnídal (teďka mají to vařené) Kuřecí stehno z ruky mi dvakrát vyplivnul, tak už jsem ho nechala, že si to holt dojí k večeři. Jenomže Tom hlásil, že nejedl zase nic (kromě kokinka ) Za chvíli půjdu krmit, tak jsem zvědavá, co bude...

Já vlastně mám pozitivní! Tom měl v pondělí odlétat do Ruska, jenže se vyskytnul problém s vízem, tak neodletí
A druhá pozitivní je, že dobrá duše Ája Drakopsová, nám to pomáhá řešit Snad jí tu pomoc budem mít možnost někdy oplatit (Alenko napiš hned, jak tě něco napadne, jo?! )
Tom sepsal pro Áju mail, co by potřeboval a jak, tak jestli bych jí to mohla poslat. Protože taky občas píše jako hotentot, tak jsem tam něco přepsala - že aby to pochopila A Tom:,,prosím Tě, radši do toho nezasahuj, nebo to ještě nějak zmatláš...Proboha Ája je matematik, ta to pochopí, to se neboj"... )
My jsme zmokli na obchůzce včera ráno, dneska zatím neleje

LuckaM
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 08:35
- Nahlásit

U mě taky nic pozitivního. Leje jako z konve, takže se nikam nedá jít a Bájoška mi je líto, že musí být pořád zalezlý v boudě. Do státnic zbývají jen tři dny, takže jsem na nervy...ale příští týden bude líp (snad)

worick
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 09:48
- Nahlásit

Tak hlásím pozitivní: Woriček snědl snídani a nezmokli jsme. Aby to nebylo zase tak růžové: z prochajdy nebude nic, začalo lít taky, u nás je to navíc s větrem vodorovně

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 10:05
- Nahlásit

U nás zatím jen tak jemně mrholí a je mlha, takže nám počasí nálady dnes opravdu nedodá. Pozitivní je, že se nám zatím vyhnuli povodně, které už z některých míst hlásí.

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 17:44 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Pozitivní je, že začal víkend! Doufám, že nebude celý víkend pršet... když už se teploty vyšplhají ke třináctce... u nás dneska skončilo první pololetí, takže už se začíná jařit a kolega při odchodu z práce mi říkal, že už mrznout nebude, protože o víkendu hodlá osedlat svýho miláčka harleje... takže mám svoje zimní šály už schovat... Kessie je jak čuník, ale je zdravá, to je taky pozitivní... a jak říká naše babi, dokud není válka, tak je dobře... (ale toho pejska je mi taky líto...)

Michall
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 18:24
- Nahlásit

Kessie

Konečně někdo vnesl trochu optimismu.;)

worick
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 19:52
- Nahlásit

Michall
Konečně někdo vnesl trochu optimismu - počkej, počkej, Ty máš jediné štěstí, že to tady za Tebe zachraňuje taťka! Kde se flákáš?!

Michall
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 21:21
- Nahlásit

worick
No jo no když vy přijdete do práce a začnete debatovat.... Já přijdu k večeru domu začnu to pročítat a když najdu něco na co reagovat tak zjistim že už na to za Báru už reagoval taťka ;)

Michall
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 22:07
- Nahlásit

Ještě jsem našel starší fotky. Myslím že jsem je sem nedával. Je to focené někdy v prosinci. O víkendu jsme se vydali do Kerska. To je malá vesnička ve které se točil film Slavnosti sněženek. Ten film jak se hádali s jakou omáčkou bude ten kanec. A tam je taky lesní ateliér Kuba.URL My jsme se tam po dlouhé době vydali ale dovnitř jsem samozřejmě se psem nemohl.

- security (jen náhoda věci ke psovi a trochu mezi lidi a jelikož mám citlivé oči tak sem měl i sluneční brýle)
Báru zajímá ale trochu něco jiného než foťák.

Pak mě požádali abych šel pro jistotu počkat před objekt. Muselo to vypadat vtipně. Pes vedle nohy já v uboru security před vchodem... Musím přiznat že sob byl tvrdá konkurence Ale i tak se dost lidí zastavovalo i u nás....
Celkem mě překvapilo že rodiče těm nejmenším říkali že je to ježíšek. Naštěstí měl pan Santa na tolik rozumu že to uváděl na pravou míru a říkal že se jen přijel podívat na české vánoce.

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 22:07
- Nahlásit

Michall
Konečně někdo vnesl trochu optimismu.;)

- jééé, děkuji za pochvalu...

zjistim že už na to za Báru už reagoval taťka ;) ovšem my jsme informovaní... jste prima rodinka...

Michall
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 22:13 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

-jééé, děkuji za pochvalu...
to musí být...
ovšem my jsme informovaní... jste prima rodinka...
alespoň mám více času na školu

LuckaM
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 22:21
- Nahlásit

Michall
Krásný fotky! Teď tak koukám, pořád mi Barča připadala proti Barneymu jako obr, ale mam pocit, že se z toho našeho chlupáče stává konečně pes, protože teď mi přijde naopak nějaká drobounká Každopádně je to fešanda

Michall
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 22:29
- Nahlásit

LuckaM
jak jsem se zmínil je to už starší fotka ale možné to je ono taky záleží jak je to focené Ale je to i logické a mě se tedy Barney nezdál jako drobek oproti Báře.
Dnes jsem Báru vyčesával a zjistil že na bříšku má ty hedvábné chlupy už strašně dlouhé A když jsem se díval na fotky když jsme si ji přivezli...

Michall
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 22:30
- Nahlásit

Krásný fotky!
Děkujem

worick
Člen
# Zasláno: 14 Led 2011 23:56
- Nahlásit

Michall
a když najdu něco na co reagovat tak zjistim že už na to za Báru už reagoval taťka -
Švagrová měla o Vánocích taky ,,hlídací šlužbu" betlému, pro změnu v kostele. Měli rozpis hlídání, zapisovali se na určitou hodinu, kdo to tam odslouží Vy jste hlídali i betlém i Santu A to měl Santa živého jelena? Pořád jsem se snažila vykoukat, jestli to není koza s nalepeným parožím, ale asi je to fakt jelen. Už tohle je dost zvláštnost, soba by asi sehnali těžko Ono je to blbé, ale je fakt, že pro děcka je Santa se sáněma a sobem atraktivnější, protože i srozumitelnější, jelikož má podobu. Pod Ježíškem děcka netuší, co si představit... Poslouchala jsem v rádiu to ,,děti vám to řeknou" - kdy se jich na to ptali (kdo to je a jak vypadá onen Ježíšek?) - co děcko to perla: ,,Ježíšek je ježíček, co nosí dárky nabodnuté na bodlinkách....Ježíšek je takové miminko, co nosí dárky Já vlastně vůbec netuším, kdo to s tím Ježíškem a dárkama vymyslel, ale popravdě je to blábol a hodně nedotažený.... Nic to na tom nemění, jsme patrioti a Ježíšek v Čechách určo navždy zůstane

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Led 2011 08:02
- Nahlásit

worick
Pořád jsem se snažila vykoukat, jestli to není koza s nalepeným parožím, ale asi je to fakt jelen.
Myslím, že jelen je větší než Ty. To by musel být nějaký zakrslík. Zeptám se myslivce.

Michall
Člen
# Zasláno: 15 Led 2011 10:21
- Nahlásit

Strejda worick

ale asi je to fakt jelen. Už tohle je dost zvláštnost, soba by asi sehnali těžko

tak ptát se nemusíte je to pravej sob... Ptali jsme se (ne Santy ten by to nám to řek určitě) ale těch lidí kteří se tam o něj starali. A na bráně i na stránkách bylo napsáno pravé sobí spřežení.

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Led 2011 10:48
- Nahlásit

je to pravej sob...

To paroží se mi nezdá. Ale nejsem odborník na parohy (snad).

Michall
Člen
# Zasláno: 15 Led 2011 11:06
- Nahlásit

třeba je to mládě...

Ale nejsem odborník na parohy (snad). tak zkus toho myslivce..

<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání