| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 14:18
- Nahlásit
worick
Akorát kdyby mi po každém zápase nevykládal, co kde ho bolí a kde ho zase píchlo (koleno, loket, rameno....)
doufám, že sem nechodí, jinak máte dnes tichou domácnost...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 14:38
- Nahlásit
worick
Chlapi jsou padavkové.Taky radši nejdu k doktorovi.
Hrajeme tam smíšený mužstva,nezáleží na věku a pohlaví.Hlavně když je sranda.Člověk má radost,když ještě stačí mladším klukům.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 14:58
- Nahlásit
Evey
doufám, že sem nechodí, jinak máte dnes tichou domácnost... - občas mrkne ,,tichá" domácnost se mnou nejde dost dobře praktikovat
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 15:47 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Jéžišek mi přinesl tento plesový oblek. Ani jsem netušil jak, brzo ho budu potřebovat. Taky u vás prší?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 16:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Jéžišek mi přinesl tento plesový oblek - hned jsem v tom ,,plesový oblek" čuchala nějakou kulišárnu Čéče, já se snažím chodit lesem v samé růžové a neonově zelené a jasně modré - aby mně náhodou nezastřelil myslivec a ty se takhle těžce maskuješ?! Jsi u ,,jednotky rychlého nasazení" či co??
Neprší, dej pokoj, ještě to Fučí totiž zase jak kráva, Tom odmítá jít se mnou, byť jen na krátkou prochajdu městem a k bábě a vyhrožuje, že stejně za chvíli ještě začne pršet....
Volala mamka a chválila se, že vyvedla něco, co mohlo skončit totální katastrofou, tak si to půjdu vyslechnout Tipuju požár... Už totiž udělala to, že postavila friťák na plynový sporák (dělá to tak vždycky, protože má malou kuchyň a tam je místo) jenže ho nezapnula do zásuvky, ale škrtla pod ním plyn. Přišla na to, až hořela umělá hmota Friťák to má za sebou....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 17:16 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
aby mně náhodou nezastřelil
Myslím, že o sobě s myslivci víme. A oni zas tak často nestřílí. Nejhorší to je na podzim, když střílí divočáky. Ale to chodí v noci, to už v lese nejsme. Přesto se předem domlouváme, kde budeme stopovat. Když je hon, tak je většinou potkáme včas. Pak jsou nebezpeční před žranicí na myslivecké chatě a před mysliveckým plesem.
postavila friťák na plynový sporák
Táta tahle nedávno uvařil vodu na kafe v rychlovarné konvi a zapekl ji na sklokeramickou desku.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2011 17:20
- Nahlásit
Taky u vás prší?
U nás neprší, ale je každý den mlha a všude hnusný bahno. Takže mám všechny rifle nachystaný na vyprání. O botech ani nemluvím. Ale v rámci Barneyho návyku na větší množství lidí a ruch města se stejně chystám místo do přírody chodit v tomto počasí spíš do města, na sídliště k hypermarketům apod.
Dneska jsem můj plán ale nedodržela, protože se od rána učím na tu pitomou zkoušku z podnikových financí, takže jsem vyšla už skoro za tmy jen na krátkou procházku k dopravnímu hřišti, kde je pak prostor pro psy. Na místě jsem se modlila, ať nešlápnu do nějakýho psího překvapení, které nejsou majitelé schopni po svých psech uklidit!!! Přitom tam jsou k dispozici papír. sáčky i koš.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 06:16
- Nahlásit
worick
Volala mamka a chválila se, že vyvedla něco, co mohlo skončit totální katastrofou, tak si to půjdu vyslechnout
Jsem napjatá...
Strejda
Když je hon, tak je většinou potkáme včas.
No taková koncentrace se většinou nepřehlédne... Já mám na hony negativní názor. Nemám nic proti myslivcům, chodí do lesa, starají se, přikrmují, ať si i střílí - vybrané kusy (přemnožené, oslabené, zraněné...) ale neuznávám hon, kde se sejde banda, která si do malého prostoru nažene vše živé a tam to nemilosrdně postřílí (občas i včetně sebe :smirk .
Každý den chodím kolem baráku jednoho myslivce, který má z balkonu, směrem k hlavní cestě, pověšenou (už nejméně 2 týdny !) zastřelenou lišku a zajíce, tomu tedy nerozumím.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 06:28
- Nahlásit
Evey
Já mám na hony negativní názor. Nemám nic proti myslivcům, chodí do lesa, starají se, přikrmují, ať si i střílí
Asi na myslivce nemám názor. S těmi nejbližšími (geograficky) vycházím dobře. Je mi proti mysli, že mají zálibu v zabíjení zvířat. Ale když jim oznámím, že je někde stržená srna, tak ji uklidí.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 06:39
- Nahlásit
Strejda
Je mi proti mysli, že mají zálibu v zabíjení zvířat.
No ona by právě ta jejich filozofie měla být postavená jinak, měli by se hlavně starat o blaho zvěře a pořádek v lese, to by je mělo uspokojovat a neměli by mít blaho z toho, že to zvíře zabijí.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 07:00
- Nahlásit
Evey
No ona by právě ta jejich filozofie měla být postavená jinak, měli by se hlavně starat o blaho zvěře a pořádek v lese, to by je mělo uspokojovat a neměli by mít blaho z toho, že to zvíře zabijí.
Říkají to tak. Ale pak jdou ulovit zdravé zvíře, aby měli trofej. Neznají myslivecký zákon a ohánějí se ustanovením, které v zákoně není. Nevědí, že jsou v příloze zákona vyjmenovaná plemena psů, která nesmí zastřelit (oni říkají ulovit). Známému zastřelili pudla, který byl 10 kroků před ním a o štvaní zvěře nemohla být řeč. Zabíjejí ze záliby a to mi přijde zvrhlé.
Ale když nás poprvé viděli stopovat, tak nabídli, že zastřelí zajíce, abychom mohli stopovat na vlečku. Když najdou značku na začátku stopy, tak to obejdou, aby nám stopu nepošlapali. Když je požádám o křížení stopy, tak to udělají.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 07:54
- Nahlásit
Evey
Strejda
na myslivce mám dost vyhraněný názor a pokusím se to napsat slušně: ten kdo tvrdí, jak má rád zvířátka a rád jim pomáhá a pak si jde cílevědomě jedno s těch zvířátek zastřelit, při tom se mu dívá dalekohledem do očí - by měl být zavřený někde za zdmi ústavu, jelikož je to narušený člověk, potencionálně nebezpečný všem. Nevím, jestli v tom svém ,,sboru" podstupují taky nějaké ,,vymazávání mozků", ale pokud mi paní myslivec, matka dětí, rozezleně napíše, že se o zvířata celý rok poctivě starají, tak si přece zaslouží, sem tam nějaké zastřelit! - tak to mi hlava nebere....,,Zaslouží" zastřelit?? A to zvíře si tohle ,,zaslouží" čím? Nebo jako: ,,ulov si svého Afgánce" - jelikož se tam přece jinak taky o ně staráme?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 08:11
- Nahlásit
Strejda
Známému zastřelili pudla, který byl 10 kroků před ním a o štvaní zvěře nemohla být řeč. Předpokládám, že žádný postih se nekonal
worick
že se o zvířata celý rok poctivě starají, tak si přece zaslouží, sem tam nějaké zastřelit! Jí zvolené slovo zasloužit také svědčí o tom, že to dělá pro své blaho.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 08:14
- Nahlásit
Evey
Mamka - přesně jak jsem předpokládala - podpalovala barák Před obědem ji napadlo, že nechá uvařit zbytek kondenzovaného mléka v plechovce na karamel a udělá Baylies. Než šla dávat babči oběd, tak to vypnula a byla šťastná, že si vzpoměla Po obědě (kolem 14h) přišla domů a že to dovaří. Zapla, dala si kafčo v obyvču a jelikož má nízko okna, sem tam mrkne k babčinému, jestli se něco kolem neděje, nejde tam návštěva, nebo negestikuluje strejda od vedle, že bába něco potřebuje (na WC např. ) A strejda gestikuloval tak houkla z okna, co se děje - a že přišla jeho dcera s malým Ondrou (kterého má mamka místo svých vnoučat ) Tak vystartila honem k babči, tam čekala chvilku na ně, pak přišli, pak i strejda s tetou a bylo půl šesté, když se rozešli, honem poklidit slepice a králíky a v klidu si sednula a čekala až přijede teta, její ségra, která dává bábu spát....A jak si tak sedne, najednou jí blesklo: ,,salko!!" Říkala, že ani neví, jak se dostala domů, že neměla ani pořádně obuté boty Na schodišti do patra už smrad ze spáleniny.....voda vyvařená, salko překypělo a pálilo se na dně hrnce, kde byla 3cm vrstva ,,uhlí" V celém patře nadýmeno (taky nezavře žádné dveře ) Hrnec vyhodila z okna na trávník za barák, všechna okna do průvanu, ale bude nějakou dobu trvat, než to vyčichne. Naštěstí to nechytnulo Říkám, přesně jak jsem předpokládala......a tohle taky nebylo poprvé, co dala něco vařit a zapoměla na to
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 08:39
- Nahlásit
worick
se o zvířata celý rok poctivě starají, tak si přece zaslouží, sem tam nějaké zastřelit!
To je přesně to zvrhlé myšlení.
Evey
Předpokládám, že žádný postih se nekonal
Tomu bys nevěřila. Všichni myslivci měli alibi, byli spolu v hospodě.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 09:04
- Nahlásit
worick
http://www.muj-pes.cz/rozhovory/portret-plemene/sa mojed-606.html?utm_source=email&utm_medium=21-2010
Znám taky pár myslivců a jejich jedinou starostí je,aby měli plný mrazák.Chlubí se tím,že za celý rok nekoupí maso. IQ lidstva klesá.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 09:28
- Nahlásit
Tá ta
jejich jedinou starostí je,aby měli plný mrazák.
To mně taky dělá dobře.
Chlubí se tím,že za celý rok nekoupí maso.
A tady dělám asi nějakou chybu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 10:26
- Nahlásit
Tá ta
Portrét plemene Samojed - a četl´s? Tohle ho moc hezky vystihuje : pokud budete po samojedovi vyžadovat jakékoliv povely, bude nejdřív dělat, že neslyší, potom, že musí dokončit svou činnost, a když konečně začne klusat směrem k vám a vy si myslíte, že máte vyhráno, proběhne kolem vás a začne štěkat na sousedovy kočky. A potom, ale to vy jste už pěkně rudí zlostí, že vás vlastní pes neposlouchá, konečně s radostí a nádherným úsměvem přiběhne k vám. A vy mu odpustíte!
Tady se nemůžeme nikdy shodnout s majiteli pracovních plemen, pro které bude vždycky můj pes neposlušný a nevychovaný a já neschopná baba, co nevychová blbého psa...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 11:29
- Nahlásit
bude nejdřív dělat, že neslyší, potom, že musí dokončit svou činnost tak takovéhle móresy začíná chytat i náš Bájoš...pak sice běží za mnou, ale tempíčko má vyloženě relaxační...žádnej spěch, vždyť ona počká
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 11:31
- Nahlásit
S myslivci zatím žádnou zkušenost nemám, ale sousedka říkala, že už ji v lese jednou vyhrožovali, že pokud bude pes na volno, že ho zastřelí...:/
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 13:10
- Nahlásit
Včera jsem teda večer ukecala Toma, ať s náma zajde alespoň malým okruhem po vsi k bábě. Když jsme v 18h vycházeli, kočky šli obě z baráku, tak jsem nařídila Tomovi, ať nechá trochu škvíru pod vraty do garáže a kočky mezitím budou lovit tu myš, co se nám tam usídlila a všechno je rozkousané. Respektive všechny pytle s tříděným odpadem a i jeden pytel s granulema měl díru Včera odpoledne jsem postavila sáčky s odpadem za dveře a jak se Tom vrátil z tenisu, tak je přešupačil do garáže. Do pytlů je nedává, to musím já a teď na to kašlu taky, jelikož jsou všechny díravé a nové zase dávat nebudu, dokud je tam ta potvora hryzavá
Přijdeme domů, otevřeme garáž a tam sáček s odpadky typu: tetrapak-hliník rozcupovaný, zatažený pod Tomovo auto a všechno roztahané kolem Teď nám vůbec nebylo jasné, co se to tam dělo Mysleli jsme zprvu, že tam byl švagrův Argo, ale ta škvíra pod vraty byla snad pro zlaťáka malá Tak jsem si říkala, že snad nějaký jezevčík z okolí....ale ten by se asi pustil hlavně do pytlů s granulema. Konstatovali jsme nakonec, že to mohla být kočka. Myš jí mohla vletět někde za tu igelitku, kočka se v zápalu boje mohla zadrhnout za ucho, polekat a vletět pod auto s taškou na zádech a jak se chtěla vyprostit, tak to rozsypala kolem. Snad Doufám, že alespoň tu mrchu chytla. Zatím nemám odvahu tam dát a obětovat další ,,obecní" pytle
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 14:20
- Nahlásit
LuckaM
Záleží na člověku.Myslím si,že když by viděl,že pes má obojek a známku,tak by střílet neměl.Notabene,když ještě někde za psem jde páníček a pes žádnou zvěř neohrožuje.Jinak je to agresivní jedinec a nepatří mu zbraň do ruky.Ale je to jenom můj názor a vím,že co je logické,tak moc neplatí.
worick
Hele a co kuna.Jste na konci vesnice u lesa...Ještě neměl Tom ohlodaný hadičky a kabely v motoru?Ale ta by zase zlikvidovala myš.Takže OK?
Četl jsem jenom povahu.Je to moc dlouhý.Jsem v procesu.Dávají ti tam ale za pravdu.
Strejda
Obojí je idealní předpoklad na myslivce čekatele.
PS: jdu se taky mrknout do mrazáku a pak si asi namažu chleba
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 14:42
- Nahlásit
Tá ta
Myslím si,že když by viděl,že pes má obojek a známku,tak by střílet neměl.Notabene,když ještě někde za psem jde páníček a pes žádnou zvěř neohrožuje.
Psa může zastřelit pouze myslivecký hospodář nebo myslivecká stráž a to pouze když to je dál než 200 m od posledního obydleného stavení, pes štve zvěř a není to služební, vodicí, aistenční, zdravotní nebo lovecký pes. V příloze zákona jsou vyjmenovana plemena, na která se nesmí střílet.
V katastru obce může být pes na volno jen tam, kde to obecní vyhláška dovoluje. Vyjímku mají vodicí, asitstenční a zdravotní psi.
Dál než 200 m od posledního obydleného stavení musí být pes pod vlivem vůdce (to je citace, nemějte mě za blba). Zákon nestanoví, co to znamená. Myslivci jsou školeni, že to je kožené vodítko o délce max 120 cm. Já už jsem ty své myslivce přeškolil.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 15:13
- Nahlásit
Strejda
nemějte mě za blba
To by mě ani nenapadlo.Zákon je zákon,ale skutečnost je občas jiná.(viz.zastřelený pudl,v televizi jsem zahlédl že myslivec zastřelil majitelce nějakého voříška u ní na pozemku,vyhrožování že ji příště zastřelí psa atd.)
Já osobně jsem se s myslivci potkal jednou na poli,když jich asi 6 táhlo na kačeny.Byli jsme určitě dál,než 200m od posledního domu.když jsem je zahlídl,přivolal jsem Báru k noze a podržel si ji,dokud neprošli a měli sebou i psy a vše bylo v klidu.Nikdo mi neřekl mimo pozdravu ani slovo.(taky jsem čekal co se bude dít)
Ty výše popsané případy jdou na vrub více méně nesoudným zakomplexovaným jedincům a všelijakým existencím,ale ty najdeme všude.(nejvíce na silnicích v provozu).Takže proč by vám neodstřelil psa,když je to pro ně tak velký adrenalin a akce?
Prostě nemá cenu tady psát o slušnosti a morálce ve společnosti.Moje prvotní myšlenka se týkala pouze posouzení
míry nebezpečí volně pobíhajícího psa ,nebo psa na textilním vodítku třeba 121 cm dlouhém.A na to stačí trochu soudnosti dotyčného a dobrá vůle
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 15:16
- Nahlásit
Strejda
Zákon nestanoví, co to znamená. Myslivci jsou školeni, že to je kožené vodítko o délce max 120 cm. - vůbec nemám chuť se k těm magorům vyjadřovat, ale pokud budu mít psa na stopovačce a nebo tedy já na flexině, tak mi ho zastřelí?! Ne, že bych už o takovém případě neslyšela a jsou určitá místa s posedy, kde mám popravdě ,,staženou prdelku" a mluvím hodně nahlas, ale jsem si naprosto jistá, že kdyby mi na psa vystřelil, tak sám už domů nepřileze. Ti co mně znají dostatečně ví, jakový dokážu mít amok, pokud se nas.....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 15:19
- Nahlásit
Tá ta
A na to stačí trochu soudnosti dotyčného a dobrá vůle - ono se to ovšem vylučuje. Takovýto člověk by nikdy nemohl být myslivec
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 15:24
- Nahlásit
worick
NEMOHL A ANI ŘIDIČÁK!!
Kde je Drakopes?Nemaj už v Praze zase prázdniny?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 15:32
- Nahlásit
worick
pokud budu mít psa na stopovačce a nebo tedy já na flexině, tak mi ho zastřelí?!
Moje soužití s myslivci začalo hrozbou, že mi zastřelí psa u nohy.
ono se to ovšem vylučuje. Takovýto člověk by nikdy nemohl být myslivec
U nás je myslivkyně, která nemá flintu a do lesa chodí s dalekohledem. Ani zelenou kamizolu nemá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 16:12
- Nahlásit
Strejda
U nás je myslivkyně, která nemá flintu a do lesa chodí s dalekohledem. Ani zelenou kamizolu nemá. - tak tahle se očividně přihlásila do špatné party Jestli jí to samotné včas došlo, tleskám
Tá ta
Kde je Drakopes?Nemaj už v Praze zase prázdniny? - nevím, nevím.... Je fakt, že nenapsala dlouho
Větší prostoje tu mají jenom notoričtí absentéři jako: rogersová, Dana01, Ivísek77,...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 18:32
- Nahlásit
Máte tu nějak mrtvo mládeži
Tak sem hodím nějaké info od nás - včera byl veskrze úspěšný den - Denny dostal svojí první pecku od EVO, a Dafinka si rozřízla polštářek na tlapince
Tak mám doma maroda
a skoro napravenýho lovce
|