| Autor |
Zpráva |
Kessie
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2010 19:26
- Nahlásit
Všem vám přejeme hlavně pevné zdraví v roce 2011!
Já doufám, že ta naše dvě mimi zvířátka ten dnešní večer přežijí, neboť již dvě hodiny to všude střílí a Kessie už je s námi v obýváku, protože venku vůbec nebyla a v chodbě se pořád třásla, tady je jí zase vedro, tak to bude veselý večer! Štefík má vytřeštěný oči a uši, který mu obvykle stojí nahoru (jako normální činčile), má dneska stáhnutý až skoro k ocásku... tak ho uplácím dobrůtkama (sušenýma šípkama, co jsem mu je na podzim sbírala) ... stejně jako Kessičku (vytáhla jsem z mrazáku ještě kousek té játrové pochoutky)... je mi těch našich zvířecích kamarádů moc líto... nechápu, že si lidi nemůžou koupit na přivítání roku, o kterým vůbec netuší, co jim přinese, jen mega prskavky...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2010 23:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tak my byli odpoledne na vychajdě kolem sjezdovky a sem tam se taky odněkud ozvala rána - Berry nadskočil, zakoulel očima, ale já mu jen řekla, že s náma se mu nic nestane a za chvíli už na to kašlal. Jenže večer doma se to vystupňovalo a tak byl střídavě narvaný vedle Worička u dveří a nebo u komína a nervozně pokukoval do okna po nás a doufal, že ho pustíme dovnitř. Nepustili jsme ho schválně - tedy schválně proto, aby jsme to v něm ještě neumocňovali:budeš se něčeho bát, tak zaprosíš a my tě pustíme dovnitř (další fáze - narveš se tam sám a další - přes zavřené dveře ) Narvali se tedy do vchodu, když jsme v 18 hodin odjížděli k tchánům, ale byli vyhozeni ven s doporučením :zalézt do boudy U tchánů šou Jen jsme dorazili, vnučka fénem vyrazila pojistky, vyskočilo jim tepelné čerpadlo, takže mimo tmu přestali i topit Švagr shora doběhl pro tchána a hodinu se v tom neúspěšně rýpali. My už jsme pak museli odjet k naší mamce, aby nám neutekla (ona pak už zase jde na noc k bábě) a jak jsme se oblékali do bund, přiběhl ze dvora tchán, že se jim ztratil zlaťák Argo (když jsme přijeli, taky bláznil kvůli rachejtlím a cpal se do baráku) Tak jsem jim řekla ať neblbnou, že se stejně 100% letěl schovat k nám za klukama. Přijeli jsme k mamce a pod sousedovým autem u našich domu (tedy přes silnici) vražená kočka Mikina - čeká na mamku až půjde zase k bábě Já jsem mamce už několikrát říkala, ať si ji bere rovnou domů a nenechá ji lítat přes silnici, nebo ji tam bude sbírat rozjetou Tak jsem Mikču vzala a hodila ji doma mamce na sedačku - že to má jako dárek k Silvestru Mamka brblala, že se jí tam potento (nevím tak proč, když i u báby si řekne, že chce jít ven) Teď jsme přirazili domů, blížíme se k baráku a cosi (kdosi) leží před garáží. Mysleli jsme, že Argo, ale byl to Woriček. Tak říkám:,ba, Argo se mu asi narval do boudy a chudák Worka leží tu!" Couváme do brány a už se ženou všichni tři. Tom říkal, že Berry a Argo vyběhli někde od boud Worka pochopitelně na Arga před náma začal vrčet a dorážet, tak jsme otevřeli kufr, naložili Arga a jeli s ním zase k nim. Ono je to vzdušnou čarou asi 200m, ale my to musíme objet po silnici 2km Teď byli kluci s náma doma, Berry paty nevytáhne, kdyby se tu měl dneska upéct, ale Woriček s Leonem už šli ven. Hrozně se oteplilo. Včera -20st, dneska -3st.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2011 07:37
- Nahlásit
Holky byly na noc doma. Ohňostroje se sice nebojí, ale lidi bývají na Silvestra takoví vtipní a inteligentní, že by je mohlo napadnout házet petardy psům na zahradu. Už to tady bylo víckrát.
Sally teď leží na zádech s hlavou na prahu a chrápe jak starej chlap. Neli to asi nevadí, protože spí vedle ní.
Jak jste to veselí přežili?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2011 08:41 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Strejda
worick
Nakonec dobře... všichni živí a snad i bez nějaké újmy... Kessie to u nás v obýváku vydržela necelou hodinu, bylo jí tu fakt vedro - přitom jsme topení kvůli ní stáhli na 19 stupňů... lidi stříleli postupně od sedmi až tak do půl druhé... zpočátku se fakt třásla... všechny nás kontrolovala a vůbec nevěděla, co si o tom má myslet... vím jistě, že bouřky se nebojí vůbec a v létě tu měli na hody taky ohňostroj a to taky v klidu přešla...asi proto, že se to odbylo a dál nic... asi hodinu a půl se třásla, pak získala zpět sebejistotu a bylo to lepší... zůstala teda v chodbě, kam jsme za ní na střídačku s Honzíkem každou chvíli chodili, ven jsme ji nedostali... je úžasný, jak to zvíře umí projevit vděčnost a že si tu péči vůbec uvědomuje a nebere to jako samozřejmost (nesmějte se, vy jste zkušení psí páníčci, pro mě je to všechno nové a tak se nad tím tak pozastavuju a přemýšlím o tom )... během toho večera jsme si zahrály s Kessie spoustu her, po půlnoci jsem volala svým rodičům a svojí babičce a vesele jsem jim oznamovala, že jsem pod stolem... - napřed se lekli, pak pochopili, že si tam hovím s Kessie... - my totiž máme velikánskou a širokou chodbu, tak jsme tam dali nábytek z těch místností, co jsme si opravovali, a tak nám to slouží jako společenská místnost, kde se setkáváme i s babi a dědou, a v zimě i s našimi zvířátky.
Doufám, že za rok nebo při příštích radovánkách s rachejtlema a dělbuchama už bude mít Kessie zažitou zkušenost z letoška a přejde to v klidu... je to holt letos ještě naše miminko...
Doufám, že vy ostatní jste novoroční oslavy zvládli v klidu a v pohodě... já ty silvestry nějak nemám ráda... pro mě nic nekončí a nic nežačíná... a rozhodně nerada slavím dopředu něco, co nevím jaký bude a co mi přinese... takže pro mě akorát den, kdy jdu spát o čtyři hodiny později, než obvykle... Hezký den všem!!!
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2011 08:48
- Nahlásit
Hezký nový rok vám všem,včetně hafanů
Nás povinné veselí míjí.
Akorát jsem se ráno potkal se starším synem,vracejícím se z Prahy,ale moc jsem se toho nedozvěděl. Zamířil přes koupelnu rovnou do pelechu.Tak si musím přečíst na netu,jak to vypadalo na Václaváku.
Po včerejší odpolední procházce jsem pak ve zprávách viděl,jak se kdesi kvůli petardám ztratili dva leonbergři.Naštěstí je pak našli a dali do útulku,tak si je snad někdo vyzvedne.
Když začalo zvečera to střílení,tak jseme Báru taky zavřeli preventivně do garáže a chodili ji kontrolovat,ale vždycky když jsme tam někdo z nás přišel,tak jsme ji vzbudili.Zívala a protahovala se.Takže vše bylo OK.
Naštěstí se nebojí taky.Teď už běhá po zahradě,tak ji jdu udělat snídani.
Venku to dnes vypadá na hezký den,i sluníčko svítí a -2C
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2011 09:30
- Nahlásit
Tak já už taky vstávám U nás se taky žádné veselí nekoná...jak jsem psala: večer poobjíždíme rodiče pak jsme doma, čučíme na bednu s klukama a o půlnoci jdeme s nima ven na rachejtle. Jelikož bydlíme na rozhraní dvou vesnic, tak koukáme pořád levá, dopředu, pravá a zpět Ještě, že za náma je les Kupodivu to Berry bral s klidem. Trošku byl nejistý, to bylo vidět, ale v klidu s náma seděl a koukal. Woriček přímo civěl a když vystřelili velké rozprsknoucí se rachejtle před náma (v domech na druhém břehu potoka) tak letěl k bráně a asi to chtěl pochytat či zkontrolovat A taky viděl lidi stát u prvních domů, tak lítal občas k plotu a štěknul. Ten to bral jako solidní vzrůšo - konečně se něco děje
Až to víceméně ustalo, zašli jsme i s kocourem vynést odpadky na kompostér (udělali jsme si prochajdu zahradou) a pak už kluci povečeřeli a šli chrnět. Bylo něco po jedné. Ráno jsem koukala v 7h a ještě chrněli v boudách. Z patra vidím dobře dovnitř, jestli tam čouhá někde kousek pejska
Ještě jsem si vzpoměla včera z prochajdy, jak jsem se utvrdila v tom, že berňák je prostě inteligentní pes - sám od sebe Berča vlezl dírou v plotě k někomu do zahrady (normálně ho okřikuju, že to nesmí, ale tohle nebylo obydlené my šli kolem dál po cestě, on se tam začichal, obešel takovou hromadu roští u plotu, pak tam tuším kadil (koukala mu jen hlava za tím roštím ) no a pak se rozeběhl za náma, jenže pořád za tím plotem. Koukne, vidí: plot končí stodolou - žádná díra ven. Říkám mu:,,Berry, musíš se vrátit a vyjít zase tou dírou, jak si tam vlezl!" Normálně nezmatkuje, necpe se plotem, nečenichá kolem plotu, kde je nějaká, třeba další díra (u té stodoly byla jedna, ledabyle přehrazená prknem, ale z té strany ji neviděl ) ale se otočí, přeběhne zpátky těch 20m, obejde v klidu hromadu roští a vypochoduje zpátky dírou ven Jsem si stoprocentně jistá, že Worka, Alf atd. by lítali kolem plotu a snažili se prorvat někudy ven ....
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2011 16:54
- Nahlásit
Já jsem ráda, že je to za mnou, protože to bylo náročné.
Barney byl přes noc zavřený v chodbě s kocourem. Ani nevím, jestli se bojí rachejtlí. I když onehdá někdo pouštěl ohňostroj ve vedlejší vesnici, tak jsem v noci vylezla z postele a šla zkontrolovat Barneyho, jestli se někde nekrčí strachy a ten spal v boudě a o rachotu ani nevěděl. Ale nevím, co by říkal na rachot, který se spustí na Silvestra, kdyby byl venku...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2011 19:49
- Nahlásit
U mě to bylo taky náročné - velmi nějak se mi to vymklo kontrole a dnes s žaludkem na vodě skládám příběh z útržků, co se mi vybavují. Bárník přečkal noc na chodbě a když jsme ještě byli doma, tak nevypadal, že by ho rachejtle nějak znervoznovali, takže snad dobrý.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2011 20:17
- Nahlásit
LuckaM
skládám příběh z útržků, co se mi vybavují.
Taky jsem skládala....hlavně jsem se snažila přijít na to, jak jsem mohla spadnout, když jsem stála na místě a ani jsem si nestačila při tom pádu před sebe dát ruce, takže jsem spadla rovnou obličejem do sněhu...Ráno můj ret vypadal fakt dobře! Teď už naštěstí tak napuchlý není. A ztratila jsem naušnici...naštěstí stály jen 60 Kč, takže mi to zase tak srdce nerve.
A dárek k Vánocům od táty - alkohol tester se mi dneska fakt hodil. Díky tati!=)
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 00:12
- Nahlásit
LuckaM
MartinaBarney
Koukám,že se konal křest ohněm,brr
Nebo jste něco špatného snědly?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 00:43
- Nahlásit
Tá ta
Nebo jste něco špatného snědly? - noooo, jistě snědly....to víž, že jo
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 07:39
- Nahlásit
Tá ta
Nebo jste něco špatného snědly?
worick
noooo, jistě snědly....to víž, že jo
Teda, ty holky to vedou, co?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 08:31
- Nahlásit
Drakopes
Áji, jak jste s klukama přežili Silvestr a Nový rok? Co Alfí? Teď je vlastně v nové bytě, tak navíc ani ty schovky nejsou stejné....
Strejda
Teda, ty holky to vedou, co? - my jsme tady totiž blbý vzorek Buďto my - hodně ,,jetí", co už sedí doma u telky (já jsem nespolečenský tvor, tak nevyhledávám tyhle akce cca od 20let ) Míša, ten by ještě neměl, no a pak už jen holky a ty ,,zachraňují čest" slavícího národa A pokud vím, holkám to moc nejde, tedy ve většině případů to dopadne katastroficky Alespoň podle mých sestřenek Letos poprvé, kdy už obě překročily 30ku, neskončily s otravou alkoholem a příšernou migrénou
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 10:22
- Nahlásit
worick
ve většině případů to dopadne katastroficky ... s otravou alkoholem a příšernou migrénou
Všechno je to chyba farmaceutického průmyslu. Místo zbytečných přípravků, jak je Geriavit, mají dělat něco opravdu potřebného. Třeba Poopicol nebo Antiopicin.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 11:15
- Nahlásit
Strejda
Třeba Poopicol nebo Antiopicin -
Teď tady byl zrovna brácha a líčil nám, jak odbavoval před Silvestrem 4 letadla totálně namol ruských turistů
A co se týká léků, tak náhodou vzpoměl, že měli na letišti automat na léky, ale už ho zrušili, protože tam právě byly léky jako Geriavit či Proenzi - tak to si asi nikdo honem na dovolenou kupovat nebude, že jo, ale ten tvůj Antiopicin by šel na dračku
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 11:34
- Nahlásit
worick
Ahoj, vy jste tu se Strejda řešili nedávno elektrický obojek že? Jak to dopadlo? Sháním někde použitý (levnější), ale moc růžově si to nemaluju.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 13:29 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Strejda ho měl půjčený na zkoušku ode mně (aby ho nekupoval zbytečně jako já, jelikož pak zjistí, že to není pro nás, slabé nátury ) On ti snad poreferuje. Klidně ti ho na zkoušku půjčím taky
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 13:34 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
worick
Myslíš že bys mohla? Já se teda snažím někde sehnat nějaký starší k odkoupení, nebo dlouhodobějšímu půjčení - ale to aspoň na nějakých pár týdnů až měsíců - ráda bych to s ním "dotáhla" do konce.
Ale znáš to - peníze nikdy nejsou, a teď už vůbec ne, takže sháním nejlépe levnější Dog Trace D-control Easy, kterej novej stojí 3,5tisíce.
Kdyžtak mi písni na mailíka Anlie@seznam.cz (zaboha nemůžu najít tvuj mail, přitom vim, že už si mi někdy psala)
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 14:23 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
Včera večer jsem dočetl zmíněnou knihu Desenského. Mluvilo se tam i o elektrických obojcích.
,,Elektrický obojek je dobrá věc, ale jen v rukou profesionála, který umí špičkově všechny klasické postupy. Zaručeně nepatří do ruky člověku, kterému chybí znalost reflexního oblouku, útlumů a podobně, a používá tyto pomůcky na svém prvním problematickém psovi. Jediným nevhodným zmáčknutím ovladače můžete psa poškodit na celé zbytek jeho života.Je to zbraň o které si dovolím tvrdit, že je to zbraň těžkého kalibru.Stejný názor mám i na ostnaté obojky."
(z knihy Jak poznat psí duši, R.Desenský XYZ 2008 str.156 a 157)
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 14:31
- Nahlásit
Michall
Desenského neuznávám
Ne ale vážně - vím co je elektronický obojek, vím přesně jak a na co ho chci požívat a mám i člověka, který mi může poradit a pomoct.
A upřímně uznávám, že teoreticky existuje i jiná možnost jak vyřešit můj problém, ale na to já prostě nemám trpělivost ani nervy. A to ještě neberu v potaz, že každou jinou metodou by náprava trvala dlouhé měsíce.
Taky znám svého psa a jsem si takřka 100% jistá, že i kdyby se mi povedlo vyslat signál ve špatný okamžik, tak svého psa "nepoškodím na celý zbytek jeho života"
Je to věc názoru - já si po pár letech čtení různých diskusí a zkušeností svůj názor udělala. Nikdy jsem si nemyslela, že budu EVO někdo potřebovat,ale jak vidno - radši svého psa párkrát "nakopnu" obojkem, než abych ho našla někde přejetého, zastřeleného a pod.
Stejnou službu jako EO by mi udělal například i prak - pokud bych ale byla schopná i na větší vzdálenost svého psa se 100% úspěšností trefit Podle mých informací je požití EO pro odnaučení lovení némlich stejný princip jako házení klíčů po psovi, pro přerušení nežádoucí činnosti - což nám fungovalo naprosto špičkově, a pes reagoval přesně tak jak měl.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 14:44
- Nahlásit
Tenhle názor znám já pouze citoval
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 14:48
- Nahlásit
MartinaBarney
Asi jsem taky padala - našla jsem modřinu na bradě a koleni a bolí mě ruka. To jsem celá já, nepiju, nepiju - netrénuju, tudíž nemám výdrž a pak to takhle dopadne
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 14:50
- Nahlásit
Michall
Tenhle názor znám já pouze citoval
Na ty citace bacha - Desenský má špehy všude
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 14:51
- Nahlásit
worick
Áji, jak jste s klukama přežili Silvestr a Nový rok? Co Alfí? Teď je vlastně v nové bytě, tak navíc ani ty schovky nejsou stejné..
Já své povídání už měla napsané - pro radost nejen Woricka pěkně dlouhé a samozřejmě jsem si to nezazálohovala ... no, vypla jsem počítač a znova to nepsala.
Ale budu se snažit. Rachejtle u nás začaly až na Silvestra, v minulých letech si semtam někdo něco odpálil už od Mikuláše, ale letos i Štědrý den v klidu. Měli jsme připravený Sedolin, vyklidila jsem v šatničce skříň a dala dolu psí pelech jako skrýš. Zavírali jsme dveře do koupelny a čekali, co bude jako možná schovka. Venčení večer skončilo dva kroky od baráku. Aspoň že zvedl nožku a lehce si odlehčil. Ven jsem šla jen s Nielsem a Alfréd doma předváděl hysterák, dokonce na nás přes okno arkýře štěkal, kňučel a vyl. Před osmou dostal útlumáky (má být 1-2 mg na 1 kg hmotnosti, dostal 3 tablety po 35 mg). Literatura uvádí, že do dvaceti minut má zatuhnout. Asi mu to budu muset příště dát přečíst. Podařilo se mu vniknout do koupelny a vlézt do vany. A byl už natolik utlumený, že ani na taveňák nevylezl ven. Tak jsme ho s Jirkou vyndávali...
Nakonec se uvelebil na gauči (a tenhle polštář mi dejte pryč), po jedenácté dostal další tři prášky a před půlnoci polštář přes hlavu. Jirka z arkýře hlásil barvy rachejtlí, hromady čínských balónů štěstí, malé děti na protějším chodníku očividně včetně matek otrávené, že musí asistovat tatínkům při odpalování .... usnuli jsme kolem třetí jak sendvič - Alfréd nacpaný mezi nás. Ráno vůbec nechtěl vstát, jako by měl kocovinu - motal se, vrážel do dveří, kalné oči. Nakonec jsme vyrazili, jeho snaha udržet se na třech nohách se zvednutou tlapkou u stromu vycházela občas až na 3-4 pokus . Jenže večer znova - prostě magoři asi toho nakoupili tolik, že odpalovali i včera večer. Takže jsme došli na roh a šli zpátky*). Doma se Alfí znova vecpal na gauč, položil hlavu Jirkovi na klín a zatuhnul. Střídali jsme se u něj do pozdních nočních hodin. Když měl námi podloženou hlavu, spal. Dneska je už v pohodě, doufám, že všem v okolí už munice došla a bude klid )
Níloušek prožil Silvestr i Nový rok v klidu a pohodě, jen párkrát zkoušel využít oslabení nepřítele a přerovnat žebříček. Byl ostře napomenut, že se to nedělá
*) v pátek byla v parku háravka, takže jsem musela psy vzít na vodítko a dávala pozor na ně a ne kam šlapu. Tak jsem si přisedla nohu, mám pohmožděné lýtko a pajdám jak válečný invalida. A přes veškerou snahu nevyvinu rychlost vyšší než závodní hlemýžď
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 14:56
- Nahlásit
Dines
jsem se raději podíval do starého slohového sešitu abych neporušil práva
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 15:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
A upřímně uznávám, že teoreticky existuje i jiná možnost jak vyřešit můj problém, ale na to já prostě nemám trpělivost ani nervy - bože jaková, sem s ní Jestli myslíš nepouštět z flexiny, tak to jo, to se osvědčilo, jako 100%
Drakopes
No jo, já to tušila Hezké povídání a nakonec vám to dobře všechno dopadlo ....tedy až na motovidlo paničku - s tou nohou
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 15:14
- Nahlásit
worick
bože jaková, sem s ní Jestli myslíš nepouštět z flexiny, tak to jo, to se osvědčilo, jako 100%
No, vlastně jo....ona by mohla fungovat i stopovačka, u tvárnějších jedinců (což si myslím že můj pes je). Ale je to o hubu, o nohy moje i čubinky, hnusný riziko, že pes zdrhne se stopkou...
Teď s Dennym chodim na vodítku, ale jako opravdu se mi to nelíbí - všude sníh a namrznuto a já minimálně dvakrát za prochajdu hodim tlamu - jak ani jeden z nás už na vodítko nejsme zvyklí
Máš sovu - a děkuju
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 15:30
- Nahlásit
Dines
Ještě rada od pana Desenského tentokrát bez citace
hnusný riziko, že pes zdrhne se stopkou...
Nedržet stopovačku až na konci a udělat si na konci uzlíky na zašlápnutí
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 15:42 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Michall
Nedržet stopovačku až na konci a udělat si na konci uzlíky na zašlápnutí
Stopovačka se správně v ruce vůbec držet nemá, pes jí jen táhnout za sebou.
A náhoda je blbec, půjdeš po poli, koukáš na psa a né pod nohy,zapadneš do králičí nory (při té příležitosti si ještě nejlépe zvrtneš kotník)a v tu chvíli pes chytne stopu a začne zdrhat - co uděláš? Jako jooo, to víš že tohle je extrém - ale stalo se nejednou že pes se stopovačkou zdrhnul - a to je třeba v lese dost průser - když se někde zamotá (jakože skoro určitě s dvacetimetrovym špagátem) a chcípne hlady a žízní... Když už zdrhne s elektrikou, tak je to jen pes s jedním obojkem navíc.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 16:15
- Nahlásit
Dines
Čti mail
|