Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Kessie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 11:02
- Nahlásit

Strejda
Ale jinak je to plaz, ty debile!
- ale to už si učitel musí jen myslet, jinak by ho žák mohl zažalovat za urážku na cti... - dokonce teď jeden žák střední školy (učiliště) zažaloval učitele ve své škole, protože mu tykali a soudní spor vyhrál...přestože zpočátku s tykáním souhlasil... jeden můj kolega na to jen poznamenal, že bude muset jít pracovat do globusu, protože podle reklamy tam je svět ještě v pořádku... - a tak si žijeme ve školství... ale pozor... mají nám přidat (konkrétně mně o 50Kč)...opět nafouknutá mediální bublina... od září mi 1000Kč vzali z osobního, na který nejsou peníze...

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 11:35
- Nahlásit

Evey
Ale štěně z tohoto odchovu bych nechtěla ani náhodou. V tomto věku poprvé venku??? - čéče, to jseš dobrá, že na to dokážeš koukat střízlivýma očima, zatímco my ,,jelítka" by jsme se akorát rozplývali nad spoustou kulíšků Já to neviděla, tak nevím, jak a co bylo, ale samozřejmě máš pravdu. Odkud to byl vrh?
Má 2 psy + 1 přítel. Myslím, že se dělají i takové el. obojky. Bude mít 3 obojky a jen jeden ovladač, akorát to musí správně přepínat -
Strejda
VÝSTRAHA
Sally bude hárat.
že už si taky holka nedá pokoj....to musí bavit ještě, že jsme dostatečně daleko...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 11:44
- Nahlásit

Evey
V tomto věku poprvé venku??? Raděj ani nechci vědět jakou další socializaci štěnátkům poskytli.
Já myslím, že to bylo myšleno tak, že se poprvé setkali se sněhem a ne, že byli poprvé za život venku.

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 11:53
- Nahlásit

http://archiv.nova.cz//multimedia/televizni-noviny -29-12-2010.html

bohužel jsem nenašel nikde jenom video takže tu sou celý zprávy ale je to na 22:43

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:03
- Nahlásit

bohužel jsem nenašel nikde jenom video takže tu sou celý zprávy ale je to na 22:43
Tak jsem na to koukala znovu a ten komentátor tam říká: ,,Poprvé totiž půjdou ven a uvidí sníh´´.
Já si myslím, že tu větu zkrátka poskládal špatně a proto z toho vyplývá, že půjdou ven poprvé...Přitom to tak myšleno není.

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:05
- Nahlásit

MartinaBarney
Já myslím, že to bylo myšleno tak, že se poprvé setkali se sněhem a ne, že byli poprvé za život venku.
Bojím se, že nemáš pravdu.

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:10
- Nahlásit

Asi jo pač ten zpravodaj Dumbrovský říká:,,A dneska si štěňata poprvé vyzkoušela sníh"

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:13
- Nahlásit

A teď mě Tá ta připomenul že je stěhovali dříve v tom koši všechny najednou teď už se tam nevejdou tak nějak nevim

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:49
- Nahlásit

Michall
díky Míšo, že´s nám to sem hodil
Tak je pravda, že to co říkají v komentáři není směrodatné, ale o tom, že si štěňata z paneláku denně hrají venku si nedělám iluze Naše chovatelka je pustila s mamkou na velkou zahradu a tam mohla průzkumničit půl dne. A měli tam i ,,tetu a strejdu" - ještě dva salašníky Taky měli hodně návštěv - my tam byli dvakrát a pokaždé jsme tam někoho z příbuzných a známých potkali

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 12:51
- Nahlásit

Včera asi někdo pouštěl čínské lampiony, protože jsme ráno jeden našli s klukama před bránou a kus v polích vidím něco červeného - možná je to druhý - jdem to omrknout

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 14:25
- Nahlásit

Strejda
Evey
Ještě asi ne, protože ve svém tématu Dines poptává elektriku. Ani nepíše, jestli na psa nebo na chlapa.
Pravda, k tomu jsem se taky právě teď dopročetla.
Má 2 psy + 1 přítel. Myslím, že se dělají i takové el. obojky. Bude mít 3 obojky a jen jeden ovladač, akorát to musí správně přepínat.

Tak to prrr, miláček Dafinka neutíká, jen slepě následuje Dennyho (ještě jí asi nikdo dostatečně nevysvětlil,. že táhnout se za chlapem cestou necestou za to nestojí
Takže stačí obojky dva

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 15:39
- Nahlásit

Dines
Tak to prrr, miláček Dafinka neutíká - tak to jsi na tom stejně jako my Utíká jen Woriček Šli jsme pro ten druhý lampion, respektive omrknout, jestli to vůbec je on. Šli jsme zadem kolem mlýnského náhonu - to je cestička mezi topoly a potůčkem. Nad potůčkem už jen pastviny a les. To jsem si nelajla, abych Worku nechala na volno, to by vzal rovnou čáru k lesu. Tak jsme přišli k lampionu (jo, byl to on) jenže to trdlo-prdlo Bejkové zrovna přelezlo přes něj - tak ho celý potrhal Přesto jsem ho vzala domů, že ho zkusím zkrátit a zalepit (nejspíš to už nepoletí ) Přešli jsme oráčinu na pokosené pole a tam jsem Worku pustila z vodítka - že už půjdeme dolů, směrem k té naší polňačce a nenechám ho běžet už směrem nahoru. Sledovala jsem každý jeho pohyb ostřížím zrakem, připravená příšerně vřeštět, pokud vyběhne Berry se s pohledem ,,v očích smrt" šoural 10m za mnou a čekal co bude za průser Naštěstí to dopadlo dobře, běhal jen po poli (radius 50m ode mne) a nezdrhnul. U naší brány si šel přečůrat naše ploty a přinesl mi nějaký mikroteňák se zbytky sušenek či co to bylo. Strašně jsem ho pochválila a vyměnila mu ho za půl tuny piškotů a v garáži sušené maso. Tom přijel z tenisu a neotevřela se mu zase dobře brána. Jak moc mrzne a vyboulí se zem, tak to dole zadrhne na té dorážecí patce a začne to blbnout. Chtěl to opravit, různě bránu pouštěl a přidržoval....no a urval na tom hydraulickém táhle nějaký umělohmotný bazmek. Teď to z kurv....m opravuje. Drátem

LuckaM
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 17:17
- Nahlásit

Zdravím všechny zde přítomné
Před třema hodinama jsme se vrátili z prochajdy a Bájoš ještě teď rozmrzá na chodbě (respektive pořád čekám až uschne, abych ho mohla zase vyhnat na mráz ). Dnes tu bylo celý den kolem -10 a takový ten vlezlý mráz, co se lepí, takže Bárník vypadal po řádění s kámošem Robinem jak děda mráz a led všude možně v chlupech.

Trochu odbočím. Přišli jsme na to, že jak si zadejchává boudu, tak se mu sráží voda u stropu a začíná mu to tam dost plesnivět. Nemáte někdo nějaké vychytávky? Hold jsme jako konstruktéři udělali někde chybu Asi se na jaro podívám po nějakých přírodních bakteriích, co tu plíseň likvidují, tak teď jen doufám, že nám do jara nezezelená bouda celá...

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 18:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
že jak si zadejchává boudu, tak se mu sráží voda u stropu a začíná mu to tam dost plesnivět. Nemáte někdo nějaké vychytávky? Hold jsme jako konstruktéři udělali někde chybu - o tom bych mohla napsat celé pojednání... My máme v patře rekuperační jednotku s rozvody v řádu asi 500000Kč - s vývody z koupelen a přívody z jiných místností(taková ta umělohmotná kolečka na stropě např. na veřejných záchodcích ) no a dvě zimy nám z celé jednotky i kolem těch vývodů kapala voda do sádrokartonů - prostě totální kalamita! Dvakrát to byly upravovat, nakonec i jiná firma a nic - tak jsme se naštvali, celé to poodpojovali, uřízli, zaizolovali - no a teď nám zase v patře postupně začínají plesnivět rohy Na zabití
Nevím co má Barney na stropě - předpokládám, že má boudu dřevěnou s polystyrenem (sendvič) Já bych, pokud to nějak jde, místo polystyrenu nad stropem nacpala právě pod střechu slámu - jako přírodní izolaci (co dýchá) Náš Alfík má boudu se šikmou střechou, která je sundavací (jednou ročně na údržbu) A pod ní má natažený takový ten síťovaný pytel od brambor a celé to ,,podkroví" má právě vycpané senem. Boky má taky sendvič, ale ta střecha nebyla dořešená, tak jsem to vymyslela takhle Kluci zase strop nemají izolovaný vůbec. Jenom prkna na perodrážku, parozábrana a na tom břidlice. Jsou dva a kdyby jim byla zima, tak se můžou přitulit

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 19:27
- Nahlásit

Dnes tu bylo celý den kolem -10 a takový ten vlezlý mráz, co se lepí
U nás to samý. Vyšli jsme si na procházku. Protože mi ségra někam strčila rukavice, který mám na procházky (nebo si je sprostě vzala na hory), tak jsem byla nucena si vzít takový ty ,,bezprsťáky´´. Venku jsem vydržela, tuším, že hodinu a zpátky domů jsem krok zrychlovala a naši ulici jsem proběhla skoro ohnivou čarou. Myslela jsem, že my umrznou prsty zaživa!!!
Jestli zjistím, že mi ségra fakt vzala ty rukavice, tak ať si mě nepřeje!
Jinak na Rejvízu, co mi hlásil táta, je prý kolem - 20. No, včera bylo - 22!!! Jak jsem ráda za těch - 10....

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 19:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
MartinaBarney
Dnes tu bylo celý den kolem -10 a takový ten vlezlý mráz, co se lepí - u nás to samé a teď už je -18st Měla jsem v plánu jít k večeru běhat, ale při těch -10 mě to rychle přešlo. Dokud svítilo sluníčko, tak mi to nepřipadlo, ale pak už letěla teplota dolů. Na zítra mám ale naplánovaný větší výlet i s Tomem, tak doufám, že nebude nějak hnusně Fuj, bezprstové rukavice k čemu je to vlastně dobré? Vždyť zebou hlavně prsty ne? Já mám takové ty bezprstové cyklistické v létě na běhání (po zkušenostech ) když hodím tlamu, ať si zase nesederu dlaně
Jelikož jsem večer zapoměla vytáhnout klukům maso, tak jsem ho dala honem ráno ovařit (rozmrznout) do hrnce a přihodila jsem rýži. Pak jsem to postavila za dveře na mráz v domění, že za půl hodiny rýže ,,dojde" a i to zchládne. Nezchládlo Tak jsem jak blbec psům 5 minut míchala a foukala misky Dokud jsem strkala pořád ruce do toho teplého jídla (zkoušela jak moc je ještě horké) tak to bylo dobré, pak jsem čekala až to sní, ruce zalepené od rýže jsem nemohla strčit do kapes - tak jsem pak taky kolem baráku domů letěla jak střela - 10 minut a málem mi umrznuly

LuckaM
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:20
- Nahlásit

worick
Střechu má ze dvou dřevotřísek a mezitím polystyren no...a ještě jsem v zápalu zatěsňování vypodložili okraje molitanem, aby krásně dosedla na nikudy netáhlo - no tak netáhne, ale zase to plesniví

Kessie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 20:29
- Nahlásit

MartinaBarney
worick

taky teď vyrážíme na procházky a pro dokumentaci s sebou beru vždycky foťák... včera jsem si sundala pravou rukavici, aby se mi líp fotilo Kessiččino dovádění a asi po třech minutách mi prsty málem umrzly... trvalo dlouho, než mi zase začala proudit krev...jsem myslela, že mi ty tři zmrzlý prsty snad upadnou... - dneska, poučena ze včerejška, jsem fotila i přes svoje tlustý "procházkový" rukavice... ne všechny fotky se mi zdrařily, protože jsem občas mačkala i dva cumplíky zaranu... ale něco se z fotek vybrat dá... - nechápu Honzíka (manžela), ten chodí normálně bez rukavic a to přes vesnici Kessie vede na vodítku... asi by mi ty ruce umrzly... (rukavice má, bez těch bych ho nepustila (učitelka se nezapře ), ale má je strčený v kapsách)

Tá ta
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 21:39
- Nahlásit

Jestli se chcete alespoň trochu zahřát,tak se vraťte na stranu 165.
Jinak jsem taky lehce nervozní,když slyším spínat plynový kotel
a teploměr venku klesá kamsi k hlubinám...
Dnes dostala Baru vylágoš,včera večer jsem dal ptáčkům do krmítka lůj a slunečnici a do rána bylo vylomené prkýnko z budky a vše zbaštěno.Budku jsem opravil,krmení doplnil a hlídal Báru.
Přistihl jsem ji,jak stojí na zadních u budky a snaží se narvat čumák mezi sloupky budky a přilepšit si.Možná ji začnem krmit prosem a ještě ušetříme.
LuckaM
Nestačilo by alespoň pro rychlé řešení, odstranit úhlopříčně k vchodu boudy kousek molitanu?Pochopitelně,než uděláte na jaře větrací okýnko,nebo průduch.

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 22:49
- Nahlásit

Jestli se chcete alespoň trochu zahřát,tak se vraťte na stranu 165.
Hned bych se v čase rád vrátil.Teplíčko, prázdniny Bára by byla ještě jako malé klubíčko

A ještě sem se ani nepochlubil s dárkama knížka od Rudolfa Desenského, DVD od stejného autora, hrníček se štěňátkem BSP a předplatné Psích kusů

Kessie
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 00:13
- Nahlásit

Michall
jééé, krásné dárky... to je príma, jak Bárou žijete celá rodinka...
a předplatné Psích kusů - taky jsem darovala jako hromadný dáreček pro manžela a pro mě... - myslím, že spíš pro mě...

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 10:11
- Nahlásit

Dnes jsme venčili prvního nápadníka. Je to nováček ve sboru, rezavý voříšek. Zatím se nemůže rozhodnout, která holka se mu líbí víc. Kupodivu dává přednost Nelině. Holky žijí ve společné domácnosti, tedy boudě a asi voní obě stejně.
Naučili jsme ho přivolání. Ještě neumí předsednout, ale postaví se na zadní nohy. Asi ho doma naučili prosit. A neumí chytat salám v letu, musí se mu dát do huby.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 10:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Dnes jsme venčili prvního nápadníka. Je to nováček ve sboru, rezavý voříšek - ani ho neznáš, kterých sousedů to je?
Předevčírem jsme na prochajdě potkali jednu sousedku ze vsi s takovou hezkou kříženkou a hlásila:,,neboj, nehárá" Feňule si chtěla hrát, ale se bála. Tak vždycky vyběhnula před paničku (na vodítku) a dělala cukrbliky a když se Worka přiblížil, tak se s hrozným jekotem schovala paničce za nohu ˇMá ji na bytovce, tak tam až tak nebezpečí otravných nápadníků nehrozí, ale právě říkala, že projít se po vsi, kde je plno volně pobíhajících pejsků je děs. Tak, že jí už pár let ,,slibuje" kastraci, ale zbytečné tři tisíce zatím nemá. To je celkem pálka, za malého psa

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 10:57
- Nahlásit

Michall
Taky jsem dostala předplatné Psích kusů Jinak, co se týče psa, jsem dál dostala ten můj vysněný box na granule ze spokojenypes.cz. Takže jsem náš starý odpadkový koš šoupla do spíže a tam, kde stál původně v kuchyni, má teď četné místo box se salašníkem A k tomu byl takový mini svačinkový box. Akorát nevím, pro koho je určen, jestli pro páníčka nebo pro psa.
knížka od Rudolfa Desenského
Až ji budeš mít přečtenou, tak sem napiš, jak se ti líbila. Že bych si ji půjčila na přečtení od tety...

Michall
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 11:43
- Nahlásit

MartinaBarney

Jsem někde za polovinou a říct že má zajímavé metody. Celý svůj život je se psi. Má velký pozemek a sám bydlí v maringotce. Příběhy které se psi prožil jsou taky zajímavé.Je správně označen jako psycholog psů ale jeho odvahu bych chtěl mít Ustlat si v kotci agresivního psa za účelem zaskočit ho svou drzostí a dát tím najevo že se ho nebojí už chce nějakou tu odvahu

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 11:49
- Nahlásit

Michall
Já o něm už párkrát četla, viděla pár reportáží. Sem tam jsem i zabrousila na jeho stránky. A teta právě říkala, že ta jeho knížka je hodně zajímavá...a teď jsi mi ji připomněl, tak jestli je opravdu zajímavá, tak si ji asi pojedu vypůjčit

Michall
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 12:46
- Nahlásit

Je zajímavá ale oni jsou 2 knížky. Jedna vyšla v roce 2004 tu mám já a druhá 2010. Ale teta má asi taky tu z roku 2004.

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 15:10
- Nahlásit

worick
ani ho neznáš, kterých sousedů to je?
Neznám. Přespolní asi nebude, ale úplně místní taky ne.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 16:51
- Nahlásit

Lžičku hrdosti, hrníček radosti,
kotlík úspěchu, jezírko peněz,
moře štěstí, oceán zdraví
a celý vesmír lásky do Nového roku 2011
Vám i Vaším čtyřnohým mazlíkům přeje...Barney a Martina=)

PS: Užijte si Silvestra a moc to nepřežeňte...!=)

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2010 16:58
- Nahlásit

Neznám. Přespolní asi nebude, ale úplně místní taky ne.

To si vždycky tak říkám, jestli ten náš obejda, když vezme roha taky takhle u někoho somruje .

I když Médin poslední dobou nezdrhá, prostě jde na procházku a je mu jedno jestli má nebo nemá doprovod

<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání