Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 09:05
- Nahlásit

worick
přivolat psa za každé situace je prostě základ kynologie
To je pravda.
pokud to nezvládnu, nemám nárok mít psa
To psal který chytráček? Blbost.
U každého psa a za každé situace, to opravdu někdy nejde. Vím také z vlastní zkušenosti co je to silný lovecký pud, přepne se mu mozek, je v tranzu...
U berňáci jsou v tomhle zlatí.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 11:17
- Nahlásit

Někteří asi chodíte mezi svátky do práce, že jo? To je fakt blbý I když možná jsou někteří rádi, že se z toho blázince kolem Vánoc zase dostanou k normálnímu režimu...
Předevčírem dostali kluci Pribiňáky, dneska ráno má Berčan pos.... rajťasy Včera večer dostali jako kokinko kousky pečené husičky, dneska ráno takové ty zbytky tuku a různých fujtajblů z ní - co jsem nedala péct (no, ani to nechtěli a moc toho nesnědli) - tak to budou posr....oba
Tom říkal, že: ,,dobře mi tak" - nemám jim to cpát, když o to ani nestáli....

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 11:58
- Nahlásit

worick
Někteří asi chodíte mezi svátky do práce, že jo? To je fakt blbý
Ani ne, až na to dojíždění, vlakové spoje jsou docela omezené. Tak si kvůli tomu vemu dovolenou čt + pá.
Doma je plná lednička lákadel a alespoň dám v práci chvíli žaludku oddych.
Je pravda, že je tu docela mrtvo, ale alespoň si dodělám nějaké resty a trochu pouklízím bordel v kanceláři.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 13:59
- Nahlásit

berňáci jsou v tomhle zlatí.

pokud nepotkáme háravku ...

worick
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 14:24
- Nahlásit

Evey
přivolat psa za každé situace je prostě základ kynologie
To je pravda.
- jo, to nám šlo i u Worička dobře.....do cca 6 měsíců
Drakopes
berňáci jsou v tomhle zlatí.
pokud nepotkáme háravku ...
- já teda nevím, jestli ostaní psi (NO, rotvajleři, buli a spol) mají nějak výcvikem vymazané mozky, ale netuším, jak od toho chce někdo psa odpovelovat Jestli někdo ví, tak pak nevím, proč už se to nepraktikuje dávno i na chlapy

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 20:19
- Nahlásit

worick
nějak výcvikem vymazané mozky, ale netuším, jak od toho chce někdo psa odpovelovat Jestli někdo ví, tak pak nevím, proč už se to nepraktikuje dávno i na chlapy

Někteří chlapi mají tak silně výcvikem vypatlané mozky, že se nejen nechají odpovelovat, ale dokonce ani nepomyslí. Z chlapské solidarity Ti ovšem neposkytnu kontakt na úspěšné cvičitelky.

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 20:23
- Nahlásit

worick

Zprávy ze Singapuru:
- Kdosi tam má samojeda a chodí ho venčit do palmového háje. Nemám slov.
- Doma uvařené jídlo přijde asi o 30 % dráž než v hospodě.

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 20:29
- Nahlásit

Seriál vánočních návštěv jsme zakončili u mého otce (85). Našel si novou zábavu - doučuje vnučky matematiku a fyziku. To od učitele hudby nikdo nečekal. Hned mě přezkoušel. Neprospěl jsem a dostaly jsem úkoly, co si mám do léta zopakovat.
Ještě jsme dva dny bloumali po Praze, tak jsem koukal, jestli neuvidím Drakopesovou, že bych vzal nějaké hodiny doučování.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2010 23:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Někteří chlapi mají tak silně výcvikem vypatlané mozky, že se nejen nechají odpovelovat, ale dokonce ani nepomyslí. -
Zprávy ze Singapuru: - no konečně něco
- Kdosi tam má samojeda a chodí ho venčit do palmového háje. Nemám slov. - šmarjá, to snad ne?! No oni Asiaté islámského původu - se vyznačují opravdu ,,velkou empatií" k živým tvorům - nejvíc teda k těm, co jdou potencionálně sežrat....
Ne, ale vážně, to si nedovedu vůbec představit - to hraničí s týráním Co říkají děcka na to vedro? Jim nevadí? Mně bylo tak děsně, že jsem dostávala až záchvaty paniky - že je to tam všudypřítomné - tedy venku a nejde tomu nikam utéct To ani nepomůže vlézt do stínu - to bylo praticky jedno Pak jsem zjistila, že všude jim valí naplno klimatizace - což byl taky děs - venku 40st, vlhkost 90% a vevnitř snad 18st Jo a taky mají všichni imrvére sople a chrchlají
Doma uvařené jídlo přijde asi o 30 % dráž než v hospodě -to je paráda (a to si nepamatuju - jenom, že jsme tam na té hlavní třídě byli v mekáči ) - alespoň je nemusí mrzet, že se jim nechce vařit Jen si sem tam uklohní něco českého na chuť
A zpět k Woričkovi: dneska jsme se zastavili tradičně z prochajdy u báby a psiska po chvíli zalehnuli. No a za chvilku Worka začal tak děsně funět, že jsem se bála, že ho klepne - tak jsme šli radši domů A to tam asi nebylo ani bábiných tradičních 30st (mamka byla u kámošky na návštěvě, tak zavřela kamna a jen udržovala oheň) ale tipuju tak 26st. Singapur by ho jistojistě zabil
zakončili u mého otce (85). Našel si novou zábavu - doučuje vnučky matematiku a fyziku - řekla bych, že by se mi to zhodilo taky jenže to by tátu ze mně asi trefil šlak - já jsem na úrovni: vím co matematika a fyzika je Leda by táta učil první stupeň....aby jsme to vzali pěkně od začátku
Ještě jsme dva dny bloumali po Praze - a já si říkala, kde je vám všem konec
Ještě, že alespoň Evey sem mrknula

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 07:58
- Nahlásit

worick
Co říkají děcka na to vedro?
Snacha je nadšená. Zlosyn se nevyjádřil.

Jen si sem tam uklohní něco českého na chuť
Ani to není jednoduché. Sice si přestěhovali nádobí, kterým jsem je vybavil do Irska, ale v zařízených bytech je v kuchyni jen mikrovlnka. Teprv v prosinci si koupili normální troubu.

jenže to by tátu ze mně asi trefil šlak
Netrefil. Obdivuju jeho trpělivost.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 08:24
- Nahlásit

worick
jenže to by tátu ze mně asi trefil šlak
nefandi si - nevěřila bys, jaký "materiál" projde člověku rukama

Strejda
tak jsem koukal, jestli neuvidím Drakopesovou
nemáš koukát, máš se ozvat - zavolat, napsat!!!

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 09:22
- Nahlásit

Drakopes
máš se ozvat - zavolat, napsat!!!
Tak třeba příště.

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 11:47
- Nahlásit

Strejda
- Doma uvařené jídlo přijde asi o 30 % dráž než v hospodě.
Bych asi měla strach z čeho to je uvařené.
Co se tam tak běžně jí?

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 12:20
- Nahlásit

Evey
Bych asi měla strach z čeho to je uvařené.
No to já taky.

Co se tam tak běžně jí?
Ryby a drůbež. Ty sneseš podrobnější informaci, tak kuřata. Ke všemu je většinou rýže. Protože tam je početná menšina evropanů, tak jsou hospody i s vepřovým a hovězím.
Co je pro nás nezvyklé, že když si dva lidé objednají jídlo, nedostanou ho nikdy a zásadně najednou. Domorodci se o všechno dělí, tak se pro ně nehodí, když dostanou jídlo najednou. Všichni jedí postupně všechno.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 14:54
- Nahlásit

Všichni jedí postupně všechno.

ideální!!! to se mi líbí

Dines
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 15:56
- Nahlásit

Ahoj Berňáci - jak si užíváte svátky?

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 18:20
- Nahlásit

Akční hrdina od sousedů (důvěrně mu říkáme zmetek) už spustil ohňostroj. Asi mu daruju kalendář na rok 2010.

Michall
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 19:57
- Nahlásit

Viděli jste tu reportáž?na Nově ve zprávách... 10 štěňátek berňáků poprvé na sněhu

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 19:58
- Nahlásit

Michall
Viděli jste tu reportáž?na Nově ve zprávách... 10 štěňátek berňáků poprvé na sněhu
Jo jo.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 20:06
- Nahlásit

Strejda
Akční hrdina od sousedů (důvěrně mu říkáme zmetek) už spustil ohňostroj. -
Chybělo mi pár věcí na pomazánku pro návštěvu, tak jsme s klukama vyrazili do vsi prochajdovou oklikou - nakoupit. Ve chvíli kdy jsem je parkovala u stojanu na kola se ozvala odněkud dělová rána. Nevím, jak se mám tvářit, že je vše v pohodě, když nadskočím metr vysoko Berrynek začal nejistě přešlapovat, koulet očima a slinit Tak jsem akorát zasakrovala (no, byly to spíš výrazy po 22hodině )a v klidu jsem mu řekla, že to nějaký ko...t práská a ať si toho nevšímá. Zašla jsem do obchodu a doufala, že někam nevletí i s tím stojanem
Teďka jsme odbavili návštěvu a zavolali kluky. Leželi s náma v obýváku, když se ozvala řacha, že zadrnčely tabulky. Berry zvednul vyděšeně hlavu a pátravě koukal na mne, co já na to?! Zopáknula jsem mu pár těch ,,výrazů" a ať prdí na to. Po asi 5tém třísknutí vstal a narval se do škvíry mezi stolek a sedačku k Tomovi, koukal ven a různě koulel očima a zvedal obočí (vypadal chudinka dost srandovně ) my jsme se pořád tvářili, jako že se absolutně nic neděje. Venku už je klid a kluci zase v klidu chrní
Taky u vás tak mrzne? Je dost kosa, potahuje severák, -10st.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 20:17
- Nahlásit

Strejda
Michall
Viděli jste tu reportáž?na Nově ve zprávách... 10 štěňátek berňáků poprvé na sněhu - teď mi poslala Ája Drakopes stejnou SMS - jenže já to neviděla Tom to má na 24ce

worick
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 20:21
- Nahlásit

Dines
Ahoj Berňáci - jak si užíváte svátky? - no tak akčně jako ty, teda chvalabohu ne Ale jinak se tu kusé info od ostatních a vyčerpávající ode mně najde vždycky

Dines
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 20:22
- Nahlásit

worick
Nojo, měli jsme trošku vzrůšo no...

Kessie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 08:26
- Nahlásit

Michall

moc často se na NOVU nedíváme, ale tentokrát jsem zrovna šla z koupelny a uslyšela jsem bernský salašnický, tak jsem okamžitě zbystřila a pádila k televizi... no nádhera... takovou malou kuličku jsme si před půl rokem taky vybrali a dneska už je to o třicet kilo větší slečna... - kde jsou ty časy, když to byl takovej malej chlupatej koblížek!!!

My teď máme volno a konečně nám skončily svátky... tím jak teď bydlíme jinde, tak musíme celou rodinku objíždět... tak toho máme hrozně moc... ve chvilkách volna podnikáme prochajdy po okolí a Kessie je venku v polích na volno úplně nejšťastnější... ta její nefalšovaná radost, to je něco úžasnýho... naštěstí nám zatím počasí tady u nás přeje...
je od -2 do -6 přes den a nefučí... nebo aspoň ty poslední dva dny.. a před chvílí jsem byla dát Kessičce snídani a vypadá to na podobný den... kulhání se zastavilo, z čehož mám obrovskou radost, Kessie nový granulky chutnají a doktor nám říkal, že do toho roku až roku a půl ji máme nejlépe na granulích nechat... že tak máme jistotu, že dostává všechny živiny, který potřebuje pro zdravý vývoj celýho organismu... tak dokud jí granulky chutnají, je to supr... občas jí přes den přihodím i vařenou mrkvičku, občas ukradne vařený brambor, který má babička nachystaný pro prasátko a pro slepice... sem tam dostane psí dobrůtku, kterou jí vyrábím na základě vašich supr psích recetíků...

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:12
- Nahlásit

Viděla, zrovna jsem v kuchyni umývala nádobí a při zaslechnutí slova bernský jsem mazala k televizi. No upřímně se mi to ale vůbec nelíbilo. Absolutně nemám nic proti chovu psů v bytech, pokud jim člověk umí vytvořit potřebné podmínky k životu, jako třeba u Drakopesů.
Ale štěně z tohoto odchovu bych nechtěla ani náhodou. V tomto věku poprvé venku??? Raděj ani nechci vědět jakou další socializaci štěnátkům poskytli.
Ale jo, udělali si pěknou reklamu, zřejmě jim už raubíři začínají pěkně demolovat byt, tak honem s nimi do světa...

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:17
- Nahlásit

Dines
Už sekají dobrotu? (pudlíci i přítel)

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:26
- Nahlásit

Evey
Už sekají dobrotu? (pudlíci i přítel)
Ještě asi ne, protože ve svém tématu Dines poptává elektriku. Ani nepíše, jestli na psa nebo na chlapa.

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:32
- Nahlásit

Strejda
Ještě asi ne, protože ve svém tématu Dines poptává elektriku. Ani nepíše, jestli na psa nebo na chlapa.
Pravda, k tomu jsem se taky právě teď dopročetla.
Má 2 psy + 1 přítel. Myslím, že se dělají i takové el. obojky. Bude mít 3 obojky a jen jeden ovladač, akorát to musí správně přepínat.

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:35 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Nevím jak se teď dostanu k Internetu, tak napíšu raději s předstihem, alespoň budu první.

Chci Vám všem popřát do Nového roku 2011 hlavně pevné zdraví pro celou lidskou i zvířecí rodinu, ať se Vám daří v tom co děláte anebo co máte v plánu dělat.

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 10:53
- Nahlásit

Drakopes

VÝSTRAHA
Sally bude hárat.

A ještě jeden učitelský:
Pokud žák v minulosti tvrdil, že krokodýl je ryba, byla to chyba.
Dnes to pochopitelně není chyba, ale žákův osobitý vlastní názor, který má právo zastávat a je třeba to bez výhrad respektovat. Na učiteli je, aby nezranil žákovu křehkou osobnost či nenarušil jeho sebevědomí. Musí proto vytvořit vstřícnou kreativně edukační atmosféru a pro dané tvrzení najít vhodnou interpretaci.
Např.: "Správně, Pepo, krokodýl vskutku patří mezi ryby, patří také ale i mezi obojživelníky. I mezi tropický hmyz, zkrátka mezi všechny obyvatele afrických řek. Patří mezi ně, protože spolu s nimi tvoří jednu velkou šťastnou rodinu, které se říká ekosystém.
Ale jinak je to plaz, ty debile!"

<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání