| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 16:15
- Nahlásit
Dines
se stopkou jsme taky zkoušeli chodit, ale je to pruda největší - motali jsme se do ní Worick, já i Berry. Abych mu ji nechala táhnout neexistovalo....to možná nějaký malý čoklík, ale on by mi ji hravě zpod nohy vyškubnul Pokud jsem ji měla v ruce, měl ji celou dobu napnutou - jako dlouhé vodítko A pořád mezi nohama a sedřené koule Prostě pro nás to absolutně nebylo
ale stalo se nejednou že pes se stopovačkou zdrhnul - a to je třeba v lese dost průser - když se někde zamotá (jakože skoro určitě s dvacetimetrovym špagátem) a chcípne hlady a žízní... - a tohle byla totální černá můra - Worka by trpně stál a čekal on se štěkáním moc neozývá, nevím, jestli by ho napadlo štěkat
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 16:18
- Nahlásit
Strejda
Čtu
Dobře jsem se pobavila.
Proč sis vlastně od worickový ten obojek půjčoval? Jen na test? Moc jsem to nepochopila
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 16:29
- Nahlásit
ad stopovačka
Máme asi 15 m šňůru s karabinama na koncích. Používám ji, když Sally hárá a lomcují s ní hormony. Druhý konec mám připnutý k opasku. Už jsme se to naučili používat, ale na celoroční provoz by to nebylo. Nepoužíváme stopovací vodítko, protože to je na stopování, ale to je zas jiné téma.
Volně bych už nikdy psa se vlajícím vodítkem nepustil. Dřív jsem na konci stopy odepnul stopovací vodítko, připnul normální a Sally pustil. Jednou se dlouho nevracela z lesa, tak jsem ji šel hledat. Přiběhla bez vodítka. Někde se zamotala, tak to urvala a přišla. Ale to bylo aušusové vodítko.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 16:31
- Nahlásit
Dines
Proč sis vlastně od worickový ten obojek půjčoval?
To je můj problém, že mi lidi většinou nerozumí. Potřebuju mít 100 % přivolání.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 16:34
- Nahlásit
Strejda
To je můj problém, že mi lidi většinou nerozumí. Potřebuju mít 100 % přivolání.
Mě to právě z toho mailu přišlo že si ho měl jen na testování - mě tam hrozně mate to "Přivolání z rvačky nemáme nacvičené. Korekční impulz je asi slabý." takže si silnější nezkoušel, nebo silnější už nebyl? Nereju - jen sbírám informace
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 16:36
- Nahlásit
Strejda
Potřebuju mít 100 % přivolání. - to my všichni Ovšem já číslu 100% nevěřím ani u Rexe Prostě si myslím, že se může udát něco, díky čemu i ten nejposlušnější pes neposlechne a průser jak vrata třeba vlítne pod auto Prostě je to živá bytost a nikdy nevíš, co ho může napadnout
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 16:40
- Nahlásit
worick
Ovšem já číslu 100% nevěřím ani u Rex
Tak pod tohle se klidně podepíšu. Mě bude bohatě stačit když nebude zdrhat (kor když je to tydýt co se hned ztratí a netrefí domů)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 16:57
- Nahlásit
Dines
Nechci o tom psát tady. Odpovím v mailu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 16:58
- Nahlásit
Dines
Mě bude bohatě stačit když nebude zdrhat - ty jsi vtipálek, že jo O nic jného mi na celém tomhle světě nejde Ovšem já už pochopila, že s Woričkem je tahle meta nedosažitelná a zůstane jen u snu Něco jako: já bych chtěla mít......dlouhé nohy.....
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 17:02
- Nahlásit
worick
Já to odmítám pochopit - pokud to šlo celé 4 roky, tak mi mozek nebere, proč to nejde teď Takže to prostě půjde! Sem řekla
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 17:03
- Nahlásit
Strejda
Nechci o tom psát tady. Odpovím v mailu.
OK, dík
Že já si radši rovnou nepořídila ty hrochy
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 17:07
- Nahlásit
Strejda
Fajn, už se v tom rejpat nebudu , stejně nevím jestli jsem to pochopila .
Ikdyž vlastně to "podstatný" jo
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 17:48
- Nahlásit
URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 19:56
- Nahlásit
Drakopes
Schvaluju, dobrý nápad pro majitele různých fifinek či Dines Fakt je blbý, když musí čekat 2hodiny před psím kadeřnictvím....Dneska byla tradiční nedělní prochajda po vsi a potkali jsme snad 5 jorků. Nějak se přemnožili či co
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 20:14
- Nahlásit
worick
máme taky plný park těhle chlupatých přerostlých myší. Řítí se k našim hafanům s hlavou u země, pak se převalí na záda a nechají se olizovat. A klídek na všech stranách. Akorát nově příchozím se musí vysvětlit pravidla soužití ))
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 00:01
- Nahlásit
Drakopes
máme taky plný park těhle chlupatých přerostlých myší. Řítí se k našim hafanům s hlavou u země, pak se převalí na záda a nechají se olizovat -
Já teda beru Berrynka hned na vodítko, aby majitele fifinky netrefil šlak, když se k nim rozeběhne a hned hlásím, že se nemusí bát, že jim nic neudělají. Drtivá většina ovšem dělá s fifinkama ,,kolotoč"-řetízkáč - zvedne ho za kšírky do vzduchu a točí směrem od psů, otrlejší tak točí i psy na vodítku a povětšinou u toho ječí:,,on-ona se bojí!" Některý pejsek by i hrdinně štěknul - kdyby ovšem nebyl oběšený
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 06:34 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Některý pejsek by i hrdinně štěknul - kdyby ovšem nebyl oběšený
K nám chodí štěkat hrdina Ben. Když je mezi holkama a Benem plot, tak je strašně seřve. Když se potkají na ulici, tak je nevidí a obloukem je obejde, aby je mohl zezadu očuchat. Jeho psovod umírá strachy. Tady by bylo na místě použít označení páníček, ale psovod lépe vystihuje komičnost situace. Ale Ben není klasický gaučový povaleč. Chodí i na vycházky k benzínové pumpě na pivo.
A tady jeden akční model jorka
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 09:21
- Nahlásit
K mé velké úlevě jsem zjistila, že všichny mé kolegyně a kolegové jsou na tom s pracovním nasazením stejně jako já. Po firmě převládá velká nechuť tvořit nějaké hodnoty. Zlomyslná kolegyně donesla velkou krabici s cukrovím a dala ji volně k dispozici do kuchyňky. Prý, aby se toho doma zbavila.
Strejda
A tady jeden akční model jorka
A vypadá to, že plní nějakou zkoušku?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 10:07
- Nahlásit
Evey
To je, prosím pěkně, vítěz v kategorii ZVV1 poslušnost. On má skvělou poslušnost i podle ZVV3, ale to nikde na závadech není. On umí i obranu, ale vypadá směšně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 10:28
- Nahlásit
Strejda
A tady jeden akční model jorka - no ten je úžasný Tohle rozhodně není fifinka ale přímo Superpes Což je taky hlavně zásluha páníčka, který se rozhodl mít z něho normálního psa a ne osponkovanou, ooblečkovanou bárbínu
Já vím, když má někdo doma tohle, těžko se tomu ,,panenkování" odolává....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 10:37
- Nahlásit
Strejda
Psovod má ode mě bod. Zapřemýšlela jsem jestli by někdo z pánského osazenstva našeho cvičáku přišel cvičit s jorkem a došla jsem k závěru, že určitě nikdo.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 10:44 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit
Tak včera jsem se dozvěděla, že Barneyho ségra je kdovíkde Úplně mě to zase rozčarovalo! Páníci jí založili profil na fcb, takže jsem se těšila, že alespoň jednu ségru budeme moct pozorovat, jak roste atd a už se tam tak 3-4 měsíce nic nedělo a přišlo mi to podezřelý, až včera jsem narazila na komentáře nějakých kamarádů oněch zodpovědných páníčků, kteří se rozčilovali nad tím, že je nezodpovědný pořídit si dítě, když se nedokázali postarat ani o psa (bývalá panička čeká mimino). A obhajovat se slovy, že dítě a pes by se neměli srovnávat (ano, ono bude asi mnohem snažší postarat se o dítě, když u psa to nezvládli ), nebo že teď bydlí v bytě, kde jsou zvířata zakázaná...tak snad pes je závazek a když ho mám tak se nebudu stěhovat tam, kde psi nesmí!!! Úplně mě to vytočilo, tak teď už jen doufat, že byli alespoň na tolik hodný a našli jí náhradní a lepší domov...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 10:47
- Nahlásit
Strejda
Ten jork je senzační, taky jsem vždycky úplně nadšená, když potkáme prcka a je to normální vychovanej pes a né bárbína. A když se k tomu rozhodou ještě takhle cvičit, tak to je vůbec supr Někde jsem narazila na mopse, co měl složenejch několik zkoušek, ale to si teda popravdě vůbec nedovedu představit :-P
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 10:52
- Nahlásit
LuckaM
A obhajovat se slovy, že dítě a pes by se neměli srovnávat (ano, ono bude asi mnohem snažší postarat se o dítě, když u psa to nezvládli ), nebo že teď bydlí v bytě, kde jsou zvířata zakázaná...tak snad pes je závazek a když ho mám tak se nebudu stěhovat tam, kde psi nesmí!!!
Bláhově jsem si myslel, že BSP si berou myslící lidé.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 10:55
- Nahlásit
Strejda
Bohužel Spíš se obávám, že berňák trochu svádí k tomu, že si ho vybírají lidé stylem: Jé to je hezkej méďa a pak si ještě přečtou, že s výchovou není problém a je to tu - po měsíci zjistí, že i o berňáka se musí starat a už koukají, jak by se ho zbavili
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 11:43
- Nahlásit
worick
Ahoj !! včera jsem našla na mejlíku přání, takže opožděně moc děkujeme nevím, jestli jsem ti to sem už házela, ale asi ne , tak tady je pár foteček radosti z dárků. Ayrina svátky fakt prožívá , máme jí jak dítě, všichni jí nakupujou a těšíme se až to rozbalí a co na to
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 12:42
- Nahlásit
Evey
Zapřemýšlela jsem jestli by někdo z pánského osazenstva našeho cvičáku přišel cvičit s jorkem a došla jsem k závěru, že určitě nikdo - no ale vždyť s takovým jorkem! Fascinuje mně, jak mají někteří lidi pořád mylný dojem, že je velký rozdíl vycvičit velkého psa a malého psa Myslím, že výcvik Berrynka byl mnohem jednodušší než vycvičit leckterého jorka. Moc vycvičených (vychovaných) teda neznám Přece jen je to teriér a ti sice rádi cvičí, ale taky to jsou pěkní nezbedové
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 12:52
- Nahlásit
Evey
Zapřemýšlela jsem jestli by někdo z pánského osazenstva našeho cvičáku přišel cvičit s jorkem a došla jsem k závěru, že určitě nikdo.
worick
no ale vždyť s takovým jorkem!
Myslím, že to je tak, jak často píše Biluška: Chlap musí mít velkého, ostrého, nebezpečného, atd. psa. Pak jsou recesisti s jorkem, BSP, bernardýnem a novofundlanďanem, kterým zas tak nezáleží na tom, jestli si pokazí image.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 12:52
- Nahlásit
LuckaM
Tak včera jsem se dozvěděla, že Barneyho ségra je kdovíkde - to je smutné snad jí bude u někoho jiného líp Panička byla asi pěkná kráva, co si neuměla spočítat, že pes je nejmíň na 10 let a pokud už plánuje rodinu, tak se jí to kříží Na FB měli pravdu: nechtěla bych být dítě takhle blbé a necitlivé matky
Strejda
Bláhově jsem si myslel, že BSP si berou myslící lidé - jo, jsme u toho zase to se právě bojím, že je daň za momentální módnost berňáků Když čtu v časopise o tom, jak jsou berňáci, samojedi skvělí psi - tak mně to hrozně potěší....ale zároveň je tu obava právě z té módnosti. To, že si někdo od nás z vesnice (nadšený Woričkem) pořídí samojeda, který po pár miminkovských měsících skončí v kotci - to je moje černá můra, doslova
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 12:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ankaras
to mě pos.....! Tak ona nakonec Ayruše byla z nás nejhodnější protože takovou kopu dárků jsme nikdo nedostali Teda vyřiď jí, že doufám, že je tedy hoooodně polepšená protože teta Radka si ještě vzpomíná, na ty zdemolované ploty
Krása Ta se holka má
|